Pitanje-Radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
VR6

#251 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

Znaci policija smije nelegalno "pljackati" raju i to tad nije krsenje zakona?!
Clint_Eastwood

#252 Re: Pitanje-Radar

Post by Clint_Eastwood »

edoze wrote:
vanjki wrote:Neki dan sjedim u busu i neki policajac prica na temu radari.Navodno ako vas snimi radar mozete se zaliti,jer po zakonu mora kilometar prije radarske kontrole stajati tabla sa oznakom radarska kontrola.Sada ne znam da li je to tacno??? :zzzz: :zzzz:
"mora" i prije kamera bit,ja nisam nigdje vidio :D :D
Malo bolje proučite zakon :D
101power

#253 Re: Pitanje-Radar

Post by 101power »

ma edo to ima u malom prstu ipak je on rizzo fan :D
Edin H.

#254 Re: Pitanje-Radar

Post by Edin H. »

Clint_Eastwood wrote:
edoze wrote:
vanjki wrote:Neki dan sjedim u busu i neki policajac prica na temu radari.Navodno ako vas snimi radar mozete se zaliti,jer po zakonu mora kilometar prije radarske kontrole stajati tabla sa oznakom radarska kontrola.Sada ne znam da li je to tacno??? :zzzz: :zzzz:
"mora" i prije kamera bit,ja nisam nigdje vidio :D :D
Malo bolje proučite zakon :D
Image

U Engleskoj mora stajati znak radarske kontrole, ogranicenje brzine i kamere su ofarbane u zuto da se vidi iz velike daljine. Kamere se samo smiju postaviti na mjestima gdje postoji evidencija da je dolazilo do incidenata sa smrtnim posljedicama ili tezim povredama.
Ove promjene su naravno uslijedile nakon dugotrajne borbe auto-moto organizacija.
Cilj postavljanja kamera mora biti prevencija udesa, smanjenje brzine, a ne namicanje novca.

Siguran sam da ce se BiH AMK ustrajno boriti i izboriti za prava bosanskohercegovackih vozaca :skoljka: :zoka:
edoze

#255 Re: Pitanje-Radar

Post by edoze »

101power wrote:ma edo to ima u malom prstu ipak je on rizzo fan :D
:lol: :lol:
ti si moj idol,ocam' :D
crank :D
poznato ;-)
AdnanSA

#256 Re: Pitanje-Radar

Post by AdnanSA »

Mozes li dodati imalo vise ironije please. Cuj BIHAMK. :P
101power

#257 Re: Pitanje-Radar

Post by 101power »

edoze wrote:
101power wrote:ma edo to ima u malom prstu ipak je on rizzo fan :D
:lol: :lol:
ti si moj idol,ocam' :D
crank :D
poznato ;-)
ma ne,ti si nas idol,sad si vidim porastao i dajes savjete svima,imas dugi staz vozaca na forumima sirom bih,jel te zovu savjetnik??? jos par godina pa ces bit ko noke??
nego kako slusa musssso od tate??
edoze

#258 Re: Pitanje-Radar

Post by edoze »

101power wrote: ma ne,ti si nas idol,sad si vidim porastao i dajes savjete svima,imas dugi staz vozaca na forumima sirom bih,jel te zovu savjetnik??? jos par godina pa ces bit ko noke??
nego kako slusa musssso od tate??
slusa haman pa ko tvoja stojka :D
savjetnik me zovu samo u gruziji,jer sam im pomogo oko reparacije pezejca :D :D
ja sam prevazisao noketa :D
sto bi doticna osoba rekla,internet sam chuner,google mi je frend :D
101power

#259 Re: Pitanje-Radar

Post by 101power »

ako bude slusao ko stojka navozaces se pravo

pezejac nikad nije stigao do gruzije ,vidis da nemas pojma :D ,a noketa jos niko nije prevazisao,pariraju mu dobro eko i tepsija ali mu nisu ni do koljena...

p.s. ide ovako: internet sam čuner gugl mi je frend
edoze

#260 Re: Pitanje-Radar

Post by edoze »

Bog te cuo pa se ja navozao :D
halali za pezejca,moj previd,dezinformacije :D
kao i za ovaj citat :D
101power

#261 Re: Pitanje-Radar

Post by 101power »

bog me ne cuje...nema ga....citaj,ba obrazuj se nemoj ostat glup ko neki,pamti sve :D nikad ne znas sta ti moze zatrebat
dablolseven

#262 Re: Pitanje-Radar

Post by dablolseven »

je li neko ima iskustva sa radar-kamerom u orasju? npr. koliko vremenski treba da kazna dodje na adresu (sarajevski i ze-do kanton) od dana profuravanja? :D moze li se desiti da ne dodje uopce posto evo meni kasni mjesec dana (a nije menstruacija :)
RADARIBIH

#263 Re: Pitanje-Radar

Post by RADARIBIH »

POZDRAV SVIMA KOJI PLACAJU KAZNE I IMAJU ZABRANU VOZNJE...

NAPRAVIO SAM JEDNU WEB STRANICU SA LOKACIJAMA RADAR KAMERA U BiH PREKO GOOGLE EARTH PROGRAMA.

MOLIM SVE KOJI PROCITAJU STRANICU DA POSALJEU ISPRAVKE ZA OGRANICENJA BRZINE I TACNE LOKACIJE RADAR KAMERA, NEIDENTIFIKOVANIH POLICIJSKIH VOZILA SA REGISTARSKIM BROJEVIMA KOJA IMAJU UGRADJENJE KAMERE DA POSALJU INFORMACIJE.

POGLEDAJTE I POSALJITE ISPRAVKE I VASE ZELJE KAKO DA BUDE BOLJE.

POSALJITE FOTOGRFIJE LOKACIJA RADAR KAMERA I OSTALO PODATKE KOJE ZNATE

http://www.sarajevo.net/radarkamereubih/index.html

SALJITE WEB LINK SVIMA DA NAPRAVIMO WEB STRANICU: KAKO USTEDITI NOVAC ZA PLACANJE KAZNI I ZABRANU VOZNJE.

POZDRAV RUDOLF BOSNJAK
VR6

#264 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

Fino da bar neko pocinje da radi na tome. Trebao si napisati lokacije radara i staviti link na sliku na sajtu, lakse bi se ljudi snalazili nego kad ovako njuskaju po google. Mislim previse se vremena treba izgubiti trazeci po googleu lokacije radara. Nije lose to, al napravi odvojenu verziju samo sa slikama na samom sajtu. I ostavi kakav kontakt mail il formu za kontakt na samom sajtu, na koji ce ti raja slati lokacije i slike... ;-)
muz66

#265 Re: Pitanje-Radar

Post by muz66 »

Ako sam dobro upratio, murija se maskira u plavim ili crnim peticama. Isto tako, cini mi se da su im prvi brojevi tablica obicno 957, 328, 591 i 940. Uvijek imaju celicne felge sa ratkapama, a u zadnje vrijeme su umjesto samo onih 1.9 TDI uzeli i par 2.0 TDI (to su ove sa 940 tablicama)
VR6

#266 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

muz66 wrote:Ako sam dobro upratio, murija se maskira u plavim ili crnim peticama. Isto tako, cini mi se da su im prvi brojevi tablica obicno 957, 328, 591 i 940. Uvijek imaju celicne felge sa ratkapama, a u zadnje vrijeme su umjesto samo onih 1.9 TDI uzeli i par 2.0 TDI (to su ove sa 940 tablicama)
Da, ti il stoje uz cestu i mjere brzinu, il te prate i slikaju s ledja. Prije su te morali pratiti 200 metara i mjerili brzinu, sad imaju novi sistem, kameru koja stalno snima i gore u kabini policajac ima neki radar, uperi u tvoje auto i pritisne i pokaze mu odmah brzinu na displeju. U zadnje vrijeme kad god brzo vozim cesto se prestrojavam tamo-vamo, da nebi imao opticku vidljivost sa nekom peticom iza... :-)
corsa

#267 Re: Pitanje-Radar

Post by corsa »

Voze crnu peticu 2.0 FSI 4motion. Ne znam tablice, ali moze se primijetiti, nema ih puno s ovim motorom! :D
RADARIBIH

#268 Re: Pitanje-Radar

Post by RADARIBIH »

POZDRAV OD Radari Bih

SVE PRIMJEDBE NA FORUMU O STANJU RADAR KAMERA I POKRETNIH RF I LASERSKIH RADARA U PATROLNIM KOLIMA POLICIJE STAVLJAM NA WEB STRANICU.

STO SE TICE GOOGLE EARTH PROGRAMA, SVE JE NAPRAVLJENO TAKO JEDNOSTAVNO DA:
1. PRVO INSTALIRATE PROGRAM U SVOJ RACUNAR I NAKON INSTALCIJE
2.JEDNOSTAVNO KLIKNETE NA RADAR KAMERA WEB LINK I GOOGLE VAS ODVEDE NA TU LOKACIJU.

STAVIT CU I SLIKE LOKACIJA ZA ONE KOJI SE NE SNALAZE KROZ GOOGLE EARTH PROGRAM
BUDITE PRECIZNI SA DETALJIMA KOJE PISETE NA FORUMU I SLIKAMA KOJE TAMO STAVLJATE, JER SU ONI NAJLAKSI IZVOR INFORMACIJA.

URADI OBAVEZNO RELOAD-REFRESH WEB STRANE JER IMA IZMJENA SVAKI DAN
http://www.sarajevo.net/radarkamereubih/index.html

Pozdrav Radari Bih
valter.ba

#269 Re: Pitanje-Radar

Post by valter.ba »

Imam problema sa google linkom koji si postavio jer nece da ga instalira,naime imam noviju verziju od ove. Kako sada da se uglavim u ovu tvoju mapu :D Inace ideja ti je :thumbup:
AbU_JamaL_MovE

#270 Re: Pitanje-Radar

Post by AbU_JamaL_MovE »

Tek sam se sad ukljucio u temu pa nisam upratio da li je neko objasnio pa ako nije tesko da mi se kaze kad radari okidaju u slucaju prolaska kroz crveno. Zanima me jer sam nocas
kod centralne banke uredno stao na semaforu i crvenom ali sam mahinalno krenuo prije nego sto je semafor presaltao na zeleno, tj. kad je na semaforu istovremeno bilo upljeno crveno i zuto pa me sad zanima dal da ocekujem cestitku. :) Imali taj radar kod vjecne vatre neko blic svjetlo kad slika?
dimu

#271 Re: Pitanje-Radar

Post by dimu »

AbU_JamaL_MovE wrote:Tek sam se sad ukljucio u temu pa nisam upratio da li je neko objasnio pa ako nije tesko da mi se kaze kad radari okidaju u slucaju prolaska kroz crveno. Zanima me jer sam nocas
kod centralne banke uredno stao na semaforu i crvenom ali sam mahinalno krenuo prije nego sto je semafor presaltao na zeleno, tj. kad je na semaforu istovremeno bilo upljeno crveno i zuto pa me sad zanima dal da ocekujem cestitku. :) Imali taj radar kod vjecne vatre neko blic svjetlo kad slika?
kad se upali zuto ne slika tad ne brini
AbU_JamaL_MovE

#272 Re: Pitanje-Radar

Post by AbU_JamaL_MovE »

dimu wrote:
AbU_JamaL_MovE wrote:Tek sam se sad ukljucio u temu pa nisam upratio da li je neko objasnio pa ako nije tesko da mi se kaze kad radari okidaju u slucaju prolaska kroz crveno. Zanima me jer sam nocas
kad se upali zuto ne slika tad ne brini
Svaka cast majstore. Uljepsao si mi noc ... :D

Pozz
maxell_sarajevo

#273 Re: Pitanje-Radar

Post by maxell_sarajevo »

Policiju u crnim peticama nije tesko skontati jer imaju onu veliku antenu kao taxi vozila :-D
VR6

#274 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

Tesko ih je skontati kad su 100 metara iza tebe...
Maloprije nekog lika na skenderiji uhvatise, crvena petica. Ja proletih pored njih, no nisam im bio zanimljiv.
Bas sam gledao hoce li zamnom, kad jock, imaju vec zrtvu...
maxell_sarajevo

#275 Re: Pitanje-Radar

Post by maxell_sarajevo »

VR6 wrote:Tesko ih je skontati kad su 100 metara iza tebe...
Maloprije nekog lika na skenderiji uhvatise, crvena petica. Ja proletih pored njih, no nisam im bio zanimljiv.
Bas sam gledao hoce li zamnom, kad jock, imaju vec zrtvu...
Valjda ce neko biti izmedzu vas pa nemoze snimati, samo pratiti kad se vozis pored kakve petice prolazis je ona mora biti iza tebe da te snima, a ako vidis u retrovizoru peticu da stize malo prikocis vidis jel radar ili nije.Dakle samo gledati oko sebe i nema nikakvog belaja.
Post Reply