Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. SVI BEZ TASTATURA!
Kantonalno tužilaštvo ne ispunjavaja svoju funkciju, ne rade posao kako treba, ne bave se ozbiljnim problemima porasta delikventskog ponašanja, Vlasti puštaju maloljetne delinkvente, kao višetruke povratnike na ulicu, slobodne da nose ilegalno oružje, kazne su preblage, policija nema ovlaštenja i još sada (Vlasti) uzeli razmatrati da im se smanje plaće .. entitetske vlade ne razriješavaju pitanja smještajnih kapaciteta za zatvaranje kabadahija - koji slobodno hodaju i haraju ulicama!
Stanite s ovim SFFom, nikome nije do kvarenja istog tog SFFa već do sopstvene sigurnosti i vlastitih života!
SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. SVI BEZ TASTATURA! ne palamudite više, dosta mi je tupoglavaca i razvodnjavanja, laku noć i do viđanja \ BEZ TASTATURA!
Kako je saopšteno iz Gradske uprave, gradonačelnik Behmen je, i pored toga što Grad nema ovlasti u pitanju bezbjednosti svoje sagovornike iz razloga moralne odgovornosti pozvao da zajednički pristupe riješavanju problema sigurnosti. Nakon ubistva Amara Mistrića u pitanje je došao osjećaj sigurnosti građana Sarajeva i ovo je posljednji trenutak da vlast u potpunosti stane iza policije, rekao je gradonačelnik Behmen.
Na koncu višesatnog sastanka čija je jedina tema bila sigurnosna situacija u Sarajevu, sugovornici su dogovorili niz mjera koje će na svim nivoima vlasti biti poduzete u narednom vremenskom periodu s ciljem obnove narušene bezbjednosti, građanskog mira i povjerenja u institucije. U okviru tih mjera, MUP KS će zajedno sa drugim nadležnim kantonalnim, gradskim i općinskim institucijama u narednom vremenskom periodu intenzivirati mjere na očuvanju javnog reda i mira.
Dalje, premijer Kantona, gradonačelnik i načelnici su se dogovorili da pokrenu inicijativu za izmjenu pravnih propisa koji se odnose na nelegalno nošenje oružja tako da zaprijećena kazna za nelegalno nošenje oružja bude primjerena i adekvatna. Treće, Kanton, Grad i gradske Općine zajednički će potpomoći osnivanje jedinice za posebne namjene MUP-a Kantona Sarajevo koja treba biti formirana do kraja godine.
Na koncu, premijer Kantona, gradonačelnik i načelnici će što prije obići takozvanu neperspektivnu vojnu imovinu na području KS, utvrditi koje su najpogodnije lokacije za izgradnju zatvora i zatražiti pomoć federalnog Ministarstva pravde u brzom rješavanju problema zatvora za više od četiri stotine osuđenih kriminalaca koji čekaju izvršenje kazne.
Admir_1984 wrote:Posto sam zbunjen sa tim silnim tuzilastvima i drzavnim institucijama, zanima me gdje je tacno to kantonalno tuzilastvo. Jel to na otoci ili gore kod bbi centra?
skojotovski wrote:Kako je saopšteno iz Gradske uprave, gradonačelnik Behmen je, i pored toga što Grad nema ovlasti u pitanju bezbjednosti svoje sagovornike iz razloga moralne odgovornosti pozvao da zajednički pristupe riješavanju problema sigurnosti. Nakon ubistva Amara Mistrića u pitanje je došao osjećaj sigurnosti građana Sarajeva i ovo je posljednji trenutak da vlast u potpunosti stane iza policije, rekao je gradonačelnik Behmen.
Na koncu višesatnog sastanka čija je jedina tema bila sigurnosna situacija u Sarajevu, sugovornici su dogovorili niz mjera koje će na svim nivoima vlasti biti poduzete u narednom vremenskom periodu s ciljem obnove narušene bezbjednosti, građanskog mira i povjerenja u institucije. U okviru tih mjera, MUP KS će zajedno sa drugim nadležnim kantonalnim, gradskim i općinskim institucijama u narednom vremenskom periodu intenzivirati mjere na očuvanju javnog reda i mira.
Dalje, premijer Kantona, gradonačelnik i načelnici su se dogovorili da pokrenu inicijativu za izmjenu pravnih propisa koji se odnose na nelegalno nošenje oružja tako da zaprijećena kazna za nelegalno nošenje oružja bude primjerena i adekvatna. Treće, Kanton, Grad i gradske Općine zajednički će potpomoći osnivanje jedinice za posebne namjene MUP-a Kantona Sarajevo koja treba biti formirana do kraja godine.
Na koncu, premijer Kantona, gradonačelnik i načelnici će što prije obići takozvanu neperspektivnu vojnu imovinu na području KS, utvrditi koje su najpogodnije lokacije za izgradnju zatvora i zatražiti pomoć federalnog Ministarstva pravde u brzom rješavanju problema zatvora za više od četiri stotine osuđenih kriminalaca koji čekaju izvršenje kazne.
Tužno je da se o ovakvim stvarima i promjenama nelogičnih zakona raspravlja uvijek tek nakon što se desi tragedija.
Još je tužnije što o tome raspravljaju oni koji nemaju nikakve nadležnosti po tom pitanju (tj. pitaju se koliko i mi na forumu).
skojotovski wrote:Kako je saopšteno iz Gradske uprave, gradonačelnik Behmen je, i pored toga što Grad nema ovlasti u pitanju bezbjednosti svoje sagovornike iz razloga moralne odgovornosti pozvao da zajednički pristupe riješavanju problema sigurnosti. Nakon ubistva Amara Mistrića u pitanje je došao osjećaj sigurnosti građana Sarajeva i ovo je posljednji trenutak da vlast u potpunosti stane iza policije, rekao je gradonačelnik Behmen.
Tužno je da se o ovakvim stvarima i promjenama nelogičnih zakona raspravlja uvijek tek nakon što se desi tragedija.
Još je tužnije što o tome raspravljaju oni koji nemaju nikakve nadležnosti po tom pitanju (tj. pitaju se koliko i mi na forumu).
Razlika je prevelika, na forumu nisu plaćeni kao ovi koji su "nenadležni". Osim ubačenih elemenata.
Pitamo se svi mi.
Samo da nas je više.
Ovo ubistvo je zadnje za koje znamo. Koje je slijedeće? Il se već desilo?
Last edited by sarajevo63 on 13/08/2009 23:27, edited 1 time in total.
Mislio sam na to da nemaju ovlasti. Gradske vlasti nemaju nikakve ovlasti nad policijom, tužilaštvom i sl...Vidim da su na satanku bili i ovi iz Kantona, na čelu sa premijerom, ali ne bih rekao da će šta biti od toga.
e pa svashta boze me sakloni...
a evo behmen sastancio odmah, sve je isto kao prosli put ...
i opet protesti i neredi ce biti (ako budu) i nista nece biti...
tresla se gora, rodio se mish!
Pera Trta wrote:Mislio sam na to da nemaju ovlasti. Gradske vlasti nemaju nikakve ovlasti nad policijom, tužilaštvom i sl...Vidim da su na satanku bili i ovi iz Kantona, na čelu sa premijerom, ali ne bih rekao da će šta biti od toga.
Od nas koji ih plaćamo ovise njihove platežne i ostale mogućnosti. Koje su naše ovlasti? Da šutimo i trpimo?
A vezano za premijera: na šta liči ovaj grad? Premijer je ranije bio na čelu zavoda za izgradnju grada?! Šta ti to govori o Premijeru? I o njegovom pogledu na grad? Dovoljno, vjerujem, samo se provozaš nekim grasovim sredstvom i sve ti bude jasno.
Pozdrav forumašima, vidimo se, ko ima .... kojih ima. Bio muško ili žensko. Sa djetetom il ne. I imenom, a ne inicijalima Z:M. T. M. K l. Š. C.
MmeDeLafayette wrote:e pa svashta boze me sakloni...
a evo behmen sastancio odmah, sve je isto kao prosli put ...
i opet protesti i neredi ce biti (ako budu) i nista nece biti...
tresla se gora, rodio se mish!
Nema isto. Različito je. U nijansama. Al veze nema sa bože me sakloni. Šuti i trpi.
I gdje ti vidiš =?
Nek ti je sa srećom.
Pripazi se s leđa, i s naprijed, a o protestima (i neredima) gledaj na lokalnim stanicama.
Vozdrica.
Treesla se gora, rodio se miš.
Mjere? Nama trebaju konkretne stvari. Nešto sasvim drugačije od demaskiranih i ponovo maskiranih revizora po tramvajima. Je l ih ko vidio po trolama?
Laku noć Sarajevo, pidžama je tu. Dobro jutro Sarajevo. Nadam se da ga još ima. I želim da vjerujem da ga ima.
s vetrom uz lice wrote:SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. SVI BEZ TASTATURA!
Kantonalno tužilaštvo ne ispunjavaja svoju funkciju, ne rade posao kako treba, ne bave se ozbiljnim problemima porasta delikventskog ponašanja, Vlasti puštaju maloljetne delinkvente, kao višetruke povratnike na ulicu, slobodne da nose ilegalno oružje, kazne su preblage, policija nema ovlaštenja i još sada (Vlasti) uzeli razmatrati da im se smanje plaće .. entitetske vlade ne razriješavaju pitanja smještajnih kapaciteta za zatvaranje kabadahija - koji slobodno hodaju i haraju ulicama!
Stanite s ovim SFFom, nikome nije do kvarenja istog tog SFFa već do sopstvene sigurnosti i vlastitih života!
SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. SVI BEZ TASTATURA! ne palamudite više, dosta mi je tupoglavaca i razvodnjavanja, laku noć i do viđanja \ BEZ TASTATURA!
Dolazim , spremite svako po cirkularni sms i opletimo, da nas bude !
Predvečer , odnosno u 17.30h se pridružimo odavanju počasti momku koji je ubijen a da ničim to nije izazvao, tražimo bolje, zahtjevajmo i istrajmo u tome !
barby02 wrote:Mene interesuje : Jesu li te ubice uhapsene ?
Sudeći po dostupnim informacijama nisu !
pa vidim da nisu ! Pa to je sramota ! Sad ce 24 sata kako je momak ubijen a oni hodaju i jasaju a moze im se bilo ko naci na putu. . Mi cemo protestovati a oni ce nas gledati , je li ?
Admir_1984 wrote:Posto sam zbunjen sa tim silnim tuzilastvima i drzavnim institucijama, zanima me gdje je tacno to kantonalno tuzilastvo. Jel to na otoci ili gore kod bbi centra?
pa vidim da nisu ! Pa to je sramota ! Sad ce 24 sata kako je momak ubijen a oni hodaju i jasaju a moze im se bilo ko naci na putu. . Mi cemo protestovati a oni ce nas gledati , je li ?
Ne hodaju. Pobjegli su, ko zna gdje. Ali, sudeći po iskustvu sa sličnim slučajevima, vjerovatno su još u Sarajevu i kriju se kod nekog od jataka.
Ukoliko budu gledali barem neka imaju šta davide, neka nas se okupi toliko da im pošaljemo jasnu poruku da ne pristajemo na "divlji zapad", pokazaćemo tako njima i tužiocima da želimo sigurnost i odgovornost !
Zasjedanje grada i kantona je prošlo, donijeli su neke zaključke natjerajmo ih konačno da ih sprovedu u djelo, natjerajmo tužioce da rade svoj posao maksimalno odgovorno !
vanredna sjednica je proizvod prošlogodišnjeg pritiska, kolikose sjećam toga nije bilo kad je Denis ubijen.... jeste istina danas se desilo i ovo... http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813111 ... mi moramo zahtjevati da se nadležni uozbilje, te da konačno riješe problem ! Ovo govorim jer Denis M. jeste dobio ulicu ali tragična smrt Amara M nam je pokazala da je problem ostao, ne dozvolimo da se ovo ponovi, tražimo pooštravanje kaznene politike za nelegalno posjedovanje oružija kako vatrenog tako i čakija il palija, tražimo veće kazne za izvršioce i saučesnike krivičnih dijela, tražimo promijenu politike izdavanja dozvola zavatrena oružija ! Jer šta je alternativa da se svi naoružamo i da se divimo svom uružiju kao što se sada neki dive svojim felgamail displejimana telefonima....?!
Pa skoro prije mjesec dana čitamo u štampi da se po sarajevu šeta 400 kriminalaca i siledžija koji bi trebali biti u zatvoru i nikom ništa. Šta se promijenilo od ubistva Mrnjavca, ništa, sigurnosna situacija u Glavnom gradu je još lošija. Pošteni narod, nesmije kriminalce i siledžije pogledati poprijeko, žene ne smiju nositi torbice sa sobom jer će stradati zbog istih, masovna su premlaćivanja i otimanja mobitela i ostalih stvari... i da ne nabrajam...
Ovakva vlast ne treba nikome, dokle će neznam, ali znam da u narodu ključa...
Moj prijedlog je da se, neovisno o svemu, još jednom iz arhive izvuku zahtjevi sa februarskih protesta, eventualno još malo dorade i da se javno upute putem medija kantonalnim vlastima sa zahtjevom za njihovo hitno usvajanje u roku od najviše 15-ak dana.
Ukoliko ih ne usvoje treba tražiti način za vanredne izbore u Kantonu Sarajevo (mora postojati neka zakonska mogućnost ili još radikalnije npr.referendum o izdvajanju grada Sarajeva iz Kantona..
Imam osjećaj da ovakve teme ljudima služe kao izduvni ventil. Odmah se jave ljudi koji bi rastavili na dijelove ubicu i saučesnike u ubistvu, vlastodršce..... Lako je tipkati velike riječi zavaljen u fotelju.
A da se bilo ko od nas zatekao na licu mjesta, teško da bi se iko usudio reagovati nakon vađenja pištolja. A upravo to je ono što može spasiti živote. Protesti, otvaranje zatvora, neće mnogo pomoći. Jer uvijek će biti mnogo neiživljenih balavaca i kriminalaca koji nikad neće odrasti, a imaju pištolj, i spremni su seksualno obogaljiti, oduzeti život, bez dvoumljenja. Toga je uvijek bilo i bit će. Samo se treba zateći na "pravom" mjestu, pogrešno procijeniti situaciju u kojoj se nalaziš, reći jednu pogrešnu riječ, u roku od jedne sekunde život visi o koncu.
Šeherzada wrote:Denis.....Amar.....koliko ce ih jos biti
Poznanica se vracala sa pijace. Pune ruke kesa i torba. U sred bijela dana pridje joj momcic. I pita koliko je sati. Ona punih ruku pogleda na sat, a on otrgne joj lancic sa vrata i pobjeze. Policija ga je relativno brzo nasla. Zove se Robert Mucista (ko u Sarajevu ne zna ko je, i ne mora da zna). Bila na sudu. Kaze kako ga je nedavno vidjela kako se setka.
edit: veceras je bilo parkirano 15-20 auta ispred Amarove zgrade( oko 23 sata). Bili uglavnom njegova raja i poznanici.
Šandor wrote:Imam osjećaj da ovakve teme ljudima služe kao izduvni ventil. Odmah se jave ljudi koji bi rastavili na dijelove ubicu i saučesnike u ubistvu, vlastodršce..... Lako je tipkati velike riječi zavaljen u fotelju.
A da se bilo ko od nas zatekao na licu mjesta, teško da bi se iko usudio reagovati nakon vađenja pištolja. A upravo to je ono što može spasiti živote. Protesti, otvaranje zatvora, neće mnogo pomoći. Jer uvijek će biti mnogo neiživljenih balavaca i kriminalaca koji nikad neće odrasti, a imaju pištolj, i spremni su seksualno obogaljiti, oduzeti život, bez dvoumljenja. Toga je uvijek bilo i bit će. Samo se treba zateći na "pravom" mjestu, pogrešno procijeniti situaciju u kojoj se nalaziš, reći jednu pogrešnu riječ, u roku od jedne sekunde život visi o koncu.
Šandor wrote:Imam osjećaj da ovakve teme ljudima služe kao izduvni ventil. Odmah se jave ljudi koji bi rastavili na dijelove ubicu i saučesnike u ubistvu, vlastodršce..... Lako je tipkati velike riječi zavaljen u fotelju.
I?
Koliko puta si pročitao u novinama da je osoba koja je izvadila pištolj onesposobljena hrabrom reakcijom građanina, koji je napadača stolicom udario u potiljak? Ili nešto slično tome?
U ovakvim situacijama, ljudi samo blijedo gledaju, ili se udalje. I ode život.