Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

harka

#251 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

Zox wrote:
harka wrote: kojem :D
Pa, koliko sam ja skontao, sve se svodi na onu pricu da smo bas MI najjaci, najbolji i najqrat... pardon, najobdareniji.
Tolerancijom, mislim.
:lol: :lol: prijatelju pobrkao si

Komi je nabrzaka skontao da nema nista od stana :D

sto neko rece :-D bas sam pokvarena i bezobrazna :lol:
Zox

#252 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Zox »

harka wrote:
Zox wrote:
harka wrote: kojem :D
Pa, koliko sam ja skontao, sve se svodi na onu pricu da smo bas MI najjaci, najbolji i najqrat... pardon, najobdareniji.
Tolerancijom, mislim.
:lol: :lol: prijatelju pobrkao si

Komi je nabrzaka skontao da nema nista od stana :D

sto neko rece :-D bas sam pokvarena i bezobrazna :lol:
znam ja na sta ON misli. I to ispunjavam. Steta samo sto je stan u Zenici :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#253 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Truba »

a kako to ti ispunjavaš TO a ja ne :?
harka

#254 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

Zox wrote:
znam ja na sta ON misli. I to ispunjavam. Steta samo sto je stan u Zenici :D
Zasto,sta Fali Zenici :-D
harka

#255 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

komi wrote:a kako to ti ispunjavaš TO a ja ne :?
zivo me interesuje :D
Zox

#256 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Zox »

Ne vidim tu nista cudno... Odes u bolnicu i u roku dan ces ispunjavati i ti :) Niko te ne pita ZASTO :D
(ali bi bilo dobro da kazes: zbog stana.)
JThomas

#257 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

kao što rekoh, pojedinci očigledno misle da demokratija i ljudska prava znače da možeš raditi šta hoćeš...ali nikad nije kasno da se počne čitati i obrazovati :wink:

isti ovi lopta i bosanac sa dna kace bi bili prvi da zajauču o ugrožavanju, islamofobiji, bjelosvjetskim zavjerama kad bi se ovo desilo "tamo", a kad se desi kod "nas", e onda jebiga, ali to je kapitalizam...i onda se još pravi budala, pa pita kao, po kojem je to zakonu zabranjeno, a ja šest puta napisao pet-šest različitih osnova po kojima je zabranjeno.

ako je ovo demokratija, onda je i u južnoj africi osamdesetih bila demokratija, onda je i natpis "zabranjen ulaz psima i muslimanima" demokratsko pravo vlasnika kafane da bira kome će prodavati robu, i tako dalje...etnički čista jebena ZGRADA, da me neko pita a da ne znam ko su akteri, rekao bi da koncept potiče iz načertanija...

al sad će svjetski putnik, koji tvrdi da je ovo ustaljena praksa svuda u evropi, na ovo odgovoriti "kontraargumentom" da sam ja islamofob koji bi muslimanima zabranio da ne jedu svinjsko meso :D jer, ako ti se slučajno ne sviđa progresivna i demokratska ideja etnički čistih ZGRADA, kojih ima svuda po evropi( :D ), e onda si komunjara i boljševik koji bi s vjernicima na goli otok :D jer mi smo tolerantni ALI...ipak bismo preferirali da u našem komšiluku ne bude drugih vjera, pa ni onih koji našu vjeru ne upražnjavaju onako kako smo mi to zamislili :D jer to je naše demokratsko pravo, da gradimo etnički čiste komšiluke, makar za početak, dalje ćemo na veće stvari :D
Bosanac sa dna kace

#258 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Bosanac sa dna kace »

JThomas wrote:kao što rekoh, pojedinci očigledno misle da demokratija i ljudska prava znače da možeš raditi šta hoćeš...ali nikad nije kasno da se počne čitati i obrazovati :wink:

isti ovi lopta i bosanac sa dna kace bi bili prvi da zajauču o ugrožavanju, islamofobiji, bjelosvjetskim zavjerama kad bi se ovo desilo "tamo", a kad se desi kod "nas", e onda jebiga, ali to je kapitalizam...i onda se još pravi budala, pa pita kao, po kojem je to zakonu zabranjeno, a ja šest puta napisao pet-šest različitih osnova po kojima je zabranjeno.

ako je ovo demokratija, onda je i u južnoj africi osamdesetih bila demokratija, onda je i natpis "zabranjen ulaz psima i muslimanima" demokratsko pravo vlasnika kafane da bira kome će prodavati robu, i tako dalje...etnički čista jebena ZGRADA, da me neko pita a da ne znam ko su akteri, rekao bi da koncept potiče iz načertanija...

al sad će svjetski putnik, koji tvrdi da je ovo ustaljena praksa svuda u evropi, na ovo odgovoriti "kontraargumentom" da sam ja islamofob koji bi muslimanima zabranio da ne jedu svinjsko meso :D jer, ako ti se slučajno ne sviđa progresivna i demokratska ideja etnički čistih ZGRADA, kojih ima svuda po evropi( :D ), e onda si komunjara i boljševik koji bi s vjernicima na goli otok :D jer mi smo tolerantni ALI...ipak bismo preferirali da u našem komšiluku ne bude drugih vjera, pa ni onih koji našu vjeru ne upražnjavaju onako kako smo mi to zamislili :D jer to je naše demokratsko pravo, da gradimo etnički čiste komšiluke, makar za početak, dalje ćemo na veće stvari :D
reci ti meni koga je on uvrijedio tu sto je dao oglas i zasto?
pa onda i firme koje vrse pokop samo odredjene vjerske skupine nisu OK, jer eto nece da ukopaju druge.
ti meni navedi zakon koji je on prekrsio.
jeste, vidis kad tamo neko u Stocu djecu razdvaja vec godinama samo zbog imena, mi sutimo, a kad nego izda oglas za ''birani'' komsiluk e onda svi trebamo na noge.
zasto se niko ne buni toliko protiv naselja gdje zive ''odabrani'' bogatuni? :?
JThomas

#259 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

naveo sam ti najmanje pet različitih načina na koje ovo krši pozitivne propise ove države kroz ovu temu, od propisa privrednog prava pa do samog ustava. ponavljati se više neću.

muda pod bubrege, a apartheid i segregacija pod ljudska prava...naravno, samo kad je riječ o "našima", e onda su tumačenja malo fleksibilnija, stvarno bih volio vidjeti kako bi TI reagovao da se isto ovo desi u RS ili zapadnom mostaru...
harka

#260 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

JThomas wrote:naveo sam ti najmanje pet različitih načina na koje ovo krši pozitivne propise ove države kroz ovu temu, od propisa privrednog prava pa do samog ustava. ponavljati se više neću.

muda pod bubrege, a apartheid i segregacija pod ljudska prava...naravno, samo kad je riječ o "našima", e onda su tumačenja malo fleksibilnija, stvarno bih volio vidjeti kako bi TI reagovao da se isto ovo desi u RS ili zapadnom mostaru...

ovaj je samo pogrijesio sto je to napisao(ako ima istine u svemu ovome)
mogao je isto kao sto rade u RS i zapadnom Mostaru,primati samo svoje
a ove druge nonsalantno odbijati.Moj brat je htio da otvori firmu(vecu) u nasem gradu RS,
receno mu je da je uslov da mora zaposliti 70% srba inace nista
od posla. Ja vjerujem svome bratu,ti vjerovatno nebi povjerovao.
Znaci,jedina greska ovog za te stanove je sto je to tako napisao
mogao je raditi hinjski kao sto i drugi rade.
JThomas,svugdje ti je to tako.Ti,ja i neko drugi tu nemozemo nista.

Postenje se skupo placa,"treba" biti kucka.
harka

#261 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

Zox wrote:
Ne vidim tu nista cudno... Odes u bolnicu i u roku dan ces ispunjavati i ti :) Niko te ne pita ZASTO :D
(ali bi bilo dobro da kazes: zbog stana.)

:lol: :lol:
exliberal

#262 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by exliberal »

Znaci sutra ja napravim u Sarajevu zgradu i kazem u njoj mogu samo zivit krscani ( katolici ili pravoslavci) to bi bilo ok?

Da je taj tip napisao da pravi zgradu i da ce u svaki stan u toj zgradi imat posebnu sobu za molitve, da ce biti napravljeno prema islamskim pravilima ( ako ta pravila postoje) ........da je dao indikacije da pravi za vjernike ko bi mu se javio tu?
Dali bi neki od preostalih srba ili hrvata nagrnuo da zivi u toj zgradi znajuci da je pravljena za jednu grupu ljudi?
Postoji "fini" naci da se kaze da je ta gradjevina,objekat pravljen za specificnu grupu ljudi ne za sve.....a ne da se kaze samo pravi muslimani mogu uci tu.....
Postoji segregacija i na zapadu ali je zapakovana u demokratiju.Otvorena segregacija je veliko NO NO.
JThomas

#263 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

harka wrote:

a ove druge nonsalantno odbijati.Moj brat je htio da otvori firmu(vecu) u nasem gradu RS,

pa bi povjerovao, zašto ne bi povjerovao, čudilo bi me da je drukčije, stvar je u tome što se takva praksa brani i pakuje pod ljudska prava kad je riječ o "našima", a (opravdano) napada kad je riječ o "njima".

stvarno ne vidim šta može zamjeriti takvoj praksi neko ko brani građenje zgrade samo za muslimane...to je u osnovi jedna te ista politika, u našem fildžanu ćemo mi raditi šta hoćemo i na svaki mogućni način dat drugima do znanja da su nepoželjni, diskriminacija može dolaziti i od privatnih i od javnih institucija.

ako je ovo dopušteno i legalno, onda je svakom privredniku/trgovcu dopušteno da na oglasu napiše "ne poslujemo s tim i tim" ili u kancelariji zakači isti natpis, ili u radnji "zabranjen ulaz tim i tim" pod izgovorom da je to njegovo pravo da bira klijentelu...bilo bi baš lijepo i zanimljivo, jelde?
harka

#264 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

JThomas wrote:
harka wrote:

pa bi povjerovao, zašto ne bi povjerovao, čudilo bi me da je drukčije, stvar je u tome što se takva praksa brani i pakuje pod ljudska prava kad je riječ o "našima", a (opravdano) napada kad je riječ o "njima".

stvarno ne vidim šta može zamjeriti takvoj praksi neko ko brani građenje zgrade samo za muslimane...to je u osnovi jedna te ista politika, u našem fildžanu ćemo mi raditi šta hoćemo i na svaki mogućni način dat drugima do znanja da su nepoželjni, diskriminacija može dolaziti i od privatnih i od javnih institucija.

ako je ovo dopušteno i legalno, onda je svakom privredniku/trgovcu dopušteno da na oglasu napiše "ne poslujemo s tim i tim" ili u kancelariji zakači isti natpis, ili u radnji "zabranjen ulaz tim i tim" pod izgovorom da je to njegovo pravo da bira klijentelu...bilo bi baš lijepo i zanimljivo, jelde?

Mislim da niko od ovih sto komentarisu ne odobrava isto,ali posto si ti
zapeo samo za ovaj topic,a nevidis(barem tako izgleda) da se ovakve stvari
desavaju svugdje oko nas,ali u rukavicama.Znas,stece se utisak da ti smeta ono MUSLIMAN,
premda stvarno nemora znaciti da je i tako.
JThomas

#265 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

malo bolje ti pogledaj, pojedinci izričito kažu da je ovako nešto nečije pravo, nečija demokratska sloboda...a nije. nije ni pod razno.

kad "naši" ovo rade, onda je ljudsko pravo, kad "njihovi" rade isto, onda se traže glave počinilaca.
harka

#266 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

JThomas wrote:malo bolje ti pogledaj, pojedinci izričito kažu da je ovako nešto nečije pravo, nečija demokratska sloboda...a nije. nije ni pod razno.

kad "naši" ovo rade, onda je ljudsko pravo, kad "njihovi" rade isto, onda se traže glave počinilaca.
znas,meni zapinje za oko isto kad je rijec o dijaspori
i isto bude VI i MI.Ispocetka mi smetalo,ustvari bolilo :(
al sta cu ja nemogu svijet promjeniti.Sad neobracam paznju na to.
To se toliko radi u BiH,da je postalo "normalno".
shuriken

#267 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

Bosanac sa dna kace wrote:
JThomas wrote:kao što rekoh, pojedinci očigledno misle da demokratija i ljudska prava znače da možeš raditi šta hoćeš...ali nikad nije kasno da se počne čitati i obrazovati :wink:

reci ti meni koga je on uvrijedio tu sto je dao oglas i zasto?
pa onda i firme koje vrse pokop samo odredjene vjerske skupine nisu OK, jer eto nece da ukopaju druge.
ti meni navedi zakon koji je on prekrsio.
jeste, vidis kad tamo neko u Stocu djecu razdvaja vec godinama samo zbog imena, mi sutimo, a kad nego izda oglas za ''birani'' komsiluk e onda svi trebamo na noge.
zasto se niko ne buni toliko protiv naselja gdje zive ''odabrani'' bogatuni? :?

hajmo u Stolac, hajmo na Poljine
ja radim neke stvari i offline da se stvari promijene
bilo bi mi drago da cujem da i ti ne vodis intifadu samo virtualno

ja licno mislim da je ovaj potez graditelja iz zenice jedna glupost i indikator poraznog stanja svijsti

a segregacija djece u skolama nije glupost, to je zlocin nad djecom i krsenje medjunarodnih konvencija
i likovi koji su smislili takvu politiku i odrzavaju je, u slucaju Stoca to su Hrvati,
zasluzuju visegodisnju robiju
a sigurno je da ce ih se, ako ne djeca, a ono unuci stidjeti

ako se sitacija u zemlji nekad u dalekoj buducnosti i normalizira
ko ce normalizirat ljude koji su odgojeni u zivotinjskoj farmi?
iz dna duše

#268 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by iz dna duše »

Mene ne iznenadjuje, ono što se nije do kraja uspjelo u ratu završiti, nastavlja se sada.
Kada nisu uspjeli potpuno etnički očistiti naše gradove, a time i ulice i zgrade, svesti ih na jednonacionalne, nacionalisti su to nastavili na ovaj način...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#269 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by horns&drums »

shuriken wrote:
ako se sitacija u zemlji nekad u dalekoj buducnosti i normalizira
ko ce normalizirat ljude koji su odgojeni u zivotinjskoj farmi?
Niko. Ali ce im zavezati gubice, tj. minorizirace ih se do podsmijeha ostalih. Tek tada se moze poceti sa normalizacijom ( ako novi rat ne zajebe sve, u tom slucaju opet ispocetka).
mirnisan

#270 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by mirnisan »

podržavam ga 100%.ćemu da se mješamo!još krmčad da donesu.sikter. :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#271 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by mIRCerka »

mirnisan wrote:podržavam ga 100%.ćemu da se mješamo!još krmčad da donesu.sikter. :-D
Pazi da tebi ne bude sikter s foruma.
shuriken

#272 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

mIRCerka wrote:
mirnisan wrote:podržavam ga 100%.ćemu da se mješamo!još krmčad da donesu.sikter. :-D
Pazi da tebi ne bude sikter s foruma.
samo im pumpaj "ratne" biografije
ako su banovani u borbi sa komunjarama to im je refrenca da budu kadrovi u mladezi
JThomas

#273 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

ja u avazu pročitala da oni drže krmad u kući :D

komunjare jedne, hoćete krme da mi dovedu u haustor, to hoćete, je li? :D
upravnik

#274 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by upravnik »

shuriken wrote:Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi
skupo...
ako padne ispod 500 idem se upisati u muslimane... :bih:
Maraschino

#275 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Maraschino »

Nisam nista napisao na ovu temu pa evo da iskoristim priliku. Letimicno sam procitao komentare pa mogu zakljuciti kao i u 99% slucajeva kod nas, sve se politizuje.

Osudjujem takav nacin gradnje i prodaje jer smo mi Bosanci i Hercegovci jako osjetljivi na ovakve stvari (razdvajanja na nacionalno i vjerskoj osnovi) ali
imam jedan primjer iz komsiluka gdje ja privremeno zivim ( jedna EU zemlja) gdje su napravljeni stanovi za starije i invalidne osobe ( a svi bi trebali ostariti)
i koje su prilagodjene takvim osobama iz kojih se ide pravo u crkvu. Dakle u sklopu tih par zgrada napravljena je i crkva. Nikada nisam nesto posebno razmisljao o tome ali procitavsi ovu temu, sjetih se tih zgrada. Dakle, ako se ti stanovi rade namjenski za neke vjernike, zasto ne bi mogli ? Ja svaki dan prolazim pored kompleksa zgrada gdje zive, borave, rade...casne sestre i vjerski duznosnici. Treba li neki Marokanac, Turcin...da izrazi zelju bas tu da kupi stan jer mu se svidja lokacija i izgled zgrade.

Nemojte oko svega dizati prasinu, nisam ni sam za segregaciju bilo koje vrste ali ne treba ni pretjerivati.
Post Reply