Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samo malo wrote:U cijeloj prici jedina kojoj nije la(h)ko i isfrustrirana je drzava koju vode Ganici, Purivatre i ostala nacionalisticka "elita" kojoj se toliko divite i drzite je na vlasti, umjesto u zatvorima gdje joj je mjesto.
ubijedjen sam da ce tuzilastvo pokrenuti istragu ako im dostavis relevantne informacije...
Ja sam jos vise ubjedjen da su informacije vec dostavljene, a optuznice ako se i podnesu, kisele se po ladicama do zastare.
Ja sam jos vise ubjedjen da su informacije vec dostavljene, a optuznice ako se i podnesu, kisele se po ladicama do zastare.
Nismo od jucer...
suplja prica..., ako su mogli solomona bicakcica i zmiju brankovica izvesti pred sud zarad ispod milionskog kriminala, sumnjam da bi i ove zaobisli da ima dokaza.
Mickey Rourke glavna zvijezda 15. SFF-a
Na današnjoj press konferenciji u kinu Meeting Point najavljen je dolazak slavnog holivudskog glumca Mickeyja Rourkea na Sarajevo Fil Festival. On će se festivalskoj publici predstaviti posljednju noć SFF-a na projekciji filma "Hrvač". U Sarajevo će doći zajedno s režiserom filma Darrenom Aronofskym, kojem će ovo biti druga posjeta bh. prijestolnici.
Uz Mickeyja Rourkea u Sarajevu će se pojaviti i Kerry Fox, koja je glumila u filmu "Dobrodošli u Sarajevo" iz 1997. godine, a ovaj put ćemo je gledati u ostvarenju "Nevrijeme" režisera Hans-Christana Schmida u kojem su uloge ostvarili mnogi bh. i glumci iz regije.
Sarajevo Film Festival, koji ove godine proslavlja svoj 15. rođendan, bit će održan od 12. do 20. augusta. U devet dana trajanja, u Takmičarskom programu za igrani film bit će prikazano deset filmova, od kojih su šest redateljski prvijenci, a ostvarenje koje će otvoriti ovaj program je film "Kenjac“ Antonija Nuića, bosanskohercegovačkog reditelja sa zagrebačkom adresom.
Takmičarski program igranog filma ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala ponudit će dvije svjetske, četiri međunarodne i četiri regionalne premijere.
Podsjećamo, direkcija SFF-a je posljednjih dana već objavila da će ove godine u glavnom gradu BiH ugostiti i Andreu Arnold, vlasnicu Oskara, koja će publici u okviru programa Open Air predstaviti svoj film "Akvarij", koji je premijeru doživio na proteklom Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio nagradu žirija.
Još jedan od značajnijih gostiju Festivala bit će glumac Stellan Skarsgard, ovogodišnji kustos Fondacije Katrin Cartlidge, koji će na gala večeri ove fondacije predstaviti ovogodišnju dobitnicu stipendije, Juanitu Wilson.
lolo_lolo wrote:jeko ova zvijezda?
jel glumio u nekom vecem filmu?
ajd malo pogledaj o kome se radi
nemam ja 50 godina ko Vi pa da znam ove neke zvijezde iz sezdesetih,koje sad ne znaju ni gdje su
vidio sam samo ovu sliku sa bradicom pa mi nepoznat bio,kad sam malo proguglao,vidio sam da mi je poznat odnekud
al sad da je mel gibson,nije
nemam ja 50 godina ko Vi pa da znam ove neke zvijezde iz sezdesetih,koje sad ne znaju ni gdje su
vidio sam samo ovu sliku sa bradicom pa mi nepoznat bio,kad sam malo proguglao,vidio sam da mi je poznat odnekud
Taj "iz šezdesetih" je ove godine bio nominovan za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu. Glumio je i u Sin City, idiotskom filmu na koji svršavaju šesnaestogodišnji ljubitelji američkih stripova.
I bio je velika zvijezda osamdesetih...
Mene samo strah da nam se ne istopi negdje na crvenom tepihu
Pa jeste vidjeli kako je plastificiran i gumiran,a u Sarajevu ocekuju 11. nagli porast temperatura.
eto nek je mel gibson zvijezda novog milenija u usponu
Uopste mi nije jasan ovaj antagonizam prema SFF. Mislim da je idejni tvorac ove teme u nekom licnom , poslovnom , privatnom ili pak konkurentskom sukobu sa celnim ljudima festivala . Mozda mu nije prosao budjet za neki njegov projekat ili nije akreditiran prosle godine ... a raja se lozi i udara i lupa ko "Martin po diviziji". Naime u moru duhovnog ocaja , turbofolka, prizemnih tv sadrzaja ala OBN Models ili Farma gdje ljudi zderu, valjaju se i psuju a gledaoci bale ispred ekrana , u sveopcem trulezu jadnih biblioteka, ucmalih muzeja, otuznih predstava i neinventivnih izlozbi u kojima se tu i tamo desi neki blijesak idejnosti, SFF nam donosi filmove koji su aktuelni u cijelom svijetu i koji zahtijevaju partnera -gledaoca(sta god to kome znacilo) . Edaukativan, zabavan, urban festival oboji otuzni grad evropskim sarmom.E sad najlakse je izvoditi teorije konspiracije o tome kako su svi lopovi i kako je sve dio tala.Festival, Obala i Miro su dio jedne price koje se 90posto forumasa na zalost ne sjeca.Takvi smo mi , ne daj nam Boze da imamo Kan ili Veneciju kako bi samo udarali i lupali. Na kraju krajeva ne svidja ti se , ne dodjes. Kupis vupi i kospe i gledas tekmu ili reprizu kakve sapunice .
Ps Nisam niciji brat niti uposlenik festivala niti sam dio tala. Samo neko ko godinama na festivalu gleda dobre filmove i super se zabavlja.