svekrve i snahe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#251 Re: svekrve i snahe
kakav je miraz mlade
kakva je diploma
sto ce naslijediti
mozda se onda isplati ici u podstanare
zajednica nije solucija
ali ni podstanasrtvo takodjer nije
znam cure s faxom pmf pa su se udale u kucu gdje svekrva ima svekrvu
ali to su seljanke za nase gradske cure...
dok cure sa strane drugo dijete upisuju u srednju
koke s asfalta istog godista postavljaju uvjete i vagaju
i nidje vas
kakva je diploma
sto ce naslijediti
zajednica nije solucija
i nidje vas
- MedenoSrce
#252 Re: svekrve i snahe
nek su nama nase mame zive i zdrave
a i ocevi
ne budi primjenjeno i da mi moja bude sluga
a i ocevi
ne budi primjenjeno i da mi moja bude sluga
Last edited by MedenoSrce on 01/06/2015 23:43, edited 1 time in total.
-
s.aint
#253 Re: svekrve i snahe
e cuj problem zivjeti sa svekrvom 
- insomnia78
#254 Re: svekrve i snahe
Black swan wrote:kakav je miraz mlade
kakva je diploma
sto ce naslijediti
zajednica nije solucija
i nidje vas
-
sha_ba
#255 Re: svekrve i snahe
onda znaci da sam ga pogresno odgojilaspreca wrote: a sta ako te odbaci bez ikakvog razloga?....odnosno zbog zene fitnije
- Truba
#256 Re: svekrve i snahe
nidje te midjete
koga briga za tvoju diplomu iz mesjunarodne supljaze
donosis li kes u kucu?
ne?
onda cuti i uzmi sto ti se nudi
ili cekaj da donosis kes
ima ona jedna priča gdje su snahe polako dedu istjeivale iz najboljeg apartmana kucetine
pa u losiji pa u sobicu pa u garazu
na kraju lik prodo kucu jebite se sinovi i snahe odo ja s lovom u staracki
il u bordel
koga briga za tvoju diplomu iz mesjunarodne supljaze
donosis li kes u kucu?
ne?
onda cuti i uzmi sto ti se nudi
ili cekaj da donosis kes
ima ona jedna priča gdje su snahe polako dedu istjeivale iz najboljeg apartmana kucetine
pa u losiji pa u sobicu pa u garazu
na kraju lik prodo kucu jebite se sinovi i snahe odo ja s lovom u staracki
- spreca
#257 Re: svekrve i snahe
Sa-bo....rodila siga odhranila skolovala itd....a on na kraju kaze...Cao stara odoh ja sa ovom svojom fitnijom .....sta si ovdje fulila da usadis u njegovu glavu?sha_ba wrote:onda znaci da sam ga pogresno odgojilaspreca wrote: a sta ako te odbaci bez ikakvog razloga?....odnosno zbog zene fitnije
- MedenoSrce
#258 Re: svekrve i snahe
a de spreca sto ti ode od svoje majke?
ne vuci me za jezik, eto sada ti svoju ne volis jer ne zivis u istoj sobi sa njom
ne vuci me za jezik, eto sada ti svoju ne volis jer ne zivis u istoj sobi sa njom
-
bumerangss
#259 Re: svekrve i snahe
Nije vjeruj mi do tebe jer sto moze zensko to djavo ne moze (vecina danasnje zenskadije, cast rijetkim izuzetcima) sto majka sina nauci za 20 godina to zena izmjeni za godinu dana! Iz iskustva ti to govorim, iako sam mlad i slobodan imam dosta primjera i u komsiluku i u rodbini... ucim ña tudjim greskama i nadam se da ja necu ograisati na jednu takvu hoštaplerkusha_ba wrote:hvala na ovmebumerangss wrote: Ako Bog da da i ti tako docekaš da te tvoj sin šutne kad ostaris! Amin Boze![]()
ak se sutra moj sin ozeni i ja kao mama se osjetim ODBACENA... nije do sina, do mene je![]()
-
sha_ba
#260 Re: svekrve i snahe
ok jel imam pravo da mu sjebem sve on sta sam ga naucila? de ba....spreca wrote:Sa-bo....rodila siga odhranila skolovala itd....a on na kraju kaze...Cao stara odoh ja sa ovom svojom fitnijom .....sta si ovdje fulila da usadis u njegovu glavu?sha_ba wrote:onda znaci da sam ga pogresno odgojilaspreca wrote: a sta ako te odbaci bez ikakvog razloga?....odnosno zbog zene fitnije
- Truba
#261 Re: svekrve i snahe
mojq kolegica nij dala muzu
godinu i pol da ide kod svojih
patrijarhalna seljanka
podstanari na cvili
godinu i pol da ide kod svojih
patrijarhalna seljanka
podstanari na cvili
- spreca
#262 Re: svekrve i snahe
ja nisam otisao u susjednu kucu ili zgradu.......ipak je ovo razlika.....i nisam otisao sa nekom koju sam sreo negdje i zbog koje sam mami rekao alahimanet....razlika ogrooooomnaMedenoSrce wrote:a de spreca sto ti ode od svoje majke?
- spreca
#263 Re: svekrve i snahe
ako zasluzuje zasto ne.....ako mu je to hvala za sve sto si za njega ucinila....masha_ba wrote: ok jel imam pravo da mu sjebem sve on sta sam ga naucila? de ba....
- MedenoSrce
#264 Re: svekrve i snahe
ograisati
kakav fenomen, to se desava bez tvog aktivnog ucesca
jednostavno te kao ljusturu samo uzme zena i premjesti sa jednog na drugo mjesto
plitak potok a voda duboka
ali si otisao. mogla je isto tako da ti se podrepi i kakva zenska u tom svemu ali je sustina da sa svojom majkom nisispreca wrote: ja nisam otisao u susjednu kucu ili zgradu.......ipak je ovo razlika.....i nisam otisao sa nekom koju sam sreo negdje i zbog koje sam mami rekao alahimanet....razlika ogrooooomna
ko joj hizmeti i pravi joj drustvo tokom zimskih noci. Eto ispade po ovome ko ne zivi sa roditeljima nit ih voli nit postuje
- spreca
#265 Re: svekrve i snahe
Mi ovdje govorimo o razlozima okretanja ledja roditeljima a taj razlog je cesto puta zena ...kontas?......a mojim odlaskom trbuhom za kruhom ja nisam odbacio svoje roditeljeMedenoSrce wrote:
ali si otisao. mogla je isto tako da ti se podrepi i kakva zenska u tom svemu ali je sustina da sa svojom majkom nisi
ko joj hizmeti i pravi joj drustvo tokom zimskih noci. Eto ispade po ovome ko ne zivi sa roditeljima nit ih voli nit postuje
- Queen_of_hearts
#266 Re: svekrve i snahe
Kad covjek ovo cita......svekrve su najmanji problem
....ko ce 'vake im sinove 
-
bumerangss
#267 Re: svekrve i snahe
Ovdje vazi ona:"gledaj majku-biraj zenu" pa ako imas kcer za udaje javi mi na ppargentaria wrote:Moja životna priča.Udala sam se za sina jedinca i nisam imala svekrvu vec svekra.Bio mi je desna ruka u svemu,ucio me kuhati jela koja nisam znala,pomagao kod odgoja djece i nikada mi nije palo na pamet da tražim od muža da se osamostalimo.Svi su imali svoje obaveze i zaduženja ,niko nije vodio glavnu riječ,a i ta intima,ne znam sto je to toliko strašno pa da neko smeta pri istoj?Intima je za četiri zida,jel tako?Niko tu ne smeta.Vaspitanje djece je bila isključivo moja briga i sve je frceralo dobro.I onda se desi da izgubim muža.Jel tad trebalo da se odreknem svekra?NIKAKO! I dalje smo zivjeli u skladu i slozi i dosao je dan kada je i svekar otišao.I sada žalim da li sam mogla više učiniti i poštovati oca moga supruga,djeda moje djece.
Ljudi nađite kompromis u životu,djelite ljubav i imat ce te je zauzvrat,bit ce te bogati,u duši.Život je jedan i režirajte ga što bolje možete.A roditelji naših muževa budu i odu,kao što ce mo i mi jednog dana.
Punana, ja i ti cemo biti pravi tandem
-
argentaria
#268 Re: svekrve i snahe
Na žalost,nemam kćeri,a da imam vjerovatno bi im usadila slične poglede na život kakve ja imam.Al zato cu biti svekrva,pa ostaje da se vidi sta cu dobiti.Sa mnom je lahko,nemam ja bas puno godina,znam i "ono prije vrijeme" a i "ovo sad".Moderna buduća svekrva
.
- madner
#269 Re: svekrve i snahe
Posla nema, stana nema, a izgleda po savjetima da uskoro ni momka nema. 
-
sha_ba
#270 Re: svekrve i snahe
pa valljda je opet do mene, nece se sam odgajatspreca wrote:a sta ako te odbaci bez ikakvog razloga?....odnosno zbog zene fitnijesha_ba wrote:hvala na ovmebumerangss wrote: Ako Bog da da i ti tako docekaš da te tvoj sin šutne kad ostaris! Amin Boze![]()
ak se sutra moj sin ozeni i ja kao mama se osjetim ODBACENA... nije do sina, do mene je![]()
- Not My Idea
#271 Re: svekrve i snahe
Drago mi je zbog tebe al kakav kompromis spominjes? Ne mozemo sve gledat kroz svoj zivot i primjer. Cuj nadji kompromis a njen momak insistira da zive s njegovom mamom. Nek ga on nadje.argentaria wrote:Moja životna priča.Udala sam se za sina jedinca i nisam imala svekrvu vec svekra.Bio mi je desna ruka u svemu,ucio me kuhati jela koja nisam znala,pomagao kod odgoja djece i nikada mi nije palo na pamet da tražim od muža da se osamostalimo.Svi su imali svoje obaveze i zaduženja ,niko nije vodio glavnu riječ,a i ta intima,ne znam sto je to toliko strašno pa da neko smeta pri istoj?Intima je za četiri zida,jel tako?Niko tu ne smeta.Vaspitanje djece je bila isključivo moja briga i sve je frceralo dobro.I onda se desi da izgubim muža.Jel tad trebalo da se odreknem svekra?NIKAKO! I dalje smo zivjeli u skladu i slozi i dosao je dan kada je i svekar otišao.I sada žalim da li sam mogla više učiniti i poštovati oca moga supruga,djeda moje djece.
Ljudi nađite kompromis u životu,djelite ljubav i imat ce te je zauzvrat,bit ce te bogati,u duši.Život je jedan i režirajte ga što bolje možete.A roditelji naših muževa budu i odu,kao što ce mo i mi jednog dana.
- madner
#272 Re: svekrve i snahe
Pa ocito je kompromis to sto ce zivjeti skupa. 
- Not My Idea
#273 Re: svekrve i snahe
De ba spreca, vise nije vrijeme kakvo je bilo ni kad sam ja bila mala, a kamoli ti, ipak su decenije prosle.spreca wrote: zato su prije imali po 6djece i vise....a danas jedva jedno .........svoja kucica svoja slobodica?....a bilo ti je fino kad su te djed i nena pazili i mazili dok su ti roditelji bili na poslu.......a danas ti je bes djedove i nene...dat cemo dijete nekoj tamo u vrticu nak ga ona pazi.....ja jok
I tebe i mene jesu nene cuvale, i mnoge nas, al to je bilo zato sto vecina njih nisu radile. Danasnje nene mahom imaju jos po 10-15 godina do penzije i ne vidim kako bi jos i unucad cuvale.
Plus, znam i za slucajeve da ljudi ne zele cuvat unucad, a i sto bi. Ponavljam, proslo je to vrijeme, svako hoce svoj mir i rahatluk. I neka je tako.
- Not My Idea
#274 Re: svekrve i snahe
Dobro simadner wrote:Pa ocito je kompromis to sto ce zivjeti skupa.
-
s.aint
#275 Re: svekrve i snahe
Neke zene bolje da traze buduce muzeve koji nemaju roditelje.
Pa jbt ne kontam kako neko moze predloziti prekid nekome samo zato jer buduci zeli da mlada zivi s njim i njegovom mamom kojoj je 70 godina
..ok svako ima svoje, meni nije jasno sta zena od 70 godina da radi kad ostane sama!?Pa jebem mu da li bi iskreno ijedna od vas ostavila majku samu u tim godinama?
Vecina ovdje gleda na svekrvu kao na neko zlo, ali u sustini se sve svodi na odnos.
Evo primjer iz okoline, prijateljica se udala i otisla da zivi kod muza koji zivi s majkom (otac je umro), svekrva ima 50-tak godina a mlada 20, u par navrata su imale nesuglasice i elem posvadjaju se, sta se desava..sin odnosno muz kaze i jednoj i drugoj da sto se tice njihovog odnosa on ne zeli imati nista s tim, ne zeli da ga mijesaju u to i da ima bilo kakve veze s tim, njih dvije ne pricaju jako dugo (tako su se dogovorile)iako zive pod istim krovom, ali kada jedna pravi rucak, veceru i ostale karafeke pravi i za drugu, znaci ne pricaju ali sto se tice tog zajednickog zivota funkcionisu odlicno.
Jebi ga, ako nemate ispocetka uslova da sebi obezbijedite neki stan da zivite sami vas dvoje, ili cekaj da se stvore uslovi za to il uzmi ono sto ti se nudi.
Iskreno ne bih imala nista protiv toga da zivim sa svekrvom, jer koliko god to zvucalo strasno ima to i svoje dobre strane, sto se tice postovanja pa jebem mu ona je majka mog covjeka i postovala bih je kao svoju.
Pa jbt ne kontam kako neko moze predloziti prekid nekome samo zato jer buduci zeli da mlada zivi s njim i njegovom mamom kojoj je 70 godina
Vecina ovdje gleda na svekrvu kao na neko zlo, ali u sustini se sve svodi na odnos.
Evo primjer iz okoline, prijateljica se udala i otisla da zivi kod muza koji zivi s majkom (otac je umro), svekrva ima 50-tak godina a mlada 20, u par navrata su imale nesuglasice i elem posvadjaju se, sta se desava..sin odnosno muz kaze i jednoj i drugoj da sto se tice njihovog odnosa on ne zeli imati nista s tim, ne zeli da ga mijesaju u to i da ima bilo kakve veze s tim, njih dvije ne pricaju jako dugo (tako su se dogovorile)iako zive pod istim krovom, ali kada jedna pravi rucak, veceru i ostale karafeke pravi i za drugu, znaci ne pricaju ali sto se tice tog zajednickog zivota funkcionisu odlicno.
Jebi ga, ako nemate ispocetka uslova da sebi obezbijedite neki stan da zivite sami vas dvoje, ili cekaj da se stvore uslovi za to il uzmi ono sto ti se nudi.
Iskreno ne bih imala nista protiv toga da zivim sa svekrvom, jer koliko god to zvucalo strasno ima to i svoje dobre strane, sto se tice postovanja pa jebem mu ona je majka mog covjeka i postovala bih je kao svoju.