Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tvrtko II Kotromanić

#251 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Tvrtko II Kotromanić »

damir_m wrote:
Vozdra raja wrote:@Damir

Dakle svi oni koji hoce da prate islamske propise su islamisti ha??

Navedi mi jednog covijeka koji je praktikovao islam a da je imao visoku fungciju u ex Yu??
ma ne, ja znam dobro na koga miuslim kada kazem "islamiste"..ee!na sve one bradonje, neke komsije itd... pratiti islam znaci sta? pratiti arapski zakon iz 13. stoljeca...

po svakom osnovu arapski ili bilo koji drugi investitori imaju pravo da otvaraju bilo sta u BiH, no ono sto su oni do sada uradili i otvorili jeste ono tipicno: ISLAMIZACIJA! I hvala ne treba mi to!

to je krsenje sekularnosti drzave zbog sociolosko-drustvenih razloga. tacka!

ako je pet dzamija u jednom kvartu, onda mi smeta, smeta svakom NORMALNOM covjeku, moze se izmjeriti u decibelima da smeta... neki izgube sluh, a i ne znaju...

ne cudim se da mnogi postanu islamofob kada im neko izgradi pet dzamija oko zgrade... inace to je taj mentalitet... a znam jednu i arapsku pricu kad je jedan gradio dzamije, a nikakva dobra djela nije radio!!!!

eh pa necu dzamije, zar se mi uopste ne razumijemo, ne trebaju nam dzamije, ne trebaju vam vase ideologije, treba nam hljeb!!!!
no znate vi i sami o cemu pricam...
kakve veze imaju dzamije sa BBI centrom koji uostalom nije cak ni prvi centar koji u svojoj ponudi nema alkohola.
prvi je bio onaj (doduse propali) trzni centar vila park na malti, a kad se on otvarao nije se digla nikakva halabuka jer se zaboga ne prodaje alkohol, a sad jeste, vjerovatno zato sto nekome smeta sto je vlasnik centra musliman iz muslimanske zemlje, a ne neki Slovenac, Srbijanac i sl.

I damire pasa, pratiti islam ne znaci pratiti arapski zakon iz 13. stoljeca, ocigledno nisi upoznat sa temeljnim porukama i nacelima islama ;)
MUNAFIK

#252 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

Kako glupa rasprava Boze sacuvaj....

jedina diskriminacija u ovom slucaju bi bila KADA BI SE ZABRANILA IZGRADNJA JEDNOG OVAKOG OBJEKTA I KADA BI SE ZABRANILO MUSLIMANIMA DA POSTUJU PRAVILA I OBAVEZE KOJA IM NJIHOVA VJERA NALAZE sve ostalo je supljak Isfrustriranih i umno bolesnih osoba koje ne mogu da podnesu nista dobro kod svog KOMSIJE i koji nikako ne podnose nista novo i drugacije... Bolesnici isfrustrirani, a pored njih neki su vrlo blizu stavovima i prici KARADZICA i njegovim cetnicima... a ima i onih 'pomalo fasista' i ISLAMOFOBA kojima smeta ovo sa alkoholom i svinjetinom SAMO ZATO STO TO IMA VEZE SA ISLAMOM i nista vise...

Al na svu srecu takvi pacijenti se nizasta ne PITAJU... :-)
Tvrtko II Kotromanić

#253 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Tvrtko II Kotromanić »

MUNAFIK wrote:Kako glupa rasprava Boze sacuvaj....

jedina diskriminacija u ovom slucaju bi bila KADA BI SE ZABRANILA IZGRADNJA JEDNOG OVAKOG OBJEKTA I KADA BI SE ZABRANILO MUSLIMANIMA DA POSTUJU PRAVILA I OBAVEZE KOJA IM NJIHOVA VJERA NALAZE sve ostalo je supljak Isfrustriranih i umno bolesnih osoba koje ne mogu da podnesu nista dobro kod svog KOMSIJE i koji nikako ne podnose nista novo i drugacije... Bolesnici isfrustrirani, a pored njih neki su vrlo blizu stavovima i prici KARADZICA i njegovim cetnicima... a ima i onih 'pomalo fasista' i ISLAMOFOBA kojima smeta ovo sa alkoholom i svinjetinom SAMO ZATO STO TO IMA VEZE SA ISLAMOM i nista vise...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MUNAFIK

#254 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

A sto se tice sexa zenskog donjeg vesa, pa i muskog, kondoma zaista nekontam zasto bi to bilo ZABRANJENO... Islam itekako podrzava da se ljudi sredjuju i uredjuju i da trguju a posebno podrzava da se zene sredjuju za muskarce i muskarci za zene i sredjuju i priredjuju :-D (naravno misli se na bracne drugove) i naravno da podrzava i sex (imaju tu neka pravila) al podrzava... Pa cuj... :-) :-) :-)

Nek je veselo :D
The Silent Man

#255 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

upravo... :thumbup:

ovaj forum pokazuje koliko zapravo su zatrovani ti "liberalni","tolerantni" "gradjani metropole Sarajeva" , iz njihovih stavova izvire cisto malogradjanstvo i cisti fasizam i islamofobija... ali nee... ako im to kazes onda si nacionalista,tornjak...

ne draga gospodo,vi ste fasiti,vi ste netolerantni,vi ste paranoidni!
JohnnyS

#256 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by JohnnyS »

@Munafik Nisam stručnjak za Islam, ali pretpostavljam da su i u njemu kondomi zabranjeni. Al da ponovim stav sa 2. ili 3. stranice - privatna firma, nek rade šta hoće
komentar

#257 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by komentar »

JohnnyS wrote:@Munafik Nisam stručnjak za Islam, ali pretpostavljam da su i u njemu kondomi zabranjeni. Al da ponovim stav sa 2. ili 3. stranice - privatna firma, nek rade šta hoće
Privatna firma pa nek rade šta god hoće - pa nije mi se babo borio da ovdjhe dođe ko zna koja svjetska protuha i da radi ko zna šta hoće. Ne može se tek tako to okarakterizirati jer onda bi nam prdavali i kancerogene proizvde i bičevali radnike - da rade ko šta hoće. Zato postoji zakon! Malo si previše jednostavno shvatio tržišnu ekonomiju.

Pokraj toga zato postoje države a ova se zove Bosna i Hercegovina. Sekularna.
Kakava god bila.
A kome se ne sviđa.
Avion svako jutro sa Butmira uzlijeće.
The Silent Man

#258 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

JohnnyS wrote:@Munafik Nisam stručnjak za Islam, ali pretpostavljam da su i u njemu kondomi zabranjeni. Al da ponovim stav sa 2. ili 3. stranice - privatna firma, nek rade šta hoće
da budem iskren u Sarajevu nisam vidio kurtonmat... moras trazit od tete na trafici ...

a u Teheranu ima :

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Cu ... 2085984437

i da ,pogresna ti je predpostavka :

http://islamqa.com/en/ref/12529

aj zdrao
Ahmmed

#259 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ahmmed »

Kad imam koga pitati, uglavnom se ne odlučujem za pretpostavke. :-) Islam dozvoljava kontracepciju ( iako je, naravno, ne preferira :-) ), kao metod planiranja porodice.Ali, ne na način da jedan brak u potpunosti ostane bez djece, već kao što sam i rekao, kao planski metod. Dakle, upotreba kondoma je dozvoljena. Uz samo jedan uvjet:dozvolu supruge....U suprotnom, ako žena ne želi da se koristi kontracepcija, ništa od kondoma.... ;-)
Ahmmed

#260 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ahmmed »

komentar wrote:
Privatna firma pa nek rade šta god hoće - pa nije mi se babo borio da ovdjhe dođe ko zna koja svjetska protuha i da radi ko zna šta hoće. Ne može se tek tako to okarakterizirati jer onda bi nam prdavali i kancerogene proizvde i bičevali radnike - da rade ko šta hoće. Zato postoji zakon! Malo si previše jednostavno shvatio tržišnu ekonomiju.

Pokraj toga zato postoje države a ova se zove Bosna i Hercegovina. Sekularna.
Kakava god bila.
A kome se ne sviđa.
Avion svako jutro sa Butmira uzlijeće.
Da, postoji zakon....Po kojem se kancerogeni proizvodi ne mogu prodavati i koji ne dozvoljava bičevanje radnika. Ali, ne postoji zakon, koji naređuje jednom tržnom centru da prodaje alkohol i svinjetinu.

A sa Butmira postoje svakojake konekcije.... :-) :-)
njonjica

#261 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

Ne pijem, ne kockam se, ne jedem svinjetinu :D
Po toj logici bi od mene bilo cistih 5+ za BBI....

Nego dzaba sve to; meni sve ovo lici na zapisavanje teritorije...
(izvin'te na izrazu) :oops:
dallton

#262 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

njonjica wrote:Ne pijem, ne kockam se, ne jedem svinjetinu :D

a otkud toliki proizvodi lijanovica i hercegovacke vinarije ako je zapisavanje? znaci sad se otvori agrocor prodavnica u mostaru, odmah po defaultu "hrvatska invazija"? :-)
The Silent Man

#263 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

http://www.islamic-bank.com/

evo i london zapisan... sta cemo sad? Ujedinjeno Dzamahirijsko Kraljevstvo?
njonjica

#264 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

dallton wrote:

a otkud toliki proizvodi lijanovica i hercegovacke vinarije ako je zapisavanje? znaci sad se otvori agrocor prodavnica u mostaru, odmah po defaultu "hrvatska invazija"? :-)
Mora da se salis......Lijanovici zive-gdje?
A Hercegovina je negdje u Hondurasu, pretpostavljam :-)

Nidje veze.
dallton

#265 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

njonjica wrote:
dallton wrote:

Mora da se salis......Lijanovici zive-gdje?
A Hercegovina je negdje u Hondurasu, pretpostavljam :-)

Nidje veze.
cini mi se da se ti salis...ajd da drugacije predstavim - ako raiffeisein otvori banku, ko je onda zapisao teritoriju? a znaci ako se otvori islamska banka to je zapisavanje? kontas?
callmethebreeeze

#266 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by callmethebreeeze »

jebi ga, neko ce izgledati morati otvoriti shoping centar gdje se moze kockati, piti, i kupovati svinjetina da vidimo kolike su slobode. cek malo, pa takvih mjesta vec ima... :D :D :D
MUNAFIK

#267 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

The Silent Man wrote:

upravo... :thumbup:

ovaj forum pokazuje koliko zapravo su zatrovani ti "liberalni","tolerantni" "gradjani metropole Sarajeva" , iz njihovih stavova izvire cisto malogradjanstvo i cisti fasizam i islamofobija... ali nee... ako im to kazes onda si nacionalista,tornjak...

ne draga gospodo,vi ste fasiti,vi ste netolerantni,vi ste paranoidni!
Ja njima kazem, moji postovani sugradjani, niste Vi jedini gradjani u ovome gradu. Bogami ima nas puno GRADJANA ovoga grada ali to NE ISTICEMO na svakom koraku kao sto to VI radite (vjerovatno je pojedinim od Vas to najveci uspjeh u zivotu, al to dovoljno govori o Vama, pa radi toga stalno to pominjete) I vjerovali ili ne mnogi od nas gradjana idu u dzamije i vjernicu su i postuju i pomazu druge i drugacije. Mi smo gradjani istog grada ali me je stid drugih ljudi koji dodju ovje i citaju vas ili slusaju vasu pricu... stid me je radi vas zlobnika i isfrustriranih pacenika... Vise me stid radi Vas takvih nego radi nekih turbofolkera i nekih provincijalaca, oni takvi najvise stete sebi a Vama takvima glavno popljuvat svakog drugog i sve sto taj drugi postuje... Krijete se iza nekakvog gradjanstva, puna usta su Vam toga, a sta je sa djelima? kako ste jadno smjesni... :(
njonjica

#268 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

The Silent Man wrote:

Kad se isti takav BBI centar otvori u strogom centru Trebinja, zovite, dolazim sigurno i pored realnih opasnosti.
Ili mozda u strogom centru Mostara (zapadnog, ofkors :D ).
dallton

#269 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

callmethebreeeze wrote:jebi ga, neko ce izgledati morati otvoriti shoping centar gdje se moze kockati, piti, i kupovati svinjetina da vidimo kolike su slobode. cek malo, pa takvih mjesta vec ima... :D :D :D
predlazem otvaranje dvije "red light district" zone sa tax free alkoholom, bordelima i barovima, jedna zona nek bude u sarajevu, druge u neumu, al da budu obje sredjene po modelu distrikta brcko radi konstitutivnosti :D
njonjica

#270 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

dallton wrote: cini mi se da se ti salis...ajd da drugacije predstavim - ako raiffeisein otvori banku, ko je onda zapisao teritoriju? a znaci ako se otvori islamska banka to je zapisavanje? kontas?
A tooo mo govoris......eto mogla sam zivjeti jos 150 godina e da ne znam da Raif. banka radi po propisima datim u Bibliji.
dallton

#271 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

njonjica wrote:
The Silent Man wrote:

Kad se isti takav BBI centar otvori u strogom centru Trebinja, zovite, dolazim sigurno i pored realnih opasnosti.
ako nisi zamijetio, na bulevaru u mostaru je vec isplaniran takav centar :D u trebinje nijedan pametan investitor ne bi otisao ni da mu jos das novca
dallton

#272 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

njonjica wrote:
dallton wrote: cini mi se da se ti salis...ajd da drugacije predstavim - ako raiffeisein otvori banku, ko je onda zapisao teritoriju? a znaci ako se otvori islamska banka to je zapisavanje? kontas?
A tooo mo govoris......eto mogla sam zivjeti jos 150 godina e da ne znam da Raif. banka radi po propisima datim u Bibliji.
pa sto ne kazes odmah sta ti smeta, nego se pravis luda....
njonjica

#273 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

dallton wrote: ako nisi zamijetio, na bulevaru u mostaru je vec isplaniran takav centar :D u trebinje nijedan pametan investitor ne bi otisao ni da mu jos das novca
Nisam.

Dobro, moze i BL :-)
The Silent Man

#274 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

njonjica wrote:
The Silent Man wrote:

ja argumenta :roll: ... pa bilo bi,mozda neka podruznica,ali su se pobrinuli Karadzic i Boban da ne bude...

a VI jako tolerantna i liberalna gospodo gradjani ponavljate pricu gorenavedenih...

jer vi ne shvatate da je islamsko bankarstvo ne samo normalna i opce prihvacena stvar ,nego stvar za koje vlade zapadnih zemalja izdvajaju sredstva i cine sve da uzmu dio kolaca tog trzista,koje je 1)stabilno (ova kriza ga nije dotakla) 2) u stalnom porastu... jedino je u Sarajevu to problem ... zasto ?

odgovor je jednostavan : zbog islamofobije!
MUNAFIK

#275 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

callmethebreeeze wrote:jebi ga, neko ce izgledati morati otvoriti shoping centar gdje se moze kockati, piti, i kupovati svinjetina da vidimo kolike su slobode. cek malo, pa takvih mjesta vec ima... :D :D :D
:thumbup: :bih:
ovo pokazuje koliko je ovo sve smijesno... i koliko se neki ljudi blamiraju ovda po forumu... ljudima jednostavno smeta ono ISLAMSKO sto ovaj centr negdje u sebi ima (mislim npr na Islamsko bankarstvo) i radi toga se kace na pricu oko svinjetine i alkohola... eto sad bi Muslimani MORALI prodavati alkohol i konzumirati ga jer je BiH sekularna drzava... jao jaoooooo :-)
Locked