"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Qler

#251 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

nikad ona ne bi parkirala da nije imala mecku :D to je izvadilo :D
Ateista

#252 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Dile wrote::lol: :lol: :lol:
ma dobro, ali ruku na srce, sto zena moze uHebati u saobracaju slabo ko moze :D nisam jednom i sama psovala zensko za volanom :D
Hajd, ko priznaje... pola mu se dodaje... :lol:
chengaba

#253 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chengaba »

Nije samo kod nas... :D :D

Image
Neelix

#254 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

Image

he čobana :roll:
frankwhite

#255 Re: "Majstori" parkiranja

Post by frankwhite »

Neelix wrote:Image

ovdje je ovaj debil sa renaultom je veci coban, ovaj volvo bar ima izgovor sto mi je veliko auto
Last edited by frankwhite on 13/07/2009 10:06, edited 1 time in total.
dimu

#256 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

Neelix wrote:Image

jesi i ti gigant... pogledaj ovog renaulta ...

sta da je ovaj dzip i stao normalno, nasao bi se jos veci coban koji bi se pokusao ugurati na ovo mjesto izmedju :lol: :lol:
Neelix

#257 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

ako cemo iskreno, ne znamo ko je prvi dosao tu i parkirao na dva mjesta. a nesto sumnjam da je to bio renault :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#258 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Romeo 80 »

Ja ne znam je li do mene, ali gdje vi ljudi vidite ovdje Renault?! :?
Ja samo vidim Volvo koji je zauzeo 2 mjesta, ostali su po meni parkirani kako treba. Ili sam nešto previdio?!
chengaba

#259 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chengaba »

Romeo 80 wrote:Ja ne znam je li do mene, ali gdje vi ljudi vidite ovdje Renault?! :?
Ja samo vidim Volvo koji je zauzeo 2 mjesta, ostali su po meni parkirani kako treba. Ili sam nešto previdio?!
Jebo mater ako znam.
Gledam minut u sliku, ko ono "where's Waldo", *ebo ga Renault :D :D
Qler

#260 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

renault 5 desno od volva, vidio se samo zadnji lijevi dio auta. i vidi se da je lose parkirao...
chengaba

#261 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chengaba »

Qler wrote:renault 5 desno od volva, vidio se samo zadnji lijevi dio auta. i vidi se da je lose parkirao...
Aaaa, fakat. Browser mi odsjekao desni dio slike, vidi se ako je posebno otvorim...
dimu

#262 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

Romeo 80 wrote:Ja ne znam je li do mene, ali gdje vi ljudi vidite ovdje Renault?! :?
mozda je do kompleksa prema skupljim i luksuznijim autima ??? pa ne vidis neku starudiju da parkira gdje ne treba...
Neelix

#263 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

o kakvim ba ti kompleksima ovdje razglabas konstantno? sta sad, ako ima dobro auto, svi trebaju rec ma neka njemu, nek krsi zakon, da ga ti ne bi smatrao kompleksasem? menscini da ti cesto drkas na ova auta, a'? :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#264 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Romeo 80 »

dimu wrote:
mozda je do kompleksa prema skupljim i luksuznijim autima ??? pa ne vidis neku starudiju da parkira gdje ne treba...
Moguće... :roll:
Redovno gume bušim! :D :-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#265 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corolla02 »

Ja nesto gledam ovu sliku i kontam, ovaj Volvo je izgleda dosao odtuda sa lijeve strane i ipak je mogao da se parkira u svoj box do ove bijele Pande neobaziruci se ovog Renaulta na desno. Takodjer, ova 5 je skros promasio parking box te presao na drugi box Jos nesto, pa ni ova dva auta gore ispred renaulta nisu postrojena kako treba, ili ja se mozda varam? Ona Corsa gore je nekako parkirana napola auta onog ispred nje, je li ili nije?
Majjah

#266 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Majjah »

http://www.evilmilk.com/pictures/Award_Goes_To.htm

Evo kako to amerikanci nagrade :D

Trbali bi i mi napraviti neki ISO certifikat 9001 za papansko parkiranje, postaviti ga da ga svako od nas moze isprintati i kaciti ih za sofersajbne :D
Ateista

#267 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

chengaba wrote:
Qler wrote:renault 5 desno od volva, vidio se samo zadnji lijevi dio auta. i vidi se da je lose parkirao...
Aaaa, fakat. Browser mi odsjekao desni dio slike, vidi se ako je posebno otvorim...
Jel' to koristis 1024x768 rezluciju? Kupi veci monitor. :D
Ateista

#268 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Neelix wrote:o kakvim ba ti kompleksima ovdje razglabas konstantno? sta sad, ako ima dobro auto, svi trebaju rec ma neka njemu, nek krsi zakon, da ga ti ne bi smatrao kompleksasem? menscini da ti cesto drkas na ova auta, a'? :)
Ma nije to stvar ni zakona, stvar je kulture, odnosno nekulture, sto neke boli *urac za ostale, neka su oni sebi obezbijedili mjesto...

Ispred moje zgrade ima prostor koji nije predvidjen za parking vec za smece, ali se zbog jako malo mjesta i on koristi. Uz malo truda i ako parkirate u rikverc, mogu stati dva auta, ne nesto komotno ali mogu. Kad vidim papke da tu parkiraju na sredinu zato sto im je mrsko da se okrecu i parkiraju u rikverc, najradije bi im razbio auto bilo da je audi ili fico...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#269 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corolla02 »

Najbitinije je da je ona Corolla gore uredno i propisno parkirana, sto je odlika samog auta i nas koji je voze!
:D
dimu

#270 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

Neelix wrote:o kakvim ba ti kompleksima ovdje razglabas konstantno? sta sad, ako ima dobro auto, svi trebaju rec ma neka njemu, nek krsi zakon, da ga ti ne bi smatrao kompleksasem? menscini da ti cesto drkas na ova auta, a'? :)
ma da, a nema veze sto u 90% udesa ucestvuju krsevi, al svi im trebaju reci ma neka njemu, nek krsi zakon, sta ce bijeda nema za bolje auto ... nema veze sto pobije citavu porodicu u krntiji...

a cim neko ima malo bolje auto odmah je lakse pljuvati, odmah je seljak odmah se kurci i tako ... u mercatoru pola auta ne bude normalno parkirano, a vi se uhvatili 2 skuplja auta kritikovat samo ...
Neelix

#271 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

kakav je to podatak? odakle ti, mozes li navesti izvor? ili je to 'nako od oka? ne kontam uopste, ti si prvi, a zasad haman i jedini, koji povezujes kritike sa cijenom auta :? nisi mi odgovorio, jel to znaci da zato sto oni imaju dobre vozilice treba im pokazati :thumbup: kad krse zakon? jeste, onaj coban sa bmw i ovaj sa volvom su "seljaci, i kurce se", i to bi bili vozili fichu, ili g2, ili ovo sto voze.

bujrum, slikaj tih "pola auta" sto nisu normalno parkirani, siguran sam da ce i oni naci na kritike, a niko se nece rec da ga brani zato sto vozi trulju, kako ti insinuiras
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#272 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Big Boy »

Covjek kad vidi nekog da vozi Golfa II ili neko starije auto pa jos takav parkira kao papak lako pomisli da je lik papak jer prvo ocito ne moze ili ne zna zaraditi za bolje auto, a drugo... ponasa se kao papak koji misli da je centar svijeta.

Lik koji posjeduje auto koje vrijedi jedno 300 penzija po nekoj zdavorazumskoj logici bi trebao biti i pismen covjek i gospodin, ako je na ovom ludom svijetu uspio posteno zaraditi da sebi priusti takvo auto. To znaci da je dobro svjestan da on tu nije sam na svijetu i da mari i za druge ljude oko sebe. Ali kad se i taj ponasa identicno kao i onaj, gore navedeni, papak onda potpadnu pod identicnu kritiku jer se tu obojica identicno ponasaju.

Ne kritikujem automobile, oni su samo stvar, masina bez mozga i sposobnosti rasudjivanja. Auto nije odlika statusa u drustvu... auto je sredstvo prijevoza i transporta. Kritikujem ljude koje voze ta auta kad ih vidim da pokusavaju biti iznad ostalih i da namecu svoje bez da imalo mare za druge oko sebe.
Neelix

#273 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

Big Boy wrote:Covjek kad vidi nekog da vozi Golfa II ili neko starije auto pa jos takav parkira kao papak lako pomisli da je lik papak jer prvo ocito ne moze ili ne zna zaraditi za bolje auto, a drugo... ponasa se kao papak koji misli da je centar svijeta.

Lik koji posjeduje auto koje vrijedi jedno 300 penzija po nekoj zdavorazumskoj logici bi trebao biti i pismen covjek i gospodin, ako je na ovom ludom svijetu uspio posteno zaraditi da sebi priusti takvo auto. To znaci da je dobro svjestan da on tu nije sam na svijetu i da mari i za druge ljude oko sebe. Ali kad se i taj ponasa identicno kao i onaj, gore navedeni, papak onda potpadnu pod identicnu kritiku jer se tu obojica identicno ponasaju.

Ne kritikujem automobile, oni su samo stvar, masina bez mozga i sposobnosti rasudjivanja. Auto nije odlika statusa u drustvu... auto je sredstvo prijevoza i transporta. Kritikujem ljude koje voze ta auta kad ih vidim da pokusavaju biti iznad ostalih i da namecu svoje bez da imalo mare za druge oko sebe.
onaj ko je to auto posteno zaradio, sigurno se nece ovako ponasati ni na cesti, ni na parkingu. ima tu nesto :)
Discball

#274 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Discball »

Nije stvar u autu, dali je skupo ili ne...

... ja lično vozim automobil koji je 30 cm kraći (dužina mog pedlja) i 12 cm uži, od BMW serije 7 kojeg sam slikao u merkatoru, pa to ni meni a bogami ni ženi mi u mene ne predstvlja problem kod parkiranja, nije bitno dali je to merkator ili neki drugi parking.

To je stvar opće kulture.

Za one što kažu da čovjek čuva svoj auto, mislim da će ga prije sačuvati ako fino parkira, jer ljudi ipak paze kad je skupa vozilica parkirana pored njihovog ljubimca, čisto možda iz razloga da nebi ulazili u nepotreban konflikt, bez razloga.
Ovako kad parkira može mu samo neko namjerno napraviti štetu, e a onda ima problem.
Ako pak već ima novca a boji se za auto kada ide u kupovinu, ima ono što se u nas u narodu kaže auto za granapa, od malih, novih i pravo jeftinih, do velikih polovnih pa ko voli svog ljubimca, nek izvoli.

Nije da branim idiote koji vozaju razno razne trulje i koji se također parkiraju na isti ili sličan način, ali uglavnom vlasnici skupih automobila se ovako ponašaju.
Kao što neko gore reče, ipak se od vozača ovakvih vozilica očekuje jedan viši novo kulture...obrazovanja...da su vidjeli svijeta...
dimu

#275 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

Neelix wrote:kakav je to podatak? odakle ti, mozes li navesti izvor? ili je to 'nako od oka? ne kontam uopste, ti si prvi, a zasad haman i jedini, koji povezujes kritike sa cijenom auta :? nisi mi odgovorio, jel to znaci da zato sto oni imaju dobre vozilice treba im pokazati :thumbup: kad krse zakon? jeste, onaj coban sa bmw i ovaj sa volvom su "seljaci, i kurce se", i to bi bili vozili fichu, ili g2, ili ovo sto voze.

bujrum, slikaj tih "pola auta" sto nisu normalno parkirani, siguran sam da ce i oni naci na kritike, a niko se nece rec da ga brani zato sto vozi trulju, kako ti insinuiras

ja samo kazem da je lakse pljuvati po nekom ko ima vise od tebe nego po bijedi... ako je auto uopste odraz necijeg imovinskog stanja odnosno uspjesnosti...

sto ti i ostali povezujete skupo auto sa nekim drugim osobinama covjeka ? mozda nema za hljeba al voza ovaj volvo ... sta ti znas ? pa ocekujete neko aman ponasanje od tih ljudi ... nidje veze

iskompleksiranost naseg naroda prema skupim autima ne mozes poreci... sto puta mi se desilo da normalno preteknem nekog golfa kadeta i slicne makine i da se levat odmah nalozi i pocne se nesto ganjat ko sad da on meni pokaze kako je brzi...

i da, provrti malo crnu hroniku, vidi koja to auta ucestvuju u skoro svakom udesu, u kojim se najvise gine.. .eto i to ti je odraz vozaca takvih auta, koji misle da im se nista nece desit ako obilazi kamion preko pune u svom ljutom golfu 2 dizel, jer on je prebrz i nema sanse da neko naidje iz suprotnog pravca...
Locked