kako državna administracija UŽIVA

Locked
Alfons Kauders

#251 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

baraba-bandit wrote:
Alfons Kauders wrote: .

a gle cuda... kad starcima vise pukne kurac, uvale te lenjivce na budzetsku sisu... i jos se bune...

znam masu raje koja je studirala desetak godina, i naravno... nigdje se nisu mogli zaposliti osim preko stele u opstinama, sudovima, skolama itd... nerijetko i bez zavrsenog fakulteta...

UPRAVO JE TO TO !!! to su debilski paraziti
pa moraju i oni negdje pare zaradit... kako god da ga okrenes, neko ih mora hraniti... kad nema mame i tate, ima budzet... :D
modesti

#252 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by modesti »

@Kauders: Ja ovdje nisam nikoga uvrijedila, što se ne može reći da nekolicinu. Ako si se našao u nekom opisu (poput kriminalac), sam si imao asocijaciju. Nije moj problem. Naravno da možeš blatiti i psovati administraciju, naravno da ovo nije S. Koreja, nisam na to ni reagovala. Samo pokušavam dati svoje vidjenje situacije.

@don vito: znaš onaj vic o Muji-medicinskom fenomenu sa končićem koji mu drži uši a mozga ni na mapi? Nekako mi to uvijek bude asocijacija kada čitam tvoje postove. Ali hajde, dobar si ti kakvih ima u ovoj državi. Samo što si bezze zavidan džabojedima jer ništa ne radimo a primamo pare koje ti zarađuješ. Šta ćeš, jbg, neki šljakaju za one iznad njih :mrgreen: ali jednog dana, kada narasteš, možda i ti shvatiš kako stvari stoje.
don vito

#253 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by don vito »

modesti wrote:@don vito: znaš onaj vic o Muji-medicinskom fenomenu sa končićem koji mu drži uši a mozga ni na mapi? Nekako mi to uvijek bude asocijacija kada čitam tvoje postove. Ali hajde, dobar si ti kakvih ima u ovoj državi. Samo što si bezze zavidan džabojedima jer ništa ne radimo a primamo pare koje ti zarađuješ. Šta ćeš, jbg, neki šljakaju za one iznad njih :mrgreen: ali jednog dana, kada narasteš, možda i ti shvatiš kako stvari stoje.
:-) rekoh li ja... zahebane uciteljice. Kad narastes... vauuu :-D ... ona je vec u kapitalizmu (na drzavnoj sisi)... malo demagogije "treba ulagati u znanje" i slicne parazitske sapunice...
Sad bih se ja trebao spustiti na tvoj nivo i reci da, kad citam tvoje postove, sjetim se... recimo vica o Fati koja mužu donese 202 marke... znas onaj dvije po dvije marke, nakupi se... lahka zarada isto k'o u prosvjeti i citavom javnom sektoru. 8)
Ali, razumijem te. Posto nemas nikakvih argumenata da odbranis visoke plate koje dobivaju dzabojedi za svoj nerad, ostaje ti da vrijedjas, prosipas demagogiju i na kraju pokusavas zacatavati temu. A tema je "kako državna administracija UŽIVA". Uzivaj dok mozes, ismijavaj one koji ti zaradjuju platu, ali znaj... ko se zadnji smije, najsladje se smije
Alfons Kauders

#254 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

modesti wrote:@Kauders: Ja ovdje nisam nikoga uvrijedila, što se ne može reći da nekolicinu. Ako si se našao u nekom opisu (poput kriminalac), sam si imao asocijaciju. Nije moj problem. Naravno da možeš blatiti i psovati administraciju, naravno da ovo nije S. Koreja, nisam na to ni reagovala. Samo pokušavam dati svoje vidjenje situacije.

@don vito: znaš onaj vic o Muji-medicinskom fenomenu sa končićem koji mu drži uši a mozga ni na mapi? Nekako mi to uvijek bude asocijacija kada čitam tvoje postove. Ali hajde, dobar si ti kakvih ima u ovoj državi. Samo što si bezze zavidan džabojedima jer ništa ne radimo a primamo pare koje ti zarađuješ. Šta ćeš, jbg, neki šljakaju za one iznad njih :mrgreen: ali jednog dana, kada narasteš, možda i ti shvatiš kako stvari stoje.
sama si rekla "vi meni da sam džabojed, ja vama da ste (polu)kriminalci jer ne plaćate puni porez"... naivati ljude kriminalcima je uvreda... nazivati guzonje koje primaju 5-10 hiljada mjesecno u drzavnim institucijama stetocinama, parazitima, dzabojedima, glodarima nije uvreda... jos je i kompliment...

usput, blago se tebi s boldiranim razmisljanjem... i djeci koju ucis...
modesti

#255 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by modesti »

Alfons Kauders wrote: mislis mene?

ja uplacujem poreze i doprinose, redovno... samo sam prijavljen na prosjecni iznos, a ne na 3000...

da, boldiranim si sam rekao da u potpunosti poštuješ zakon.

Alfons Kauders wrote:
sama si rekla "vi meni da sam džabojed, ja vama da ste (polu)kriminalci jer ne plaćate puni porez"... naivati ljude kriminalcima je uvreda... nazivati guzonje koje primaju 5-10 hiljada mjesecno u drzavnim institucijama stetocinama, parazitima, dzabojedima, glodarima nije uvreda... jos je i kompliment...
Odgovor na boldirano: kako koga.

Osim toga, čemu sada briga oko djece koju podučavam. Ionako ništa ne radim i ne učim ih ničemu, prema tome, ne znam šta očekuješ. I, molim te da ne projiciraš svoje riječi koje si meni direktno uputio da su moje. Ako si već zaboravio, pregledaj malo svoje postove.
Alfons Kauders

#256 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

modesti wrote:

ja uplacujem poreze i doprinose, redovno... samo sam prijavljen na prosjecni iznos, a ne na 3000...

hehehe, pa citiraj usput i ostatak mojih postova na tu temu... lijepo sam rekao da sam prijavljen na neku prosjecnu be-ha platu, a da ostatak naplatim radeci za druge firme, po ugovoru o djelu, na koji se takodjer placa porez... vidim da te bas i ne ide ta pravna strana stvari... ali ako nisis znala ja ne mogu biti prijavljen kao zaposleni u 3-4 firme odjednom, kontas? tako da dobar dio poslova naplacujem ugovorom o djelu...

ukratko, to znaci platim prosjecne doprinose + doprinose na jos par hiljada po ugovoru o djelu... po ta dva osnova uplatim izmedju 1100 i 1500km mjesecno, ovisno o tome koliko posla ubodem... u avgustu ce npr. biti oko 1450... ja bi rado placao manje, i rado cu iskoristiti svaku priliku da platim manje, u legalnim okvirima...
Alfons Kauders wrote:

Osim toga, čemu sada briga oko djece koju podučavam. Ionako ništa ne radim i ne učim ih ničemu, prema tome, ne znam šta očekuješ. I, molim te da ne projiciraš svoje riječi koje si meni direktno uputio da su moje. Ako si već zaboravio, pregledaj malo svoje postove.
ok, ako nije uvreda, ali ako mislis da sam ja kriminalac lijepo me prijavi nadleznim organima... (za ostale ne garantujem, vito ima sumnjiv nick) ... sa-x je duzan predati sve podatke o korisnicima, mada to mogu i ja, nije nikakav problem... samo sto ces onda fasovati prijavu za lazno prijavljivanje i gradjansku tuzbu za klevetu... pa bujrum...

ja nisam direktno rekao da ti ne ucis djecu nicemu, nigdje, nikad... rekao sam da je stanje u skolstvu krs, i stojim iza toga... ti mozes biti najbolja profesorica na svijetu, ali to je nebitno, ucinak cijelog sistema je nikakav... djeca nikad nisu bila gluplja, nepismenija, bezobraznija i sklonija devijantnom ponasanju...
don vito

#257 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by don vito »

Alfons Kauders wrote:ucinak cijelog sistema je nikakav... djeca nikad nisu bila gluplja, nepismenija, bezobraznija i sklonija devijantnom ponasanju...
Cudim se da uciteljica jos nije napisala kako nije ona kriva za to...
...vec da su krivci, redom: porodica, stetni uticaj medija, globalno zagrijavanje, tanji ozonski omotac, nepravedni dejtonski ustav, genocidna "RS", pokvarena medjunarodna zajednica, kriza u bankarskom sistemu, pomor riba u Bosni...
ne mogu prosvjetari biti krivi za lose obrazovanje kad se uopste ne stignu time baviti od borbe za 1300 KM minimalca
modesti

#258 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by modesti »

Alfons Kauders wrote: vidim da te bas i ne ide ta pravna strana stvari... ali ako nisis znala ja ne mogu biti prijavljen kao zaposleni u 3-4 firme odjednom, kontas? tako da dobar dio poslova naplacujem ugovorom o djelu...

ukratko, to znaci platim prosjecne doprinose + doprinose na jos par hiljada po ugovoru o djelu... po ta dva osnova uplatim izmedju 1100 i 1500km mjesecno, ovisno o tome koliko posla ubodem... u avgustu ce npr. biti oko 1450... ja bi rado placao manje, i rado cu iskoristiti svaku priliku da platim manje, u legalnim okvirima...
Nisam nikada ni tvrdila da razumijem pravnu stranu poreznih potraživanja. To mi i nije struka a i do sada nisam imala potrebu da se upuštam u te stvari. Ja se duboko izvinjavam što sam totalno pogrešno shvatila tvoj post. Ono što sam ja, zaista laik u ovome, shvatila je da si ti prijavljen na minimalac na koji plaćaš porez a da ostatak uzimaš bez uplata poreza. Zbunio si me i postom gdje govoriš da ne želiš da plaćaš porez na kompletan iznos, vjerovatno me to pogrešno navelo da i ne prijavljuješ cijeli iznos.

O djeci koja završavaju školu ne bih komentarisala sa tobom, Kauders.
Klodovik

#259 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Klodovik »

Alfons Kauders wrote:
modesti wrote:

hehehe, pa citiraj usput i ostatak mojih postova na tu temu... lijepo sam rekao da sam prijavljen na neku prosjecnu be-ha platu, a da ostatak naplatim radeci za druge firme, po ugovoru o djelu, na koji se takodjer placa porez... vidim da te bas i ne ide ta pravna strana stvari... ali ako nisis znala ja ne mogu biti prijavljen kao zaposleni u 3-4 firme odjednom, kontas? tako da dobar dio poslova naplacujem ugovorom o djelu...

Alfons Kauders wrote:

ok, ako nije uvreda, ali ako mislis da sam ja kriminalac lijepo me prijavi nadleznim organima... (za ostale ne garantujem, vito ima sumnjiv nick) ... sa-x je duzan predati sve podatke o korisnicima, mada to mogu i ja, nije nikakav problem... samo sto ces onda fasovati prijavu za lazno prijavljivanje i gradjansku tuzbu za klevetu... pa bujrum...

ja nisam direktno rekao da ti ne ucis djecu nicemu, nigdje, nikad... rekao sam da je stanje u skolstvu krs, i stojim iza toga... ti mozes biti najbolja profesorica na svijetu, ali to je nebitno, ucinak cijelog sistema je nikakav... djeca nikad nisu bila gluplja, nepismenija, bezobraznija i sklonija devijantnom ponasanju...
Alfonse, vjeruj da bi se začudio koliko ima pametne, pismene i pristojne djece u našim školama. Ovo govorim bez ikakve ironije.
kockica_kockica

#260 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by kockica_kockica »

don vito wrote:
Alfons Kauders wrote:ucinak cijelog sistema je nikakav... djeca nikad nisu bila gluplja, nepismenija, bezobraznija i sklonija devijantnom ponasanju...
...vec da su krivci, redom: porodica, stetni uticaj medija, globalno zagrijavanje, tanji ozonski omotac, nepravedni dejtonski ustav, genocidna "RS", pokvarena medjunarodna zajednica, kriza u bankarskom sistemu, pomor riba u Bosni...
ne mogu prosvjetari biti krivi za lose obrazovanje kad se uopste ne stignu time baviti od borbe za 1300 KM minimalca

djecu odgajaju roditelji ne ucitelji i nastavnici... oni ih nisu rodili...
djeca dobiju gradivo u skoli koje trebaju nauciti kuci.. roditelji ih trebaju nauciti kako da se posvete ucenju a ne hodanju, paljenju baba, kradji kasetofona, ispijanju kafa i slicnog...
djeca su nepismen i glupa jer nista ne citaju.. sva literatura koju oni trebaju procitati za lektire skinu sa interneta ukratko... roditelji su ti koji bi trebali pratiti da li mu dijete cita knjige i umjesto play station-a i slicnih zaglupljujucih stvari kupiti ponekad knjigu a ne igricu....
djecu ucitelji, nastavnici, profesori nikad nece usmjeravati na to devijatno ponasanje... to uradi ulica koja odgaja djecu ciji roditelji nemaju vremena...

e pa u moje vrijeme moji roditelji su imali vremena provjeriti: jesam li procitala lektiru, napisala zadacu, naucila gradivo, s kim idem vani, koliko cu ostati, nisam imala zaglupljujuce igrice i da mene su odgojili roditelji a ne ucitelji profesori nastavni i ulica...

:run:
don vito

#261 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by don vito »

kockica_kockica wrote:djecu odgajaju roditelji ne ucitelji i nastavnici... oni ih nisu rodili...
djeca dobiju gradivo u skoli koje trebaju nauciti kuci.. roditelji ih trebaju nauciti kako da se posvete ucenju a ne hodanju, paljenju baba, kradji kasetofona, ispijanju kafa i slicnog...
djeca su nepismen i glupa jer nista ne citaju.. sva literatura koju oni trebaju procitati za lektire skinu sa interneta ukratko... roditelji su ti koji bi trebali pratiti da li mu dijete cita knjige i umjesto play station-a i slicnih zaglupljujucih stvari kupiti ponekad knjigu a ne igricu....
djecu ucitelji, nastavnici, profesori nikad nece usmjeravati na to devijatno ponasanje... to uradi ulica koja odgaja djecu ciji roditelji nemaju vremena...

e pa u moje vrijeme moji roditelji su imali vremena provjeriti: jesam li procitala lektiru, napisala zadacu, naucila gradivo, s kim idem vani, koliko cu ostati, nisam imala zaglupljujuce igrice i da mene su odgojili roditelji a ne ucitelji profesori nastavni i ulica...

Sta sam rek'o da ce biti opravdanje? Krivci su roditelji! Dobro, a mediji, globalno zagrijavanje?
I onda kaze "djeca su nepismena jer ne citaju". Pa, dobro, pametnice, ko treba da ih nauci (i prisili) da citaju? Roditelji ili nastavnici? Zar nastavnici nemaju u svojim rukama "mrkvu i batinu", tj. dobre i lose ocjene, i mogucnost da djecu motivisu i natjeraju da do dobrih ocjena ne dolaze zaobilaznim putem tj. prevarama i "skidanjem sa interneta". Mogli bi ali nece jer:
1. Zauzeti su borbom za svoje privilegije dok privreda propada.
2. I dobar dio prosvjetara na slican nacin je dosao do svojih diploma u eri SDA-ovskog stancanja akademskih gradjana, ne zbog znanja nego kacenje na budzet.
Znaci, poduzimanjem bilo kakvih sankcija protiv nesavjesnih ucenika, rizikuju da neko upita i za njihovo znanje i nacin sticanja diplome. Tako je i u drugim oblastima javnog sektora, zato imamo najneefikasniju administraciju, zato imamo najvecu smrtnost zbog ljekarskih gresaka, zato imamo pravosudje koje ne moze osuditi nijednog kriminalca, zato imamo neodgovorne i kriminalizirane politicare.
Ukratko, svi dzabojedi su u jednom kolu, svi ujedinjeni u svom neznanju, svojim privilegijama i borbi za ocuvanje privilegija. I uvijek im je neko drugi kriv sto nijedan javni sektor ne funkcionise.
JThomas

#262 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by JThomas »

The people are hungry: It is because those in authority eat up too much in taxes.

Lao Tzu

objasnio čovjek prije tri hiljade godina jednom prostoproširenom rečenicom, stoji i danas i ne treba uopšte detaljnije, ništa ne nedostaje.
Alfons Kauders

#263 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

modesti wrote:
Alfons Kauders wrote: vidim da te bas i ne ide ta pravna strana stvari... ali ako nisis znala ja ne mogu biti prijavljen kao zaposleni u 3-4 firme odjednom, kontas? tako da dobar dio poslova naplacujem ugovorom o djelu...

Nisam nikada ni tvrdila da razumijem pravnu stranu poreznih potraživanja. To mi i nije struka a i do sada nisam imala potrebu da se upuštam u te stvari. Ja se duboko izvinjavam što sam totalno pogrešno shvatila tvoj post. Ono što sam ja, zaista laik u ovome, shvatila je da si ti prijavljen na minimalac na koji plaćaš porez a da ostatak uzimaš bez uplata poreza. Zbunio si me i postom gdje govoriš da ne želiš da plaćaš porez na kompletan iznos, vjerovatno me to pogrešno navelo da i ne prijavljuješ cijeli iznos.

O djeci koja završavaju školu ne bih komentarisala sa tobom, Kauders.
Nije frka, desi se, hvala na izvinjenju.

Istina je da porez ne zelim da placam nikako, ali se mora... :D
Alfons Kauders

#264 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

don vito wrote:
krive su ustavne promjene, djeca po citav dan razmisljaju o njima, nemaju kad ucit... :D
Alfons Kauders

#265 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Alfons Kauders »

Klodovik wrote: Alfonse, vjeruj da bi se začudio koliko ima pametne, pismene i pristojne djece u našim školama. Ovo govorim bez ikakve ironije.
vjerujem, i srecom poznajem i takve klince... ali to su mahom djeca obrazovanih, sposobnih roditelja, koji bi ispali takvi i da nisu dana proveli u skoli...

problem je sto ta djeca nece ponoviti greske njihovih roditelja, odnosno otici ce iz zemlje u potrazi za boljim zivotom... a dok oni zavrse fakultet, nasa djeca ce piciti u albaniju na pecalbu, kamoli na zapad...

problem je u onim prosjecnim koji ce ostati, debilima koji ce se provlaciti kroz zivot, kroz skolu, pa kroz zakon, sve dok ne nalete na nekog pogresnog za orobiti i ne popiju metak u celo...
baraba-bandit

#266 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

don vito wrote:Ovdje postoje dvije paralelne Bosne i Hercegovine.

Posto polovina zaposlenih platu prima u javnom sektoru koji ne funkcionise, previse je placen, preglomazan, onda ni Selimovic, ni Radoncic, ni Nihad Imamovic, ni Sirbegovic, ni njihovi radnici ne mogu placati toliko parazita. Da stvar bude gora zauzvrat dobijaju najgoru birokratiju, najgori obrazovni sistem, najgoru zdravstvenu zastitu itd... Zato je patriotska duznost svakog gradjanina ove zemlje da pruzi licni de gora, ovi koji stvaraju novu vrijednost doprinos u urusavanju ovog nakaradnog sistema koji ce dzabojede vratiti u realnost drzave u kojoj zive.
:bih:

šta više dodati

ti to imaš živaca ovim džabojedima natenane OBJASNITI i svaka ti čast
ali, džaba oni i dalje trube u svoje frule
baraba-bandit

#267 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

Alfons Kauders wrote:
modesti wrote:

vaznost obrazovanja? evo, pokusali smo zaposliti prije par godina mladju raju, ono kontamo vise ce se truditi, entuzijazam ovo ono... znas kakva je raja koja je zavrsila skolu u ovom sistemu? nepismeni i potpuno beskorisni... vise su nam stete cinili nego koristi... tako da i pored nasih pokusaja da zaposlimo raju iz srednje, studente itd... u firmi imamo ljude od 40 i kusur, i samo dvoje radnika sa 25... mladjih nema, zato jer su mahom lijeni, polupismeni idioti... digli smo ruke od njih u potpunosti, na moj nagovor... nisam vise mogao podnijeti da jebenom apsolventu objasnjavam stvari koje je trebao nauciti 10 godina ranije... pravopis primjera radi... za struku nije problem, spremni smo odvojiti vrijeme i poduciti ljude, na kraju krajeva, to je u nasem interesu... ali ja ne trebam dijeliti bukvare momcima od 23-24 godine... ja placam porez da bi oni bili pismeni...

bez uvrede, s obzirom na rezultate, skolstvo je cak i previse placeno... moja raja je ucila u ratu, kad su nasi stari i dobri profesori bili placeni supljom pricom i konzervama, pa smo opet pametniji od ovih bilmeza koji danas zavrsavaju fakultete... prije rata smo imali 2-3 puta manje fakultetski obrazovanih ljudi pa smo imali jebeni energoinvest i masu slicnih, zestoko jakih firmi... sad kraj tih silnih diploma i doktorata imamo kurac i hrpu diletanata u svakoj struci... u zadnjih 10 godina broj studenata je narastao preko 100%, a rezultata nema... fakulteti proizvode nesposobne idiote cija je diploma mrtvo slovo na papiru... da se plate u skolstvu formiraju po ucinku, kao u privredi, dobar dio profesora bi davno bio na minimalcu ili birou...

..

svaka ti čast

svaka ti je ZLATNA
ali opet ponavljam džaba džabojedima sva priča, oni sviraju i dalje u svoju frulu
modesti

#268 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by modesti »

Baraba, nisam sigurna da sam dobro shvatila, jesi rekao da džabojedi sviraju u svoju frulu?

:skoljka:
potpuni stranac

#269 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by potpuni stranac »

modesti wrote:Baraba, nisam sigurna da sam dobro shvatila, jesi rekao da džabojedi sviraju u svoju frulu?

pa perverzan je do bola. :D
modesti

#270 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by modesti »

potpuni stranac wrote:
modesti wrote:Baraba, nisam sigurna da sam dobro shvatila, jesi rekao da džabojedi sviraju u svoju frulu?

pa perverzan je do bola. :D
ma da, nekako kontam bolje svirati u svoju nego u tuđu frulu :mrgreen:
kockica_kockica

#271 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by kockica_kockica »

don vito wrote:
kockica_kockica wrote:djecu odgajaju roditelji ne ucitelji i nastavnici... oni ih nisu rodili...

Sta sam rek'o da ce biti opravdanje? Krivci su roditelji! Dobro, a mediji, globalno zagrijavanje?
I onda kaze "djeca su nepismena jer ne citaju". Pa, dobro, pametnice, ko treba da ih nauci (i prisili) da citaju? Roditelji ili nastavnici? Zar nastavnici nemaju u svojim rukama "mrkvu i batinu", tj. dobre i lose ocjene, i mogucnost da djecu motivisu i natjeraju da do dobrih ocjena ne dolaze zaobilaznim putem tj. prevarama i "skidanjem sa interneta". Mogli bi ali nece jer:
1. Zauzeti su borbom za svoje privilegije dok privreda propada.
2. I dobar dio prosvjetara na slican nacin je dosao do svojih diploma u eri SDA-ovskog stancanja akademskih gradjana, ne zbog znanja nego kacenje na budzet.
Znaci, poduzimanjem bilo kakvih sankcija protiv nesavjesnih ucenika, rizikuju da neko upita i za njihovo znanje i nacin sticanja diplome. Tako je i u drugim oblastima javnog sektora, zato imamo najneefikasniju administraciju, zato imamo najvecu smrtnost zbog ljekarskih gresaka, zato imamo pravosudje koje ne moze osuditi nijednog kriminalca, zato imamo neodgovorne i kriminalizirane politicare.
Ukratko, svi dzabojedi su u jednom kolu, svi ujedinjeni u svom neznanju, svojim privilegijama i borbi za ocuvanje privilegija. I uvijek im je neko drugi kriv sto nijedan javni sektor ne funkcionise.

Mislim da si ti malo pobrkao kruske i jabuke.... i da nemas pojma o cemu ja govorim...

vidi ovako pojednostavljeno...

ti dobijes dijete
ono je tvoja obaveza do punoljetstva
ti se brines o njemu
jeli piskilo
kakilo
jelo
napisalo zadacu
sta gleda na TV-u
jeli procitalo lektiru
koju igricu igra
s kim chata na internetu
da li sve zna o kontroli radjanja ... itd

nece tebi drustvo dijete uciti kako da svoje znanje prosiruje, nece ti ga komsija ili nastavnik uciti sta je kondom, niti sta je prva menstruacija, ni to da ako nekog ubodes nozem rana moze izazvati smrt i da se ta osoba nakon toga nece dici s poda jer to nije film...

dakle profesor nastavni ucitelj mediji i slicni nemaju veze s tim kakvo ce tvoje dijete biti.. onoliko koliko se ti budes angazovao oko djeteta tako ce ono napredovati ili nazadovati.. profesori su ti koji usmjeravaju dijete .. isprica mu lekciju iz biologije... ali nema carobni stapic da mu ubaci to znanje u glavu... dijete dodje kuci.. ti ga natjeras da to nauci ili barem probudis svijest u tom svom malom andjelu da ce mu to trebati da nebi bilo glupo...
pustopoljina

#272 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by pustopoljina »

pisala sam na drugoj temi...
kad roditelj dodje prijetiti uciteljici sto joj kori sina.
da pojednostavim: nece niko nikom opsovati uciteljicu-nego znamo vec koga. ti do 6 godine vec od svog djeteta nesto napravis i das uciteljici...ona je s njim oko 5 sati na dan. ostalih 19 je pod tvojom "komandom".
ja progovorila

#273 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by ja progovorila »

baraba-bandit wrote:
ja progovorila wrote:
ma sto ti papak jedan imas da znas ko je musko , a ko je zensko i ti mi tu dodes kao neka faca pa bi kresnuo nekoga ako imas jos s cime i ako znas kresnuti seljacino jedna, valjda se u tvom selu to tako javno oglasava kad ti trebas nekoga kresnuti i osim toga imam protiv je si li ti radio u drzavnoj administraciji, pa znas da su paraziti, jer bas ne bih rekla po tvojoj gramatici i vokabularu, a kad je rijec o kapitalizmu ti o to me nemas pojma, jer ces prvi u njemu i kapitalirati, a o socijalizmu da ti i ne pricam. I jos nesto takvim parazitima kao sto si TI nije ovdje mjesto, rusis ugled forumu, razumijes li papak jedan......

tebe niko izgleda nije kresnuo odavno ili NIKAD pa si nešto FRUSTRIRANA :lol: a još si jedan od ovih budžetskih parazita :P
sto je majmune jedan,pa kuzis li ti da si promasio temu i da nije ovdje rijec o kresenju seronjo glupi, nego o necemu o cemu ti ako vec i ne znas trebas sutjeti, jer nikad neces ni saznati, jer ti tamo i nije u administraciji mjesto, pogledaj svoj prapovis papak jedan, a i vokabular ti je ogranicen u prijevodu patetican. Ko o cemu ti o kresanju, ma sto ti o tome znas, saberi se jadnice, a ja stvarno s tobom o kresanju ne bih, jer neke stvari sebi stvarno ne mogu dozvoliti, a pogotovo o tome raspravljati sa napacenikom kao sto si ti,to ima svoju temu, znas. Zove se sex i ljubav, ako nisi znao. Nego trazi sto sebi da ti kresanje nije stalno u glavi. Majmune, i ne zaboravi da u Sarajevu ima jos ljudi koji se smiju komentarima, kao sto je tvoj, a i znaju prepoznati napacenike. I skreno sa svojim sexom sam izuzetno zadovoljna, pa mi vise smeta tvoj pravopis nego li jesam li nikad ili ikad. Eto zoom, mozete me sad banovati, jer radi ovakvih vrijedi izaci sa foruma.
ja progovorila

#274 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by ja progovorila »

baraba-bandit wrote:
ja progovorila wrote:
ma sto ti papak jedan imas da znas ko je musko , a ko je zensko i ti mi tu dodes kao neka faca pa bi kresnuo nekoga ako imas jos s cime i ako znas kresnuti seljacino jedna, valjda se u tvom selu to tako javno oglasava kad ti trebas nekoga kresnuti i osim toga imam protiv je si li ti radio u drzavnoj administraciji, pa znas da su paraziti, jer bas ne bih rekla po tvojoj gramatici i vokabularu, a kad je rijec o kapitalizmu ti o to me nemas pojma, jer ces prvi u njemu i kapitalirati, a o socijalizmu da ti i ne pricam. I jos nesto takvim parazitima kao sto si TI nije ovdje mjesto, rusis ugled forumu, razumijes li papak jedan......

tebe niko izgleda nije kresnuo odavno ili NIKAD pa si nešto FRUSTRIRANA :lol: a još si jedan od ovih budžetskih parazita :P
sto je majmune jedan,pa kuzis li ti da si promasio temu i da nije ovdje rijec o kresenju seronjo glupi, nego o necemu o cemu ti ako vec i ne znas trebas sutjeti, jer nikad neces ni saznati, jer ti tamo i nije u administraciji mjesto, pogledaj svoj prapovis papak jedan, a i vokabular ti je ogranicen u prijevodu patetican. Ko o cemu ti o kresanju, ma sto ti o tome znas, saberi se jadnice, a ja stvarno s tobom o kresanju ne bih, jer neke stvari sebi stvarno ne mogu dozvoliti, a pogotovo o tome raspravljati sa napacenikom kao sto si ti,to ima svoju temu, znas. Zove se sex i ljubav, ako nisi znao. Nego trazi sto sebi da ti kresanje nije stalno u glavi. Majmune, i ne zaboravi da u Sarajevu ima jos ljudi koji se smiju komentarima, kao sto je tvoj, a i znaju prepoznati napacenike. I skreno sa svojim sexom sam izuzetno zadovoljna, pa mi vise smeta tvoj pravopis nego li jesam li nikad ili ikad. Eto zoom, mozete me sad banovati, jer radi ovakvih vrijedi izaci sa foruma.
ja progovorila

#275 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by ja progovorila »

kockica_kockica wrote:
baraba-bandit wrote:
ja progovorila wrote:

72 posta i nikako da te krene sa tim kresanjem jel' da.... :lol: :lol: :lol: :lol:

jedva cekam da ti sam @ja progovorila odgovori na ovaj tvoj komentar buahahahahahahaha :lol: :lol: :evil: :evil: :evil:
He,he kockice ja mislim da ovaj baraba-bandit treba promjeniti ime u bandit-samokres, :D
Locked