Sex prije braka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
meli_ha
#251 Re: Sex prije braka
@ baby_girl
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=58317
Evo kako Bosanci razmisljaju. Stoga ako zelis normalan obiteljski zivot, NEMOJ. Ako zelis "Sex i grad"....tvoj izbor.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=58317
Evo kako Bosanci razmisljaju. Stoga ako zelis normalan obiteljski zivot, NEMOJ. Ako zelis "Sex i grad"....tvoj izbor.
- sistem
#252 Re: Sex prije braka
nisam ginekolog, ali mogu bacit pogledhalo_ba wrote:Dragi doktori sa sarajevo-x,
ja sam se za mog hairliju udala kao djevica. jednostavno, niti sam zeljela ostati djevica nit sam se plasila dzehenema,samo sam se htjela dati nekome ko mi je najvazniji u zivotu. Jesam li nenormalna?
nije li najnormalnije zivjeti u skladu sa svojim zeljama & principima?
pocetni post izaziva tugu jer je cura izmedju dva svijeta, pod tonom predrasuda i predodredjenja, a osjetljiva na izazove svijeta oko sebe
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#253 Re: Sex prije braka
uh dobit ces stotinu dijagnozahalo_ba wrote:Dragi doktori sa sarajevo-x,
ja sam se za mog hairliju udala kao djevica. jednostavno, niti sam zeljela ostati djevica nit sam se plasila dzehenema,samo sam se htjela dati nekome ko mi je najvazniji u zivotu. Jesam li nenormalna?
Nego, vidim spominju se djeca, zaljubljenost, krizne godine, odlazak na ljetovanje sa momkom...
Ja svoje dijete jednog dana ako bude zensko nemam namjeru pustati na more samu u tim godinama s momkom, pa nek me se smatra konzervativnom i zaostalom.
Jer osoba od 17,18 godina je daleko od zrele i odrasle osobe, tek je na putu da to postane.
I jos cu jednom da kazem, mozemo se mi kao drustvo praviti moderni i savremeni i osvjesteni, ali smo daleko od toga, znate to i sami
(cast izuzecima)
Nekima nevinost ne znaci apsolutno nista i cim prije je gube, vise danas ne postoje granice. Ali meni nije normalno da djeca mladja od 10 godina, pa i 15 stupaju u sexualne odnose. A danas je toga sve vise. To je ba dijete!
Drugi zele biti nevini, iz religijskih, moralnih ili nekih drugih razloga.
Meni se svidja ono sto je @halo_ba rekla
U svakom slucaju ja cu prije podrzati onoga ko zaista cijeni svoju nevinost, nego onoga ko je daje tek tako kao da ne predstavlja nista.
Sto se tice djevojke koja je pokrenula temu, mislim da je se treba razumiti. Nije lahko zivjeti izmedju dva svijeta, da tako kazem. Jer svi mi u zivotu prodjemo te trenutke kada se lomis bil, ne bil.
Koliko god se predstavlja jednostavnim dati nekome svoju nevinost, daleko je od toga.
Naravno ima svakakvih osoba.
A ona ako zaista zivi u dijaspori onda joj je jos teze sigurno, s jedne strane zapad, moderno vrijeme, s druge strane odgoj, familija, strah...
Svako treba jednom prelomiti to i odluciti sta ce i kako ce, i kada odluci bit ce mu mnogo lakse
- Lucie
#254 Re: Sex prije braka
i sto ako taj najvaznii u zivotu ce tek doci??? ma nije fer da on nista vise nedobijehalo_ba wrote:Dragi doktori sa sarajevo-x,
- Ateista
#255 Re: Sex prije braka
A zasto uopste cekati da se napuni 18 godina? U cemu je razlika izmedju 17 i 18, treba cura da kaze momku: "sutra cemo spavati kad mi bude 18-ti rodjendan, sad jos uvijek imam 17 pa ne mogu..." ?Savez napolje wrote:Joj samo je kod nas SEX spansko selo moje misljenje je cim se napuni 18 treba se pocet sexsat a ne ona suplja ja bi se kresnula al mi neda NANA treba se ugledat na Indiju i Kinu ljudi cine dvije milijarde stanovnika ,i moraju im zabranjivat da se sexaju jer ih ima previse![]()
![]()
![]()
- Ateista
#256 Re: Sex prije braka
I ja kazem, to je samo zamjena za sex.baby_girl wrote:nisi nista ni popustioHAVANA wrote:
Jooj,nisam bio u fatačini od 83g
-
halo_ba
#257 Re: Sex prije braka
E, ne cekah ga do pedesete. Tad ionako ne bi mogao probiti barijeru.Lucie wrote:i sto ako taj najvaznii u zivotu ce tek doci??? ma nije fer da on nista vise nedobijehalo_ba wrote:Dragi doktori sa sarajevo-x,
ja sam se za mog hairliju udala kao djevica. jednostavno, niti sam zeljela ostati djevica nit sam se plasila dzehenema,samo sam se htjela dati nekome ko mi je najvazniji u zivotu. Jesam li nenormalna?![]()
![]()
- sistem
#258 Re: Sex prije braka
halo-ba, ludo jedna 
prico mi jaran da mu je djed govorio - nije dobro u zene dirat do zenidbe
ja sam prvi put golo zensko vidio kad sam se ozenio. a djed se ozenio u 15-toj 
prico mi jaran da mu je djed govorio - nije dobro u zene dirat do zenidbe
- Ateista
#259 Re: Sex prije braka
Ti to ozbiljno ili nas zezas?hejpeople wrote:Da sam na mjestu ove djevojke nebih puno uzimala u obzir sta mi kazu ovi ovako na forumu, jer ko ste vi tamo Bog zna kakve ste vi face i prilike ... mozda ''da se najezis'' !!! da svi kazu''da'' ili ''ne'' opet ih nebih poslusala dok ne bih pitala neku osobu koju znam i koja mi je na neki nacin uzor!
a sad sto se tice mog misljenja, sve to zavisi ko si i koga trazis, kakvog ces momka sebi da izaberes.. ako ces finog i postenog moras i ti biti ista! a nekog ulicara bez igdje icega sigurno nece ni zanimati gdje si ti bila i sta si radila! pametnim ljudima je to bitno! da mu se ne moze svaka fukara smijat u lice!
sta ti fali pricekat, udaj se pa to radi! nego da se vucas po hotelima i kojekavim ulicama, vikendicama ili krijuci kad mu nikog nema kuci!!! meni je to najjadnije kad shvatim gdje bi bilo mjesto radnje!
Ima ona stara: "FINE CURICE IDU RANIJE U KREVET, KAKO BI SE RANIJE VRATILE KUCI"
- Ateista
#260 Re: Sex prije braka
HAVANA wrote:Latina wrote:Nadam se da ces to reci i svojoj djeci ( bez obzira imas li sina ili kcerku ili oboje ).HAVANA wrote: Slažem se.
Himen ih ne karakteriše,garant.
Lako je lupetati po forumima. To je najlakse.
Čekaj malo.Da li ti stvarno smatraš da je himen neka garancija poštenja,morala,bilo čega?
Imam dvije ćerke i vaspitaću ih onako kako ja i moja žena mislimo da je ispravno.
To neće biti sigurno bespotrebnim ispiranjem mozga o čuvanju nevinosti do braka,mahanjem čaršafom i sl.Uvijek će moći sa nama razgovarati o svemu i imati u životu oslonac i pomoć pri donošenju ispravnih odluka.Ako ona osjeti da je sa nekim dovoljno bliska i da treba to da uradi ja je neću a i ne mogu u tome spriječiti.Sve polazi iz kućnog odgoja i čitav život se temelji na tome a mi ćemo pokušati to uraditi na najbolji mogući način.
Imao sam dosta djevojaka i sve ih i danas viđam ,neke udate ,neke ne ali jako drage osobe sa kojima sam proveo lijep dio mladosti i koje će mi uvijek ostati u lijepom siječanju.Nikada ali baš nikada ne bih mogao ni pomisliti o njima kao o nepoštenim![]()
Jednu dobru ,poštenu i ispravnu osobu karakterišu sasvim druge stvari od himena.Ima nešto i u glavi,vaspitanju,porodici,okolini pa i u oblačenju ,izboru muzike,škole...puno je tu stvari koje utiču na to kakva će osoba biti.Opet kažem,ni moja žena nije bila nevina a ni jaKad smo se počeli zabavljati o nevinosti nismo ni razmišljali pa smo sve u životu zajedno napravili za razliku od mnogih koji jedno pričaju a drugo rade.Da ,ovo je forum ali ja o svemu uvijek pišem onako kako mislim i kako živim.
Ja samo ne kontam, ako je nekima toliko vazan himen, zasto je onda uredu ostati bez njega u braku a nije prije braka, sta taj potpis mijenja?
- pustopoljina
#261 Re: Sex prije braka
postoji milion scenarija..
poslije odlicnog seksa,vodjenja ljubavi sa covjekom koji je tvoj zivot,ali ti nije prvi(ne morate biti vjencani,a ako jeste-kud ces vece srece)-mozes misliti-sto se nismo ranije sreli,sto sam onoliko godina izgubila s pogresnim ljudima,cak pokusavas izracunati koliko cete jos puta voditi ljubav dok ne budete stari i nemocni i nekako ti se premalo cini...
moze ti prvi biti muz i to moze biti najbolje nesto u tvom zivotu,sve po tabijatu-zivot sa slikovnice...nek'crknu dusmani.
moze ti prvi biti muz i kad lezis pored njega da se pitas sto ti je to trebalo,i kad pomislis koliko puta ces jos spavati s njim prije nego budete stari i nemocni-moze ti se ciniti predugo,citava vjecnost.
mozes se nikad ne udati-sto veza sa sto muskaraca i nijednog takvog da kazes-e ovo je Taj.,
mozes se razvesti,mozes se razvesti i vjencati 5 puta,
mozes imati ljubavnika,
moze ti muz imati ljubavnicu,a tebe za pokazati u drustvu...
milion scenarija...
od svega je najvaznije-gdje se ti vidis? kakvi su tvoji stavovi? sta je tebi vazno u zivotu?
poslije odlicnog seksa,vodjenja ljubavi sa covjekom koji je tvoj zivot,ali ti nije prvi(ne morate biti vjencani,a ako jeste-kud ces vece srece)-mozes misliti-sto se nismo ranije sreli,sto sam onoliko godina izgubila s pogresnim ljudima,cak pokusavas izracunati koliko cete jos puta voditi ljubav dok ne budete stari i nemocni i nekako ti se premalo cini...
moze ti prvi biti muz i to moze biti najbolje nesto u tvom zivotu,sve po tabijatu-zivot sa slikovnice...nek'crknu dusmani.
moze ti prvi biti muz i kad lezis pored njega da se pitas sto ti je to trebalo,i kad pomislis koliko puta ces jos spavati s njim prije nego budete stari i nemocni-moze ti se ciniti predugo,citava vjecnost.
mozes se nikad ne udati-sto veza sa sto muskaraca i nijednog takvog da kazes-e ovo je Taj.,
mozes imati ljubavnika,
milion scenarija...
od svega je najvaznije-gdje se ti vidis? kakvi su tvoji stavovi? sta je tebi vazno u zivotu?
- Lucie
#262 Re: Sex prije braka
nisi me svatila, sada imas svoj hajrliju njemu si dala jer ti je bio najvazniji sto ali ako tvoj najvaznii jos nije dosao, docice za dve godine naprimjer sad ce on ostati prazdnih rukahalo_ba wrote:E, ne cekah ga do pedesete. Tad ionako ne bi mogao probiti barijeru.Lucie wrote:i sto ako taj najvaznii u zivotu ce tek doci??? ma nije fer da on nista vise nedobijehalo_ba wrote:Dragi doktori sa sarajevo-x,
ja sam se za mog hairliju udala kao djevica. jednostavno, niti sam zeljela ostati djevica nit sam se plasila dzehenema,samo sam se htjela dati nekome ko mi je najvazniji u zivotu. Jesam li nenormalna?![]()
![]()
- Lucie
#263 Re: Sex prije braka
pustopoljina wrote:postoji milion scenarija..
mozes imati ljubavnika,
milion scenarija...
-
halo_ba
#264 Re: Sex prije braka
Lucie wrote:nisi me svatila, sada imas svoj hajrliju njemu si dala jer ti je bio najvazniji sto ali ako tvoj najvaznii jos nije dosao, docice za dve godine naprimjer sad ce on ostati prazdnih rukahalo_ba wrote:E, ne cekah ga do pedesete. Tad ionako ne bi mogao probiti barijeru.Lucie wrote:
i sto ako taj najvaznii u zivotu ce tek doci??? ma nije fer da on nista vise nedobije![]()
![]()
nije fer u imenu ljubavi
Izvini, ja te bas nimalo ne razabirem. Ono, ja idem flertovati, da vidim ima li jos koji pravi? Ili, da varam muza, mozda je neki jos praviji?
No, sigurna sam da je vic bio dobro zamisljen.
- Lucie
#265 Re: Sex prije braka
ali to je poenta kako znas da tvoj muz je taj pravi ako nema poredenja???ah ti sramoto bila bi prva na svetu ko prevari muza,ko flerta i ko se razvede i prva na sveetu koju ljubav smanta i nakon 20 godina braka i odjednom zali sto sve propusitla.
sex je kao cokolada. neko proba sve vrste i zna da navise obozava belgijske praline i na tome ostaje neko proba jednu najeftniju vrstu i nikada nista vise i je sretan jer ipak je to cokolada i valja. I neko jede toliko cokolade da je konstantno u depresii zbog debljine i zbog potrage za novim vrstvima

sex je kao cokolada. neko proba sve vrste i zna da navise obozava belgijske praline i na tome ostaje neko proba jednu najeftniju vrstu i nikada nista vise i je sretan jer ipak je to cokolada i valja. I neko jede toliko cokolade da je konstantno u depresii zbog debljine i zbog potrage za novim vrstvima
- HAVANA
#266 Re: Sex prije braka
Lucie wrote:ali to je poenta kako znas da tvoj muz je taj pravi ako nema poredenja???ah ti sramoto bila bi prva na svetu ko prevari muza,ko flerta i ko se razvede i prva na sveetu koju ljubav smanta i nakon 20 godina braka i odjednom zali sto sve propusitla.
sex je kao cokolada. neko proba sve vrste i zna da navise obozava belgijske praline i na tome ostaje neko proba jednu najeftniju vrstu i nikada nista vise i je sretan jer ipak je to cokolada i valja. I neko jede toliko cokolade da je konstantno u depresii zbog debljine i zbog potrage za novim vrstvima![]()
![]()
Ti ćeš proljev fasovat od čokolade.
- muz66
#267 Re: Sex prije braka
Ne treba sad probati ni svaku cunu u gradu, pa da skonta da je 134. najbolji i da sa njim treba da se krese do kraja zivota. Mislim...mogu muskarci pricati sta hoce, ali nijednom nije svejedno ako sazna da mu je djevojka spavala sa 15 likova prije njega. Budimo realni...Lucie wrote:ali to je poenta kako znas da tvoj muz je taj pravi ako nema poredenja???ah ti sramoto bila bi prva na svetu ko prevari muza,ko flerta i ko se razvede i prva na sveetu koju ljubav smanta i nakon 20 godina braka i odjednom zali sto sve propusitla.
sex je kao cokolada. neko proba sve vrste i zna da navise obozava belgijske praline i na tome ostaje neko proba jednu najeftniju vrstu i nikada nista vise i je sretan jer ipak je to cokolada i valja. I neko jede toliko cokolade da je konstantno u depresii zbog debljine i zbog potrage za novim vrstvima![]()
![]()
Sex prije braka-najnormalnija stvar. Kao i to da djevojka ima zivot prije i poslije sadasnjeg momka(kad kazem zivot bilo bi pozeljo da to zivot prostitutke da izvinete, niti da je bila ona-ko nije trazio nije ni dobio). Nesigurnom muskarcu ce smetati to sto mu je draga nekad ranije bila sa nekim, dok onom koji zna sta on moze u krevetu nece
-
halo_ba
#268 Re: Sex prije braka
Lucie, nismo na istoj talasnoj duzini. Ja sam imala puno momaka, sa nekima sam isla do "first base" i naravno da sam osjecala seksualnu potrebu.Lucie wrote:ali to je poenta kako znas da tvoj muz je taj pravi ako nema poredenja???ah ti sramoto bila bi prva na svetu ko prevari muza,ko flerta i ko se razvede i prva na sveetu koju ljubav smanta i nakon 20 godina braka i odjednom zali sto sve propusitla.
![]()
Kad sam rekla da sam se zeljela pokloniti onom ko mi je najvazniji na svijetu, nisam mislila na nekog sa alatkom od 20 cm koji mi moze prirediti 5 orgazama zaredom. Mislila sam na onoga koji ce za moj zivot, dusu, tijelo, za mene cijelu biti najvazniji. Da je samo o seksu rijec, uzela bih dobrog zigola i on bi garant bio "pravi".
Bojim se da smo se promasile, ja pricam o ljubavi, ti o seksu. Doduse, ljubav je pomalo izasla iz mode.
-
hocunecu
#269 Re: Sex prije braka
hm
,zar cokolada ne zatvara
ovaj HAVANA me redovno zbuni
ovaj HAVANA me redovno zbuni
- Lucie
#270 Re: Sex prije braka
HAVANA wrote:Lucie wrote:ali to je poenta kako znas da tvoj muz je taj pravi ako nema poredenja???ah ti sramoto bila bi prva na svetu ko prevari muza,ko flerta i ko se razvede i prva na sveetu koju ljubav smanta i nakon 20 godina braka i odjednom zali sto sve propusitla.
![]()
Ti ćeš proljev fasovat od čokolade.Smanji malo doživljaj.
ja vec znam sta meni valja i biram samo jednu vrstu belgijskih pralina
ali cula sam da neko uospte nevoli cokoladu i celog zivota nece da proba
Last edited by Lucie on 12/05/2009 13:00, edited 1 time in total.
- Aurora Borealis
#271 Re: Sex prije braka
I? Jeste se dogovorili? Smije li se zensko keksati? Ili celibat dok potpisi na papir ne legnu?
- madner
#272 Re: Sex prije braka
Naravno da smije, samo onda eliminise par kandidata za podpis. 
-
hocunecu
#273 Re: Sex prije braka
a sta s onim koje jos i uzivaju u toma cinu

- Aurora Borealis
#274 Re: Sex prije braka
Ne znam, brinem se.madner wrote:Naravno da smije, samo onda eliminise par kandidata za podpis.
Idem malo odmoriti ovaj mahalski mentalitet, od jutra se pregrijao.
- Aurora Borealis
#275 Re: Sex prije braka
te na lomachuhocunecu wrote:a sta s onim koje jos i uzivaju u toma cinu![]()
![]()