Opera tito kao i obično ko je probao novu beta verziju Opere još ljepša i brža
Code: Select all
http://my.opera.com/desktopteam/blog/Moderator: Benq
Opera tito kao i obično ko je probao novu beta verziju Opere još ljepša i brža
Code: Select all
http://my.opera.com/desktopteam/blog/roki wrote:Pošto koristim P4 2.4GHz gledam na svaki program,ne smimam nepotrebne stvari,koristim "lakše" alternative i sl.Ono što sam primjetio u Task manageru je da mi Opera namanje problema pravi sa procesorom,zauzeće pri surfanju,gledanju videa i sl.,onda slijedi Firefox i ubjedljivo najlošiji Chrome gdje mi CPU redovno skače na 100%.Sa Operom daleko najmanji CPU Usage
i mene to interesuje :S ovaj plugin container najvise uzima rama!!nomVe wrote:I koji im je djavo ovaj plugin container. Maloprije mi zauzeo 190 MB rama!?!? 10 otvorenih tabova - 400 MB rama sveukupno!?!? Pa nisu normalni majke mi. Mislio sam da Chrome puno zauzima, ali ovo ce ocito biti rekorder.
Moze se iskljuciti pluginBaDa wrote:i mene to interesuje :S ovaj plugin container najvise uzima rama!!nomVe wrote:I koji im je djavo ovaj plugin container. Maloprije mi zauzeo 190 MB rama!?!? 10 otvorenih tabova - 400 MB rama sveukupno!?!? Pa nisu normalni majke mi. Mislio sam da Chrome puno zauzima, ali ovo ce ocito biti rekorder.
Pa to je bilo testiranje. Evo sad su mi otvorena samo 3 taba pa mi je opet zauzeto skoro 200 MB. Definitivno previse za browser.InaravnoDzej wrote:Pa mogao si jos koji da otvoris?
PostojeSplinter wrote:je l` i dalje na chrom-eu ne postoje bookmarksi??
mozda je vrijeme da se prebacim, ali navika je gadna stvar.rashtiman wrote:PostojeSplinter wrote:je l` i dalje na chrom-eu ne postoje bookmarksi??

Postali monopolistivox-populi wrote:@nomVe
kako mislis "postaje kao IE"?
Ali to se sada promjenilo, imas 3-month development cycle, imas nightly snapshots koje mozes preuzeti i testirati... Dosta toga je drugacije.nomVe wrote:Postali monopolistivox-populi wrote:@nomVe
kako mislis "postaje kao IE"?
Vise su ulagali u razvoj kad su drzali manji dio trzista.