BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pietje_Bel

#251 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

neretvanac wrote:
Pietje_Bel wrote:Zelim da gledam Bosna-Belgija u srijedu ali ja zivim vani i nemam Bosanski staelit itd. Gdje na interentu cu moci gledati dobar kvalitet? Moze li mi neko pomoci oko ovoga da i nasa familija bude u stanju da gleda utakmicu a ne samo vi u Bosni... :x :x :oops: :D
Ja sam pretplacen na jednu internet-televiziju, poslat cu ti sifru i adresu privatno,svi se programi mogu gledati nasi, slika ko mlijeko.
Pozdrav!

Wow... Ma ti si kralj.. Mnogo ti hvala... :) :) :) :) :thumbup: :sax:
arzuhal

#252 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by arzuhal »

Sve naše mečeve sam dočekivao realno, sabrano i hladne glave. Neću ba više! Goni!
Blueboy-

#253 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Blueboy- »

Murat Sabanovic wrote:
Blueboy- wrote:
Murat Sabanovic wrote:budimo realni....
belgija je ipak bolja ekipa....
to sto smo ih digli u genku ,ne bi smijelo da stvara euforiju. mislim da su nas podcijenili i to je bilo kobno za njih.uostalom,turci jedva nerijeseno u istambulu izvukuse,dok se spanci dobro oznojise sa njima.
sa nerijesenim rezultatom bi bio zadovoljan
Nisi nimalo realan, turska igra sad lose sad dobro, i protiv nas u istambulu nisu odigrali bog zna sta, i onda da je nadarevic igro mi bi izvukli bod sigurno. Golovi su bili bezvezni i bez neke povezane igre turaka. Spanija igra dobro, napatila se sa belgijom, isto kao sa nama na svom terenu, neznam po cemu ti je belgija bolja? Estoniju su jedva dobili. Ocjenujes belgiju po jednoj tekmi protiv spanije, isto mozes uporediti nasu ekipu koja je izgubila 0-1 u spaniji a isto tako mogla i dobiti spaniju 1-0 ili mozda bod 1-1.

Netreba podcjenivat nikoga, ali netreba ni nasu ekipu stavljati u ispod drugi, zvucna imena belgije nisu nista zvucnija od oni u nasoj repr.

nebi nipocemu bio zadovoljan sa 1-1 u zenici, to je kukavicko razmisljanje, bolje je onda izgubiti, sad treba traziti pobjedu, i ako pobjedu ne trazis kuci gdje mislis pobjediti.

1-1 bi cisto bila katastrofa i bacanje u vodu pobjede u belgiji.
zzasto kukavicko razmisljanje????
protiv belgije osvojiti 4 boda je jako dobar rezutat.predobar.iz tebe govori optimizam i to je ok,dok ja ipak gledam na stvari malo objektivnije.
ostajem pri svom stavu
pozdrav
Ako uzmes u obzir da igras kuci na svom terenu pred 18000 navijaca koji urlicu, nemoze me niko ubjediti da ce belgijanci biti tako hladni i to zanemariti. Mislim da je sada realnije ocekivcati pobjedu nego sto je to bilo u belgiji.
sancica

#254 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by sancica »

blueboy...nemam ja nista protiv euforije ...znam da je to silna ljubav i podrska nasoj repki :bih: medjutim u takvim situacijama ljudi se pogube :-) a ako se jos desi neuspjeh onda je jos tragicnije :shock:
Ja kazem da jesam za "kontrolisanu euforiju" i uvijek sam bila i uvijek cu biti za MOJU JEDNU JEDINU BOSNU I HERCEGOVINU za repke u bilo kojem sportu :bih: :bih: :bih:
neretvanac

#255 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Pietje_Bel wrote:
neretvanac wrote:
Pietje_Bel wrote:Zelim da gledam Bosna-Belgija u srijedu ali ja zivim vani i nemam Bosanski staelit itd. Gdje na interentu cu moci gledati dobar kvalitet? Moze li mi neko pomoci oko ovoga da i nasa familija bude u stanju da gleda utakmicu a ne samo vi u Bosni... :x :x :oops: :D
Ja sam pretplacen na jednu internet-televiziju, poslat cu ti sifru i adresu privatno,svi se programi mogu gledati nasi, slika ko mlijeko.
Pozdrav!

Wow... Ma ti si kralj.. Mnogo ti hvala... :) :) :) :) :thumbup: :sax:
I kad kazu da mi Hercegovci ne valjamo. :roll: :-D
Pietje_Bel

#256 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Blueboy- wrote:
1-1 bi cisto bila katastrofa i bacanje u vodu pobjede u belgiji.
zzasto kukavicko razmisljanje????
protiv belgije osvojiti 4 boda je jako dobar rezutat.predobar.iz tebe govori optimizam i to je ok,dok ja ipak gledam na stvari malo objektivnije.
ostajem pri svom stavu
pozdrav[/quote]

Ako uzmes u obzir da igras kuci na svom terenu pred 18000 navijaca koji urlicu, nemoze me niko ubjediti da ce belgijanci biti tako hladni i to zanemariti. Mislim da je sada realnije ocekivcati pobjedu nego sto je to bilo u belgiji.[/quote]

Nama je bitno da ih pobjedimo ali da se kroz tu utakmicu nas tim jos vise razvije i da jos vise postane jedan tim. Ako ih mi pobjedimo nekom srecom a ne boljom igrom onda nista od nas. Moramo pokazati da imamo kontrolu nad igrom i onda zabiti par golova zbog toga sto smo jaci a ne iz neke srece.
king kong

#257 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by king kong »

...Belgija je jača na papiru, definitivno ima jaču odbranu...ali nema jači napad...nadam se da nećemo igrati na bod jer bi to bilo pogubno...nadam se i da nećemo dobiti gol u prvih 10 minuta jer se teško vraćamo u utakmicu kada se to desi...a prognoza...3-2 za nas :D

iskreno, neka bude šta bude...dokle god momci budu izgarali na terenu kao što je to u subotu bio slučaj, dokle god se vidi da daju sve od sebe (bez obzira na ograničene mogućnosti), ja im ni sekunde neću zamjeriti...pa makar izgubili 5-0...

mi smo (i uvijek ćemo biti) mala zemlja, bez puno podrške u svjetskim fudbalskim organizacijama (što zbog politike, što zbog korupcije,...) pa se ne možemo nadati pomoći sudija, naklonosti europske fudbalske federacije...ali se možemo nadati tome da će momci izgarati na terenu, da će dati sve od sebe...i to je najvažnije... :thumbup:

:bih:
anonimni clan

#258 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by anonimni clan »

Evo.......http://livetv.ru/de/eventinfo/21611/ :bih:
Last edited by anonimni clan on 31/03/2009 11:46, edited 1 time in total.
Pietje_Bel

#259 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

anonimni clan wrote:
Evo.......http://livetv.ru/de/eventinfo/21611/ :bih:
Je li ovo ono od neretvanca? :)
Ripicipi

#260 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

kijameta wrote:
Ovo je jedno rijetko realno razmisljanje.Kod nas u fudbalu vlada improvizacija,nerad,lopovluk i javasluk. To sto se uspjelo nesto postici u Belgiji je cista slucajnost. U svakoj novoj utakmici koju igramo protivnik je favorit,jer necemo uvijek imati srece i nece nas uvijek vile nosati,kao sto su nas nosale u Belgiji.Nije sto je Belgija neka sila,oni to nisu ali smo zato mi dno-dna,jad i ocaj.Pocev od Cire-lopinasa i taldzije sa onima iz saveza do trecerazrednih igraca koje imamo(uz par izuzetaka).
A ovo pravljenje slona od muhe i presmijesne price o odlasku na SP mi se pravo gade i pokazuju najruzniju stranu naseg i onako gadnog mentaliteta.
Zato ocekujem i nadam se pobjedi Belgije u srijedu,koja bi i nase 'zvjezde' a i sve uspaljenike stavili na parvo mjesto. A ako neko ne zna sta je nase pravo mjesto,odgovor je nase pravo mjesto je dno.Dno-dna,supak Evrope i svijeta .Kako u fudbalu,tako i u svemu a zato sto u svemu,zato i u fudbalu.
Od srca ti mogu reci da seres...
Nije te nimalo stid nakon ovih rijeci, a trebalo bi...
Zelis NAM poraz, pljujes po momcima koji su ginuli u dresu NASE DRZAVE i UBILI Belgiju u sred Genka :roll:
Jedini SUPAK u tvojoj prici si TI :x

FUJ :roll:
Last edited by Ripicipi on 31/03/2009 11:24, edited 3 times in total.
Timotije

#261 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Timotije »

http://euro2008.videosport.com

Ja uvijek gledam ovdje kad nemam druge alternative. Platis 5-8 Eura (u zavisnosti od paketa) i miran si. Prenosili su i subotnju utakmicu, a prenose i u srijedu. Gledao sam tekmu iz Genka, nije sekunde prekidalo.
Vecina ostalih linkova je jako nepouzdana, prekida, samo bezveze covjeka zivota kostaju.
Uvijek bilo, plati-pa klati :mrgreen:
saale

#262 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by saale »

halo majmune nemas veze o zivotu o jos o fudbalu, zbog toga te nabijemo na racku :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pietje_Bel

#263 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Timotije wrote:

Ja uvijek gledam ovdje kad nemam druge alternative. Platis 5-8 Eura (u zavisnosti od paketa) i miran si. Prenosili su i subotnju utakmicu, a prenose i u srijedu. Gledao sam tekmu iz Genka, nije sekunde prekidalo.
Vecina ostalih linkova je jako nepouzdana, prekida, samo bezveze covjeka zivota kostaju.
Hvala ali vidijet cu, ovaj netervanac je rekao da ce poslati kod. Je li tesko to placanje? Je li to traje dugo preko pay ball-a ?
neretvanac

#264 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Pietje_Bel wrote:
Timotije wrote:

Hvala ali vidijet cu, ovaj netervanac je rekao da ce poslati kod. Je li tesko to placanje? Je li to traje dugo preko pay ball-a ?
Preko dana dobijes sifru. Samo sabura :D
trinaesti

#265 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by trinaesti »

Bosna i Hercegovina - Belgija: 1:2

+kazna savezu zbog bakljade
+zabrana igranja u Zenici

i opet ona ista stara prica: dole savez, ćiro pederu itd!
neretvanac

#266 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

trinaesti wrote:Bosna i Hercegovina - Belgija: 1:2

Masala, sto nam je neko na krivu nogu usto :-)
Ripicipi

#267 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

trinaesti wrote:Bosna i Hercegovina - Belgija: 1:2

Pokusavas biti kontras ili sta?? Fakat ne razumijem :roll:
Stari

#268 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

Blueboy- wrote:
Stari wrote:

U pravu si ....moj optimizam je bio neutemeljen...povlacim, uz ispriku , sve sto sam napisao u prethodnom komentaru. Obrazlozenje: pred ovu proslu utakmicu smo @dado dijasporitis , ja i jos neki , ovdje na forumu, dosli do zakljucka da je bolje biti ptica-zloslutnica ...jer nas tad momci uvijek obraduju. T
I to je urodilo plodom , dakle, zasto onda ne nastaviti sa istom praxom? Idemo:

Evo vam lipi moji sta ce biti sutra u Zenici: uzvajte

Tuci ce nas Belgijanci iz penala i iz kontre u kojoj u kojoj sudac namjerno nece vidjeti ofsajd koji ce inace biti vidljiv "iz helikoptera". U tom momentu dolazi do koskanja, frke i sudac daje crveni dvojci nasih zbog "prigovora"...nasta publika reaguje kanonadom i dimnom zavjesom gorom od one neku noc u Genku....Sudac izvodi igrace napolje ....u medjuvremenu ....na centar igralista izlazi Munib Usanovic i sa osmjehom na licu uz pratnju osiguranja preko razglasnig mikrofona saopstava publici da se smiri inace ce utakmica biti prekinuta...publika uzvraca naravno psovkama i zvizducima uz pojacanu bakljadu....iznerviran reakcijom publike....Munib uzvraca udarac , i preko razglasa porucuje : "Sta je ...volovi jedni nevaspitani...... este vi mislili da se sa mnom mozete zajebavati?....kevi vam ga spalim"... Na te rjeci nastaje slom....ograda popusta ....i dolazi do masovne provale u teren....ljudski stampedo krece prema Munibu koji zajedno sa pratnjom biva izgazen u nekontrolisanoj stihiji ljudskih cipela....Sepp Blatter, saznavsi sve ovo jos istu noc saziva krizni stab FiFe i mi bivamo suspendovani na 4 godine.

Utakmica ce po tome biti naravno historijska.
Ti si umno poremecen i bolestan, i jedini Vo u ovj prici si ti. Navijace nemas pravo vrjedat, to jesu vaspitani momci, i iz tog razloga nasa repr. ima svoje navijace gdje god da igra. Malo manje mastanja, posebno ovakog bolesnog razmisljanja.
Nema smisla da me napadas i vrijedjas samo zbog toga sto ne razumijes napisano ...cijela prica je fikcija..... to razumije valjda svako ko je bar 4 osnovne zavrsio....kako god.... proslijedio sam ovaj slucaj moderatorima pa nek oni vide....
Pietje_Bel

#269 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

neretvanac wrote:
Preko dana dobijes sifru. Samo sabura :D
oK, NECU BITI DOSADAN. hVALA JOS JEDNOM. :thumbup:
mostarac

#270 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mostarac »

potres_mozga wrote:
kijameta wrote:
Ovo je jedno rijetko realno razmisljanje.Kod nas u fudbalu vlada improvizacija,nerad,lopovluk i javasluk. To sto se uspjelo nesto postici u Belgiji je cista slucajnost. U svakoj novoj utakmici koju igramo protivnik je favorit,jer necemo uvijek imati srece i nece nas uvijek vile nosati,kao sto su nas nosale u Belgiji.Nije sto je Belgija neka sila,oni to nisu ali smo zato mi dno-dna,jad i ocaj.Pocev od Cire-lopinasa i taldzije sa onima iz saveza do trecerazrednih igraca koje imamo(uz par izuzetaka).
A ovo pravljenje slona od muhe i presmijesne price o odlasku na SP mi se pravo gade i pokazuju najruzniju stranu naseg i onako gadnog mentaliteta.
Zato ocekujem i nadam se pobjedi Belgije u srijedu,koja bi i nase 'zvjezde' a i sve uspaljenike stavili na parvo mjesto. A ako neko ne zna sta je nase pravo mjesto,odgovor je nase pravo mjesto je dno.Dno-dna,supak Evrope i svijeta .Kako u fudbalu,tako i u svemu a zato sto u svemu,zato i u fudbalu.
Od srca ti mogu reci da seres...
Nije te nimalo stid nakon ovih rijeci, a trebalo bi...
Zelis NAM poraz, pljujes po momcima koji su ginuli u dresu NASE DRZAVE i UBILI Belgiju u sred Genka :roll:
Jedini SUPAK u tvojoj prici si TI :x

FUJ :roll:
slazem se sa ovim. Ja isto nisam pristalica euforije i kao da se vec vidimo na prvenstvu, ali ovo sto je kijameta napisala je fuj. Mi u Belgiji uopste nismo imali srece i Belgijanci uopste nisu stigli blizu naseg gola. Jedna njihova stativa uopste nije bila prilika i uz sve to dali su gol iz nepostojeceg penala i offside-a. Ono kad je nesto realno realno je. Belgijance smo dotukli u Genku i to je cinjenica al isto tako nikad se necu sloziti sa onima koji tvrde da nas je onomad u spaniji sudija pokrao kad ga dobismo u 97. minuti. Tad smo trebali izgubit sa pet razlike, a i prije devedesete minute se znali da ce sudija produzit najmanje 5 minuta jer je imao razloga za to.
Dakle ne treba govoriti ono sto nije, a definitivno ne stoji da smo mi dobili zbog srece u subotu. Mi smo dobili zbog igre i zbog toga sto smo ih rastavili na sastavne dijelove i zbog pritiska na njihovu zadnju liniju sto je stvaralo probleme njihovom ionako nekreativnom srednjem redu.
Dalje isto tako mislim da nema mjesta euforiji, ali zasto ne pricati kijameta o odlasku na SP. Pa zato i igramo kvalifikacije. Ono cemu ih igrati ako znas da ne mozes nista. zasto ne bi pricali o odlasku na SP? Mi smo trenutno drugi u grupi, bolja smo ekipa i od Belgije i od Turske ma koliko to tebi paralo zeludac, a ne kontam sto ti ga para. Bosna i Hercegovina u punom sastavu je trenutno najbolja balkanska ekipa ma koliko nekome to izgledalo aman zaman, al eto brate uporedimo.
Znaci uopste nije nerealno da mi odemo na svjetsko prvensto i ne znam zasto se o tome ne bi pricalo. Mi upravo velike utakmice i gubimo zbog mentaliteta kao tvoj kijameta, a to je GUBITNICKI MENTALITET koji je totalno suprotan od mentaliteta Srbije i Hrvatske. Pogledaj Hrvatsku. Imaju objektivno karina ekipu vec 7-8 godina, a igraju na svim takmicenjima i dobro igraju, a sve samo zbog pobjednickog mentaliteta i neka im ide i treba da im ide kad ljudima nije cilj da kazu bili smo dobri treci, nego uvijek pucaju na najvise mjesto, jer ako ne pucas na najvise mjesto neces doseci nijedno koje bi te zadovoljilo.
Zato cijenim sto je Ciro rekao da mi pucamo na prvo, a ne na drugo mjesto. To je ono sto nama nedostaje, sto nas jebe svo ovo vrijeme u svim selekcijama, pobjednicki duh i mentalitet i da pocnemo da cijenimo sebe, ali i ne potcjenjujemo protivnika i da se prestanemo zadovoljavati sa malim, jer onaj ko je zadovoljan malim, nikad nece napraviti nista veliko.
Sto se tice toga da ti mislis da mi nemam zvijezde u ekipi samo cu ti reci da iz tebe progovara neki nerazumljiv bijes ili sta.
Mi zaista imamo zvijezde u ekipi i Misimovic, Dzeko, Ibisevic, Salihovic pa i Bajramovic su vec zvijezde evropskog formata ma koliko ti mislio da nisu ili zelio da nisu, nemam pojma, al jesu. Ja ti garantujem zivotom da Nijemci nas u ovom sastavu ni u kakvoj grupi kvalifikacija ili na nekom prvenstvu ne bi volili dobiti za svog protivnika, a to govori dovoljno o nasim zvijezdama koje evidentno imamo i to su zvijezde sa temeljom i rezultatom iza sebe.
Nase mjesto je na postolju gdje pise broj 1 nakon finalne utakmice svjetskog prvenstva i nadam se da to Ciro govori igracima i objasnjava im da je ovo samo jedna u nizu utakmica do tog mjesta.
Ovo ce biti jebena i teska utakmica, a nas cilj je podici zlatni pehar u africi, a da bi dosli do toga potrebno je odraditi neke lakse i neke teze utakmice.
Mali_Vuk

#271 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mali_Vuk »

Del Bosque: Moramo obratiti pažnju na BiH
Vicente Del Bosque smatra kako Španija nije još uvijek završila svoj posao u kvalifikacijama mada ih već svi vide u Južnoj Africi.
Kako naglašava španski selektor najveća opasnost za prvu poziciju im prijeti upravo od naše reprezentacije.

Španija mora obratiti pažnju na Bosance. Oni će se boriti do kraja. Kalendar im je povoljan i moramo razmišljati i o najgorim pretpostavkama.

Nas, Belgiju i Tursku čekaju gostovanja u Sarajevu, a BiH ima dva lagana gostovanja, u Armeniji i Estoniji. Na papiru, tjeraju nas da osvojimo 25 bodova, izjavio je trener crvene furije.

Smatra da smo veoma organizovani…

Bosanci su starojugoslavenska škola. Disciplinirana momčad, s dobrim tjelesnim predispozicijama, organizirana u pozadini i vrlo brza prema naprijed. Imaju jako dobre igrače, kao što je Džeko, izjavio je Del Bosque za dnevnik As.
Ripicipi

#272 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

druze mostarac, u svemu se slazem :thumbup:
Niko od nas ne misli da smo Brazil, ali ovakvo pljuvanje po ekipi i rezultatu zbog kojeg je zaigralo srce hiljadama patriota ove zemlje je malo reci FUJ :roll:

Idemo dobiti Belgiju u Zenici, a za ostalo cemo vidjeti :bih:
Stari

#273 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

komeba wrote:
Stari wrote:Salu na stranu evo vele na drzavnom radiju da je Blazevic na maloprijasnjoj preskonferenciji saopstio sastav ljudstva za sutra dakle evo najfriskije :

Halfovska linija ista dakle sa Spahicem....

Na bekovskoj poziciji je prekomandovan Jahic umjesto ibricica...jer je na Jahicevo mjesto stigao Rahimic.

U napadu nema Muslimovica zbog povrede...umjesto njega Ibricic

Ostatak isti kao i u subotu.

Evo hajmo onda malo i o samom fudbalu
ako je to istina...jako los sastav i taktika!!!!
To sam rekao i kada je Ciro planirao Topica staviti na beka i siguran sam da bi zigubili u Belgiji da je to stvarno uradio.

Taktika je previse defanzivna...3 klasicna stopera + dva beka = 5 klasicnih odbrambenih igraca!
Rahimic i Muratovic = dva defanzivna vezna.

Znaci...7 igraca koji su zaduzeni za razbijanje igre Belgije.
Da je barem umjesto Muratovica Pjanic ili Stilic,ali ovako...lose :-)
Eto upravo imam slusalice na glavi i slusam intrenet radio bh1....javio se specijalni reporter sa konferencije za stampu...pricalo se najvise o tome da je Ciro do zadnje sekunde cekao sta ce mu maseri i fizioterapeuti javiti za Spahica...i onda kad su , navadno, javili da Spahic definitivno moze igrati ....izdiktirao je taj sastav....tako kazu.
Ripicipi

#274 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

Ljudi, ako se Belgija skroz otvori u Zenici, a moraju, ima da prime najmanje 3-4 gola :thumbup: :bih:
pOZz

#275 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by pOZz »

madner wrote:Ja mislim da Spahic ne moze igrat i da ce neko drugi igrati drugog spica.

Ciro blefira.
Normalno...

Belgijanci prate situaciju. 8-)
Post Reply