Za AtlantBH ne znam, za Authority Partners znam da ponavlja oglase jer se siri poslovanje i otvaraju nove pozicije.Zvek wrote:Zasto AtlantBH, Authority Partners svako malo na posao.ba traze programere? Je li tesko nalaze kadar, obim poslovanja se siri ili je do njih?
Kako ste pronasli posao??????
Moderator: anex
-
nekke
#251 Re: Kako ste pronasli posao??????
-
Oportunista
#252 Re: Kako ste pronasli posao??????
Nista, napises jasno i glasno:
Dajem bubreg ako me zaposlite!!!!!
Eh, pa ako im i to nije dosta, onda nema dalje...
Dajem bubreg ako me zaposlite!!!!!
Eh, pa ako im i to nije dosta, onda nema dalje...
- ladyada
#253 Re: Kako ste pronasli posao??????
-
pama
#254 Re: Kako ste pronasli posao??????
Jedno malo obavjestenje,bez sarkazma molim 
Prije 5-10 dana je u rad pusten novi servis za trazenje posla na netu.Za sada je u rad pusten dio koji je po funkcijama slican posao.ba ali ubrzo objavljuju sekciju gdje ce se moci pronaci svi aktualni javni konkursi pocevsi od kulture,stipendija,pripravnistva,obrazovanja,upisa u skole,edukacija ....u name it, i jos neke inovacije
Posto je besplatan predpostavljam da ce kroz neko vrijeme biti mnogo veca ponuda poslova nego na posao.ba
http://www.konkursi.ba
Admin keep it please...hvala
Prije 5-10 dana je u rad pusten novi servis za trazenje posla na netu.Za sada je u rad pusten dio koji je po funkcijama slican posao.ba ali ubrzo objavljuju sekciju gdje ce se moci pronaci svi aktualni javni konkursi pocevsi od kulture,stipendija,pripravnistva,obrazovanja,upisa u skole,edukacija ....u name it, i jos neke inovacije
Posto je besplatan predpostavljam da ce kroz neko vrijeme biti mnogo veca ponuda poslova nego na posao.ba
-
Oportunista
#255 Re: Kako ste pronasli posao??????
Da li to znaci da ce svako ko se prijavi free kao "poslodavac" imati pristup tvojoj biografiji i perosnal info??? To mi ne mirise na dobro.. Ako klikam na biografije, vidim trenutno jednu osobu...pama wrote:Jedno malo obavjestenje,bez sarkazma molim
-
pama
#256 Re: Kako ste pronasli posao??????
Vidis jednu osobu iz razloga sto je servis tek poceo sa radom !
Biografiju mogu vidjeti ako to ti odobris ! Ako si primjetila da mozes da odaberes tko ce sve moze vidjeti tvoju biografiju,da je objavis kao anonymous ili sta vec !
Easy tek je pusten u rad....
Biografiju mogu vidjeti ako to ti odobris ! Ako si primjetila da mozes da odaberes tko ce sve moze vidjeti tvoju biografiju,da je objavis kao anonymous ili sta vec !
Easy tek je pusten u rad....
-
leptirica_x
#257 Re: Kako ste pronasli posao??????
Ima li ko kakvu informaciju?Zvek wrote:infobip
http://www.posao.ba/job.php?user=dc9a80 ... obID=53361
Ja sam se u septembru prijavio na konkurs za posao, ali posto osim engleskog nisam znao ni jedan drugi strani jezik nisam prosao. Vidim da sad ponavljaju konkurs od septembra, pa ako ima neko da radi ili je radio kod njih dobrodosle su mi sve informacije.
-
GOLFER
#258 Re: Kako ste pronasli posao??????
Ekonomski fakultet.... vec preko 50 aplikacija na posao (vecina preko posao.ba i slicno) Nikad niko nije odgovorio ni da je prijava primjena a kamo li da zovnu na neki razgovor...Lud i ponosan wrote:Krenuh i ja u nemogucu misiju, vidjecemo kako cu zavrsiti...Ekonomski fakultet zavrsio, nastavicu dalje od septembra, a ovo slobodno vrijeme popunjavam pohadjajuci 2. semestar CCNA...
Sudeci prema ovoj temi bice svasta
Tesko druze tesko, Preporuku po familiji drustvu, poznanicima trazi tom linijom te ako nista bar pozovu na razgovor...
-
kusur
#259 Re: Kako ste pronasli posao??????
da i ja ispricam svoju pricu, et diplomirao nedavno, i zaposlio sam se prije 2 sedmice u jednoj firmi u Sa. et s obzirom da mi je ovo prvi posao zadovoljan sam sa platom od 1000 KM ukljucujuci i topli obrok. i bez stele sam primljen
-
Pacificgirl
#260 Re: Kako ste pronasli posao??????
Sta si zavrsio?kusur wrote:da i ja ispricam svoju pricu, et diplomirao nedavno, i zaposlio sam se prije 2 sedmice u jednoj firmi u Sa. et s obzirom da mi je ovo prvi posao zadovoljan sam sa platom od 1000 KM ukljucujuci i topli obrok. i bez stele sam primljen
-
ja2
#261 Re: Kako ste pronasli posao??????
Jel nas to izazivas???? hehe salim se malo. Hajd blago tebi nek ti je sa srecom. Je si li imao stelu ako nije tajna ili si primljen regularno preko konkursa?kusur wrote:da i ja ispricam svoju pricu, et diplomirao nedavno, i zaposlio sam se prije 2 sedmice u jednoj firmi u Sa. et s obzirom da mi je ovo prvi posao zadovoljan sam sa platom od 1000 KM ukljucujuci i topli obrok. i bez stele sam primljen
-
HZArnel
#262 Re: Kako ste pronasli posao??????
Neznam jesi li u medjuvremenu pronasao posao,al...kovacsrece wrote:Kako ste pronasli posao? Cini mi se naprosto kao nemoguca misija...
Voljela bih da razmjenite neka vasa iskustva sa mnom. Prosla sam dosta ponizenja, razocarenja... i spremna sam raditi bilo sta - valjda sam u medjuvremenu izgubila sve kriterije![]()
Napominjem da nisam neka pasivna osoba, prijavljujem se na sve moguce konkurse, ali rijetko ko odgovori na aplikaciju. Veoma sam obrazovana, imam i nesto malo radnog iskustva, nemam nikoga u porodici ko bi me "uhljebio" bilo gdje i sve sam postigla sama. I ozbiljno: sjedim kod kuce tacno 4 godine a tako bih voljela da RADIM i ZIVIM.
Danas je jubilarna 4. godina moje nezaposlenosti![]()
![]()
![]()
Pitam se u cemu je problem
Si razmisljao da radis volonterski?Pa dok ne bude,sta god...
Lijep pozdrav.
- Skyfox
#263 Re: Kako ste pronasli posao??????
cini mi se da je danas nikad gore za nezaposlene... samo mi nije jasno odkud onoliko oglasa... vidim Robot nemilice raspisuje konkurse, ili mijenjaju radnike ko carape ili su se toliko prosirili?!?
- Zvek
#264 Re: Kako ste pronasli posao??????
Ja sam se nudio jednom većem ISP operateru u Sa da radim volonterski, a njihov direktor mi je rekao da je to utopijska ideja i da svi radimo zbog novca, a da im novi radnici ne trebaju.HZArnel wrote:Neznam jesi li u medjuvremenu pronasao posao,al...kovacsrece wrote:Kako ste pronasli posao? Cini mi se naprosto kao nemoguca misija...
Voljela bih da razmjenite neka vasa iskustva sa mnom. Prosla sam dosta ponizenja, razocarenja... i spremna sam raditi bilo sta - valjda sam u medjuvremenu izgubila sve kriterije![]()
Napominjem da nisam neka pasivna osoba, prijavljujem se na sve moguce konkurse, ali rijetko ko odgovori na aplikaciju. Veoma sam obrazovana, imam i nesto malo radnog iskustva, nemam nikoga u porodici ko bi me "uhljebio" bilo gdje i sve sam postigla sama. I ozbiljno: sjedim kod kuce tacno 4 godine a tako bih voljela da RADIM i ZIVIM.
Danas je jubilarna 4. godina moje nezaposlenosti![]()
![]()
![]()
Pitam se u cemu je problem
Si razmisljao da radis volonterski?Pa dok ne bude,sta god...
Lijep pozdrav.
-
amko76
#265 Re: Kako ste pronasli posao??????
Istinu ti je rekao. 
-
ja2
#266 Re: Kako ste pronasli posao??????
Ma ima zamka i kod volontiranja. Naime poslodavac je duzan da za volontera placa nekakvog osiguranje, nisu doprinosi,zdravstveno ostaje na birou a ne ide ni staz, nego nekakvo drugo osiguranje koje iznosi oko 150KM mjesecno. Tako da poslodavci i nisu bas odusevljeni kad im se nudis da volontiras. Ovo sa pripravnickim projektom je za njih mnogo prihvatiljivije od volontera.
Poznajem osobu koja volontira ali jos daje poslodavcu 150Km da joj placa to nekakvo osiguranje.
Jad i bijeda. Al sta nas briga svakako cemo da pocrkamo ko pilici od ove radijace made in japan.
Poznajem osobu koja volontira ali jos daje poslodavcu 150Km da joj placa to nekakvo osiguranje.
Jad i bijeda. Al sta nas briga svakako cemo da pocrkamo ko pilici od ove radijace made in japan.
-
L@BuD
#267 Re: Kako ste pronasli posao??????
nemoj mi reći da ima i takvih budala što plaćaju da volontirajuja2 wrote:Ma ima zamka i kod volontiranja. Naime poslodavac je duzan da za volontera placa nekakvog osiguranje, nisu doprinosi,zdravstveno ostaje na birou a ne ide ni staz, nego nekakvo drugo osiguranje koje iznosi oko 150KM mjesecno. Tako da poslodavci i nisu bas odusevljeni kad im se nudis da volontiras. Ovo sa pripravnickim projektom je za njih mnogo prihvatiljivije od volontera.
-
Pacificgirl
#268 Re: Kako ste pronasli posao??????
Znam na sta mislis, to se osiguranje zove "osiguranje za slučaj povrede na radu", obavezno je i za uposlenike i za pripravnike i za volontere, poslodavac ga mora uplaćivati za sviju.ja2 wrote:Ma ima zamka i kod volontiranja. Naime poslodavac je duzan da za volontera placa nekakvog osiguranje, nisu doprinosi,zdravstveno ostaje na birou a ne ide ni staz, nego nekakvo drugo osiguranje koje iznosi oko 150KM mjesecno. Tako da poslodavci i nisu bas odusevljeni kad im se nudis da volontiras. Ovo sa pripravnickim projektom je za njih mnogo prihvatiljivije od volontera.
- butterfly_01
#269 Re: Kako ste pronasli posao??????
je li neko zna nesto o ovom oglasu:
http://posao.ba/job.php?user=fa685b6792 ... obID=54091
je li neko radi u infobipu?
http://posao.ba/job.php?user=fa685b6792 ... obID=54091
je li neko radi u infobipu?
- Shacii
#270 Re: Kako ste pronasli posao??????
Pozdrav svima
Završila sam ekonomiju prije 5 mjeseci, dobitnik Zlatne plakete, prijavljujem se na sve moguce konkurse koje nadjem, a ipak jos sjedim kod kuce bez posla i debljam se:)
POkusala sam slati i pisma molbe za posao na mail nekih firmi ali nikad nikakvog odgovora..jad i bijeda:/
kako koji dan prolazi sve vise vjerujem da nije moguce pronaci posao bez stele, tj preporuke od bilo koga..sto ja nazalost nemam:/
Eh sad...zanima me sta biste vi odgovorili na pitanje "Zasto bas zelite raditi kod nas?" u nekoj osrednjoj firmi na razgovoru za posao.
Zaboravih reci da sam bila pozvana na dva razgovora za posao, na jednom su mi rekli da sam previse ambiciozna i prekvalifikovana za tu radnu poziciju (kreditni sluzbenik), a na drugom razgovoru mi je direktor firme rekao da moj prosjek ocjena nije " bas za pohvaliti se",a u pitanju je firma koja ima 10-tak zaposlenih i direktora sa zavrsenom srednjom skolom.
Završila sam ekonomiju prije 5 mjeseci, dobitnik Zlatne plakete, prijavljujem se na sve moguce konkurse koje nadjem, a ipak jos sjedim kod kuce bez posla i debljam se:)
POkusala sam slati i pisma molbe za posao na mail nekih firmi ali nikad nikakvog odgovora..jad i bijeda:/
kako koji dan prolazi sve vise vjerujem da nije moguce pronaci posao bez stele, tj preporuke od bilo koga..sto ja nazalost nemam:/
Eh sad...zanima me sta biste vi odgovorili na pitanje "Zasto bas zelite raditi kod nas?" u nekoj osrednjoj firmi na razgovoru za posao.
Zaboravih reci da sam bila pozvana na dva razgovora za posao, na jednom su mi rekli da sam previse ambiciozna i prekvalifikovana za tu radnu poziciju (kreditni sluzbenik), a na drugom razgovoru mi je direktor firme rekao da moj prosjek ocjena nije " bas za pohvaliti se",a u pitanju je firma koja ima 10-tak zaposlenih i direktora sa zavrsenom srednjom skolom.
-
Mariella
#271 Re: Kako ste pronasli posao??????
Sto ne ides na magistarski, trazi stipendije i idi odavde

-
suza81
#272 Re: Kako ste pronasli posao??????
Ovi silni konkursi sto izlaze samo bezze zauzimaju mjesto u novinama i trose papir, medijski prostor ili sta vec.. To je puka formalnost u 95% slucajeva. Moje prvo zaposlenje je islo po ps-u... konkurs, prijava, rang lista... ali se radilo samo o ugovoru na godinu dana, pa nije ni bilo vjerovatno puno zainteresiranih. Doduse tih godina, moj kadar je i bio deficitaran. Nekoliko sljedecih pokusaja prosli neuspjesno, ne zato sto nisam bila najkvalificiranija, vec zato sto je od nas npr. 5 iste kvalifikacije jedan kandidat bio "ljepsi", bolje poznavao direktora ili mu rodjaka.... Ubrzo sam shvatila obrazac i prestala sa trosenjem novca na uvjerenja o nekaznjavanju, rodne listove....
Fokusirala sam se na konkurse gdje cu ja biti od tih 5 iste kvalifikacije u blagoj prednosti jer nekoga znam ili me neko poznaje i tako sam sad u stalnom radnom odnosu vec nekoliko godina. Nije to neka klasicna stela, nisam nikome platila ni rucka, nisam nikoga ostetila, sve po zakonu (sto reko Brankovic
), ali bilo je potrebno da neko jednostavno da preporuku.
Suprug je takodjer 2 puta trazio zaposlenje i svaki put je to bilo po preporuci mimo konkursa, prijatelj od rodjaka, ciji je brat tecic mog amidje....
Mozemo se mi furat na volonterstvo, obrazlagat zakonima, dokazivat strucnost, prilagat diplome i certifikate do sutra, ali nas mentalitet je presudan... nazalost!
Fokusirala sam se na konkurse gdje cu ja biti od tih 5 iste kvalifikacije u blagoj prednosti jer nekoga znam ili me neko poznaje i tako sam sad u stalnom radnom odnosu vec nekoliko godina. Nije to neka klasicna stela, nisam nikome platila ni rucka, nisam nikoga ostetila, sve po zakonu (sto reko Brankovic
Suprug je takodjer 2 puta trazio zaposlenje i svaki put je to bilo po preporuci mimo konkursa, prijatelj od rodjaka, ciji je brat tecic mog amidje....
- Shacii
#273 Re: Kako ste pronasli posao??????
Mariella wrote:Sto ne ides na magistarski, trazi stipendije i idi odavde![]()
Do sad je sve bilo ok..kad sam trebala upisati fax svi su govorili nema sanse ako nemas stelu-pa ga ja upisah zbog ocjena i dobro uradjenog prijemnog..kasnije je bilo,ne moze se poloziti ispit KY bez stele-pa ja polozih sve do jednog ..pa se sad nadam i poslu bez stele:D
Mislim da je moguce samo se treba vise truditi 100x nego kad nekog znas i kad te neko zna...
- Zvek
#274 Re: Kako ste pronasli posao??????
Da li je neko dobio poziv iz europroNET-a za posao?
http://bih.boljiposao.com/99632/unix-li ... a.aspx?f=4
http://bih.boljiposao.com/99632/unix-li ... a.aspx?f=4
- Mis mekinjas
#275 Re: Kako ste pronasli posao??????
A šta si završila?Shacii wrote:Mariella wrote:Sto ne ides na magistarski, trazi stipendije i idi odavde![]()
još uvijek se nadam da se i kod nas moze dobiti nesto prema zasluzi,a ne prema krvnim i prijateljskim vezama:/ i pokusavam koliko god mogu biti optimisticna u ovoj nasoj situaciji.
Do sad je sve bilo ok..kad sam trebala upisati fax svi su govorili nema sanse ako nemas stelu-pa ga ja upisah zbog ocjena i dobro uradjenog prijemnog..kasnije je bilo,ne moze se poloziti ispit KY bez stele-pa ja polozih sve do jednog ..pa se sad nadam i poslu bez stele:D
Mislim da je moguce samo se treba vise truditi 100x nego kad nekog znas i kad te neko zna...