Ako je i od CERICA puno je ...

Locked
ekvivalent

#251 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ekvivalent »

Vodenjak wrote:
ekvivalent wrote:zivo me zanima cita li ove gnustnosti moderacija ovog vrlog foruma
evo javno prijavljujem post forumasa @blaka
pa nek mi neko ope' javno odgovori jesu li ovakva sranja dozvoljena...
Mislis na izjave ovog tipa? :zzzz:
lopta wrote:Dobro, onda pedofil, terorista i ruski spijun sigurno:

Jebiga evo kazu i diktotor i ubica.

Titini pioniri jos o Titu :D , 245 strana :lol: , ne dosadi li vam ikad, prodje vam zivot u slavljenju covjeka koji je mrtav 30tak godina. :bih: :dance:
:zzzz:
aha
bas na takav vid preseravanja mislim
Vodenjak

#252 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vodenjak »

ekvivalent wrote:
Vodenjak wrote:
ekvivalent wrote:zivo me zanima cita li ove gnustnosti moderacija ovog vrlog foruma
evo javno prijavljujem post forumasa @blaka
pa nek mi neko ope' javno odgovori jesu li ovakva sranja dozvoljena...
Mislis na izjave ovog tipa? :zzzz:
lopta wrote:Dobro, onda pedofil, terorista i ruski spijun sigurno:

Jebiga evo kazu i diktotor i ubica.

Titini pioniri jos o Titu :D , 245 strana :lol: , ne dosadi li vam ikad, prodje vam zivot u slavljenju covjeka koji je mrtav 30tak godina. :bih: :dance:
:zzzz:
aha
bas na takav vid preseravanja mislim
Ma ne primjetih da si reagovao na ovakve istupe na onoj temi o Brozu pa htjedoh samo provjeriti jesam li te dobro shvatio...
ekvivalent

#253 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ekvivalent »

na temu o brozu ne idem
nemam kad
a ako je tako nesto postojalo ope' pozivam zooma da se oglasi
na koncu
pismen si
mozes zooma i ti zvati :wink:
Vodenjak

#254 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vodenjak »

ekvivalent wrote:na temu o brozu ne idem
nemam kad
a ako je tako nesto postojalo ope' pozivam zooma da se oglasi
na koncu
pismen si
mozes zooma i ti zvati :wink:
Ma jok ba...
Zoomko & comp sami dodju..
I kad treba a bogUmi ponekad i kad ne treba... :D

Ko sto se recimo desilo i na ovoj temi kad su pojedini u pitanju... :wink:
Mozda ne bas ovaj kojeg i ti prozva, ali... :skoljka:
frakson

#255 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by frakson »

Nego o uvodenju SERIJATA U USATV, pa bi trebalo Cerica napomenut da u serijatu izmedu ostalog za kradu odsjeku ruku koja je krala, efendija bi morao povesti racuna sta prica ili je postao senilan.

Neka dobro prouci Serijat, sa tim se nije igrat, moglo bi nam se desit da nam politicari hodaju sakati :lol: a bogami i vjerske glavesine, a i najuspjesnija bi firma mogla bit protetika :lol:

Ako vec toliko zagovara takvo utredenje neka se ugleda na Ataturka, za primjer Tursku, a ne da prodaje komunisticke fore samo drugacije zapakovane ... ko onaj tekst od Psihomoda ... ja volim sebe jedino sebe ...
callmethebreeeze

#256 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by callmethebreeeze »

ekvivalent wrote:
callmethebreeeze wrote:kao i uvijek ahmede post ti je za deset, samo sta mislis sta bi reis i ostala braca sa nama bliskih foruma rekla? ja mislim da bi te proglasili za ulizicu, liberala, etc, a sve zbog toga sto si normalan i pozivas na dijalog, a ne na konflikt... i u tome je srz svega, sto kod nas nema dogovoranja, razmisljanja, nego se samo inat tjera... i to je ono sto me cini depresivnim i zahvalnim sto ne zivim vise u bih. :-)
e bravo
to je sustina problema ovde na forumu,na ulici u cijeloj drzavi...
pozivati na dijalog a ponavljati ko papagaj iste floskule o Poslaniku a.s pedofilu :shock: blatiti tekovine islama bez da o njima pojma imate,lozit se na s.huntingtona,berdarda lewisa,ili onu ljepoticu bat ye'or(imena namjerno malim slovima)
ne ide
sustina islama je ovaj ahmmedom post
sutina reisove price je jako blizu
naravo u tekstovima crveno orijentiranih medija to bas tako ne izgleda
a hocete dijalog :-)
ja nigdje nisam spomenuo poslanika kao pedofila, niti sam blatio tekovine islama o kojima znam dosta, ne lozim se ni na huntingtona, ni na lewis-a, ni na bat ye'or.
a reis i ahmed pricaju totalne drugacije stvari.
sto se mene tice, ne moramo imati dijalog, sve dok imamo sekularnu drzavu. :D vama vasa, nama nasa vjera. ;-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#257 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by dr.gog »

De smanjite sa tim citatima od pola kilometra u formi chata :D
callmethebreeeze

#258 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by callmethebreeeze »

dr.gog wrote:De smanjite sa tim citatima od pola kilometra u formi chata :D
sto?
:D :D :D :run:
Agic Nurija

#259 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Agic Nurija »

CAUS-VISOKO wrote:
Agic Nurija wrote:
Nekako s proljeća wrote::)

Šta te muči Nurija?

Nur= svjetlo
Muče me izaprani mozgovi!
A je li tvoj izapran Nuraga, mislim rakijicom il more bit brljom ?
Nema ni tekučeg ni čvrstog napitka ili još nije pronađen na ovom svijetu, kojim se može tako temeljito i tako jednosmjerno izaprati ljudski mozak kao što je to kroz historiju pokazala hipoteza o uređenju ljudske zajednice utkana u monoteistički svjetonazor. A da bi ti to "visočki čauše" skonto, potrebno je malo više, prvo talenta za nauku, zatim vremena i na kraju predanog i temeljitog rada umjesto pljuvačke replike na ovom forumu.

Uostalom, ne pijem, ne pušim, ne uzimam nikakve duševne stimulanse osim danonočne misli na Uzvišeni Zakon Koji Vlada Svemirom i uz to sistematski rovim po zabranjenim dijelovima i skrivenim budžacima ukupne bosanske historije!
ekvivalent

#260 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ekvivalent »

callmethebreeeze wrote:
ekvivalent wrote:
callmethebreeeze wrote:kao i uvijek ahmede post ti je za deset, samo sta mislis sta bi reis i ostala braca sa nama bliskih foruma rekla? ja mislim da bi te proglasili za ulizicu, liberala, etc, a sve zbog toga sto si normalan i pozivas na dijalog, a ne na konflikt... i u tome je srz svega, sto kod nas nema dogovoranja, razmisljanja, nego se samo inat tjera... i to je ono sto me cini depresivnim i zahvalnim sto ne zivim vise u bih. :-)
e bravo
to je sustina problema ovde na forumu,na ulici u cijeloj drzavi...
pozivati na dijalog a ponavljati ko papagaj iste floskule o Poslaniku a.s pedofilu :shock: blatiti tekovine islama bez da o njima pojma imate,lozit se na s.huntingtona,berdarda lewisa,ili onu ljepoticu bat ye'or(imena namjerno malim slovima)
ne ide
sustina islama je ovaj ahmmedom post
sutina reisove price je jako blizu
naravo u tekstovima crveno orijentiranih medija to bas tako ne izgleda
a hocete dijalog :-)
ja nigdje nisam spomenuo poslanika kao pedofila, niti sam blatio tekovine islama o kojima znam dosta, ne lozim se ni na huntingtona, ni na lewis-a, ni na bat ye'or.
a reis i ahmed pricaju totalne drugacije stvari.
sto se mene tice, ne moramo imati dijalog, sve dok imamo sekularnu drzavu. :D vama vasa, nama nasa vjera. ;-)
ne pricaju bas ahmed i mustafa totalno drugacije
samo je ahmed malo manje vazan od mustafe
pa ga crveni ne stavljaju u kontekst u kojem ga ti vidis
a za sve ostalo se slazemo :D
oldplague

#261 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by oldplague »

Ma tebi ba nije jasno skroz lose poznajes serijat....
Odakle ti to da Mujo nebi mogao ozeniti Fatu iako je ova ateist???ili bilo koju drugu zenu neke drge vjere
odakle ti to da ce se primjeniti srijatsko pravo o braku...
sta ako ce se primjenjivati samo serijatsko pravo o nasljedstvu?
sta ako ce se primjenjivati samo zakoni o zajmovima?
Ma tebi nije jasno šta je to ustav. Oplakaću... :x
Ustav se ne bavi detaljima čovječe, to rade zakoni. Ustav uvodi princp. Dakle, princip bi bio obavezna primjena šerijatskog prava za ljude koji se izjašnjavaju kao muslimani.
Ostalo, dakle elemente šerijata, način primjene, sankcije... to razrađuju zakoni i podzakonski akti koji se pišu naknadno, a piše ih, jasno, struka. Ima li nade da ti se to primi?
Drugo, Fata nije "druge vjere", Fata je ateist. Prema tome, da bi je Mujo oženio, ona mora prihvatiti da se na njen brak, imovinske odnose i odgoj djece primjenjuje šerijatsko pravo.
Naravno, mene se to sve ne tiče, jer se te ustavne odredbe ne bi primijenile na mene, ali bi generalno dovele do nemogućnosti suživota, jer bi različiti vjerski propisi redovno dolazili u koliziju jedni s drugima i sa sekularnim pravom.
Formula koja je primijenjena u Velikoj Britaniji je nešto sasvim drugo: riječ je o PARALELNOJ primjeni nekih dijelova šerijatskog prava koji, pazi sad, NISU u suprotnosti sa ustavom. Sasvim je druga stvar kad nešto uvedeš u ustav, tada to postaje ustavna obaveza. Zar je moguće da to niko ne razumije?
FrancescoTotti

#262 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by FrancescoTotti »

Kakav je musliman koji nije za serijat . Volio bih i takva cojeka sresti . Na muslimana mislim onaj koji voli Allaha dz.sh i Poslanika s.a.w.s. koji posti klanja i daje zekat i od cijeg su jezika drugi muslimani sigurni .Dakle Ceric ima moju podrsku u ovome , srijat i halifat su dio sistema koji je vladao 1300 godina i kojeg su unistili tkz muslimani[/quote]

Islamu najvise stete licnosti tvog tipa i tipa reisa cerica ... znaci iskljucivost u svemu .. i oni koji se pitaju
kakav je ko musliman...
Serijat se moze uvesti u vecinski muslimanskoj zemlji... al ne moze u skotskoj ili svedskoj.. a i tamo ima muslimana koji vole Allaha dz.s, poslanika koji klanjaju, poste i daju zekat...
Serijat nije rijesenje za BiH jer je ovo kompleksna zemlja ali nemam nista protiv da muslimani imaju pravo svoje probleme rijesavati serijatskim propisima[/quote]
Donekle si u pravu ali ja opet kazem da ja sebe ne bi smatrao muslimanom kada bi razmislajo drugacije . Nijedan musliman , dakle musliman , nece stavljati dunjaluk i njegove zakone ispred Allaha dz,sh i njegovog serijata prestavljenog u Njegovim rijecima u Kuranu Casnom . E sad naravno da za uspostavljanje tog zakona trazi ispunjavanje nekih uslova . Ali ako moze u Britaniji sto ne moze i ovdje . Doce ako Bog da i taj vakat , mozda trenutno nije situacija pogodna ( malo muslimana u BiH svega nekoliko posto ) ali bice Inshallah
HAVANA

#263 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by HAVANA »

FrancescoTotti wrote:Kakav je musliman koji nije za serijat . Volio bih i takva cojeka sresti . Na muslimana mislim onaj koji voli Allaha dz.sh i Poslanika s.a.w.s. koji posti klanja i daje zekat i od cijeg su jezika drugi muslimani sigurni .Dakle Ceric ima moju podrsku u ovome , srijat i halifat su dio sistema koji je vladao 1300 godina i kojeg su unistili tkz muslimani

Islamu najviše štete ličnosti tvog tipa i tipa reisa cerica ... znaci iskljucivost u svemu .. i oni koji se pitaju
kakav je ko musliman...
Serijat se moze uvesti u vecinski muslimanskoj zemlji... al ne moze u skotskoj ili svedskoj.. a i tamo ima muslimana koji vole Allaha dz.s, poslanika koji klanjaju, poste i daju zekat...
Serijat nije rijesenje za BiH jer je ovo kompleksna zemlja ali nemam nista protiv da muslimani imaju pravo svoje probleme rijesavati serijatskim propisima[/quote]
Donekle si u pravu ali ja opet kazem da ja sebe ne bi smatrao muslimanom kada bi razmislajo drugacije . Nijedan musliman , dakle musliman , nece stavljati dunjaluk i njegove zakone ispred Allaha dz,sh i njegovog serijata prestavljenog u Njegovim rijecima u Kuranu Casnom . E sad naravno da za uspostavljanje tog zakona trazi ispunjavanje nekih uslova . Ali ako moze u Britaniji sto ne moze i ovdje . Doce ako Bog da i taj vakat , mozda trenutno nije situacija pogodna ( malo muslimana u BiH svega nekoliko posto ) ali bice Inshallah[/quote]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:shock: :?
Što bolan sam sebe naruži. :D
To ti sam sa sobom raspravljaš? :lol:
Sebe si citirao. :D
hadzofield

#264 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by hadzofield »

FrancescoTotti wrote:Kakav je musliman koji nije za serijat . Volio bih i takva cojeka sresti . Na muslimana mislim onaj koji voli Allaha dz.sh i Poslanika s.a.w.s. koji posti klanja i daje zekat i od cijeg su jezika drugi muslimani sigurni .Dakle Ceric ima moju podrsku u ovome , srijat i halifat su dio sistema koji je vladao 1300 godina i kojeg su unistili tkz muslimani

Islamu najvise stete licnosti tvog tipa i tipa reisa cerica ... znaci iskljucivost u svemu .. i oni koji se pitaju
kakav je ko musliman...
Donekle si u pravu ali ja opet kazem da ja sebe ne bi smatrao muslimanom kada bi razmislajo drugacije . Nijedan musliman , dakle musliman , nece stavljati dunjaluk i njegove zakone ispred Allaha dz,sh i njegovog serijata prestavljenog u Njegovim rijecima u Kuranu Casnom . E sad naravno da za uspostavljanje tog zakona trazi ispunjavanje nekih uslova . Ali ako moze u Britaniji sto ne moze i ovdje . Doce ako Bog da i taj vakat , mozda trenutno nije situacija pogodna ( malo muslimana u BiH svega nekoliko posto ) ali bice Inshallah[/quote]

A jesi li se ikad zapitao kakav si ti musliman ne znas napisati ima casne knjige .....Kur'an
Opet ti ponavljam islamu najvise stete tvrdoglavi, zatucani , iskljucivi ljudi a ti si jedan od njih...
Ne sumnjam da poznajes sustinu islama, ali zaboravljas ono najbitnije u islamu sto se tice dunjaluka a to je Sabur
Sabur brate... ne mora se reci "Mi muslimani u BiH hocemo srijat"....to je retorika koja ne vodi muslimane na dobro
prvo sto je to nedorecena recenica a druga stvar sto je za vecinu ljudi serijat kamenovanje, odsjecanje prstiju itd..
znaci serijat nije opceprihvacena stvar...

taktika je stvar koja nedostaje muslimanima i njihovim vodjama, nasem reisu, pa i tebi ...
neki serijatski zakon se moze ubaciti i u ustav... i mnogo je serijatskih zakona protiv kojih se nebi bunili ni krscani samo treba ljudima fino, saburli objasniti o cemu se radi i na koga ce se zakon eventualno odnositi
Kupalo

#265 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Kupalo »

Opet ti ponavljam islamu najvise stete tvrdoglavi, zatucani , iskljucivi ljudi a ti si jedan od njih...
Ja bih dodao , da Bosni i Hercegovini štete, tvrdoglavi, zatucani i isključivi ljudi, mislim da ovo nema veze sa vjeroispovješću. Sve nas uglavnom predstavljaju ovakvi i za njih glasaju. tvrdoglavi, zatucani i isključivi ljudi, a htjeli mi ili ne njih je više, a kad god im skreneš pažnju na njihovu isključivost kažu da smo mi netolerantni.
Mrzim riječ tolerancija.
hadzofield

#266 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by hadzofield »

Kupalo wrote:
Ja bih dodao , da Bosni i Hercegovini štete, tvrdoglavi, zatucani i isključivi ljudi, mislim da ovo nema veze sa vjeroispovješću. Sve nas uglavnom predstavljaju ovakvi i za njih glasaju. tvrdoglavi, zatucani i isključivi ljudi, a htjeli mi ili ne njih je više, a kad god im skreneš pažnju na njihovu isključivost kažu da smo mi netolerantni.
Mrzim riječ tolerancija.
Da, da slazem se ja s tobom... nego mi smo nesto raspravljali u vezi vjere... i njegovog poimanja serijata i islama..
daxt

#267 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by daxt »

Kupalo wrote:
Mrzim riječ tolerancija.
ceric najvise steti interesima bosne, covek je iskljuciv, i samo produbljuje razlike :(
Zox

#268 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Zox »

oldplague wrote: Odakle ti to da Mujo nebi mogao ozeniti Fatu iako je ova ateist???ili bilo koju drugu zenu neke drge vjere
Pa, iz serijata.
Dozvoljene Jevrejke i Krscanke.
Jimmy_The_Saint

#269 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Jimmy_The_Saint »

oldplague wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Doktore znam da nije mjesto ni vrijeme, ali osim pacova ne vidim čemu banane.

Sklerotični je, osim svoje senilnosti i razočaranosti u sve i svja, bio relativno regularan diskutant, FGR je samo naletio na provokaciju k'o bekan. Jedno je pacov svjesno odlučio uz pomoć neviđenog autoriteta wikipedije posrati nas milijardu, što na forumu što mimo foruma. :x

Osobno i to smatram slobodom izražavanja, al' eto, znam da se ovde ganja neki kućni red. :sax:

Ne zamjeri na eglenu... :mrgreen:
A ne zamjeri ti meni, imaš li nam šta eglenisati o novom bosanskom poretku? :wink:
Ordo templi orientis, pokojni Dragoš Kalajić i Hilmo Neimarlija u neraskidivom duhovnom zagrljaju platonske ljubavi.... :lol:

Niti je to nov niti nužno bosanski poredak, a nisam ja kriv što je o Hodži Nad Hodžama otvoreno petnaest tema, dočim je samo ona koja se mogla pretvoriti u sraz pro i anti pederskih snaga dosegla visoku posjećenost... :-)

Ja sam brate za sekularnu pravnu državu, od utorka. I već negdje rekoh, šerijat je bio važeći u vrijeme Kralja, koliko se sjećam. :D
A ja sam za svašta bio, čak i za Otadžbinu, ali za Kralja slabo, slabo.... :evil:
Jimmy_The_Saint

#270 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Jimmy_The_Saint »

Zox wrote:
oldplague wrote: Odakle ti to da Mujo nebi mogao ozeniti Fatu iako je ova ateist???ili bilo koju drugu zenu neke drge vjere
Pa, iz serijata.
Dozvoljene Jevrejke i Krscanke.
Kitabijke :D To je malo širi pojam. Ustvari suština je bila ono što je ZABRANJENO, tj. popularne Mušrikinje.... :evil:
konrad

#271 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by konrad »

CAUS-VISOKO wrote:
Blaka wrote: jer šerijat ne poznaje "pedofiliju" kao nešto kažnjivo pošto je i poslanik to radio :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=oYGoZ8b2 ... re=related

Alooo! Ima jedna starinska koja glasi 'nemoj ti biti kao on', sto ce reci da sa takvim kao ti ne treba raspravljati, ali ne mogu odoliti da ti ne kazem: supcino, dorate, poganu, usljo i jedno dugo mrrrrrsss !
Srami se ako si uopce svjestan sta pises.
O cemu se ovde radi sa ovim videom ?
WeCan

#272 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by WeCan »

FrancescoTotti wrote:licno sam cito da " nije musliman onaj koji ne podrzaVa Allahov zakon "
Hajd reci mi kako citas nelicno :D
WeCan

#273 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by WeCan »

bihpatriot wrote:Od Serijata, ja bi uzeo samo dva clana i uvrstio u drzavni zakon:
- onaj o cet'ri zene per jedan muski :mrgreen:

:thumbup:
Imam jednu pa se nje nemogu da rijesim :D
Da imam 4 ja bi se istog moment ubio .... :D :run:
hadzofield

#274 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by hadzofield »

oldplague wrote:
Ma tebi ba nije jasno skroz lose poznajes serijat....
Odakle ti to da Mujo nebi mogao ozeniti Fatu iako je ova ateist???ili bilo koju drugu zenu neke drge vjere
odakle ti to da ce se primjeniti srijatsko pravo o braku...
sta ako ce se primjenjivati samo serijatsko pravo o nasljedstvu?
sta ako ce se primjenjivati samo zakoni o zajmovima?
Ma tebi nije jasno šta je to ustav. Oplakaću... :x
Ustav se ne bavi detaljima čovječe, to rade zakoni. Ustav uvodi princp. Dakle, princip bi bio obavezna primjena šerijatskog prava za ljude koji se izjašnjavaju kao muslimani.
Ostalo, dakle elemente šerijata, način primjene, sankcije... to razrađuju zakoni i podzakonski akti koji se pišu naknadno, a piše ih, jasno, struka. Ima li nade da ti se to primi?
Drugo, Fata nije "druge vjere", Fata je ateist. Prema tome, da bi je Mujo oženio, ona mora prihvatiti da se na njen brak, imovinske odnose i odgoj djece primjenjuje šerijatsko pravo.
Naravno, mene se to sve ne tiče, jer se te ustavne odredbe ne bi primijenile na mene, ali bi generalno dovele do nemogućnosti suživota, jer bi različiti vjerski propisi redovno dolazili u koliziju jedni s drugima i sa sekularnim pravom.
Formula koja je primijenjena u Velikoj Britaniji je nešto sasvim drugo: riječ je o PARALELNOJ primjeni nekih dijelova šerijatskog prava koji, pazi sad, NISU u suprotnosti sa ustavom. Sasvim je druga stvar kad nešto uvedeš u ustav, tada to postaje ustavna obaveza. Zar je moguće da to niko ne razumije?

a ja opet kazem da tebi nije jasno ...
uopste nije rijec o paralalenoj primjeni zakone vec ces e kao izvor gradjanskog prava koristiti i serijat i nista vise ...
znaci samo formalizacija serijata...
baustelac-de

#275 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by baustelac-de »

Svi ustavi Evropskih Drzava se zasnivane na "Krscansko-jevrejskoj" tradiciji,zato sto su vecina njihovih naroda Krscani ili Zidovi,neznam zasto se nebi ustav BiH zasnivao na Islamsko-Krscankoj tradiciji,kad su vecina naroda Muslimani ili Krscani.........a da zaboravio,za nas je vazno samo da je tudze,dali valja i ne interesuje nas :zzzz:
Locked