Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
bombas_vera

#251 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

pimmkie wrote:Da li ce mozda napraviti neki spisak prije prijemnog? Mislim, neki rang po bodovima ili slicno, radi transparentnosti. Jesu li to prije radili?
Mislim da bi bilo dobro, mada nije vjerovatno jer konkurs zavrsava 30., a prijemni je odmah sutra, tako da ima malo vremena. :?

biti ce navodno raspored polaganja po smjerovima,ali to na dan prijemnog
Merce

#252 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Merce »

metastasio wrote:
Merce wrote:Ima li neko kakve informacije o prijemnom za germanistiku.
Ne bih ti bas savjetovao da upisujes germanistiku na ovom fakultetu. Naime, trenutno su kadrovski najlosiji odsjek zbog katastrofalne kadrovske politike u kojoj su dobri ljudi sistematski tjerani, a mjesta se docepali mediokriteti tako da se bojim da ces slabo profitirati...
Vec sam predao papire za germanistiku i anglistiku. Nadajmo se da ce stvari biti bolje. :mrgreen:
Jos jedno pitanjce koje se tice prijemnog ispita na germanistici. Znam da ce test biti iz vise dijelova a mene najvise zanima gramatika.
Hocemo li na ovom testu imati pitanja gdje biramo ogovor a, b ili c ili prazan prostor gdje mi trebamo napisati odgovor ili recenice koje mi moramo mijenjati po vremenima.
alica.k

#253 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

pimmkie wrote:Da li ce mozda napraviti neki spisak prije prijemnog? Mislim, neki rang po bodovima ili slicno, radi transparentnosti. Jesu li to prije radili?
Mislim da bi bilo dobro, mada nije vjerovatno jer konkurs zavrsava 30., a prijemni je odmah sutra, tako da ima malo vremena. :?
nece, to tek poslije ide. spiskovi ce samo biti na vratima citaonice i ucionica gdje ce se odrzati prijemni.
vjecni sanjar

#254 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by vjecni sanjar »

Pozdrav

aplicirala sam na odsjek bosanski, hrvatski, srpski jezik i knjizevnost + knjizevnost naroda BiH ( nastavnicki smjer ), zanima me zna li neko od vas sta obicno bude na prijemnom ispitu- knjizevnost naroda BiH ( znam da ce biti esej ), ali ne znam da li ce teme biti takve da pisemo: o nekom djelu, da li cemo analizirati neku recenicu iz djela, da li cemo pisati o knj. pokretima, ... ?

Nadam se da neko ima vise informacija o prijemnom na ovaj odsjek, jer me vec lagano panika hvata :run:

Unaprijed hvala
medeja

#255 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

alica.k wrote:
nece, to tek poslije ide. spiskovi ce samo biti na vratima citaonice i ucionica gdje ce se odrzati prijemni.

A je li se raspored učionica/kabineta gdje studenti polažu prijemni objavljuje na taj dan?
kecho

#256 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by kecho »

I mene takodje interesuje gdije se polaze u kojim kabinetima,jel svi imaju bosanski zajedno ?hoce li izaci neki spisak da znam gdje da idem?
Babsy

#257 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Babsy »

Ja ne znam kako ti misliš položiti prijemni dok pišeš "gdije". *serious*
Po spratovima na vratima učionica bude okačen papir sa istaknutom studijskom grupom i listom kandidata koji polažu u toj učionici.
alica.k

#258 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

medeja wrote:A je li se raspored učionica/kabineta gdje studenti polažu prijemni objavljuje na taj dan?
jap, dodjes, nadjes se na spisku i to je to.

stvarno nije roliki bauk koliko zvuci...samo obavezno ponijeti neki identifikacijski dokument (pasos, vozacka ili licna).
medeja

#259 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

alica.k wrote:
medeja wrote:A je li se raspored učionica/kabineta gdje studenti polažu prijemni objavljuje na taj dan?
jap, dodjes, nadjes se na spisku i to je to.

stvarno nije roliki bauk koliko zvuci...samo obavezno ponijeti neki identifikacijski dokument (pasos, vozacka ili licna).

Hvala ( za ovo i sve ostale informacije koje si podijelila sa nama ). :)
bombas_vera

#260 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ma hajde,mala je zgrada fakulteta,brzo cemo skontati gdje da polazemo :D :D
Babsy

#261 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Babsy »

No worries. Kad sam ja bila na prijemnom, lik upada a zakasnio više od sat vremena. Pita ga profa gdje je on do sad.. lik imao prometnu. <3 Ofkors ponudili su mu da ostane završiti rad 2h koliko je prijemni već trajao. sat vremena nećete tražiti učionicu, a udes.. eto.. možete izmisliti. :)
Sretno. :)
charrrmed

#262 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

E ljudi moji...Danas sam i ja napokon predao papire zajedno sa svoje dvije prijeteljice. Jedna od njih i ja smo aplicirali na pedagogiju u kombinaciji s historijom umjetnosti dok je druga djevojka samo pedagogiju. Uredu, to je ono sto sam i zelio. Zaista, imam odredjenu strast prema pedagogiji a sto se tice historije umjetnosti, pa zavrsio sam srednju skolu primijenjenih umjetnosti pa mi odgovara...
Ovim putem zelim mnogima od vas da se zahvalim na pomoci, mnoge sam udavio pitanjima i glupostima koje sam "odvaljivao" ali sta cu, samo se sjetite da ste nekada i vi bili ovako u panici. I osjecam se glupo, prvo sto sam sve ispitao i sto cu sada ponovo pitati a drugo zato sto je za dva dana prijemni, ali ponovo cu pitati jer sam danas saznao da sam primio pregrst pogresnih informacija od strane pojedinih studenata...

Sto se tice pedagogije, sve mi je jasno (nadam se), dobiva se test koji je na "zaokruzivanje", znaci s ponudjenim odgovorima, iako su meni govorili da dodje esej, kazu da nije tezak, nema se sta uciti, logicno se odgovori zakljucuju i plus test opceg znanja...zar ne?

Sto se tice historije umjetnosti, ovdje mi treba pomoc. Ima li ikoga ko je na tom smjeru da mi kaze pitanja za prijemni. Poprilicno sam spreman, medjutim mnogo je lakse cuti sta je bilo predhodnih godina. Cuo sam da dodju tri teme i na jednu od njih pisemo. Obicno budu zvucna imena umjetnosti poput Picassa (kazu da skoro svake godine bude Picasso), Van Gogha, Leonarda i Michelangela, da li je to istina?
I cuo sam da dodje i test iz umjetnosti, ali o njenu najmanje znam...Da li dodju pitanja na koja mi sami odgovaramo (pismeno) ili je i on u vidu testa opceg znanja, pa se odgovori zaokruzuju (sto je za mene laksa opcija)...? Kakva su pitanja na tom testu uopste?

Hvala svima jos jednom, znam da sam dosada, ali sta cu...Znate kako kazu, dobro se dobrim vraca, pa pomozite mi :mrgreen:
Ne, ozbiljno, hvala vam puno i nadam se da cete mi jos i ovaj, zadnji put za sada, pomoci... ;-)
bombas_vera

#263 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

Babsy wrote:No worries. Kad sam ja bila na prijemnom, lik upada a zakasnio više od sat vremena. Pita ga profa gdje je on do sad.. lik imao prometnu. <3 Ofkors ponudili su mu da ostane završiti rad 2h koliko je prijemni već trajao. sat vremena nećete tražiti učionicu, a udes.. eto.. možete izmisliti. :)
ma samo treba doci ranije da ne bude frke sa vremenom a ne 5 do 9h 8)
Vitamin C

#264 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vitamin C »

Čuo sam da se neki već okupljaju gore sa olovkama u rukama, ličnim kartama zalijepljenim na čelima i znanjem ispod istih. Svijest je svojstvo budućih brucoša. :D Mene će pogoditi neki peh, k'o da gledam. I u srednjoj sam zakasnio. :D
medeja

#265 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

Babsy wrote:No worries. Kad sam ja bila na prijemnom, lik upada a zakasnio više od sat vremena. Pita ga profa gdje je on do sad.. lik imao prometnu. <3 Ofkors ponudili su mu da ostane završiti rad 2h koliko je prijemni već trajao. sat vremena nećete tražiti učionicu, a udes.. eto.. možete izmisliti. :)

Da li slučajno znaš kakav je prijemni ispit za studij B/H/S jezika? :)
Je li isto kao na drugim jezičkim studijima ( zaokruživanje ) ili je nešto drugo pitanju?
alica.k

#266 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

medeja wrote:

Da li slučajno znaš kakav je prijemni ispit za studij B/H/S jezika? :)
Je li isto kao na drugim jezičkim studijima ( zaokruživanje ) ili je nešto drugo pitanju?
jel na francuskom zaokruzivanje?
Babsy

#267 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Babsy »

Ne bih znala. Ja sam na Komparativistici.. i pisali smo esej. Da li su promijenili prijemne ispite od onda zaista ne znam.
alica.k

#268 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

nis odoh danas na katedru pitat....
bombas_vera

#269 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

zelim svima srecu i znanje sutra( pogotovo sebi :P) :-D :-D
medeja

#270 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

bombas_vera wrote:zelim svima srecu i znanje sutra( pogotovo sebi :P) :-D :-D

Također. :D
bombas_vera

#271 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

izasao raspored polaganja na stranici fakulteta ...
oj koliko ljudi ima za anglistiku,dva amfiteatra :cry: :run:
pimmkie

#272 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

bombas_vera wrote:izasao raspored polaganja na stranici fakulteta ...
:run: Joj. Koliko otprilike ima prijavljenih? Mene neka trema hvata... I gdje su "74/I-amfiteatar, 30/prizemlje mali amfiteatar"?
Bombas, hajde da skupa odemo :)
bombas_vera

#273 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

pimmkie wrote: :run: Joj. Koliko otprilike ima prijavljenih? Mene neka trema hvata... I gdje su "74/I-amfiteatar, 30/prizemlje mali amfiteatar"?
ma cim su amfiteatri ima ih 82463847 prijavljenih-we are doomed hahaha,pitat cu prijateljicu koja tamo studira gdje se to nalazi:D
sto se mene tice moze,samo trazi visoku curu (182cm) i eto mene :D:D
pimmkie

#274 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

bombas_vera wrote:
pimmkie wrote: :run: Joj. Koliko otprilike ima prijavljenih? Mene neka trema hvata... I gdje su "74/I-amfiteatar, 30/prizemlje mali amfiteatar"?
ma cim su amfiteatri ima ih 82463847 prijavljenih-we are doomed hahaha,pitat cu prijateljicu koja tamo studira gdje se to nalazi:D
sto se mene tice moze,samo trazi visoku curu (182cm) i eto mene :D:D

:) Znam, zato me i hvata trema... Prijateljica se prijavila za turski i knjizevnost, pa cu s njom doci, a mozemo se naci tamo (bila sam ozbiljna, lakse je ako nisam sama :-) )
Ako hoces, PP :D
A sto se tice snalazenja, samo idemo gdje ide vecina ( stvarno puno!) :D
pimmkie

#275 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

AnchyVamp wrote:
pimmkie wrote:
bombas_vera wrote:izasao raspored polaganja na stranici fakulteta ...
:run: Joj. Koliko otprilike ima prijavljenih? Mene neka trema hvata... I gdje su "74/I-amfiteatar, 30/prizemlje mali amfiteatar"?
74/I je na prvom spratu skroz lijevo ispod stepenica. Amfiteatar 30/prizemlje je skroz lijevo od studentske službe. Ima hodnik koji vodi prema njemu. Samo pratite brojeve prostorija iznad vrata. Ne mora značit da je puno ljudi, možda žele da vas što bolje razdvoje zbog prepisivanja.
Ti si na anglistici? Kako je kod vas bilo, koliko je bilo prijavljenih?
Post Reply