kakve veze imaju dzamije sa BBI centrom koji uostalom nije cak ni prvi centar koji u svojoj ponudi nema alkohola.damir_m wrote:ma ne, ja znam dobro na koga miuslim kada kazem "islamiste"..ee!na sve one bradonje, neke komsije itd... pratiti islam znaci sta? pratiti arapski zakon iz 13. stoljeca...Vozdra raja wrote:@Damir
Dakle svi oni koji hoce da prate islamske propise su islamisti ha??
Navedi mi jednog covijeka koji je praktikovao islam a da je imao visoku fungciju u ex Yu??
po svakom osnovu arapski ili bilo koji drugi investitori imaju pravo da otvaraju bilo sta u BiH, no ono sto su oni do sada uradili i otvorili jeste ono tipicno: ISLAMIZACIJA! I hvala ne treba mi to!
to je krsenje sekularnosti drzave zbog sociolosko-drustvenih razloga. tacka!
ako je pet dzamija u jednom kvartu, onda mi smeta, smeta svakom NORMALNOM covjeku, moze se izmjeriti u decibelima da smeta... neki izgube sluh, a i ne znaju...
ne cudim se da mnogi postanu islamofob kada im neko izgradi pet dzamija oko zgrade... inace to je taj mentalitet... a znam jednu i arapsku pricu kad je jedan gradio dzamije, a nikakva dobra djela nije radio!!!!
eh pa necu dzamije, zar se mi uopste ne razumijemo, ne trebaju nam dzamije, ne trebaju vam vase ideologije, treba nam hljeb!!!!
no znate vi i sami o cemu pricam...
prvi je bio onaj (doduse propali) trzni centar vila park na malti, a kad se on otvarao nije se digla nikakva halabuka jer se zaboga ne prodaje alkohol, a sad jeste, vjerovatno zato sto nekome smeta sto je vlasnik centra musliman iz muslimanske zemlje, a ne neki Slovenac, Srbijanac i sl.
I damire pasa, pratiti islam ne znaci pratiti arapski zakon iz 13. stoljeca, ocigledno nisi upoznat sa temeljnim porukama i nacelima islama