Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Neelix

#251 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Neelix »

MUNAFIK wrote:
gdje su i KOJI SU TO zakoni i pravila radi kojih ovaj centar ne bi smio biti otvoren? I sta je tacno prekrseno u tim zakonima u slucaju BBI centra?
mogul ja,

http://209.85.129.132/search?q=cache:I1 ... B-088%2520

ili ovdje,

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 56_bos.htm

pogledati pod IX. UPOTREBNA DOZVOLA
Fordas

#252 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Fordas »

MUNAFIK wrote:
dzemmo wrote:ima li wireless u centru, u bilo kojem kaficu?
jel ko provjeravao?

ja sam vidio da ima oznaka za wireless u kaficu na vrhu, na krovu... e sad da li ga zaista ima nisam provjeravao... Al ak ima oznaka vjerovatno ima...
U zavrsnoj je fazi, bice wireless u citavoj zgradi (dobivat cete obavjestenja preko wirelessa kad su namaski vakti - sorry morao sam :D )
hakazvaka

#253 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by hakazvaka »

dzemmo wrote:ima li wireless u centru, u bilo kojem kaficu?
jel ko provjeravao?
ja sam provjerio na jednom od otvorenih mjesta unutra, nema nista..
mozda bude u nekom kaficu :D
bez_ideje

#254 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by bez_ideje »

Vako......
sa otvaranjem su uranili definitivno,posto sam ja ters,bas mi je ruzno vidjeti one ostatke gradjevinskog materijala,lose spojeve.....a i jedna pokretna traka je vec stala :-?
Plato mi je uzas,uzasa :-x ....goli beton,neravne ploce,gledam one projektne skice....pa bilo je nekog drveca na njima.......nadam se da ono nije zavrseno i da ce ondje sta ozelenit

Izbor radnji je dobar,prodavacice fine(bar moja iskustva).......cijene ce ici dole,jer vec raja gube interes,ipak nas standard ne moze pokrivati ono! Onaj mi se restoran cini jako fin na drugom spratu i kafe.......Ono prizemlje i one djidje i ona ko prirodna kozmetika mi je nesto najdraze do sad...Od Lega(igracke) sam ocekivala veci izbor (veliko dijete,ne pitaj :oops: )

I meni je jako zagusljivo unutra.... :-?
Better Man

#255 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Better Man »

norah wrote:Super je sredjen ovaj novi objekat u nasem gradu. Jedino mislim da su cijene u radnjama previsoke i da ta roba ne vrijedi toliko. Npr. farmerke u butiku Replay kostaju preko 300 KM. Stvarno su pretjerali. Takve farmerke na Zapadu kostaju oko 100 EUR. Usla u onaj butik Naf Naf, prodavacice katastrofa, neljubazne i smotane, ne znam samo gdje ih pokupise. I nisam nista kupila kad je takva usluga.
Prošle godine u Londonu sam uzeo Diesel-ove traperice i platio sam ih 100 funti (po tadašnjem kursu kad ih pretvoriš u naše novce bile su 260 i nešto KM, a gledao sam i na web siteu tada taj model što sam uzeo i cijena je bila u Eurima i koštale su isto koliko sam ih i platio), a ima modela koje koštaju i do 500 KM. Tako da me ne čudi cijena Replay traperica, samo mislim da je po pitanju kvalitete i izbora modela traperica Diesel daleko ispred Replaya i da je možda i vodeći brand kad su u pitanju traperice, barem meni. I naravno kad su traperice u pitanju biram Diesel uvijek ispred Replaya. Levis je odavno zaostao, jer su postali monotoni i jednolični sa jednim te istim modelima koje furaju milion godina.
jeza u ledja

#256 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by jeza u ledja »

Better Man wrote:Bio u BBI-u i evo mojih utisaka. Unutrašnjost centra je odlično urađena i podsjeća na velike shoping centre u Evropi i svijetu. Krenimo od dna. primjetio sam da ljudi moraju da plaćaju ulaz u garažu, što je žalosno, jer bi valjda za posjetitelje parking trebao da bude besplatan. Konzumov market je jako loš, kao prvo prostor je jako mali i skućen, a kao drugo ponuda loša i siromašna. Što se tiče spratova i butika razočaran sam ponudom za muškarce. Ulazim u Shoe Be Do i vidim more ženske obuće i kad jedva uspijem nači mušku imam šta vidjeti. Sve neke ružne tene i nema ni blizu izbora kao u Shoe Be Do u Splitu, Replay ima finih stvari, ali problem je što ne možete nači manji broj od L (kao da u Sarajevu žive samo ogromni ljudi). La Coste bez veze, jer koga još interesuju one demode majice sa kragnom i malim aligatorom na njoj (te majice su i davnih osamdesetih bile demode). nekako mi se najviše svidio Timberland. Generalno koje bio u nekom od Evropski Shoping centara i vidio ponudu u njima (npr u Budimpešti jedan, od največih u tom djelu Evrope), ponuda BBI-a će mu biti smješna ili jedan shoping centar u Londonu koji na samo jednom spratu ima ponudu kao čitav BBI, a objekt je manji od BBI. Dovoljno je otići do Zagreba i vidjeti ponudu u centru grada, gdje imaš Brendova koji su sasvim normala za svaku iole pismenu zemlju, dok kod nas toga nema ni na mapi, a i ono što ima je vrlo siromašna ponuda i samo određene veličine garderobe i to uglavnom veliki brojevi. Onaj ko nije makao nigdje dalje od BiH, ponuda u BBI će mu biti odlična. Sramota je da u BBI nema Diesel-ov shop. Diesel sam primjetio u Sham Shopu, ali je smiješno, jer još uvijek im je kolekcija za proljeće,-ljeto i to iz prošle sezone, uopće nisu imali kolekciju jesen - zima, a da ne govorim o ponudi jeansa. Jednom sam prije par godina u Butiku do cafea Vatra kupio Diesel farmerke (bilo je tu više brendova, ali se zatvorila i otvorila sportska radnja) i tražim veličinu 31 struk i 30 nogavice i naravno nema. Ima samo struk 31 i nogavice 32 i moraš ih kratiti. Dok u Londonu kad sam bio prošle zime u Diesel-u svide mi se jedne traperice, odnosno nijansa boje i tražim 31 struk nogavice 30 i odmah mi frajer nađe i dadne. kako je kroj bio malo siri nisu mi odgovarale i skonta frajer i dadne mi druge koje su imale identičnu nijansu boje i kroj koji mi je odgovarao i naravno 31 struk 30 nogavice. Probam ih i savrseno stoje na meni i odmah ih kupim. Ja sam se pravo iznenadio koliko je frajer koji radi kao prodavac stručan i pismen. Našao mi je traperice od prve koje mi odgovaraju i naravno u nijansi boje koja se meni sviđa, odnosno u nijansi boje kojoj su bile one koje sam ja prvo zapazio i probao, a da ne govorim da možeš bez problema nači svoju veličinu, kako u struku tako i dužinu nogavica, tako da ih ne moraš kratiti. O kabini za probavanje traperica da ne govorim. Unutra je ogromno ogledalo u gotičkom stilu, na podu je tepih i veličina prostorije je toliko velika da se možeš fino raskomotiti, imaš stolicu s naslonjačem da možeš sjesti i fino isprobati odabrani artikl i naravno dovoljno vješalica oda ostaviš svoje stvari,a ne da ioh spuštaš na pod. Navešću takođe jedan primjer i problem kod Benettona i Sisleya u Sarajevu. Kada im dođe kolekcija ja fino pregledam kakvih ima hlaća na peglu (oblaćim ih na posao) i kad nađem koje mi se sviđaju nastaje problem, jer nemaju veličinu 46, već im je najmanja 48 i još me fino ubjeđuju da se manji broj od 48 ne prozvodi za muškarce što je glupost i nepismenost prodavca. Fino izvadim foto aparat i uslikam hlaće koje mi se sviđaju i pošaljem sestri u koja živi u Londonu sliku i ona ode u njihovu radnju i bez problema mi nađe te hlaće i naravno u mojoj veličini 46 i još mi kaže ako ti treba i manji od 46, kao npr. 44 ili 42 ima se kupit.
Sori, ali pravi si metrousekšual. :D
ljubav_aha

#257 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

jeza u ledja wrote:Sori, ali pravi si metrousekšual. :D
pa sto tebi smeta sto je tip metroseskualac,tipa ima novca,bas ga briga,uziva ;-)
ljubav_aha

#258 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

Fordas wrote:
MUNAFIK wrote:ja sam vidio da ima oznaka za wireless u kaficu na vrhu, na krovu... e sad da li ga zaista ima nisam provjeravao... Al ak ima oznaka vjerovatno ima...
U zavrsnoj je fazi, bice wireless u citavoj zgradi (dobivat cete obavjestenja preko wirelessa kad su namaski vakti - sorry morao sam :D )
fordas,bolje da si na dupe progovorio,bilo bi ti lakse,sorry,morala sam ;-)
jeza u ledja

#259 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by jeza u ledja »

ljubav_aha wrote:
pa sto tebi smeta sto je tip metroseskualac,tipa ima novca,bas ga briga,uziva ;-)
Ne smeta pobogu zezam se malo. ;-)
ljubav_aha

#260 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

JUL,znas li da su metroseskualci vec odavno OUT ;-)
jeza u ledja

#261 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by jeza u ledja »

ljubav_aha wrote:JUL,znas li da su metroseskualci vec odavno OUT ;-)
Mislis, jedan po jedan 'they're coming out'? :D
ljubav_aha

#262 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

JUL,bas si grozan :lol: opet ti :mrgreen:
ghetter_exe

#263 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ghetter_exe »

popajic wrote:Zanima me kakva su vasa razmisljanja i misljena o novom BBI centru?Sta vam se dopada a sta ne?Kakva je ponuda i kako van se dopadaju kafici i restorani?Mislite li da ce citav centar dobro raditi?Sta mislite o cijenama i usluzi...
Hvala na komentarima
Mene fakat cudi jedna stvar sa Vama (portalom sarajevo x),a to je:
Sto ne preimenujete naziv stranice Sarajevo-X u bilten BBI Centra. Popeli ste mi se vise na neku stvar i Vi i reklamiranje centra. Hajde malo umjerenosti i indirektnosti na tome. Kao da smo svi telad pa nemamo pojma sta je obican shoping centar.
Zdravo i slobodno me banujte, jer na ovome forumu svakako odavno raja nema pravo da kaze sta hoce.
Hvala :run:
popajic

#264 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by popajic »

@ghetter exe
Mene fakat cudi jedna stvar sa Vama (portalom sarajevo x),a to je:
Sto ne preimenujete naziv stranice Sarajevo-X u bilten BBI Centra. Popeli ste mi se vise na neku stvar i Vi i reklamiranje centra. Hajde malo umjerenosti i indirektnosti na tome. Kao da smo svi telad pa nemamo pojma sta je obican shoping centar.
Zdravo i slobodno me banujte, jer na ovome forumu svakako odavno raja nema pravo da kaze sta hoce.
Hvala
Ja prgava covjeka !
kakvo reklamiranje BBI :-)
Nova Sarajka ( ups,BBI) otvorena pa ljudi razmijenjuju misljenja...ni manje ni vise !
Better Man

#265 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Better Man »

jeza u ledja wrote:
ljubav_aha wrote:
Ne smeta pobogu zezam se malo. ;-)
Baš smiješno! Nisam vam nikakv metroseksualac.
Alhemicarkaa

#266 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Alhemicarkaa »

Otisla i ja da vidim to "cudo", i sve u svemu, svidja mi se. Ima svega za svaki dzep. Bas je onako napucan.
Medjutim, ima par stvari koje mi se nikako ne svidjaju: Peti sprat je totalno lose uradjen, malo prostora, hodnici uski, dugacki, nikako se snaci. Pozarne stepenice su katastrofa, prava, tako su klaustrofobicne, podsjecaju na put za atomsko skloniste, dobila sam napad panike (a morali smo ih koristiti jer pokretne stube nisu radile :? ). Dio pokretnih stuba koje rade uzasno skripe.
Inace, u globalu fenomenalan, i tesko je sve obici u jednom danu :thumbup:
*mima*

#267 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

Better Man wrote:Od svih butika meni je najbolji Replay, ali definitivno u čitavom centru je najbolje uređena i naljepša ova galerija slika. Najorginalnija stvar u BBI, barem meni. Druga slika nije baš najoštrija, ali je ipak dobra.

Image

Image

Slazem se....ogledala su super.....5000 km.....uh Danas sam i ja konacno otisla u bibiAj :D ........samo si jos trebao uslikat i zensku koja tu radi.....super izgleda :thumbup:

I jos mi se dopada onaj dio gdje prodaju razne sapune za tijelo...sve na prirodnoj bazi....ali skupo....
burek_in_space

#268 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by burek_in_space »

mima,dje radi ta zhenska?! :zoka:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#269 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by mIRCerka »

mima vjeruj mi LUSH vrijedi svake marke...ja sutra idem u bibiaj u lush...kad god sam isla van zemlje, ganjala sam lush radnje...za lice, za ruke, za kosu...spas...
*mima*

#270 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:mima vjeruj mi LUSH vrijedi svake marke...ja sutra idem u bibiaj u lush...kad god sam isla van zemlje, ganjala sam lush radnje...za lice, za ruke, za kosu...spas...

Ja sam se odusevila.......sapun kao torta ili kolac.....mirise....woooow
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#271 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by mIRCerka »

mima wrote:
mIRCerka wrote:mima vjeruj mi LUSH vrijedi svake marke...ja sutra idem u bibiaj u lush...kad god sam isla van zemlje, ganjala sam lush radnje...za lice, za ruke, za kosu...spas...

i jos kad probas te proizvode...ima da se navuces ko narkoman :D
Phia

#272 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Phia »

Krenuvši od ulaska u objekat prvo što mi je zasmetalo su one kućice za ulazak u garažu sa strana koje totalno zasjenjuju sam ulaz i potpuno uništavaju vizure ulazne sekence sa trga. Sam glavni ulaz možete skontati jedino ako pratite rijeku ljudi koja ulazi a ono drugo lijevo je valjda izlaz šta li. Uglavnom ulaz je užasno mali za jedan ovoliki šoping centar (i ovoliku navalu ljudi - svi se guraju da uđu) a onaj drugi ulaz/izlaz sam tek skužila iz trećeg puta kad sam išla prema onim mirišljavim sapunima. Helem totalno konfuzno. Kad uđete vide se lijepo elevatori.OK. Već tu ne možete da ne primjetite da je sve nedovršeno..Krenete na sprat lijepo i kad hoćete da skretene lijevo puf dočeka vas stub :shock: "Inteligentno" smišljeno nema šta - još jedno mjesto da se ljudi sudaraju. Osvjeteljenje užas - osjećala sam se kao u pećini o muzici da ne pričam - prebučno neusklađeno..Onaj kružni dio sa prodavnicama je kako tako ok. Ideš u krug nikakva nova stvar - već viđeno. Same prodavnice sve markirano i cijene na evropskom nivou a naše plate bosanske :roll: .Imam dojam da je to sve dostupno samo klasi koja također ima evropske plate - političarima i njihovim derištima. Ona glupost sa nivoima i mostićima užas. Okrene ti se želudac od silne zavrzlame. Pa opet elevatori različitih visina od kojih svaki radi kad mu se prohtije. Liftove još nisam ni kušala - ali kad vidim kako rade elevatori i ako prorade radije ću sačekati jer ne bih željela da se zaglavim unutra. Hajde dobro ideš i dođeš do 4 etaže i tamo vidiš sve za djecu - pamajko ko je smislio da to sve strpa na tu etažu - žene sa djecom trebaju da djecu teglinjaju skoz do gore - užas. I tu onda ideš kroz ljude koji ručaju i svi se tu opet gurkaju i udaraju jedni druge kako prolaznike tako i one jadnike koji sjede tu i jedu..a čula sam da ima i peti sprat ali nikako da skontam kako do njega. I pratim onu masu kad vidim svi idu na požarno stepenište. kad ono je ustvari jedini put do famoznog Petog..i popnem se nekako gore opet koz gužvu a tamo nekakva dva slijepa crijeva jedan vodi u dead end a drugi u torte i to :shock: :? Užasno..I onda skontam pa nisam vidjela konzum..siđem dole u suteren, vidim mobilmedia imamex pa gdje je konzum???taj famozni mega-konzum?? Pitam nekog kažu ulazi se s vana. pa koja nebuloza napraviti slične sadržaje na istoj etaži i fizički ih totalno odvojiti. :shock: Čovjek da bi ušao u konzum i kozmo mora izaći van pa opet ući. Izgleda da je sejo objekat prekrajao kako su mu govorili - po želji investitora a ne onako kako treba pravi arhitekta da radi - kako treba. Sve u svemu fuj. Pravi crijevni sistem - da ti se smuči. Koga zadivljuju skupi materijali koji su korišteni i kojima su se pokušale zataškati esencijalne greške u projektovanju tome će objekat biti cool. Nažalost većina ljudi pada na to jer bolje nismo ni vidjeli..
Last edited by Phia on 12/04/2009 20:09, edited 1 time in total.
*mima*

#273 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:
mima wrote:

i jos kad probas te proizvode...ima da se navuces ko narkoman :D

Vec sam se navukla... :lol: A jesi vidjela i .....l occitane....francuska kozmetika na prirodnoj bazi? Odlicna
Lady Saray

#274 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Lady Saray »

Phia wrote:I onda skontam pa nisam vidjela konzum..siđem dole u suteren, vidim mobilmedia imamex pa gdje je konzum???taj famozni mega-konzum?? Pitam nekog kažu ulazi se s vana. pa koja nebuloza napraviti slične sadržaje na istoj etaži i fizički ih totalno odvojiti. :shock: Čovjek da bi ušao u konzum i kozmo mora izaći van pa opet ući...
ne mora se izlaziti pa onda uci... dole pored mobilmedije izlazis na parking i odmah prekoputa je ulaz u drugi dio i konzum...
Phia

#275 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Phia »

Lady Saray wrote:
Phia wrote:I onda skontam pa nisam vidjela konzum..siđem dole u suteren, vidim mobilmedia imamex pa gdje je konzum???taj famozni mega-konzum?? Pitam nekog kažu ulazi se s vana. pa koja nebuloza napraviti slične sadržaje na istoj etaži i fizički ih totalno odvojiti. :shock: Čovjek da bi ušao u konzum i kozmo mora izaći van pa opet ući...
ne mora se izlaziti pa onda uci... dole pored mobilmedije izlazis na parking i odmah prekoputa je ulaz u drugi dio i konzum...
Kakva "sretna" alternativa..kroz garažu.. :roll: :roll:
Locked