USA viza i novija iskustva
-
smaragdi
#251 Re: USA viza i novija iskustva
Hvala puno Miki. A i zvala sam Ambasadu, i isto su mi rekli da cu tamo dobiti informacije o tome. Hvala ti na odgovoru, a naravno da cemo mi sa foruma ostati u kontaktu.
Pozdrav i sretno
Pozdrav i sretno
-
melb26sa
#252 Re: USA viza i novija iskustva
smaragdi wrote:da samo svima javim da sam dobila vizu u petak 22.10 (CR1). i dali su mi zuti koverat da predam kada stignem u Ameriku. Da li neko zna da li ja taj koverat dajem u prvoj drzavi gdje sletim, ili na destinaciji, tj Florida. Idem u subotu i na karti mi je Sar-Minhen-Cikago-Phi-Flo. I da li neko mi moze objasniti za GC i SSN, da li ce to oni meni posalati na adresu, ili moram i to aplicirati kada tamo dodjem.? hvala puno, i puno srece onima koji cekaju na vizu
Na O'Hare ces fino prvo u red za USC i LPRs, znaci ne onaj za turiste. Ne ispunjavaj I-94 na letu jer ti to ne treba, iako ce ti sigurno tutnuti jedan, samo reci da si new immigrant.
Nakon prvog cike, salju te u secondary inspection gdje ce otvoriti tvoju zutu kovertu i ubaciti te u sistem. VAZNO: obavezno trazi da ti potvrde da su update SAVE system jer ako nisu nece te SSA moci naci i izdati ti SSN.
Prije napustanja secondary provjeri da u pasosu imas pecat - admitted, klasa CR-1 i datum - od tog datuma tvoja viza sa pecatom postaje jednogodisnja zelena karta dok ne dobijes pravu. To bi trebalo doci za oko mjesec dana.
Prvo dolazi Welcome to USA pismo (nekad i vise od jednog) i sa brojem sa tog pisma -case number - mozes pratiti kada naprave tvoju zelenu kartu i posalju preko Check my case status: https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard.do
10 dana po dolasku bez obzira jesi li na DS230 oznacila da zelis da ti posalju SSN ili ne, idi u SSA ured: svoj najblizi ured nadji ovdje: https://secure.ssa.gov/apps6z/FOLO/fo001.jsp
Obavezno za svaki slucaj ispuni aplikaciju za novi broj: http://ssa.gov/online/ss-5.html
Kada dobijes SSN mozes ici po vozacku i ID. Za zaposlenje, dovoljno je da pokazes vozacku i SSN - NIJEDAN poslodavac ti nema pravo traziti koje dokumente ces mu pokazati (zelena karta). Vozacka i SSN zadovoljava uslove I-9 forme za zaposlenje http://www.uscis.gov/files/form/i-9.pdf
Ne zaboravi napraviti podsjetnik za 90 dana prije 2 godisnjice zelene karte (ulaska na POE) jer je to vrijeme kada moras poslati I-751 da bi dobila 10-godisnju zelenu kartu tj prosla kroz removing of conditions process. Najbolje odmah prikaci datum na frizider
Sretan put i dobro nam dosla!
-
smaragdi
#253 Re: USA viza i novija iskustva
Hvala ti Melb na opsirnim informacijama.I te kako su mi od koristi, oni u ambasadi ne objasne ti mnogo, samo dobijes ulaznu vizu i kovertu, i daju neko sturo objasnjenje. Ipak ljudi koji su prosli ovo sve imaju veliko iskustvo, i hvala bogu da imamo ovaj forum i one koji hoce pomoci. jasno mi je ovo sto trebam zavrsiti u Chicagu, samo se nadam da ce sve biti uredu oko GC i SSN. A ja cu kad dodjem tamo otici sa zaovom u SS office i zavrsiti to za SSN. jer ja idem u Floridu kod zaove, jer mi je muz u Afganistanu. Pa mislim da i to trebam reci da cu biti na toj adresi, ali samo neko vrijeme. pa se nadam da mi to oni mogu slati tamo, jer moja adresa gdje cu zivjeti sa muzem je u Oregonu. A znaci taj GC se dobije u pasosu, a ja mislila da do oni daju kao karticu. ma hajde snaci cu se i ja kao i ostali, nisam prva koja tamo dolazi.
A ono si me nasmijala, za podsjetnik prije dvije godina kad trbam ponovo aplicirati za 10 godisnju GC. ta ti je dobra, staviti na frizider. Super si.
Hvala ti mnogo na ovim informacijama, pa se cujemo opet na forumu
A ono si me nasmijala, za podsjetnik prije dvije godina kad trbam ponovo aplicirati za 10 godisnju GC. ta ti je dobra, staviti na frizider. Super si.
-
melb26sa
#254 Re: USA viza i novija iskustva
Kad budes prolazila kontrole prije leta daj svekrvinu adresu. Isto i kad dodjes u Chicago, na POE naglasi da stave svekrvinu adresu gdje ce poslati zelenu kartu - ja bih jos itekako naglasila da je muz u Afganistanu i da si military spouse - i da ti opet potvrde da su update SAVE sa tim informacijama. Ako imas njegove military orders, ponesi sa sobom, za svaki slucaj.smaragdi wrote:Hvala ti Melb na opsirnim informacijama.I te kako su mi od koristi, oni u ambasadi ne objasne ti mnogo, samo dobijes ulaznu vizu i kovertu, i daju neko sturo objasnjenje. Ipak ljudi koji su prosli ovo sve imaju veliko iskustvo, i hvala bogu da imamo ovaj forum i one koji hoce pomoci. jasno mi je ovo sto trebam zavrsiti u Chicagu, samo se nadam da ce sve biti uredu oko GC i SSN. A ja cu kad dodjem tamo otici sa zaovom u SS office i zavrsiti to za SSN. jer ja idem u Floridu kod zaove, jer mi je muz u Afganistanu. Pa mislim da i to trebam reci da cu biti na toj adresi, ali samo neko vrijeme. pa se nadam da mi to oni mogu slati tamo, jer moja adresa gdje cu zivjeti sa muzem je u Oregonu. A znaci taj GC se dobije u pasosu, a ja mislila da do oni daju kao karticu. ma hajde snaci cu se i ja kao i ostali, nisam prva koja tamo dolazi.
Zelena karta jeste kartica ali visa koja ti je izdata je imigrantska - kad dobijes pecat postaje privremena zelena karta dok prava kartica ne dodje. Pogledaj vizu i u notes dijelu ce pisati nesto kao: upon endorsement, serves as temporary I-551 (I-551 je inace oznaka zelene karte).
-
jess
#255 Re: USA viza i novija iskustva
Cao svima
Nadam se da je ova tema jos aktivna, da ne otvaram novu...
Namjeravam aplicirati za turisticku vizu za USA, posjeta prijateljici na oko mjesec dana je u pitanju. Nisam jos zakazala razgovor, prvo da se posavjetujem s vama
Studentica sam i prilozit cu potvrdu, ali apsolventski staz sam upisala 2008/2009 i naravno istekao je. Da li ce mi to stvarati problem? Prilozit cu potvrdu o polozenim i nepolozenim ispitima, kao i datum kad sam polozila zadnji ispit (nedavno), da se vidi da sam aktivna, zatim odobrenje za odsustvo sa rada u datom periodu od firme za koju radim po ugovoru o djelu, kucnu listu, vlasnicki list za stan roditelja, izvod sa tekuceg racuna (nije neka ustedjevina, ali mislim da cu oko 100$ po danu imati, samo se nadam da je dovoljno trenutno stanje, a ne kretanje u duzem periodu jer nemam redovne uplate).
Kakve su mi sanse??? Apsolventski me brine, a i ovaj racun... Sta mi jos savjetujete da prikupim od dokumenata?
UNAPRIJED HVALA na, nadam se, brzom odgovoru.
Namjeravam aplicirati za turisticku vizu za USA, posjeta prijateljici na oko mjesec dana je u pitanju. Nisam jos zakazala razgovor, prvo da se posavjetujem s vama
Studentica sam i prilozit cu potvrdu, ali apsolventski staz sam upisala 2008/2009 i naravno istekao je. Da li ce mi to stvarati problem? Prilozit cu potvrdu o polozenim i nepolozenim ispitima, kao i datum kad sam polozila zadnji ispit (nedavno), da se vidi da sam aktivna, zatim odobrenje za odsustvo sa rada u datom periodu od firme za koju radim po ugovoru o djelu, kucnu listu, vlasnicki list za stan roditelja, izvod sa tekuceg racuna (nije neka ustedjevina, ali mislim da cu oko 100$ po danu imati, samo se nadam da je dovoljno trenutno stanje, a ne kretanje u duzem periodu jer nemam redovne uplate).
Kakve su mi sanse??? Apsolventski me brine, a i ovaj racun... Sta mi jos savjetujete da prikupim od dokumenata?
-
melb26sa
#256 Re: USA viza i novija iskustva
Vidi sta sam napisala gore za lejla82.jess wrote:Cao svimaNadam se da je ova tema jos aktivna, da ne otvaram novu...
-
lejla82
#257 Re: USA viza i novija iskustva
A kako si ti melb26sa dobila turisticku vizu opet? jesi isla kao student ili imas stalan posao? ja jos nisam isla na razgovor jer cekam jos od firme papire da sam zaposlena. direkcija nam je u mostaru pa je malo duzi proces. :S Ja se bojim da ce me odbiti jer nama ugovore izdaju iz mjesec u mjesec, sto znaci sad kad budem isla na razgovor na ugovoru mi pise da sam zaposlena do kraja novembra. novi ugovor dobivam pocetkom decembra. Jojj!!! Sta vi mislite o ovome? kakve su mi sanse?melb26sa wrote:Vidi sta sam napisala gore za lejla82.jess wrote:Cao svimaNadam se da je ova tema jos aktivna, da ne otvaram novu...
-
melb26sa
#258 Re: USA viza i novija iskustva
Ja bez problema - samo sa pismom sa posla da sam uposlenik i da koristim godisnji odmor u trajanju XX dana i da me ocekuju na radnom mjestu tog i tog datuma - sef napisao. Ugovor nije bio trazen.lejla82 wrote:A kako si ti melb26sa dobila turisticku vizu opet? jesi isla kao student ili imas stalan posao? ja jos nisam isla na razgovor jer cekam jos od firme papire da sam zaposlena. direkcija nam je u mostaru pa je malo duzi proces. :S Ja se bojim da ce me odbiti jer nama ugovore izdaju iz mjesec u mjesec, sto znaci sad kad budem isla na razgovor na ugovoru mi pise da sam zaposlena do kraja novembra. novi ugovor dobivam pocetkom decembra. Jojj!!! Sta vi mislite o ovome? kakve su mi sanse?melb26sa wrote:Vidi sta sam napisala gore za lejla82.jess wrote:Cao svimaNadam se da je ova tema jos aktivna, da ne otvaram novu...
Zadnja turisticka viza mi je bila 2005 godine - sada sam vec par godina ovdje drzavljanin.
-
miki27A
#259 Re: USA viza i novija iskustva
Lejla, ti ako si student mozes takodjer predati za turisticku: ja sam prvi put isla na J1, godinu nakon sto sam se vratila predam za B1/2 vizu: ponijela izvod iz banke (posto sam planirala da idem, svaki mjesec prebacivala lovu u $$ racun) index i potvrdu od faxa da sam student (bila 4 godina, polozila sve ispite, samo diplomski ostao da uradim). Konzul uzela index, gledala kad sam polozila zadnji ispit, pita kad cu da diplomiram: ja rekla hocu prvo na 3 mjeseca na odmor, pa kad se vratim u Oktobru: viza dobijena. Ovo je bilo 2005.
Onda 2008 sam opet predavala za turisticku vizu: imala ugovor o djelu! i pismo od sefa da me pustaju na 2 mjeseca na odmor!!! i opet dobijem vizu (jest da sam ja imala i vec kupljene povratne karte i da sam vodila mladju sestru od 10 godina sa sobom)
E sad opet hocu da predam za B1/B2: kupila sam PIN i zvala da pitam sta mi treba: ako si zaposlena treba ti zadnje tri platne liste, ili izvodi iz banke, kucna lista, dokaz da imas nekretnine , auto ili nesto drugo na tvoje ime (traze dokaz da imas veze u Bosni i da ces se vratiti )
Onda 2008 sam opet predavala za turisticku vizu: imala ugovor o djelu! i pismo od sefa da me pustaju na 2 mjeseca na odmor!!! i opet dobijem vizu (jest da sam ja imala i vec kupljene povratne karte i da sam vodila mladju sestru od 10 godina sa sobom)
E sad opet hocu da predam za B1/B2: kupila sam PIN i zvala da pitam sta mi treba: ako si zaposlena treba ti zadnje tri platne liste, ili izvodi iz banke, kucna lista, dokaz da imas nekretnine , auto ili nesto drugo na tvoje ime (traze dokaz da imas veze u Bosni i da ces se vratiti )
-
lejla82
#260 Re: USA viza i novija iskustva
miki27A wrote:Lejla, ti ako si student mozes takodjer predati za turisticku: ja sam prvi put isla na J1, godinu nakon sto sam se vratila predam za B1/2 vizu: ponijela izvod iz banke (posto sam planirala da idem, svaki mjesec prebacivala lovu u $$ racun) index i potvrdu od faxa da sam student (bila 4 godina, polozila sve ispite, samo diplomski ostao da uradim). Konzul uzela index, gledala kad sam polozila zadnji ispit, pita kad cu da diplomiram: ja rekla hocu prvo na 3 mjeseca na odmor, pa kad se vratim u Oktobru: viza dobijena. Ovo je bilo 2005.
Ja sam ovo sakupila: sve svoje ugovore otkad sam pocela raditi pa do sad, potvrda da sam zaposlena i pismo da mi je odobren godisnji od 3 sedmice i da se ocekujem na poslu tog i tog datuma, garantno pismo od prijateljice kod koje idem, imam svoj stan ali ga nisam jos prevela na svoje ime tako da je na ime moje mame.. i to cu ponijeti za svaki slucaj, platnih lista nemam jer mi po ugovoru to ne dobivamo ali imam izvod iz banke da imam dovoljno novaca za svoj 3-sedmicni put. To je od papira sto imam da se planiram vratiti. Eh sad, je li mi treba kucna lista iako zivim sama? Mislis li da ce mi to biti dovoljno sto sam prilozila?
Nadam se da ces ponovo dobiti vizu ali mislim da neces imati problema jer si vec toliko puta ista i vratila se.
-
ademo
#261 Re: USA viza i novija iskustva
POzdrav svima..imam jedno pitanje..pa ko zna nesto o tome molim vas neka mi odgovori...e sad interesuje me za DV vizu 2012..dali ce se ove godine slati koverte iz Kentakija ili vec odkle...ili ne...ja sam procito negdje da od, odnosno sa 2012 godinom se sve popunjaje preko interneta ako ste izvuceni naravno...sad me zanima dali je to istina...hvala unaprijed...

-
miki27A
#262 Re: USA viza i novija iskustva
Vec od prosle godine jedini nacin provjere da li si izvucen ili ne je da od Maja 1- do Jula ukucas kofirmacijski kod koji si dobio (i nadam se sacuvao) kad si se prijavio na lutriju. Nikakve koverte se nece slati iz KY. Istina je.
ademo wrote:POzdrav svima..imam jedno pitanje..pa ko zna nesto o tome molim vas neka mi odgovori...e sad interesuje me za DV vizu 2012..dali ce se ove godine slati koverte iz Kentakija ili vec odkle...ili ne...ja sam procito negdje da od, odnosno sa 2012 godinom se sve popunjaje preko interneta ako ste izvuceni naravno...sad me zanima dali je to istina...hvala unaprijed...![]()
![]()
-
ademo
#263 Re: USA viza i novija iskustva
Hvala ti puno imam kod sam sacuvao...dali ce se sad sve popunjavat preko interneta jojjjjjjjj ko ce to popunit sve.., dali ce sve da bude ko u koverti i na nasem jeziki instrukcije

-
melb26sa
#264 Re: USA viza i novija iskustva
Kako mislis ici u Ameriku ako ne znas engleski? Ne znam cemu kukanje, nisi jos izvucen.ademo wrote:Hvala ti puno imam kod sam sacuvao...dali ce se sad sve popunjavat preko interneta jojjjjjjjj ko ce to popunit sve.., dali ce sve da bude ko u koverti i na nasem jeziki instrukcije![]()
![]()
![]()
-
lejla82
#265 Re: USA viza i novija iskustva
Miki27A jesi li dobila vizu???
-
miki27A
#266 Re: USA viza i novija iskustva
Lejla,
dobila sam vizu na 10 godina, digla je u cetvrtak.
Od mojih dokumenata pripremljenih samo mi je pogledala ugovor o radu i zadnje tri platne liste, pitala gdje tacno radim, kod koga idem. Onda u kompjuteru nesto vidjela, pita jesam li nekad predugo ostala u US (nisam) i trazila mi stari pasos. Morala ici kuci po pasos (nisam se sjetila da i to ponesem, zadnji put kad sam isla po vizu i imala stari pasos, nisu mi trazili) i na kraju prva usla, zadnja izasla iz konzularnog.Sa starim pasosom sam imala i I-20 (ovo je za studente, dobiva se od skole u kojoj ces studirati), pismo opet iz skole da sam primljena na moj program, i jos par stvari koje sam totalno zaboravila da su sa tim papirima (ugovor o djelu iz 2008, potvrda od poslodavca da sam u radnom odnosu, neki stari izvod iz banke $$ racun...) a koje su gledali konzul i jedna fina bosanka koja prevodi za nju, Sanela se zove. Uglavnom, kad su me napokon prozvali samo su mi vratili stari pasos i rekli da dodjem sljedeci dan. Tek kasnije sam se sjetila da mi nisu vratili te papire (dobila sam ih sa pasosom dan kasnije). Koliko sam cula, u srijedu su svi dobili vize.
E, jos jedna stvar: kad placas za vizu u RB (203KM), provjeri da dobijes 2 kopije potvrde o uplati. Ja imala samo jednu koju ti ne vrate kad predas dokumente na salteru, a to ti treba ako ce neko drugi umjesto tebe podizati tvoj pasos!!!
Jesi li vec popunila online formular za vizu? Meni je trebalo "samo" 2 sata!
Onaj stari formular je bio puno jednostavniji za popuniti.
Sretno, pa javi kako prodje kod tebe!!!
dobila sam vizu na 10 godina, digla je u cetvrtak.
Od mojih dokumenata pripremljenih samo mi je pogledala ugovor o radu i zadnje tri platne liste, pitala gdje tacno radim, kod koga idem. Onda u kompjuteru nesto vidjela, pita jesam li nekad predugo ostala u US (nisam) i trazila mi stari pasos. Morala ici kuci po pasos (nisam se sjetila da i to ponesem, zadnji put kad sam isla po vizu i imala stari pasos, nisu mi trazili) i na kraju prva usla, zadnja izasla iz konzularnog.Sa starim pasosom sam imala i I-20 (ovo je za studente, dobiva se od skole u kojoj ces studirati), pismo opet iz skole da sam primljena na moj program, i jos par stvari koje sam totalno zaboravila da su sa tim papirima (ugovor o djelu iz 2008, potvrda od poslodavca da sam u radnom odnosu, neki stari izvod iz banke $$ racun...) a koje su gledali konzul i jedna fina bosanka koja prevodi za nju, Sanela se zove. Uglavnom, kad su me napokon prozvali samo su mi vratili stari pasos i rekli da dodjem sljedeci dan. Tek kasnije sam se sjetila da mi nisu vratili te papire (dobila sam ih sa pasosom dan kasnije). Koliko sam cula, u srijedu su svi dobili vize.
E, jos jedna stvar: kad placas za vizu u RB (203KM), provjeri da dobijes 2 kopije potvrde o uplati. Ja imala samo jednu koju ti ne vrate kad predas dokumente na salteru, a to ti treba ako ce neko drugi umjesto tebe podizati tvoj pasos!!!
Jesi li vec popunila online formular za vizu? Meni je trebalo "samo" 2 sata!
Sretno, pa javi kako prodje kod tebe!!!
lejla82 wrote:Miki27A jesi li dobila vizu???
- elixiaboy
#267 Re: USA viza i novija iskustva
Pozdrav,
imam pitanja vezano za izdavanje B2 non-immigrant (turisticke) vize. Da li je garantno pismo apsolutno nuzno da bi se viza mogla dobiti? Da li ja u US moram boraviti kod osobe koja mi je izdala garantno pismo. Recimo osoba koja mi je izdala to garantno pismo je u Floridi a ja zelim ici u NY na 14 dana i uopste ne namjeravam boraviti u Floridi.
Hvala unaprijed!
imam pitanja vezano za izdavanje B2 non-immigrant (turisticke) vize. Da li je garantno pismo apsolutno nuzno da bi se viza mogla dobiti? Da li ja u US moram boraviti kod osobe koja mi je izdala garantno pismo. Recimo osoba koja mi je izdala to garantno pismo je u Floridi a ja zelim ici u NY na 14 dana i uopste ne namjeravam boraviti u Floridi.
Hvala unaprijed!
-
melb26sa
#268 Re: USA viza i novija iskustva
Ako ces u NY, fino si bukiraj hostel/hotel, napisi njihovu adresu na formularu za vize i ponesi kopiju rezervacije - obicno je posalju emailom. Onda jos fino izvod iz banke koji dokazuje da imas dovoljno novca na racunu da finansiras svoj boravak (prije je bilo oko $100 po danu, ne znam da li se promijenilo).elixiaboy wrote:Pozdrav,
Hvala unaprijed!
Standardni dokazi da ces se vratiti u BiH - ako si student, potvrda sa univerziteta i ponesi index, ako radis, pismo od poslodavca za koristenje godisnjeg odmora i platne liste, PIO/MIO forma, kucna lista clanova porodice, krediti, nekretnine...
Garantno pismo nije potrebno - moja sestra je prije 10tak dana dobila vizu bez da sam joj ista poslala.
-
ademo
#269 Re: USA viza i novija iskustva
melb26sa wrote:Kako mislis ici u Ameriku ako ne znas engleski? Ne znam cemu kukanje, nisi jos izvucen.ademo wrote:Hvala ti puno imam kod sam sacuvao...dali ce se sad sve popunjavat preko interneta jojjjjjjjj ko ce to popunit sve.., dali ce sve da bude ko u koverti i na nasem jeziki instrukcije![]()
![]()
![]()
-
stidljiv
#270 Re: USA viza i novija iskustva
A sta kad se dobije na lutriji? Dobijes green card? Na koliko to vazi inace? To je ono, dobijes green card i idi snalazi se kako znas i umijes? 
-
BeatriceWL
#271 Re: USA viza i novija iskustva
http://www.zelenalutrija.com/stidljiv wrote:A sta kad se dobije na lutriji? Dobijes green card? Na koliko to vazi inace? To je ono, dobijes green card i idi snalazi se kako znas i umijes?
Imaš ovdje informacija.
Forumi su dobri, pa pogledaj.
-
smaragdi
#272 Re: USA viza i novija iskustva
da se javim da sam u US stigla 30 Oct, i evo danas sam tek dobila SS card, a green card jos nisam. Da se zahvalim melb na informacijama koje su mi pomogle. Da samo pitam ako neko zna, da li ja mogu sada kad imam te kartice, izaci iz US, i da li ce to uticati na moj status kada budem aplicirala za dvije godine za desetogodisnju zelenu kartu. Posto imam povratnu kartu za Bosnu u Jan,2011.
hvala jos jednom na pomoci i puno pozdrava iz tople Floride
-
melb26sa
#273 Re: USA viza i novija iskustva
Za izlazak iz USA ti ne treba nista ali za ulazak ti treba zelena karta - viza sa pecatom ti sluzi kao jednogodisnja zelena karta ili dok prava zelena karta ne dodje. SS card ne nosaj sa sobom.smaragdi wrote:da se javim da sam u US stigla 30 Oct, i evo danas sam tek dobila SS card, a green card jos nisam. Da se zahvalim melb na informacijama koje su mi pomogle. Da samo pitam ako neko zna, da li ja mogu sada kad imam te kartice, izaci iz US, i da li ce to uticati na moj status kada budem aplicirala za dvije godine za desetogodisnju zelenu kartu. Posto imam povratnu kartu za Bosnu u Jan,2011.
Nije mi jasno za povratak u Bosnu - mislis otici u posjetu ili otici pa ostati u BiH duze vremena? Van USA se ne preporucuje boraviti duze od 6 mjeseci bez dobrog razloga inace te mogu zadrzati na ulasku i dobro te ispitati ili cak i oduzeti zelenu kartu.
-
smaragdi
#274 Re: USA viza i novija iskustva
da, to su mi rekli da mi je u pasosu jednogodisnja zelena karta, a nadam se iduce sedmice da ce mi stici i green card. ma u bosni se ne mislim dugo zadrzavati, jer mi muz zeli tamo na odmor,a i kraci mu je put iz Afganistana,jer ima samo 19 dana odmora. Pa sam ja mislila ostati jos tri mjeseca poslije njega. A znaci mogu se vratiti sa tom vizom u pasosu(CR1)jer mi ona viza istice u aprilu 2011.Super je da imam to u vidu sto si mi rekla.Mislim da 4mjeseca nece biti problem ako ostanem u bosni.
Puno ti hvala Melb na ovim informacijama.
Veliki pozdrav prijateljice
-
melb26sa
#275 Re: USA viza i novija iskustva
Onda nemas problema, samo idi u Bosnu. Nego, istek vize vise nije vazan - brojis godinu dana od dana ulaska u USA kada si dobila pecat na POE - znaci privremena zelena karta vazi do kraja oktobra 2011. Do januara bi trebala dobiti zelenu kartu, jesi vec dobila koje Welcome to USA pismo? Obicno dodje bar jedno i po broju slucaja sa tog pisma mozes pratiti kada naprave zelenu kartu na uscis.gov.smaragdi wrote:da, to su mi rekli da mi je u pasosu jednogodisnja zelena karta, a nadam se iduce sedmice da ce mi stici i green card. ma u bosni se ne mislim dugo zadrzavati, jer mi muz zeli tamo na odmor,a i kraci mu je put iz Afganistana,jer ima samo 19 dana odmora. Pa sam ja mislila ostati jos tri mjeseca poslije njega. A znaci mogu se vratiti sa tom vizom u pasosu(CR1)jer mi ona viza istice u aprilu 2011.Super je da imam to u vidu sto si mi rekla.Mislim da 4mjeseca nece biti problem ako ostanem u bosni.
Javi se ako sta jos trebas
Pozdravi iz hladnog Chicaga.