ekvivalent wrote:ne zeleci da ulazim u diskusiju o potrebi i zelji momaka da nastave skolovanje(tesko ce ih biti sada nagovoriti na to,poslije ce to zeljeti i sami)slazem s ahmedom
trenutno su tih par ovaca prioritet za puko prezivljavanje
a ako im zelimo pomoci da sami ostanu na nogama,najlakse i najisplativije je skuckati pare i kupiti im motokultivator i motornu pilu
iz licnog iskustva znam da u svako godisnje doba s te dvije masine mogu opstati i ostati
radeci poslove sebi i komsijama...
i naravno svaka cast 55ici, amrici,kurty-ju i svima koji su pomogli
idemo dalje
Odlicno, to je prava stvar, ljudima omoguciti sredstvo za prezivljavanje i da mogu zivjeti od svog rada. Zemlje, kako neko rece imaju nesto, dovoljno da hrane ovcice a poslije i kravu. Uglavnom omoguciti im sansu za dobar start. Jer do sada nisu imali sta da jedu, a ni njihovi susjedi im nisu mogli puno pomoci, jer su i sami siromasni.
A sto se tice skole, to moze malo pricekati, vazno je da ova pozrtvovna majka i njena 2 sina imaju od cega krenuti. To im mozemo omoguciti i sigurna sam da cemo brzo to i uciniti.
Svaka cast Amrici i Petru i Kurtiju i svima koji su pomogli tako brzo. Ja imam dosta garderobe koju bih mogla dati gospodji majci, imam i viska sudja, escajga i jos korisnih kucnih potrebstina koje su ocuvane. Takodje cu i nesto novca dati cim mi legne plata. Isto tako sam voljna da odem im u posjetu kad neko bude isao autom.
Zaboravite na politicare, to su sitne duse koji nemaju osjecaj za bol obicnog covjeka, zaboravite na lopove na vlasti koji gledaju samo svoj interes. Njih ne dotice sudbina povratnika, bas ih briga za njih. Uglavnom su ljudi izbjeglice iz istocnih dijelova BiH naselili se u Sarajevu, Tuzli, Zenici i ostalim dijelovima FBiH, to je njihova glasacka masina.
Malobrojni koji su se vratili na svoja ognjista su prepusteni sami sebi, nema dana da se ne pojavi neka prica o teskom zivotu povratnika.
Mi cemo forumasi pomoci koliko mozemo, pomoci ce dobri ljudi iz cijelog svijeta, ne treba nam nicije priznanje i tapsanje po ramenu, dobro se uvijek dobrim vrati.