Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The Silent Man

#251 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by The Silent Man »

Control panel wrote:
Neelix wrote:niko ovdje ne govori o betmenovoj odgovornosti za nesto sto se desilo 200 kilometara od podrucja nad kojim ima nadleznosti. govorimo o 10 puta goroj sigurnosnoj situaciji u odnosu na doba kad je na tom mjestu bila ona ciju ste smjenu trazili, zbog te situacije, i cinjenice da podrzavate ovog metuzalema samo zato sto je iz iste partije kao vi. KRADJA 2 miliona km iz ogranicenog gradskog budzeta isto tako "nema veze"...vazno je da je on iz sdp-a. koji slijepci :shock: ispranog mozga :roll:
jao kako si ti dosadan, pa kad znas ve o tome sto ne napises nego samo suplju prosipas. prvo nije jos ta TV kupljena, drugo donesena je odluka da se krene u taj posao a imaju procedure koje uslovljavaju jedna drugu, ako jedna ne bude ispunjena nema TV. znaci jos se nikakve pare nisu dale.
drugo nije ti tacna ni cifra, mogao si reci 3,4,5,6,7 miliona, bice to mnogo manje,
trece slazem se da u ovoj krizi za koju nije SDP kriv nija bas pametan potez.
4to u krizi se kupuju dobre a jeftino stvari.
5to ni ja nisam sretan sto nije mladji covjek na tom mjestu, ali sta omladina radi kada su izbori i dali su clanovi neki starbnaka. ne oni imaju super izgovore, nemam za koga svi ste isti i bla, bla bla, a onda mlate suplju pricu poslije toka do novi izbora i onda opet ostanu kuci.
6. uhvatio si se za pare koje tek trebaju (mozda) da se daju za tu TV. nije bitno jeli 1 i 2 miliona. ne vama je bitno jer to SDP trosi nase pare. a de molim te reci nam moralisto ko je kriv sto F BiH je u manjku milijardu i 200 miliona. garant SDP.

ma vama niko ne odgovara, da ste vi koji slucajem na tim pozicijama mislim da bi ste sami sebe napadali i smjenjivali :lol:

eto brate sve sto vam ne odgovara skupite se pa trazite smjene. majke mi kao da ce svijet propasti sto nece biti alija gradonacelnik. nece nit sa njim pocinje niti sa njim zavrsava.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema dalje,kraj rasprave

ne mogu nista napisat od smijeha :lol:

i btw. odkud sad da je Behmen obicni fikus koji nema nikakvih nadleznosti , a njegova predhodnica bila svemoguca i sveodgovorna,svenadlezna?

LICEMJERI!
Prpa.ba

#252 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Prpa.ba »

Ponekad me je stid sto sam po opredjeljenju ljevicar kada vidim da se ogroman broj ljudi "sa moje strane politickog spektra" ponasaju apsolutno jednako kao i oni sa fasisticko-desnog, jedina razlika je sto "moji" tolerisu drugacija imena i konfesije, a drugi to cine samo deklarativno :run:

I dalje cu govoriti da je Semiha trebala dati ostavku (ove sto se smiju terminu "moralna odgovornost" iskreno sazaljevam :D ) i da Gradska vlast zbilja nema neke "bijesne" ovlasti da bi mogla raditi cuda u Sarajevu, ali mrtvaci (Behmen) i sitni kleptomani sa kompleksom vise vrijednosti (Ivanisevic) su nedopustivi za neku politicku snagu koja se predstavlja kao snaga koja ce donijeti i sprovesti promjene. Nigdje nikakve sistematike u radu, nigdje one famozne platforme najavljivane kada su preuzeli vlast, grad je gori nego ikad (najveci dio odgovornosti ipak snose Kanton i Federacija), a pored svega, pravi se "posao stoljeca" sa kupovinom NTV99. Gluposti oko odnosa Nase stranke i SDP-a necu ni spominjati.

Vec vidim da ce me se proglasiti malim zelenim, ali SDP je izgubio moje povjerenje na lokalnom nivou. Ipak, na visim nivoima jednostavno nemaju alternativu.
kosmos

#253 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

respo wrote:ako cemo iskreno
behmen nista bolji od semihe
isto s*anje drugo pakovanje

sdp uopste ne zastupa ono sto nosi u imenu bar trenutno ne
alija i semiha se ne mogu vizuelno poredit. semiha onako fertila, s dubokim dekolteom i akcentiranim oblinama, ma ko bombona, a sdruge strane matuh covjek.
oni su ti primjer one "dati mladu za stara"
osim toga i semiha je bila komunist, dakle u lokalnom komunistickom mentalitetu, kazem lokalnom mentalitetu, a ne komunizmu, je uzrok.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#254 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by anjusha »

tema zakljucana dok se ne pocisti od licne prepiske uz izvinjenje svim forumasima dobre volje.
kosmos

#255 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

pa radil ista taj covjek "bez ovlasti". najveca sdp podvala u sarajevu poslije rata je alija behmen. dok citav svijet fura green sarajevski sdp fura klasicni biolosko ishlapljeli red. koliko je djece sarajeva bezpotrebe izginulo 92-95 sada ce se to izgleda nastaviti kroz nato negdje po afganistanu i ko zna kojoj jos p.m. al alija suti, isto ko njegov prethodnik imenjak
uvjek dobar gost

#256 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by uvjek dobar gost »

Prpa.ba wrote:Ponekad me je stid sto sam po opredjeljenju ljevicar kada vidim da se ogroman broj ljudi "sa moje strane politickog spektra" ponasaju apsolutno jednako kao i oni sa fasisticko-desnog, jedina razlika je sto "moji" tolerisu drugacija imena i konfesije, a drugi to cine samo deklarativno :run:

I dalje cu govoriti da je Semiha trebala dati ostavku (ove sto se smiju terminu "moralna odgovornost" iskreno sazaljevam :D ) i da Gradska vlast zbilja nema neke "bijesne" ovlasti da bi mogla raditi cuda u Sarajevu, ali mrtvaci (Behmen) i sitni kleptomani sa kompleksom vise vrijednosti (Ivanisevic) su nedopustivi za neku politicku snagu koja se predstavlja kao snaga koja ce donijeti i sprovesti promjene. Nigdje nikakve sistematike u radu, nigdje one famozne platforme najavljivane kada su preuzeli vlast, grad je gori nego ikad (najveci dio odgovornosti ipak snose Kanton i Federacija), a pored svega, pravi se "posao stoljeca" sa kupovinom NTV99. Gluposti oko odnosa Nase stranke i SDP-a necu ni spominjati.

Vec vidim da ce me se proglasiti malim zelenim, ali SDP je izgubio moje povjerenje na lokalnom nivou. Ipak, na visim nivoima jednostavno nemaju alternativu.
potpis !
Uz dodatak očekivao sam nogo više, trebali su učiniti mnogo više i pokazati razliku.... trebali su uložiti u kolektor umjesto u propalu televiziju, trebali su zavrnuti ruku Damiru H i reći mu da nije dobro to što radi....

ima ona jedna pjesma..... stih njen kaže..., a moglo je bolje !
vee-jay

#257 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote: Mene srce boli, bukvalno me srce boli kada počnu da ispiru usta raznorane Dode i Bode kako nam je grad jednonacionalan, kako spremamo odmazdu, gradonačelnik šuti. Splićanin po rođenju.
:shock:
ma jok, nimalo sovinizma i predrasuda. svaka cast :thumbup:
:-)
Neelix

#258 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

Nije to diskriminacija Behmena kao Splicanina/covjeka, nego kao Splicanina/gradonacelnika Sarajeva.
ultima_palabra

#259 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:Nije to diskriminacija Behmena kao Splicanina/covjeka, nego kao Splicanina/gradonacelnika Sarajeva.
:-) Jel to piše negdje da mora biti gradonačelnik rođen u Sarajevu? Kako li tek Zagrepčani uvijek Hercegovca izaberu? :-D
uvjek dobar gost

#260 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by uvjek dobar gost »

Eto i Semiha je bila rođena Sarajka..... skoro uvijek su gradonačelnici/ce bili/le sa strane, što nije loše ako ne počnu da nameću gradu mentalitet palanke !
BiH-x

#261 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by BiH-x »

jao kako si ti dosadan, pa kad znas ve o tome sto ne napises nego samo suplju prosipas. prvo nije jos ta TV kupljena, drugo donesena je odluka da se krene u taj posao a imaju procedure koje uslovljavaju jedna drugu, ako jedna ne bude ispunjena nema TV. znaci jos se nikakve pare nisu dale.
drugo nije ti tacna ni cifra, mogao si reci 3,4,5,6,7 miliona, bice to mnogo manje,
trece slazem se da u ovoj krizi za koju nije SDP kriv nija bas pametan potez.
4to u krizi se kupuju dobre a jeftino stvari.
5to ni ja nisam sretan sto nije mladji covjek na tom mjestu, ali sta omladina radi kada su izbori i dali su clanovi neki starbnaka. ne oni imaju super izgovore, nemam za koga svi ste isti i bla, bla bla, a onda mlate suplju pricu poslije toka do novi izbora i onda opet ostanu kuci.
6. uhvatio si se za pare koje tek trebaju (mozda) da se daju za tu TV. nije bitno jeli 1 i 2 miliona. ne vama je bitno jer to SDP trosi nase pare. a de molim te reci nam moralisto ko je kriv sto F BiH je u manjku milijardu i 200 miliona. garant SDP.

ma vama niko ne odgovara, da ste vi koji slucajem na tim pozicijama mislim da bi ste sami sebe napadali i smjenjivali

eto brate sve sto vam ne odgovara skupite se pa trazite smjene. majke mi kao da ce svijet propasti sto nece biti alija gradonacelnik. nece nit sa njim pocinje niti sa njim zavrsava.
:shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:
Neelix

#262 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

ultima_palabra wrote:
Neelix wrote:Nije to diskriminacija Behmena kao Splicanina/covjeka, nego kao Splicanina/gradonacelnika Sarajeva.
:-) Jel to piše negdje da mora biti gradonačelnik rođen u Sarajevu? Kako li tek Zagrepčani uvijek Hercegovca izaberu? :-D
a ko kaze da se moramo ugledati na zagreb? :-) ne pise, ali je logicno razmisljati da ce gradonacelnik najbolje misliti svom gradu. behmen nije pokazao da sarajevu zeli najbolje.
ultima_palabra

#263 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:
ultima_palabra wrote:
a ko kaze da se moramo ugledati na zagreb? :-) ne pise, ali je logicno razmisljati da ce gradonacelnik najbolje misliti svom gradu. behmen nije pokazao da sarajevu zeli najbolje.
Mislim da Behmen može na Sarajevo gledati kao na svoj grad s obzirom da u njemu živi 50 godina :-D Da li je rođen u bolnici u Splitu, ili djetinjstvo proveo u Mostaru može biti relevantno samo nekom lokal-šovinistu.
Drugi par rukava je to što je u pitanju star, ispražnjen čovjek sa ovlastima koje su manje-više protokolarne. No, i takav je bolji od Semihe :P
BiH-x

#264 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by BiH-x »

Slazem se potpuno, samo bih dodao da isto vazi i za Sandzaklije; "da li je neko rodjen u bolnici u Sjenici, ili djetinjstvo proveo u Novom Pazaru moze biti relevantno samo nekom lokal-sovinistu" :bih: :bih: :bih:
No, i takav je bolji od Semihe
Kako to? Jel grad bolji, cistiji, sigurniji nego prije? :)
vee-jay

#265 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

Zasto trazis ispriku gdje je nema? Jeste, to je diskriminacija covjeka i da, ti si to sa svojim postom isto uradio.

Baviti se profesionalno nekim poslom nema ama bas nikakve veze sa mijestom rodjenja. Isto tako mozes reci da Misimovic nije zasluzio da igra za BiH zato sto se rodio u Minhenu.....

eh @Neelix, da je Behmen jos kojim slucajem Hrvat i tu cinjenicu bi uzimali za niske udarce.

Ako pljujes po nekome, pljuj ga na profesionalnoj bazi... ovo sto @Katarina napisa a ti branis je sovinizam.
Haris.ba

#266 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Haris.ba »

Moze pitanje? :D Kakve su sanse da sdp ponovi uspjeh sa lokalnih izbora na opcim izborima u kantonu Sarajevo (koji jeste podijeljen na dvije izborne jedinice na tim opcim izborima, al razumijemo se) sa mogucnoscu trenutne pozicije da uvijek upre prst na gradonacelnika koji je za 1 milion kupio televiziju na ekonomskoj krizi? I da je Semiha Borovac to uradila, bi li imali isti odnos? I nemojte mi one suplje da je Behmen samo zavrsio posao koji je Semiha pocela. Jer mogao je to stopirati kako je htio. A da ne pricamo o sitnim interesima i poznanstvima sa stanovitim A.K.(jednim od vlasnika te propale privatne televizije).
sakop

#267 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sakop »

mislio sam da će novi Gradonačelnik mnogo toga promijeniti.
kakvo razočarenje :-x
sramota, glavni grad a tako grozno stanje i na ulici i po noci sve je grozno
pokusavam se sjetiti jedne ili nekoliko dobrih stvari sto ih je Gradonačelnik uradio ali ne mogu
Jednom rječju - katastrofa
valterbranisarajevo

#268 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by valterbranisarajevo »

Na sledećim izborima će se isporučivati računi za katastrofalan rad kantonalne vlasti. Međutim, opozicija u kantonu, a vlast u gradu svojim lošim radom svakim danom smanjuju mogućnost da postanu alternativa..
ultima_palabra

#269 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ultima_palabra »

valterbranisarajevo wrote:Na sledećim izborima će se isporučivati računi za katastrofalan rad kantonalne vlasti. Međutim, opozicija u kantonu, a vlast u gradu svojim lošim radom svakim danom smanjuju mogućnost da postanu alternativa..
Otprilike... pitanje je kad će SDP prestati postizati autogolove. Kad upoređujete Semihu i Behmena, imajte u vidu da je ova prva imala podršku od kantonalnih vlasti, samim tim mogla pokrenuti više inicijativa. Behmen s druge strane, sa Kantonom vodi sudski spor... Slično kao što Silajdžić i Komšić imaju nominalno jednake funkcije, a znamo koliko stvarne vlasti ima jedan, a koliko drugi
JThomas

#270 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

Haris.ba wrote:Moze pitanje? :D Kakve su sanse da sdp ponovi uspjeh sa lokalnih izbora na opcim izborima u kantonu Sarajevo (koji jeste podijeljen na dvije izborne jedinice na tim opcim izborima, al razumijemo se) sa mogucnoscu trenutne pozicije da uvijek upre prst na gradonacelnika koji je za 1 milion kupio televiziju na ekonomskoj krizi? I da je Semiha Borovac to uradila, bi li imali isti odnos? I nemojte mi one suplje da je Behmen samo zavrsio posao koji je Semiha pocela. Jer mogao je to stopirati kako je htio. A da ne pricamo o sitnim interesima i poznanstvima sa stanovitim A.K.(jednim od vlasnika te propale privatne televizije).
pa ja iskreno mislim da ih nema. evo prvi ja sam glasao na lokalnim za SDP, a čisto sumnjam da ću na opštim.

mislim iako grad ima mali budžet, imali su kakvu - takvu šansu da se bar nečim izdvoje i pokažu da su drukčiji. to nisu uradili, i zdravo.
Klodovik

#271 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Klodovik »

ultima_palabra wrote:
valterbranisarajevo wrote:Na sledećim izborima će se isporučivati računi za katastrofalan rad kantonalne vlasti. Međutim, opozicija u kantonu, a vlast u gradu svojim lošim radom svakim danom smanjuju mogućnost da postanu alternativa..
Otprilike... pitanje je kad će SDP prestati postizati autogolove. Kad upoređujete Semihu i Behmena, imajte u vidu da je ova prva imala podršku od kantonalnih vlasti, samim tim mogla pokrenuti više inicijativa. Behmen s druge strane, sa Kantonom vodi sudski spor... Slično kao što Silajdžić i Komšić imaju nominalno jednake funkcije, a znamo koliko stvarne vlasti ima jedan, a koliko drugi
Čemu više poređenje? Ako je poenta samo da Behmen bude bolji od Semihe, ali i dalje nedovoljno dobar (da ne kažem loš), nemam više kome isporučivati račune. Priča tipa "nemam, ne znam, ne mogu, nemam ovlaštenja..." meni ne treba. Trebaju mi ljudi koji mogu završiti posao i pokrenuti stvari naprijed. Simple as that. Kad treba glasati za njih, nastupaju sa pozicije da "imaju, znaju, mogu...". Dobili su glasove, neka završe posao.
ultima_palabra

#272 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ultima_palabra »

Klodovik wrote:
ultima_palabra wrote:
Čemu više poređenje? Ako je poenta samo da Behmen bude bolji od Semihe, ali i dalje nedovoljno dobar (da ne kažem loš), nemam više kome isporučivati račune. Priča tipa "nemam, ne znam, ne mogu, nemam ovlaštenja..." meni ne treba. Trebaju mi ljudi koji mogu završiti posao i pokrenuti stvari naprijed. Simple as that. Kad treba glasati za njih, nastupaju sa pozicije da "imaju, znaju, mogu...". Dobili su glasove, neka završe posao.
Slažem se, ali to podrazumijeva vođenje institucije kao vođenje firme. A kada će se to desiti kod nas... do tada nam ostaje da biramo najmanje loše
valterbranisarajevo

#273 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Svugdje u svijetu građani izlaze na izbore da bi im bilo bolje. jedino kod nas građani izlaze na izbore da bi nekom besposličaru od 30-50 godina, koji nema ni dan staža a bio je "aktivan" u stranci, osigurali poslanički mandat-fotelju, odnosno da mu osiguraju egzistenciju. Kada je već tako umjesto da takve osobe opravdaju povjerenje i nešto rade, oni se uklapaju u kliše, ne rade ništa i samo im je cilj da pokupe što više dnevnica i paušala za rad u komisijama. Kada za svoj nerad dobiju na sljedećim izborima 50-100 glasova onda im nešto nije jasno.

Uostalom većina poslanika u Gradskom vijeću npr. su na prošlim izborima dobili 300-500 glasova.

Onda se ja pitam do kada će moj jedini razlog za izlazak na izbore biti osiguravanje nečije egzistencije. Ja se sam borim za svoju, pa neke se i ostali bore..
Klodovik

#274 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Klodovik »

ultima_palabra wrote:
Slažem se, ali to podrazumijeva vođenje institucije kao vođenje firme. A kada će se to desiti kod nas... do tada nam ostaje da biramo najmanje loše
Institucije se drugačije ne mogu ni voditi. Poštujem tvoj stav. Meni ostaje da više nikoga ne biram. Za njih (one najmanje loše i one koji su više loši) me je briga koliko i njih za mene - NIMALO.
valterbranisarajevo

#275 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Ja također neću više nikome davati "kredit za budućnost". Glasaću za one koji su opravdali moje povjerenje. Ako takvih ne bude neću ni glasati. Glasao sam na svim mogućim izborima do sada i ne vidim da je ispunjavanje moje "građanske dužnosti" moj život, život mojih sugrađana, grada i države učinio boljim..
Post Reply