hehehehe..cappy_tempo wrote:dosadan ili dosadna si sa fontele.kod nas su haman sve radnje u 5 deka sa pijacom i pikom tako da preleti sve i uzmi gdje je najjeftinije i gdje je najbolje ocuvan
moze i tako. a moze odmah otici i u fontele.ba
Moderator: Benq
hehehehe..cappy_tempo wrote:dosadan ili dosadna si sa fontele.kod nas su haman sve radnje u 5 deka sa pijacom i pikom tako da preleti sve i uzmi gdje je najjeftinije i gdje je najbolje ocuvan
Nisam nikad bio u radnji niti poznajem likove, ali ako je istinita cijena za novu C6...X2000 wrote:fontele.baSundanceKid wrote: Konkretno me interesuje Nokia C6, pa gdje je to najjeftinije i najpouzdanije kupiti??
Nokia C6 - 685 KM
Hoće li administracija ovo sankcionisati ili će nastaviti tolerirati..X2000 wrote:hehehehe..cappy_tempo wrote:dosadan ili dosadna si sa fontele.kod nas su haman sve radnje u 5 deka sa pijacom i pikom tako da preleti sve i uzmi gdje je najjeftinije i gdje je najbolje ocuvan
moze i tako. a moze odmah otici i u fontele.ba
Nisu oni nista drasticno jeftiniji od bilo koga drugog, ali jesu malo. Jednostavno ne stavljaju megalomanske cijene u odnosu na nabavnu i to je to. Ljubazni su ljudi skroz, i posto sam uzeo tek sad prvi put kod njih telefon ne mogu govoriti generalno o kvaliteti svih telefona, ali mene ova Xperia Mini Pro koju sam uzeo kod njih nije razocarala mrvu jednu. Nikad telefon nije zastopao, restartovao se, itd, a silujem ga bukvalno aplikacijama raznoraznim. Drug je isto tako kod njih uzeo Nokiu E72 i prezadovoljan je.dukicas wrote:Čudi me kako je taj sajt univerzalno . com toliko jeftiniji od ostalih? To prosto navodi na sumlju u kvalitet i originalnost proizvoda. Evo npr. mene interesuje da kupim Nokiu N8 i kod njih košta samo 740KM, a kod drugih 850-1050KM. Hmm, nisam pametan u objašnjenju kako to oni mogu biti toliko jeftiniji od ostalih.
O tome pricam. Svi ovi telefoni na nasem trzistu su "prosvercani" sa drugih trzista i drugih mreza i 100% ih niko ne nabavlja direkto od samih proizvodjaca. O tome sam govorio kad sam rekao da postoji puno nekih malih tragova u software-u telefona po kojim se moze prepoznati da je telefon bio namijenjen drugoj mrezi. Od kombinacije instaliranih jezika, ikona u meniju, bookmarka u browseru, internet postavki (apn profila) namijenjenih za drugu mrezu koji se ne mogu ukinuti, itd... Ali nista to nije strasno. Sve su to regularni telefoni i o nekakvom sumnjivom kvalitetu ili kopijama je suvisno razmisljati.udrch wrote:Ja sam sumnjao, ali na kraju otišao do njih..
Mislio kupiti ženi neki malo bolji, na kraju kupio C6_01..
O kopiji nema govora, telefon je skroz OK..momak koji je radio je bio jako ljubazan i na njegovu preporuku sam kupio ovaj..žena je prezadovljna iako joj je bilo malo poskupo..
Ono što mi je malo zasmetalo jeste da mi nisu rekli da nema naših jezika i da moram ići ponovo da mi to ubace..
Još jedna negativnost jeste garancija od 6 mjeseci..regularna garancija na Nokia telefone je 12 mjeseci..
Na ovom modelu koji ima samo 5 najvećih svjetski jezika se vidi da je kupljen na nekom prejakom tržištu i nekako prošvercovan u Bosnu..
cijene na univerzalno.com i u njihovoj prodavnici nemaju nikakve veze. kada ih pitas zasto su razlicite dobijes poglup odgovor da su cijene na univezalno.com orijntacione. po svim takvim i slicnim prodavnicama sve je sumnjivo, svi su ti aparati negdje ''operisani''.dukicas wrote:Čudi me kako je taj sajt univerzalno . com toliko jeftiniji od ostalih? To prosto navodi na sumlju u kvalitet i originalnost proizvoda. Evo npr. mene interesuje da kupim Nokiu N8 i kod njih košta samo 740KM, a kod drugih 850-1050KM. Hmm, nisam pametan u objašnjenju kako to oni mogu biti toliko jeftiniji od ostalih.
Na ovom mom telefonu nema nikavih tragova bilo koje mreže..telefon je jednostavno nov, neotpakovan..mr.torture wrote:O tome pricam. Svi ovi telefoni na nasem trzistu su "prosvercani" sa drugih trzista i drugih mreza i 100% ih niko ne nabavlja direkto od samih proizvodjaca. O tome sam govorio kad sam rekao da postoji puno nekih malih tragova u software-u telefona po kojim se moze prepoznati da je telefon bio namijenjen drugoj mrezi. Od kombinacije instaliranih jezika, ikona u meniju, bookmarka u browseru, internet postavki (apn profila) namijenjenih za drugu mrezu koji se ne mogu ukinuti, itd... Ali nista to nije strasno. Sve su to regularni telefoni i o nekakvom sumnjivom kvalitetu ili kopijama je suvisno razmisljati.udrch wrote:Ja sam sumnjao, ali na kraju otišao do njih..
Mislio kupiti ženi neki malo bolji, na kraju kupio C6_01..
O kopiji nema govora, telefon je skroz OK..momak koji je radio je bio jako ljubazan i na njegovu preporuku sam kupio ovaj..žena je prezadovljna iako joj je bilo malo poskupo..
Ono što mi je malo zasmetalo jeste da mi nisu rekli da nema naših jezika i da moram ići ponovo da mi to ubace..
Još jedna negativnost jeste garancija od 6 mjeseci..regularna garancija na Nokia telefone je 12 mjeseci..
Na ovom modelu koji ima samo 5 najvećih svjetski jezika se vidi da je kupljen na nekom prejakom tržištu i nekako prošvercovan u Bosnu..
ozb?Qler wrote:Ma i oni daju na neke rate, mijenjaju telefone, vrte i oni svasta. A vezano za drugu temu, ja brendirane telefone izbjegavam, i kada god sam kupovao kod ovih prodavaca, uslov je bio da nije brendiran.