Sve sumnjam da si glasao za SDP, jer za SDP glasaju, uglavnom, pametni glasači ( a ovo tvoje ni nalik na pametno razmišljanje). Brega je učinio veliki korak u korist BiH.PipiDugaDevetka wrote: Glasao sam za SDP, ali moram reći da se Behmen provalio k'o čir potkožnjak u vezi sa centrifugalnom i centripetalnom silom.
bregović na ftv
-
Hipatija
#251 Re: bregović na ftv
-
pemanapemani
#252 Re: bregović na ftv
Izgleda da sam glasao za Peđu Kojovića da dovodi "izgubljene ovčice" kod gradonačelnika, te da piše blog o trpezi i natezanju u kantonalnoj skupštini.
Jučer je bila dženaza djevojčici, jednoj od mnogobrojnih žrtvi raznoraznih lopova i fašista. To nema veze, cijela država je brujala kako se j.beni Bregović vraća u Sarajevo.
Jučer je bila dženaza djevojčici, jednoj od mnogobrojnih žrtvi raznoraznih lopova i fašista. To nema veze, cijela država je brujala kako se j.beni Bregović vraća u Sarajevo.
-
jarancuga
#253 Re: bregović na ftv
kome je sudjeno biti henban, njemu gace same spadaju...
pa tako i nama...bregovicu, vrati se ti u sarajvo, nismo nista bolje ni zasluzili...
da je sarajvo za vrijeme agresije palo, vratio bi se doticni odavno, ovako je cekao da sve to PREKRIJE RUZMARIN, SNJEGOVI i SAS...sad ce nam se kiselo i licemjerno cerekati u lice, prdeci da IMA NEKA TAJNA VEZA...mada vjerujem da je negdje duboko zavaljen u parizu ili begesu 92-95, mastario o svom rodnom gradu pjesmom SANJAO SAM NOCAS DA TE NEMA...dok su cetnicke horde milionima granata zasipale i kasapile one koji mu danas steru crveni tepih...
da ovaj grad imalo ima samopostovanja i ponosa, vrisnuo bi mu na sav glas A I TI ME IZNEVJERI...
meni kao pojedincu, ne preostaje nista drugo nego da mu kazem LAZES, nakon one izjave da ne zna ko i zasto puca po sarajvu i da ne zna ko i zasto brani ovaj grad...NEKADA JE BIO GLAVNI JUNAK OVE KNJIGE ( mogao i ostati ) da je imao muda reci istinu...
sada doticni dolazi u svoj rodni grad, JER KAD OSTARIS, vuce nesto pa makar bilo ko zrno ispod nokta...
hebi ga bregovicu, mozda ces DOZIVJETI STOTU..al za mene ces ostati jedan od mnogih koji su se isparili i ama bas nista ne ucinise za mahalu i grad...
neg, de ti one svoje trubace pa zaguslajte HAJDEMO U PLANINE....
pa tako i nama...bregovicu, vrati se ti u sarajvo, nismo nista bolje ni zasluzili...
da je sarajvo za vrijeme agresije palo, vratio bi se doticni odavno, ovako je cekao da sve to PREKRIJE RUZMARIN, SNJEGOVI i SAS...sad ce nam se kiselo i licemjerno cerekati u lice, prdeci da IMA NEKA TAJNA VEZA...mada vjerujem da je negdje duboko zavaljen u parizu ili begesu 92-95, mastario o svom rodnom gradu pjesmom SANJAO SAM NOCAS DA TE NEMA...dok su cetnicke horde milionima granata zasipale i kasapile one koji mu danas steru crveni tepih...
da ovaj grad imalo ima samopostovanja i ponosa, vrisnuo bi mu na sav glas A I TI ME IZNEVJERI...
meni kao pojedincu, ne preostaje nista drugo nego da mu kazem LAZES, nakon one izjave da ne zna ko i zasto puca po sarajvu i da ne zna ko i zasto brani ovaj grad...NEKADA JE BIO GLAVNI JUNAK OVE KNJIGE ( mogao i ostati ) da je imao muda reci istinu...
sada doticni dolazi u svoj rodni grad, JER KAD OSTARIS, vuce nesto pa makar bilo ko zrno ispod nokta...
hebi ga bregovicu, mozda ces DOZIVJETI STOTU..al za mene ces ostati jedan od mnogih koji su se isparili i ama bas nista ne ucinise za mahalu i grad...
-
palermo
#254 Re: bregović na ftv
-LIBERO- wrote:
Imidz otvorenog grada se ne gradi i ne pravi zabranama ili pljuvanjima po politickim neistomisljenicima. Metropolizam je nesto sto se gradi bas kroz slicne gestove i velicinu oprosta (u ovom slucaju oprosta sa "obje" strane i Sarajeva prema svome Bregi i Brege prama svome Sarajevu ako je sta licno zamjerio)
Otvoreni grad i otvoreni umovi,to je ono sto Sarajevo moze izdici iz ove atmosfere mahalastva u kojem se nalazimo trenutno. Otvorenost prihvatanja cak i onoga sa cime se ,politicki ili nekako drugacije ,i ne slazemo.
Narvano, biti otvoren ne znači zaboraviti i preći preko svega, ali ne mislim da Brega ulazi u skupinu onih koji su se i previše ogriješili o Sarajevo i Bosnu i hercegovinu
-
drenmajster
#255 Re: bregović na ftv
Nije samo Bregovic problem-takav je kakav je ,nego sto talasaju oni sto pobjegose 1992 godine po zapadu ko misevi(Bregovic je ipak bar za vrijeme dugmeta bio velicina), a ovo sto sada svira po Bosni i sire-dobace doduse do Srbije i Hrvatske i osjete konkurenciju(moze im zasmetati u projektima tipa onog trash koncerta u organizaciji Gljive).
Ako nista Goran nije pravio koncerte po zapadu fol za pomoc Bosni a lovu trpao sebi u dzep.Pare je zaradio i u bivsoj YU a i kasnije vlastitim radom sto mu daje odredjene olaksice sto nije bio patriota po mjeri.A i kako je mogao-dijete oficira JNA iz mijesanog braka -odrastao u Sarajevu-sve se udrobilo.Ne branim ga -i ja sam imao negativno misljenje o njemu-dok nisam upoznao gospodu na vlasti-ko je njih upoznao ni pakao mu nece tesko pasti.Sretno mu na povratku u svakom slucaju.
Ako nista Goran nije pravio koncerte po zapadu fol za pomoc Bosni a lovu trpao sebi u dzep.Pare je zaradio i u bivsoj YU a i kasnije vlastitim radom sto mu daje odredjene olaksice sto nije bio patriota po mjeri.A i kako je mogao-dijete oficira JNA iz mijesanog braka -odrastao u Sarajevu-sve se udrobilo.Ne branim ga -i ja sam imao negativno misljenje o njemu-dok nisam upoznao gospodu na vlasti-ko je njih upoznao ni pakao mu nece tesko pasti.Sretno mu na povratku u svakom slucaju.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#256 Re: bregović na ftv
Ilidža mu je najbolja. Neka na tenderu državnom kupi Stojčevac, preuredi ga,....Ima višanja i ostalog voća jer su Stojčevački Srbi isplaćeni od Vodovoda, napustili imanja, a voće ostalo. Put do Stojčevca asfaltiran. U vozilicu pa na pijacu Ilidža po metinuKr, prodavnica Pajić-prom:braco3 wrote:![]()
![]()
![]()
Mislim da Bregu trebate objerucke prihvatiti i docekati sa ''kafom i ratlukom''...Ako bude drugacije,zahebat cete se ...
Posebno obratiti paznju da se u naselju u kojem bude zivio ne potkrade kakva visnja, da u mesnici u kojoj bude kupovao meso ,uredno bude svinjetine, vrucih cvaraka i sl..![]()
Pa ce mozda Sarajevo polako ponovo poceti da postaje multietnicki i multikulturni grad ... sto je , misljenja sam, od neprocjenjivog znacaja i za opstanak BiH.
Na neki nacin, ovo sa Bregom je i test za danasnje Sarajevo.

- BSn
#257 Re: bregović na ftv
-LIBERO- wrote:...da je samo Nazif Gljiva dezertirao.
Al' Nazif,Merlin,Henda,Zijo....itd. su NASI,a Bregovic hmmmm on je srbo-hrvat,bez obzira sto je sarajlija.
Losa ti je precepcija...
Nabrajas ljudske nistice kako bi amnestirao Bregu. Bez obzira kakvi su oni, to ne znaci da je uredu sto je i on takav.
Sto ne pobroja ljude koji su ostali u Sarajevu, pa ne uporedi Bregu s njima?
Sto ne uporedi Montena sto mlati gitaru u po rata s glavom u torbi s Bregom koji nije htio da pjeva za zrtva rata u Sarajevu, jer su oni, po onome sto on kaze i msili, Alijni - nisu njegovi. Njegovi su Milosevicevi glasaci koji ginu, ali njegove nisu dojucerasnje mu komsije - oni su po defaultu postali Alijni, pa makar se Mirko, Marko, Edhem, Nanncy... zvali. Oni su ostali u Sarajevu, a on je kod Milosevica i oni su svi Alijni, a on je full liberalni Milosevicev umjetnik.
E Sarajevo, vazda si bilo provincija, a kako i ne bi kad se spisaju u gace ljudi na pomen ljudskih i profesionalnih nula, a ljude koji su te zaduzili zaboravljaju. Valjda je tako lakse, prst u uvo i libo me, a vamo cu se uvlacit Bregi i vikat kako je fin iz sveg grla, jer tu ne moram nista uradit, a ispast cu multi-kulti-ovo-ono. Aha, hoces ispast, k'o sto je i Brega isp'o.
-
braco3
#258 Re: bregović na ftv
Ma...PipiDugaDevetka wrote:Ilidža mu je najbolja. Neka na tenderu državnom kupi Stojčevac, preuredi ga,....Ima višanja i ostalog voća jer su Stojčevački Srbi isplaćeni od Vodovoda, napustili imanja, a voće ostalo. Put do Stojčevca asfaltiran. U vozilicu pa na pijacu Ilidža po metinuKr, prodavnica Pajić-prom:braco3 wrote:![]()
![]()
![]()
Mislim da Bregu trebate objerucke prihvatiti i docekati sa ''kafom i ratlukom''...Ako bude drugacije,zahebat cete se ...
Posebno obratiti paznju da se u naselju u kojem bude zivio ne potkrade kakva visnja, da u mesnici u kojoj bude kupovao meso ,uredno bude svinjetine, vrucih cvaraka i sl..![]()
Pa ce mozda Sarajevo polako ponovo poceti da postaje multietnicki i multikulturni grad ... sto je , misljenja sam, od neprocjenjivog znacaja i za opstanak BiH.
A ima li ista u 3D
Bas slusam ovu...jest maznuta, al' nekako maherski...
Meni licno ne bi bilo krivo, da mi bude sugradjanin i komsija..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uxX8_7jMZFo [/youtube]
- BSn
#259 Re: bregović na ftv
I da, ne govorim ja ni o kakvim zabranama, siroko mu polje, nek' zivi gdje hoce (valjda je to danas svakom dozvoljeno), al' ovaj provincijalski spiš na dolazak čovjeka koji u životu nije ništa značajno uradio kao čovjek, a kao umjetnik poznat kao lopov.... E to je što ovaj grad ne čini gradom. A sve se glumi neka lažna nezainteresovanost, a Brega i Selma Bajrami glavne zvijezde i svi bi guze dali samo da dođu (ko da taj njihov dolazak išta ikome znači van Sarajeva i u Sarajevu - osim njima samima).
-
drenmajster
#260 Re: bregović na ftv
Da li cijenimo njegovo stvaralatvo i povratak ili vulgarizujemo temu slikama svinjskog buta(krmetine za neupucene)-malo ozbiljnosti nije na odmet.Mozda je vegetarijanac -nemamo pojma-a da je pao sa visnje ili tresnje tacno je mada nije sa kruske garant.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#261 Re: bregović na ftv
Isti sam ti takavpemanapemani wrote:Izgleda da sam glasao za Peđu Kojovića da dovodi "izgubljene ovčice" kod gradonačelnika, te da piše blog o trpezi i natezanju u kantonalnoj skupštini.
AferimBSn wrote:E Sarajevo, vazda si bilo provincija, a kako i ne bi kad se spisaju u gace ljudi na pomen ljudskih i profesionalnih nula, a ljude koji su te zaduzili zaboravljaju. Valjda je tako lakse, prst u uvo i libo me, a vamo cu se uvlacit Bregi i vikat kako je fin iz sveg grla, jer tu ne moram nista uradit, a ispast cu multi-kulti-ovo-ono. Aha, hoces ispast, k'o sto je i Brega isp'o.
-
nihoniho
#262 Re: bregović na ftv
nije pitanje da li se bregovic treba ili , jos gore , ima pravo vratiti u sarajevo. u sarajevo se ima pravo vratiti i plavsicka i bilo ko i da im dlaka s glave ne fali. problem je nacin na koji docekujemo potvrdjenog licemjera i covjeka koji je bio u sluzbi propagande milosevicevog rezima. on nije osoba osoba koja zasluzuje da bude primljena sa pocastima i docekan kod gradonacelnika i tacka.
daleko od toga da ga treba vrijedjati ili mu otezavati povratak ali ga ni u kom trenutku ne slaviti. bez obzira na dnevnopoliticjke poene, zluradost prema cetnicima kojima se od ovoga dize kosa , stav se mora zauzati.
ali o cemu ja pricam, bosnjaci-bosanci i stav? to ne ide u istoj recenici.
to je samo dokaz nase dezorjentisanosti, sadomazohizma, krize identiteta i podanickog duha .
nije , na koncu, bitan brega, bitno je nase stanje duha i svijesti .
daleko od toga da ga treba vrijedjati ili mu otezavati povratak ali ga ni u kom trenutku ne slaviti. bez obzira na dnevnopoliticjke poene, zluradost prema cetnicima kojima se od ovoga dize kosa , stav se mora zauzati.
to je samo dokaz nase dezorjentisanosti, sadomazohizma, krize identiteta i podanickog duha .
-
nino90
#263 Re: bregović na ftv
ima li gdje snimak tog intervjua
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#264 Re: bregović na ftv
Pitanje prodaje svinjetine u Sarajevu je veoma ozbiljno pitanje u sklopu priče o Sarajevu kao ''teheranu''.drenmajster wrote:Da li cijenimo njegovo stvaralatvo i povratak ili vulgarizujemo temu slikama svinjskog buta(krmetine za neupucene)-malo ozbiljnosti nije na odmet.Mozda je vegetarijanac -nemamo pojma-a da je pao sa visnje ili tresnje tacno je mada nije sa kruske garant.
Slika ponekada govori mnogo više od 1000 riječi!
- PipiDugaDevetka
#265 Re: bregović na ftv
Kada je Mujezinović udijelio Torabiju plaketu-zahvalnicu on je zauzeo stav da su svi ljekari mičkin pim.nihoniho wrote:nije pitanje da li se bregovic treba ili , jos gore , ima pravo vratiti u sarajevo. u sarajevo se ima pravo vratiti i plavsicka i bilo ko i da im dlaka s glave ne fali. problem je nacin na koji docekujemo potvrdjenog licemjera i covjeka koji je bio u sluzbi propagande milosevicevog rezima. on nije osoba osoba koja zasluzuje da bude primljena sa pocastima i docekan kod gradonacelnika i tacka.
daleko od toga da ga treba vrijedjati ili mu otezavati povratak ali ga ni u kom trenutku ne slaviti. bez obzira na dnevnopoliticjke poene, zluradost prema cetnicima kojima se od ovoga dize kosa , stav se mora zauzeti.
Behmen je Bregoviću isto nešto udijelio, neku ''slikovnicu''. Stav je iskazan, dobrodošli Gorane i Dženita sa troje djece!
Podebljano i uvećano je proizvod zauzetog stava.
Last edited by PipiDugaDevetka on 08/01/2011 21:01, edited 1 time in total.
-
Brus Lee
#266 Re: bregović na ftv
Zato je Torabi zasluzan da dobije plaketu od Mujezinovica. Sta fali sto hoce da se vrati u svoj rodni grad? Sarajevo je i njegovo, kao i moje. Covjek je muzicar, a ne politicar.nihoniho wrote:nije pitanje da li se bregovic treba ili , jos gore , ima pravo vratiti u sarajevo. u sarajevo se ima pravo vratiti i plavsicka i bilo ko i da im dlaka s glave ne fali. problem je nacin na koji docekujemo potvrdjenog licemjera i covjeka koji je bio u sluzbi propagande milosevicevog rezima. on nije osoba osoba koja zasluzuje da bude primljena sa pocastima i docekan kod gradonacelnika i tacka.
-
Brus Lee
#267 Re: bregović na ftv
kakavdanakneiskustvu wrote:Sta je sa Hankom Paldum (skinuli je sa aviona za Bg)? Sta je sa Halidom Beslicem? Sta je sa Dinom Merlinom (otrcao je crnogorcima da pjeva medju prvima, naravno za debele pare)? Mislim, uzimati Bregu kao negativan primjer "patriotizma", a ostalim to isto tolerisati, je malo cudno. Treba da mu je neprijatno sto dolazi u Sa? Sta li?jarancuga wrote:kome je sudjeno biti henban, njemu gace same spadaju...
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
#268 Re: bregović na ftv
Najozbiljnije. Veliki je uspjeh od svjetski poznatog neprijatelja napraviti sebi prijatelja s kojim se ne moraš cmakati, ali da on zdušno radi u tvoju korist.sanabe wrote:Pipi, tebi stavrno ne smeta ono sto je Bregovic govorio, i sve ono sto je preshutio, i Kustrurici bi halalio? Ozbiljno?
Last edited by PipiDugaDevetka on 08/01/2011 21:13, edited 1 time in total.
-
jarancuga
#269 Re: bregović na ftv
ne(moralom) doticnih ne mozes saprati obraz bregovica...Brus Lee wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Sta je sa Hankom Paldum (skinuli je sa aviona za Bg)? Sta je sa Halidom Beslicem? Sta je sa Dinom Merlinom (otrcao je crnogorcima da pjeva medju prvima, naravno za debele pare)? Mislim, uzimati Bregu kao negativan primjer "patriotizma", a ostalim to isto tolerisati, je malo cudno. Treba da mu je neprijatno sto dolazi u Sa? Sta li?jarancuga wrote:kome je sudjeno biti henban, njemu gace same spadaju...
![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#270 Re: bregović na ftv
Hajd' ba,sta ti znas o patriotizmu,sta znas o vaganju rijeci i sta znas sta znaci otvoreni grad i metropolizam.
A i pjevao je Dodiku pred tek otvorenom zgradom RTRS-a,i za neku od novih godina mislim cak.
A i pjevao je Dodiku pred tek otvorenom zgradom RTRS-a,i za neku od novih godina mislim cak.
-
susc_ovjek
#271 Re: bregović na ftv
Shto su zavrsli protiv Bregovica.
Stavovi Bregovica su stavovi i vise od pola prijaratnih Sarajlija koliko se god to nekima ne svidjalo!!!
Pored toga, bregovic ima vise prava da bude u gradu nego vise od pola trenutnih sarajlija, koji su dosljaci u ovaj grad, tako da... dzaba vam sva prica.
To da je Sarajevo njemu nesto dalo, okacite macku o rep.
Kad ljudi pricaju o velikim imenima, ne pricaju o njihovim gradovima, nego o njima...
To je realnost, istina itd.
Stavovi Bregovica su stavovi i vise od pola prijaratnih Sarajlija koliko se god to nekima ne svidjalo!!!
Pored toga, bregovic ima vise prava da bude u gradu nego vise od pola trenutnih sarajlija, koji su dosljaci u ovaj grad, tako da... dzaba vam sva prica.
To da je Sarajevo njemu nesto dalo, okacite macku o rep.
Kad ljudi pricaju o velikim imenima, ne pricaju o njihovim gradovima, nego o njima...
To je realnost, istina itd.
- Bosnolog
#272 Re: bregović na ftv
Bregin povratak u Sarajevo ima simboliku kao i povratak Vladike Gligorija u Mostar, http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/vladik ... rpski-gradbraco3 wrote:
![]()
![]()
![]()
Sada izjavljuje kako je Mostar i srpski grad,..posto nije mogao biti samo srpski,Ovo su naznake i poruke da je velikosrpski projekat o trajnom razdvajanju Srba od nesrba kao jedan od strateskih ciljeva bio tragedija za iste i da nece uspjeti na duge staze zato je sada Brega predmet prozivki i napada od strane onih koji u ovom njegovom cinu vide izdaju tih planova,....
Sto se tice Brege a posebno Cole oni su milion puta ispali moralnije licnosti u vrijeme velikosrpskog zla te prihvatljiviji za sarajlije nakon svega od Emira Nemanje Kusturice,Oni su se barem drzali po strani za razliku ljudske fukare i fakina Kusturice koji mi je ogavniji i odvratniji od Dabica,...Dabic je patoloski ubica i zlikovac a Nemanja je Dabiceva talog koji se nakupio nakon kupanja svih godina Dabicevih i Milosevicevih zlocinacki dijela koja pravda i podrzava ta dvonog nakaza,....
Bregina supruga Dzenana takode ne moze bez svog Sarajeva i sarajevskih cevapa, jer rajvoSa nema nigdje,treba im svakako pomoci da se ponovo vrate u svoje Sarajevo,mada to nece biti nikada zvot kao sto je nekada bio zahvaljujuci Dabicu i velikosrpskim monstrum akademicima i ljihovim sljedbenicima kao i onim koji slijede jos uvijek te vizije.....
Brega duguje mnogo gradu koji je ostavio kada mu je bio najpotrebniji i otisao u drzavu koja ga je ubijala preko Pala sto mu je velika mrlja sa kojom ce zivjeti do kraj zivota ali nije pljuvao na njega poput Neleta zvalje,..
Brega ce zivjeti na relaciji Sarajevo-Pariz a ovome je najveci doprinos dao nas legendarni oskarovac Danis Tanovic s kim ce Brega raditi u buducnosti na zajednickim projektima
- PipiDugaDevetka
#273 Re: bregović na ftv
Čovjek se promijenio i od prošle godine drži Mapu opsade Sarajeva na zidu. Bilo je ljudi, granate padaju, a oni još ne vjerju da to četnička JNA gađa neselektivno, po civilima. Promijenio stavove svoje u odnosu na sva dešavanja u BiH što potvrđuje i svojim dolaskom. Dovodi i djecu. Ko bi ih dovodio u nesigurnost?
Pretvoriti zavedenog borca u svog prijatelja koji se bori za tebe i tvoje ideje jedan je od najvećih kumst-ova!
Pretvoriti zavedenog borca u svog prijatelja koji se bori za tebe i tvoje ideje jedan je od najvećih kumst-ova!
-
jarancuga
#274 Re: bregović na ftv
PipiDugaDevetka wrote:Čovjek se promijenio i od prošle godine drži Mapu opsade Sarajeva na zidu. Bilo je ljudi, granate padaju, a oni još ne vjerju da to četnička JNA gađa neselektivno, po civilima. Promijenio stavove svoje u odnosu na sva dešavanja u BiH što potvrđuje i svojim dolaskom. Dovodi i djecu. Ko bi ih dovodio u nesigurnost?
promijenio se jer od prosle godine godine drzi mapu opsade grada na zidu....
tek kad javno osudi opsadu sarajva i sve one koji su derali po gradu, moguce je da cu povjerovati u njegovo preobrazenje....
-
Margita81
#275 Re: bregović na ftv
Svirao je Milan u po Beograda u najgore vrijeme protiv bombardovanja Dubrovnika i protiv rata i tadasnje zle vlasti koja je obecavala samo jos rata pa ko ga se vise sjeca....da makar ulicu imamo nazvanu po njemu al jok.
Sve je ovo prilivanje iz mutnog u prazno, znamo samo da osudjujemo i trazimo mane i greske proslosti blize i dalje no ono sto smo dobili, sto nam je dato i sto je vrijedno brzo potone u glibu zaborava i nebrige.
Predvidjam da cemo u buducnosti biti jako slicni onima koji u ime kosovskog boja ratuju i 400god poslije i traze krivce u potonjim narastajima.
Sve je ovo prilivanje iz mutnog u prazno, znamo samo da osudjujemo i trazimo mane i greske proslosti blize i dalje no ono sto smo dobili, sto nam je dato i sto je vrijedno brzo potone u glibu zaborava i nebrige.
Predvidjam da cemo u buducnosti biti jako slicni onima koji u ime kosovskog boja ratuju i 400god poslije i traze krivce u potonjim narastajima.