upotpunosti ili...?3XL wrote:Opstina Zenica !!!!!!!!nokia6170 wrote:Jel se zna ko je finansirao renoviranje ovog stadiona?
Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nokia6170
#251 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
- Oi
#252 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
krov, sminkanje i sve ostalo sto se radilo zadnjih mjesec dana, platila je opcina!
-
3XL
#253 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Stariji je citat , kad je tek pocelo da se prica o rekonstrukciji :nokia6170 wrote:upotpunosti ili...?3XL wrote:Opstina Zenica !!!!!!!!nokia6170 wrote:Jel se zna ko je finansirao renoviranje ovog stadiona?
"Bilino polje dobiva novi travnjak
U roku od mjesec dana počinju radovi na Bilinom polju koje bi nakon rekonstrukcije trebalo dobiti novi krov i travnjak.
Općina Zenica osigurala je milion konvertibilnih maraka za ovu rekonstrukciju, kojom će biti obuhvaćena sanacija krova na zapadnoj tribini i samog terena, na kojem će biti izmijenjena i kompletna drenaža, rekao je član Uprave Čelika Amir Džidić."
- nokia6170
#254 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
i ja sam nasao taj clanak, ali me zanimalo da li je Sarajevo ista uletilo oko pomoci finansiranja ovog stadiona?3XL wrote:
Stariji je citat , kad je tek pocelo da se prica o rekonstrukciji :
U roku od mjesec dana počinju radovi na Bilinom polju koje bi nakon rekonstrukcije trebalo dobiti novi krov i travnjak.
Općina Zenica osigurala je milion konvertibilnih maraka za ovu rekonstrukciju, kojom će biti obuhvaćena sanacija krova na zapadnoj tribini i samog terena, na kojem će biti izmijenjena i kompletna drenaža, rekao je član Uprave Čelika Amir Džidić."
- Oi
- nokia6170
#256 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Upravo nadjoc clanak koji te demantuje. Gdje se uprava celika zahvaljuje premijeru ze-do kantona, ministru sporta federacije i opcini zenica na financijskoj pomoci oko renoviranja stadiona.Oi wrote:ne
znaci nije sve tako crno kako zenicani misle
- Oi
#257 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
de postavi taj clanak!nokia6170 wrote:Upravo nadjoc clanak koji te demantuje. Gdje se uprava celika zahvaljuje premijeru ze-do kantona, ministru sporta federacije i opcini zenica na financijskoj pomoci oko renoviranja stadiona.Oi wrote:ne
pratio sam medije po pitanju zadnje obnove i kao finansijer se jedino spominje opcina zenica (1 milion), ako je jos neko dao para, svaka mu cast!
- nokia6170
#258 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
evo ovo sto sam nasao:Oi wrote:de postavi taj clanak!nokia6170 wrote:Upravo nadjoc clanak koji te demantuje. Gdje se uprava celika zahvaljuje premijeru ze-do kantona, ministru sporta federacije i opcini zenica na financijskoj pomoci oko renoviranja stadiona.Oi wrote:ne
pratio sam medije po pitanju zadnje obnove i kao finansijer se jedino spominje opcina zenica (1 milion), ako je jos neko dao para, svaka mu cast!
"Ako se radovi nastave ovom dinamikom, i ako se pronadu finansijska
sredstva, stadion 'Bilino polje' ce biti u potpunosti rekonstruisan za 10 do
15 dana i zadovoljavace UEFA kriterije. Vlada Zenicko-dobojskog kantona i
opstina Zenica pokusace da iznadu 150.000 KM, koliko je potrebno da se
zatvori finansijska konstrukcija projekta. Ovom prilikom moram istaci da su
u dosadasnjim radovima najvise pomogli Vlada Federacije BiH, Vlada Ze-Do
kantona, opstina Zenica, te djelimicno Savez kroz godisnji zakup 'Bilinog
polja' za reprezentativne nastupe", kaze Munib Usanovic, generalni sekretar
N/FS BiH.
- Oi
#259 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
to je prva rekonstrukcija koja je obavljena 2004.godine pred utakmicu sa spanijom, tj. kad su postavljene stolice na sve tribine.
http://groups.yahoo.com/group/bosanskif ... ssage/1100
i ove godine pred belgiju se nesto sitno radilo
http://www.samosport.ba/ba/vijesti/clan ... inog-polja_
http://groups.yahoo.com/group/bosanskif ... ssage/1100
i ove godine pred belgiju se nesto sitno radilo
http://www.samosport.ba/ba/vijesti/clan ... inog-polja_
-
maxell_sarajevo
#260 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ne, a zasto bi?nokia6170 wrote:i ja sam nasao taj clanak, ali me zanimalo da li je Sarajevo ista uletilo oko pomoci finansiranja ovog stadiona?3XL wrote:
U Sarajevu je olimpijski stadion i Grbavica pa opet ne daju ni marke za rekonstrukciju.
Jesu li renovirali one WC-ove između sjevera i istoka?
-
3XL
#261 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Jesu , pogledaj slike stranicu dvije prije i vidjeces.......maxell_sarajevo wrote:Ne, a zasto bi?nokia6170 wrote:i ja sam nasao taj clanak, ali me zanimalo da li je Sarajevo ista uletilo oko pomoci finansiranja ovog stadiona?3XL wrote:
U Sarajevu je olimpijski stadion i Grbavica pa opet ne daju ni marke za rekonstrukciju.
Jesu li renovirali one WC-ove između sjevera i istoka?
Evo ti slike :

Sad ostaje samo da gamad to razvali !!!
-
3XL
#262 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moze li neko da napise malo o stadionu , o organizaciji same utakmice , da li je bilo guzve kao protiv Belgije ili ima malog napredka ???
- The idijot
-
jefferson
#264 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Samo da se dignu ostale tribine na nivo zapadne!The idijot wrote:Hram![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- Gandalf
#266 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Takvo Bilino Polje sanajm već 10 godina - mada i sada sam zadovoljan - za početak volio bih da stolice na Jugu i Sjeveru konačno budu jednake onoma na Istoku i Zapadu
i definitivno zahrđale reflektore ofarbati kao i službene prostorije modernizovati a nekada ako se plasiramo na SP i dobijemo one silne milione od FIFE, možda NS djelić tih para uloži u proširenje neke od tribina.
- jeza u ledja
#267 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Fina su ona nova svjetla na krovu tribine. To je ono sto mi je najvise upalo u oci.
Jedino sto se meni ne svidja su ruzne zgrade okolo, ali jebiga, to nije do stadiona.
Ali ako smijem primjetiti - meni smeta "boja svjetla" od reflektora na terenu, koja je uvijek bila nekako zuta i cudna, starinska. Na vecini drugih stadiona (ukljucujuci i Kosevo) su mnogo jaca, odnosno svjetlija, "bjelja". Sinoc nisam obracao paznju na to, ali znam da mi je uvijek to smetalo, ono "zuto" svijetlo ko da od stare ulicne rasvjete. Je li se to promjenilo ili?
Jesam li ja jedini koji to primjecuje?
Jedino sto se meni ne svidja su ruzne zgrade okolo, ali jebiga, to nije do stadiona.
Ali ako smijem primjetiti - meni smeta "boja svjetla" od reflektora na terenu, koja je uvijek bila nekako zuta i cudna, starinska. Na vecini drugih stadiona (ukljucujuci i Kosevo) su mnogo jaca, odnosno svjetlija, "bjelja". Sinoc nisam obracao paznju na to, ali znam da mi je uvijek to smetalo, ono "zuto" svijetlo ko da od stare ulicne rasvjete. Je li se to promjenilo ili?
- Oi
#268 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
jeza u ledja wrote:Fina su ona nova svjetla na krovu tribine. To je ono sto mi je najvise upalo u oci.
nisi jedini!
reflektori su relativno stari (oko 10-tak godina), samim tim i neka starija tipa, ali najbitnije je da imaju dovoljno luxa i da ispunjavaju uvjete.
- The idijot
#269 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
pa kazu da se rekonstrukcija nastavlja....bas nesto ce raditi oko reflektora , tih prostorija ( znas da je iseljen onaj sto je zivio na stadionu , tako da si tu dobijene jos 2-3 prostorije ) i jos moraju neke kanale raditi ( TAK NESTO ).....to su bas radnici govorili , da poslije Turske nastavljaju s tim radovima...Gandalf wrote:Takvo Bilino Polje sanajm već 10 godina - mada i sada sam zadovoljan - za početak volio bih da stolice na Jugu i Sjeveru konačno budu jednake onoma na Istoku i Zapadui definitivno zahrđale reflektore ofarbati kao i službene prostorije modernizovati a nekada ako se plasiramo na SP i dobijemo one silne milione od FIFE, možda NS djelić tih para uloži u proširenje neke od tribina.
pa vidjet cemo sta ce biti od toga...
- Ajatolah_
#270 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
The idijot wrote:znas da je iseljen onaj sto je zivio na stadionu , tako da si tu dobijene jos 2-3 prostorije
- Oi
#271 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
nazalost, to je istina!EdoI wrote:The idijot wrote:znas da je iseljen onaj sto je zivio na stadionu , tako da si tu dobijene jos 2-3 prostorije![]()
![]()
![]()
dugogodisnji igrac celika je zivio tamo. pred spaniju 2004. godine trebao se iseliti, ali doslo je do belaja oko dodjele drugog stana (celik davao na koristenje, on htio za stalno), pa se stalo sa tim.
uglavnom, totalno smijesna, apsurdna i nevjerovatna situacija, ali hvala bogu, rijesila se
- The idijot
#272 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
rijesila se tako sto je covjek , umro ,Oi wrote:nazalost, to je istina!EdoI wrote:The idijot wrote:znas da je iseljen onaj sto je zivio na stadionu , tako da si tu dobijene jos 2-3 prostorije![]()
![]()
![]()
dugogodisnji igrac celika je zivio tamo. pred spaniju 2004. godine trebao se iseliti, ali doslo je do belaja oko dodjele drugog stana (celik davao na koristenje, on htio za stalno), pa se stalo sa tim.
uglavnom, totalno smijesna, apsurdna i nevjerovatna situacija, ali hvala bogu, rijesila se
- nokia6170
#273 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
no man, no problemThe idijot wrote: rijesila se tako sto je covjek , umro ,![]()
-
Alfa_Ze
#274 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ne kontam ove izjave !! Jesu li te izjave u funkciji njihovog pranja pred turskim navijacima ili ...??DNEVNI AVAZ
Ozgener nezadovoljan stadionom
Predsjednik Turske federacije Mahmud Ozgener bio je vrlo nezadovoljan stadionom Bilino polje.
- Na ovakvom stadionu nacionalne reprezentacije ne bi smjele igrati - rekao je Ozgener
#275 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Nema u Bosni stadiona da valja!