Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#251 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by PipiDugaDevetka »

Morales wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Da, kao civil.
Sjeti se UNIS-ove proizvodnje granata:
Prijepodne dođe delegacija Iračana da obavi kupovinu, a poslije podne delegacija Iranaca.
Ovo je laž i dezinformacija.
Ako ti tako kažeš, a ja čuo da je tako bilo, onda sam nasjeo na nekakvu antibosansku propagandu.
Istina jeste da smo prodavali granate i Iranu, i Iraku dok su ratovali. Zapravo, SFRJ je prodavala.
radostan dan

#252 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by radostan dan »

PipiDugaDevetka wrote:@radostan dan,
Ne pitamo se ni ti, ni ja, nego pogledaj Surogat YU je već tu, živi, rođeno je novo dijete samo babo (MZ) nije otišao u općinu da prijavi novorođenče pod imenom Jugoilirija (ili kako se dogovore bračni drugovi ili kumovi).

nikad nisam bio načisto sa pipijem po ovom pitanju...par nedjelja je paničio od stvaranja pomenute, a par nedelja kao da je prizivao.
Banksy

#253 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Banksy »

Zato što je rođen i odrastao u toj ''tvorevini'', iskreno volio Jugoslaviju. Ali je isto tako, na svojoj koži, osjetio ono najgore što je iznjedrila, pa mu je pomisao o obnovi slične zajednice bila odbojna. Nije bio jedini ovdje.
Često mi padne na pamet.
radostan dan

#254 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by radostan dan »

to ne objašnjava -drugo poluvrijeme- njegovog doživljaja yugosfere...

npr -
PipiDugaDevetka dana 21/01/2011 21:42

Mogli bi smo i vojnu industriju uvezati k'o nekada, pa da izovozimo,...U BiH kao centralnoj brdovitoj članici ex. SFRJ je bilo mnogo toga što se proizvodilo za vojsku,...
@Bosnolože, pa Jugosfera već postoji i svaki otpor je besmislen.
Igmanska inicijativa = političko organizovanje novog saveza nezavisnih država,...ekonomija=pogledaj niz prethodnih postova šta je sve ujedinjeno i šta se namjerava ujediniti.

Čak i lutrije ovog Saveza nez. država se ujedinjuju.
i slično...

i šta uopšte bi sa tom igmanskom inicijativom?
Banksy

#255 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera

Post by Banksy »

Ovo drugo je konstatacija, a prvo ambivalencija. Razumijem ga.
Srećom, mlade generacije nemaju taj problem i mnogo realnije i trezvenije gledaju na te stvari.

II? Neko podebljao bankovni račun, ko još pamti sve ublehe koje smo prošli ...
Post Reply