KUPOVINA AUTA 12.000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

esmer.as

#251 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by esmer.as »

Kupi liista na kraju??

Ko sto vecina kaze VW!!
citroen

#252 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by citroen »

Emko, imao sam alfu romeo 145 1.4 TS koju sam vozio dvije godine,zamijenio dva zadnja amortizera kad sam je kupio i nista vise.Ja sam bio prezadovoljan s tim autom,prodao sam je da kupim novije.Inace jedina mana te alfe je bila udobnost,posto je imala sportski ovjes a ove nase ceste znate vec kakve su,a ostalo je sve OK.Neki su mi govorili kao to je najlosiji motor kod Alfe,ne znam na sta su mislili.Mozda je bio slab na nizim obrtajima,trosio nekih deset litara u gradu ali za 105 KS jakog benzinca to nije puno.Ima raznih slucajeva,nekom ode ovo, nekom ono ali vjeruj mi da je to sve mala razlika,samo ne mogu da slusam kako su samo njemacka auta dobra,a ovi koji kude talijane i ostale nikad nisu bili vlasnici takvih. :bih:
emko1234

#253 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

pa ne kazem ja da ti nisi upravu..al ja sam dosad s talijanima imao ne bas sjajna iskustva..i stvarno nemam neku preveliku zelju da sebi opet uzemem talijana..recimo taj tvoj motor je dobar al ima puno ostalih koji se nisu bas pokazali..vozio sam recimo novu cromu 2.4 jtd..to jest ogroman auto al opet ti od 200ks ocekujes neku eksplozivnost..al auto je tako ruzno podesen,premekan..naginje se,ljulja..ubije u tebi svaku zelju za nekom dinomicnom voznjom..auto samo za autoput i to je to..onda recimo imao sam priliku vozit 147-cu 2.0 selespeed..mjenjac opste nema funkciju auto moda..znaci ti stalno moras da saltas..i ajde recimo na to se naviknes..isao sam na more s njom..i sad vozis..4 brzinom 90-100,stizes auto ispred saltas u manju i dajes gas i alfa stvarno krene bez problema,pretices 3 auta i vec si na kraju trece prtisces +lkackalicu iza volana za cetvrtu brzinu i cekas i cekas i cekas i onda tek cetvrta uhvati znaci uzasno spor mjenjac..a da se razumijemo ta alfa nije bila nimalo jeftina kao nova..ipak imas neka ocekivanja od auta..meni momak cije je auto kaze:ma dobroo naviknes se,necu da dam 50 000 za auto i da se ja moram navikavat..hocu da mi pjeva bosansku himnu za te pare na 6 jezika i da mi cita misli..jer ako iceg danas ima,ima auta svakakvih..drug mi sad ima audija a4 multitronic sa 8 brzina..znas kako salta??pa to je poezija..kad ce ijedan talijan to imat??..al ima nas svakakvih..ja nikom ne namcem misljenje samo dijelim svoje s vama :thumbup:
Lesli Eldridž

#254 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
Lesli Eldridž wrote:
ado-šampion wrote:
Ja ovog debila sestrem', kako s tom pameću postade inžinjer da mi je samo znat. Čitaj Lesli i mućni glavom ;-)

A to mi je najdraže kod tebe, provalim te pa onda čitaš moje postove unazad ne bi li našao nešto da me kao ismiješ :thumbup:
Pa nadoveza, ti se mene nadovez'o, a ja volim da te mezim. Naročito mi je drago kad se sam provališ, a ja to izvučem iz naftalina. Istina te boli? :D Neka, neka i treba da boli... :D Nego gdje je u onoj tabeli ijedan auto ocijenjen sa 9,5 ? Šta na ono debil da ti odgovorim? The pljuc :-) tenkre danje... :D
Evo Leslie, opet da ti nacrtam. Moram kad jednostavne stvari ne kontaš (il se praviš da ne kontaš).
ado-šampion wrote: Ma dajte ba, nema razlike između Toyote i Fiata, nema al u qrcu. Prema istraživanjima Toyotini vozači uvijek bili najzadovoljniji svojom markom, uz BMW i Mercedes, čak i dok su im auta bila bezlična, pitam se zašto. :-?
Leslie Eldridž wrote: A svi ostali smo nezadovoljni. Pa svako ostaje na marki sa kojom je zadovoljan :-)
ado-šampion wrote: Leslie kralju, vidim da ti sve treba crtat, radi se o tome da svaki ispitanik ocjeni koliko je zadovoljan svojom markom, od 1 do 10 i onda se uzima prosječna ocjena. Ako moram konkretno, Toyota je zadnjih 10 godina uvijek iznad 9,5, a Fiat je od 2000. do 2005. uvijek bio najlošiji, nikad preko 7,5.
Gdje ti vidiš ovdje da se ja pozivam na onu tabelu što je neko postavio?! Jel to jedino JD radi Ownership Satisfaction istraživanje? Šta bi ti rekao nekome ko ovako lupa ko maksim po diviziji?!
:-) :lol: :lol: :lol: A po kojoj je to tabeli dede ti? Nemoj se sad vaditi :lol: :D
tigarsazapada

#255 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by tigarsazapada »

Kolege, nemojte se ljutiti, ali ja mislim da bi najbolje bilo otvoriti jedan topic u stilu FIAT vs. VW ili Italijani protiv Nijemaca, cisto da se ne upropastavaju teme koje pokrene gradjanin entuzijast, a zavrsavaju prepucavanjem forumasa...
Tacno je i jasno kao dan da italijanska auta bije glas lake kvarljivosti i osjetljivosti, kao sto i VW bije glas prenapuhanih cijena i neopravdane skupoce...ali to nije teme ove emisije....

Na ove teme realno je odgovarati sa postovima tipa- to i to auto, toliko je para, mane te i te...vrline te i te...a ne trovati temu prepucavanjima.

Inace, ovo nije prva, vec negdje 10-a tema koja ovako zavrsi...dok se kulturnije teme i rasprave o automehanici, tipovima diesel i benzinskih motora itd....gase zbog nezaiteresiranosti...

Svi smo ovdje na neki nacin ljubitelji automobila, i svi smo u da se druzimo i razmijenimo iskustva.

Dakle, covjeku smo sacinili realan suzeni izbor na nekoliko modela:

Ford Focus Diesel, 2002-2003,
Seat Ibiza ili Cordoba, diesel 2002-2003.
Skoda Fabija disel ili bezin 2004.-2005.
Opel Astra bezin 2002.-2003.
Dacia Sanadero, disesel, skoro nova.

Na covjeku je hoce li nas poslusati ili ne.
citroen

#256 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by citroen »

Emko vidi se da ti ne poznajes bas dobro talijanske automobile,kazes da Alfa nema mod gdje sama salta,ima ali ti nisi potrazio,zove se city mode i on sluzi za gradsku voznju,on funkcionise kao klasicni automatski mjenjac,a alfa je meni licno bolja sa rucnim mjenjacem,ma da znam dosta ljudi koji fale selespeed mjenjac,a on se veoma davno poceo ugradjivati u alfine modele 156,pa tek onda u 147.Alfa je auto sa sportskim duhom,tako ako volis da vozis auto onda je veci merak sam saltati,a ne taj multitronic sa 8 brzina,pa majstore to je samo za auto puta dobro,a mi ne vozimo svi cijeli zivot po auto putu :D
johntra

#257 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by johntra »

emko1234 wrote:pa ne kazem ja da ti nisi upravu..al ja sam dosad s talijanima imao ne bas sjajna iskustva..i stvarno nemam neku preveliku zelju da sebi opet uzemem talijana..recimo taj tvoj motor je dobar al ima puno ostalih koji se nisu bas pokazali..vozio sam recimo novu cromu 2.4 jtd..to jest ogroman auto al opet ti od 200ks ocekujes neku eksplozivnost..al auto je tako ruzno podesen,premekan..naginje se,ljulja..ubije u tebi svaku zelju za nekom dinomicnom voznjom..auto samo za autoput i to je to..onda recimo imao sam priliku vozit 147-cu 2.0 selespeed..mjenjac opste nema funkciju auto moda..znaci ti stalno moras da saltas..i ajde recimo na to se naviknes..isao sam na more s njom..i sad vozis..4 brzinom 90-100,stizes auto ispred saltas u manju i dajes gas i alfa stvarno krene bez problema,pretices 3 auta i vec si na kraju trece prtisces +lkackalicu iza volana za cetvrtu brzinu i cekas i cekas i cekas i onda tek cetvrta uhvati znaci uzasno spor mjenjac..a da se razumijemo ta alfa nije bila nimalo jeftina kao nova..ipak imas neka ocekivanja od auta..meni momak cije je auto kaze:ma dobroo naviknes se,necu da dam 50 000 za auto i da se ja moram navikavat..hocu da mi pjeva bosansku himnu za te pare na 6 jezika i da mi cita misli..jer ako iceg danas ima,ima auta svakakvih..drug mi sad ima audija a4 multitronic sa 8 brzina..znas kako salta??pa to je poezija..kad ce ijedan talijan to imat??..al ima nas svakakvih..ja nikom ne namcem misljenje samo dijelim svoje s vama :thumbup:
prvo, kakav je to multironic sa osam brzina, ja za to prvi put čujem, da nije jaran mijenjao mjenjač iz nekog Lamorghinija... :D
multitronic je u početku imao šest, dok se tek sada ubacuje onaj sa sedam brzina i to u jače modele...možda si uračunao i rkverc :D
e sad, Selespeed je robotizirani mjenjač...drugo, postoji opcija sporog i brzog mijenjanja, kada se zakuca u neke visoke obrtaje, tada mijenja vrlo brzo...i još jedna stvar, Selespeed je robotizirani mjenjač, što je značajna razlika od Multironica, koji je opet radi na principu kamionske tehnologije, tzv. neprekidne varijabilne transmisije...znači opet je Alfa pionir u ovome i opet je neke stvari napravila prije ostalih...BMW je recimo tek kasnije napravio svoj SMG robotizirani mjenjač, kojeg su opet razvijali zajedno sa Italijanima, tačnije sa Magneti-Marelli kompanijom, članicom grupacije FIAT :D
Croma je u potpunosti porodičan auto, što dokazuje i izgled auta, prema tome ne treba očekivati sportske performanse po pitanju upravljivosti...a 2,4 JTD pruža i previše snage i zna zalijepiti za sjedište...
zejna

#258 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by zejna »

Ode ova tema totalno u off, počele su rasprave o mjenjačima i koje čemu. Začetnik teme se izjasnio da neće talijansko auto i gotovo, njegov izbor pa ga je nepotrebno ubjeđivati da je talijan bilo koji očuvan sa JTD motorom "bolji za te pare" od sve i jednog njemačkog automobila. Prema tome ima izbor:
golf 4 sa motorom 1.4 16V ili 1.6 koji se može naći za to para+zaštite (dizel teško a da nema ogromnu koliometražu)
seat ibiza ili kordoba 02-03g
škoda fabia 02-03
Eto sve njemački koncern pa bujrum probrati
emko1234

#259 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

johntra wrote:
emko1234 wrote:pa ne kazem ja da ti nisi upravu..al ja sam dosad s talijanima imao ne bas sjajna iskustva..i stvarno nemam neku preveliku zelju da sebi opet uzemem talijana..recimo taj tvoj motor je dobar al ima puno ostalih koji se nisu bas pokazali..vozio sam recimo novu cromu 2.4 jtd..to jest ogroman auto al opet ti od 200ks ocekujes neku eksplozivnost..al auto je tako ruzno podesen,premekan..naginje se,ljulja..ubije u tebi svaku zelju za nekom dinomicnom voznjom..auto samo za autoput i to je to..onda recimo imao sam priliku vozit 147-cu 2.0 selespeed..mjenjac opste nema funkciju auto moda..znaci ti stalno moras da saltas..i ajde recimo na to se naviknes..isao sam na more s njom..i sad vozis..4 brzinom 90-100,stizes auto ispred saltas u manju i dajes gas i alfa stvarno krene bez problema,pretices 3 auta i vec si na kraju trece prtisces +lkackalicu iza volana za cetvrtu brzinu i cekas i cekas i cekas i onda tek cetvrta uhvati znaci uzasno spor mjenjac..a da se razumijemo ta alfa nije bila nimalo jeftina kao nova..ipak imas neka ocekivanja od auta..meni momak cije je auto kaze:ma dobroo naviknes se,necu da dam 50 000 za auto i da se ja moram navikavat..hocu da mi pjeva bosansku himnu za te pare na 6 jezika i da mi cita misli..jer ako iceg danas ima,ima auta svakakvih..drug mi sad ima audija a4 multitronic sa 8 brzina..znas kako salta??pa to je poezija..kad ce ijedan talijan to imat??..al ima nas svakakvih..ja nikom ne namcem misljenje samo dijelim svoje s vama :thumbup:
prvo, kakav je to multironic sa osam brzina, ja za to prvi put čujem, da nije jaran mijenjao mjenjač iz nekog Lamorghinija... :D
multitronic je u početku imao šest, dok se tek sada ubacuje onaj sa sedam brzina i to u jače modele...možda si uračunao i rkverc :D
e sad, Selespeed je robotizirani mjenjač...drugo, postoji opcija sporog i brzog mijenjanja, kada se zakuca u neke visoke obrtaje, tada mijenja vrlo brzo...i još jedna stvar, Selespeed je robotizirani mjenjač, što je značajna razlika od Multironica, koji je opet radi na principu kamionske tehnologije, tzv. neprekidne varijabilne transmisije...znači opet je Alfa pionir u ovome i opet je neke stvari napravila prije ostalih...BMW je recimo tek kasnije napravio svoj SMG robotizirani mjenjač, kojeg su opet razvijali zajedno sa Italijanima, tačnije sa Magneti-Marelli kompanijom, članicom grupacije FIAT :D
Croma je u potpunosti porodičan auto, što dokazuje i izgled auta, prema tome ne treba očekivati sportske performanse po pitanju upravljivosti...a 2,4 JTD pruža i previše snage i zna zalijepiti za sjedište...
prvo,malo se raspitaj prije nego pocnes da pametujes..multitronic o kojem ti govorim se poceo ugradjivat sa zadnjom serijom audija A4 dakle zasad u modele 2.0tdi i 2.7tdi jer taj sistem prenosa snage ne bi mogao da podnese vise od 440Nm,tolika je konstrukcijska granica..drugo,aj mi ti malo pricaj o multitronic mjenjacu,koji se kod drugih zove i CVT(kod nisana recimo)..ja stvarno ne znam sta je to..vozim motore koji imaju cvt zadnjih 7 god i eto ti mi se nasao pametan da mi kazes sta je bezstepenski mjenjac e naucnika svakakvih...trece jel ja vidim to neku komparaciju izmedju selespeeda,smg-a i multitronica??
znaci,smijesno 3 razlicita mjenjaca totalno selespeed-smece,smg-sport,multitronic-cvt..neuporedivo..BmW napravio smg u suradnji s M/M???prvi put cujem za to ako ces iskreno,evo sad zovem ljudi koji su to culi da kazu..ja nisam..
croma jest porodican auto,jel ti seat altea porodicna auto il recimo passat karavan,il honda acord turer?pa opet ne plivaju u okukama..2,4jtd ima snage al to nije to
citroen* za taj city mode kod alfe nisam znao,ja koliko sam upoznat city mode nije vezan za mjenjac nego za volan i ona postaje ponu lakse,recimo korisno u guzvama il kad se parkiras i ima ga svaki malo noviji fiat i alfa..al eto moguce je da nisam to vidio..ja sam isto fan rucnih mjenjaca al vjeruj mi,ovo kad probas ti se zaljubis..znas kakav je to mjenjac?on znaci bukvalno razmislja,kad recimo pustis gas u krivini malo,ne salta odmah u vecu nego drzi motor pod turom da auto ne bi zaplesalo..kad je u S modu i ganjas se s nekim i sad je vec na granici saltanja negdje oko 4000 obrtaja i ti dodajes i pustas gas,ono po malo..doziras,ne salta u vecu do granicnika,da motor ne izgubio snagu..koci motor,ja ti kazem savrsen mjenjac i da kazem naucniku iznad nema veze s lamborghinijem..joj covjeku usporedbi lambo i multitronic :zoka: :lol:
johntra

#260 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by johntra »

u pravu si za osam brzina, al koliko znam i koliko ima informacija, on je dostupan samo u jačim verzijama, znači 3.2 FSI, 3.0 TDI i 2,7 TDI..to je garantovano, možda još u verziji 2.0 TDI sa 170 KS...i opet se radi o haman dva mjenjača, spojena jedan u drugi...zato me je zbunila tvoja priča sa 2.0 TDI motorom i osam brzina...
vidim da svršavaš na Audi, samo preskačeš činjenicu da je Multitronic isto problematičan mjenjač...ne moraš mi objašnjavati kakav je to mjenjač, A4 sa šestostepenim ručnim je mnogo bolji, vozio, pa znam, bar za mene...vozio sam Q7 i Q5 sa Multitronic mjenjačam, ovi imaju sedam brzina, i uopšte nisam imao takav osjećaj promjene brzine, pogotovo u S modu, da li je to zbog težine ili ne znam što, uopšte nisam bio fasciniran...nisam došao da ti solim pamet šta je CVT, samo sam rekao da je to perfekcionirana kamionska tehnologija, ništa drugo...a Lamborghini isto pokreću prerađene verzije Audijevog Multitronica, toliko valjda znaš...a i drago mi je da sam te naučio ko je BMW-u pomogao u pravljenju SMG-a i da ti olakšam raspitivanje, skoro 30 posto komponenti tog mjenjača je iz MM-a..o Cromi sam ti dovoljno rekao i mislim da je tu sve jasno...
emko1234

#261 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

ja koliko znam i koliko sam informisan,jaci dizeli ne mogu bit sparreni s multitronicom zbog previlkog momenta tako da na njih idu tiptronic i to su ti sa 7 brzina..multitronic moze podnijet 440nm za sad,sta ce uradit kasnije ne znam..nisi bio odusevljen jer si vozio tiptronic koji u tim autima q5/q7 ne dolazi toliko do izrazaja..variomat je druga prica..znaci mogao bi da ide 2.0tdi,2.0tdi(170)2,7tdi,2.0t,3,fsi s multitronicom..ne svrsavam na audi,imam ga..
lambo bar gallardo je imao e-gear pooluatomastki mjenjac sa 6 brzina koji je sad unaprijedjen a koliko znam ima i rucni mjenjac
sto se tice problematicnosti meni jedino kod tog mjenjaca smeta sto kad je u s modu tjera obrtaje skroz u crveno prije saltanja a tdi vec preko 4100 nema poente gurat jer auto ne ubrzava vise..sve ostalo mi se svidja..na rucnoj izmjeni je brz,u D modu ga i ne osjetis..radi ko klasicni variomat..jedino bi i potrsnja mogla nekome zasmetat jer trosi u prosjeku oko litar i po vise nego rucni
citroen

#262 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by citroen »

ima emko city mod za mjenjac,city servo je nesto drugo.Ovaj city (gear box) mod radi tako sto salta na nizim obrtajima,kako bi smanjio potrosnju u gradskim uslovima. :bih:
emko1234

#263 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

citroen,hvala na uploadu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
vezir_ba

#264 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by vezir_ba »

Za taj iznos - opel astra g, i to benzin motor od 1,4 - 1,8, najbolje 1,6 8v 55kw, extra auto, motor pouzdan ne kvari se, jeftino održavanje, pocinčan lim...
ado-šampion

#265 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by ado-šampion »

Da se malo probamo vratiti na temu. Pošto je iznos 12-15 milja dosta dobar, u kompaktnoj klasi se za te pare može birati. Zato bih ja lično izbjegavao auta koja su predstavljena polovinom 90-ih, kao npr. Astra G, ako u pitanju nije baš Golf IV :D . To je ipak auto koje je projektovano prije više od 12 godina. Ako bih išao na neki konkretan prijedlog za te pare, onda Pežo 307. Za njih pričaju da su kvarljivi, ali opet ja lično znam ljudi koji su s njima zadovoljni i ne prave im probleme. Npr. za Fiata ne znam nikoga ko ga ima a da nije najebo ko žuti. :-D Kao auto, P 307 je za 2 klase ispred Astre G, čisto da se zna...

Eto čisto da se vrati tema, zato ova Fiat-armija, dalje od mog posta. :) Odgovaram samo ako je u pitanju "Kupovin auta do 12.000 KM".
Lesli Eldridž

#266 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:Da se malo probamo vratiti na temu. Pošto je iznos 12-15 milja dosta dobar, u kompaktnoj klasi se za te pare može birati. Zato bih ja lično izbjegavao auta koja su predstavljena polovinom 90-ih, kao npr. Astra G, ako u pitanju nije baš Golf IV :D . To je ipak auto koje je projektovano prije više od 12 godina. Ako bih išao na neki konkretan prijedlog za te pare, onda Pežo 307. Za njih pričaju da su kvarljivi, ali opet ja lično znam ljudi koji su s njima zadovoljni i ne prave im probleme. Npr. za Fiata ne znam nikoga ko ga ima a da nije najebo ko žuti. :-D Kao auto, P 307 je za 2 klase ispred Astre G, čisto da se zna...

Eto čisto da se vrati tema, zato ova Fiat-armija, dalje od mog posta. :) Odgovaram samo ako je u pitanju "Kupovin auta do 12.000 KM".
:lol: :lol: :lol: Opet ovaj živopisni "LIK". Jesi li još šta čuo od jarana? :-) Je li to i Opelu Astri ispadaju osigurači od kočnica? :lol: :run:
johntra

#267 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by johntra »

Ado, trebaš definitvno malo proširiti krug raje :D
hoćeš da ti ja i Leslie budemo prijatelji? :lol:
ado-šampion

#268 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by ado-šampion »

johntra wrote:Ado, trebaš definitvno malo proširiti krug raje :D
Haha, ti možeš, al Leslie ne može. :D Ne volim ljude s kompleksima. :) Jbg, volio bih da mogu preporučiti Stila, spada u tu "kategoriju", tj. moderniji je, al kad sam sjeo u jednog dovoljno mi je bilo. Jedna lasta ne čini proljeće, ali meni dosta. :) Al, ko znam kad primim u raju bar jednog koji ima Fiata i nema problema, možda i ja promijenim mišljenje. :-D A dotad... zdra'o.
Lesli Eldridž

#269 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
johntra wrote:Ado, trebaš definitvno malo proširiti krug raje :D
Haha, ti možeš, al Leslie ne može. :D Ne volim ljude s kompleksima. :) Jbg, volio bih da mogu preporučiti Stila, spada u tu "kategoriju", tj. moderniji je, al kad sam sjeo u jednog dovoljno mi je bilo. Jedna lasta ne čini proljeće, ali meni dosta. :) Al, ko znam kad primim u raju bar jednog koji ima Fiata i nema problema, možda i ja promijenim mišljenje. :-D A dotad... zdra'o.
:lol:The pljuc :lol:
emko1234

#270 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

bilo kuda lesli svuda,neunistiv :D :D :D i njegov fiat..jedno pitanje lesli,kojeg fiata imas?stvarno me zanima...da nije neki special edition samo za tebe pa ga toliko branis :-D :-D :-D
ljudi za 15 000 covjek moze da bira auto kakvo hoce..moze uzet golfa v starog 4 god za tu lovu u asi kupljenog 1,4 16v
Lesli Eldridž

#271 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

emko1234 wrote:bilo kuda lesli svuda,neunistiv :D :D :D i njegov fiat..jedno pitanje lesli,kojeg fiata imas?stvarno me zanima...da nije neki special edition samo za tebe pa ga toliko branis :-D :-D :-D
ljudi za 15 000 covjek moze da bira auto kakvo hoce..moze uzet golfa v starog 4 god za tu lovu u asi kupljenog 1,4 16v
Zalibo te... Imam trenutno dva fiata, a imao sam i Alfu 155. I ako je iko relevantan da piše o italijanskim autima, onda sam to ja, a ne tinejdžeri kao ti... :D
emko1234

#272 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

cuj tinejdzeri???hahahahahh,e moj lesli..to kralju lud si medalju..ja se smijem opkladit da si ti neki cvikonja :-D :-D koji je na netu po cijeli dan,nemas drustvenog zivota osim tog kompjutera..vodis u glavi neki paralelni zivot i zivis u 80-im gdje si neki ludi trkac koji ne jebe zivu silu i onda ta svoja podsvjesna iskustva prenosis raji na forumu al ti se ne primaju medju rajom pa si i dalje isfrustriran..Lesli Eldridž,vi ste najslabija karika molimo da se suzdrzite od pametovanja ubuduce :D :D :D :D ..i drug da ti kazem jos nesto,ovaj "tinejdzer" je dosad provozao vise auta nego sto sto ces ti u cijelom zivotu..i da,medju tim autima je bilo i talijana.. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Lesli Eldridž

#273 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

emko1234 wrote:cuj tinejdzeri???hahahahahh,e moj lesli..to kralju lud si medalju..ja se smijem opkladit da si ti neki cvikonja :-D :-D koji je na netu po cijeli dan,nemas drustvenog zivota osim tog kompjutera..vodis u glavi neki paralelni zivot i zivis u 80-im gdje si neki ludi trkac koji ne jebe zivu silu i onda ta svoja podsvjesna iskustva prenosis raji na forumu al ti se ne primaju medju rajom pa si i dalje isfrustriran..Lesli Eldridž,vi ste najslabija karika molimo da se suzdrzite od pametovanja ubuduce :D :D :D :D ..i drug da ti kazem jos nesto,ovaj "tinejdzer" je dosad provozao vise auta nego sto sto ces ti u cijelom zivotu..i da,medju tim autima je bilo i talijana.. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:-) :lol: Nerviraš se je li? Ako, ako, milo mi je da sami sebe... u mozak... Ja to samo malo potpomognem... :D
emko1234

#274 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by emko1234 »

ma daj,ni govora..pa ne moze mene iznervirat izmisljena licnost..nemoj si laskat.. :D :D :D
Lesli Eldridž

#275 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Lesli Eldridž »

Ma tebe nervira istina... :D Hajd' sad uživaj u golfu A2 to je tvoj največi bošnjaki domet. Vizija Bosne. Pumpa, Golf dvoka, džamija... :D
Post Reply