Masinski fakultet Sarajevo?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Partizan1

#251 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

I semestar:
1.Matematika I
2.Fizika I
3.Materijali I
4.Tehnologije obrade
5.Statika

II semestar:
1.Matematika II
2.Fizika II
3.Materijali II
4.Elektrotehnika
5.Elastostatika
6.Tehnicka dokumentacija i CAD
hvala na informaciji... i ako moze jos (posto nisam isao u masinsku )koji bi sad ono trebao biti "najtezi" predmet od ovih :D
(naravno izuzev :mat,fiz,elektr)
ovo_malo_duse

#252 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ovo_malo_duse »

Partizan1 wrote:
I semestar:
1.Matematika I
2.Fizika I
3.Materijali I
4.Tehnologije obrade
5.Statika

II semestar:
1.Matematika II
2.Fizika II
3.Materijali II
4.Elektrotehnika
5.Elastostatika
hvala na informaciji... i ako moze jos (posto nisam isao u masinsku )koji bi sad ono trebao biti "najtezi" predmet od ovih :D
E moj drug kad izuzmes ove u zagradi ostali su ti najtezi..heh
Salu na stranu dok sam ja studirao a to bijase prije nekih 10_ak godina matematika 2 i Tehnicka dokumentacija i CAD su bili najtezi...Za ovo prvo razumljivo ali ovo drugo bi trebalo biti jednostavno, ali kad vidis ko ih predaje nije cudo..(Nedzad Repcic prof.dr.sc(nemoj slucajno da mu sc. zaboravis neces dobit potpis) i Adil Muminovic nemam pojma koju titulu ima, magistrirao na tribologiji. to u metafori kad kazes da te boli glava a niko ti nemoze dokazat da te ne boli ) Dva supka bjelosvjetska nisu ni P od profesora a pedagogija im je za srednjeg vijeka...Prvi se igrao video igrica redovno dok su studenti cekali na potpise, a na predavanjima se kolektivno izivljavao na svima, A usput je dzonio tudze skripte i knjige i studentske diplomske radove za svoje nazovi knjige, a drugi nije nista bolji. Na tabli izvodio zadatke i na kraju dobijao pogresne rezultate i na isptima redovno nazovi pomagao studentima(ko je njega poslusao nije polozio zadugo).
Pazi da se ovima ne zamjeris, zavrsices na Ekonomiji, kao sto bi dr pr. SC. Repcic ponovi svaki put na predavanju MashAllah ekonomista.

Helem sretno
Altsa

#253 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Altsa »

ovo_malo_duse wrote:
Partizan1 wrote:
I semestar:
1.Matematika I
2.Fizika I
3.Materijali I
4.Tehnologije obrade
5.Statika

II semestar:
1.Matematika II
2.Fizika II
3.Materijali II
4.Elektrotehnika
5.Elastostatika
E moj drug kad izuzmes ove u zagradi ostali su ti najtezi..heh
Salu na stranu dok sam ja studirao a to bijase prije nekih 10_ak godina matematika 2 i Tehnicka dokumentacija i CAD su bili najtezi...Za ovo prvo razumljivo ali ovo drugo bi trebalo biti jednostavno, ali kad vidis ko ih predaje nije cudo..(Nedzad Repcic prof.dr.sc(nemoj slucajno da mu sc. zaboravis neces dobit potpis) i Adil Muminovic nemam pojma koju titulu ima, magistrirao na tribologiji. to u metafori kad kazes da te boli glava a niko ti nemoze dokazat da te ne boli ) Dva supka bjelosvjetska nisu ni P od profesora a pedagogija im je za srednjeg vijeka...Prvi se igrao video igrica redovno dok su studenti cekali na potpise, a na predavanjima se kolektivno izivljavao na svima, A usput je dzonio tudze skripte i knjige i studentske diplomske radove za svoje nazovi knjige, a drugi nije nista bolji. Na tabli izvodio zadatke i na kraju dobijao pogresne rezultate i na isptima redovno nazovi pomagao studentima(ko je njega poslusao nije polozio zadugo).
Pazi da se ovima ne zamjeris, zavrsices na Ekonomiji, kao sto bi dr pr. SC. Repcic ponovi svaki put na predavanju MashAllah ekonomista.

Helem sretno
cuj repcica sto se usk..cio. u moje doba je bio obicni asistent i nije bio niko i nista. on je tada slovio za ok. asistenta za razliku od kretena save semiza koji je mnogima zagorcao zivot.
strong69

#254 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by strong69 »

ovo_malo_duse wrote:(Nedzad Repcic prof.dr.sc(nemoj slucajno da mu sc. zaboravis neces dobit potpis) i Adil Muminovic nemam pojma koju titulu ima, magistrirao na tribologiji. to u metafori kad kazes da te boli glava a niko ti nemoze dokazat da te ne boli ) Dva supka bjelosvjetska nisu ni P od profesora a pedagogija im je za srednjeg vijeka...Prvi se igrao video igrica redovno dok su studenti cekali na potpise, a na predavanjima se kolektivno izivljavao na svima, A usput je dzonio tudze skripte i knjige i studentske diplomske radove za svoje nazovi knjige, a drugi nije nista bolji. Na tabli izvodio zadatke i na kraju dobijao pogresne rezultate i na isptima redovno nazovi pomagao studentima(ko je njega poslusao nije polozio zadugo).

Helem sretno
Repcic je supcina i smrad bez konkurencije. Nije htio da se potpise dok mu se ne kupi skripta koja je kostala 20 KM. Ako si donio skriptu bez racuna, odnosno pozajmio je od nekoga ne bi mogao dobiti potpis jos dugo vremena. Bolesnik!
Partizan1

#255 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

hvalaaaa ......ljudi nema sta moral ste mi podigli.... :D al snaci cu se zar... dobro je pa ste mi rekli sta me ceka.heh
ovo_malo_duse

#256 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ovo_malo_duse »

strong69 wrote:
ovo_malo_duse wrote:(Nedzad Repcic prof.dr.sc(nemoj slucajno da mu sc. zaboravis neces dobit potpis) i Adil Muminovic nemam pojma koju titulu ima, magistrirao na tribologiji. to u metafori kad kazes da te boli glava a niko ti nemoze dokazat da te ne boli ) Dva supka bjelosvjetska nisu ni P od profesora a pedagogija im je za srednjeg vijeka...Prvi se igrao video igrica redovno dok su studenti cekali na potpise, a na predavanjima se kolektivno izivljavao na svima, A usput je dzonio tudze skripte i knjige i studentske diplomske radove za svoje nazovi knjige, a drugi nije nista bolji. Na tabli izvodio zadatke i na kraju dobijao pogresne rezultate i na isptima redovno nazovi pomagao studentima(ko je njega poslusao nije polozio zadugo).

Helem sretno
Repcic je supcina i smrad bez konkurencije. Nije htio da se potpise dok mu se ne kupi skripta koja je kostala 20 KM. Ako si donio skriptu bez racuna, odnosno pozajmio je od nekoga ne bi mogao dobiti potpis jos dugo vremena. Bolesnik!
Nije ni Adil nista bolji, Repciceva skola ako nije i gori....

Profe koji su u moje vrijeme drzale standard na MFS

Vlatko Dolacek
Ismet Demirdzic
Berko Zecevic
Avdo Voloder
Izet Bjelonja.

Bilo je jos nekih a ovi supci kao Repcic, Muminovic, onaj Anton Milos to niti ima znanje ni karakter da uci studente necemu..
Svi magistrirali u Zagrebu na nekim supackim temama a doktorirali u Sarajevu na jos gorim temama.
tubok

#257 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

Sto se ovdje pocelo tracati o losim profesorima. :D
hajd da napravimo spisak ko je od clanova foruma na prvoj godini. kopirajte listu i dopisite sebe.
evo da ja krenem.

1.tubok
Partizan1

#258 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

buduci kolega ,,,,ne tracamo samo razmjenjujemo informacije :bih:
xammerx

#259 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by xammerx »

a sta predaje taj repcic? bice jos jedna cvaka u nizu nazovi profesora :S...

ma ne tracaju sto vise pricaju to nama bolje, lakse cemo se prilagodit snac :D samo vi momci djevojke ozezite :P:D...

1.tubok
2.xammerx
tubok

#260 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

eto do sad je nas dvojica sa prve godine.
A to oko tracanje, znajte da se ovaj forum gleda i od strane profesora, zato i govorim da pazite sta pricate, :bih:
Partizan1

#261 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

ewo jos jedan "guster"...... :D

1.tubok
2.xammerx
3.partizan1
xammerx

#262 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by xammerx »

heh sreca pa su anonimni nickovi vecinom onda :P...ajde ako citaju nek shvate ko kritiku, i oni su ljudi :D..a sad sto neki umisle da su Bogovi je druga stvar ;P...
idrizinho

#263 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by idrizinho »

eh ja sam 4. Idrizinho :D
vnm

#264 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by vnm »

ovo_malo_duse wrote: Profe koji su u moje vrijeme drzale standard na MFS

Vlatko Dolacek
Ismet Demirdzic
Berko Zecevic
Avdo Voloder
Izet Bjelonja.
Dolocek ode u penziju, a Avdo je preuzeo njegove predmete pa je to sasvim OK. Covjek je legenda. Bio je star i kad su moji roditelji studirali, pa skontajte kakav je tek sad.
O Demirdzicu ne trebam pricati. Taj covjek je sa dobrim razlogom non stop u Engleskoj ili USA.
Berko je prica za sebe. Ja u zivotu nisam vidio ili cuo da neko ima ljepsi odnos prema studentima/ucenicima. Jedan od vodecih strucnjaka za projektile u siroj regiji. Steta sto mu je smjer skoro pa mrtav (Odbrambene Tehnologije), ali ko se odluci sigurno s njim nikada nece imati problema.
suri_i_trpi

#265 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by suri_i_trpi »

idrizinho wrote:eh ja sam 4. Idrizinho :D
ja sam 5. suti i trpi
Partizan1

#266 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by Partizan1 »

Brucosiiii eto nassss 5 tamam mozemo stat za jedan sto pogurat se malo...u Titu na kafu ..jbg nema nas forumasa mnogo
suri_i_trpi

#267 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by suri_i_trpi »

Partizan1 wrote:Brucosiiii eto nassss 5 tamam mozemo stat za jedan sto pogurat se malo...u Titu na kafu ..jbg nema nas forumasa mnogo
st se mene tice ok mogli bi smo ustvari svakako cemoo otici :D
tubok

#268 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

E znaci ovo je dosadasnji spisak. Ako budete dalje dodavali kopirajte ovo i jos dopisite sebe.

1.tubok
2.xammerx
3.partizan1
4.Idrizinho
5.suri_i_trpi

Ja mozda sutra odem na fax. da uplatim jos ono za neki fond. 2x5KM. i da vidim te spiskove.
Pa ako bude neke novosti javim vam.
xammerx

#269 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by xammerx »

ma taman 5 nas, a bujrum ko hoce jos :D..forumaska kafica :D...dogovorimo se recimo u pon uvece kad zakljucimo listu gdje se nadjemo i to =)...

ajd vidi samo jesul stavili raspored, i kako sam cuo bice 2 grupe, jesul stavili listu gdje smo podjeljeni u te grupe..ako jesu da i ja odem do faxa da vidim na cemu sam ;o...:=)
tubok

#270 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

A kako cemo se mi znati ko je forumas u utorak kad pocne fax.
Ja ne znam nikoga, a mene mozete po niku prepoznati.
A ja cu sutra otici na fax da to vidim pa sve vam javim.
Poz.
nellington

#271 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by nellington »

Skontajte neki znak prepoznavanja: crveni karanfil, plava pernica... ili majica sa natpisom: :sax:
veljaca

#272 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by veljaca »

Ja kao stari svrseni student Masinstva - 1982. zavrsio - dacu vam jedan savjet:

Uhvatite se vi knjiga a manje koristite forume ....

( ovo dobronamjerno ) ....
tubok

#273 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by tubok »

Prvo hvala na savjetu da se uhvatimo knjiga.
To se podrazumjeva, samo sad je jos raspust pa tako da malo ubijemo vrijeme, a kad pocne fax bice puno manje foruma i svih ostalih besposlica.

A sto ovaj rece za prepoznavanje, e jesam se ismijao, cuj plava pernica, pa to se vise i u osnovnoj skoli izbacilo iz upotrebe, :D
twizzler

#274 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by twizzler »

tubok wrote:Prvo hvala na savjetu da se uhvatimo knjiga.
To se podrazumjeva, samo sad je jos raspust pa tako da malo ubijemo vrijeme, a kad pocne fax bice puno manje foruma i svih ostalih besposlica.

A sto ovaj rece za prepoznavanje, e jesam se ismijao, cuj plava pernica, pa to se vise i u osnovnoj skoli izbacilo iz upotrebe, :D

Cuj tebe... kod profesora Repcica ne mozes prisustvovati predavanju bez pernice pa ti vidi.
ŠiŠ

#275 Re: Masinski fakultet Sarajevo?

Post by ŠiŠ »

twizzler wrote:
tubok wrote:Prvo hvala na savjetu da se uhvatimo knjiga.

Cuj tebe... kod profesora Repcica ne mozes prisustvovati predavanju bez pernice pa ti vidi.
A je li Repcic naviaj za Zelju ili za Sarajevo da se zana koje boje trebaju biti pernice.
Post Reply