Premier liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#251 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Penal u Lukavici je niđe veze. Moje mišljenje.
- karanana
#252 Re: Premier liga BiH 2008/2009
opljackase nas opasno u lukavici. crveni karton je bio samo pokrivac za farsu koja se kasnije desavala. nakon crvenog, ne znam da je i jedan put sviran faul za nas. faule koje ocekujes da ce svirati za velez, sviro je kao kontrafaule. pljacka je bila opasna, ali u jednu ruku krivim i nas sto se nismo mogli oduprijeti sa igracem vise, ali sudacke odluke iako se cine male i nebitne zaista mogu totalno preokrenuti utakmicu i mogu prevagnuti. a i penal nije bio. nisam sa stadiona mogao najbolje vidjeti ali na tv-u se vidi da ga nije bilo. u zraku se osjetilo vec od pred kraj prvog poluvremena da penal za slaviju visi. samo se cekao pogodan trenutak. paradziku i linijski do glavne tribine, jebem vam sve lopovsko.
sokolovi kad vise nisu znali sta ce, standardno, po nozu, zici i srebrenici
sokolovi kad vise nisu znali sta ce, standardno, po nozu, zici i srebrenici
Last edited by karanana on 22/03/2009 22:43, edited 1 time in total.
- rado_vidjen
#253 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ovaj je jedva doceko da se igrac veleza priblizi, da bi se prostro na i najmanji kontakt. nema sanse da je ono penal.Fordas wrote:Penal za Slaviju je cist kao suza. Lijepo se vidjelo na sportskom da sudija nije pogrijesio, inace se slazem sa svim ostalim sto si rekao
da je ista situacija bila u sesnestercu slavije, igrac veleza/celika/posusja bi dobio zuti karton.
spalevic je lani vise od pola golova dao s penala, i na kraju bio prvi strijelac lige
- JThomas
#254 Re: Premier liga BiH 2008/2009
uz sve dužno poštovanje...'oće to kad je klub od juče i kad glavnina navijačke baze u srcu nosi klubove iz susjedne države.rado_vidjen wrote:
vodeci tim na tabeli prati stotinjak navijaca u "kopu". koji jad, bogte.
- Josip
#255 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ma tko to mi je ljubomoram, tko, tko??
cugu cugu
cugu cugu
- JThomas
#256 Re: Premier liga BiH 2008/2009
evo zelenim od ljubomore
sve je to na silu, vještački, i sve je to kratkog daha, ultrasi ovo-ono, čim je "mala" tekma odmah se to vidi jasno k'o dan...sam si na ovom forumu priznao da ti je hajduk u srcu, a za dva tima se NAVIJATI ne može. čim zrinjski malo spadne iz vrha tabele...otići ćete i vi šatro navijači za starim ljubavima, dinamom i hajdukom...i sam znaš da je tako.
a šta ti kažu prijatelji od prijatelja od malog od ujne, ima li turskih zastava na željinim utakmicama?
a šta ti kažu prijatelji od prijatelja od malog od ujne, ima li turskih zastava na željinim utakmicama?
-
paja_patak
#257 Re: Premier liga BiH 2008/2009
napokon neko da kaze istinuJThomas wrote:evo zelenim od ljubomoresve je to na silu, vještački, i sve je to kratkog daha, ultrasi ovo-ono, čim je "mala" tekma odmah se to vidi jasno k'o dan...sam si na ovom forumu priznao da ti je hajduk u srcu, a za dva tima se NAVIJATI ne može. čim zrinjski malo spadne iz vrha tabele...otići ćete i vi šatro navijači za starim ljubavima, dinamom i hajdukom...i sam znaš da je tako.
pa sto se oni bune protiv regionalne lige nego zato sto bi potpuno nestali zamisli gostovanje hajduka ili dinama zrinjskom cijih bi navijaca bilo vise?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#258 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Hehe fakt ono tekma Zrinjski-Hajduk u Mostaru, a 99% stadiona navija za Hajduk 
-
zoka213
#259 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zavist nego šta. Uzgred devet bodova prednosti i normalno da smeta frustriranima.
-
paja_patak
#260 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ma svi vi zavidite zrinjskom!
- rado_vidjen
#261 Re: Premier liga BiH 2008/2009
igraci Zelje im zavide na onakvoj podrsci.
- JThomas
#262 Re: Premier liga BiH 2008/2009
samo sušta realnost.zoka213 wrote:Zavist nego šta. Uzgred devet bodova prednosti i normalno da smeta frustriranima.
ništa protiv zrinjskog nemam, čak mi je i puno draže da oni uzmu titulu nego modriča ili lištica, ako ništa otići će u GRAD...ali dugoročno, mislim da zbog dinama i hajduka zrinjski nikad neće imati širu navijačku bazu ljudi koji će živjeti za tim.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#263 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Apsolutno nepostojeci penal,a i prvi gol slavije je najvjerovatnije iz ofsajda,nisam 100%siguran zbog ugla kamere,ali vrlo vjerovatno je ofsajd bio.elSaik wrote:Penal u Lukavici je niđe veze. Moje mišljenje.
Opet se kroji prvak i izlazak u Evropu..cirkus zesci.
-
zoka213
#264 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Ma ja kad Paja Patak koji otvoreno kaže da su mu orlovi na srcu i još on bude dežurni moralista na sportskim temama jednostavno uživam. Koji odron 
-
elSaik
#265 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Zapravo 17...zoka213 wrote:Zavist nego šta. Uzgred devet bodova prednosti i normalno da smeta frustriranima.
Kao prvi...
Kao deveti...

PS I ne mislim 17 navijača... iako ni njih nije bilo mnogo više...
-
zoka213
#266 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Sigurno da zavidite na uspjesima. I na organizaciji kluba i na i na rezultatima i to je tako. Sad ako izvlačiš samo jednu sliku meni ne pada na pamet izvlačiti slike sa zadnjeg susreta protiv Želje u Mostaru kad nije bili niti jednog navijača na tribinama. Valjda bio bojkot i domaćih i gostujućih. Međutim nebitno je sve to, nama je važno da smo svaki dan sve bolji i uspješniji klub u svim segmentima. Igralmo naljepši nogomet najviše pobjeda, najmanje poraza i to je ono što navijača čini sretnim. Meni osobno bi bilo draže i da je Željo onaj stari klub od prije šest ili sedam godina kada je dolazio u Mostar i kada su njegovi navijači slobodno šetali i ispijali pića po okolnim kafićima bez namanjeg incidenta od strane domaćih navijača. Ali šta ćeš dođe i taj dan kada ste primili u svoje redove navijače drugog kluba da zajedno bodre vaš tim. Pa puče tikva prije ili kasnije. Nema veze što nas više vrijeđaju sve smo jači i pozdrav nadajući se da ćemo ubuduće govoriti više o rezultatima a manje o popratnim stvarima.
-
LSD
#267 Re: Premier liga BiH 2008/2009
I meni bi "osobito" draže bilo da svako navija za onaj klub za koji je prije rata navijao,a ne neki novokomponovani navijaci.
Ovih par zrinjevaca na ovom forumu su barem bili pošteni pa iskreno napisali da su svi redom prije rata navijali za Hajduk ili Dinamo (naravno hrvatska nacionalna varijanta,ala srbi koji su u sred Sarajeva navijali za Zvezdu ili Partizan) ovi malo samosvjesniji za Velež (sasvim logicno jer je Velež iz Mostara)
On parola manijaka posvecena navijacima Slavije,isto tako važi i za navijace Zrinjskog s tim što bi u ovom slucaju bilo Zrinjski vam je prvi tim,kad ne igra Hajduk (Dinamo) uvijek ste sa njim
Toliko o navijackoj autotenticnosti izvjesnih Ultrasa iz Mostara.
Ovih par zrinjevaca na ovom forumu su barem bili pošteni pa iskreno napisali da su svi redom prije rata navijali za Hajduk ili Dinamo (naravno hrvatska nacionalna varijanta,ala srbi koji su u sred Sarajeva navijali za Zvezdu ili Partizan) ovi malo samosvjesniji za Velež (sasvim logicno jer je Velež iz Mostara)
On parola manijaka posvecena navijacima Slavije,isto tako važi i za navijace Zrinjskog s tim što bi u ovom slucaju bilo Zrinjski vam je prvi tim,kad ne igra Hajduk (Dinamo) uvijek ste sa njim
-
ero_sa_onog_svijeta
#268 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Uzmi ovako, da Sarajevo ima 500 000 - 600 000 stanovnika , pola od toga nek navija za Želju = 300 000 ( okolinu Sarajeva i druge gradove gdje Željo ima navijaće neću brojati, a takvih mjesta ima ) .elSaik wrote:Zapravo 17...zoka213 wrote:Zavist nego šta. Uzgred devet bodova prednosti i normalno da smeta frustriranima.![]()
Kao prvi...
Kao deveti...
PS I ne mislim 17 navijača... iako ni njih nije bilo mnogo više...
Mostar, oko 100 000 , 1/2 nek navija za Zrinjski, znači navijači Zrinjskog '' crpe '' svoju snagu iz 50 000 stanovnika (druge gradove, mjesta van Mostara nisam ubrajao jer u drugim gradovima u BiH faktički ne postoje navijači Zrinjskog, samo Mostar )
Prema ovoj statistici proizlazi da bi prosječno na svakoj tekmi bi trebalo biti 6 x više manijaka.
Uzmi slike iz BL, Tz , Širokog Brijega, Zenice.... pa usporedi te dvije navijačke skupine i doći češ do zapanjujućih podataka.
Zadnja slika je protiv travika, i po vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima , lakše je kad krupa pada nego kad puše hercegovačka bura.
Da, i slažem se sa prethodnikom da Željo treba imati uvijek momčad među prve tri ekipe u BiH, da je sramota ovakav položaj današnjeg Želje,
Da se razumijemo, Manijaci su odlični.
-
zoka213
#269 Re: Premier liga BiH 2008/2009
A šta ćeš kad niti jednog navijača Želje nije bilo prošle godine u Mostaru. I što je još čudnije niti jednog navijača Veleža koji tradicionalno se šlepaju svim gostujućim grupama koje ih prime. A i to je puklo. I normalno je da ste ljuti.LSD wrote:I meni bi "osobito" draže bilo da svako navija za onaj klub za koji je prije rata navijao,a ne neki novokomponovani navijaci.
On parola manijaka posvecena navijacima Slavije,isto tako važi i za navijace Zrinjskog s tim što bi u ovom slucaju bilo Zrinjski vam je prvi tim,kad ne igra Hajduk (Dinamo) uvijek ste sa njim![]()
-
ero_sa_onog_svijeta
#270 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Vjerovatno si prije 1992 godine navijao za Jugoslaviju a nakon toga za BiH.LSD wrote:I meni bi "osobito" draže bilo da svako navija za onaj klub za koji je prije rata navijao,a ne neki novokomponovani navijaci.
On parola manijaka posvecena navijacima Slavije,isto tako važi i za navijace Zrinjskog s tim što bi u ovom slucaju bilo Zrinjski vam je prvi tim,kad ne igra Hajduk (Dinamo) uvijek ste sa njim![]()
Polsije 1992 godine nisi navijao za SRJ već za BiH. ( valjda )
-
elSaik
#271 Re: Premier liga BiH 2008/2009
@ero - Ma joj, pusti mi se te matematike. Ako igdje zavisi posjeta od rezultata jednog kluba to je onda Bosna i Hercegovina. Broj stanovnika jednoga grada je od sekundarne važnosti.
A i svakako, Robije je više bilo sad protiv Slobode kao i Lešinara protiv Zvijezde. Šta više, više je Ultrasa bilo protiv Širokog u gostima nego sad protiv Travnika, a i oni sami na siteu ističu da je posjeta bila bruka. I ne postavljam slike da bih dokazao da je uvijek ovako ili da su Ultrasi loši, već je to bio samo moj odgovor da je neko zavidan na njih pa zbog toga komentariše očajnu brojku u kopu.
@zoka213 - prije nego pametuješ provjeri šta je u pitanju. Manijaci su prošle sezone vraćeni. Policija nam nije dozvolila ulaz u West Mo.
A i svakako, Robije je više bilo sad protiv Slobode kao i Lešinara protiv Zvijezde. Šta više, više je Ultrasa bilo protiv Širokog u gostima nego sad protiv Travnika, a i oni sami na siteu ističu da je posjeta bila bruka. I ne postavljam slike da bih dokazao da je uvijek ovako ili da su Ultrasi loši, već je to bio samo moj odgovor da je neko zavidan na njih pa zbog toga komentariše očajnu brojku u kopu.
@zoka213 - prije nego pametuješ provjeri šta je u pitanju. Manijaci su prošle sezone vraćeni. Policija nam nije dozvolila ulaz u West Mo.
-
LSD
#272 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Bojkotujete utakmice Zrinjskog ali zato nikad ne bojkotujete utakmice Hajduka ili Dinama...to se obavezno prati i poštuje.zoka213 wrote:A šta ćeš kad niti jednog navijača Želje nije bilo prošle godine u Mostaru. I što je još čudnije niti jednog navijača Veleža koji tradicionalno se šlepaju svim gostujućim grupama koje ih prime. A i to je puklo. I normalno je da ste ljuti.LSD wrote:I meni bi "osobito" draže bilo da svako navija za onaj klub za koji je prije rata navijao,a ne neki novokomponovani navijaci.
Strašni navijaci,nema šta...a o dosljednosti istih ne treba ni trošiti rijeci.
Nego za koga ces ti navijati kad bude naredni derbi Hajduk-Dinamo?? jesi li ti ono hajdukovac bio prije rata:?
-
zoka213
#273 Re: Premier liga BiH 2008/2009
Preprošlu godinu su vraćeni i to je istina. Jesenas nisu vraćeni i to je istina jer nisu bili ni pošli.
- rado_vidjen
#274 Re: Premier liga BiH 2008/2009
daj ba, sta se primate na nekakav zrinjski i sl. trice i kucine.
jebes klub bez navijaca. a i "ozbiljni" su pravo.
podudlaju od nekakvih amatera iz luxa, rasprodaju sve sto valja na kraju svake sezone, namjestaju utakmice...
klub koji uspije zadrazati okosnicu ekipe na kraju sezone, tek tada moze dobiti prefiks "ozbiljan". da ne govorim o nekom sistematskom radu i planu i programu za buducnost. a posto takvi ne postoje u behadiji, nego se tushe igraci za fisek suhih sljiva, moze se reci da se radi o samoobmani navijaca koji to kaze. (u ovom slucaju zoka)
zrinjski je, objektivno, karina. kakvi su tek ostali, ne mozete ni zamisliti.
jebes klub bez navijaca. a i "ozbiljni" su pravo.
klub koji uspije zadrazati okosnicu ekipe na kraju sezone, tek tada moze dobiti prefiks "ozbiljan". da ne govorim o nekom sistematskom radu i planu i programu za buducnost. a posto takvi ne postoje u behadiji, nego se tushe igraci za fisek suhih sljiva, moze se reci da se radi o samoobmani navijaca koji to kaze. (u ovom slucaju zoka)
zrinjski je, objektivno, karina. kakvi su tek ostali, ne mozete ni zamisliti.
-
LSD
#275 Re: Premier liga BiH 2008/2009
ovdje pricamo o timovima a ne o reprezentacijama...pošto je tema Premier liga BiH.ero_sa_onog_svijeta wrote:Vjerovatno si prije 1992 godine navijao za Jugoslaviju a nakon toga za BiH.LSD wrote:I meni bi "osobito" draže bilo da svako navija za onaj klub za koji je prije rata navijao,a ne neki novokomponovani navijaci.
Polsije 1992 godine nisi navijao za SRJ već za BiH. ( valjda )
A što se tice reprezentacija i tu pokazujete krajnju dosljednost u navijanju za državu u kojoj ne živite,a protiv države u kojoj živite
Nikakve razlike izmedju vas i urodjenika iz RS-a zapravo nema...isti mentalni sklop.