Kremen...hajde svega tiKREMEN wrote:Sad sam vidio ovu temu, nisam puno citao, malo onog navijaca kobejagi..sta reci za danasnje takozvane navijacke skupine..ne samo kod nas, vec svugdje u svijetu..stoka, ljudi sa najmanje mozga na ovoj planeti..propalice koji nece raditi, kojima za njihove nesposobnosti su uvijek drugi krivi..
gomila napuseni i pijani idiota..ne mogu vise, povraca mi se kad cujem rijec, navijacka skupina..nazalost, stvorilo ih je nakaradno pohlepno drustvo, koje tolerira tu masu prazni mozgova...i novinari, nista bolji nisu od nji..hrane se jedni drugim..izvinjavam se ako sam pretjerao, nije namjera bila..
Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
autoe
#251 Re: Huliganstvo
-
autoe
#252 Re: Huliganstvo
Malo prije ovog posta si uspio napisati jednu poštenu i ispravnu rečenicuMascherano wrote:Petit_Beurre wrote:Govori pripadnik policije koja bije maloljetnu djecu, DJEVOJČICE ( znači ne žene ni djevojke ), starije ljude itd.Mascherano wrote:Svaka vam cast kad imate zivaca raspravljati sa ovim Indijancima...Ja se u diskusiju ne bih vracao, jer vidim da nema vajde. Mangupi su to, puni samopouzdanja i zelje za dokazivanjem, pogotovo kad su u grupi - bas kao copor... A pojedinci vidim umislili da policija nije smjela krenuti na njih nakon utakmice Sarajevo - Celik...
Prepali se onog sa gipsom na ruci, jbg sta ces.
![]()
Stvarno, kakva hrabrost. Nenadjebivo ! Nadam se da si ponosan na sebe i na svoje kolege. Ali pazi, treba ti još steroida, teretane, treba još malo pregledati Dirty Harrya itd da budeš najjači
A ti ako si tako opasan, upali baklju na sljedecoj utakmici... mozda se i upoznamo.![]()
Sorry na OT, idem gledat pregled LS
ali je očito da ti je to samo na trenutak se uključila poneka siva ćelija u glavi...Mascherano wrote:Pa slazem se da ima pojedinaca kod nas koji bi sve "nesporazume" sa navijacima rijesavali palicom, ali oni su vjeruj u manjini. Ja sam uvijek bio pristalica dijaloga i mislim da je nas sef ovaj put dobro odradio posao. Isao je linijom manjeg otpora
Kad spominješ pojedince kod vas, koji naprave problem prosipajući bezrazložno neku silu , i vi svi krenete za njim da udarate zašto se onda čudiš kad pojedinci kod nas naprave sranje a mi svi krenemo da ih branimo ? Već sam ti negdje napisao, sa vašim komandirom sam imao kontakt i prije ovog protiv čelika i čovjek je skroz na mjestu, zna da je u normalnim okolnostima kad nema pritiska na ljude na tribinu i nama gore dosta lakše smiriti par ljudi koji bi možda bez razloga napravili belaj, a samim tim i vama manje posla (uh zaboravih da to iskompleksiranim bilderima ne odgovara)
Šta su to navijači Sarajeva uradili posle utakmice osim što su stali u odbranu DIJETETA koje je uhapšeno i nije mu se ni htijelo pustiti taj navodni snimak na kojem on navodno pali dvije baklje?
Nemoj bolan lupati bezveze glupusti, i sam dobro znaš da se sa vama orkestrira kao što je bilo i nakon utakmice sa Marshaklokom kad ste po instrukcijama ostavili zapad na tribini i pustili da se izađe tek kad više nije bilo svjedoka u blizini za vaše HEROJSKO djelo. Je li heroj i tvoj kolega koji prošli derbi na Grbavici udara djevojku od nekih 17-18 godina pendrekom jer mu se našla na putu? Jeste garant, nadam se da je i dobio na platu radi tog herojskog čina...
Tema je huliganstvo, a koliko god to nekom čudno bilo mislim da je malo zemalja u europi gdje ga ima manje nego kod nas. Kod nas su problem baklje i to je gospodi dovoljno da to nazove huliganstvom. Pa ljudi moji jeste li svijesni u koliko se kafančina po BiH dese masovne tuče gdje udara ko koga stigne, ali to se vodi kao "ma jbg, pjanska..." i u novinama će dobiti nekih pola stranice jedino ako je neko i ne daj bože poginuo, ili barem troje da je izbodeno.
Ako se pobiju dvije skupine navijača, e tad je to problem, daj da svi pišemo o tome, daj da svi kažemo neku "pametnu" o tome jer bože moj ovde svi sve znaju, od kuhanja do huliganstva. Da me niko ne shvati pogrešno, nisam za tuče a kad treba nije mi ni to mrsko, ali kunem se životom da više nevinih ljudi strada od policije nego od navijača na svakoj utakmici.
@zonbirile
ti si očito izgubljen slučaj pa sa tobom i ne vrijedi raspravljati jer očito POJMA NEMAŠ o ovoj temi. Spominješ alkohol...da znaš koliko ne znaš gdje bi ti kraj bio...
Je li ti poznato da u hercegovinu kad se ide na gostovanje, radi jednog pijanog će biti vraćen cijeli autobus navijača... a nas još nisu vratili ni jednom...Pa sad malo skontaj... U stvari nemoj, radije razguli sa teme i ne valjaj gluposti...
I da, je li ikome od vas vajnih pametnjakovića poznato koliko su humanitarnih akcija do sad imali ti strašni huligani o kojima toliko pametujete ?
-
zonbirile
#253 Re: Huliganstvo
@autoe
najgore je generalizirati stvari,a subjektivne slabosti prebaciti na drugog.Ima i ona narodna gdje svi Turci tu i mali Mujo.Lično bih vas natjerao da sjedite kao u teatru.
najgore je generalizirati stvari,a subjektivne slabosti prebaciti na drugog.Ima i ona narodna gdje svi Turci tu i mali Mujo.Lično bih vas natjerao da sjedite kao u teatru.
- Nekako s proljeća
#254 Re: Huliganstvo
Nedostaje ti malo slova ''H''....a tim slovom počinje pojam ove teme.KREMEN wrote:Sad sam vidio ovu temu, nisam puno citao, malo onog navijaca kobejagi..sta reci za danasnje takozvane navijacke skupine..ne samo kod nas, vec svugdje u svijetu..stoka, ljudi sa najmanje mozga na ovoj planeti..propalice koji nece raditi, kojima za njihove nesposobnosti su uvijek drugi krivi..
gomila napusenii pijani
idiota..ne mogu vise, povraca mi se kad cujem rijec, navijacka skupina..nazalost, stvorilo ih je nakaradno pohlepno drustvo, koje tolerira tu masu prazni
mozgova...i novinari, nista bolji nisu od nji..hrane se jedni drugim..izvinjavam se ako sam pretjerao, nije namjera bila..
Htjeli mi ili ne prihvatiti te i takve ljude, oni su tu.Pa i u virtualnoj dimenziji...komunicirajte međusobno bar ovdje, jer u realnoj dimenziji obično bude kasno a nazalost svih nas za neke i prekasno.
Ne bavite se posljedicama, već njenim uzrocima.?!
-
autoe
#255 Re: Huliganstvo
Ako nisi skonto upravo ti generaliziraš stvari, a ti to upravo konstanto radiš... Cijelo vrijeme prosipaš gluposti i fakat mi nije jasno kako imaš volje za ofiranjem više.zonbirile wrote:@autoe
Po tebi su svi navijači :
1) pijanci
2) neradnici
3) kriminalci
4) bagra
5) lezihljebovići i da ti dalje i ne nabrajam sve dosad navedene gluposti...
I sve nekako ne mogu sebe da ubacim u taj kliše, pred tekmu nikad ne pijem, imam svoju firmu i nemam dosije... Znači ja bih trebao ili da odustanem od navijanja ili da ispunim nekako ove tvoje kriterije pa da po tebi budem pravi navijač...
Gledam upravo tvoj post iz 5og mjeseca gdje pokazuješ elementarno nepoznavanje teme citiram
"Milina gledati engleski stadion,a atmosfera paklena.Karine smo i u huliganstvu prema njima kakvi su bili,pa su sredili stanje,a navijanje i atmosfera je 100x bolja od naše"
Englezi sredili problem huliganstva ? Pa bolan ne bio ni za jedan procenat ga nisu uspijeli smiriti izuzev što su ga sa stadiona izmjestili izvan njega. I prije i posle utakmica neredi i belaji se i dalje dešavaju u gotovo istom obimu kao i ranije, ili ti misliš da one engleske huligane koji idu na gostovanja i pola europe strahuje od njih čuvaju negdje u zamrzivaču dok ne iskrsne prilika da ih vani pošalju ?
-
zonbirile
#256 Re: Huliganstvo
-----------------------------------------------autoe wrote:Ako nisi skonto upravo ti generaliziraš stvari, a ti to upravo konstanto radiš... Cijelo vrijeme prosipaš gluposti i fakat mi nije jasno kako imaš volje za ofiranjem više.zonbirile wrote:@autoe
Po tebi su svi navijači :
1) pijanci
2) neradnici
3) kriminalci
4) bagra
5) lezihljebovići i da ti dalje i ne nabrajam sve dosad navedene gluposti...
I sve nekako ne mogu sebe da ubacim u taj kliše, pred tekmu nikad ne pijem, imam svoju firmu i nemam dosije... Znači ja bih trebao ili da odustanem od navijanja ili da ispunim nekako ove tvoje kriterije pa da po tebi budem pravi navijač...
Gledam upravo tvoj post iz 5og mjeseca gdje pokazuješ elementarno nepoznavanje teme citiram
"Milina gledati engleski stadion,a atmosfera paklena.Karine smo i u huliganstvu prema njima kakvi su bili,pa su sredili stanje,a navijanje i atmosfera je 100x bolja od naše"
Englezi sredili problem huliganstva ? Pa bolan ne bio ni za jedan procenat ga nisu uspijeli smiriti izuzev što su ga sa stadiona izmjestili izvan njega. I prije i posle utakmica neredi i belaji se i dalje dešavaju u gotovo istom obimu kao i ranije, ili ti misliš da one engleske huligane koji idu na gostovanja i pola europe strahuje od njih čuvaju negdje u zamrzivaču dok ne iskrsne prilika da ih vani pošalju ?
prvo tema je ispod moga nivoa,a znanja što se tiče svaka domaćica će ti reći da idete na qurac.Stalno griješiš,tema je huligani,a ti stalno podmećeš sebe i navijaće.Tačno to pobrojano mislim za huligane,ne za navijače.Ti si slika i prilika navijača,ne znam gdje se trpaš u okvir rezervisan za huligane.Moj post iz 5-og,vrijedi i u 10-om.Za početak se slažemo,sredili na stadionu,povečali posjet,zadržali fanove i navijanje.Van stadiona ne možeš ni ja ni ti suditi napredak u sprečavanju huliganstva,a objektivni kriterij je da Đ.Adlešić ide 2 puta po iskustva da bi ih implementirala u Hrvatskoj.Dobro sam ti napisao,inače priznam svoju grešku,subjektivna ocjena o piću i Hercegovini,nije meritum stvari o huliganstvu,kao što ni Hercegovina nije centar svijeta.Evo u Sarajevu svi nose plastične boce od 2l pive,e sad jesu li pijani,ili će biti je Šekspirovsko pitanje.Ja da ne zaboravim,karine smo u svemu u komparaciji sa Britanijom,pa i u zlu,valjda ti je to jasno,nije valjda jači kompleks provincije od zdravog razuma.Hajde javi se ti opet.
-
Mascherano
#257 Re: Huliganstvo
autoe wrote:
ali je očito da ti je to samo na trenutak se uključila poneka siva ćelija u glavi...
Kad spominješ pojedince kod vas, koji naprave problem prosipajući bezrazložno neku silu , i vi svi krenete za njim da udarate zašto se onda čudiš kad pojedinci kod nas naprave sranje a mi svi krenemo da ih branimo ? Već sam ti negdje napisao, sa vašim komandirom sam imao kontakt i prije ovog protiv čelika i čovjek je skroz na mjestu, zna da je u normalnim okolnostima kad nema pritiska na ljude na tribinu i nama gore dosta lakše smiriti par ljudi koji bi možda bez razloga napravili belaj, a samim tim i vama manje posla (uh zaboravih da to iskompleksiranim bilderima ne odgovara)
Šta su to navijači Sarajeva uradili posle utakmice osim što su stali u odbranu DIJETETA koje je uhapšeno i nije mu se ni htijelo pustiti taj navodni snimak na kojem on navodno pali dvije baklje?
Nemoj bolan lupati bezveze glupusti, i sam dobro znaš da se sa vama orkestrira kao što je bilo i nakon utakmice sa Marshaklokom kad ste po instrukcijama ostavili zapad na tribini i pustili da se izađe tek kad više nije bilo svjedoka u blizini za vaše HEROJSKO djelo. Je li heroj i tvoj kolega koji prošli derbi na Grbavici udara djevojku od nekih 17-18 godina pendrekom jer mu se našla na putu? Jeste garant, nadam se da je i dobio na platu radi tog herojskog čina...
Tema je huliganstvo, a koliko god to nekom čudno bilo mislim da je malo zemalja u europi gdje ga ima manje nego kod nas. Kod nas su problem baklje i to je gospodi dovoljno da to nazove huliganstvom. Pa ljudi moji jeste li svijesni u koliko se kafančina po BiH dese masovne tuče gdje udara ko koga stigne, ali to se vodi kao "ma jbg, pjanska..." i u novinama će dobiti nekih pola stranice jedino ako je neko i ne daj bože poginuo, ili barem troje da je izbodeno.
Ako se pobiju dvije skupine navijača, e tad je to problem, daj da svi pišemo o tome, daj da svi kažemo neku "pametnu" o tome jer bože moj ovde svi sve znaju, od kuhanja do huliganstva. Da me niko ne shvati pogrešno, nisam za tuče a kad treba nije mi ni to mrsko, ali kunem se životom da više nevinih ljudi strada od policije nego od navijača na svakoj utakmici.
@zonbirile
ti si očito izgubljen slučaj pa sa tobom i ne vrijedi raspravljati jer očito POJMA NEMAŠ o ovoj temi. Spominješ alkohol...da znaš koliko ne znaš gdje bi ti kraj bio...
Je li ti poznato da u hercegovinu kad se ide na gostovanje, radi jednog pijanog će biti vraćen cijeli autobus navijača... a nas još nisu vratili ni jednom...Pa sad malo skontaj... U stvari nemoj, radije razguli sa teme i ne valjaj gluposti...
I da, je li ikome od vas vajnih pametnjakovića poznato koliko su humanitarnih akcija do sad imali ti strašni huligani o kojima toliko pametujete ?
Ti decko se prvo nauci pristojnom ponasanju, pa onda mozemo diskutovati.
-
Mascherano
#258 Re: Huliganstvo
Sto vise citam vase postove sve sam jaceg uvjerenja da sa vama ne treba fino, jer vi to zaista ne zasluzujete. Pokusao sam da jednom normalnom diskusijom pomognem i vama i nama, da bude manje sukoba izmedju navijaca i policije na utakmicama, ali gotovo svaki vas post je pun uvreda i omalovazavanja. E kad je tako, diskutovacemo na stadionu, a vrijeme ce pokazati ko ce kako proci u toj "diskusiji".
-
autoe
#259 Re: Huliganstvo
Vidi momčino, nakon svega što si napisao dosad ti očito i ne razumiješ neki normalniji ton od ovog kako sam ti i napisao. Vidim da te pogađa i ovo HEROJSKO DJELO... Pa i mene bi da sam ne dao bog na tvom mjestu, ali me ne bi pogađalo na isti načina kao tebe, nego bi me bilo stid zbog toga.Mascherano wrote:autoe wrote:
ali je očito da ti je to samo na trenutak se uključila poneka siva ćelija u glavi...
@zonbirile
Ti decko se prvo nauci pristojnom ponasanju, pa onda mozemo diskutovati.
I ako imaš neki argument da nisam u pravu napiši ga, ali i sam znaš da nemaš... Jednostavno obavljaš naređenja ali ne razmišljaš da li je to ispravno što radiš... Nekad i jeste ali i sam znaš da većinom niste u pravu...
-
autoe
#260 Re: Huliganstvo
A kako ste to dosad diskutovali nego po sistemu sile ? Pusti tu šuplju da ste do sad vi bili ok a mi gadovi... Rekao sam to na početku a kažem i sad, niste svi isti ali je ogromna većina takva, sve gledate onako kako vam se kaže da gledate.Mascherano wrote:Sto vise citam vase postove sve sam jaceg uvjerenja da sa vama ne treba fino, jer vi to zaista ne zasluzujete. Pokusao sam da jednom normalnom diskusijom pomognem i vama i nama, da bude manje sukoba izmedju navijaca i policije na utakmicama, ali gotovo svaki vas post je pun uvreda i omalovazavanja. E kad je tako, diskutovacemo na stadionu, a vrijeme ce pokazati ko ce kako proci u toj "diskusiji".
Mi znamo da nije lako izaći na kraj sa naoružanim i oklopljenim napadačima, ali vi očito niste shvatili da ima nešto što je na našoj strani u svemu tome...
-
Mascherano
#261 Re: Huliganstvo
autoe wrote:
Vidi momčino, nakon svega što si napisao dosad ti očito i ne razumiješ neki normalniji ton od ovog kako sam ti i napisao. Vidim da te pogađa i ovo HEROJSKO DJELO... Pa i mene bi da sam ne dao bog na tvom mjestu, ali me ne bi pogađalo na isti načina kao tebe, nego bi me bilo stid zbog toga.
I ako imaš neki argument da nisam u pravu napiši ga, ali i sam znaš da nemaš... Jednostavno obavljaš naređenja ali ne razmišljaš da li je to ispravno što radiš... Nekad i jeste ali i sam znaš da većinom niste u pravu...
Nisam bio na toj utakmici, ali cuo sam otprilike sta se dogodilo. A takodje sam cuo i sta je bilo na utakmici prije te, na kojoj ste pljuvali po policajcima i psovali im bez ikakvog povoda (valjda jer vas nisu htjeli pustiti da uletite u teren nakon utakmice)... E sad zapitaj se da li ste te batine sami izazvali?
- JThomas
#262 Re: Huliganstvo
brate, iskreno, policija (pre)često nije ništa bolja od huligana.
eto recimo, ja znam da ti s entitetskom policijom nemaš veze, ali jesi li čuo šta je bilo zadnje željino gostovanje u lukavici, sokolovi u terenu, policija samo gleda...i onda počinje tući manijake na tribini? tri novinara pretučena - policija stoji i gleda i sutradan ne zna ništa o tome?!
izvini, tako se ni najgori razbojnici ne ponašaju. a i RS je dio BiH.
eto recimo, ja znam da ti s entitetskom policijom nemaš veze, ali jesi li čuo šta je bilo zadnje željino gostovanje u lukavici, sokolovi u terenu, policija samo gleda...i onda počinje tući manijake na tribini? tri novinara pretučena - policija stoji i gleda i sutradan ne zna ništa o tome?!
-
autoe
#263 Re: Huliganstvo
Da se uleti na teren prije utakmice sa maltežanima ? Malo je reći da griješiš, čak mislim da se i ne sjećaš o čemu se radi pa se neću raspravljati o tome sa tobom. Dobro znaš da se sa zapada nikad nije pokušalo uletiti na teren,osim kad je proslava titule bila kad je cijeli stadion uletio na teren. U stvari nebitno je više, da je više ljudi kao što je komandir koji je bio u subotu gore sve bi se puno lakše riješavalo ,jer ja sam se posvađao sa par likova koji i pored njegovog smirivanja nešto tersaju i komplikuju i dalje situaciju.A zašto, zato što nikom od nas ništa dobro neće donijeti nova prijava ili pendrek preko leđa pa je bolje da se i izbjegne ako ima neka druga solucija za riješavanje problema. A u tom momentu taj čovjek je bio ta osoba koja je mogla da smiri situaciju i nije zaslužio da neko se dere na njega.Mascherano wrote:autoe wrote:
Vidi momčino, nakon svega što si napisao dosad ti očito i ne razumiješ neki normalniji ton od ovog kako sam ti i napisao. Vidim da te pogađa i ovo HEROJSKO DJELO... Pa i mene bi da sam ne dao bog na tvom mjestu, ali me ne bi pogađalo na isti načina kao tebe, nego bi me bilo stid zbog toga.
Nisam bio na toj utakmici, ali cuo sam otprilike sta se dogodilo. A takodje sam cuo i sta je bilo na utakmici prije te, na kojoj ste pljuvali po policajcima i psovali im bez ikakvog povoda (valjda jer vas nisu htjeli pustiti da uletite u teren nakon utakmice)... E sad zapitaj se da li ste te batine sami izazvali?
Last edited by autoe on 01/10/2009 10:50, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#264 Re: Huliganstvo
neovisno od tog dogadjaja, ne znam jeste li imali aferime ili sta god, ali je srpska policija sinonim profesionalnosti kada su navijaci i odnos sa njima u odnosu na federalce, a o sarajevskim oklopljenim pozornicima necu ni da pricam.JThomas wrote:brate, iskreno, policija (pre)često nije ništa bolja od huligana.
-
tcz
#265 Re: Huliganstvo
Na utakmicama Sarajeva nisu smetale baklje i petarde sve dok se nije krenulo sa ''UPRAVA NAPOLJE'' toliko o profenionalnosti policije. Moji policajci sta vam i rade lopovi a vi ko sljepci vjerujete u njihove podvale. Evo moj brat je ucenik generacije, u skoli i ima primjerno vladanje a za vas je on huligan, zato sto voli navijati i za mal nije dobio pendrek na ulazu protiv Trnave jer ste vi imali sukob negdje sa nekim od navijaca pa onda krenuli redom pendreciti.
Mene pretresu skroz mada sam obicni navijac a ne huligan pa se pitam sto ne kazne one na ulazu koji propuste unosenje.
Mene pretresu skroz mada sam obicni navijac a ne huligan pa se pitam sto ne kazne one na ulazu koji propuste unosenje.
-
Mascherano
#266 Re: Huliganstvo
JThomas wrote:brate, iskreno, policija (pre)često nije ništa bolja od huligana.
Nisam bio tamo, ne mogu komentarisati. Btw, dobar si primjer naveo, jer oslikava koliko je sarajevska policija blaga prema navijacima u odnosu na druge policije.
Ne, upravo mislim na tu utakmicu kad je bila proslava titule. E tu ste inicirali ono sto ce se kasnije dogoditi nakon utakmice sa Maltezanima.Da se uleti na teren prije utakmice sa maltežanima ? Malo je reći da griješiš, čak mislim da se i ne sjećaš o čemu se radi pa se neću raspravljati o tome sa tobom. Dobro znaš da se sa zapada nikad nije pokušalo uletiti na teren,osim kad je proslava titule bila kad je cijeli stadion uletio na teren. U stvari nebitno je više, da je više ljudi kao što je komandir koji je bio u subotu gore sve bi se puno lakše riješavalo ,jer ja sam se posvađao sa par likova koji i pored njegovog smirivanja nešto tersaju i komplikuju i dalje situaciju.A zašto, zato što nikom od nas ništa dobro neće donijeti nova prijava ili pendrek preko leđa pa je bolje da se i izbjegne ako ima neka druga solucija za riješavanje problema.
I da se vratimo opet na Sarajevo-Celik, bio sam tu i slusao onog sa gipsom kako vrijedja policajca (novog i mladog), a sve u cilju da ispadne mangup pred grupom. Ja sam dosao mozda minut nakon nagurivanja, jer sam tad bio dole na ulazu zajedno sa tim klincem koji je uhapsen i licno sam na snimku vidio da je to taj mali koji je upalio baklje. Onda je ispala frka i otisao sam gore. Kad sam cuo i vidio vase ponasanje gore ispred ulaza, samo sam cekao znak da krenemo (kao i ostali), ali eto sef je odlucio da to prodje mirno, iako ste pogodili policajca jednog kamenom. E sad opet razmisli da li ce se taj kamen nekom drugom u nekoj drugoj prilici obiti o glavu...
Navodim namjerno primjere utakmica Zeljo-Siroki i Zeljo-Zrinjski, ali vidim da to niko ne komentarise. Navijaci Zelje su ponasanjem pokazali da su mnogo bolje organizovani od vas i uvijek cemo im izaci u susret, ako se budu ponasali kao na te dvije uakmice. A vi samo nastavite onako...
alalal wrote:Na utakmicama Sarajeva nisu smetale baklje i petarde sve dok se nije krenulo sa ''UPRAVA NAPOLJE'' toliko o profenionalnosti policije. Moji policajci sta vam i rade lopovi a vi ko sljepci vjerujete u njihove podvale. Evo moj brat je ucenik generacije, u skoli i ima primjerno vladanje a za vas je on huligan, zato sto voli navijati i za mal nije dobio pendrek na ulazu protiv Trnave jer ste vi imali sukob negdje sa nekim od navijaca pa onda krenuli redom pendreciti.
Ne pise mu na celu da je ucenik generacije...
-
tcz
#267 Re: Huliganstvo
zasto ne komentarises ovo:
Na utakmicama Sarajeva nisu smetale baklje i petarde sve dok se nije krenulo sa ''UPRAVA NAPOLJE'' toliko o profenionalnosti policije.
Na utakmicama Sarajeva nisu smetale baklje i petarde sve dok se nije krenulo sa ''UPRAVA NAPOLJE'' toliko o profenionalnosti policije.
-
Mascherano
#268 Re: Huliganstvo
alalal wrote:zasto ne komentarises ovo:
Ne znam sta tu da komentarisem. Kakve veze imaju neslaganje navijaca i uprave kluba sa policijom?
-
autoe
#269 Re: Huliganstvo
Na proslavi titule ste dosta toga i vi zeznuli tako da je ta priča pravo ofirna, ulijetanje je bilo i na istoku gdje je takođe bio belaj pred tartan stazom i gdje ti jedan od kolega koji se razmahao pendrekom zamalo nije u kanalu završio... Ali istok nije sankcionisan radi toga , i do čega onda dolazimo ? Do orkestriranog napada na zapad, tj na skupinu koje se tu nalazila, a šta je posle bilo to se već dobro zna.Mascherano wrote: Ne, upravo mislim na tu utakmicu kad je bila proslava titule. E tu ste inicirali ono sto ce se kasnije dogoditi nakon utakmice sa Maltezanima.
I da se vratimo opet na Sarajevo-Celik, bio sam tu i slusao onog sa gipsom kako vrijedja policajca (novog i mladog), a sve u cilju da ispadne mangup pred grupom. Ja sam dosao mozda minut nakon nagurivanja, jer sam tad bio dole na ulazu zajedno sa tim klincem koji je uhapsen i licno sam na snimku vidio da je to taj mali koji je upalio baklje. Onda je ispala frka i otisao sam gore. Kad sam cuo i vidio vase ponasanje gore ispred ulaza, samo sam cekao znak da krenemo (kao i ostali), ali eto sef je odlucio da to prodje mirno, iako ste pogodili policajca jednog kamenom. E sad opet razmisli da li ce se taj kamen nekom drugom u nekoj drugoj prilici obiti o glavu...
Navodim namjerno primjere utakmica Zeljo-Siroki i Zeljo-Zrinjski, ali vidim da to niko ne komentarise. Navijaci Zelje su ponasanjem pokazali da su mnogo bolje organizovani od vas i uvijek cemo im izaci u susret, ako se budu ponasali kao na te dvije uakmice. A vi samo nastavite onako...
Posle utakmice sa čelikom sam stajao na 2 metra od mjesta gdje je počeo belaj, kolega ti se počeo derati iz čista mira "šta stojite, bježi dole..." i gurnuo je prvog koji je bio do njega.
Momak se okrenuo i pitao ga šta se dereš i šta me guraš koji qurac... Tad ga je tvoj kolega uhvatio i počeo da čupa, vjerovatno da ga svuče dole prema ulazu. Ali nije on dobio kamen dobio je šaku, iskreno nisam ni vidio momka koji ga je udario tj nisam mu lice vidio, ali sam vidio da je u momentu priletio ,udario i otrgnuo tog momka kojeg je tvoj kolega držao. Iskreno mislim da ti onaj kolega nije sav u vinklu, za razliku od dvojice ili trojice njih koji su tu stajali, jbg zapamti vas čovjek više po facama pa i zna od koga šta može očekivati ali isto tako i sa kim se može razgovarati.
-
Mascherano
#270 Re: Huliganstvo
autoe wrote:Na proslavi titule ste dosta toga i vi zeznuli tako da je ta priča pravo ofirna, ulijetanje je bilo i na istoku gdje je takođe bio belaj pred tartan stazom i gdje ti jedan od kolega koji se razmahao pendrekom zamalo nije u kanalu završio... Ali istok nije sankcionisan radi toga , i do čega onda dolazimo ? Do orkestriranog napada na zapad, tj na skupinu koje se tu nalazila, a šta je posle bilo to se već dobro zna.Mascherano wrote: Ne, upravo mislim na tu utakmicu kad je bila proslava titule. E tu ste inicirali ono sto ce se kasnije dogoditi nakon utakmice sa Maltezanima.
Posle utakmice sa čelikom sam stajao na 2 metra od mjesta gdje je počeo belaj, kolega ti se počeo derati iz čista mira "šta stojite, bježi dole..." i gurnuo je prvog koji je bio do njega.
Momak se okrenuo i pitao ga šta se dereš i šta me guraš koji qurac... Tad ga je tvoj kolega uhvatio i počeo da čupa, vjerovatno da ga svuče dole prema ulazu. Ali nije on dobio kamen dobio je šaku, iskreno nisam ni vidio momka koji ga je udario tj nisam mu lice vidio, ali sam vidio da je u momentu priletio ,udario i otrgnuo tog momka kojeg je tvoj kolega držao. Iskreno mislim da ti onaj kolega nije sav u vinklu, za razliku od dvojice ili trojice njih koji su tu stajali, jbg zapamti vas čovjek više po facama pa i zna od koga šta može očekivati ali isto tako i sa kim se može razgovarati.
Ja to nisam vidio, jer nisam bio tad tu, ali recimo da je sve tako bilo. Samo me zanima kako opravdas ponasanje onog tarzana sa gipsom na ruci? Sta mu je onaj mladi policajac skrivio da ga onako vrijeđa? Mislim da ga je cak i pljunuo, i sve bez ikakvog povoda.
-
Mr Hiccup
#271 Re: Huliganstvo
naprotiv, tri tvoja visoko nadredjena tvrde suprotno(a posebno onaj kojeg autoe navodi u svom postu, mozemo i poimenicno). niko ne govori da smo mi, a i bilo koji drugi navijaci cvijecke, naprotiv ima ih i onih koji su dobro bezobrazni i pokusavaju napraviti problem gdje ga nema, ali sa druge strane pojedinci(necu generalizovati, jer je to greska obje "zaracene" strane) itekako bezobrazno znaju iskoristiti svoja ovlastenja. primjera je bezbroj.Mascherano wrote:Navijaci Zelje su ponasanjem pokazali da su mnogo bolje organizovani od vas i uvijek cemo im izaci u susret, ako se budu ponasali kao na te dvije uakmice. A vi samo nastavite onako...
da ste jaci, jaci ste, ali samo zbog one znacke i onoga sto uvijek bude na kraju sukoba navijaci policija, ma kako on zavrsio sto se tice fizicke strane sukoba, policija uvijek pobjedjuje - samo zbog te znacke. pa niste spartanci da vas 30 uleti na tribinu sa minimalno 1000 navijaca i isprebija sve redom. na otpor cete uvijek naici, koji ce cesto biti kratkotrajan ali samo zbog tog segmenta sto rijetko ko zeli da zato sto je odbranio sebe, prijatelja, grupu i tribinu od napada specijalaca (razloznog ili bezrazloznog) tu istu vecer, sutra ili za sedam dana bude uhapsen i da mu se na teret stavi, u najboljem slucaju, napad na sluzbeno lice. o popratnim batinama koje bi uslijedile nakon hapsenja, da ne govorim.
znam ja da ces ti(doduse, da ne grijesim dusu, mozda neces ti ali se desavalo vec) meni ili nekom drugom navijacu sad reci, kao sto ih je i milion do sad - "evo skinucu ja uniformu pa da se potucemo"(iako je ova recenica, koja je vec izrecena bezbrzoj puta od strane nekog policajca ipak zasebna tema za promatranje jer je sama po sebi izraz kompleksa. zasto bi neko sluzbeno lice rjesavalo pitanje (ne)pravde mimo svojih ovlasti i van duznosti?), i kad bi tog policajca taj navijac ispresavijao, cisto sumnjam da bi to onda ostalo samo na tome?
Last edited by Mr Hiccup on 01/10/2009 12:02, edited 1 time in total.
-
autoe
#272 Re: Huliganstvo
Već sam ti napisao da tarzane ne opravdavam, i da sam se i sam posvađao sa par njih koji su ti onde oko komandira vrištali.Mascherano wrote:autoe wrote:Na proslavi titule ste dosta toga i vi zeznuli tako da je ta priča pravo ofirna, ulijetanje je bilo i na istoku gdje je takođe bio belaj pred tartan stazom i gdje ti jedan od kolega koji se razmahao pendrekom zamalo nije u kanalu završio... Ali istok nije sankcionisan radi toga , i do čega onda dolazimo ? Do orkestriranog napada na zapad, tj na skupinu koje se tu nalazila, a šta je posle bilo to se već dobro zna.Mascherano wrote: Ne, upravo mislim na tu utakmicu kad je bila proslava titule. E tu ste inicirali ono sto ce se kasnije dogoditi nakon utakmice sa Maltezanima.
Ja to nisam vidio, jer nisam bio tad tu, ali recimo da je sve tako bilo. Samo me zanima kako opravdas ponasanje onog tarzana sa gipsom na ruci? Sta mu je onaj mladi policajac skrivio da ga onako vrijeđa? Mislim da ga je cak i pljunuo, i sve bez ikakvog povoda.
Ali, bilo bi lijepo da shvatiš da svki pendrek koji baz razloga nego dobije samo podiže tenzije na maximum, i da nepravda ubija ljude... Svaki put kad nekog prebijete bez veze, a ja sam bio između ostalog žrtva takvog napad (nemoj mi reći da idem ne unutrašnju kontrolu, ljudi jesu regularni ali kad skontam da tog nasilnika opet brani Kočo plaćen između ostalog i mojim porezom, onda mi je sve bilo jasno) samo pojačavate bijes kod ljudi. Sa tim izbijate argumente i onima na našoj strani koji smiruju masu ...
-
Mascherano
#273 Re: Huliganstvo
Mr Hiccup wrote:naprotiv, tri tvoja visoko nadredjena tvrde suprotno(a posebno onaj kojeg autoe navodi u svom postu, mozemo i poimenicno). niko ne govori da smo mi, a i bilo koji drugi navijaci cvijecke, naprotiv ima ih i onih koji su dobro bezobrazni i pokusavaju napraviti problem gdje ga nema, ali sa druge strane pojedinci(necu generalizovati, jer je to greska obje "zaracene" strane) itekako bezobrazno znaju iskoristiti svoja ovlastenja. primjera je bezbroj.Mascherano wrote:Navijaci Zelje su ponasanjem pokazali da su mnogo bolje organizovani od vas i uvijek cemo im izaci u susret, ako se budu ponasali kao na te dvije uakmice. A vi samo nastavite onako...
da ste jaci, jaci ste, ali samo zbog one znacke i onoga sto uvijek bude na kraju sukoba navijaci policija, ma kako on zavrsio sto se tice fizicke strane sukoba, policija uvijek pobjedjuje - samo zbog te znacke. pa niste spartanci da vas 30 uleti na tribinu sa minimalno 1000 navijaca i isprebija sve redom. na otpor cete uvijek naici, koji ce cesto biti kratkotrajan ali samo zbog tog segmenta sto rijetko ko zeli da zato sto je odbranio sebe, prijatelja, grupu i tribinu od napada specijalaca (razloznog ili bezrazloznog) tu istu vecer, sutra ili za sedam dana bude uhapsen i da mu se na teret stavi, u najboljem slucaju, napad na sluzbeno lice. o popratnim batinama koje bi uslijedile nakon hapsenja, da ne govorim.
znam ja da ces ti(doduse, da ne grijesim dusu, mozda neces ti ali se desavalo vec) meni ili nekom drugom navijacu sad reci, kao sto ih je i milion do sad - "evo skinucu ja uniformu pa da se potucemo"(iako je ova recenica, koja je vec izrecena bezbrzoj puta od strane nekog policajca ipak zasebna tema za promatranje jer je sama po sebi izraz kompleksa. zasto bi neko sluzbeno lice rjesavalo pitanje (ne)pravde mimo svojih ovlasti i van duznosti?), i kad bi tog policajca taj navijac ispresavijao, cisto sumnjam da bi to onda ostalo samo na tome?
Hehe, meni stvarno nikad nije palo na pamet da se tucem s navijacima u slobodno vrijeme. Mislis li ti da ja uzivam da se tucem s vama?
Evo sad se sjetih zanimljive situacije. Kad su se pucali penali protiv onih Svedjana, ja tel. snimam posljednji penal i slavlje igraca Sarajeva (iako ne navijam za Sarajevo) i zaleti se neki Hordas i u svoj onoj uzbudjenosti od srece lupi me po panciru uz krik "to pasaaa"
To se slazem u potpunosti.autoe wrote: Već sam ti napisao da tarzane ne opravdavam, i da sam se i sam posvađao sa par njih koji su ti onde oko komandira vrištali.
Ali, bilo bi lijepo da shvatiš da svki pendrek koji baz razloga nego dobije samo podiže tenzije na maximum, i da nepravda ubija ljude... Svaki put kad nekog prebijete bez veze, a ja sam bio između ostalog žrtva takvog napad (nemoj mi reći da idem ne unutrašnju kontrolu, ljudi jesu regularni ali kad skontam da tog nasilnika opet brani Kočo plaćen između ostalog i mojim porezom, onda mi je sve bilo jasno) samo pojačavate bijes kod ljudi. Sa tim izbijate argumente i onima na našoj strani koji smiruju masu ...
Sve se moze rijesiti dijalogom i sve se mozemo dogovoriti. Na kraju krajeva, nismo divljaci.
-
ludak_
#274 Re: Huliganstvo
Mascherano wrote:
I da se vratimo opet na Sarajevo-Celik, bio sam tu i slusao onog sa gipsom kako vrijedja policajca (novog i mladog), a sve u cilju da ispadne mangup pred grupom. Ja sam dosao mozda minut nakon nagurivanja, jer sam tad bio dole na ulazu zajedno sa tim klincem koji je uhapsen i licno sam na snimku vidio da je to taj mali koji je upalio baklje. Onda je ispala frka i otisao sam gore. Kad sam cuo i vidio vase ponasanje gore ispred ulaza, samo sam cekao znak da krenemo (kao i ostali), ali eto sef je odlucio da to prodje mirno, iako ste pogodili policajca jednog kamenom.
E bas taj novi i mladi specijalac, zut sa uvucenim obrazima, je nas zvao da se bijemo. Da napomenem, da se to desilo prije nego sto ga je prozvao onaj sa gipsom. Pitam se sta je bio njegov cilj? Zasto je pokusavao da izazove incident? Zar on kao takav zasluzuje da bude cuvar reda? Postoje li sankcije za takve?
-
Mr Hiccup
#275 Re: Huliganstvo
ja ti gore napisah kako je problem generalizacije pogresan s obje strane...Mascherano wrote: Evo sad se sjetih zanimljive situacije. Kad su se pucali penali protiv onih Svedjana, ja tel. snimam posljednji penal i slavlje igraca Sarajeva (iako ne navijam za Sarajevo) i zaleti se neki Hordas i u svoj onoj uzbudjenosti od srece lupi me po panciru uz krik "to pasaaa"Naravno da nisam reagovao, jer nisam iskompleksiran kao sto me vecina vas ovde dozivljava...