Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#251 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

vemus wrote:
mIRCerka wrote:
vemus wrote: ne!
kriminala ima u svakoj vlasti i svakoj stranci..najsretniji bih bio da imam neku jaku alternativu, provjerene ljude, ciste i postene..
ali, nazalost takvih nema...
a sjecam se da je SDP uzeo bosnjacima legitimet, izmislio teroriste, slao ljude u gvantanamo, montirao procese...
dao kacavedni, dakle jednom vrhusnkom zlocincu diplomatski pasos a uzeo ga Aliji...
ko je aliji sta uzeo?
Da li te je Boga strah????nije SDP proglasio alzirce teroristima i opasnima vec SAD, ali to je tesko prihvatiti...
i samo nesto da ti kazem, pa odustajem od diskusije s tobom...
ZLATKO LAGUMDZIJA JE KRIV ZA OVE VREMENSKE PROMJENE U TOKU DANA juce i danas!!!!
Uzeo Aliji diplomatski pasos!
Uhapsio generala Alagica kao zadnjeg kriminalca a covjek bio spreman da se dobrovoljno preda i tako ga ponizio...
Montirao procese kao sto su to nekad dobro radili njegovi politicki mentori i uzori - udbasi i komunisti!
Prodao zlato dobijeno od sukcesije po mnogo manjoj vrijednosti od stvarne...
davao svojoj Amini poslove mimo tendera, drzavne poslove...
ima jos toga...
pogorelica...itd...
pa malo pljuvao borce pred parlamentom...
Kojim cinom i kad mu je uzeo dipl.pasos?
Sto se tice sve te price sto si napisao, vjerujem ti samo vo zaAminu..al hoces sad nesto iskreno...pa se ljuti...i taj kojeg okivas u zvijezde mi je od oca napravio invalida, rekao MIRNO SPAVAJ RATA NECE BITI, svoju djecu sve do jednog izmjestio vani i izdaleka govorio juris...
Nisu dzaba vogoscanke prije rata govorile BILJO RODI PA NA FRONT VODI...raspitaj se, provjeri, prije nego u centrali opet dobijes copy paste KOMUNISTICKO UDBASKI klinac palac...ja sad odo privremeno offline, gotov mi iPhone...
PS Dabogda ti uvijek bilo ko sto je danas.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#252 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by grunt »

vemus wrote: Uzeo Aliji diplomatski pasos!
Uhapsio generala Alagica kao zadnjeg kriminalca a covjek bio spreman da se dobrovoljno preda i tako ga ponizio...
Montirao procese kao sto su to nekad dobro radili njegovi politicki mentori i uzori - udbasi i komunisti!
ima jos toga...
pogorelica...itd...
Jesi to ti Radoncicu,pozdravi mi Saju :D
jazzer

#253 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by jazzer »

vemus wrote:[
Odgovorio, sve je u qurcu i jos gore..
ali sta treba, da dam glas SDP-u pa da nastave hapsiti i ponizavati, tamo gdje su stali kad su otisli sa vlasti..[/quote]

E zbog takvih kao sto si ti i jeste nam ovako. Znas li covjece da su tvoji od 19 godina visestranacja u
BiH 17 godina na vlasti??? I kakvi su rezultati??' Okreni se malo oko sebe, pogledaj. Na svakom koraku fukara
i neimastina osim bogatih clanova vladajucih stranaka. Ne kazem ja da je SDP najbolji ima i drugih stranaka ali
kako mozes naci ijednu pozitivnu rijec za ove koji sada vladaju???
zonbirile

#254 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

@vemus

to kod tebe se lako prima,ali otrežnjenje je bolno,a liječenje dugo traje.
Hladan_Kao_Led32

#255 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Hladan_Kao_Led32 »

jazzer wrote:
vemus wrote:[
Odgovorio, sve je u qurcu i jos gore..
ali sta treba, da dam glas SDP-u pa da nastave hapsiti i ponizavati, tamo gdje su stali kad su otisli sa vlasti..
E zbog takvih kao sto si ti i jeste nam ovako. Znas li covjece da su tvoji od 19 godina visestranacja u
BiH 17 godina na vlasti??? I kakvi su rezultati??' Okreni se malo oko sebe, pogledaj. Na svakom koraku fukara
i neimastina osim bogatih clanova vladajucih stranaka. Ne kazem ja da je SDP najbolji ima i drugih stranaka ali
kako mozes naci ijednu pozitivnu rijec za ove koji sada vladaju???[/quote]

Eh, sta li bi tek bilo da je situacija obrnuta, da je SDP bio 17 godina na vlasti!? Za one dvije su se bas pokazali! Ja mislim da bismo do sada vec organizirali sletove na Kosevu i nosili stafetu Drugu Zlaji:-) Naravno, oni koji za to vrijeme ne bi zavrsili na kakvom "cupavom otoku" ;-)
mIRCerka

#256 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

Hladan_Kao_Led32 wrote:
Eh, sta li bi tek bilo da je situacija obrnuta, da je SDP bio 17 godina na vlasti!? Za one dvije su se bas pokazali! Ja mislim da bismo do sada vec organizirali sletove na Kosevu i nosili stafetu Drugu Zlaji:-) Naravno, oni koji za to vrijeme ne bi zavrsili na kakvom "cupavom otoku" ;-)
Sta bi bilo kad bi bilo, ne bi bilo ovako ukakano ko sto je sada, jer smo dotakli dno..
Hladan_Kao_Led32

#257 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Hladan_Kao_Led32 »

mIRCerka wrote:
Hladan_Kao_Led32 wrote:
Sta bi bilo kad bi bilo, ne bi bilo ovako ukakano ko sto je sada, jer smo dotakli dno..
Ne bi bilo ukakano, vec bi bilo usrano!:-)
A mozda ne bismo bili na dnu kada bismo malo vise radili, a malo manje se bavili forumasenjem;-)
jazzer

#258 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by jazzer »

kako mozes naci ijednu pozitivnu rijec za ove koji sada vladaju???
Eh, sta li bi tek bilo da je situacija obrnuta, da je SDP bio 17 godina na vlasti!? Za one dvije su se bas pokazali! Ja mislim da bismo do sada vec organizirali sletove na Kosevu i nosili stafetu Drugu Zlaji:-) Naravno, oni koji za to vrijeme ne bi zavrsili na kakvom "cupavom otoku" ;-)[/quote]

Nema te administracije na svijetu koja za dvije godine moze popraviti ono sto
su oni uradili u godinama prije i poslije alijanse. I bojim se da ce narednih 50
godina trebati da se stvari dovedu u red.
vemus

#259 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

mIRCerka wrote:
vemus wrote:
mIRCerka wrote: ko je aliji sta uzeo?
Da li te je Boga strah????nije SDP proglasio alzirce teroristima i opasnima vec SAD, ali to je tesko prihvatiti...
i samo nesto da ti kazem, pa odustajem od diskusije s tobom...
ZLATKO LAGUMDZIJA JE KRIV ZA OVE VREMENSKE PROMJENE U TOKU DANA juce i danas!!!!
Uzeo Aliji diplomatski pasos!
ima jos toga...
pogorelica...itd...
Kojim cinom i kad mu je uzeo dipl.pasos?
Sto se tice sve te price sto si napisao, vjerujem ti samo vo zaAminu..al hoces sad nesto iskreno...pa se ljuti...i taj kojeg okivas u zvijezde mi je od oca napravio invalida, rekao MIRNO SPAVAJ RATA NECE BITI, svoju djecu sve do jednog izmjestio vani i izdaleka govorio juris...
Nisu dzaba vogoscanke prije rata govorile BILJO RODI PA NA FRONT VODI...raspitaj se, provjeri, prije nego u centrali opet dobijes copy paste KOMUNISTICKO UDBASKI klinac palac...ja sad odo privremeno offline, gotov mi iPhone...
PS Dabogda ti uvijek bilo ko sto je danas.
Uzeo mu pasos hladno, Zlatko i njegova Alijansa...

Pa sta je trebao, reci da ce biti rata pa stvoriti masovnu histeriju...
i nije ga on napravio invalidom...
ja za svoje zrtve u porodici ne krivim Aliju tako da me ne dotice tvoj otac i to..
ali su zato za vrijeme komunizma svi muslimani, koji su drzali do vjere bili na rubu egzistencije, slobode, i svakog drugog prava na normalan zivot...
i gdje je izmjestio djecu kad su bili u Sa kao i on?

PS: Dabogda meni ni nikom mom nikad ne bilo kao za vrijeme komunizma i vaseg zlatka..
vemus

#260 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

grunt wrote:
vemus wrote: Uzeo Aliji diplomatski pasos!
ima jos toga...
pogorelica...itd...
Jesi to ti Radoncicu,pozdravi mi Saju :D
Znam, boli istina...
vemus

#261 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

zonbirile wrote:@vemus

to kod tebe se lako prima,ali otrežnjenje je bolno,a liječenje dugo traje.
u nedostatku argumenata ljudi se hvataju verbalnih i fizickih napada...ti si u prilici verbalno da vrijedjas i nastavi...to govori o tebi, tvojim roditeljima, njihovom odgoju, tvojoj kulturi dijaloga...
a naucio sam da me to ne dotice...
mIRCerka

#262 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

Jeste ga on napravio jer je stalno govorio JURIS umjesto ZA MNOM i nije svome sinu rekao JURIS jer je njegov sin bitniji od sina nekog obicnog smrtnika..
ne provociraj, diras u poklopac pandorine kutije...
Bandierra Rossa

#263 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Bandierra Rossa »

mIRCerka wrote:Jeste ga on napravio jer je stalno govorio JURIS umjesto ZA MNOM i nije svome sinu rekao JURIS jer je njegov sin bitniji od sina nekog obicnog smrtnika..

"Ma pusti ga,ba.Mojne se bihuzuriti.

Meni iskreno nije jasno,ako je uopšte istina da je Zlatko uzeo Aliji diplomatski pasoš,zašto gosp. Izetbegović nije sam vratio taj pasoš kad je otišao u penziju.Valjda je trebao da se "razduži",ili je možda do podne mislio da treba da vrati pasoš,a od podne da ne treba da ga vrati.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jazzer

#264 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by jazzer »

Nekoliko sam puta u razgovorima sa gorljivm pristalicama haosa u drzavi
(cital: vladajuca struktura) trazio da mi navedu tri dobra razloga zbog kojih
trebao glasati za ''njihove'' a da pri tome ne spominju SDP, Lagumdziju i ostale.
Evo i za tebe Vemus isto pitanje. Samo tri razloga!!
mIRCerka

#265 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

Bandierra Rossa wrote:
mIRCerka wrote:Jeste ga on napravio jer je stalno govorio JURIS umjesto ZA MNOM i nije svome sinu rekao JURIS jer je njegov sin bitniji od sina nekog obicnog smrtnika..

"Ma pusti ga,ba.Mojne se bihuzuriti.

Meni iskreno nije jasno,ako je uopšte istina da je Zlatko uzeo Aliji diplomatski pasoš,zašto gosp. Izetbegović nije sam vratio taj pasoš kad je otišao u penziju.Valjda je trebao da se "razduži",ili je možda do podne mislio da treba da vrati pasoš,a od podne da ne treba da ga vrati.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Evo pustam ga.
:D
vemus

#266 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

razumijem da ste vi ovdje crveni ali imam pravo na svoj stav, tako je u demokratskim drustvima...
i moji su bili na liniji i borili se kao i svi ostali, i ranjavani i ginuli...
tako da to sa provokacijom i nekom pandorinom kutijom nema mjesta ni smisla..
vemus

#267 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

jazzer wrote:Nekoliko sam puta u razgovorima sa gorljivm pristalicama haosa u drzavi
(cital: vladajuca struktura) trazio da mi navedu tri dobra razloga zbog kojih
trebao glasati za ''njihove'' a da pri tome ne spominju SDP, Lagumdziju i ostale.
Evo i za tebe Vemus isto pitanje. Samo tri razloga!!
Bolji ekonomski program (dokazano, doslo do pada dohotka i zaposlenosti za vrijeme tzv Alijanse)
Borba za ravnopravnu startnu poziciju bosnjaka a ne njihovu diskreditaciju i progon (kao sto smo vidjeli za vrijeme vladavine Alijanse i sl.)
Istorijska uloga SDA u vracanju identiteta bosnjaka
Bandierra Rossa

#268 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Bandierra Rossa »

vemus wrote:
razumijem da ste vi ovdje crveni ali imam pravo na svoj stav, tako je u demokratskim drustvima...
Pa u tome i jeste poenta:

1.)Tvoji su,kao i svi naši (uključujući i mene lično) ginuli i bivali ranjavani u borbi za BiH,
2.)Neki su (čitaj-Bošnjačka politička vrhuška) iz rata izašli sa statusom multi-milionera.

To je sva filozofija oko rata.

Baš zbog toga se čudim zašto ih tako grčevito braniš.
mIRCerka

#269 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

vemus wrote:
Nemoj da Skljoci skinem ban, onda si obro bostan.
PS Guglaj, nadji, skontaj.
vemus

#270 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

Bandierra Rossa wrote:
vemus wrote:

1.)Tvoji su,kao i svi naši (uključujući i mene lično) ginuli i bivali ranjavani u borbi za BiH,
2.)Neki su (čitaj-Bošnjačka politička vrhuška) iz rata izašli sa statusom multi-milionera.

Zato sto ja vjerujem u te ljude a vi ne...
vi vjerujete Zlatku i SDP-u a ja bih prije crnom vragu (mada glas dajem Komsicu)
a nisam sam, vidim da je SDP na srecu imao samo 2 godine vlast...
i mrtva su opzicija...
dakle, izbori su relevantni a vi svoje tjerajte..
vemus

#271 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

Bandierra Rossa wrote:
vemus wrote:

I izadjite iz svijeta Sa-x foruma, pomirite sa da ima i drugih misljenja, a izbori ti redovno pokazuju..
Last edited by vemus on 10/03/2009 16:47, edited 1 time in total.
mIRCerka

#272 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

vemuse, nek je tebi sretno sa Tvojima...dabogda ti tvoji uredovali do kraja tvog zivota i zivio ovako ko danas.
Sretno.
vemus

#273 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by vemus »

mIRCerka wrote:vemuse, nek je tebi sretno sa Tvojima...dabogda ti tvoji uredovali do kraja tvog zivota i zivio ovako ko danas.
Sretno.
Hvala, drago mi je sto necu biti sretan sa tvojima...jer su imali priliku pa srecom brzo odose...mnogo brze nego sto su u komunizmu mogli da maltretiraju ljude...
mIRCerka

#274 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by mIRCerka »

vemus wrote:
mIRCerka wrote:vemuse, nek je tebi sretno sa Tvojima...dabogda ti tvoji uredovali do kraja tvog zivota i zivio ovako ko danas.
Sretno.
Hvala, drago mi je sto necu biti sretan sa tvojima...jer su imali priliku pa srecom brzo odose...mnogo brze nego sto su u komunizmu mogli da maltretiraju ljude...
Skini amove, bice ti mnogo lakse...
Moji su svi oni koji vode ovu zemlju, svidjali se oni meni ili ne. moji su. A Tvoji su tacno odredjeni, koje slijedis i u njih vjerujes, umjesto ko fin Bosnjak da vjerujes samo u Boga, al nejse...
(ja ti rekoh, ne provociraj)
HAVANA

#275 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

vemus wrote:[quote="Bandierra Rossa"

Baš zbog toga se čudim zašto ih tako grčevito braniš.[/quote]

Zato sto ja vjerujem u te ljude a vi ne...
vi vjerujete Zlatku i SDP-u a ja bih prije crnom vragu (mada glas dajem Komsicu)

Jes vala crven sam i uši mi pocrvenile od klempi što mi ovi tvoji pucaju.
Ne treba ti to prije,ti i vjeruješ crnom vragu.
Post Reply