Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

piupiu

#251 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by piupiu »

kukuruz_kokicar wrote: <sarkazam>
Ko si to ti da znaš šta je za tvoje dijete najbolje? Otkud ti ta šejtanska oholost da razmišljaš o Božijim i ovozemaljskim zakonima i odgoju djece? U objavi i hadisima ti je sve objašnjeno, a hanuma ti to može i voštanim bojicama nacrtati. I da ti na kraju otvoreno kažem, ovo je demokratija i ako hanuma pedagog i direktorica, odgojna, vjerska i intelektualna vertikala našeg društva, kaže da većina želi obdaništa mektebe i izgon ćafirskih običaja iz našeg dunjaluka to ima tako i da bude.
Hoćete multikulturu i toleranciju? Eno vam je u parku Svjetlosti. Sa velikom ?unom.
</sarkazam>
:lol: :lol: :lol: Nemoj se saliti, KK, Ponosna manjina zamalo popi ban na drugoj temi zbog slicne sale. :lol: :lol: :lol:

Da, multikultura uvijek nekako ulazi na mala vrata, a s velikom cunom, :lol: .
hadzinicasa

#252 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by hadzinicasa »

Mislim da Monika dok plače pred vratima sobe njene grupe u vrtiću, jer ne može unutra da bude s Imranom u kojeg je ludo zaljubljena (a i on u nju), uopće nema pojma zašto joj nedaju tamo gdje su se do maločas igrali! I gdje je tu Bog? (kako god ga ko zvao) U njenim suzama? Ili u Imranovim kad vidi da je Djeda Mraz dolazi nekoj drugoj djeci, iako je i on bio dobar i slušao.

Koji monstruozni mentalni sklop može smisliti razlog da djeca plaču umjesto da se smiju!?

Vjeronauk - da, svakako, po izboru i to u sklopu džamija, crkvi ili sinagoga, bujrum. Ali ne u obdaništu, ne tako da se djeca razdvajaju i ne po cijenu drugih dječijih radosti.
port4l

#253 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

11 stranica o temi koja je na principu REKLA-KAZALA... svaka Vam cast!!!

i ovi sto pisu komentare tipa:
Ko ce to meni zabraniti da ja obradujem svoje djete?!?!
nikako ne mogu da ih skontam!!!

Tebi i Vama svima koji imate djecu NIKO ne zabranjuje da obradujete svoju djecu, NIKO vam nece zabraniti da obradujete svoju djecu i sto je najvaznije NIKO ne zeli da Vam zabrani da obradujete svoju djecu, zato pustite se suplje price vise...

I naravno djeda mraza ili kako god ga zvali NIJE niko ni protjerao, ni spalio, ni ubio, ni istjerao, ni zabranio.... i kao svake godine do sada, i ove godine cete djeda mraza vidjeti sirom grada Sarajeva i a za divno cudo djed mraz ce davati vasoj djeci poklone ako ste spremni platiti za to kao i uvijek do sata i cak cete se moci i slikati sa njim ... svi znate da je to tako ali volite da zakuhavate a narucito volite da na osnovu huskaskih poluinformacija prozivate sve redom aposebno kojekakve muslimane itd...
Banksy

#254 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Banksy »

port4l wrote:11 stranica o temi koja je na principu REKLA-KAZALA... svaka Vam cast!!!

Tebi i Vama svima koji imate djecu NIKO ne zabranjuje da obradujete svoju djecu, NIKO vam nece zabraniti da obradujete svoju djecu i sto je najvaznije NIKO ne zeli da Vam zabrani da obradujete svoju djecu, zato pustite se suplje price vise...

I naravno djeda mraza ili kako god ga zvali NIJE niko ni protjerao, ni spalio, ni ubio, ni istjerao, ni zabranio.... i kao svake godine do sada, i ove godine cete djeda mraza vidjeti sirom grada Sarajeva i a za divno cudo djed mraz ce davati vasoj djeci poklone ako ste spremni platiti za to kao i uvijek do sata i cak cete se moci i slikati sa njim ... svi znate da je to tako ali volite da zakuhavate a narucito volite da na osnovu huskaskih poluinformacija prozivate sve redom aposebno kojekakve muslimane itd...
Hoće li biti Djeda Mraza i podjele paketića u sarajevskim vrtićima?
port4l

#255 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

Banksy wrote:
port4l wrote:11 stranica o temi koja je na principu REKLA-KAZALA... svaka Vam cast!!!

Hoće li biti Djeda Mraza i podjele paketića u sarajevskim vrtićima?

U vrticima u kojima je bilo prosle godine vjerovatno ce biti i ove godine, u kojima nije bilo nece ni biti, a mozda i hoce...

Radi se o tome da neko baci nekakvu traljavu informaciju i svi se ZAPALE zestoko i ond ana kraju se ispostavi da je to sve bila suplja...

Ja razumijem da neki roditelji zele djeda mraza a isto tako razumijem da neki ne zele, bilo bi dobro kada bi svi to razumjeli, i nije uredu da ovi koji zele da ga namecu ovima drugima i isto vrijedi obrnuto, i sta je tu tako strasno i ruzno?

ljudi imaju pravo na izbor ili imaju pravo samo na onaj izbor koji ce se svidjeti ovdje ovima sa foruma?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#256 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

port4l wrote: I naravno djeda mraza ili kako god ga zvali NIJE niko ni protjerao, ni spalio, ni ubio, ni istjerao, ni zabranio.... i kao svake godine do sada, i ove godine cete djeda mraza vidjeti sirom grada Sarajeva i a za divno cudo djed mraz ce davati vasoj djeci poklone ako ste spremni platiti za to kao i uvijek do sata i cak cete se moci i slikati sa njim ... svi znate da je to tako ali volite da zakuhavate a narucito volite da na osnovu huskaskih poluinformacija prozivate sve redom aposebno kojekakve muslimane itd...
a tu informaciju si dobio od?
Toliko o supljiranju. Dok Arzija ne kaze sta i kako u kameru, JA SAM CVRSTOG UVJERENJA da ce ona opet puknut pricu o neimastini i kako svi roditelji ne mogu priustiti 10 KM za paketic, kao sto je prosle godine pricala...
Ko ima 140 KM za mjesec dana vrtica, ima i 10 za paketic...i tacka.
PS Nek se ima para u vrticu placat vjeroucitelje... :evil:
travar

#257 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

Ma moj port4l, ovaj ti je podforum isto bure baruta, samo jedna iskra, i sve ode u helać :-?
Banksy

#258 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Banksy »

port4l wrote:
Banksy wrote: Hoće li biti Djeda Mraza i podjele paketića u sarajevskim vrtićima?

U vrticima u kojima je bilo prosle godine vjerovatno ce biti i ove godine, u kojima nije bilo nece ni biti, a mozda i hoce...

Radi se o tome da neko baci nekakvu traljavu informaciju i svi se ZAPALE zestoko i ond ana kraju se ispostavi da je to sve bila suplja...

Ja razumijem da neki roditelji zele djeda mraza a isto tako razumijem da neki ne zele, bilo bi dobro kada bi svi to razumjeli, i nije uredu da ovi koji zele da ga namecu ovima drugima i isto vrijedi obrnuto, i sta je tu tako strasno i ruzno?

ljudi imaju pravo na izbor ili imaju pravo samo na onaj izbor koji ce se svidjeti ovdje ovima sa foruma?
I tako religija, koja je u sferi privatnog, prelazi u javno - uvođenjem vjeronauke u vrtiće, a javna stvar, kao što je proslava Nove godine, Djed Mraz i paketići, prelaze u privatnu.

I to je dobro ... sve dok nas ne zguraju u katakombe... da nikome ne smetamo, i da niko ne zna ni da nas ima.
port4l

#259 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

mIRCerka wrote:
port4l wrote: I naravno djeda mraza ili kako god ga zvali NIJE niko ni protjerao, ni spalio, ni ubio, ni istjerao, ni zabranio.... i kao svake godine do sada, i ove godine cete djeda mraza vidjeti sirom grada Sarajeva i a za divno cudo djed mraz ce davati vasoj djeci poklone ako ste spremni platiti za to kao i uvijek do sata i cak cete se moci i slikati sa njim ... svi znate da je to tako ali volite da zakuhavate a narucito volite da na osnovu huskaskih poluinformacija prozivate sve redom aposebno kojekakve muslimane itd...
Toliko o supljiranju. Dok Arzija ne kaze sta i kako u kameru, JA SAM CVRSTOG UVJERENJA da ce ona opet puknut pricu o neimastini i kako svi roditelji ne mogu priustiti 10 KM za paketic, kao sto je prosle godine pricala...
nemam ja od koga dobiti tu informaciju, to je tako bilo godinama do sada sto ne bi bilo i ove godine?
Ti i tebi slicni ovda dizete hajku i potkuhavate, zlonamjerno pricajuci price kako je neko PROTJERAO djeda mraza i to na bazi cega? na osnovu kojih INFORMACIJA?

Nemas nikakvu informaciju pa ovda bacas supljake na koje se raja lozi, sram te bilo!

Ja sam za princip ko zeli bujrum, ima gdje, ko ne zeli, nemora ima i on gdje i sta je tu lose...

ja npr. ne zelim da mi djete daruje djed mraz, jednostavno ne zelim da neko oblikuje svijest mog djeteta u tom pravcu( na kraju krajeva svoje razloge ne trebam nikome objasnjavati)... i NIKO NEMA PRAVO DA TO RADI, isto tako NIKO NEMA PRAVO DA ZABRANI DJEDA MRAZA RODITELJIMA ONE DJECE KOJI ZELE DA IM DJETE DARUJE DJED MRAZ...

Zaista ne razumijem radi cega imate toliku potrebu za dizanjem halabuke na osnovu nekakvih supljih prica???

nemozete Vi natjerati nikoga da prihvati nesto sto on ne zeli, zar je to tesko svatiti?
chuchumbamayumbe

#260 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Mnogi bi roditelji (da ne kazem vecina) bili sretniji i zadovoljniji da se na celu javne ustanove Djeca Sarajeva nalazi glavom i brado Djeda Mraz umjesto Arzije&co.
Djeca bi naucila puno pametnijih i normalnijih stvari za svoj uzrast.
Banksy

#261 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Banksy »

port4l wrote:
ovda dizete hajku i potkuhavate, zlonamjerno pricajuci price kako je neko PROTJERAO djeda mraza i to na bazi cega? na osnovu kojih INFORMACIJA?
Na bazi proglasa upućenog od strane Alije Izetbegovića '95. o Djeda Mrazu kao neislamskoj tradiciji, te preporuke bošnjačkim roditeljima da svoju djecu odmaknu od kristijaniziranja.

Preporuke se poštuju još i danas, mada je žilavost i otpor lokalnog stanovništva neočekivan i neočekivano jak. :D

Molim vas da nam ne namecete nikakve "djeda mrazove" i druge
simbole strane nasem narodu... Mi, naravno, necemo posegnuti za
cenzurom, ali cemo se pobrinuti da narod s prezirom odbije razlicite
vrijednosti koje mu se u ime kulture i slobode, ustvari lazne kulture i
lazne slobode pokusavaju nametnuti.

Alija Izetbegovic, 29. 12. 1995:
piupiu

#262 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by piupiu »

port4l wrote:
mIRCerka wrote:
nemam ja od koga dobiti tu informaciju, to je tako bilo godinama do sada sto ne bi bilo i ove godine?
Ti i tebi slicni ovda dizete hajku i potkuhavate, zlonamjerno pricajuci price kako je neko PROTJERAO djeda mraza i to na bazi cega? na osnovu kojih INFORMACIJA?

Nemas nikakvu informaciju pa ovda bacas supljake na koje se raja lozi, sram te bilo!

Ja sam za princip ko zeli bujrum, ima gdje, ko ne zeli, nemora ima i on gdje i sta je tu lose...

ja npr. ne zelim da mi djete daruje djed mraz, jednostavno ne zelim da neko oblikuje svijest mog djeteta u tom pravcu( na kraju krajeva svoje razloge ne trebam nikome objasnjavati)... i NIKO NEMA PRAVO DA TO RADI, isto tako NIKO NEMA PRAVO DA ZABRANI DJEDA MRAZA RODITELJIMA ONE DJECE KOJI ZELE DA IM DJETE DARUJE DJED MRAZ...

Zaista ne razumijem radi cega imate toliku potrebu za dizanjem halabuke na osnovu nekakvih supljih prica???

nemozete Vi natjerati nikoga da prihvati nesto sto on ne zeli, zar je to tesko svatiti?
Prisustvo vjeronauka u javnim vriticima takodje oblikuje djeciju svijest. Ja ne zelim da moje dijete od tri godine uopste zna da postoji vjeronauk koji ga cini razlicitim od onog drugog djeteta koje ne ide na njegov vjeronauk ili ne ide na vjeronauk nikako. To je mnogo znacijniji faktor u formiranju svijesti djeteta, nego Djeda Mraz, i protivi se mojim principima. Neko mozda ne zeli da mu vaspitacica u vrticu bude pokrivena zena, a neko drugi ne zeli da mu bude otkrivena. I svi imaju pravo. Cije je pravo pravije?

Zasto moze vjeronauk, a ne moze Djeda Mraz? Zasto u sekularnoj drzavi, koja po definiciji razdvaja domen javnog djelovanja od religije, moze postojati vjeronauk u vrticu, a ne moze postojati sekularni Djeda Mraz? Ili ako nije sekularan, nego krscanski, jos bolje, zasto moze vjeronauk, a ne moze Djeda Mraz? Osim toga, niko ne sprjecava roditelje koji ne zele da im djecu daruje Djeda Mraz, da svoju djecu izuzmu iz doticne aktivnosti. Bas kao sto se i onima koji ne zele vjeronauk govori da ih 'niko i ne tjera'.
chuchumbamayumbe

#263 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

I tako je Deda Mraz postao jos jedan muhadžir iz Sarajeva...
chuchumbamayumbe

#264 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

port4l wrote:
mIRCerka wrote:

Zar je problem dati dijete u vjersko obdaniste (bar takvih danas ima dovoljno), pa neka tamo uci vjeronauku, neka mu ne dolazi Djeda Mraz, i sl.
Jok, mora se uvesti religija u svaku poru drustva i mora se dijete od malena uciti da je drugacije od onog drugog, jer, ako se ne razlikuju po krvi i boji ociju, a ona, bar se razlikuju po imenu.
port4l

#265 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

Vjeronauka je aktivnost na koju ce djeca ICI SAMO AKO ROTITELJI TO ZELE...
Djeda mraz neka bude aktivnost na koju CE DJECA ICI SAMO AKO RODITELJI TO ZELE...

Neka se vjeronauka ne namece svoj djeci i neka se djed mraz ne namece svoj djeci!!!

Vi se pravite ludi, djed mraz nije odavdje protjeran niti ce IKADA BITI... istina je da nije dio Islamske tradicije i NECE NIKADA biti i mora Vam biti jasno NIKAKVOM SILOM NE MOZETE NEKOGA NATJERATI DA NESTO PRIHVATI AKO ON TO NE ZELI!!!

Trebalo bi da bude pravo IZBORA, ko zeli ima gdje ko ne zeli ima isto gdje... Do sada tog izbora nije bilo ako mene pitate vrijeme je da ga bude... to nije ni na ciju stetu mego svako bira ONO STO NJEMU ODGOVARA!!!
HAVANA

#266 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

port4l wrote:
mIRCerka wrote:

OK. Ti ne želiš i neće ga darovati.Imaš pravo izbora.
Mi želimo ali prošle godine nije a izgleda neće ni ove.
Ko je tu donji?
Nikog mi ne tjeramo da prihvata što ne želi ,ko neće ne mora ali mi želimo a ona krava ne dozvoljava.
Zar je to teško shvatiti?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#267 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

port4l wrote:Vjeronauka je aktivnost na koju ce djeca ICI SAMO AKO ROTITELJI TO ZELE...
Djeda mraz neka bude aktivnost na koju CE DJECA ICI SAMO AKO RODITELJI TO ZELE...

Neka se vjeronauka ne namece svoj djeci i neka se djed mraz ne namece svoj djeci!!!

Vi se pravite ludi, djed mraz nije odavdje protjeran niti ce IKADA BITI... istina je da nije dio Islamske tradicije i NECE NIKADA biti i mora Vam biti jasno NIKAKVOM SILOM NE MOZETE NEKOGA NATJERATI DA NESTO PRIHVATI AKO ON TO NE ZELI!!!

Trebalo bi da bude pravo IZBORA, ko zeli ima gdje ko ne zeli ima isto gdje... Do sada tog izbora nije bilo ako mene pitate vrijeme je da ga bude... to nije ni na ciju stetu mego svako bira ONO STO NJEMU ODGOVARA!!!
Bosna i Hercegovina je SEKULARNA DRZAVA, a Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine.
A secular state is a state or country that is officially neutral in matters of religion, neither supporting nor opposing any particular religious beliefs or practices. A secular state also treats all its citizens equally regardless of religion, and does not give preferential treatment for a citizen from a particular religion over other religions. Most often it has no state religion or equivalent. If there is a state religion, this should have only a symbolic meaning, not affecting the ordinary life of its citizens, and especially not making any distinction based on someone's religion.
chuchumbamayumbe

#268 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

port4l wrote:Vjeronauka je aktivnost na koju ce djeca ICI SAMO AKO ROTITELJI TO ZELE...

Sve do sada sam mislio da si bezobrazan, ali ocito je da nisi samo to, nego si i nesto drugo.
Necu se spustati na tvoj nivo i reci sta mislim o tebi i spodobama koje dijele tvoje misljenje, ali sam svakim danom, u svakom pogledu, sve vise siguran da cetnici nisu jedini koji su nam jebali znanje.
izvor

#269 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by izvor »

mIRCerka wrote:Bosna i Hercegovina je SEKULARNA DRZAVA, a Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine.
Pravno, da. Cinjenicno stanje ne govori u prilog tome. Nazalost.
Meni ne smeta ni Nova godina (iako je i ona religiozna ;-) , rodjendan Isusa/Isaa a.s.), niti mi Đed Mraz smeta(ma i on mi malo religiozan ;-) , to oko Nikole, al nema veze). :) .Za novu godinu paketic, za Bajram bajramluk. Nek se djeca raduju. :-D Treba pitati te roditelje koji salju djecu u vrtice, hoce li vjeronauku? (ja sam brate protiv vjeronauke u vrticima, ali eto, nek ljudi odluce koji salju djecu), kao i hoce li Đeda. Ako kazu more, sto se iko ima buniti. Pa demokratija je. :)
Last edited by izvor on 28/11/2008 16:55, edited 1 time in total.
in33sa

#270 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by in33sa »

Gledam jucer onaj novi film Traitor, ljudi boziji vec smo regularno smjesteni u pricu, matricu, "on je islamski terorista, bio je u Afganistanu, zatim u Bosni, dzihad ratnik" :-)

Tome Karadzic nije kriv, ne ne. Koliko god neki pokusali to tako prezentovati, Arzija i kompanija su nas ubacili u taj mlin. Dam se kladiti da oni likuju, sto se njih tice kamo srece da nas bombarduju amerikanci, najlakse manipulisati gladnim i isprepadanim narodom, koji se uz to osjeca i napustenim.
travar

#271 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

Djed Mraz zabranjen u Sarajevu
Četvrtak, 27 Studeni 2008
Omiljeni dječji gost za novogodišnje blagdane, Djed Mraz i ove će godine zaobići sarajevske vrtiće. Prema dostupnim informacijama, uprava JU Djeca Sarajeva i za predstojeće novogodišnje blagdane, baš kao i prošle godine, neće organizirati druženja sjedobradog djedice s djecom u vrtićima.

Direktorica JU Djeca Sarajeva, Arzija Mahmutović, u srijedu nije bila dostupna za razgovor, a u njezinom uredu su nam kratko kazali kako na temu Djeda Mraza više ne žele govoriti.

"Sve što smo o tome imali kazati, već smo kazali", kratko su odgovorili u uredu direktorice. Ipak, doznajemo se kako je ona i ove godine prepustila osoblju u svakom od 24 gradska vrtića da organiziraju novogodišnja druženja s Djedom Mrazom samo ukoliko većina roditelja pokrene takvu inicijativu.

Iako mnogi roditelji podržavaju druženja s Djedom Mrazom, ona ni prošle, a ni ove Nove godine, najvjerojatnije neće biti upriličena niti u jednom sarajevskom vrtiću kojim upravlja JU Djeca Sarajeva.

Roditelji koji su kontaktirali našu redakciju kažu da se takvim odnosom uprave prema benignoj pojavi, kakva je Djed Mraz, zapravo šalje ružna poruka o svjetonazoru koji djeca dobivaju u sarajevskim vrtićima. Dodatni razlog za nezadovoljstvo dijela roditelja, uglavnom nebošnjačke nacionalnosti, insistiranje je na uvođenju vjeronauka u sarajevske vrtiće.

Pozivajući se na “zakonske odredbe” direktorica Mahmutović uvela je prošle godine islamski vjeronauk u vrtiće.

Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku 
poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.

Navodno je takav poziv za suradnju upućen i Vrhbosanskoj nadbiskupiji i mitropoliji SPC-a, ali oni, kako je nedavno izjavila direktorica Mahmutović, nisu dostavili program za 
vjeronauk, a ni roditelji nebošnjačke djece u anketi nisu pokazali interes za uvođenje katoličkog, odnosno pravoslavnog vjeronauka. (bljesak info)
port4l

#272 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

mIRCerka wrote:

Bosna i Hercegovina je SEKULARNA DRZAVA, a Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine.
A secular state is a state or country that is officially neutral in matters of religion, neither supporting nor opposing any particular religious beliefs or practices. A secular state also treats all its citizens equally regardless of religion, and does not give preferential treatment for a citizen from a particular religion over other religions. Most often it has no state religion or equivalent. If there is a state religion, this should have only a symbolic meaning, not affecting the ordinary life of its citizens, and especially not making any distinction based on someone's religion.

DA jeste sekularna! jel ja trebam prihvatiti obicaje koji nemaju veze sa zivotom kojim ja zivim zato sto eto ti kazes da bih trebao ili zato sto ih ti prihvatas...

Vase djete CE BITI DAROVANO od djeda mraza ako zelite a ja samo zelim da moje ne bude jer ja to ne zelim i to je sva sustina... JA VAMA NE NAMECEM NISTA NEMOJTE NI VI MENI... i gotovo

nista mi ne smeta niti cu ikada ikome ista zabranjivati... ali mi smeta sto Vi meni gurate i podvaljujete pricu da Vam neko nesto ZBARANJUJE, da neko nekoga PROTJERUJE i sl...

Ovdje Vi meni namecete ono sto Vi zelite, ja Vama nista...
port4l

#273 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

chuchumbamayumbe wrote:

Sve do sada sam mislio da si bezobrazan, ali ocito je da nisi samo to, nego si i nesto drugo.
Necu se spustati na tvoj nivo i reci sta mislim o tebi i spodobama koje dijele tvoje misljenje, ali sam svakim danom, u svakom pogledu, sve vise siguran da cetnici nisu jedini koji su nam jebali znanje.
Ja sam bezobrazan kada ZELIM DA imam IZBOR?
ja sam bezobrazan i ne samo bezobrazan nego sam i nesto DRUGO kada zelim da i ti i svi imaju pravo na izbor...

Tebi su dobri smo oni koji misle ISTO KAO I TI, cim imam svoje misljenje odmah sam SPODOBA i bezobraznik i nesto DRUGO!

Vec si dovoljno rekao o sebi tako da me ovo tvoje spominjanje cetnika i ne iznenadzuje... :(

Moras se nauciti da ovdje zive i muslimani, i da oni VISE ne sute, i da vise ne PUSTAJU da im neko iz PARTIJE kaze sta trebaju a sta ne trebaju raditi, prihvati da i oni drugi imaju pravo na IZBOR...
chuchumbamayumbe

#274 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Kraj diskusije sa ovim muslimanom koji vise nece da cuti, koji hoce da ima pravo na izbor izbor i koji nece da mu naredjuju iz partije.
:roll: :roll: :roll: :roll:
port4l

#275 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by port4l »

chuchumbamayumbe wrote:Kraj diskusije sa ovim muslimanom koji vise nece da cuti, koji hoce da ima pravo na izbor izbor i koji nece da mu naredjuju iz partije.
:roll: :roll: :roll: :roll:
naravno i bezveze je diskusija o tome, jednostavno prihvati to, i Zivi svoj zivot kako zelis.

Pozdrav i puno srece
Locked