Sramni čin Sefera Halilovića

Post Reply
karanana

#251 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

NASERR wrote:
globalbih wrote:iz registracije pridruzenih clanova JASNO SE VIDI DA su registrovani u istom danu :) i jasno se vidi da blate cojka.
koalicije ne miruju jer Sefer ide progresivnom putanjom, ako Bog da.
svi dobro znate da je BPS postao prava pliticka alternativa i sad na svakojake nacine zelite da opstruirate kako rad BPS-a tako i gen Sefera Halilovica.BPS Sefer Halilovic iz dana dobija na clanstvu i to vecina ljudi koji se prikljucuju stranci su nekadasnji clanovi SDA i SDP, to vas boli ali na zalost to je cinjenica vjerovali vi ili ne.Anketno je dokazano da ce BPS-Sefer Halilovic na izborima 2010.g imati udvostrucen broj glasaca u odnosu na izbore iz 2008.g.Imate vi drugog posla nego blatiti postene i zbog toga nam je ovako stanje, kad cemo vec blatiti ajmo staviti temu ALZIRSKA GRUPA!!!!! :thumbup:
ali jeli ja pogresno razumijem ovo ili mislim da ti naserre napadas covjeka koji je takodjer na tvojoj i mojoj strani?
NASERR

#252 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by NASERR »

karanana wrote:
NASERR wrote:
globalbih wrote:iz registracije pridruzenih clanova JASNO SE VIDI DA su registrovani u istom danu :) i jasno se vidi da blate cojka.
koalicije ne miruju jer Sefer ide progresivnom putanjom, ako Bog da.
svi dobro znate da je BPS postao prava pliticka alternativa i sad na svakojake nacine zelite da opstruirate kako rad BPS-a tako i gen Sefera Halilovica.BPS Sefer Halilovic iz dana dobija na clanstvu i to vecina ljudi koji se prikljucuju stranci su nekadasnji clanovi SDA i SDP, to vas boli ali na zalost to je cinjenica vjerovali vi ili ne.Anketno je dokazano da ce BPS-Sefer Halilovic na izborima 2010.g imati udvostrucen broj glasaca u odnosu na izbore iz 2008.g.Imate vi drugog posla nego blatiti postene i zbog toga nam je ovako stanje, kad cemo vec blatiti ajmo staviti temu ALZIRSKA GRUPA!!!!! :thumbup:
ali jeli ja pogresno razumijem ovo ili mislim da ti naserre napadas covjeka koji je takodjer na tvojoj i mojoj strani?
JA NIKOGA NE NAPADAM NEGO SAMO IZNOSIM CINJENICE I REALNOST STO COVJEKA NE PUSTE NA MIRU KAKO IH NIJE STID VISE NAKON HASKOG PROCESA I OSLOBADZANJA ZAR NEKO IMA TAKI OBRAZ DA BLATI IME TOG COVJEKA!!!!!!SEFER HALIOVIC JE OSOBA KOJA JE PRVA STALA U ODBRANU BIH I ZNAMO STA MU JE SVE URADZENO ZA I POSLIJE RATA.BRANITE ONE KOJI SU I DOVELI DO OVAKVE SITUCIJE!!!!!!!!!!!!!! LJUDI BOG VAM JE DAO OCI ALI NA ZALOST VI STE SLIJEPI :sad:
karanana

#253 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

halo bola naserre, ne moras uvecavati slova. ako je iko za sefera, to sam ja. to potvrdjujem glasajuci za njega i njegovu partiju i cijenim njegov odnos i stav prema ovoj drzavi i prema odbrani ove drzave.
ja sam samo htio da ti kazem i objasnim sta je ovaj globalbih htio da kaze, a on ni u kom slucaju nije optuzivao sefera nego je optuzivao par nickova koji su se ovdje registrovali isti dan i koji su spominjali neke negativne stvari o njemu. i fino covjek rece na kraju "Sefer ide progresivnom putanjom, ako Bog da". zar ti ovo nije bilo dovoljno da procitas pa da vidis na cijoj je covjek strani? mucni malo glavom i procitaj prvo sta ljudi pisu prije nego obaspes paljbu.
karanana

#255 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

primjeti datum izjave. primjeti ono: "Gradjanin Sefer Halilovic...." hajka na njega je vec pocela, zena mu je ubijena, smijenjen je i blati se sa svim i svacim. kako to da niko nije nista potegao u vezi ovoga 91. i 92. i pola 93. nego kad komandu nad vojskom preuzima ratni zarobljenik armije BiH sa trebevica zajedno sa dokazanim KOSovcima ala muslimovica.

i na kraju, sta ovaj dokument konkretno govori o operativnim aktivnostima sefera halilovica kao pripadnika KOS-a?
Banksy

#256 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Banksy »

Mislim da sam žrtva saradnje Tihića i Lagumdžije preko određenih ljudi u Tužilaštvu.
Ovo je početak kampanje SDP-a i SDA.
Oni odlično znaju da je BPS postao politički faktor u BiH, da je postao ozbiljna politička alternativa i da njihovo članstvo prelazi u našu stranku.

Sefer Halilović, Avaz

:-)
Maraschino

#257 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Maraschino »

Banksy wrote:Mislim da sam žrtva saradnje Tihića i Lagumdžije preko određenih ljudi u Tužilaštvu.
Oni odlično znaju da je BPS postao politički faktor u BiH, da je postao ozbiljna politička alternativa i da njihovo članstvo prelazi u našu stranku.

Sefer Halilović, Avaz

sada ce on u koaliciju sa zemljakom... :-) mogu i predstavnistvo otvoriti koliko ih ima...

Forca Bosna... :lol: :lol: a ferca i Sandzak...
MuaDib

#258 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by MuaDib »

Banksy wrote:Mislim da sam žrtva saradnje Tihića i Lagumdžije preko određenih ljudi u Tužilaštvu.

Sefer Halilović, Avaz

Izvor je stvarno pouzdan! :-)
Banksy

#259 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Banksy »

Maraschino wrote:

Sefer Halilović, Avaz

sada ce on u koaliciju sa zemljakom... :-) mogu i predstavnistvo otvoriti koliko ih ima...

Forca Bosna... :lol: :lol: a ferca i Sandzak...
Tako će ti i bit.

Muadibe, to su Seferove riječi i ponavljao ih je zadnjih dana gdje je stigao, i na TV više puta.
mala_truba

#260 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by mala_truba »

Moze li mi neko iz BPS-a reci kako i gdje konkretno mogu da se uclanim u ovu stranku, u Sarajevu?

Hvala!
kiky

#261 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kiky »

halilović ne djeluje loše ...
al i on je bivši oficir jna i postoji mogučnost da još uvijek radi za srbijanski kos ili nešto slično ...
ja se nadam da griješim ...
bimbodzimbo

#262 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by bimbodzimbo »

Sarajevo 27.02.2010. godine

Teze za medije

Tužiteljica Vesna Budimir, u postupku protiv Zulfikara Ališpage udovoljava političkim interesima, a ne pravnim kriterijima. Nju ne interesiraju argumenti i istina. Ona se ponaša prema politički motiviranom i zadatom cilju da Zulfikara Ališpagu treba okriviti, a zaštititi prave krivce jer su na strani onih koji šire propagandu da je bošnjačko političko vođstvo u vrijeme rata krivo za rat i stradanja u ratu. Uviđajući taj problem, Zulfikar Ališpago je prilikom sudske rasprave o njegovom pritvaranju, upozorio Sud da je tužiteljica Vesna Budimir prikrila dokumente - dokaze koji ga izuzimaju od komandne odgovornosti za zločine počinjene u Trusini. Također, Zulfikar je upozorio da tužiteljica Vesna Budimir izbjegava iščitati izjave svjedoka kojima se potvrđuje da on nije bio komandant jedinice u čijoj zoni odgovornosti su se dogodili zločini, odnosno izjave svjedoka da nije bio komandant jedinice čiji su pripadnici izvršili zločine.

Tužiteljica Vesna Budimir, isto kao i Bakir Hadžiomenrović tumači pismo - demantij Zulfikara Ališpage u vezi brutalnih laži iznesenih protiv njega u emisiji “60 minuta”. Taj demantij, ne znači ništa drugo nego opravdani revolt Zulfikara Ališpage zato što su putem emisije “60 minuta”, kvalifikacijama da su zločinci, grubo vrijeđani borci Specijalnog odreda za posebne namjene ŠVK, među kojima ima mnogo poginulih, invalida i nosilaca najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”. Tužiteljica Vesna Budimir je, isto kao i Bakir Hadžiomerović, taj demantij okvalificirala kao prijetnju i tumačila ga kao činjenicu na kojoj je zasnivala svoje insistiranje da Zulfikaru Ališpagi bude određen pritvor. Umjesto da pokrene postupak protiv Bakira Hadžiomerovića zato što bez ikakvog osnova, godinama blati ljude i nanosi im psihičku bol, tužiteljica Vesna Budimir se okrenula protiv žrtava Hadžiomerovićevih kleveta. Stavljajući se u zaštitu onih koji krše zakon, ugrožavajući elementarna ljudska prava i slobode, tužiteljica Vesna Budimir otvara i pojačava sumnju da Tužiteljstvo i klevetnička emisija “60 minuta” djeluju zajednički, te da Tužiteljstvo, protuzakonito ustupa Bakiru Hadžiomeroviću neprovjerene i lažne podatke koji mu služe kao oružje za klevetničko ugrožavanje ljudskih prava i sloboda. Tužiteljstvo i FTV (“60 minuta”) su našli zajedničke interese: Tužiteljstvo da se zaštiti od kleveta u režiji i provedbi društvenog (neprivatnog) medija FTV, a FTV (“60 minuta”) da od Tužiteljstva dobija neprovjerene i lažne podatke kao oružje za svoje klevete. Tako tužiteljica Vesna Budimir može biti sigurna da će dobijati pohvale od Bakira Hadžiomerovića. Ocijenila je da joj je to bolje nego medijski linč koga bi doživaljavala ako bi se ponašala suprotno očekivanjima Bakira Hadžiomerovića.

Hadžiomerovićevao poistovjećivanje zločinačke postrojbe HVO na čelu s Mladenom Naletilićem Tutom sa Specijalnim odredom za specijalne namjene ŠVK, na čelu sa Zulfikarom Ališpagom sadrži dublje političke poruke. Nekome treba da se predstavi kako je u ratu, u nacionalnom smislu postojala ravnoteža zla. Zato se naspram zločinačke postrojbe kojom je na području Hercegovine komandovao Tuta, želi, bez ikakvih argumenata predstaviti da je na istom prostoru zločinački djelovala jedinica Armije R BiH kojom je komandovao Zulfikar Ališpago. Time se želi umanjiti problem teških i obimnih ratnih zločina koji su pod kontrolom Tute izvršeni nad Bošnjacima. To je apsurd koji postaje tim veći što se kao protivteža na bošnjačkoj strani, Zulfikar Ališpago želi optužiti i osuditi za zločine nad Hrvatima, iako je upravo on, na bojištu u dolini Neretve bio važan faktor organiziranja mjera zaštite civilnog stanovništva i zarobljenika, posebno kada se radilo o hrvatskim i srpskim civilima i zarobljenicima.

U kojoj mjeri je tužiteljica Vesna Budimir tendenciozna, znači i nepravedna, potvrđuje zlurado korištenje lažima da Zulfikar Ališpago ima državljanstvo Srbije i da u slučaju njegove odbrane sa slobode, postoji rizik da pobjegne u Srbiju. Zulfikar Ališpago nema srbijansko državljanstvo. Iz sigurnosnih razloga on nije mogao otići u Novi Pazar na dženazu svom ocu, niti može obilaziti svoju bolesnu majku. On je dovoljno pametan da izvede zaključke iz sudbine Tuzlaka Ilije Jurišića, koga su srbijanske vlasti uhapsile, zatvorile i presudili mu dugogodišnju robiju.

Zločini koji su se dogodili nad Hrvatima u Trusini, Grabovici i Uzdolu, za Zulfikara Ališpagu su bili veliko razočarenje, zato što je njegov ideal borbe protiv agresorskog zla bio i ostao zajedničko djelovanje svih ljudi u BiH, bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadali. Zulfikar Ališpago je bio faktor zaštite svakog čovjeka, bez obzira na naciju ili vjeru, pa i faktor zaštite hrvatskog naroda na prostoru općina Konjic, Jablanica i Prozor gdje se protezao njegov utjecaj. On je koristio svaku priliku da upozorava na obavezu zaštite civila, posebno Hrvata. Tako na primjer u Zapisniku sa sjednice Ratnog Predsjedništva općine Jablanica od 13.05.1993. godine, navedeno je da je Zulfikar Ališpago rekao: “Štab civilne zaštite mora više činiti za stvarnu zaštitu civila i njihove imovine bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju.” O njegovom angažiranju da se zaštite civili bez obzira kojoj naciji pripadaju mogu posvjedočiti mnogi Hrvati iz Konjica, Jablanice i mnogih sela na prostoru tih općina. Fratri samostana u Konjicu su isticali da je Zuka štitio i njih i njihove sunarodnike Hrvate u Konjicu i okolini.

Krajem marta 1993. godine, po usmenom naređenju Sefera Halilovića, Zulfikar Ališpago je počeo obavljati dužnost zamjenika komandanta OG “Igman”. Od tada on više nije komandovao Specijalnim odredom za posebne namjene ŠVK (SOPNŠVK). Nekoliko sedmica poslije toga, uslijedila je i pismena naredba Sefera Halilovića po kojoj Salko Gušić kao komandant i Zulfikar Ališpago kao njegov zamjenik mogu komandovati svim jedinicama od Igmana do Drežnice. Od kraja marta, Zulfikar Ališpago više nije išao u SOPNŠVK. Pogotovo nije izlazio pred stroj te jedinice, niti je sa njenim pripadnicima išao u borbene akcije. Zločin u Trusini se dogodio 16.04.1993. godine. Izvršioci zločina su pripadnici SOPNŠVK, ali u komandnom smislu, Zulfikar Ališpago nije imao ništa sa njihovim upućivanjem na zadatak u toku čijeg izvršenja se dogodio zločin. Zločin se dogodio u zoni odgovornosti 45. brigade. Komandant te brigade je organizirao borbene aktivnosti u toku čijeg izvršenja su se dogodili zločini. Svi vojnici u njegovoj zoni odgovornosti su bili njemu podređeni, jer su djelovali po njegovom planu borbenih aktivnosti. Zulfikar Ališpago nije imao nikakvu ulogu u vezi s tim. Od njega se prikrivala činjenica da su se zločini u Trusini dogodili.
veiz

#263 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by veiz »

Moj Semire BPS izgleda da je Sefer imao i prije Tema ali ti nevidiš dalje od prve stranice.
SemirBPS

#264 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by SemirBPS »

veiz wrote:Moj Semire BPS izgleda da je Sefer imao i prije Tema ali ti nevidiš dalje od prve stranice.
imao jeste, ali kakvu temu, ja sam ono otvorio da naron obavjestim o svemu sto ja znam da se dogada, o smjernicama stranke itd, a ne radi nekih prepiranja, i da odgovorim ljudima na postavljeno pitanje.
Real Khan

#265 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Real Khan »

valterbranisarajevo wrote:"Jadna nam Njemačka" ako nam na vlast dođu ove "bosanske patriote" kao Alma Nesic...Ovi ce sve toljagom rješavati... :D
Napokon neko da se pojavi na sceni ko ima mu.a :D
Jedna od rijetkih stranaka koja ima kičmu i zbog toga ih se mnogi iz vlasti BOJE...

Samo kratka digresija na prethodne postove u kojima se osporava politička kompetencija Sefera Halilovića (kao vojnog lica)... da li forumaši znaju kako su nastale moderne političke stranke kakve danas poznajemo? Hint: počele su u vojnim klubovima. Prema Seileru, upravo zato imaju jasnu strukturu i hijerarhiju koja im daje snagu i brzinu u procesu donošenja odluka... Sve stranke čija struktura ide preširoko (pluralistički) upadaju u interne konflikte i stvaranje frakcija koje dovode dalje do stvaranja novih stranaka. Dakle, činjenica da je Sefer general, nije mu hendikep nego prednost. Naravno, pod uvjetom da za razne stručne oblasti (poput diplomacije, prava, ekonomije, PR itd.) uzme par kvalitetnih savjetnika i to je winning formula...
Za kraj, njihova 4 poslanika u Parlamentu FBiH su se dokazali kao najaktivnija opozicija i taj podatak svakako ne treba zanemariti jer je očigledno da rade konkretne stvari i nisu ubleha poput mnogih drugih.
dragan a

#266 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by dragan a »

Ko su bile DELTE ,dali su to Seferove jedinice.
almanesic

#267 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by almanesic »

BPS-Sefer Halilović je opoziciona oštrica u BiH.

koga su najviše napadali i pokušali da sruše? nisu sigurno ni lagudmziju, ni nekog drugog do Sefera. ima za to debelih razloga vjerovatno. bas kao i u srbiji - niko ne napada previse kostunicu, ili velimira ilica, vec lupaju po jovanovicu i lupali su po djindjicu dok je bio ziv. udaraju na one i pljuju one koji se boje.

ista stvar je i sa Seferom i BPS-om. udaraju sa svih strana jer se boje.
MrMaliJoe

#268 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by MrMaliJoe »

harisgt wrote:Sve zavrzlame i peripetije oko održavanja demokratske skupštine na kojoj su trebali predstavnici, odnosno delegati iz mjesnih ogranaka sa područja opštine tuzla izabrati izvršni odbor i predsjednika bps-sh tuzla su pale u vodu. Gospoda ponukana strahom od gubljenja vlastitih položaja i fotelja u reginalnom odboru tuzlanskog BPS-SH su "plačući" otrčali našem generalu da mu predoče stvarnu sliku stanja u ovoj opštinskoj organizaciji. (et oni znaju kakvo je stanje jednom bili na sastanku). Naravno kada su svoje žalopoljke izložili generalu, pardon predsjedniku bps-sh Seferu Haliloviću on je opet na stari demokratski način (lupio šakom od sto), svojim bezgraničnim ovlastima koje ga sleduju po njegovom statutu stranke (ovlasti koje ni tito nije imao u bivšoj jugoslaviji), donio pravosnažnu odluku, naravno ne slušajući šta druga strana ima za reći (bolje rečeno ostalih 17 aktivnih mjesnih ogranaka, kojom se raspuštaju) ovi što su trebali održati demokratsku skupštinu stranke bps-sh.
Po onoj narodnoj " ti njega hljebom on tebe kamenom" naš cijenjeni predsjednik i par "uplakanih" (do koljena ) ali istaknutih i veoma priznatih i poznatih članova regionalnog odbora (toliko su poznati da ih jedva poznaju komšije u zgradi u kojoj stanuju)riješili su ovu dilemu oko održavanja toliko planirane, organizovane i pripremane skupštine BPS-SH Tuzla.
Naš predsjednik (nije više), nije se udostojio da sasluša, ne samo drugu stranu ove "horor" priče i ljude koji su pripremali i organizovali skupštinu, nego je zamemario činjenicu da se u ovom organizacionom odboru nalaze predstavnici 17 mjesni odbora BPS-SH Tuzla iza kojih opet stoji članstvo (prosjek oko 100 članova po mjesnom ogranku) koje je ovom prilikom baš ostalo (i ako nije postalo je ) "glasačka mašina " koja treba da se upali samo neposredno i u toku izbora.
Mislim ipak da se ne trebamo čuditi ovakvim slijedom događaja jer ako će mo iskreno "ruku na srce" i u nazivu ove stranke ne postoji riječ "demokratska", tako da sve iluzuje o tome ovdje prestaju.
Samo je jedna žalosna činjenica da su ljudi koji su vjerovali u predsjednika (izvinjavam se nije više, bar ne nama) i zaklinjali se na parolu "poštenje i pravda" izvarani od istih ljudi koji su to tobože propagirali.
Ima li Sefer obraza da pred ovim izvaranim ljudima ( a njhov broj prelazi preko 1000 članova)koji su založili i svoj život za BPS-SH pogleda u oči i kaže " izvinite ljudi ovi su me baš nasukali "??!!
Da traži oprost-halal i sa suzama u očima zamoli ove ljude da se vrate u stranku koja ih je iznevjerila??!!
Da im obeća da će ova stranka biti baš demokratska i da će napokon iz tog naziva stranke nestati onaj dodatak "sh" (sefer halilović) poznatiji pod nazivom djl (društvo jednog lica).
Hoće li konačno Statut ove stranke, po kojoj predsjednik stranke odrređuje ko će u stranku ući, pa makar to bilo i na nekoj "čuki" (dok "šef" ne potpiše ferman nemožes ući care moj )naše razgranate Bosanske države.
Hoće li nekad u ovoj stranci baš zaživjeti demokratija prilikom izobra organa stranke ili će baš opet biti po starom "kako tata kaže" ??!!(pa ljudi ni Titinoj državi nije ovako bilo).
Kako bilo da bilo, ova stranka na narednim izborima može da za glasače ima "havu" i nekoliko veoma vrijednih članova regionalnog odbora (toliko su vrijedni da se neznaju dobro ni međusobno) koji će nesumljamo u ovom "dream time" spoju izvojevati ubjedljuvu pobjedu na "žačelju" izborne tabele. :)

Ma čiji si ti sine, ma vidi ti njega isti Fahro mada ima Tihićeva usta, ma majke mi oči ko u Hareta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
Fair Life

#269 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Fair Life »

harisgt wrote:Sve zavrzlame i peripetije oko održavanja demokratske skupštine na kojoj su trebali predstavnici, odnosno delegati iz mjesnih ogranaka sa područja opštine tuzla izabrati izvršni odbor i predsjednika bps-sh tuzla su pale u vodu. Gospoda ponukana strahom od gubljenja vlastitih položaja i fotelja u reginalnom odboru tuzlanskog BPS-SH su "plačući" otrčali našem generalu da mu predoče stvarnu sliku stanja u ovoj opštinskoj organizaciji. (et oni znaju kakvo je stanje jednom bili na sastanku). Naravno kada su svoje žalopoljke izložili generalu, pardon predsjedniku bps-sh Seferu Haliloviću on je opet na stari demokratski način (lupio šakom od sto), svojim bezgraničnim ovlastima koje ga sleduju po njegovom statutu stranke (ovlasti koje ni tito nije imao u bivšoj jugoslaviji), donio pravosnažnu odluku, naravno ne slušajući šta druga strana ima za reći (bolje rečeno ostalih 17 aktivnih mjesnih ogranaka, kojom se raspuštaju) ovi što su trebali održati demokratsku skupštinu stranke bps-sh.
Po onoj narodnoj " ti njega hljebom on tebe kamenom" naš cijenjeni predsjednik i par "uplakanih" (do koljena ) ali istaknutih i veoma priznatih i poznatih članova regionalnog odbora (toliko su poznati da ih jedva poznaju komšije u zgradi u kojoj stanuju)riješili su ovu dilemu oko održavanja toliko planirane, organizovane i pripremane skupštine BPS-SH Tuzla.
Naš predsjednik (nije više), nije se udostojio da sasluša, ne samo drugu stranu ove "horor" priče i ljude koji su pripremali i organizovali skupštinu, nego je zamemario činjenicu da se u ovom organizacionom odboru nalaze predstavnici 17 mjesni odbora BPS-SH Tuzla iza kojih opet stoji članstvo (prosjek oko 100 članova po mjesnom ogranku) koje je ovom prilikom baš ostalo (i ako nije postalo je ) "glasačka mašina " koja treba da se upali samo neposredno i u toku izbora.
Mislim ipak da se ne trebamo čuditi ovakvim slijedom događaja jer ako će mo iskreno "ruku na srce" i u nazivu ove stranke ne postoji riječ "demokratska", tako da sve iluzuje o tome ovdje prestaju.
Samo je jedna žalosna činjenica da su ljudi koji su vjerovali u predsjednika (izvinjavam se nije više, bar ne nama) i zaklinjali se na parolu "poštenje i pravda" izvarani od istih ljudi koji su to tobože propagirali.
Ima li Sefer obraza da pred ovim izvaranim ljudima ( a njhov broj prelazi preko 1000 članova)koji su založili i svoj život za BPS-SH pogleda u oči i kaže " izvinite ljudi ovi su me baš nasukali "??!!
Da traži oprost-halal i sa suzama u očima zamoli ove ljude da se vrate u stranku koja ih je iznevjerila??!!
Da im obeća da će ova stranka biti baš demokratska i da će napokon iz tog naziva stranke nestati onaj dodatak "sh" (sefer halilović) poznatiji pod nazivom djl (društvo jednog lica).
Hoće li konačno Statut ove stranke, po kojoj predsjednik stranke odrređuje ko će u stranku ući, pa makar to bilo i na nekoj "čuki" (dok "šef" ne potpiše ferman nemožes ući care moj )naše razgranate Bosanske države.
Hoće li nekad u ovoj stranci baš zaživjeti demokratija prilikom izobra organa stranke ili će baš opet biti po starom "kako tata kaže" ??!!(pa ljudi ni Titinoj državi nije ovako bilo).
Kako bilo da bilo, ova stranka na narednim izborima može da za glasače ima "havu" i nekoliko veoma vrijednih članova regionalnog odbora (toliko su vrijedni da se neznaju dobro ni međusobno) koji će nesumljamo u ovom "dream time" spoju izvojevati ubjedljuvu pobjedu na "žačelju" izborne tabele. :)
Ako imate kakvog miraza Fahro bi vas prislonio na svoja topla kokosja prsa...
dina_arajevo

#270 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by dina_arajevo »

KatarinaKosaca wrote:
almanesic wrote:kaarina kosaca - tako malo znas, ili neces da znas a ukljucujes se u rapravu. bolje zaobidji temu ako ve pojma nemas. Sefer Halilovic nije ni dana ratovao u hrvatskoj. to je prvo. drugo, pitas po cemu je Sefer zrtva? What? ili si jako g.upa ili ne znam kolika je mjerna jedinica tvog bezobrazluka: Sefer je u hagu robijao 7 godina-i na kraju mu kazu izvinite, as kao smo su mu se izvinjavali alija i ostali ali poslije sto su ga drzali u pritvorima. as kao sto su mu ubili zenu, suru, pokusali ubiti sina etc.etc.

Sefer je THE Heroj of RBiH !
To što je bio u zatvoru, a nije osuđen, neka vidi sa Tribunalom , ne sa mnom. U Hrvatskoj jeste ratovao kao oficir JNA, učestvovao u napadu na Zadar, jako zaslužan za sukob Hrvata i Bošnjaka u BIH (audiozapis.... tuci ustaše gore nego četnike), to što je pljuvao po _aliji jer nije mogao podnijeti smijenu , a to što mu je žena ubijena jesta jako ružno, ali i to neka tjera pravdu, a ne histeriju po medijima. U ovom procesu neka se odazove kao i ja kad mi stave papirić za pogrešno parkiranje.
Koliko god puta ponoviš, nikakvog herojstva ne vidim. Da nije bilo sukoba između HVO i ABiH, rat u BIH bi imao sasvim drugačiji ishod. Taj je sukob najviše odgovarao Srbiji da ovdje zaista jeste građanski rat, a ne agresija. Za ovo nisu SEfera sudili u Hagu. Nažalost.
I ako je off topic
Znaci citam i ne mogu da vjerujem :shock: . Jesi li ti, uopste svjesna sta si napisala "a to što mu je žena ubijena jesta jako ružno, ali i to neka tjera pravdu, a ne histeriju po medijima " :shock: A sta mislis, je li ruzno, sto je ta bomba eksplodirala u stanu u kojem su bila njegova u tom periodu maloljetna djeca i da li si se zapitala kako je bilo toj djeci, a danas odraslim osobama, koja su to sve dozivjela i prozivjela? I na kraju 7 godina procesa u Haggu, za koji se od samog pocetka znalo da je montiran? Ocigledno nisi!
Last edited by dina_arajevo on 26/07/2010 15:50, edited 1 time in total.
almanesic

#271 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by almanesic »

ova katarinakosaca je sa ovim napisom u vezi rahmetli supruge Sefera Halilovica pokazala koliko neki ljudi kao sto je ta tzv.katarinakosaca mogu biti jadni, bijedni i zli.

procitaj sta si napisala, pa povrati po sebi. ne znam sta bi vise osobama poput tebe trebalo reci.

sto se Sefera Halilovica tice dakle, nekoliko cinjenica:

nacelnik Staba PL BiH,
sef Armije RBiH
clan ratnog Predsjednistva RBiH,
haski optuzenik i oslobodjenik,
ministar u Vladi FBiH
clan Parlamenta BiH
autor dvije knjige, "lukava strategija" i "Nije kriv - prica o montiranoj optuznici i haskom sudjenju"

nesumnjivo dokazano da je vise godina izlozen bjesomucnom pracenju i prisluskivanju,
nesumnjivo utvrdjeno da su mu u ratu i nakon rata pakovali optuznice i mnotirali sudjenje
nesumnjivo jasno da je na pri pokusaju njegovog ubistva ubijena brutalno i mucki njegova rahmetli supruga i njen brat

Sefer Halilović je čovjek kojeg se sda i sbih boje, a psebno strepi sda od g.SEfera.
sto se tice sdp-a i njegovih jadnih megafona po ovom forumu - lagumdzija nema niti moze imati casnu biografiju kao SEfer. ne moze se na "guzove" postati opozicionar. za to se mora imati petlje. a zlatko koji je malo dobar s tihicem, malo s fahrom, malo s harisom - KAKVE ON TO PROMJENE NUDI? KOJI CE ON TO KRIMINAL ISTRAZITI? SARAJEVSKI FICFIRIC-MILIONER U BORBI ZA SIROMASNE??? AHHHAAAAAAAA
almanesic

#272 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by almanesic »

hVO je napado Armiju RBiH i muslimansko stanovništvo 1992.godine u Prozoru. takodje napali su i 15.4.1993. jablanicu. izvršili plajenje i rušenje mostara, osnovali koncentraione logore heliodrom i sl. protjerali na desetine hiljada muslimana iz hercegovine i htjeli provesti i zavesti paradrzavu herceg - bosnu i pripojiti je hrvatskoj.

Sefera neka Allah dž.š. nagradi što je ustao protiv ustaske oligarhije koja je htjela rusiti državu BiH preko tzv.herceg -bosne protjerujuci muslimane i saradjujuci sa cetnicima. hiljade, milioni dokumenata govore o tome sta je hereg bosna bila - u pet deka genocidna i fasisticka tvorevina kao i republika srpska.
Nekako s proljeća

#273 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Nekako s proljeća »

dragan a wrote:Ko su bile DELTE ,dali su to Seferove jedinice.
Armijska brigada, po postavljenom komandnom kadru, osobe bliske Haliloviću...
Image

Uploaded with ImageShack.us

Nešto kao Lučarevićev '' MGV'' ...
almanesic

#274 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by almanesic »

odakle pa nekom pravo da samo kopa po Seferovoj ratnoj biografiji???

covjek je ispitivan od strane domacih sluzbi bezbjednosti koji su na NELEGALNO pratili i prisluskivali! covjek je istrazivan od strane domacih i stranih tuzilastava. covjek je u procesu od gotovo 6 godina oslobodjen svake krivnje za zlocine koje su pocinili neki pripadnici arbih.

sta sad to jos neko hoce??? da se natovari tom covjeku na kosti dok god mu ne uspije nesto montirati???

Sefer je iz rata izasao cist i sada proustaske snage ojacane sdp-ovim poslusnicima ala komsic i slicni, i sda-ovim prljavim svjedocima mafije, pokusavaju pred izbore kada se ocekuje i zna da ce BPS najverovatnije ciniti bitnu polugu vlasti, pokusava se diskreditovati Sefer!

ko god to da radi treba da zna da je narodu puna kapa montiranih slucajeva ala Sefer i Ganic i da ko god krene da montira ponovo preko kojekakvih bijednika navuci ce SEferu 100.000 glasova. a onda se jao onima koji su pakovali
halo_ba

#275 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by halo_ba »

almanesic wrote:odakle pa nekom pravo da samo kopa po Seferovoj ratnoj biografiji???

covjek je ispitivan od strane domacih sluzbi bezbjednosti koji su na NELEGALNO pratili i prisluskivali! covjek je istrazivan od strane domacih i stranih tuzilastava. covjek je u procesu od gotovo 6 godina oslobodjen svake krivnje za zlocine koje su pocinili neki pripadnici arbih.

sta sad to jos neko hoce??? da se natovari tom covjeku na kosti dok god mu ne uspije nesto montirati???

Sefer je iz rata izasao cist i sada proustaske snage ojacane sdp-ovim poslusnicima ala komsic i slicni, i sda-ovim prljavim svjedocima mafije, pokusavaju pred izbore kada se ocekuje i zna da ce BPS najverovatnije ciniti bitnu polugu vlasti, pokusava se diskreditovati Sefer!

ko god to da radi treba da zna da je narodu puna kapa montiranih slucajeva ala Sefer i Ganic i da ko god krene da montira ponovo preko kojekakvih bijednika navuci ce SEferu 100.000 glasova. a onda se jao onima koji su pakovali

:shock: :shock: :shock: :shock:
Drugo draga, jesi li ti sigurna da si zensko?
Evo, ja se prestravila od tvoje price.
Post Reply