Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
ibizza

#251 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

DaysleepeR wrote:
bermiin wrote:
konfučije wrote:Ne sviđa mi se njegova pretjerana bliskost sa reisom ali smatram da se radi o vrlo sposobnom čovjeku. Koliko god da vas podsvjesno iritira taj njegov crnogorski background, lik je nešto napravio u ovom gradu. A čime s eto lagumdžija, Tihić, Silajdžić i Izetbegović mogu pohvaliti? Ljudi, nema vama Bosancima napretka bez ljudi sa vana, koji se nisu kretali isključivo oa čaršije do M.dvoraa, već su vidjeli kako stvari i u svijetu funkcionišu. Fahro, ne obaziri se na ova burekdžije i čevapdžije, samo naprijed kao i do sada! :thumbup:
Haris Silajdjic je osoba koja je dovela najvise stranih investitora u BiH...osoba koja je ugvorila posao za nase firme po Arapskim zemljama u vrijednosti od 500mil km...
e sad sto ga jedni mrze zbog unutrasnje politike,to je druga stvar...al ovo mu se deff ne moze osporiti

nemaš ti pojma moj prijatelju

prvo je Hare uzep lovu od firmi kako bi im ne u arapskim zemljama našao posao nego isključivo u Libiji, pa je onda uzeo i procenat od vrijednosti ugovorenih poslova.

sve te firme su privatne koje prijavljuju gro svojih radnika na minimalac, tako da je taj novac otisao u dzepove Harisa i privatnika koji ga podmazuju parama, putovanjima i ostalim gotivama

dakle nista od tih navodnih 500 mil. nije otislo drzavnim firmama, niti je ista od tih ugovorenih poslova za opste dobro

katastrofa je Hare i ovako i onako...

a tebe zalim jer si neinformisan
sta je sa Energoinvestom?? Jeli to drzavnma firma??
a ti se malo bolje informisi,nemoj puno citati Avaz??
a ja sam za razliku od tebe informisan direktno iz stranke...moj najbolji prijatelj je u SBiH...
Gorštak

#252 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gorštak »

Dosada sam (kao prilično tipičan bošnjački glasač) glasao za SDA. Kad sam ih se nasitio (Tihić je stvarno bio previše, čak i za moj želudac) na zadnjim izborima (ne lokalnim, nego onim) sam glasao za Hareta i ekipu, i gorko se kajao.

S obzirom na ta dva razočarenja (SDP, BPS i tako te stranke mi nisu varijanta ni pod razno) mislio sam da po prvi put ne izadjem na izbore.
Što se tiče Fahre, sačekat ću da vidim s kim će praviti tu stranku. Ako mi se išta svidi, glasam za njih. Jbga, mislim da nemam šta izgubiti. Ove sam druge sve potrošio.

Eto, to je moje mišljenje, pa sam ga napisao, makar se uskoro počeo klatiti na forumskim vješalima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#253 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Neelix wrote:naprijed fahro, gazi ovu sdp stoku :D predvidjam ubjedljivu pobjedu na izborima :D

nigdje-nikog (u sdp-u :D ) bojim se da nisi dobar kladionicar :D
Rece mali uposlenik Avaza,kojem je pritom i jos jedan clan porodice na jednom od sefovskih mjesta u toj "novini"

Pobjedi li Dodik u RS-u,a fahro u F BiH,zvanicno obecavam da vadim iseljenicku vizu.

Sto se tice glasackog tijela koje bi moglo Fahru podrzati,pretezno desni centar,i ljudi koji imaju direktnog il' indirektnog hajra od samog Fahre i tog "projekta".

Kako god,sve da mu reis bude nosioc liste :D ,uvjeren sam da bosnjaci ,ipak,nisu tako glup narod. :thumbup:
Alfons Kauders

#254 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:
Neelix wrote:naprijed fahro, gazi ovu sdp stoku :D predvidjam ubjedljivu pobjedu na izborima :D

Rece mali uposlenik Avaza,kojem je pritom i jos jedan clan porodice na jednom od sefovskih mjesta u toj "novini"

Pobjedi li Dodik u RS-u,a fahro u F BiH,zvanicno obecavam da vadim iseljenicku vizu.

Sto se tice glasackog tijela koje bi moglo Fahru podrzati,pretezno desni centar,i ljudi koji imaju direktnog il' indirektnog hajra od samog Fahre i tog "projekta".

Kako god,sve da mu reis bude nosioc liste :D ,uvjeren sam da bosnjaci ,ipak,nisu tako glup narod. :thumbup:
nazalost, ovdje se ne slazemo...

ako odradi dobru kampanju i pokupi "kvalitetan" kadar na lokalnom nivou, mogao bi parirati sbih...

ako ga podrzi reis, a vjerujem da hoce, onda ce se u nekim regijama moci pribliziti i sda, koja se iz dana u dan sve vise osipa...

jos ako mu pod skute uleti mali princ bakir... samo nebo je granica...
dinaraaa

#255 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dinaraaa »

Eh da mi je biti Fare makar jedan dan , pa vala nek me svi mrze :D
staza

#256 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by staza »

Mislim da je Radončić neko u bh. društvu: osoba, koja je latentno ili otvoreno, obilježila zadnje desetljeće.
Kakav je on, to neka ostane intimni stav svakoga od nas.
Naposljetku, to je najmanje bitno nama neglasačima.
Mislim da bi njegova stranka, pogotovo ako razbije SDA, mogla daleko dogurati: ako on preuzme vlast u Federaciji, Dodik će zasigurno imati pravo još veće na dobijeni dio kolača u RS-u.
Volim ovu zemlju, pa ko god da pobijedi, ostajem ovdje.
Ovu vijest sam dočekao sa velikom radošću: konačno se nešto u ovoj zemlji politički dosadnoj, počinje dešavati: Fahro je biznismen, on će pokupiti i dobar dio neodlučnih i ozbiljnijih glasova: vjerovatno mnogima omogućiti, da kroz politiku, ostvare svoje interne intelektualne ili poslovne ciljeve: što u konačnici ne mora za ovu zemlju biti ni loše... tako da predviđam neku vrstu italijansko-turske ekonomije ovdje, u narednim godinama.
Usto, mislim da će njegovo stupanje u politiku dodatno osnažiti sigurnost i propulzivnost, njegovoga, već stečenoga kapitala.
Osim toga, on je već ostvario sve što se moglo, pogotovo u ovoj i ovakvoj socijaldemokratskoj, nevladinoj, nacionalističkoj, BiH, kakva je sada.
Njemu je vjerovatno i intimni izazov oprobati se u politici, a kako je bio uspješan u ekonomiji, ne sumnjam da će biti i u politici.
Zanemarena bh. politička struja, na ovaj ili onaj način, definitivno prelazi u Fahrinu stranku, a oni će neminovno povući za sobom i mlađe kadrove, koji će u Fahrinoj stranci, vidjeti šansu za svoje daljnje stranačko-društveno i materijalno napredovanje.
Ovo je vrlo dobro, jer konačno će se ljevica moći razrashaltenisati i konačno odlučiti, hoće li se objediniti ili ne, i hoće li u ovome obliku uopće dalje opstati.
Predviđam: SDP, koji će ipak opstati; manje stranke, koje će neminovno nestati; i eventualno osnivanje nekih novih stranaka ljevice ili centra, koje će ponuditi ozbiljne političke programe.
U svakom slučaju, predizborna kampanja je već uveliko počela, i svima želim uspjeha na predstojećim izborima.
:bih:
Last edited by staza on 23/09/2009 23:14, edited 1 time in total.
konfučije

#257 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

Novi postPostao/la hadzofield dana 23/09/2009 22:17

konfučije je napisao/la:Ne sviđa mi se njegova pretjerana bliskost sa reisom ali smatram da se radi o vrlo sposobnom čovjeku. Koliko god da vas podsvjesno iritira taj njegov crnogorski background, lik je nešto napravio u ovom gradu. A čime s eto lagumdžija, Tihić, Silajdžić i Izetbegović mogu pohvaliti? Ljudi, nema vama Bosancima napretka bez ljudi sa vana, koji se nisu kretali isključivo oa čaršije do M.dvoraa, već su vidjeli kako stvari i u svijetu funkcionišu. Fahro, ne obaziri se na ova burekdžije i čevapdžije, samo naprijed kao i do sada! :thumbup:

A kojem birackom tijelu da se obraca ... crnogorcima ili cevapdzijama?

Radnicima, i ljudima koji en žele od danas do sutra da žive. Nemoj se ljutiti ali Sarajlije ne svrstavam u ovu grupu radnika.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#258 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

konfučije wrote:
koliko je dobar taj čovjek, došao u Sarajevo da radi, gradi i stvara. interesuje me samo, zašto, kad je toliko human, ne gradi svoju domovinu?
jedno je sigurno, Bošnjaci prvenstveno, lično, sami sebe ne mogu da podnesu a zatim i ostale, i sve dok je tako bit će nam ovako.
uh skonto'o si me. jedva čekam da vidim DŽeku nekad u Ferhadiji da mu noge polomim. pičaku mu materina kako on igra a ja nisam mog'o.

nego konfučije, nisam znao da si i ti drogiraš. :skoljka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#259 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

konfučije wrote: A volio bih njegove kritičare jedno upitati, u čemu taj čovjek do sada nije uspio?
ne biti licemjeran.
Ne pada mi na pamet

#260 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

Alfons Kauders wrote:odlicna vijest...

pokupit ce najdebilnije glasace koji bi inace vjerovatno glasali za harisa ili za sda bez tihica...

dodatno ce sjebati sda i sbih, pogotovo ako mu se prikloni reis... a garant hoce, jer je dokazao da dobro zna gdje su pare...

jos kad bi lagumdzija presao kod njeg... uh uh uh...

:D
Sta reci nego :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#261 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Evo ga Fahro,velicanstveni,direktno na FTV-u :D

Skromnost mu je vrlina,sto je ocigledno.... :lol: :lol:
Gandalf

#262 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

Fahro legendo imaš Obhođaša i Terzića u stranci :mrgreen: Vi ste šampioni :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#263 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Citat "...ja sam intelektualac..ja imam najvece tornjeve...." :D :D

Ovo vec postaje biti smijesno..Fahroooo,Fahrooooo,Fahrooo.... :lol: :lol: :dance:
Area_51

#264 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Area_51 »

treba covjeku imunitet, da ne bi bio hapsen. :)
Pivo

#265 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Pivo »

nada se da ce dobiti podrsku reisa i Avaza :D
nenadjebiv je
spokojan

#266 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

svecano izjavljujem da postajem pomalo ponosan na otvaranju ove teme ... dovoljno rano i u sridu ...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#267 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Pivo wrote:nada se da ce dobiti podrsku reisa i Avaza :D
nenadjebiv je
Fakat,dva puta covjek mrtav hladan izjavi da se nada da ce dobiti podrsku Avaza... :D :D :D :D

Jo' lika,i pocetka politicke,zvanicne :D ,karijere....i to na FTV,koja kao da gledam ce biti protiv njega :D
Lug

#268 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Lug »

Gandalf wrote:Fahro legendo imaš Obhođaša i Terzića u stranci :mrgreen: Vi ste šampioni :lol:
:lol: :lol:
ma ni izborni prag nece proci. :zzzz:

a sto se uvlaci Dodiku u guzove, u onom intervjuu, da bog sacuva. Najradije bi on onog Lukaca otpustio iz SIPE, a ne nekakav Lujic. I kao takav Dodin uvlaciguz on ce predstavljati Bosnje !?? vela havle.. :shock: :?
bejzik

#269 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bejzik »

jedva cekam ponedjeljak da ga bakir par puta isfura...nadam se da ce i reis biti sredstvo isfuravanja, a i ove izjave :evil:
Alfons Kauders

#270 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:
Pivo wrote:nada se da ce dobiti podrsku reisa i Avaza :D
nenadjebiv je
Fakat,dva puta covjek mrtav hladan izjavi da se nada da ce dobiti podrsku Avaza... :D :D :D :D

Jo' lika,i pocetka politicke,zvanicne :D ,karijere....i to na FTV,koja kao da gledam ce biti protiv njega :D
FTV bi mogla onaj istup koristiti kao dzingl...

"60 minuta je upravo postalo bolje"

Bosna je konacno dobila svoju Saru Palin, samo sto nasa nije sisata...
konfučije

#271 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

da, ako već niste znali, za onakav biznis je itekako potreban intelekt, za razliku od vas gdje vam je najveći stepen intelektualnog dostignuća u ovim postiranim grimasama predstavljen.

uh skonto'o si me. jedva čekam da vidim DŽeku nekad u Ferhadiji da mu noge polomim. pičaku mu materina kako on igra a ja nisam mog'o.
kada smo već kod Džeke, to opet onom Čehu zahvalimo, koji ga je bukvalno spasio iz Želje koji su ga se htjeli pod svaku cijenu riješiti i naravno da su u tome bili majstori.
Alfons Kauders

#272 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

konfučije wrote:
da, ako već niste znali, za onakav biznis je itekako potreban intelekt, za razliku od vas gdje vam je najveći stepen intelektualnog dostignuća u ovim postiranim grimasama predstavljen.
.
I oni ublehasi Sabanovici napravise Bosmal... Da im dignemo spomenik? :D
konfučije

#273 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

jedva cekam ponedjeljak da ga bakir par puta isfura...nadam se da ce i reis biti sredstvo isfuravanja, a i ove izjave :evil:
hebote, primjer jednog mentalnog sklopa koji redovno 60 min prati.
mostarac

#274 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mostarac »

-LIBERO- wrote:

ja sam nazalost itekako uvjeren da jesu :(

Sukob u SDA nakon kojeg je sve ostalo isto, Haretov povratak u politiku i nas povratak u proslost, Fahrina tzv. alternativa koja ce nas sa istim likovima kao povesti u bolju buducnost, a likovi i glavni igraci uvijek ostaju isti.
Ovo je nesto sto je bilo za ocekivati. Vrlo brzo ocekujem koketiranje Bakira Izetbegovica sa Fahrom i sve se radi po vec oprobanom receptu, a to je da se pred izbore vlast sama sebi ponasa kao opozicija nudeci narodu alternativu da ponovo izaberu njih, al u novom pakovanju, a jednako smrde.
Ovaj narod je tu pricu toliko puta do sada primio i nasjeo na nju da nema nikakvog razloga da to ne ucini opet. Pa nije im ovo prvi put. SBiH ovo radi svake izbore. U vlasti su i pola godine pred izbore pocnu da se ponasaju kao opozicija, da slucajno biracko tijelo ne bi ostalo kuci. Sad su se razdjelili na tri stranke kako bi pokupili glasove nezadovoljnih vlastitih glasaca i to tako dobro funkcionise i nemojte misliti da Fahro nece dobiti znacajan broj glasova. Hoce naravno i onda ce zajedno opet u vlast. Vec vidjena i veoma ocekivana prica i razvoj dogadjaja. Likovi na sceni su isti, a stranke se mnoze i svaki put se jedan od glavnih aktera pojavi kao opozicija samom sebi i svaki put narod pomisli da ce ga on koji je godinama u vlasti povesti u bolju buducnost i da je on ta alternativa.
SDP i cjelokupna opozicija vec mogu da upisu izborni poraz za godinu dana, ako nesto radikalno ne promjene, jer ovi su zaigrali na sigurnu kartu, koja je dobila vec nekoliko puta, a talovi, ministri i cijela galerija likova od saltera do kabineta u vijecu ministara stalno ostaju isti.
MUNAFIK

#275 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MUNAFIK »

konfučije wrote:
hebote, primjer jednog mentalnog sklopa koji redovno 60 min prati.

Pa 60 minuta je odavno postala samo to... Emisija koju narod ceka da vidi kako ti tamo novinari na raznorazne nacine prosipaju i isfuravaju pojedince iz politike i javnosti ( i one koje za koje im sef kaze da trebaju prosipat)

Zato je to sve jadno i ovi sto prosipaju a i vecina onih koje prosipaju... sve u svemu jedna velika suplja koju malo ko uzima za ozbiljno...
Post Reply