Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hordash

#251 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hordash »

rota_laz wrote:Da nije tekma u Nicaze, ja bih dao dvije banke za kartu. Ovako, jok.

Uostalom, meni fakat nije jasno što su navalili na to Bilino polje, ako će nam išta doći glave hoće ona priča "niko nas nije dobio u Zenici".

Grci su nam tamo glat tri komada uvalili, doduše uz pomoć sudije, ali ne kontam što ova tekma nije na Hasetu, pa da može neko i mimo Crkvica doći na tribine...
U Zenici manji teren nego na Hasetu pa tako i nasi igraci moraju pokrivat manje terena. Ali to nije nikakav izgovor za neigranje u Sarajevu, jer je uvijek bolja atmosfera pred 40 000 ljudi nego pred 15 000, tako da ne kontam tu politiku igranja u Zenici.
zecko_kupuz

#252 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zecko_kupuz »

Press-konferencija završena, Ćiro navodno objavio spisak:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

Dakle, totalno zatvaranje :roll: . Meni lično ovaj sastav nije nešto. Turcima je odbrana oslabljena, a mi ulazimo s jednim špicem. Vladavić i Muratović...pitanje je hoće li fizički izdržati ovo.
Blueboy-

#253 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Blueboy- »

hordash wrote:
mavcs wrote:Ćiro ubaci Pjanića od prve minute! Gore lijevo gurni Salihovića a Ibričića na desnog beka.
Evo ti formacija:

---------------Dzeko--------------------------------
-------------------------PJANIĆ---------------------
----Salihovic------Misimovic----Muratović------
-------------------Rahimić-------------------------
---Jahić-----Spahić---Nadarević----ibričić------
--------------------Supić---------------------------
ibricic nije igrac za prvih jedanaest u reprezentaciji. on svojim igranjem zauzima mjesto mnogima koji su btw bolji od njega. al posto je on cirin sin igrat ce pa makar i sa slomljenom nogom. zauzima prirodnu poziciju salihovicu, koji je po svim statistikama jedan od najboljih lijevih krila u bundesligi. zauzima mjesto pjanicu, koji je puno bolji i smireniji igrac od njega (inteligentniji da ne govorim). Ako se samo malo vratimo na utakmicu u Turskoj sjetit cete se da je zauzeo mjesto Ibisevicu, koji je u tom periodu bio u top formi, i cudi me da se neki pitaju kako smo izgubili tu utakmicu. Ibricic je jako sebican igrac (sjetimo se utakmice u ze protiv Belgije kada ga Dzeko na kojenima moli da mu doda loptu, on je vuce, zamalo je gubi i onda kad je vidio da ce je izgubit, tek onda je dodaje Dzeki koji zabija gol). Fizicka sprema mu je jako losa, moze odigrat do sezdesete minute a poslije se gubi (sta mislite sto izidje protiv armenije). To je igrac koji usporava igru u veznom redu i distribuciju lopti do napadaca. U armeniji, primi loptu, krene naprijed, vidi da ne moze proci, okrene se nazad i trci 10-ak metara zatim loptu doda nekome od odbrambenih igraca.
Dobijo sam dojam da je ibricic dedo od 60 godina. :) Mozes ti pricati sta hoces i kako hoces, ali momak je u zadnji par utakmica odigrao za cistu 5, nekazem dali je neko mogo bolje od njega, nece mo to nikad saznati jer u tim utakmicama je igro on. Nemozes gledati po tome kakav je ko u klubu ili nekoj ligi. Nisam reko da je bolji od ostali, ali zadatak svoj dobro odradi na terenu. Supic je najslabiji golman u sastavu, ako ces tako gledati, branio je protiv armenije i protiv turske ce, jer je izgradio nesto u ovi zadnji par utakmica, to ciro cjeni i za golmana reala ga ne mjenja.
mostarac

#254 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by mostarac »

zecko_kupuz wrote:Press-konferencija završena, Ćiro navodno objavio spisak:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

Dakle, totalno zatvaranje :roll: . Meni lično ovaj sastav nije nešto. Turcima je odbrana oslabljena, a mi ulazimo s jednim špicem. Vladavić i Muratović...pitanje je hoće li fizički izdržati ovo.
Ako zaista izvede ovaj sastav na teren to je totalno samoubistvo i mi sa ovako defanzivnom postavkom nemamo ama bas nikakve sanse. Sve se nadam da je ovo zavaravanje protivnika. Ovakav sastav bi bio samoubistvo
Blueboy-

#255 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Blueboy- »

hordash wrote:
rota_laz wrote:Da nije tekma u Nicaze, ja bih dao dvije banke za kartu. Ovako, jok.

Uostalom, meni fakat nije jasno što su navalili na to Bilino polje, ako će nam išta doći glave hoće ona priča "niko nas nije dobio u Zenici".

Grci su nam tamo glat tri komada uvalili, doduše uz pomoć sudije, ali ne kontam što ova tekma nije na Hasetu, pa da može neko i mimo Crkvica doći na tribine...
U Zenici manji teren nego na Hasetu pa tako i nasi igraci moraju pokrivat manje terena. Ali to nije nikakav izgovor za neigranje u Sarajevu, jer je uvijek bolja atmosfera pred 40 000 ljudi nego pred 15 000, tako da ne kontam tu politiku igranja u Zenici.
ma dobro bi bilo da imam stadion od 40000, ali da su navijaci blizi terenu. Mislis li da se ne gubi na tome sto je publika tako udaljena?
karanana

#256 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by karanana »

a pjanic izgleda nije dobar za ovu reprezentaciju. trebo je covjek za luxemburg igrati. bio bi najveca legenda luxemburskog fudbala svih vremena, a ovdje kod nas kod naseg giganta od reprezentacije covjek sjedi na klupi na ustrb nekakvih bezveznjakovica.
covjek igra u najboljem klubu od svih klubova u kojima igraju nasi internacionalci i dobar je tome klubu a nasoj reprezentaciji nije. ma necemo mi nigdje. moja prognoza 1:3 turska.
Edin H.

#257 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Edin H. »

karanana wrote:a pjanic izgleda nije dobar za ovu reprezentaciju. trebo je covjek za luxemburg igrati. bio bi najveca legenda luxemburskog fudbala svih vremena, a ovdje kod nas kod naseg giganta od reprezentacije covjek sjedi na klupi na ustrb nekakvih bezveznjakovica.
covjek igra u najboljem klubu od svih klubova u kojima igraju nasi internacionalci i dobar je tome klubu a nasoj reprezentaciji nije. ma necemo mi nigdje. moja prognoza 1:3 turska.
Jezik pregriz'o :x
plemba

#258 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

sta ti je izvor za ovu info... ja nigdje ne vidjeh to...
3XL

#259 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 3XL »

Ja mislim ipak da Ibricic odradjuje svoj posao , bas sto Ciro trazi od njega (mada i ja nisam da igra u prvih 11)... Usporedit cu npr. Salihamidjica dok je igrao za Bayern , pa prvih dvije, tri sezone bio je standardan u prvih 11 , ali koliko sam utakmica gledao da se covjek nije sastao sa loptom , ali vjerovatno odradjivao posao koji se od njega trazi i mislim da je i Ibricic taj igrac koji radi svoj posao .....
metar_drva

#260 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by metar_drva »

mostarac wrote:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

Ako zaista izvede ovaj sastav na teren to je totalno samoubistvo i mi sa ovako defanzivnom postavkom nemamo ama bas nikakve sanse. Sve se nadam da je ovo zavaravanje protivnika. Ovakav sastav bi bio samoubistvo
sve sami selektori i fudbalski znalci na forumu. da ba, skulirajte se malo, cirino je da bira ko ce igrat, na igracima je da igraju, a nase da navijamo. mislim, kako toliko fudbalskih znalaca prdi po forumu, umjesto da zaradjuje hljeb treniranjem nekog kluba?
jedan kaze "ibricic ne valja, ima boljih" drugi dobacuje kako supic ne treba da brani, mislim, halo ba :-)
plemba

#261 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

sa presice...:
Zdravstveni bilten unutar bh. tima je odličan. Osim toga, protiv Turske Ćiro će na raspolaganju imati Zvjezdana Misimovića.

"Stalno smo se žalili na odbranu, a sada mi izuzetno zadovoljstvo predstavlja činjenica da smo u zadnjoj liniji jaki ko' beton! Što se sastava tiče, još uvijek imam nekih nedoumica, ali sa sigurnošću mogu reći da će na golu stajatai Nemanja Supić, koji je odlično odgovorio zadatku u susretu sa Armenijom. U odbrani također neće biti promjena, pa će susret početi Spahić, Nadarević i Jahić, a po bokovima će igrati Salihović i Vladavić. Defanzivni vezni će standardno biti Rahimić. Još imam dilemu hoćemo li početi sa jednim ili dva napadača i u zavisnosti od toga ću odlučiti ko će još igrati u veznom redu", rekao je Blažević.
hordash

#262 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hordash »

Blueboy- wrote:
hordash wrote:

ma dobro bi bilo da imam stadion od 40000, ali da su navijaci blizi terenu. Mislis li da se ne gubi na tome sto je publika tako udaljena?
Ma jarane moj, pogledaj atmosferu sa zadnjih evropskih utakmica Sarajeva, a bilo je oko 26 000 ljudi. A sad zamisli kako bi orilo sa 40 000 ljudi. Plus atmosfera u gradu prije i poslije utakmice, neopisivo. Al eto, imamo mi zenicki Wembley pa nek se tamo igra.
kijameta

#263 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kijameta »

Mislim da (ako je objavljeni spisak tacan) da je Ciro apsolutno u pravu sa defanzivnom taktikom.Uvijek slabija ekipa mora svoju sansu traziti u jakoj odbrani i povremenim kontrama,kao i cekanju i koristenju greski protivnika. Turska ekipa je puno,puno jaca,svaki pokusaj otvaranja protiv njih je samoubistvo,koji bi zavrsilo sa rezultatskom katastrofom.
Nego posto u otvaranju utakmice imamo povoljan rezultat( 0-0 ,nerijeseno) treba se skroz zatvoriti,braniti i naravno cekati svoju sansu a Turska ce ako ne postigne gol morati igrati sve otvorenije i otvorenije i tu je nasa sansa. Naravno znaju i Turci da su nasi napadaci najjaci iz kontri,kada imaju mjesta,pa nece ni ono naivno navaliti,nego ce cekati strpljivo svoju sansu. Tako da ocekujem takticko nadmudrivanje,rovovsku borbu,uspavanku do jedno 20 minuta pred kraj a onda nas ceka pakleni finis ,gdje ce se mnogo toga odluciti. Nadam se u nasu korist.
hordash

#264 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hordash »

Blueboy- wrote:
hordash wrote:
mavcs wrote:Ćiro ubaci Pjanića od prve minute! Gore lijevo gurni Salihovića a Ibričića na desnog beka.
Evo ti formacija:

---------------Dzeko--------------------------------
-------------------------PJANIĆ---------------------
----Salihovic------Misimovic----Muratović------
-------------------Rahimić-------------------------
---Jahić-----Spahić---Nadarević----ibričić------
--------------------Supić---------------------------
ibricic nije igrac za prvih jedanaest u reprezentaciji. on svojim igranjem zauzima mjesto mnogima koji su btw bolji od njega. al posto je on cirin sin igrat ce pa makar i sa slomljenom nogom. zauzima prirodnu poziciju salihovicu, koji je po svim statistikama jedan od najboljih lijevih krila u bundesligi. zauzima mjesto pjanicu, koji je puno bolji i smireniji igrac od njega (inteligentniji da ne govorim). Ako se samo malo vratimo na utakmicu u Turskoj sjetit cete se da je zauzeo mjesto Ibisevicu, koji je u tom periodu bio u top formi, i cudi me da se neki pitaju kako smo izgubili tu utakmicu. Ibricic je jako sebican igrac (sjetimo se utakmice u ze protiv Belgije kada ga Dzeko na kojenima moli da mu doda loptu, on je vuce, zamalo je gubi i onda kad je vidio da ce je izgubit, tek onda je dodaje Dzeki koji zabija gol). Fizicka sprema mu je jako losa, moze odigrat do sezdesete minute a poslije se gubi (sta mislite sto izidje protiv armenije). To je igrac koji usporava igru u veznom redu i distribuciju lopti do napadaca. U armeniji, primi loptu, krene naprijed, vidi da ne moze proci, okrene se nazad i trci 10-ak metara zatim loptu doda nekome od odbrambenih igraca.
Dobijo sam dojam da je ibricic dedo od 60 godina. :) Mozes ti pricati sta hoces i kako hoces, ali momak je u zadnji par utakmica odigrao za cistu 5, nekazem dali je neko mogo bolje od njega, nece mo to nikad saznati jer u tim utakmicama je igro on. Nemozes gledati po tome kakav je ko u klubu ili nekoj ligi. Nisam reko da je bolji od ostali, ali zadatak svoj dobro odradi na terenu. Supic je najslabiji golman u sastavu, ako ces tako gledati, branio je protiv armenije i protiv turske ce, jer je izgradio nesto u ovi zadnji par utakmica, to ciro cjeni i za golmana reala ga ne mjenja.
je li taj svoj zadatak dobro odradio i u armeniji, ocito da jest cim su se dzeko i ibisevic morali vracat na pola po lopte, a sad uporedi tu igru i igru nakon sto je usao pjanic. ne kazem ja da je on mrtvi kloc, ali kazem da momak nije za prvih jedanaest. a sto se tice supica, on da je kvalitet onakav kakvim ga ciro nastoji prikazat sigurno bi branio u nekoj od 10 najjacih evropskih liga a ne trenirao sa zeljom da ostane u formi. ibricicu jedino cestitam na igri u belgiji u prvih 60 minuta a ostale utakmice prosjek. ne kazem ja da on ne odradi (koliko-toliko) dobiveni zadatak na terenu, ali sigurno ima onih koji bi to bolje i efikasnije odradjivali.
3XL

#265 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 3XL »

Samo za ove sto seru gdje treba da se igra:

Niko nije birao gdje ce da se igra ,vec sami igraci su to zahtjevali .. A po meni ako se krenulo u Zenici , treba da se i zavrsi u Zenici , ako nista iz ranijih iskustava ... A sto kazes Zenicki Wembley , mozda i nije bas to , ali sigurno najljepsi i najbolji u BiH pa i sire na Balkanu , a nece se stati na ovome , prosirit ce se on i to vrlo brzo .... A tvoja mrznja prema Zenici nebi trebala da ima veze sa ljubavlju prema BiH ..... Zivio
mavcs

#266 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by mavcs »

Dobro Ćiro, ali ubaci PJANIĆA umjesto nekoga, neka Ibišević ili Ibričić ostanu na klupi..
bilo ko. samo da igraju MISKE I PJANIĆ.
zecko_kupuz

#267 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zecko_kupuz »

Preporučujem da ohanete sa historijskim činjenicama i politikom. ;-)
plemba wrote:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

sta ti je izvor za ovu info... ja nigdje ne vidjeh to...
Slušao na RSG-u. Javio im se dopisnik s lica mjesta.
Bosanski_kralj

#268 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Bosanski_kralj »

Sve pobrojane iz ovog sastava može se opravdati zašto će upravo oni igrati, ali za Vladavića nema ni jedan razlog da igra
neretvanac

#269 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by neretvanac »

Sad ev čitam u novinama- sutra potpuna blokada Mostara, saobraćaj djelimično blokiran, preusmjeren, 200 policajaca, 100 specijalaca raspoređenih po liniji razdvajanja...baš super :x
rota_laz

#270 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rota_laz »

3XL wrote:Samo za ove sto seru gdje treba da se igra:

Niko nije birao gdje ce da se igra ,vec sami igraci su to zahtjevali .. A po meni ako se krenulo u Zenici , treba da se i zavrsi u Zenici , ako nista iz ranijih iskustava ... A sto kazes Zenicki Wembley , mozda i nije bas to , ali sigurno najljepsi i najbolji u BiH pa i sire na Balkanu , a nece se stati na ovome , prosirit ce se on i to vrlo brzo .... A tvoja mrznja prema Zenici nebi trebala da ima veze sa ljubavlju prema BiH ..... Zivio
Bold: Pretjera ga ti. Do jučer su vam betonske ploče otpadale sa stadiona. Ali, helem nejse. Mene samo iritira ono sujevjerje, tipa - Zenica nam je sretna.

Oko sastava i Pjanića: Koliko sam vidio Ćiro forsira fizički nešto jače igrače, i zato mislim da gura Muratovića,a ne Pjanića. Mislim da ga brine skok igra i prekidi. Možemo mi vesti (vezti??) po sredini do sutra ako nam onoj ludi Cetin iz prekida uvali dva komada. Meni je draži Pjanić milion puta, ali eto ga nek se nadigrava u Africi ako Boga da...

Ne branim Ćiru, ali samo tražim neku logiku da kloc Muratović igra, a majstor ne igra.

Ja sam pomalo razočaran Salihovićem, koji jedno dvije tri tekme nije ništa pokazao....
Alfa_Ze

#271 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Alfa_Ze »

Bojim se utakmice protiv Turske ne zbog toga sto su bolji i kvalitetniji tim, nego vise iz onih ''PERIFERNIH RAZLOGA'' a koji ustvari mogu biti KLJUCNI. Turci u Zenici nemaju sta izgubiti i ici ce NA SVE ILI NISTA.
Svijesni cinjenice da smo pod budnom paskom FIFA ( zbog bakljada i nereda na predhodnim utakmicama ), nastojace da isprovociraju nase igrace a samim tim i publiku na BP, sto bi moglo dovesti i do eventualnog prekida utakmice.Imam osjecaj da se ni portugalski sudija nece libiti da prekine utakmicu ( ako bude imao iole osnova za tako sto ), samim tim bi stekao veliki publicitet u svim svijetskim medijima. Postao bi ''velika faca'' koja se usudila prekinuti jedan kvalifikacijski mec za WK.
Ni FIFA ne bi imala bas neke zamjerke kada bi se taj scenario ostvario, jer bi zasigurno oni voljeli da na WK vide jednu reprezentaciju iza koje stoji preko sto milijuna ljudi, u odnosu na jednu reprezentaciju BiH koju uzgred receno podrzava oko tri miliona navijaca.
Pogubna je cinjenica ( a gledajuci iz perspektive FIFA), postoji mogucnost da se sa prostora EX YU kvalifikuju cak tri reprezentacije za naredno svjetsko prvenstvo, sto za ovu organizaciju i nije bas nesto sto bi tek tako olako prihvatili.
Odavno smo svjesni cinjenice da je nogomet prevazisao ono sportsko, pa je ovaj strah koji osjecam pred ovu povjesnu utakmicu sasvim opravdan i realan.
neretvanac

#272 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by neretvanac »

rota_laz wrote:

Bold: Pretjera ga ti. Do jučer su vam betonske ploče otpadale sa stadiona. Ali, helem nejse. Mene samo iritira ono sujevjerje, tipa - Zenica nam je sretna.

Oko sastava i Pjanića: Koliko sam vidio Ćiro forsira fizički nešto jače igrače, i zato mislim da gura Muratovića,a ne Pjanića. Mislim da ga brine skok igra i prekidi. Možemo mi vesti (vezti??) po sredini do sutra ako nam onoj ludi Cetin iz prekida uvali dva komada. Meni je draži Pjanić milion puta, ali eto ga nek se nadigrava u Africi ako Boga da...

Ne branim Ćiru, ali samo tražim neku logiku da kloc Muratović igra, a majstor ne igra.

Ja sam pomalo razočaran Salihovićem, koji jedno dvije tri tekme nije ništa pokazao....
Sad protiv Armenije u subotu, bolje moj dedo trči od njega.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#273 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hrasno38 »

kijameta wrote:Ko god kaze da su nam Turci braca ili je lud ili slijep.Turci i Turska nam je mati.Da nije bilo Turaka i Turske mi bi danas bili Hrvati ili Srbi a gdje ces gore i crnje sudbine i veceg jada zamisliti.Hvala Turcima na tome sto su dali odlucujuci poticaj da od nas nastane nacija i hvala im sto smo u nasoj zajednickoj zemlji dozivjeli vrhunac svoje historije i od onih koji sluze za sitan kusur,postali gospodari svijeta,bar na kratko.
Toliko o historiji i politici ali tema je fudbalska utakmica i ni historija ni politika sa tim nemaju nista. Na terenu nema ljubavi ni kompromisa,nego muski i jako.
Mislim da (ako je objavljeni spisak tacan) da je Ciro apsolutno u pravu sa defanzivnom taktikom.Uvijek slabija ekipa mora svoju sansu traziti u jakoj odbrani i povremenim kontrama,kao i cekanju i koristenju greski protivnika. Turska ekipa je puno,puno jaca,svaki pokusaj otvaranja protiv njih je samoubistvo,koji bi zavrsilo sa rezultatskom katastrofom.
Nego posto u otvaranju utakmice imamo povoljan rezultat( 0-0 ,nerijeseno) treba se skroz zatvoriti,braniti i naravno cekati svoju sansu a Turska ce ako ne postigne gol morati igrati sve otvorenije i otvorenije i tu je nasa sansa. Naravno znaju i Turci da su nasi napadaci najjaci iz kontri,kada imaju mjesta,pa nece ni ono naivno navaliti,nego ce cekati strpljivo svoju sansu. Tako da ocekujem takticko nadmudrivanje,rovovsku borbu,uspavanku do jedno 20 minuta pred kraj a onda nas ceka pakleni finis ,gdje ce se mnogo toga odluciti. Nadam se u nasu korist.
Koja recenica, za anala ovog foruma. Zahvaljivat se nekome ko je nekada davno dosao na ove prostore, okupirao ih, silovao, pokrstavao itd itd. Stvarno besmisleno do bola. Bio bi ono sto ti je evolucija predodredila da budes i ono sto s tvoji korijeni, ali nebitno za ovu temu.
Turska jeste veliki prijatelj ove zemlje ali sutra nece i ne smije biti. Tih 90 minuta trebaju biti nasi najveci neprijatelji kao sto cemo i mi biti njima. Nema tu nikakvih simpatija, ljubavi iz sadasnjosti i proslosti jer oni sigurno nece pustiti suzu ako nasa zemlja ne ode na SP kao sto nisu ni u proslim kvalifikacijama. Bosni treba POBJEDA ili tacnije trebaju nam sve pobjede do kraja da napokon se imamo cime ponositi, da Spiric, Dodik i Vasic grizu nokte radi toga, da se nasa zastava vije na SP i da makar na ovaj nacin budemo clanovi svjetske elite. Ovdje nece moci da se desi politicka opstrukcija jer se nadam da ce nasi igraci na terenu biti pravi ratnici, koji ce dobiti bitku za svoju drzavu, narod, razgaljena srca navijaca, ponos, za sve one koji su dali zivote za ovu zemlju.
I pustimo Ciru neka vodi ovu bitku jer koliko je ona nama bitna i vazna, vazna je i njemu. Ne sjecam se kad sam sa vecim nestrpljenjem cekao neku utakmicu i u mislima su mi stalno sutra prepune ulice nasih navijaca, zastava, salova koji do kasno u noc ce proslavljati nasu pobjedu. Budimo makar jednom u zivotu prepuni nekog optimizma i pustimo filozofiranja sta bi Ciro trebao da uradi jer on je ipak predugo u ovom sportu da bi iko od nas mogao da mu drzi savjete. On ima taj pobjednicki mentalitet u sebi i vise nego ocito da ga je prenio i na igrace koji jednostavno mislim da nece moci izdati u grotlu Bilinog Polja. Neka samo bude ona navijacka "Danas cemo zivot dati Bosna mora zaigrati" i tu onda vise ne postoji ni Turska niti bilo ko nego samo nasa zemlja BOSNA I HERCEGOVINA.
3XL

#274 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 3XL »

rota_laz wrote:

Da odpadale i vise ne odpadaju , nismo imali sale , pa sad imamo arenu itd itd .. A sa tim se i ja slazem , nema sretna ovo ono , ako znas znas i gotovo ... A mene isto nervira u Zenici se napravi kakav takav rezultat , nebitno protiv koga sta kako , ali napravi se rezultat ...... Kad se igra protiv slabijih reprezentacija niko nista neprica , e kad dodje do toga da napravimo rezultat e onda se digne grad Sarajevo hocemo mi da organizujemo utakmicu i svi su onda protiv Zenice , seljaci , primitivci itd itd ... A evo da ti kazem da meni uopste nije bitno gdje da se igra , bitno mi je da se plasiramo negdje , pa eto bar u baraz , a ako su igraci rekli da se bolje snalaze na Bilinom , onda prica je tu gotova , podrzimo ih i budimo uz BiH ......
Edin H.

#275 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Edin H. »

3XL wrote:
rota_laz wrote:

Da odpadale i vise ne odpadaju , nismo imali sale , pa sad imamo arenu itd itd .. A sa tim se i ja slazem , nema sretna ovo ono , ako znas znas i gotovo ... A mene isto nervira u Zenici se napravi kakav takav rezultat , nebitno protiv koga sta kako , ali napravi se rezultat ...... Kad se igra protiv slabijih reprezentacija niko nista neprica , e kad dodje do toga da napravimo rezultat e onda se digne grad Sarajevo hocemo mi da organizujemo utakmicu i svi su onda protiv Zenice , seljaci , primitivci itd itd ... A evo da ti kazem da meni uopste nije bitno gdje da se igra , bitno mi je da se plasiramo negdje , pa eto bar u baraz , a ako su igraci rekli da se bolje snalaze na Bilinom , onda prica je tu gotova , podrzimo ih i budimo uz BiH ......

Sujevjerje ili ne, atletska staza oko igralista ili ne, ali ako ovo uzmemo (lopatom :D ) sve vazne utakmice treba igrati u
Zenici i tacka.
Locked