REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Johny

#251 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Johny »

JohnnyS wrote:Nevezano uz ovu temu, ali da imenjaka Johnyja napomenem kako je puno bolje prošla po tretmanu reprezentacija Srbije u Zadru, nego hrvatska košarkaška reprezentacija u Beogradu na eurobasketu. Dapače, na službenom otvaranju u Beogradu istrčalo je 15 dječaka sa 15 različitih dresova skoro svih sudionica natjecanja (16 je ekipa). Pitanje za 1 000 eura: Čiji je dres falio? A govorimo o službenom otvaranju. Plus što je 20 000 ljudi zdušno navijalo za španjolsku u četvrtfinalu, a sa službenog se razglasa puštale samo španjolske pjesme. Nemoj molim te izjednačavat SP u rukometu s tretmanom kakve imaju hrv. ekipe u Beogradu...
Znam sve to...

Nema tu opravdanja za ovo oko otvaranja... ne mislim da je to bio stav organizacije, vec da je neko od tehnicara namerno izostavio zastavu... ali to ne u manjuje ruzan utisak...

Ista je stvar dal ne izneo HR zastavu, ili je stavio pa skinuo(usput i sve ostale, da ne bi bilo bas providno)...

Ovo oko navijanja za Spance je posledica frustracije zbog ranog ispadanja, a bili smo domacini... zamisli situaciju da je HR repka u rukometu ispala po grupama a da je Srbija dosla u zavrsnicu u Zagreb i igrala protiv bilo koga, zar ne bi pune tribine navijali protiv, zbog straha "da ne svira Boze Pravde" u sred Zagreba...

Preslikani su motivi u oba naroda, ja ne mislim da su Srbi gori sto se tice takvih stvari, ali isto tako ne mislim da su Hrvati bolji..."isto sranje, drugo pakovanje" ;-)
Milefromneigborhood

#252 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Milefromneigborhood »

Samo jedan savjet ovoj omladini koja nije vidila ratna sranja i rovove i pakao rata,pokušajte skinut nacionalističke naočale.Iz ovih komentara vidim da ih mnogi svjesno a neki i nesvjesno nose pa ako uspijete ih skinut tek tada cete vidjeti kolika doza ignorancije,netolerancije,nerazumijevanja onih "drugih" je prisutna.npr nekima smetaju zelene zastave a nevide šahovnice i junačke orlušine,neki nazivaju ovu državu BOSNA kao da je hercegovina neka metastaza koju treba operisat pa se kad ih opomeneš vade ono lafo kao pa jarane podrazumijeva se da je i hercegovina a i da vam spomenem kako je BiH repka bila obojena prije, Sergej Barbarez je par utakmica poslije svog debija protiv Argentine na koševu izabran kao igrač utakmice i za nagradu je dobio Kur´an i tespihe a to znači da je prije tekme bilo poznato da će igrač utakmice biti bošnjak,hvala bogu pa se to malo promjenilo kada je baka došao za selektora :bih:
bosna123

#253 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosna123 »

bosanska rijec wrote:
Johny wrote:B

Kakva Sisacka bitka, to je vremeplov, davno proslo vreme...

Im...
:lol: :lol: i u vremenu i u prostoru je ona izgubljena... :lol: podsjeca me na one pravoslavne likove koji samo o mitskim bitkama i erojima.... cuj ona da se izdigne... :lol:
OK, onda smo zavrsili...
Ne sjecam se da smo se ni upoznali ikada, interesantan ti je ovaj nacin pristupa drugim ljudima. Bas onako odgojeno...
Last edited by bosna123 on 03/04/2009 14:52, edited 1 time in total.
solanik

#254 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by solanik »

Johny wrote:
JohnnyS wrote:Nevezano uz ovu temu, ali da imenjaka Johnyja napomenem kako je puno bolje prošla po tretmanu reprezentacija Srbije u Zadru, nego hrvatska košarkaška reprezentacija u Beogradu na eurobasketu. Dapače, na službenom otvaranju u Beogradu istrčalo je 15 dječaka sa 15 različitih dresova skoro svih sudionica natjecanja (16 je ekipa). Pitanje za 1 000 eura: Čiji je dres falio? A govorimo o službenom otvaranju. Plus što je 20 000 ljudi zdušno navijalo za španjolsku u četvrtfinalu, a sa službenog se razglasa puštale samo španjolske pjesme. Nemoj molim te izjednačavat SP u rukometu s tretmanom kakve imaju hrv. ekipe u Beogradu...
Znam sve to...

Nema tu opravdanja za ovo oko otvaranja... ne mislim da je to bio stav organizacije, vec da je neko od tehnicara namerno izostavio zastavu... ali to ne u manjuje ruzan utisak...

Ista je stvar dal ne izneo HR zastavu, ili je stavio pa skinuo(usput i sve ostale, da ne bi bilo bas providno)...

Ovo oko navijanja za Spance je posledica frustracije zbog ranog ispadanja, a bili smo domacini... zamisli situaciju da je HR repka u rukometu ispala po grupama a da je Srbija dosla u zavrsnicu u Zagreb i igrala protiv bilo koga, zar ne bi pune tribine navijali protiv, zbog straha "da ne svira Boze Pravde" u sred Zagreba...

Preslikani su motivi u oba naroda, ja ne mislim da su Srbi gori sto se tice takvih stvari, ali isto tako ne mislim da su Hrvati bolji..."isto sranje, drugo pakovanje" ;-)
slazem se u potpunosti. Ta dva plemena su u svojim frustracijama toliko slicna da se neinformiranom promatracu ponekad prividi da je u pitanju samo jedno.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#255 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by karabaja-x »

ja uvjek navijam za sve naše
Johny

#256 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Johny »

Evo danasnjih clanaka u najtiraznijim srpskim dnevnim novinama Blicu:

http://www.blic.rs/sport.php?id=86544
http://www.blic.rs/sport.php?id=86546

Ako RS bojkotuje uspehe BIH repke u Srbiji to nije slucaj...
Johny

#257 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Johny »

dupli post
bosna123

#258 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosna123 »

Johny wrote:Evo danasnjih clanaka u najtiraznijim srpskim dnevnim novinama Blicu:

:thumbup:
A Nemanja je stvarno odlicno branio, posebno u Zenici. Mislim da je i sam sebe iznenadio.
Johny

#259 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Johny »

bosna123 wrote:
Johny wrote:Evo danasnjih clanaka u najtiraznijim srpskim dnevnim novinama Blicu:

:thumbup:
A Nemanja je stvarno odlicno branio, posebno u Zenici. Mislim da je i sam sebe iznenadio.
Uz malo srece i Srbija i BIH i Hrvatska otici ce u Juznu Afriku... nije tolko ni vazno sta tamo uradimo, samo ono cekanje, nervoza, pivo, analize...ceo juni uz tv kad vecina zena pizdi sto ih muzevi tretiraju kao da ne postoje...neprocenjivo... :wink:
bosna123

#260 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosna123 »

Vjeruj mi i ja jedva cekam, a zena sam... Pratim vise manje uvijek velika prvenstva. Sjecas li se Argentina-Jugoslavija '90, cak imam i u dnevniku opisanu tu utakmicu...
nineinchnails

#261 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by nineinchnails »

JohnnyS wrote:
JohnnyS wrote:Evo kako je to sve vidio Emir Imamović...

http://www.e-novine.com/sr/region/clanak.php?id=24585
Da izdvojim dio koji posebno pogađa par zadnjih dana...

To kada 15.000 ljudi u Zenici skandira ime Srbina iz Gacka – Nemanje Supića, kada Hrvat Boris Pandža čupa travu dok trči za belgijskim napadačima, kada Bošnjak Zlatan Bajramović grli Hrvata Ćiru Blaževića, a Srbin Zvjezdan Misimović centaršutevima pogađa Bošnjaka Edina Džeku, kada jedan Banjalučanin u radijskoj anketi kaže da do sada nije, a od sada hoće navijati za reprezentaciju BiH, a Hercegovka sa zapadne obale Neretve prognozira pobjedu BiH od tri - nula, kada se sa tribina ne poziva na puštanje krvi i kada nikome, zapravo, nije važno koje je nacionalnosti Safet Nadarević, ali jeste to što mu je pobjegao protivnički napadač, e to je dokaz da možda, samo možda, nije sve crno k'o noć u zemlji sa najviše nesreće po broju kvadratnih kilometara na svijetu.
To je lijepo....to je Bosna :bih:
Bolt

#262 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Bolt »

tonyj wrote:
Bolt wrote:Ja kao Bosanac i Musliman nemam rezervne države. Ja volim i navijam samo za BiH. Kad mi neko na utakmici pocne mahat turskom zastavom ili onom zelenom sa mačevima, u usta bi mu je ugur'o. Zbog tekbiranja i tih stvari naši katolici i pravoslavci se ne osjećaju ugodno i to treba poštovati. Ljudi zbog tih stvari nemogu da navijaju svim srcem. Mi se moramo jedni drugima prilagođavati, to je jedini način! Kada igra BIH ne želim da vidim nijednu drugu zastavu. I ja imam simpatije prema repki Hrvatske a komoli naši katolici, to mi je ok, al brate vrijeme je da se provokacije maknu sa navijačkih tribina i da se ujedinimo. Tri vjere - jedna nacija je jedina formula za nas.
Ja sam, kao što rekoh, HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti, ne volim BiH, nego je BiH dio mene i kao takva smo jedno tijelo i jedna duša i koliko čovjek poštuje sebe, poštuje i ono što je dio njega. Što se tiče navijanja, skakao sam, zajedno sa nas desetak u sred ZAPADNOG MOSTARA i vikao kao lud kad ga je Džeko zavalio u Genku, kao da mi život ovisi o tome, kad već govorimo o navijanju.
Slažem se u s tobom u dijelu oko tekbiranja i tusrkih i inih zastava, jer mi ih je pun kuvac uistinu. Ali budala ima svugdje, tako da ja HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti se zgražam nad tim što netko razvija te i takve zastave, ali ni u ludilu meni HERCEGOVCU u srcu i duši, Hrvatu po nacionalnosti, katoliku po vjeroispovijesti ne bi palo na pamet stigmatizirati muslimane sa istočne strane grada kao da su svi oni poput onog hajvana što je viorio turskom zastavom.
Ne slažem se s tobom samo u dijelu "naši katolici i pravoslavci", jer ja HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti nisam tvoj, vaš, a najmanje naš, nego sam svoj, u jednakoj mjeri kako si ti svoj, a nisi moj. Formula tri vjeroispovijesti - jedna nacija bi mogla proći, kad bi se ta nacija zvala HERCEGOVAČKA, jer bi ona imala isti legitimitet kao i ona potencijalna bosanska.
Međutim, u ne baš tako dalekoj povijesti vidjeli smo da formula više vjera u istoj naciji ne funkcionira, pa je u našem okruženju i socio-političkim okolnostima u kojima živimo najbolje da svi ostanu svoji, ali da ljudska vrijednost nadvlada nacionalnu i inu pripadnost. Ja, HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti tvrdim da me zanima isključivo kakav je netko kao čovjek, takav sam bio i od 92.- 97. i prije 92., a takav sam i danas. Jeli netko bošnjak, musliman, srbin ili rom... to me iskreno ne zanima.
Skont'o sam! Ti si HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti, koji ne voli BIH. Jaro meni je ovo dosta!!!
All the best! :thumbup:
[Matrix]

#263 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by [Matrix] »

Ovaj gosp.Liska vam je sve objasnio,samo je nugodna istina da mi odavno ne igramo Nogomet niti Fudbal vec
se politicki driblamo sve dok neko ne strada ili dok svi ne stradamo.Covjek lepo rece,mi navijamo da bismo
ponizili protivnika ,sto vrijedi obostrano.Svuda u svijetu se navija da bi se na neki nacin protivniku
oduzela moc ,da bi ga se nadvisilo makar i privremeno.Navijanje u BIH je navijanje za politicke opcije
a navijaci su samo glasnija manjina,oni su sve ono sto doma sniva tiha vecina.Dakle imamo Fudbal jal
Nogomet koji nije vise nikakav sport vec izraz moci i nemoci politickih elita a bome i reklama za iste.
Sasvim je nemoguce da ideoloski "preradjeni" navijaci koji jesu nasi narodi i gradjani navijaju bez
da im se u navijanje upetlja ono za sta su trenirani,da omalovazavaju drugog ,da ponizavaju pa i da mrze
ako je programom to odredjeno.Navijaci su zapravo indikator ,oni su na sebe preuzeli svo smece ovog
drustva i jasno ga i glasno ga "ismrdjuju".To je jedina grupa gdje se bez razmisljanja,zorno ocituje
sva bijeda i svi problemi koji nas more,od ekonomije do politickih podjela,uostalom iz tih se grupa
regrutuju se "vodje" ratnih jedinica ,onih najzloglasnijih (Arkan).Navijaci su vojske bez rovova,bez
generala cekaju neki trenutak kao ovaj,da ih iskopaju a i generali ce da se nadju da "uprave" batinashe
u prave ratove protiv pravih ljudi.Rat se ugradio naprosto u svakog ovdasnjeg covjeka ,rat je zaista
jeste prvorazredan kulturni dogadjaj (U.V) u tom smislu sto nas je oblikovao i jos uvijek oblikuje,kako navijace
tako igrace,narode i gradjane (ako ih ima ).Ovdje je sve rat onaj sto je prosao ili ce tek doci.
paja_patak

#264 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by paja_patak »

JohnnyS wrote:
paja_patak wrote:Ja navijam za orlove!

Znamo... Još se sjećamo kako smo se šprdali s tobom i orlovima na temi o SP u rukometu :P
aha i ja se sjecam kad sam se radovao porazu Hrvatske milina gledati kako srbin Karabatic tuce onu curicu Balica :D
paja_patak

#265 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by paja_patak »

burek_in_space wrote:
Ne prichamo o Opstanku paja_patak. :oops:
vidi ti burece koji su beli orlovi na tabeli pa onda pricaj o opstanku :D
paja_patak

#266 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by paja_patak »

burek_in_space wrote:
vidi ti burece koji su beli orlovi na tabeli pa onda pricaj o opstanku :D
paja_patak

#267 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by paja_patak »

burek_in_space wrote:
pricamo o orlovima koji su prvi na tabeli :D ispred mocne Francuske...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#268 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by pici »

Ćiro Blažević: "Svi govore u Zenici su mudžahedini, a Bilinim poljem se ori: Nemanja, Nemanja... Ma, mi smo Evropa!"

*** SPAM *** - Sada, kada sa fudbalskom reprezentacijom BiH proživljava drugu mladost, Miroslav Ćiro Blažević interesantniji je čak i od Slavena Bilića. Naravno, Ćiri ne smeta sva ta pažnja, već je zapravo i koristi kako bi pomalo provocirao predsjednika HNS-a Bugojanca Vlatka Markovića, koji ga je proglasio starcem i koji je izjavio da je Blaževićevo vrijeme prošlo.

Iskreno, svi su mislili slično, ali nakon veličanstvenih pobjeda nad Belgijancima, čini se da Ćirino vrijeme tek dolazi.

Na terenu i u komunikaciji ne može se primijetiti koliko ima godina, možda tek u zaboravljanju dogovora, ali koga briga za to. Bitno je da nije zaboravio raditi ono što najbolje zna - stvoriti pobjedničku formulu i motivisati igrače da daju više od onoga što objektivno mogu. Kako, naime, drugačije objasniti da je protiv Belgije u Genku i Zenici igrao gotovo sa istim igračima, na različitim pozicijama i da su ti igrači u oba navrata briljirali?!

"Promijenio sam mentalitet i uspostavio jednu komunikaciju sa igračima gdje nema "ne mogu". Ma ima da možeš, pi..a ti materina. Svi se branimo i svi napadamo, to je naš moto", priznao je Ćiro za "Oslobođenje", koji je pohvalio objektivne ocjene utakmice, te je priznao konstataciju da je BiH u Genku igrala bolje nego u Zenici...

"Jest, majku mu. Tamo smo im dali četiri, a ovdje samo dva. Imali smo strašnih problema sa njima, a umalo me šlag strefio kada su im isključili igrača. Znao sam da će to kod nas prouzrokovati opuštanje, a kod njih mobilizaciju. Srećom, završilo je dobro po nas".

Ćiri su novinari "Oslobođenja" ponudili da sam izabere naslov koji želi da vidi u novinama, jer, ako ništa, zaslužio je bar to. Odmah je ponudio jedan i očekivano se odnosio na navijače...

"Moram ti, sine, reći da me dirnulo ponašanje publike. Svi govore: U Zenici su mudžahedini, ovakvi su, onakvi su, a Bilinim poljem se ori: Nemanja, Nemanja... Ma, mi smo Evropa, pa nek priča ko šta hoće. Ova mladost nema predrasuda ni prema kome", kaže Blažević, koji je bio neizmjerno sretan što su svi navijači prepoznali trenutak kada će se ujediniti i tako pomoći reprezentaciji BiH u njenom pohodu na Južnu Afriku.

"Hvala im što su me poslušali i što nije bilo incidenata. Prijetili su nam i jedva su čekali naš kiks i hvala Bogu pa se on nije desio".

A ludilo prije i poslije...

"Da, baš ludilo. Sa svojim Borčetom (Sredojević, op.a) hodam uz stepenice i on mi kaže: "Stanite, šefe, da vas pričuvam". Što ćeš me čuvati, rekoh mu, a on meni govori da sam blijed i da se boji za mene. I jesam, bio sam tako blijed i to od straha, jer sam znao šta možemo izgubiti. Bojao sam se poraza i euforije, a znao sam da bi nam pobjeda mogla donijeti ogromnu prednost nad Turcima i Belgijancima. Sada smo napravili takvu razliku da sve sami odlučujemo".

Kraj veličanstvene večeri u Zenici selektor Blažević dočekao je pozirajući fotoreporterima dižući ruke Edina Džeke u zrak, kao da govori kako je on pobjednik, iako je stadion skandirao "Ćiro, majstore, Ćiro, majstore"...

"Kako mu neću dizati ruke. Pa zabio je dva gola u presudnoj utakmici. Njegov instinkt je ubitačan, a njegovo kretanje neponovljivo. Golovi su samo potvrda njegove odlične igre i uvjeren sam da još nije dao posljednju riječ", tvrdi Ćiro, koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka poveo igrače na počasni krug oko stadiona.

Tata Ćiro je bio na čelu, a njegovi "zmajevi" su ga pratili jasno pokazujući ko je najzaslužniji za pobjedu nad Belgijancima. Otkud li mu samo snaga?

"Ma, sine, bio sam izvan sebe od sreće. Nikad mi se to nije dogodilo, ali čovjek kada ostari, onda i podjetinji. Morao sam proslaviti pobjedu, jednostavno sam morao".

A morali smo i mi pitati kako dalje. Pred nama su još četiri utakmice i svaka od njih je biti ili ne biti. Prva je Armenija, kojoj idemo na noge, a zatim nam dolazi Turska. Ukoliko se želimo nadati famoznom baražu, moramo nastaviti pobjeđivati, jer svaki kiks se skupo plaća.

"Sad ne smijemo spavati, jer ako nas uhvate na spavanju, svi smo gotovi. Već sada moramo početi tražiti adekvatne protivnike za prijateljske utakmice i napraviti plan priprema, jer se sada to radi, a ne pet do 12, ili nikako", poručio je Ćiro čelnicima Saveza, te na kraju još jednom priznao kako sa neopisivim zadovoljstvom zadirkuje Vlatka Markovića i hrvatske kolege, koji se sada otimaju za njim.

Ćiiiirooooo MAJSTOREEE !!!!!!! :mrgreen: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by pici on 03/04/2009 15:16, edited 1 time in total.
bosanska rijec

#269 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosanska rijec »

bosna123 wrote:
bosanska rijec wrote:
Johny wrote:B

Kakva Sisacka bitka, to je vremeplov, davno proslo vreme...

Im...
:lol: :lol: i u vremenu i u prostoru je ona izgubljena... :lol: podsjeca me na one pravoslavne likove koji samo o mitskim bitkama i erojima.... cuj ona da se izdigne... :lol:
OK, onda smo zavrsili...
Ne sjecam se da smo se ni upoznali ikada, interesantan ti je ovaj nacin pristupa drugim ljudima. Bas onako odgojeno...
pa ti rece da smo zavrsili , a vidi opet si se vratila i da odrzis lekciju o odgoju.... Ma nemoj kako si mi kulturna i fina ma privio bi te covjek na ranu.... :lol: i navikla na bosanski merhametluk ...pa se razocarala, e nema to vise ne prolazi...znas kako kazu ko se u mlijeko oprzio i u jogurt puse ...
E sad smo zavrsili. ;-)
VektoR

#270 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by VektoR »

pici wrote:Ćiro Blažević: "Svi govore u Zenici su mudžahedini, a Bilinim poljem se ori: Nemanja, Nemanja... Ma, mi smo Evropa!"

Ćiiiirooooo MAJSTOREEE !!!!!!! :mrgreen: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moze li ovako... Ciro - pederu, volimo te:)
bosna123

#271 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosna123 »

OK, taman. Nesto sam haos raspolozena, pa se nadam da cemo nekada ipak naci zajednicku rijec. Ovo je samo forum...
tonyj

#272 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by tonyj »

Bolt wrote:
Skont'o sam! Ti si HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti, koji ne voli BIH. Jaro meni je ovo dosta!!!
All the best! :thumbup:
Točno! Namjerno bačena udica da se pojedinci sa političko bolesnim i pogrešnim predrasudama uhvate na nju. Pročitaj malo bolje šta sam htio reći. Od kuda, primjerice, nekome pravo pitati "Voliš li BiH?" mene HERCEGOVCA. To isto da netko upita "voliš li sebe". Ja osobno, smatram SVOJU zemlju toliko svojom da je nisam napustio niti onda kada je njoj bilo najteže, niti sada kada je meni najteže, kad živim dan za dan.
Samo postavljanje teme je pogrešno, tendenciozno, ali nisam prvi koji je to rekao. I ja, da ne zaboravim: HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti 8-) . HERCEGOVAC braato!!!
Johny

#273 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by Johny »

bosna123 wrote:Vjeruj mi i ja jedva cekam, a zena sam... Pratim vise manje uvijek velika prvenstva. Sjecas li se Argentina-Jugoslavija '90, cak imam i u dnevniku opisanu tu utakmicu...
Kako ne :thumbup:

Pre toga, prvo popusimo od Nemaca, Mateus, Klinsman i Feler nas oderu 4-1, onda Davor jozic glocina protiv Kolumbije za 1-0, natrpamo Arabljane...a onda evergreen, protiv Spanaca, Piksi je odigrao utakmicu zivota, 2 gola za istoriju, prekrstio se katolicki sto su mu nacionalisti zamerili :-) :razz:

Protiv Argentine, imali smo sanse, ulazi Dejo Savicevic u produzecima...ej, cetvrtfinale svetskog a on neobrijan, kao da je na seoskoj slavi :shock: :D i promasuje sansu sa 5 metara... krecu penali, Maradoni brani Ivkovic, promasuju Piksi, Hadzibegic i Brnovic(mislim?!) i popusili smo...secam se da sam plakao posle te tekme...
bosna123

#274 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by bosna123 »

@ Johny
Ej Piksi. Ma neka mu ne zamjeraju za pogresno krstenje, nije bio u folu, a bezbeli vidio od nekog pogresno... Nije s desna na lijevo, nego s lijeva na desno... Bio je bas topao dan kada je Jugoslavija izgubila i nigdje nikog na ulicama...
stari_sarajevski_gospodin

#275 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Image :-D

Nek neko postavi tu emisiju sa TVSA na youtubu ako moze 8)
Locked