Idealan muz ili papucar?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#251 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:54, edited 1 time in total.
- Loulou
#252 Re: Idealan muz ili papucar?
A ko je tebi to rekao?Gospoda Ministarka wrote:Nigdje ali ama bas nigdje na svijetu nema toga da on kuha jer je njegov red, on kuha ili zato sto mu je taj dan zadovoljstvo (1-2 puta godisnje) ili zato sto je rostilj u pitanju.
-
Gospoda Ministarka
#253 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:53, edited 1 time in total.
- Loulou
#254 Re: Idealan muz ili papucar?
Na pitanje, pitanjem.Gospoda Ministarka wrote:A ko je tebi rekao da nije tako?
Živ'la
- baustelac
#255 Re: Idealan muz ili papucar?
a za ovaj citat od malene
pitam se cemu novi ako je prosli bio dobarMa.Le.Na wrote: ne uzimam za zlo
a profil..pa sta da ti kazem...ja sam nasla takvE...prosli je bio takav...evo i ovaj sad![]()
- bez_ideje
#256 Re: Idealan muz ili papucar?
Svi mi imamo razlicit smisao za humor,i ako cemo vec tako-padam i ja od sege svaki put na izjave mazohisticnih zena,pa kad pomislim da mi je zao sto je stanje takvo kakvo jest,trznem se automatski i skontam da nisu bolje ni zasluzile....
Sretno ti prijateljici,ako skonta sta hoce od sebe u stvari
i tebi,ne sumnjam da ces naci MUSKARCINU,bar hormona na ovom poganom Balkanu ne fali .
A ti to govoris iz iskustva da ni jedan na svijetu ne kuha zato sto je red na njeg? malo mi je tesko u to povjerovati
stavise,to je najveci nonsens koji sam procitala od tebe

Sretno ti prijateljici,ako skonta sta hoce od sebe u stvari
i tebi,ne sumnjam da ces naci MUSKARCINU,bar hormona na ovom poganom Balkanu ne fali .
A ti to govoris iz iskustva da ni jedan na svijetu ne kuha zato sto je red na njeg? malo mi je tesko u to povjerovati
stavise,to je najveci nonsens koji sam procitala od tebe
-
detroit-mercy
#257 Re: Idealan muz ili papucar?
Sta ste zapeli za to jebeno kuhanje, pa kuhanje.
Ja kuham kada god mogu, prvo proveo sam dosta vremena u tom businessu, drugo to mi sada dodje kao neki hobi ili relaksacija. Jednostavno, neko voli da ode u lov, neko u ribolov a ja volim da isprobam nesto novo u kuhinji. To me jednostavno najvise relaksira, u tome nalazim sebe.
Ja kuham kada god mogu, prvo proveo sam dosta vremena u tom businessu, drugo to mi sada dodje kao neki hobi ili relaksacija. Jednostavno, neko voli da ode u lov, neko u ribolov a ja volim da isprobam nesto novo u kuhinji. To me jednostavno najvise relaksira, u tome nalazim sebe.
- Op3r4t0r
#258 Re: Idealan muz ili papucar?
Cuj red na njegabez_ideje wrote:A ti to govoris iz iskustva da ni jedan na svijetu ne kuha zato sto je red na njeg? malo mi je tesko u to povjerovati
stavise,to je najveci nonsens koji sam procitala od tebe![]()
![]()
![]()
Ja inace volim da kuham, naravno ne uvijek ali jako cesto, zanimljivo mi, ali prvi put kad bi mi zena rekla hajd nam nesto napravi jer je tvoj red vise nikad nista moje nebi pojela, nikad.
Zenino je da kuha, to je red, a ako mi kad uskocimo u taj red zbog zanimljivosti ili potrebe dobro je, ali da kuhamo jer je red, ma da nije smjesno bilo bi zalosno, javi ako nadjes takvog levata
-
Gospoda Ministarka
#259 Re: Idealan muz ili papucar?
@.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:53, edited 1 time in total.
- HAVANA
#260 Re: Idealan muz ili papucar?
Puno mi vi to nešta planirate.
Nisam nikada ni razmišljao o tim stvarima a kad se desi klik to je to i sigurno nećete raspravljati ko će kuhati.
Brak i život su malo zajebanija stvar od kuhinje.
Veze ja nemam sa kuhanjem nit bi mi ova moja dala da joj se metiljam po kuhinji...
Da treba,naučio bi ja i to.
Doduše roštilj je moj i nekad jutarnja kafa.
Ne perem,ne kuham,ne usisavam,ona više brine o djeci i još radi
Hebote, oženio sam čudo od žene
Neću pisati šta sam ja sve radio i radim te zašto joj više ne pomažem u kućnim stvarima.
Nema šta nismo radili i kroz šta nismo prošli zajedno za ovih 15 godina,i dobro i loše.
Ne lupam ni po stolu(udavila bi me
)
Obadvoje dajemo max. od sebe i uspjeli smo postići ono što smo i zamislili bez i JEDNE ozbiljnije svadje.
Doduše zna mi hebat sve po spisku kad se previše zaforumam.
Svako jutro laganini zajedno na kaficu pa svak na svoj posao i ludila koja život nosi.
U braku nema podjela posla,novaca,obaveza...inače nema ništa od toga.
Sve zajedno,i dobro i loše.
Brak je uzimanje , davanje,odricanje,žrtvovanje i nema te stvari koju mi je mrsko uraditi za moju porodicu.
Na glavu ću se nasaditi ako treba da im obezbijedim ono što zaslužuju.
Nisam nikada ni razmišljao o tim stvarima a kad se desi klik to je to i sigurno nećete raspravljati ko će kuhati.
Brak i život su malo zajebanija stvar od kuhinje.
Veze ja nemam sa kuhanjem nit bi mi ova moja dala da joj se metiljam po kuhinji...
Da treba,naučio bi ja i to.
Doduše roštilj je moj i nekad jutarnja kafa.
Ne perem,ne kuham,ne usisavam,ona više brine o djeci i još radi
Hebote, oženio sam čudo od žene
Neću pisati šta sam ja sve radio i radim te zašto joj više ne pomažem u kućnim stvarima.
Nema šta nismo radili i kroz šta nismo prošli zajedno za ovih 15 godina,i dobro i loše.
Ne lupam ni po stolu(udavila bi me
Obadvoje dajemo max. od sebe i uspjeli smo postići ono što smo i zamislili bez i JEDNE ozbiljnije svadje.
Doduše zna mi hebat sve po spisku kad se previše zaforumam.
Svako jutro laganini zajedno na kaficu pa svak na svoj posao i ludila koja život nosi.
U braku nema podjela posla,novaca,obaveza...inače nema ništa od toga.
Sve zajedno,i dobro i loše.
Brak je uzimanje , davanje,odricanje,žrtvovanje i nema te stvari koju mi je mrsko uraditi za moju porodicu.
Na glavu ću se nasaditi ako treba da im obezbijedim ono što zaslužuju.
- arzuhal
#261 Re: Idealan muz ili papucar?
Ja sam tebi i htio predložit da smanjiš sa forumom...mojne žene nervirat, a i nas
Znaš kako bi rek'o moj efendija: Bolje bit dobar sa ženom neg sa načelnikom općine...
- HAVANA
#262 Re: Idealan muz ili papucar?
arzuhal wrote:Ja sam tebi i htio predložit da smanjiš sa forumom...mojne žene nervirat, a i nasZnaš kako bi rek'o moj efendija: Bolje bit dobar sa ženom neg sa načelnikom općine...
Zar nisi primjetio da sam kako je recesija u radnom vremenu vazda tu a naveće malkice i žiiiik
- arzuhal
#263 Re: Idealan muz ili papucar?
HAVANA wrote:arzuhal wrote:Ja sam tebi i htio predložit da smanjiš sa forumom...mojne žene nervirat, a i nasZnaš kako bi rek'o moj efendija: Bolje bit dobar sa ženom neg sa načelnikom općine...
![]()
![]()
Zar nisi primjetio da sam kako je recesija u radnom vremenu vazda tu a naveće malkice i žiiiik![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#264 Re: Idealan muz ili papucar?
Havana
A kad ste vec navalili o kuhanju, i tome da "musko kuha kada je red
" to je meni reci kao "zena popraljava oluke kada je njen red". Nema ba reda u braku sta je vama, pa na sta bi to licilo.
Moji roditelji su u braku vec 22,33 godine nisam sigurna sad, ali nikada nije bilo toga hajd ti tvoj je red.
I vec je bila tema o podjeli poslova nekada na forumu, i pisala sam isto da moj otac zna i voli da kuha a ne kao sto kaze ministarka muskarci kuhaji 1-2 puta godisnje ili kada je rostilj u pitanju.
Ministarko ako je tvoj takav nemoj sve trpati u isti kos.
Mama zadnjih nekoliko godina nije dobrog zdravstenog stanja, tata vec godinama kuha dosta vise nego ona da bi njoj olaksao a zadnjih godinu dana i ja sam se latila kuhinje.
Brak je kompromis, dogovor, pomaganje a ne skolski raspored, danas je tvoj a sutra moj red i slicne gluposti.
A radi i sve ostalo po kuci kad treba od pranja prozora, vrata, sudja, usisava, oprasuje, pere auto, sredjuje bastu, supu, cijepa drva...
Zato nemojte tog primitivnog balkanizma Boga vam. Jer nije zenino samo da se brine o djeci i o kuci, za sto se onda uopste ulazi u brak ako ce samo jedno raditi a drugo peglati dupe?
A kad ste vec navalili o kuhanju, i tome da "musko kuha kada je red
Moji roditelji su u braku vec 22,33 godine nisam sigurna sad, ali nikada nije bilo toga hajd ti tvoj je red.
I vec je bila tema o podjeli poslova nekada na forumu, i pisala sam isto da moj otac zna i voli da kuha a ne kao sto kaze ministarka muskarci kuhaji 1-2 puta godisnje ili kada je rostilj u pitanju.
Mama zadnjih nekoliko godina nije dobrog zdravstenog stanja, tata vec godinama kuha dosta vise nego ona da bi njoj olaksao a zadnjih godinu dana i ja sam se latila kuhinje.
Brak je kompromis, dogovor, pomaganje a ne skolski raspored, danas je tvoj a sutra moj red i slicne gluposti.
A radi i sve ostalo po kuci kad treba od pranja prozora, vrata, sudja, usisava, oprasuje, pere auto, sredjuje bastu, supu, cijepa drva...
Zato nemojte tog primitivnog balkanizma Boga vam. Jer nije zenino samo da se brine o djeci i o kuci, za sto se onda uopste ulazi u brak ako ce samo jedno raditi a drugo peglati dupe?
-
MokeQc
#265 Re: Idealan muz ili papucar?
"Postao/la Gospoda Ministarka dana 05/11/2009 17:44
Ovo gore me je iskreno posebno nasmijalo @bezideje, imas neke stavove koje zaista postujem ali ovo je najveca nonsens koju sam procitala s tvoje strane. Nigdje ali ama bas nigdje na svijetu nema toga da on kuha jer je njegov red , on kuha ili zato sto mu je taj dan zadovoljstvo (1-2 puta godisnje) ili zato sto je rostilj u pitanju.
Neznam koliko ti je godina ali daj vremena zivotu."
Hahaha, pa ti ocito nisi bila u Kanadi. Primjera radi, radio sam sa jedno zenom, koja sama prica da kad ide u restoran sa muzem : svako svoje jelo i pica placa. Covjeku jednom zafalilo, ona mu kaze : "Posudicu ti 10$, ali da mi vratis kad dodjemo kuci !" Nisam se usudio da pitam ko kuha kod njih kuci, strah me bilo da i mene ne zapadne koja smjena

Ovo gore me je iskreno posebno nasmijalo @bezideje, imas neke stavove koje zaista postujem ali ovo je najveca nonsens koju sam procitala s tvoje strane. Nigdje ali ama bas nigdje na svijetu nema toga da on kuha jer je njegov red , on kuha ili zato sto mu je taj dan zadovoljstvo (1-2 puta godisnje) ili zato sto je rostilj u pitanju.
Neznam koliko ti je godina ali daj vremena zivotu."
Hahaha, pa ti ocito nisi bila u Kanadi. Primjera radi, radio sam sa jedno zenom, koja sama prica da kad ide u restoran sa muzem : svako svoje jelo i pica placa. Covjeku jednom zafalilo, ona mu kaze : "Posudicu ti 10$, ali da mi vratis kad dodjemo kuci !" Nisam se usudio da pitam ko kuha kod njih kuci, strah me bilo da i mene ne zapadne koja smjena
-
Gospoda Ministarka
#266 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:53, edited 2 times in total.
- Bullet Tooth Tony
#267 Re: Idealan muz ili papucar?
cuj njegov red da pravi rucak i on ce ga napraviti ...
druga stvar, ali jako jako jako bitna....nisam bio u braku i ne znam kako je to , zato vam o braku necu pricati
mogu samo reci,barem kako ja vidim , da bez_ideje u ovom trenutku lici na onu vrstu muskarca/zene:
Drustvo i osoba1 gledaju utakmicu :
osoba 1 : "Kaze meni ba....moj ti , ona u mene ...peri sudje,cuj ona meni ba peri sudje"
drustvo : "Cuj....i sta ti ? "
osoba 1 : "Cuj sta ... pa necu ba ,njen dan da pere sudje , Ša me briga..ha ja"
drustvo : "Ma ja..."
osoba 1 (zvoni telefon) : "Halloo ... oo...sad...a nemoj....ne mogu...ali....ne....draga....a drustvo....a kako...haj...haj"
osoba 1 : "E ljudi moram ja nesto...onaj......to...zavrsit..nesto"
- Brescia
#268 Re: Idealan muz ili papucar?
Gospoda Ministarka wrote:Brescia, ti ocito jos uvijek nisi ozenjen, cak sta vise vjerujem da si jako mlad i nemas pravu predstavu zivota i braka ... samo si pronasao pricu s kojom lakse upadnes zeni u gaciceBrescia wrote:Ma ja ba i onda tako prvo lupi sakom od sto pa od zid pa kad nebude vise imao od sta lupit predje na tebe i pocne lupati. Ti ocito vise trazis da ti muz bude autoritet nego da ti bude bracni partner. Nije ni cudo sto je kod nas u BiH nasilje u porodici vrlo cesta pojava kada i mnogo djevojaka razmislja ovako kao sto ti to radis. Ne vidim razlog zbog cega bi neko trebao da lupa i da povisuje ton kada se sve moze razgovorom uljudno rijesiti. To lupanje je u mojim ocima vrsta prijetnje, on zeli da na silu nametne nesto jer misli da je on gazda u kuci i da je zena niko i nista ha ya. Uvjek se moze naci kompromis, samo ako su oba partnera zainteresirana da tako rijese situaciju, nametanje nigdje ne vodi i ustvari unistava brak i ljubav.
P.S. Posto sam vidio da me je neki ovdje na forumu smjestio u zene, samo da kazem ja sam muskarac hehehe![]()
Ja kao zena, zelim da imam MUSKARCA, muskarac nije sve sto ima kitu!!!
Takvi poput tebe su kao new age muskarci, metroseksualci za mene su vece zene nego ja sama... zelim nekog na koga se u zivotu mogu osloniti kad dodu teska vremena i kao zena davati mu podrsku, a ne neku zenicu koja ce sjesti i skupa sa mnom i plakati. Zelenasica sigurno nije bukvalno mislila da lupa sakom od sto, vjerujem da i ona isto tako samo zeli MUSKARCA.
Eh dobro hajmo malo sad ovako, ja jesam relativno mlad i nisam ozenjen ali to je nikakav argument obzirom na to da svako ima roditelje koji su u braku zar ne a meni je i sestra bila u braku tako da svako moze zakljuciti neke svoje zakljucke na osnovu posmatranja koje je u porodici vrlo blisko ha ya...
Moras nesto razumjeti a to je da cak i onaj brak u kojem muz tuce svoju zenu do nesvjesti moze opstati ako zena to sebi dozvoli i ako ima sliku o muskarcu u glavi kao sto ti imas. Uci u brak ne znaci odreci se sebe kao osobe! U biti taj tvoj stav u prevodu znaci otprilike: Posto sam ja zena, zelim nekog ko ce me vodati za rukicu, govoriti mi sta cu raditi, kome cu se vjecito ulizivati i pokusavati da mu sto vise ugodim jer ce inace otici kod druge, koji ce me koristiti kao neki predmet kad mu zatreba da zadovolji svoje sexualne potrebe i onda svak natrag svojim obavezama, koji ce uvjek smatrati da on zna najbolje bez obzira ako se ja ne slazem sa njim, koji ce biti moj vrhovni patron i nadgledati sve sto radim da nebi napravila gresku itd...
Vjerujes da takvih muskaraca ima na svakom koraku, a ja mislim da to ti i sama znas pa si zbog veceg izbora formirala takvo misljenje tj. prilagodila se. Takodjer i manjak samopouzdanja doprinosi formiranju takvog stava. Ja znam da je brak uglavnom pun problema i da se mora odreci dosta toga da bi bio uspjesan ali to ne znaci da treba biti tiranija od strane muza. Mora se uvjek razgovarati i pokusavati poboljsati neke stvari jer ce inace samo problemi preovladavati. Podrska treba da bude uzajamna, partneri se medjusobno moraju "gurati" i podrzavati a tu spada i podrska oko poslova u kuci. Ipak ja postujem tvoj stav, to je tvoja odluka i ukus tako da se o tome ne vrijedi raspravljati. Ovo je moj stav od kada znam za sebe i uopste mi nije cilj da uberem kakve poene kod zenskog roda. Pozzz
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#269 Re: Idealan muz ili papucar?
Ne znam vala, ali on kuha od mladosti, puno prije nego je nju uopste upoznao.Gospoda Ministarka wrote:
A bas me zanima da li be svezao pregacu da je ona na pocetku braka rekla "tvoj red je da kuhas" ?
To sto tvoj otac kuha, u situaciji u kojoj je stvar postovanja koje ima prema tvojoj majci i koje je ona zasluzila s godinama.
Kuhat ce, ali iz vlastitog zadovoljstva a ne zato sto je njegov red.
A to ja govorim, nema reda i raspored u braku. Zato mi nije jasna ta prica ovdje, ali hajde...
-
Gospoda Ministarka
#270 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:52, edited 1 time in total.
-
MokeQc
#271 Re: Idealan muz ili papucar?
Ma i meni isto, ali nikad ne reci nikad ili nigdje, svasta ima.... Ovdje je taj feminizam otisao u jednu takvu krajnost da su skoro muskarci postali zrtve. Ima i ovdje naravno nasilnih muzeva, ni manje nie vise nego kod nas, ali uopste gledano, mnogi sociolozi se slazu da , barem u pokrajini Quebec, drustvo vise naginje na matrijarhalno.Gospoda Ministarka wrote:A bas me zanima da li be svezao pregacu da je ona na pocetku braka rekla "tvoj red je da kuhas" ?ladyblue18 wrote:I vec je bila tema o podjeli poslova nekada na forumu, i pisala sam isto da moj otac zna i voli da kuha a ne kao sto kaze ministarka muskarci kuhaji 1-2 puta godisnje ili kada je rostilj u pitanju.
To sto tvoj otac kuha, u situaciji u kojoj je stvar postovanja koje ima prema tvojoj majci i koje je ona zasluzila s godinama.
Kuhat ce, ali iz vlastitog zadovoljstva a ne zato sto je njegov red.
@MokeQC, to mi je odvratno... ja placam sebi on sebi![]()
"ozene " se kao neki zajednicki zivot a jedino im je zajednicki krov pod glavom... cuj ko voli nek izvoli
Jos jedan od bisera ovdasnjeg feminizma (QC) : zena nema pravo, zakonom, da uzme muzevo prezime nego je obavezna zadrzati svoje. Moze ga pridruziti crticom i imati oba, ali nema opciju da ga prisvoji. Jedini nacin je da podnese zahtjev za promjenu identiteta, sto opet naravno kosta i ima cijela procedura...
- Brescia
#272 Re: Idealan muz ili papucar?
O cemu ti?Gospoda Ministarka wrote:I, sta bi, ocekivala od muza da kuha i brise prasinu???Brescia wrote:a meni je i sestra bila u braku
Ovo dalje napisano necu ni da citam, dovoljno mi je da vidim da ti je sestra u 25oj nakon 4 mjeseca braka razvedena.
Nemoras ti nista citat, niko te ne tjera, samo uzivaj u svojoj sreci hehe
-
Gospoda Ministarka
#273 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:51, edited 1 time in total.
- fatality
#274 Re: Idealan muz ili papucar?
vrati izbrisanoGospoda Ministarka wrote:O tome da si rekao da ti je sestra bila u braku.
.
-
Gospoda Ministarka
#275 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:51, edited 1 time in total.