FrancescoTotti wrote:Kakav je musliman koji nije za serijat . Volio bih i takva cojeka sresti . Na muslimana mislim onaj koji voli Allaha dz.sh i Poslanika s.a.w.s. koji posti klanja i daje zekat i od cijeg su jezika drugi muslimani sigurni .Dakle Ceric ima moju podrsku u ovome , srijat i halifat su dio sistema koji je vladao 1300 godina i kojeg su unistili tkz muslimani
Islamu najvise stete licnosti tvog tipa i tipa reisa cerica ... znaci iskljucivost u svemu .. i oni koji se pitaju
kakav je ko musliman...
Serijat se moze uvesti u vecinski muslimanskoj zemlji... al ne moze u skotskoj ili svedskoj.. a i tamo ima muslimana koji vole Allaha dz.s, poslanika koji klanjaju, poste i daju zekat...
Serijat nije rijesenje za BiH jer je ovo kompleksna zemlja ali nemam nista protiv da muslimani imaju pravo svoje probleme rijesavati serijatskim propisima[/quote]
Donekle si u pravu ali ja opet kazem da ja sebe ne bi smatrao muslimanom kada bi razmislajo drugacije . Nijedan musliman , dakle musliman , nece stavljati dunjaluk i njegove zakone ispred Allaha dz,sh i njegovog serijata prestavljenog u Njegovim rijecima u Kuranu Casnom . E sad naravno da za uspostavljanje tog zakona trazi ispunjavanje nekih uslova . Ali ako moze u Britaniji sto ne moze i ovdje . Doce ako Bog da i taj vakat , mozda trenutno nije situacija pogodna ( malo muslimana u BiH svega nekoliko posto ) ali bice Inshallah[/quote]
A jesi li se ikad zapitao kakav si ti musliman ne znas napisati ima casne knjige .....Kur'an
Opet ti ponavljam islamu najvise stete tvrdoglavi, zatucani , iskljucivi ljudi a ti si jedan od njih...
Ne sumnjam da poznajes sustinu islama, ali zaboravljas ono najbitnije u islamu sto se tice dunjaluka a to je Sabur
Sabur brate... ne mora se reci "Mi muslimani u BiH hocemo srijat"....to je retorika koja ne vodi muslimane na dobro
prvo sto je to nedorecena recenica a druga stvar sto je za vecinu ljudi serijat kamenovanje, odsjecanje prstiju itd..
znaci serijat nije opceprihvacena stvar...
taktika je stvar koja nedostaje muslimanima i njihovim vodjama, nasem reisu, pa i tebi ...
neki serijatski zakon se moze ubaciti i u ustav... i mnogo je serijatskih zakona protiv kojih se nebi bunili ni krscani samo treba ljudima fino, saburli objasniti o cemu se radi i na koga ce se zakon eventualno odnositi