Razveden/a

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#251 Re: Razveden/a

Post by ljubav_aha »

Iris31 wrote:
seln wrote:Vidjece vec...on hard tour.
Insistiranje na podjeli kucnih poslova preko apotekarske vage je meni znak kompleksa i licne nesigurnosti.
Naravno, i zena mora prepoznati kad muz pocne zloupotrebljavati situaciju i tad mu mora jasno reci da pokrene guzicu...ali beskrajno diskutirati ko ce skloniti tanjire sa stola...

Pa mislim da ne bi ni postojao problem da muževi u većini slučajeva ne zloupotrebljavaju situaciju. Ne govorim o apotekarskoj podjeli poslova, Bože sačuvaj, nego jednostavno o nadopunjavanju, podjeljenoj odgovornosti.

Ali ako bih trebala birati između striktne podjele poslova i preuzimanja cjelokupnog tereta održavanja domaćinstva, onda ipak biram apotekarsku vagu ;-)
kljucne rijeci ,bravo :thumbup:
bez_ideje

#252 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

seln wrote:
bez_ideje wrote:
A jes vala,ko je vidio starog đukca ucit novim trikovima :mrgreen:
Image

Evo, gledaj, i pusti odrasle da pricaju.
ponavljas se......senilnost mozda? Hoce to s godinama,slabi um,refleksi ......postajes rob navikama ;-)
bez_ideje

#253 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

Kad ste se vec apotekarske vage dotakli....nista od toga nema smisla ako druga strana nema "ugradjen" osjecaj da treba to da radi....
Moze bit zabavno neko vrijeme,igrat se stroge skole,ganjat ga da odradi sta vec treba da se uradi,pa ono slavis ko svoju mali pobjedu.....al pusti to ,ako mi radi preko neke stvari.....i ta je verzija osudjena na propast !
muz66

#254 Re: Razveden/a

Post by muz66 »

ja bih rado radio te kucanske poslove, ali moja citava muska linija familije ima neku gresku u genetskom kodu i u slucaju da neko stavi gumene rukavice na ruke ili dohvati deterdzent odmah mu se cuna osusi :shock: i ruka otpadne :shock: i noga :shock: nije se saliti sa tim stvarima... :evil: :run:
bez_ideje

#255 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

ja mislim da te tegobe,uspjesno otklanjaju na infektivnoj :evil:
Panthera

#256 Re: Razveden/a

Post by Panthera »

Ja najvise volim zene bez ideje :D
muz66

#257 Re: Razveden/a

Post by muz66 »

Panthera wrote:Ja najvise volim zene bez ideje :D
cak i one zbog kojih bi neko u Zenici lezao? :oops: :lol:
seln

#258 Re: Razveden/a

Post by seln »

bez_ideje wrote:Kad ste se vec apotekarske vage dotakli....nista od toga nema smisla ako druga strana nema "ugradjen" osjecaj da treba to da radi....
Moze bit zabavno neko vrijeme,igrat se stroge skole,ganjat ga da odradi sta vec treba da se uradi,pa ono slavis ko svoju mali pobjedu.....al pusti to ,ako mi radi preko neke stvari.....i ta je verzija osudjena na propast !
Ovo, naravno, iz iskustva....
ružmarin-a

#259 Re: Razveden/a

Post by ružmarin-a »

Da još koju prosunem na ovoj temi...

posljedice razvoda su teške, teško padaju i njoj i njemu

ako nemaju djece, utoliko bolje, ali...

najteže su posljedice po djecu prilikom razvoda

Naime, stvara se odred razmaženih derladi koja su spremna na sve, a i dokazano su djeca razvedenih roditelja problematična, u većini slučajeva, valjda psihološki, neuravnotežen psihički razvoj (imam primjere u svojoj okolini, uništeno i razmaženo dijete koje je sada narkoman u 20-im). Mada ni to ne mora značiti, pa izrastu normalni ljudi koji se odlično uklapaju u socijalni milje

Ali ima i ona: delićemo sve na pola ;-) i koristoljublje, pa se neke/neki samo ožene ili udaju da bi se okoristili...i dobili dijete onako zakonski da ne bude vanbračno i onda nogiranje
x0z0y0

#260 Re: Razveden/a

Post by x0z0y0 »

zelenashica wrote:
idia wrote:ja ovdje nisam nista rekla.. samo pitam koje kvalitete mora muskarac posjedovati da bi bio "musko"?

ps: cuj kecelja novina :? :D
eh kad si krenula da tebi teta koju prohaberi :D

muškraca mora imati prije svega ono svoje JA,hebem ga ako ga žena more obrlatiti da radi s njega šta hoće....takav mi ne treba....muško je ono koje mora potegnuti veći kraj u porodici,muško mora imati ono nešto što ga razlikuje od žena,njegovo je da bude podrška i ženi,uzor djeci,njegovo je da da sigurnost porodici,..a žena je tu da s njim rame uz rame,podrži i zajedni s njim analizira njegove odluke,da mu da podršku i kad leti i kad pada....

ne bi mogla zamisliti svog muškarca da ga vidim kako mi glanca prozore bona,niti kako mi mulja po kuhinji,..hajde de eto kafu(al bi je opet zamislila ko kafu sa jajima :lol: )da napravi i mogu dopustiti al da mi on govori de vako razvij pitu,de mehko si zakuhala il ne do bog da kaže de ja ću :shock: ma namah bi ga poslala u mp3 :D .....cure drage pravite se vi ravnopravne kolko vam volja,ali ravnopravnost se ne dobija "stavom"niti opstrukcijama,...vi ćete eto biti sretne kad budete ravnopravne(kad budete zarađivale ko i muški il i više,kad na frižideru zalijepite raspored obaveza i poslova....ti to,ja ovo...ma dajj od silnih briga trebam još da pamtim čiji je red da usisa kuću :oops: ) ali mene sretnom ne čini suha ravnopravnost,i neću da budem ravnopravna,hoću da budem ranjiva,i da zaplačem ko žena,i da se naljutim ko žena,i da imam PMS ko i svaka žena,da vala kažem :dragi rado bi ti pomogla da pomjerimo taj kauč al ne mogu ja sam žensko....a on da se nasmije i kaže:ma ok je draga,de ti nama pristavi kafu sad ću ja to časkom :D kontaš li bona,...neću da budem ko muško,...za mene je ravnopravnost kad mi se ne petlja kakvu šerpu da kupim za grah,niti kakve posteljine a vala i deterdžent kojim ću da ih perem.....a vala ni mene ne zanima koji mu borer treba,niti kad treba mijenjati ulje,nek mijenja meni ne pada napamet da ako imam muškarca pored sebe igram i njegovu ulogu,hebe mi se bona radi li mu žmigavac il ne radi,...meni kad treba auto uzeću ga i kraj priče :D

mene čini sretnom i kad moje dijete kaže mama znaš da je divan ovaj kolač koji si mi napravila(pa makar bila i ponoć da ga pravim),...nismo svi isti i ne bi vala ni voljela da sam ko današnje cure,... :D..sve se zalažu za neku ravnopravnost a kad se zaljube,eh pitati ću ih tad ...tad ne znaju ni đe im je glava a kamoli kakvi su stavovi u njima ostali kao "zakon"....

muško je muško i nema tu ba priče,ako ste za ravnopravnost hajte eno konkurs u Kreka rudnicima pa da vas vidim,jašta bi eto namah bi rekle JA SAM ŽENA,NE MOGU JA TO.... :D ....

ma šta ja imam vama tu pričati,vi ste zapele pa de,..ravnopravna i niš drugo,..ako vas ganjanje ravnopravnosti čini sretnima ma bujrum žene,ali ja vala nemam namjeru provesti život u vaganju ravnopravnosti.....mene sretnom čine druge stvari,sretno lice mog djeteta,zadovoljno lice mog muškarca....nisam rekla da da žena treba sjediti kući uz špored i pelene,daleko od toga....ali ipak treba znati napraviti selekciju šta je u kojem momentu najbolje za nju i njenu porodicu,da nijedno ne trpi,ni ona a ni porodica.....

naravno muškarac je taj koji ako je iole normalan će sam uskočiti da pomogne,neće on valjda čitati novine dok ja mlatim po kući,al ako mu je vala utakmica od života bitna :D ma nek je gleda i ja ću ako treba,poso neće pobjeć :oops:

hajte sad,ja odo tražit svog muškarca :skoljka: :run:

hmmm
nadam se da neces ovaj (kao svaki drugi) post shvatiti kao licni atak..i ovo je samo moje misljenje kao sto je tvoje samo tvoje

..ja sam misljenja da bas zbog takvih kao ti, kojih je bar u Bosni u puno visem broju od ovakvih kao ja, vecina muskaraca i trazi i ocekuje da sve budemo po tom tvom shablonu - radi, vuci, kuhaj i ne petljaj mi se u garazu , necu ni ja tebi u kuhinju i sl.
a upravo si ti ta koja pravi tu neku ostru podjelu...ti tamo sebi ja vamo sebi
bicu bukvalac pa reci...pa jbt ovo izgleda kao da zivite u istoj kuci a vodite 2 zivota...
cuj muski i zenski poslovi...zar postoji takvo nesto...
sta ce se desiti moja draga, da sutra (pricam hipoteticki) jedno od to dvoje umre..
ona nece znati gdje je ulaz u garazu a kamoli cekic..zvat ce komsiju da joj zamijeni sijalicu a on ce jadan skapavat od gladi jer nema pojma gdje mu stoji serpa i kako se kuha jaje...(primjer ovoga smo mogli vidjeti i ub ratu...kada je masa zena ostala bez muska u kuci :roll: (ne volim ovaj izraz nikako) a i muskih koji su ostali bez zena..pa morali i jedni i drugi privest nekoga cisto da bi mogli funkcionisati normalno :-)
nidjeveze
da ne govorim o tome koliko se to cesto pomice namjestaj a koliko cesto pere sudje (ako cemo cjepidlacit u toj razgranicenosti poslova)
brak/veza dvoje ljudi...bazirana na ljubavi!...po logici stvari vuce to da jedno drugom pomazu..uskacu da te zamijene i olaksaju ti zivot...a ne da se na racun tvoje gluposti voze kroz zivot kao na konjskoj zapregi..
dosta su nase nane i majke vukle ...vala ova nasa generacija je bar toliko dosla do pameti (bar neke od nas) da vide razliku nekada i sada...i pravi polozaj koji zena zasluzuje kako u drustvu tako i u vlastitoj kuci..
zelenashica

#261 Re: Razveden/a

Post by zelenashica »

Compos_Sui wrote:
zelenashica wrote:
idia wrote:ja ovdje nisam nista rekla.. samo pitam koje kvalitete mora muskarac posjedovati da bi bio "musko"?

ps: cuj kecelja novina :? :D
eh kad si krenula da tebi teta koju prohaberi :D

muškraca mora imati prije svega ono svoje JA,hebem ga ako ga žena more obrlatiti da radi s njega šta hoće....takav mi ne treba....muško je ono koje mora potegnuti veći kraj u porodici,muško mora imati ono nešto što ga razlikuje od žena,njegovo je da bude podrška i ženi,uzor djeci,njegovo je da da sigurnost porodici,..a žena je tu da s njim rame uz rame,podrži i zajedni s njim analizira njegove odluke,da mu da podršku i kad leti i kad pada....

ne bi mogla zamisliti svog muškarca da ga vidim kako mi glanca prozore bona,niti kako mi mulja po kuhinji,..hajde de eto kafu(al bi je opet zamislila ko kafu sa jajima :lol: )da napravi i mogu dopustiti al da mi on govori de vako razvij pitu,de mehko si zakuhala il ne do bog da kaže de ja ću :shock: ma namah bi ga poslala u mp3 :D .....cure drage pravite se vi ravnopravne kolko vam volja,ali ravnopravnost se ne dobija "stavom"niti opstrukcijama,...vi ćete eto biti sretne kad budete ravnopravne(kad budete zarađivale ko i muški il i više,kad na frižideru zalijepite raspored obaveza i poslova....ti to,ja ovo...ma dajj od silnih briga trebam još da pamtim čiji je red da usisa kuću :oops: ) ali mene sretnom ne čini suha ravnopravnost,i neću da budem ravnopravna,hoću da budem ranjiva,i da zaplačem ko žena,i da se naljutim ko žena,i da imam PMS ko i svaka žena,da vala kažem :dragi rado bi ti pomogla da pomjerimo taj kauč al ne mogu ja sam žensko....a on da se nasmije i kaže:ma ok je draga,de ti nama pristavi kafu sad ću ja to časkom :D kontaš li bona,...neću da budem ko muško,...za mene je ravnopravnost kad mi se ne petlja kakvu šerpu da kupim za grah,niti kakve posteljine a vala i deterdžent kojim ću da ih perem.....a vala ni mene ne zanima koji mu borer treba,niti kad treba mijenjati ulje,nek mijenja meni ne pada napamet da ako imam muškarca pored sebe igram i njegovu ulogu,hebe mi se bona radi li mu žmigavac il ne radi,...meni kad treba auto uzeću ga i kraj priče :D

mene čini sretnom i kad moje dijete kaže mama znaš da je divan ovaj kolač koji si mi napravila(pa makar bila i ponoć da ga pravim),...nismo svi isti i ne bi vala ni voljela da sam ko današnje cure,... :D..sve se zalažu za neku ravnopravnost a kad se zaljube,eh pitati ću ih tad ...tad ne znaju ni đe im je glava a kamoli kakvi su stavovi u njima ostali kao "zakon"....

muško je muško i nema tu ba priče,ako ste za ravnopravnost hajte eno konkurs u Kreka rudnicima pa da vas vidim,jašta bi eto namah bi rekle JA SAM ŽENA,NE MOGU JA TO.... :D ....

ma šta ja imam vama tu pričati,vi ste zapele pa de,..ravnopravna i niš drugo,..ako vas ganjanje ravnopravnosti čini sretnima ma bujrum žene,ali ja vala nemam namjeru provesti život u vaganju ravnopravnosti.....mene sretnom čine druge stvari,sretno lice mog djeteta,zadovoljno lice mog muškarca....nisam rekla da da žena treba sjediti kući uz špored i pelene,daleko od toga....ali ipak treba znati napraviti selekciju šta je u kojem momentu najbolje za nju i njenu porodicu,da nijedno ne trpi,ni ona a ni porodica.....

naravno muškarac je taj koji ako je iole normalan će sam uskočiti da pomogne,neće on valjda čitati novine dok ja mlatim po kući,al ako mu je vala utakmica od života bitna :D ma nek je gleda i ja ću ako treba,poso neće pobjeć :oops:

hajte sad,ja odo tražit svog muškarca :skoljka: :run:

hmmm
nadam se da neces ovaj (kao svaki drugi) post shvatiti kao licni atak..i ovo je samo moje misljenje kao sto je tvoje samo tvoje

..ja sam misljenja da bas zbog takvih kao ti, kojih je bar u Bosni u puno visem broju od ovakvih kao ja, vecina muskaraca i trazi i ocekuje da sve budemo po tom tvom shablonu - radi, vuci, kuhaj i ne petljaj mi se u garazu , necu ni ja tebi u kuhinju i sl.

a upravo si ti ta koja pravi tu neku ostru podjelu...ti tamo sebi ja vamo sebi
bicu bukvalac pa reci...pa jbt ovo izgleda kao da zivite u istoj kuci a vodite 2 zivota...
cuj muski i zenski poslovi...zar postoji takvo nesto...
sta ce se desiti moja draga, da sutra (pricam hipoteticki) jedno od to dvoje umre..
ona nece znati gdje je ulaz u garazu a kamoli cekic..zvat ce komsiju da joj zamijeni sijalicu a on ce jadan skapavat od gladi jer nema pojma gdje mu stoji serpa i kako se kuha jaje...(primjer ovoga smo mogli vidjeti i ub ratu...kada je masa zena ostala bez muska u kuci :roll: (ne volim ovaj izraz nikako) a i muskih koji su ostali bez zena..pa morali i jedni i drugi privest nekoga cisto da bi mogli funkcionisati normalno :-)

nidjeveze
da ne govorim o tome koliko se to cesto pomice namjestaj a koliko cesto pere sudje (ako cemo cjepidlacit u toj razgranicenosti poslova)
brak/veza dvoje ljudi...bazirana na ljubavi!...po logici stvari vuce to da jedno drugom pomazu..uskacu da te zamijene i olaksaju ti zivot...a ne da se na racun tvoje gluposti voze kroz zivot kao na konjskoj zapregi..
dosta su nase nane i majke vukle ...vala ova nasa generacija je bar toliko dosla do pameti (bar neke od nas) da vide razliku nekada i sada...i pravi polozaj koji zena zasluzuje kako u drustvu tako i u vlastitoj kuci..
e draga ja sad živim sama,i savršeno dobro znam sve "muške"poslove,ali kažem da je muško tu ja bi se fino izmaknula i prepustila mu zadovoljstvo da sam vodi računa o tome....

čuj vake ko ja haman pa povod muškarcima da sve budete po istom šablonu,ma daj... :skoljka:

ps.i šta imam bona shvatati lično,.. 8-)
negativ

#262 Re: Razveden/a

Post by negativ »

seln wrote:
bez_ideje wrote:Kad ste se vec apotekarske vage dotakli....nista od toga nema smisla ako druga strana nema "ugradjen" osjecaj da treba to da radi....
Ipak mislim da mala ova iskustva crpi iz braka njenih roditelja, mislim prije nego što su se razveli :!:
seln

#263 Re: Razveden/a

Post by seln »

Tesko mi je da shvatim kolicinu frustracije koja izbija iz nekih postova. Uglavnom se u njima prica o ravnopravnosti u braku i uglavnom postove pisu neudate cure, trenutno solo. Nekako me podsjeca na vrijeme kad smo kao klinci pricali o tome kako je super tarlahati u kadi, jer smo to vidjeli u filmu, iako niko od nas tada jos nije ni poljubio neku curu. Ono, ako vec nemam iskustvo, smijem pretpostavljati...folovi-golovi....
Kako vidim, neke od mladih neudatih i solo dama bi najradije, ako je moguce, mijenjale i polne organe s muzem/partnerom, po sistemu "jedan dan ga nosim ja, drugi dan ti"...
bez namjere da citam necije misli, ali...je li neko nesrecan u vlastitom tijelu? Uvijek ce postojati stvari koje mogu samo muskarci i one koje mogu samo zene. Takodje, ima stvari koje mogu oboje, ali ih neko, jednostavno, radi bolje. Niti ce zene nekad dobro igrati fudbal, niti ce muskarci dobro pospremati jer im urednost nije u prirodi. Nema to veze s dodijeljenim ulogama u drustvu: zensko tijelo nije za fudbala, utoliko im je koncentracija i smisao za detalj bolje od muske. I za sve one koji misle da je takva podjela uloga nepravedna: SAMO zena daje zivot...nema muskarca koji to moze.
seln

#264 Re: Razveden/a

Post by seln »

zelenashica wrote:

čuj vake ko ja haman pa povod muškarcima da sve budete po istom šablonu,ma daj... :skoljka:

zelenashice, zbog takvih kao ti zenama u Bosni jos uvijek nije narasla tjuna... :D
x0z0y0

#265 Re: Razveden/a

Post by x0z0y0 »

seln wrote:Tesko mi je da shvatim kolicinu frustracije koja izbija iz nekih postova. Uglavnom se u njima prica o ravnopravnosti u braku i uglavnom postove pisu neudate cure, trenutno solo. Nekako me podsjeca na vrijeme kad smo kao klinci pricali o tome kako je super tarlahati u kadi, jer smo to vidjeli u filmu, iako niko od nas tada jos nije ni poljubio neku curu. Ono, ako vec nemam iskustvo, smijem pretpostavljati...folovi-golovi....
Kako vidim, neke od mladih neudatih i solo dama bi najradije, ako je moguce, mijenjale i polne organe s muzem/partnerom, po sistemu "jedan dan ga nosim ja, drugi dan ti"...
bez namjere da citam necije misli, ali...je li neko nesrecan u vlastitom tijelu? Uvijek ce postojati stvari koje mogu samo muskarci i one koje mogu samo zene. Takodje, ima stvari koje mogu oboje, ali ih neko, jednostavno, radi bolje. Niti ce zene nekad dobro igrati fudbal, niti ce muskarci dobro pospremati jer im urednost nije u prirodi. Nema to veze s dodijeljenim ulogama u drustvu: zensko tijelo nije za fudbala, utoliko im je koncentracija i smisao za detalj bolje od muske. I za sve one koji misle da je takva podjela uloga nepravedna: SAMO zena daje zivot...nema muskarca koji to moze.
uz rizik da cu biti okarakterisana kao frustrirana :D moram pitati slijedece : cime potkrepljujes ovo sto si napisao?
milion je nacina da se tvoja tvrdnja ospori ...muskarci su jednako dobri (onda kada to HOCE) u svim kucanskim poslovima kao i zene
nekada su i bolji
poznajem toliko muskaraca koji su uredniji od svoje njeznije polovine
hajmo se vratiti i na kuhare...opet oni najbolji i najpoznatiji su muskarci..
mozemo reci i da je sivanje zenski posao...a najpoznatiji dizajneri (koji imaju tu caku za detalje) su muskarci..
itd itd.
tako da meni ovaj tvoj post al bas nikako nema smisla..
uz duzno postovanje :D
zelenashica

#266 Re: Razveden/a

Post by zelenashica »

seln wrote:
zelenashica wrote:

zelenashice, zbog takvih kao ti zenama u Bosni jos uvijek nije narasla tjuna... :D
ma koji će mi k....i ta tjuna :lol: ...fkt dvije u kući bi bile i previše,pitala bi se svako veče...a ko no danas prima,vako znam unaprijed JA.... i nema tu priče :-)
bez_ideje

#267 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

negativ wrote:
seln wrote:
Ipak mislim da mala ova iskustva crpi iz braka njenih roditelja, mislim prije nego što su se razveli :!:
Ja sam zavrsila diskusiju sa ova dva kvazi-psihoanaliticara,s mentalitetom baba gatara....jer u nedostatku bilo kakvog smislenog komentara na postove koji nisu ni upuceni njima ,odgovaraju-ocekivano besmislicama ,za koje mogu reci da odlicno pasu zavarenim mozdanim vijugama koje su mozda prije 20 godina davale znake neke aktivnosti......sad samo vegetiraju na ustaljenoj rutini bezobrazluka i polagano odumiru!
Sve najbolje! ;-)

A sto se braka mojih roditelja tice,danas stari pravi punjene paprike ;-)
Salsaon2

#268 Re: Razveden/a

Post by Salsaon2 »

seln wrote:Tesko mi je da shvatim kolicinu frustracije koja izbija iz nekih postova. Uglavnom se u njima prica o ravnopravnosti u braku i uglavnom postove pisu neudate cure, trenutno solo. Nekako me podsjeca na vrijeme kad smo kao klinci pricali o tome kako je super tarlahati u kadi, jer smo to vidjeli u filmu, iako niko od nas tada jos nije ni poljubio neku curu. Ono, ako vec nemam iskustvo, smijem pretpostavljati...folovi-golovi....
Hajde MOOOOLIM te objasni mi kako SAMO ZENA DAJE ZIVOT...? Ja sam mislio da zena treba MUSKARCA da bi ZAJEDNO udahnuli ZIVOT...

pricas o nekim frustracijama i nesta... prvo sebe preispitaj pa onda pisi... :)
negativ

#269 Re: Razveden/a

Post by negativ »

bez_ideje wrote: Ja sam zavrsila diskusiju sa ova dva kvazi-psihoanaliticara,s mentalitetom baba gatara....jer u nedostatku bilo kakvog smislenog komentara na postove koji nisu ni upuceni njima ,odgovaraju-ocekivano besmislicama ,za koje mogu reci da odlicno pasu zavarenim mozdanim vijugama koje su mozda prije 20 godina davale znake neke aktivnosti......sad samo vegetiraju na ustaljenoj rutini bezobrazluka i polagano odumiru!
Sve najbolje! ;-)
A sto se braka mojih roditelja tice,danas stari pravi punjene paprike ;-)
Ma ko ružio, ko ljutio???
Sine, ovo je ipak samo forum gdje ljudi svašta pišu, ne uzimaj sve srcu - još će pobuditi sažaljenje forumaša :sax:
Salsaon2

#270 Re: Razveden/a

Post by Salsaon2 »

Naravno da je 98% postova off topic... Kada pisu djecica koja o vezama nemaju pojma a kamoli o braku... Valjda trebas biti u braku da bi pricao o istom, ili trebas znati kako je biti razveden (bilo iz licnog iskustva ili nekoga tebi bliskog) da mi mogao komentarisati...

Razvod (iz iskustva koji je dozivio meni neko blizak) je uvijek zadnja opcija. Sve te silne price, kompromisi, dogovori, odricanja ima svoju granicu. Zasto? Ako nemas neki normalan odgovor sa druge strane, bojim se da je to vec gotovo i osudjeno na propast. Ako si prevaren, kao sto je otvarac teme rekao, zabavalja se starijim covjekom, znaci ona je svjesno odlucila da unisti 3 zivota... Svoj (jer kada doticni "starkelja" zavrsi sa njom ne gine joj cizma br.47 u guzicu :D, zivot svoga muza (koji kako sam shvatio nije ni kriv ni duzan) i najbitnije zivot svog djeteta (koje je u svemu ovome najmanje krivo a sudeci po reakcijama gospodje izgleda i najmanje bitno)...

Posljedice tih odluka, ili razvoda (iz bilo kojeg razloga) samo po sebi vuce dosta problema. Mladi ste imate iza sebe propali brak (sto vas, nazalost, markira u ocima 80% ljudi, ako nista barem dok ne cuju vasu stranu price). Ona mlada ima dijete, ti mlad imas dijete, oboje cete kada tada naci neke partnere sa kojima cete mozda pokusati nesto vise. Da li buduci partneri mogu prihvatiti dijete, a ne vidjeti ga kao "kamen u cipeli". Dosta tu jos stvari igra ulogu, da ne idem u filozofske postove...

Zivot jeste veliki put, pun uspona i padova. Nema savjeta koji mogu pomoci, samo izbori koje pravimo nakon sto sve dobro izvagamo... I naravno da postoji zivot poslije razvoda, nakon svake kise dodje duga ;-)
seln

#271 Re: Razveden/a

Post by seln »

Compos_Sui wrote:
uz rizik da cu biti okarakterisana kao frustrirana :D moram pitati slijedece : cime potkrepljujes ovo sto si napisao?
milion je nacina da se tvoja tvrdnja ospori ...muskarci su jednako dobri (onda kada to HOCE) u svim kucanskim poslovima kao i zene
nekada su i bolji
poznajem toliko muskaraca koji su uredniji od svoje njeznije polovine
hajmo se vratiti i na kuhare...opet oni najbolji i najpoznatiji su muskarci..
mozemo reci i da je sivanje zenski posao...a najpoznatiji dizajneri (koji imaju tu caku za detalje) su muskarci..
itd itd.
tako da meni ovaj tvoj post al bas nikako nema smisla..
uz duzno postovanje :D
Ako si ikad gledala zene kako igraju fudbal i prosjecne muskarce kako siju, kuhaju, pospremaju itd. onda znas o cemu govorim.
Izuzeci, naravno, uvijek postoje. I zar nisu skoro svi dizajneri homoseksualci?
seln

#272 Re: Razveden/a

Post by seln »

Salsaon2 wrote:
Hajde MOOOOLIM te objasni mi kako SAMO ZENA DAJE ZIVOT...? Ja sam mislio da zena treba MUSKARCA da bi ZAJEDNO udahnuli ZIVOT...

Ne znam o cemu pises, ali nesto i ne vjerujem da je vazno.
pustopoljina

#273 Re: Razveden/a

Post by pustopoljina »

koliko sam ja procitala iz dosadasnjih postova-taj argument da neudane zene furaju ravnopravnost-a ove-k'o biva pametnije znaju kako stvari stoje -vam nije validan iz jednog razloga: zelenasica,koja zastupa tezu da zensko kuha,radi kucne poslove-takodjer nije udana? ili sam nesto propustila? izvinjavam se unaprijed-ako sam sta pogresno skontala :(
iz svih njenih postova vidim trazi musko,koje ce biti muskarac...a ona sretno raditi zenske poslove...
u tome je kvaka.
zelenasice: nema vise kauboja dzentlmena. nestali kad je klint istvud skinuo ponco sa sebe i poceo rezirati filmove.
vrlo malo je muskaraca koji su sve pripremili,i pripremili se za tu ulogu-velikog zastitnika-i samo im jos treba krasotica da se smijeh siri kucom.
mislim-sretno,da nadjes,ali...bog je kadar :D
inace-to nije moj tip muskarca :D :P
Last edited by pustopoljina on 30/07/2009 10:59, edited 1 time in total.
svirac

#274 Re: Razveden/a

Post by svirac »

seln wrote:
Salsaon2 wrote:

Ne znam o cemu pises, ali nesto i ne vjerujem da je vazno.
Bioloski, medicinski, ili kako vec hoces je tako. Medjutim, sa udisanjem zivota si zavrsio ono casa kad si .... kontas. Zena je ta koja tih 9 mjeseci nosi u sebi dijete i skoro pa umire da bi ta mrva kostiju, mesa i koze pocela da udise zrak.
Mozda malo dramatizujem, ali ... to ti je tako. Kome mi sta bolan udisemo? :)
negativ

#275 Re: Razveden/a

Post by negativ »

A imal gdje kakve ljubavi u ovim odnosima???
Pričate samo o tome ko bi šta trebao raditi, ko zarađuje i sl... gdje je tu ljubav, poštovanje, odanost, nježnost, briga i ostalo?
Valjda je to ovdje zadnje u odnosima parova?
Kod mene je baš obrnuto, a možda mi i nismo normalan par?
Post Reply