potres_mozga wrote:kijameta wrote:
Ovo je jedno rijetko realno razmisljanje.Kod nas u fudbalu vlada improvizacija,nerad,lopovluk i javasluk. To sto se uspjelo nesto postici u Belgiji je cista slucajnost. U svakoj novoj utakmici koju igramo protivnik je favorit,jer necemo uvijek imati srece i nece nas uvijek vile nosati,kao sto su nas nosale u Belgiji.Nije sto je Belgija neka sila,oni to nisu ali smo zato mi dno-dna,jad i ocaj.Pocev od Cire-lopinasa i taldzije sa onima iz saveza do trecerazrednih igraca koje imamo(uz par izuzetaka).
A ovo pravljenje slona od muhe i presmijesne price o odlasku na SP mi se pravo gade i pokazuju najruzniju stranu naseg i onako gadnog mentaliteta.
Zato ocekujem i nadam se pobjedi Belgije u srijedu,koja bi i nase 'zvjezde' a i sve uspaljenike stavili na parvo mjesto. A ako neko ne zna sta je nase pravo mjesto,odgovor je nase pravo mjesto je dno.Dno-dna,supak Evrope i svijeta .Kako u fudbalu,tako i u svemu a zato sto u svemu,zato i u fudbalu.
Od srca ti mogu reci da seres...
Nije te nimalo stid nakon ovih rijeci, a trebalo bi...
Zelis NAM poraz, pljujes po momcima koji su ginuli u dresu NASE DRZAVE i UBILI Belgiju u sred Genka
Jedini SUPAK u tvojoj prici si TI
FUJ

slazem se sa ovim. Ja isto nisam pristalica euforije i kao da se vec vidimo na prvenstvu, ali ovo sto je kijameta napisala je fuj. Mi u Belgiji uopste nismo imali srece i Belgijanci uopste nisu stigli blizu naseg gola. Jedna njihova stativa uopste nije bila prilika i uz sve to dali su gol iz nepostojeceg penala i offside-a. Ono kad je nesto realno realno je. Belgijance smo dotukli u Genku i to je cinjenica al isto tako nikad se necu sloziti sa onima koji tvrde da nas je onomad u spaniji sudija pokrao kad ga dobismo u 97. minuti. Tad smo trebali izgubit sa pet razlike, a i prije devedesete minute se znali da ce sudija produzit najmanje 5 minuta jer je imao razloga za to.
Dakle ne treba govoriti ono sto nije, a definitivno ne stoji da smo mi dobili zbog srece u subotu. Mi smo dobili zbog igre i zbog toga sto smo ih rastavili na sastavne dijelove i zbog pritiska na njihovu zadnju liniju sto je stvaralo probleme njihovom ionako nekreativnom srednjem redu.
Dalje isto tako mislim da nema mjesta euforiji, ali zasto ne pricati kijameta o odlasku na SP. Pa zato i igramo kvalifikacije. Ono cemu ih igrati ako znas da ne mozes nista. zasto ne bi pricali o odlasku na SP? Mi smo trenutno drugi u grupi, bolja smo ekipa i od Belgije i od Turske ma koliko to tebi paralo zeludac, a ne kontam sto ti ga para. Bosna i Hercegovina u punom sastavu je trenutno najbolja balkanska ekipa ma koliko nekome to izgledalo aman zaman, al eto brate uporedimo.
Znaci uopste nije nerealno da mi odemo na svjetsko prvensto i ne znam zasto se o tome ne bi pricalo. Mi upravo velike utakmice i gubimo zbog mentaliteta kao tvoj kijameta, a to je GUBITNICKI MENTALITET koji je totalno suprotan od mentaliteta Srbije i Hrvatske. Pogledaj Hrvatsku. Imaju objektivno karina ekipu vec 7-8 godina, a igraju na svim takmicenjima i dobro igraju, a sve samo zbog pobjednickog mentaliteta i neka im ide i treba da im ide kad ljudima nije cilj da kazu bili smo dobri treci, nego uvijek pucaju na najvise mjesto, jer ako ne pucas na najvise mjesto neces doseci nijedno koje bi te zadovoljilo.
Zato cijenim sto je Ciro rekao da mi pucamo na prvo, a ne na drugo mjesto. To je ono sto nama nedostaje, sto nas jebe svo ovo vrijeme u svim selekcijama, pobjednicki duh i mentalitet i da pocnemo da cijenimo sebe, ali i ne potcjenjujemo protivnika i da se prestanemo zadovoljavati sa malim, jer onaj ko je zadovoljan malim, nikad nece napraviti nista veliko.
Sto se tice toga da ti mislis da mi nemam zvijezde u ekipi samo cu ti reci da iz tebe progovara neki nerazumljiv bijes ili sta.
Mi zaista imamo zvijezde u ekipi i Misimovic, Dzeko, Ibisevic, Salihovic pa i Bajramovic su vec zvijezde evropskog formata ma koliko ti mislio da nisu ili zelio da nisu, nemam pojma, al jesu. Ja ti garantujem zivotom da Nijemci nas u ovom sastavu ni u kakvoj grupi kvalifikacija ili na nekom prvenstvu ne bi volili dobiti za svog protivnika, a to govori dovoljno o nasim zvijezdama koje evidentno imamo i to su zvijezde sa temeljom i rezultatom iza sebe.
Nase mjesto je na postolju gdje pise broj 1 nakon finalne utakmice svjetskog prvenstva i nadam se da to Ciro govori igracima i objasnjava im da je ovo samo jedna u nizu utakmica do tog mjesta.
Ovo ce biti jebena i teska utakmica, a nas cilj je podici zlatni pehar u africi, a da bi dosli do toga potrebno je odraditi neke lakse i neke teze utakmice.