Zox wrote:Pa, koliko sam ja skontao, sve se svodi na onu pricu da smo bas MI najjaci, najbolji i najqrat... pardon, najobdareniji.harka wrote: kojem
Tolerancijom, mislim.
Komi je nabrzaka skontao da nema nista od stana
sto neko rece
Zox wrote:Pa, koliko sam ja skontao, sve se svodi na onu pricu da smo bas MI najjaci, najbolji i najqrat... pardon, najobdareniji.harka wrote: kojem
Tolerancijom, mislim.
znam ja na sta ON misli. I to ispunjavam. Steta samo sto je stan u Zeniciharka wrote:Zox wrote:Pa, koliko sam ja skontao, sve se svodi na onu pricu da smo bas MI najjaci, najbolji i najqrat... pardon, najobdareniji.harka wrote: kojem
Tolerancijom, mislim.![]()
prijatelju pobrkao si
Komi je nabrzaka skontao da nema nista od stana
sto neko recebas sam pokvarena i bezobrazna
Zasto,sta Fali ZeniciZox wrote:
znam ja na sta ON misli. I to ispunjavam. Steta samo sto je stan u Zenici
zivo me interesujekomi wrote:a kako to ti ispunjavaš TO a ja ne
Ne vidim tu nista cudno... Odes u bolnicu i u roku dan ces ispunjavati i tikomi wrote:a kako to ti ispunjavaš TO a ja ne
reci ti meni koga je on uvrijedio tu sto je dao oglas i zasto?JThomas wrote:kao što rekoh, pojedinci očigledno misle da demokratija i ljudska prava znače da možeš raditi šta hoćeš...ali nikad nije kasno da se počne čitati i obrazovati![]()
isti ovi lopta i bosanac sa dna kace bi bili prvi da zajauču o ugrožavanju, islamofobiji, bjelosvjetskim zavjerama kad bi se ovo desilo "tamo", a kad se desi kod "nas", e onda jebiga, ali to je kapitalizam...i onda se još pravi budala, pa pita kao, po kojem je to zakonu zabranjeno, a ja šest puta napisao pet-šest različitih osnova po kojima je zabranjeno.
ako je ovo demokratija, onda je i u južnoj africi osamdesetih bila demokratija, onda je i natpis "zabranjen ulaz psima i muslimanima" demokratsko pravo vlasnika kafane da bira kome će prodavati robu, i tako dalje...etnički čista jebena ZGRADA, da me neko pita a da ne znam ko su akteri, rekao bi da koncept potiče iz načertanija...
al sad će svjetski putnik, koji tvrdi da je ovo ustaljena praksa svuda u evropi, na ovo odgovoriti "kontraargumentom" da sam ja islamofob koji bi muslimanima zabranio da ne jedu svinjsko mesojer, ako ti se slučajno ne sviđa progresivna i demokratska ideja etnički čistih ZGRADA, kojih ima svuda po evropi(
), e onda si komunjara i boljševik koji bi s vjernicima na goli otok
jer mi smo tolerantni ALI...ipak bismo preferirali da u našem komšiluku ne bude drugih vjera, pa ni onih koji našu vjeru ne upražnjavaju onako kako smo mi to zamislili
jer to je naše demokratsko pravo, da gradimo etnički čiste komšiluke, makar za početak, dalje ćemo na veće stvari
JThomas wrote:naveo sam ti najmanje pet različitih načina na koje ovo krši pozitivne propise ove države kroz ovu temu, od propisa privrednog prava pa do samog ustava. ponavljati se više neću.
muda pod bubrege, a apartheid i segregacija pod ljudska prava...naravno, samo kad je riječ o "našima", e onda su tumačenja malo fleksibilnija, stvarno bih volio vidjeti kako bi TI reagovao da se isto ovo desi u RS ili zapadnom mostaru...
Zox wrote:Ne vidim tu nista cudno... Odes u bolnicu i u roku dan ces ispunjavati i tikomi wrote:a kako to ti ispunjavaš TO a ja neNiko te ne pita ZASTO
(ali bi bilo dobro da kazes: zbog stana.)
pa bi povjerovao, zašto ne bi povjerovao, čudilo bi me da je drukčije, stvar je u tome što se takva praksa brani i pakuje pod ljudska prava kad je riječ o "našima", a (opravdano) napada kad je riječ o "njima".harka wrote:
ovaj je samo pogrijesio sto je to napisao(ako ima istine u svemu ovome)
mogao je isto kao sto rade u RS i zapadnom Mostaru,primati samo svoje
a ove druge nonsalantno odbijati.Moj brat je htio da otvori firmu(vecu) u nasem gradu RS,
receno mu je da je uslov da mora zaposliti 70% srba inace nista
od posla. Ja vjerujem svome bratu,ti vjerovatno nebi povjerovao.
Znaci,jedina greska ovog za te stanove je sto je to tako napisao
mogao je raditi hinjski kao sto i drugi rade.
JThomas,svugdje ti je to tako.Ti,ja i neko drugi tu nemozemo nista.
Postenje se skupo placa,"treba" biti kucka.
JThomas wrote:pa bi povjerovao, zašto ne bi povjerovao, čudilo bi me da je drukčije, stvar je u tome što se takva praksa brani i pakuje pod ljudska prava kad je riječ o "našima", a (opravdano) napada kad je riječ o "njima".harka wrote:
ovaj je samo pogrijesio sto je to napisao(ako ima istine u svemu ovome)
mogao je isto kao sto rade u RS i zapadnom Mostaru,primati samo svoje
a ove druge nonsalantno odbijati.Moj brat je htio da otvori firmu(vecu) u nasem gradu RS,
receno mu je da je uslov da mora zaposliti 70% srba inace nista
od posla. Ja vjerujem svome bratu,ti vjerovatno nebi povjerovao.
Znaci,jedina greska ovog za te stanove je sto je to tako napisao
mogao je raditi hinjski kao sto i drugi rade.
JThomas,svugdje ti je to tako.Ti,ja i neko drugi tu nemozemo nista.
Postenje se skupo placa,"treba" biti kucka.
stvarno ne vidim šta može zamjeriti takvoj praksi neko ko brani građenje zgrade samo za muslimane...to je u osnovi jedna te ista politika, u našem fildžanu ćemo mi raditi šta hoćemo i na svaki mogućni način dat drugima do znanja da su nepoželjni, diskriminacija može dolaziti i od privatnih i od javnih institucija.
ako je ovo dopušteno i legalno, onda je svakom privredniku/trgovcu dopušteno da na oglasu napiše "ne poslujemo s tim i tim" ili u kancelariji zakači isti natpis, ili u radnji "zabranjen ulaz tim i tim" pod izgovorom da je to njegovo pravo da bira klijentelu...bilo bi baš lijepo i zanimljivo, jelde?
znas,meni zapinje za oko isto kad je rijec o dijasporiJThomas wrote:malo bolje ti pogledaj, pojedinci izričito kažu da je ovako nešto nečije pravo, nečija demokratska sloboda...a nije. nije ni pod razno.
kad "naši" ovo rade, onda je ljudsko pravo, kad "njihovi" rade isto, onda se traže glave počinilaca.
Bosanac sa dna kace wrote:reci ti meni koga je on uvrijedio tu sto je dao oglas i zasto?JThomas wrote:kao što rekoh, pojedinci očigledno misle da demokratija i ljudska prava znače da možeš raditi šta hoćeš...ali nikad nije kasno da se počne čitati i obrazovati![]()
isti ovi lopta i bosanac sa dna kace bi bili prvi da zajauču o ugrožavanju, islamofobiji, bjelosvjetskim zavjerama kad bi se ovo desilo "tamo", a kad se desi kod "nas", e onda jebiga, ali to je kapitalizam...i onda se još pravi budala, pa pita kao, po kojem je to zakonu zabranjeno, a ja šest puta napisao pet-šest različitih osnova po kojima je zabranjeno.
ako je ovo demokratija, onda je i u južnoj africi osamdesetih bila demokratija, onda je i natpis "zabranjen ulaz psima i muslimanima" demokratsko pravo vlasnika kafane da bira kome će prodavati robu, i tako dalje...etnički čista jebena ZGRADA, da me neko pita a da ne znam ko su akteri, rekao bi da koncept potiče iz načertanija...
al sad će svjetski putnik, koji tvrdi da je ovo ustaljena praksa svuda u evropi, na ovo odgovoriti "kontraargumentom" da sam ja islamofob koji bi muslimanima zabranio da ne jedu svinjsko mesojer, ako ti se slučajno ne sviđa progresivna i demokratska ideja etnički čistih ZGRADA, kojih ima svuda po evropi(
), e onda si komunjara i boljševik koji bi s vjernicima na goli otok
jer mi smo tolerantni ALI...ipak bismo preferirali da u našem komšiluku ne bude drugih vjera, pa ni onih koji našu vjeru ne upražnjavaju onako kako smo mi to zamislili
jer to je naše demokratsko pravo, da gradimo etnički čiste komšiluke, makar za početak, dalje ćemo na veće stvari
pa onda i firme koje vrse pokop samo odredjene vjerske skupine nisu OK, jer eto nece da ukopaju druge.
ti meni navedi zakon koji je on prekrsio.
jeste, vidis kad tamo neko u Stocu djecu razdvaja vec godinama samo zbog imena, mi sutimo, a kad nego izda oglas za ''birani'' komsiluk e onda svi trebamo na noge.
zasto se niko ne buni toliko protiv naselja gdje zive ''odabrani'' bogatuni?
Niko. Ali ce im zavezati gubice, tj. minorizirace ih se do podsmijeha ostalih. Tek tada se moze poceti sa normalizacijom ( ako novi rat ne zajebe sve, u tom slucaju opet ispocetka).shuriken wrote:
ako se sitacija u zemlji nekad u dalekoj buducnosti i normalizira
ko ce normalizirat ljude koji su odgojeni u zivotinjskoj farmi?
Pazi da tebi ne bude sikter s foruma.mirnisan wrote:podržavam ga 100%.ćemu da se mješamo!još krmčad da donesu.sikter.
samo im pumpaj "ratne" biografijemIRCerka wrote:Pazi da tebi ne bude sikter s foruma.mirnisan wrote:podržavam ga 100%.ćemu da se mješamo!još krmčad da donesu.sikter.
skupo...shuriken wrote:Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi