Čevljanska bodljavina (korida)
-
shalaedin
#251 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Doduse volim pjevati ... samo imam golemu tremu od publike 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#252 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Ma nije se on pjepo, vec mu je teferic izgovor za "postivanje tradicije"...kad vec ne zna ili ne zeli da pjeva, a voli tradiciju, sto ga nema u publici? Vec mi moramo hapsit familiju i komsije da dodju kad je Festival horova KOJI SE BORE DA OCUVAJU MUZICKU TRADICIJU OVIH PROSTORA...slavkoimamodilera wrote:Pjepo se pjepo!!
toliko o tradiciji i svemu.
"Falio se zuti limun"
-
shalaedin
#253 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Noge mi se oscekle i sad se sjecam osjecaja na probama kao da svak gleda u meneslavkoimamodilera wrote:Pjepo se pjepo!!
-
fixer
#254 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
nemas razloga jer publika je na koridi.shalaedin wrote:Doduse volim pjevati ... samo imam golemu tremu od publike
- ljubav_aha
#255 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
mislim da bi to mogao biti ozbiljan problem,jer na prethodnoj stranci sma postavila pricu lika,tamo se samo orila drugacija vrsta pjesamafixer wrote:nemas razloga jer publika je na koridi.shalaedin wrote:Doduse volim pjevati ... samo imam golemu tremu od publike
- JThomas
#256 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
ja i ekipa imamo već zadnjih par godina plan da odemo, ali nikako nam se ne da
da tri dana samo jedem janjetinu, pijem rakiju i zajebavam se sa seljanima
moja stara bi rekla, korijeni progovaraju
razapnite me sad ako vam ćejf

da tri dana samo jedem janjetinu, pijem rakiju i zajebavam se sa seljanima
razapnite me sad ako vam ćejf
- ljubav_aha
#257 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
korida je takodjer jedna vrsta razapinjanja zivotinje,totalna brutalnostJThomas wrote:ja i ekipa imamo već zadnjih par godina plan da odemo, ali nikako nam se ne da![]()
da tri dana samo jedem janjetinu, pijem rakiju i zajebavam se sa seljanima![]()
moja stara bi rekla, korijeni progovaraju
![]()
razapnite me sad ako vam ćejf![]()
- JThomas
#258 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
to mi je svakako sporedni dio programa. pečenje, brlja i folklor su glavni
al rekoh, samo opletite ako vas to čini sretnijim
al rekoh, samo opletite ako vas to čini sretnijim
- ljubav_aha
#259 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
samo bolesni umovi mogu uzivati u ubijanju zivitanja,a korida ,bila u BiH ili spanjoskoj,bilo gdje,je upravo takvog zabavnog karaktera
- JThomas
#260 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
iiii...ja bi se trebao pronaći u tome, ili šta? ja ne mogu pašče da šutnem kad me krene ujesti, a ne da uživam u mučenju životinja...
ja ti opisao lijepo ako bi išao, zbog čega bi išao, za garonju i brezonju kako se bodu mi puca neka stvar.
ali opet kažem, ako te ovo veseli ili ti daje osjećaj moralne superiornosti, samo naprijed...
ja ti opisao lijepo ako bi išao, zbog čega bi išao, za garonju i brezonju kako se bodu mi puca neka stvar.
ali opet kažem, ako te ovo veseli ili ti daje osjećaj moralne superiornosti, samo naprijed...
- madner
#261 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
U znak protesta protiv ovih "zastitnika" zivotinja objavljujem odlazak na koridu i uzivanje u borbi rog u rog.
Da bolji bik dobije slavu koju zasluzuje.
Da bolji bik dobije slavu koju zasluzuje.
- ljubav_aha
#262 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
sto si sti smijesan
naravno da niej normalno imati FUN gledjauci ubijanje zivotinja
licno ti se divim kako mozes jesti i uzviati u takvoj sredini,zvucis kao da ti je to posebno zadovljstvo,kao da ne mozes jesti na nekom civiliziranijem mjestu od koride
licno ti se divim kako mozes jesti i uzviati u takvoj sredini,zvucis kao da ti je to posebno zadovljstvo,kao da ne mozes jesti na nekom civiliziranijem mjestu od koride
- madner
#263 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Ko ne uziva ne mora ni doc 
- ljubav_aha
#264 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
oh,srecom,pa se ne mora

- madner
#265 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Da mi je samo znati odkud ova silna energija briznicima da se petljaju u stavi koje ih ne tangiraju. Cigare, bikovi itd...
- JThomas
#266 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
samo da znaš, nije ni civilizacija apsolutno dobro, i freud i fromm su pisali o tomeljubav_aha wrote:sto si sti smijesannaravno da niej normalno imati FUN gledjauci ubijanje zivotinja
![]()
kako je žderati na koridi još uvijek ne znam, ali možda saznam
kao što rekoh, back to basics na par dana, mozak na pašu, spavati na travi, janjetina i majka brlja
- ljubav_aha
#267 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
cekaj malo, pusaci ugrozavaju nepusacemadner wrote:Da mi je samo znati odkud ova silna energija briznicima da se petljaju u stavi koje ih ne tangiraju. Cigare, bikovi itd...
ljudi ugrozavaju bikove
kako misilis da se petljamo a da nas ne tangiraju spomenute stvari:
shvati,mene i meni slicne osobe,ne tangiraju doticne stvari na porgresan nacin za razliku od tebe i tebi slicnim osobama
- madner
#268 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Napravite operu i zabranite pusenje u njoj.ljubav_aha wrote:cekaj malo, pusaci ugrozavaju nepusacemadner wrote:Da mi je samo znati odkud ova silna energija briznicima da se petljaju u stavi koje ih ne tangiraju. Cigare, bikovi itd...![]()
ljudi ugrozavaju bikove![]()
kako misilis da se petljamo a da nas ne tangiraju spomenute stvari:
shvati,mene i meni slicne osobe,ne tangiraju doticne stvari na porgresan nacin za razliku od tebe i tebi slicnim osobama
Bikove ostavite na miru da se bodu
-
gumifufna
#269 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Ima nas kojima je zadovoljstvo jesti na njivi.Kako ti mozes jesti u civilizaciji punoj smoga.Pogaca trulja sira kajmaka malo janjetine i zalije se onom brljom sto se cuva za oblogeljubav_aha wrote:sto si sti smijesannaravno da niej normalno imati FUN gledjauci ubijanje zivotinja
![]()
Sta sam puta dobio batine sto nisam dobro pazio na krave pobole se pa jedna drugoj slomile rog.Pa sta fali i da se volovi nako malo pobodu radi nase razonode i onako ce se pobosti negdje na livadi iz cista mira.Ovdje niko ne tjera zivotinje na neko ubijanje vec ako hoce hoce , ako nece nema tjeranja ni sile vec daj druge koji se hoce ponosati.
Ove koride mnoga sela organizuju jer i m je to jedan vid zarade.I od te zarade na koridama sebi uvode vodu u selo,ulicnu rasvjetu.finansiraju svoje sportske klubove ,prave puteve itd.
Last edited by gumifufna on 07/05/2009 23:20, edited 1 time in total.
- sistem
#270 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

u svicarskoj se odrzavaju godisnje borbe krava. kazu - tradicija. svake godine bude prepuno
- rajvosa^
#271 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
sta onaj cica sto prelazi preko ulice nosi u lijevoj ruci? Meni se prvo ucini zmija, pa kontam kakva kobasica....chuchumbamayumbe wrote:Veselje sa koride u Žepi!![]()
Gledaj, nasred ulice ozvučenje, kolo oplelo po mahali...
I vi bi narodu da oduzmete ovo?!
edit: bem ti koridu nakon 5-6 puta gledanja cice - izgleda nosi stap
Last edited by rajvosa^ on 08/05/2009 03:31, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#272 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
prijedor-ska korida
- rajvosa^
#273 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
mali malo vise popio izgleda...ljubav_aha wrote:
prijedor-ska korida
![]()
- ljubav_aha
#274 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
nije mi zao ovih matadora kad poginu od pobjesnjelog bika
-
Majjah
#275 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
...Ili cak i oni sami ako su tek nakon preseljenja u Sa otkrili da je u njima oduvijek chuchao urbani duhMoHiKaNaC wrote:Cini mi se da je zadnji vikend u julu...
E sad ne znam bas koliko je ispravno davati cevljanskoj koridi epitet primitivizma. Neke stvari su rezultat tradicije a tradicija je dio svakog pojedinca koji se identifikuje sa ovom zemljom (koliko god ta tradicija u nekim slucajevima bila nekom nemila). Prihvatati sevdalinku kao dio BH tradicije a odbacivati raznorazne koride je pomalo neumjesno. Nije oduvijek u Bosni postojala gradska raja sa danasnjim karakteristikama, nije se uvijek u urbanim sredinama Bosne i Hercegovine slusao rock...
Zato povucite malo rucnu jer ako zarovite dovoljno duboku sigurno cete pronaci po nekog djeda ili pradjeda koji je rado posjecivao tu i slicne koride...