Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-
dallton
#251 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
vidi se da si dobro informisan....jel to ono ko sto niste znali 15 godina da ste bili u ratu u bih, ili ko sto niste ni znali za srebrenicu, nego su ovi iz bih trazili krivcima u drugima? opet neko siri lazi?
-
MmeDeLafayette
#252 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
preky de bogati ako ces da zakuhavas ovuda, nemoj svega ti!
niko nije rekao da nasi politicari nisu krivi, al koliko su krivi toliko je Bruxelles napravio promasaj ukidajuci vize samo za 3 zemlje, a iskljucujuci BiH, jer realno gledajuci, vi imate prednost samo u bordo knjizicama sa biometrijskim chipom u odnosu na nas, a mi ga pocinjemo izdavati 15.10 - dodatnih tenzija ne treba ni nama, ni vama, ni petom ni desetom, bez viza cemo svi u paketu i to se iskreno nadam jer pritisak je ogroman sa svih strana, a narod je ogorcen
bosanskih srba sa srpskim drzavljanstvima ima 2250 od milion i kusur, zar ti mislis da ce vlasti srbije procesuirati za period od 1-2 mjeseca (za koliko ce BiH DOBITI pozitivnu ocjenu iz Bruxellesa) moci da procesuira zakonskim rokovima rjesenja o drzavljanstvima???
to su bapske price i vecina srba nece aplicirati za te pasose, vjeruj mi, a ja sam prva koja mogu ali ne bi ni za zive pare!
niko nije rekao da nasi politicari nisu krivi, al koliko su krivi toliko je Bruxelles napravio promasaj ukidajuci vize samo za 3 zemlje, a iskljucujuci BiH, jer realno gledajuci, vi imate prednost samo u bordo knjizicama sa biometrijskim chipom u odnosu na nas, a mi ga pocinjemo izdavati 15.10 - dodatnih tenzija ne treba ni nama, ni vama, ni petom ni desetom, bez viza cemo svi u paketu i to se iskreno nadam jer pritisak je ogroman sa svih strana, a narod je ogorcen
bosanskih srba sa srpskim drzavljanstvima ima 2250 od milion i kusur, zar ti mislis da ce vlasti srbije procesuirati za period od 1-2 mjeseca (za koliko ce BiH DOBITI pozitivnu ocjenu iz Bruxellesa) moci da procesuira zakonskim rokovima rjesenja o drzavljanstvima???
to su bapske price i vecina srba nece aplicirati za te pasose, vjeruj mi, a ja sam prva koja mogu ali ne bi ni za zive pare!
Last edited by MmeDeLafayette on 17/07/2009 23:35, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#253 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Problem je i za Hrvate naravno. Uopste politika RH prema bh Hrvatima je dovela do toga da ih danas ima duplo manje u BiH nego 91-e. Veliki podsticaj tomu je i dvojno drzavljanstvo, te prednosti posjedovanja hrvatske putovnice. Posljedica skoro dvije decenije dugog zakona dvojnog drzavljanstva sa Hrvatskom je da danas vise rodjenih bh Hrvata ima van BiH nego u njoj.preky_bgd wrote:Pa?...jel to neki problem sto Srbi iz Bosne mogu da imaju srpsko drzavljanstvo?....zasto tako selektivno gledate?...Kad je rec o Hrvatima ona kao okejjj,ali ipak su ovo Srbi majku mu....kako oni mogu da imaju?.......Mogu...i to je vrlo jednostavno...Dejtonski sporazum...jeza u ledja wrote:A sta ako ti ja kazem da Srbija jeste dijelom kriva?preky_bgd wrote:Vama su vasi politicari glavni krivci,a ne Srbija i EU...
Srbija je kriva sto je uvela mogucnost dvojnog drzavljanstva za gradjane RS. Zbog toga Dodik i Co. nisu pritisnuti od javnosti u RS da se bore za ispunjavanje uslova iz Mape puta. Njima, teoretski, vize nece trebati. Razlog za to - zakon koji je usvojila tvoja zemlja - od vlasti ciji si ti glasac. Dakle ti si kriv sto meni treba viza.![]()
No, problem sa Srbijom je jos veci jer Srbi u BiH imaju iza sebe RS, tj. entitet, kojeg Hrvati nemaju, cije institucije oni mogu koristiti da bi blokirali odredjene zakone ili reforme, kao npr. ove sto se ticu Mape puta. U toliko je zakon o dvojnom drzavljanstvu sa Srbijom veci.
Da se razumijemo - ja smatram nase politicare glavnim krivcima za ovo. Pod 'nase' ukljucujem i Dodika, i Tihica, i ostalu bratiju.
-
dallton
#254 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
nemoj ti njega puno kriviti, on vjerovatno iskreno misli da je to sve do nas, i da srbija nista nema s tim ...MmeDeLafayette wrote:preky de bogati ako ces da zakuhavas ovuda, nemoj svega ti!
niko nije rekao da nasi politicari nisu krivi, al koliko su krivi toliko je Bruxelles napravio promasaju ukidajuci vize samo za 3 zemlje, a iskljucujuci BiH, jer realno gledajuci, vi imate prednost samo u bordo knjizicama sa biometrijskim chipom u odnosu na nas, a mi ga pocinjemo iszavati 15.10 - dodatnih tenzija ne treba ni nama, ni vama, ni petom ni desetom, bez viza cemo svi u paketu i to se iskreno nadam jer pritisak je ogroman sa svih strana, a narod je ogorcen
bosanskih srba sa srpskim drzavljanstvima ima 2250 od milion i kusur, zar ti mislis da ce vlasti srbije procesuirati za period od 1-2 (za koliko ce BiH DOBITI pozitivnu ocjenu iz Bruxellesa) moci da procesuira zakonskim rokovima rjesenja o drzavljanstvima???
-
MmeDeLafayette
#255 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
vidjet cemo
kad i srbija i BiH budu punopravne clanice EU, a BiH od 2012 u NATO-u hoce li se oni tako petljati...
ne zamjeram nikome ali ne treba da zakuhava! svi koji su za kakav konstruktivan dijalog su dobrodosli i rado cu popricati sa njima
ne zamjeram nikome ali ne treba da zakuhava! svi koji su za kakav konstruktivan dijalog su dobrodosli i rado cu popricati sa njima
-
jefferson
#256 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Imali se zadnji 20 godina na koga ugledati!Ne znam sta da ti kazem......najlakse je u nekom drugome traziti krivca,a koliko ja vidim vama to bas ide od ruke..
Prvo su vas albanci tukli.
Pa je onda bila "svetska zavera" protiv srba. Itd itd.
E sad ti meni odgovori, kako je doslo do toga da ce poimenicno 800 ljudi koji su ucestvovali u genocidu u Srebrenici moci hodati Evropom a njihove zrtve ce morati pred ambasadu?
Jel ti uopce kontas zbog cega je polemika ovdje? Polemika je sto ce ovo toliko radikalizirati odnose unutar BiH da me nista ne bi iznenadilo u bliskoj buducnosti!
Na kraju, imas score card u kojem jasno stoji da Srbija nije ispunila uslove kao ni BiH. Jeste ispunila vise uslova, ali to en znaci da ih BiH nece ispuniti do oktobra ili novembra ili decembra.
Ti bas ne razumijes stanje u BiH jer zadnji puta kada smo zavisli od evrope (Holandije) 8,000 ljudi je zivotom platilo! Stoga mojne majke ti takva glupa pitanja postavljati kako i zbog cega nepovjerenje!
-
jefferson
#257 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Imali se zadnji 20 godina na koga ugledati!Ne znam sta da ti kazem......najlakse je u nekom drugome traziti krivca,a koliko ja vidim vama to bas ide od ruke..
Prvo su vas albanci tukli.
Pa je onda bila "svetska zavera" protiv srba. Itd itd.
E sad ti meni odgovori, kako je doslo do toga da ce poimenicno 800 ljudi koji su ucestvovali u genocidu u Srebrenici moci hodati Evropom a njihove zrtve ce morati pred ambasadu?
Jel ti uopce kontas zbog cega je polemika ovdje? Polemika je sto ce ovo toliko radikalizirati odnose unutar BiH da me nista ne bi iznenadilo u bliskoj buducnosti!
Na kraju, imas score card u kojem jasno stoji da Srbija nije ispunila uslove kao ni BiH. Jeste ispunila vise uslova, ali to en znaci da ih BiH nece ispuniti do oktobra ili novembra ili decembra.
Ti bas ne razumijes stanje u BiH jer zadnji puta kada smo zavisli od evrope (Holandije) 8,000 ljudi je zivotom platilo! Stoga mojne majke ti takva glupa pitanja postavljati kako i zbog cega nepovjerenje!
-
dallton
#258 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
prvo boldirano: nije problem, sta me briga nek ga imaju, nek ih imaju 333, al ako rade ovo sto rade onda ce upravo biti tako kako ti kazes "opet srbi" i bit ce tacna konstatacijajeza u ledja wrote:Problem je i za Hrvate naravno. Uopste politika RH prema bh Hrvatima je dovela do toga da ih danas ima duplo manje u BiH nego 91-e. Veliki podsticaj tomu je i dvojno drzavljanstvo, te prednosti posjedovanja hrvatske putovnice. Posljedica skoro dvije decenije dugog zakona dvojnog drzavljanstva sa Hrvatskom je da danas vise rodjenih bh Hrvata ima van BiH nego u njoj.preky_bgd wrote:
Pa?...jel to neki problem sto Srbi iz Bosne mogu da imaju srpsko drzavljanstvo?....zasto tako selektivno gledate?...Kad je rec o Hrvatima ona kao okejjj,ali ipak su ovo Srbi majku mu....kako oni mogu da imaju?.......Mogu...i to je vrlo jednostavno...Dejtonski sporazum...
No, problem sa Srbijom je jos veci jer Srbi u BiH imaju iza sebe RS, tj. entitet, kojeg Hrvati nemaju, cije institucije oni mogu koristiti da bi blokirali odredjene zakone ili reforme, kao npr. ove sto se ticu Mape puta. U toliko je zakon o dvojnom drzavljanstvu sa Srbijom veci.
Da se razumijemo - ja smatram nase politicare glavnim krivcima za ovo. Pod 'nase' ukljucujem i Dodika, i Tihica, i ostalu bratiju.
drugo boldirano:
jeza, ne kontam sta si htjeo reci boldiranim - veci problem ili veci sta?
- idealnaM
#259 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne?
Zato što smo zadnja rupa na svirali.
-
preky_bgd
#260 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
kakve veze imaju vize sa ratom i Srebrenicom?dallton wrote:vidi se da si dobro informisan....jel to ono ko sto niste znali 15 godina da ste bili u ratu u bih, ili ko sto niste ni znali za srebrenicu, nego su ovi iz bih trazili krivcima u drugima? opet neko siri lazi?
-
MmeDeLafayette
#261 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
u svemu ovome mene strah rata
jeste citali inzkovo izvjesce na Sa-x?
-
FaceOff
#262 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Jako velike, vjerovao ili ne.preky_bgd wrote:kakve veze imaju vize sa ratom i Srebrenicom?dallton wrote:vidi se da si dobro informisan....jel to ono ko sto niste znali 15 godina da ste bili u ratu u bih, ili ko sto niste ni znali za srebrenicu, nego su ovi iz bih trazili krivcima u drugima? opet neko siri lazi?
- addem
#263 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Nista se ti ne boj rata nece biti.MmeDeLafayette wrote:u svemu ovome mene strah ratajeste citali inzkovo izvjesce na Sa-x?
-
Sargan
#264 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Kada budemo imali vojnu moc Izraela i tri godine budemo drzali Beograd, Nis i Smederevo u okruzenju onda vise necemo biti zadnja rupa na svirali. Onda ce oni biti zadnja rupa na svirali.idealnaM wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne?
-
MmeDeLafayette
#265 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Da smo pametni postupili bismo u mnogim stvarima kao Izrael... naravno ovdje ne ukljucujem zlocinacke poduhvate Izraela nikako, vec neke druge stvari..Sargan wrote:Kada budemo imali vojnu moc Izraela i tri godine budemo drzali Beograd, Nis i Smederevo u okruzenju onda vise necemo biti zadnja rupa na svirali. Onda ce oni biti zadnja rupa na svirali.idealnaM wrote:Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne?
- ružmarin-a
#266 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
svaki Bošnjak/Bosanac može otići u Srbijansku ambasadu i aplicirati za državljanstvo, bez dana boravka u Srbiji,ne znam za koliko dobija pasoš...
(samo u zemlji Bosni
a samo nudi zemlja Srbija
)
provjereno!
pa, bujrum ko želi...da razmakne barikade ka putu u EU ili putovanjima sa izbjegavanjem čekanja u redovima...
(samo u zemlji Bosni
provjereno!
pa, bujrum ko želi...da razmakne barikade ka putu u EU ili putovanjima sa izbjegavanjem čekanja u redovima...
-
dallton
#267 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
a jel ti to svega ti i dalje foliras? hajd se malo otrijezni molim te ili napisi novi tekst o zavjeri protiv muslimana ili nesto slicnoGalipolje wrote:@preky_bgd
Ukoliko si dosao na ovaj forum da srbujes i velicas ratne zlocince i fasisticku proslost svoje drzave
onda bi sa tvojim slucajem pod hitno trebao da se pozabavi administrator
Nije ti kao jasno kakve veze imaju Srebrenica i vize djubre pokvareno!
-
FaceOff
#268 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Neka, radije cu pricekati ishod ove trakavice oko ukidanja viza za BiH.ružmarin-a wrote:svaki Bošnjak/Bosanac može otići u Srbijansku ambasadu i aplicirati za državljanstvo, bez dana boravka u Srbiji,ne znam za koliko dobija pasoš...
(samo u zemlji Bosnia samo nudi zemlja Srbija
)
provjereno!
Ne bih da sebi priustim jos jedno ponizenje.
-
MmeDeLafayette
#269 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
mora da se salis?ružmarin-a wrote:svaki Bošnjak/Bosanac može otići u Srbijansku ambasadu i aplicirati za državljanstvo, bez dana boravka u Srbiji,ne znam za koliko dobija pasoš...
)
provjereno!
-
dallton
#270 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
preko srbije se moze u eu al se ne moze kroz srbiju...pitajte albance na jugu i na kosovuružmarin-a wrote:svaki Bošnjak/Bosanac može otići u Srbijansku ambasadu i aplicirati za državljanstvo, bez dana boravka u Srbiji,ne znam za koliko dobija pasoš...
)
provjereno!
ih sad si mi dao ideju: a sta mislis ovako...hebo srbiju, hajmo mi samo ovo sandzaklija sto imamo u sarajevo preregistrovati u crnu goru brzinski, izglasati novi zakon o dvojnom drzavljanstvu kad stvorimo vecinu posto crnogoraca nema puno, nakon toga svi uzmemo dvojna drzavljanstva, preselimo bar jedan dio populacije u cg (bar ovo s alipasinog), i onda brate eto i hrvatima entitet a nama budva i herceg novi...evo preko mene mozemo dogovoriti deal s albancima u cg, i stvorili smo cak i rezervnu drzavu
-
MAX68
#271 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
IZ VECINE IZNESENOGA SE VIDI DA JE PROBLEM U DOMACIM POLITICARIMA A NE U BRISELU I BILO CEMU DRUGOME I SVAKOME NORMALNOM BI TREBALO BAR SADA DA BUDE JASNO KOLIKO JE BITNA PETICIJA ZA UKIDANJE FINANSIRANJA POLITICKIH STRANAKA IZ BUDETA ,AKO SE ISTRAJE SA PETICIJOM KADA NEBUDE POLITIKA BIZNIS 70% SMECA CE OTICI SA POLITICKE SCENE BIH SIGURAN SAM DA U BIH IMA JOS CESTITIH LJUDI U SVIM STRANKAMA ISTINSKIH PATRIOTA KOJI VOLE OVU ZEMLJU ALI OD OVOGA SMECA NEMOGU DOCI DO IZRAZAJA TEK TADA MOZDA MOZEMO OCEKIVATI NESTO BOLJE SUTRA

-
tuzlak-x
#272 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
preky_bgd wrote:kakve veze imaju vize sa ratom i Srebrenicom?dallton wrote:vidi se da si dobro informisan....jel to ono ko sto niste znali 15 godina da ste bili u ratu u bih, ili ko sto niste ni znali za srebrenicu, nego su ovi iz bih trazili krivcima u drugima? opet neko siri lazi?
imaju i te kako i imace dok je svijeta i vijeka. sve dok tvoja djeca pa unucad i tako sljedeci ne budu imali u udzbenicima lekciju kakvi monstrumi su im bili roditelji, djedovi, etc. balkan ce biti bure baruta. srbija bez viza za europu, bosn sa vizama samo bosnjacima potvrdjuje da je ta europa islamofobna i da je srbija njen prljavi izvrsilac na balkanu.
-
MmeDeLafayette
#273 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
a hebala vas vise vasa islamofobija!! nije to, otvori oci covjece, vidis da politicari opstruiraju
sta ti je ba i tebi i slicnima
- ružmarin-a
#274 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
ma ima i toga i togaMmeDeLafayette wrote:a hebala vas vise vasa islamofobija!! nije to, otvori oci covjece, vidis da politicari opstruiraju
a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
-
tuzlak-x
#275 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
a ti uzmi 10.ružmarin-a wrote:ma ima i toga i togaMmeDeLafayette wrote:a hebala vas vise vasa islamofobija!! nije to, otvori oci covjece, vidis da politicari opstruiraju
a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
ja zivim u kanadi i nisam uzeo toliko vrijedan pasos, a da uzmem srpski. to je kao kad bi '41. cheh uzeo njemack0 drzavljanstvo i pasos.