E ljudi moji...Danas sam i ja napokon predao papire zajedno sa svoje dvije prijeteljice. Jedna od njih i ja smo aplicirali na pedagogiju u kombinaciji s historijom umjetnosti dok je druga djevojka samo pedagogiju. Uredu, to je ono sto sam i zelio. Zaista, imam odredjenu strast prema pedagogiji a sto se tice historije umjetnosti, pa zavrsio sam srednju skolu primijenjenih umjetnosti pa mi odgovara...
Ovim putem zelim mnogima od vas da se zahvalim na pomoci, mnoge sam udavio pitanjima i glupostima koje sam "odvaljivao" ali sta cu, samo se sjetite da ste nekada i vi bili ovako u panici. I osjecam se glupo, prvo sto sam sve ispitao i sto cu sada ponovo pitati a drugo zato sto je za dva dana prijemni, ali ponovo cu pitati jer sam danas saznao da sam primio pregrst pogresnih informacija od strane pojedinih studenata...
Sto se tice pedagogije, sve mi je jasno (nadam se), dobiva se test koji je na "zaokruzivanje", znaci s ponudjenim odgovorima, iako su meni govorili da dodje esej, kazu da nije tezak, nema se sta uciti, logicno se odgovori zakljucuju i plus test opceg znanja...zar ne?
Sto se tice historije umjetnosti, ovdje mi treba pomoc. Ima li ikoga ko je na tom smjeru da mi kaze pitanja za prijemni. Poprilicno sam spreman, medjutim mnogo je lakse cuti sta je bilo predhodnih godina. Cuo sam da dodju tri teme i na jednu od njih pisemo. Obicno budu zvucna imena umjetnosti poput Picassa (kazu da skoro svake godine bude Picasso), Van Gogha, Leonarda i Michelangela, da li je to istina?
I cuo sam da dodje i test iz umjetnosti, ali o njenu najmanje znam...Da li dodju pitanja na koja mi sami odgovaramo (pismeno) ili je i on u vidu testa opceg znanja, pa se odgovori zaokruzuju (sto je za mene laksa opcija)...? Kakva su pitanja na tom testu uopste?
Hvala svima jos jednom, znam da sam dosada, ali sta cu...Znate kako kazu, dobro se dobrim vraca, pa pomozite mi
Ne, ozbiljno, hvala vam puno i nadam se da cete mi jos i ovaj, zadnji put za sada, pomoci...