SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Richard Peti

#251 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

north wrote:Ma poenta je da neko kompetentan od naših (Ušanović & co. to sigurno nisu) ukaže UEFI na argumentovanoj osnovi koja bagra ovo opstruira, pa ne može se radi kojekakvih primitivaca iz Lištice i sa Sokoca kazniti cijela jedna nacija.
Neka se identifikuju krivci, i njih pošalje u vječna lovišta, a nas normalne neka puste da uživamo u sportu......
ko?

Igraci nisu nikad nista uradili po ovom pitanju,
ni jedan klub nikad nista, nase "velicine" nista, novinari, mediji, stranke. niko nista..

tuga golema

:( :( :(

ko ce oformit novi savez, kako to ide.. opet stranacki
ode brankovic dodje mujezinovic
nihoniho

#252 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nihoniho »

nemamo mi sta prigovarati srbima, tj , imamo ali je besmisleno.
oni su od pocetka u misiji rusenja bih u okviru raspolozivih kapaciteta, u jakoj mjeri to vazi i za hrvate.
prava adresa je korumpirana bosnjacka oligarhija koja u svrhu jacanja medjunacionalnih tenzija , slabljenja pravne drzave , puse u istu tikvu sa srpsko-hrvatskim nacionalistima.
ne trebamo se, u slucaju suspenzije, osjecati kao zrtve mesjunarodne antibosnjacke zavjere nego pitati "probosanske'
politicke snage(da se ne lazemo, ovdje je sve politika), sta su radili da se to ne desi.
and

#253 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

Edin H. wrote:Fifa se ponasa poput Medjunarodne zajednice 92-ge. Uvedimo embargo na oruzje i rat ce stati sam od sebe.
Tamo stalno dolaze nove generacije idiota, sa frisko zavrsenim fakultetima uopste ne kontajuci BiH i njenu situaciju.
Ne mogu vjerovati da su napravili ovu budalastinu sa ultimatumom :cry: i na taj nacin dali Srbima mogucnost da od ovoga prave tragikomediju.
Ako su vec zeljeli promjene znaju od kuda vjetar duva, pa sto nisu otisli i ovo rascistili sa srpskim delagatima (citaj Dodikom), nego satro daju ultimatum Savezu BiH :shock:

Naravno da Savezu treba cistka, ali ovo nije ta vrsta cistke, ovdje se radi o ukidanju reprezentacije BiH kao simbola zajednicke drzave.
koliko se sjećam prvo je nsfbih jednoglasno odbio prijedlog fife,pa su se ovi iz rs složili s njima.
fifa ovo sve treba najuriti i pomesti i napraviti savez na zdravim,sportskim temeljima.
nadam se da će sve završiti do početka kvalifikacija.
sjever76

#254 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by sjever76 »

north wrote:Ma poenta je da neko kompetentan od naših (Ušanović & co. to sigurno nisu) ukaže UEFI na argumentovanoj osnovi koja bagra ovo opstruira, pa ne može se radi kojekakvih primitivaca iz Lištice i sa Sokoca kazniti cijela jedna nacija.
Neka se identifikuju krivci, i njih pošalje u vječna lovišta, a nas normalne neka puste da uživamo u sportu......
ko ti je bolan u savezu "nas" :? nema tu niko nas. sve su to govna koja mozda danas nisu glasli za sahranjivanje bh fudbala ali su ga konstantno godinama ubijali (ovi "nasi"). ako neko misli da u tom savezu ima iko pozitivan onda se grdno vara.
uvjek dobar gost

#255 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

:x :x :x :x :x :x :x :( :(
IsmetHoro

#256 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by IsmetHoro »

incognito071 wrote:
BSn wrote:a sto vi mislite da ce, ako uefa i fifa suspenduju savez, ovi ljudi otici iz njega?
A sta ti mislis sta ce oni radit u savezu ako nema dotoka novca iz fife i uefe i ako nema medjunarodnih takmicenja? Kakvu svrhu onda taj neki savez ima?
Tamam da organizuju utakmice RS:a, mislis da govna iz saveza to nebi uradila da zarade malo?
Edin H.

#257 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

sjever76 wrote:
ko ti je bolan u savezu "nas" :? nema tu niko nas. sve su to govna koja mozda danas nisu glasli za sahranjivanje bh fudbala ali su ga konstantno godinama ubijali (ovi "nasi"). ako neko misli da u tom savezu ima iko pozitivan onda se grdno vara.

:thumbup:
Bosanski_kralj

#258 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

IsmetHoro wrote:Neznam sto se BHF i ostali navijaci nisu skupili pred zgradom saveza pa da UEFA vidi na cijoj smo strani...
a što bi se "huligani", "hoštepleri", "narkomani"... pojavljivali tu pa da ih policija ispendreči. Ima "finih" ljudi na ovom forumu, koji sve razgovorom riješavaju i koji ne spadaju u predhodnu grupu pa nek idu to riješavati. Tu ubrajam prije svih @hrasno. :x
Robben

#259 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Robben »

IsmetHoro wrote:Neznam sto se BHF i ostali navijaci nisu skupili pred zgradom saveza pa da UEFA vidi na cijoj smo strani...
Molim?
Sada vam valjaju navijači je l' ?
Pljujete po navijačima svo vrijeme, kolektivno, a kad treba smijeniti savez, kukate što nema navijača?
Sada svi navijači valjaju, a stoka su kada su žrtva represije policijske države.
Nek' vam novinari smjenjuju savez, ionako ste njima navikli vjerovati, njima koji sve ove godine pišu naručene članke o navijačima, pljuju po njima, pljuju po jedinoj svjetloj tački bh. fudbala!

:x :x
north

#260 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

dzemmo wrote:
ko?

Igraci nisu nikad nista uradili po ovom pitanju,
ni jedan klub nikad nista, nase "velicine" nista, novinari, mediji, stranke. niko nista..

tuga golema

:( :( :(

ko ce oformit novi savez, kako to ide.. opet stranacki
ode brankovic dodje mujezinovic
Ne znam ko, ali neko mora, dvije su opcije: poklopiti se ušima i reći jebi ga šta se može ili da neko ko ima moć (opet ko, ne znam, selektor, pojedinci u savezu koji znaju dvije-tri normalne sastaviti, neko poznat sa strane.....) tj. svi oni koji kako ti istina ispravno reče do sada nisu ništa uradili, ali ovo je nešto novo, ovakvu situaciju do sada nismo ni izbliza imali...
Ja treću opciju ne vidim.....
mikogoago

#261 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mikogoago »

and wrote:
Edin H. wrote:Fifa se ponasa poput Medjunarodne zajednice 92-ge. Uvedimo embargo na oruzje i rat ce stati sam od sebe.
Tamo stalno dolaze nove generacije idiota, sa frisko zavrsenim fakultetima uopste ne kontajuci BiH i njenu situaciju.
Ne mogu vjerovati da su napravili ovu budalastinu sa ultimatumom :cry: i na taj nacin dali Srbima mogucnost da od ovoga prave tragikomediju.
Ako su vec zeljeli promjene znaju od kuda vjetar duva, pa sto nisu otisli i ovo rascistili sa srpskim delagatima (citaj Dodikom), nego satro daju ultimatum Savezu BiH :shock:

Naravno da Savezu treba cistka, ali ovo nije ta vrsta cistke, ovdje se radi o ukidanju reprezentacije BiH kao simbola zajednicke drzave.
koliko se sjećam prvo je nsfbih jednoglasno odbio prijedlog fife,pa su se ovi iz rs složili s njima.
fifa ovo sve treba najuriti i pomesti i napraviti savez na zdravim,sportskim temeljima.
nadam se da će sve završiti do početka kvalifikacija.
Nema sta FIFA da najuruje i pravi kod nas.Oni ce uraditi upravo ono sto moraju suspenzija.Zasto mislite da ce neko cistiti nasa govna.,Trebamo ssami da ih ocistimo i niko to nece uraditi umjesto nas.Ne zavaravajte se.E drugi par cipela je sto je to sve jako komplikovano kod nas i pomjesano sa politikom.Sve nam je kako smo zasluzili.Od kukanja nema nista.
uvjek dobar gost

#262 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

Robben wrote:
Molim?
Pljujete po navijačima svo vrijeme, kolektivno, a kad treba smijeniti savez, kukate što nema navijača?
Sada svi navijači valjaju, a stoka su kada su žrtva represije policijske države.
Nek' vam novinari smjenjuju savez, ionako ste njima navikli vjerovati, njima koji sve ove godine pišu naručene članke o navijačima, pljuju po njima, pljuju po jedinoj svjetloj tački bh. fudbala!

Svi čestiti ljudi koji vole repku, zemlju i fudbal trebaju skupa da se okupe i lopove izbace iz saveza..... ja prvi pa vi skupa sa mnom !
Richard Peti

#263 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

Nema vise izbacivanja, gotovo je sad, kome sad da se protestvuje, za sta...
O'zone
Globalni moderator

#264 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by O'zone »

north wrote:
Ne znam ko, ali neko mora, dvije su opcije: poklopiti se ušima i reći jebi ga šta se može ili da neko ko ima moć (opet ko, ne znam, selektor, pojedinci u savezu koji znaju dvije-tri normalne sastaviti, neko poznat sa strane.....) tj. svi oni koji kako ti istina ispravno reče do sada nisu ništa uradili, ali ovo je nešto novo, ovakvu situaciju do sada nismo ni izbliza imali...
Kod nas ide ova opcija. Sljedećih par dana malo govorkanja po kafama, pisanja po novinama i na kraju mirenje sa situacijom.

JOJ jes mi nešto godra što se pokazuje da smo najveća rupa na svijetu zahvaljujući našem mentalitetu :dance:
kurty

#265 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

dzemmo wrote:Nema vise izbacivanja, gotovo je sad, kome sad da se protestvuje, za sta...
Za nekog ko ce doci na mjesto ovih majmuna, i (ako je suspenzija na 4 godine) ko ce za 4 godine napraviti nesto od novog NSBIH
glade

#266 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by glade »

nisu ovi iz saveza krivi... oni su nauceni da budu idioti i lopovi...
sto bi rek'o djole (malo izmjenjeno):
"krivi ste vi sto ste ih pustili"

kada je manjina u drzavi preklinjala da se nastavi bojkot kako bi im se zavrnula finansijska pipa (nema gledalaca - nema prihoda od karata - nema sponzora) 99% nas je nazivalo izdajicama, kontrasima... 99% je govorilo kako oni podrzavaju igrace a ne savez... a onih 1% su bili k'o na nasoj strani al' kud svi turci tu i mali mujo...
eh eto sto ste igrace podrzavali... mislite da je bagri iz saveza bitno sta vi mislite o njima i sta im pjevate na utakmicama? bitan im je vas cener za kartu... za ostalo ih boli "ona nasa muska stvar"
Richard Peti

#267 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

O'zone wrote: ...zahvaljujući našem mentalitetu :dance:
to je to :thumbup:

nema zemlje bez korupcije, bez kriminala, bez problema, bez lopovluka..

al mi, mi smo tu endemi
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#268 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

Robben wrote:
Molim?

Sve si im rekao...trazili su nek gledaju
dezurni_ucenik

#269 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dezurni_ucenik »

samo se moze reci : BASON SALGOSUN.. fudbal je umro---ne znam sad treba spaliti do temelja zgradu saveza ..
izvinjavam se administratorima zbog ovakvih rijeci :sax: al stvarno ovo me je sjebalo...sta reci vise ....
hordas 87

#270 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by hordas 87 »

glade wrote:nisu ovi iz saveza krivi... oni su nauceni da budu idioti i lopovi...
sto bi rek'o djole (malo izmjenjeno):
"krivi ste vi sto ste ih pustili"

kada je manjina u drzavi preklinjala da se nastavi bojkot kako bi im se zavrnula finansijska pipa (nema gledalaca - nema prihoda od karata - nema sponzora) 99% nas je nazivalo izdajicama, kontrasima... 99% je govorilo kako oni podrzavaju igrace a ne savez... a onih 1% su bili k'o na nasoj strani al' kud svi turci tu i mali mujo...
eh eto sto ste igrace podrzavali... mislite da je bagri iz saveza bitno sta vi mislite o njima i sta im pjevate na utakmicama? bitan im je vas cener za kartu... za ostalo ih boli "ona nasa muska stvar"
bas tako, i slazem se sa momkom gore sto kaze sad naviajci valjaju a kad su se prije borili za svoje klubove i borili se da se ovako nesta nedesi bili su prozivani kao uljez ove zemlje i vecina naroda je isto to govorila jer sta ce oni vide na vijestima i u stampi oni odma to je tako, e pa dragi narode eto ga sad, ali to nije razlog da mi sad kazemo necemo se mi boriti jer ste nas prozivali prije a sad valjamo jer to je nasa repka, nasi klubovi, moglo bi se otjerati i doci novi ljudi i sigurno bi tad fifa i uefa povukla svoj suspenziju, ali ako budemo samo sjedili i cekali da se samo rijesi to nikad.....

SADA NEMA HORDE ZLA, MANIJACI, ROBIJASI, RED ARMY, ULTRASI...... SAD SMO SVI POD JEDNIM KROVOM KOJI SE RUSI
north

#271 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

O'zone wrote:
north wrote:
Kod nas ide ova opcija. Sljedećih par dana malo govorkanja po kafama, pisanja po novinama i na kraju mirenje sa situacijom.

JOJ jes mi nešto godra što se pokazuje da smo najveća rupa na svijetu zahvaljujući našem mentalitetu :dance:
Godra bi i meni bilo da neće NAJVIŠE ispaštati ogroman broj ljudi koji vole fudbal, reprezentaciju i klubove....
Ovako, šta da mi je godra, da će isti završiti iza rešetaka ili da će im se dobro udariti po džepu, i donekle, ali ovako....????

U čemu je tvoja satisfakcija?
north

#272 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

north wrote:
O'zone wrote:
north wrote:

Godra bi i meni bilo da neće NAJVIŠE ispaštati ogroman broj ljudi koji vole fudbal, reprezentaciju i klubove....
Ovako, šta da mi je godra, da će isti završiti iza rešetaka ili da će im se dobro udariti po džepu, i donekle, ali ovako....????

U čemu je tvoja satisfakcija?
Korekcija samog sebe, kad kažem isti mislim na bagru iz saveza....
Richard Peti

#273 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

hordas 87 wrote: i vecina naroda je isto to govorila jer sta ce oni vide na vijestima i u stampi oni odma to je tako
Mediji, hayati, kantonalne, nepismeni novinari i ini strucnjaci...

jbg, pitaj nanu negdje u mahali za Ciru reci ce ti da je on najbolji.. a fudbal ko jebe
strong69

#274 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by strong69 »

Sta je s klubovima koji cekaju uzvratne utakmice u evropskim takmicenjima? Odmah bi se suspendovali? I usput, evo je li sada lakse onima koji su osudivali proteste pred savezom i navijace nazivali huliganima i bandom? Neka nam je sa srecom. "Dosao sam da te vodim ravno do dna"...
Last edited by strong69 on 16/07/2010 16:02, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#275 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

strong69 wrote:Sta je s klubovima koji cekaju uzvratne utakmice u evropskim takmicenjima? Odmah bi se suspendovali?
Zanima me i liga oce li se igrati (pod okriljem NS)
Locked