mislim na radovce
Prvi snijeg....
- respo
#251 Re: Prvi snijeg....
e brinite sad ce ih snijeg iznenaditi 
mislim na radovce
mislim na radovce
- sheilak
#252 Re: Prvi snijeg....
ma, ne. iznenadjenje je samo ako snijeg bane u decembru, januaru, evtl. februaru. mimo tih mjeseci radovci su spremnirespo wrote:e brinite sad ce ih snijeg iznenaditi
mislim na radovce
- Not My Idea
#253 Re: Prvi snijeg....
Jel ovo tema samo za snijeg u Sarajevu?

-
*mima*
#256 Re: Prvi snijeg....
Not My Idea wrote:Jel ovo tema samo za snijeg u Sarajevu?![]()
opasno si pocela da uredjujes forum
- P308
#258 Re: Prvi snijeg....
Odvrtno je, jos onaj mokri kako ga ja zovem...daj Boze da se istopi odmah!
-
♥ Julianna ♥
- Hajlac
#260 Re: Prvi snijeg....
Vec vidim jadno drvece opet svo polomljeno 
-
miki.ba
#261 Re: Prvi snijeg....
Hajlac wrote:Vec vidim jadno drvece opet svo polomljeno
Ja vidim sebe kako lomim leđa cisteci snjeg i kako se mrznem na putu do posla, a ti o drvecu....
Jesi li išao gasiti požar nedavno?
- O'zone
- Globalni moderator
- Hajlac
#263 Re: Prvi snijeg....
Da, a ti?miki.ba wrote:Hajlac wrote:Vec vidim jadno drvece opet svo polomljeno![]()
Ja vidim sebe kako lomim leđa cisteci snjeg i kako se mrznem na putu do posla, a ti o drvecu....
Tebi je mozda beznacajna cinjenica da se ovaj kotlinski grad sve vise gusi u otrovnom smogu(jer se mozda vozis u svojoj kockici na cetiri tocka pa ne udises smog) ali meni su vrlo bitna pluca grada kao i priroda uopste
- dječak sa šibicama
#264 Re: Prvi snijeg....
Zacas od snjeznih krpa predje u kisu.
- red evil
#265 Re: Prvi snijeg....
Pada snijeg u Bugojnu cijelo jutro, mislim zna nekad malo prestat ali uglavnom pada
ž
Joooooj kako voooolim snijeg

Joooooj kako voooolim snijeg
-
miki.ba
#266 Re: Prvi snijeg....
U pravu si žalit cemo drvece što snijeg pada na njega.Hajlac wrote:Da, a ti?miki.ba wrote:Hajlac wrote:Vec vidim jadno drvece opet svo polomljeno![]()
Tebi je mozda beznacajna cinjenica da se ovaj kotlinski grad sve vise gusi u otrovnom smogu(jer se mozda vozis u svojoj kockici na cetiri tocka pa ne udises smog) ali meni su vrlo bitna pluca grada kao i priroda uopste
- Hajlac
#267 Re: Prvi snijeg....
Koja ignorancijamiki.ba wrote:U pravu si žalit cemo drvece što snijeg pada na njega.Hajlac wrote:Da, a ti?miki.ba wrote:![]()
Da si ziv i zdrav, Klima zahvaljujuci djelovanu ljudske rase za posljednih 200 godina(od industrijske revolucije - ugalj, nafta, pretvaranje suma u livade...) ode u helac.
Posljedica toga je i ovaj fenomen koji vidjamo zadnje 2-3 godine kad drvece vise ne zna kad je jesen a kad zima pa ne otpusti lisce na vrijeme prije ovih mokrih teskih snjegova.
Da je normalna istorijska pojava 30% drveca da se doslovno rascijepi po visini sve do korijena(citaj UMRE) a 80% izgubi dobar dio glavnih grana, zagarantovano danas ne bi imali drvece na svakom koraku. To je prosta racunica jer drvo nije djetelina da svake godine novo naraste - dovoljno je nekoliko uzastopnih jeseni s onakvom destrukcijom kao zadnje dvije godine pa da se desetkuje "populacija".
Al sta's ti objasnjavat ljudima kako priroda i klima funkcionisu koji znaju samo za beton/asfalt...
Tipicna ljudska osobina - kratvovida samosvjesnost. Nek ja mogu do prodavnice/posla.
Last edited by Hajlac on 29/10/2012 12:22, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#268 Re: Prvi snijeg....
fakat sam zamijetio da lišće još nije opalo
tako je bilo u maju kad je izraslo a pao snijeg
odron
odron
-
miki.ba
#269 Re: Prvi snijeg....
Snijeg pada coece, ne lomimo mi grane...probaj izvesti neki ples da prestane padati.Hajlac wrote:
Koja ignorancija![]()
Da si ziv i zdrav, Klima zahvaljujuci djelovanu ljudske rase za posljednih 200 godina(od industrijske revolucije - ugalj, nafta, pretvaranje suma u livade...) ode u helac.
Posljedica toga je i ovaj fenomen koji vidjamo zadnje 2-3 godine kad drvece vise ne zna kad je jesen a kad zima pa ne otpusti lisce na vrijeme prije ovih mokrih teskih snjegova.
Da je normalna istorijska pojava 30% drveca da se doslovno rascijepi po visini sve do korijena(citaj UMRE) a 80% izgubi dobar dio glavnih grana, zagarantovano danas ne bi imali drvece na svakom koraku. To je prosta racunica jer drvo nije djetelina da svake godine novo naraste - dovoljno je nekoliko uzastopnih jeseni s onakvom destrukcijom kao zadnje dvije godine pa da se desetkuje "populacija".
Al sta's ti objasnjavat ljudima kako priroda i klima funkcionisu koji znaju samo za beton/asfalt...
- Hajlac
#270 Re: Prvi snijeg....
Ha naravno. Ljeto nenormalno suho i vrelo - posljedica sve biljke su hibernirale (ko gaji biljke mogao je primijetiti da su tek za onih prvih kisica i zahladjenja rasle i zivnule), drvecu opada lisce za normalnih redovnih kisa u jesen i za vjetra. To smo imali tek prosle sedmice a tako kratak period nije ni blizu dovoljan da drvece odbaci vecinu svog lisca.Black swan wrote:fakat sam zamijetio da lišće još nije opalo
odron
- Hajlac
#272 Re: Prvi snijeg....
Aha samo ti zivi u ignoranciji o stvarima koje se desavaju kako lokalno tako globalno.miki.ba wrote:Snijeg pada coece, ne lomimo mi grane...probaj izvesti neki ples da prestane padati.Hajlac wrote:
Koja ignorancija![]()
Al sta's ti objasnjavat ljudima kako priroda i klima funkcionisu koji znaju samo za beton/asfalt...![]()
Biljne i zivotinjske vrste trenutno izumiru 1000 ( HILJADU ) puta brze od normalne brzine. Mora da je tako zbog suncevih zraka
Takvi uspavani kao ti ce, kad ubrzo pocnu ogromne promjene, nazivati to visom silom i/ili predskazanjem kijametskog dana zbog nesposobnosti da razumiju uzroke i posljedice.
Hoces li iskaljivati taj sarkazam i ironiju kad nam u nekom sljedecem februaru bude -30C i vise (na Ravnoj Romaniji je vec ovog februara bilo -37C )? Kad ne bude ni plina ni struje zbog preopterecenja sistema ? Ili kad bude citav Igman gorio kao Prenj ovog ljeta
Ili kad ti litar goriva bude >3-4 KM ? Sjeti me se kad ovo dozivis kako ti tako i svi mi ostali pa reci da sam zloca da sam eto prizivao nesrecu i zlo
U zdravlje.
P.S. Kad vec glumis moralistu prozivajuci druge, ne odgovori ti meni - jesi li ti gasio pozare? Za razliku od tebe vec dvije godine uzastopno spasavao sam drvece skidajuci snijeg onda kad su pucale grane i citava stabla.
-
miki.ba
#273 Re: Prvi snijeg....
Nisam gasio požar, jbg, al sticem dojam da si samo cekao da ti neko nešto kaže kako bi nam plasirao ove podatke.Hajlac wrote:
Aha samo ti zivi u ignoranciji o stvarima koje se desavaju kako lokalno tako globalno.
Biljne i zivotinjske vrste trenutno izumiru 1000 ( HILJADU ) puta brze od normalne brzine. Mora da je tako zbog suncanih zraka![]()
Takvi uspavani kao ti ce, kad ubrzo pocnu ogromne promjene, nazivati to visom silom i/ili predskazanjem kijametskog dana zbog nesposobnosti da razumiju uzroke i posljedice.
Hoces li iskaljivati taj sarkazam i ironiju kad nam u nekom sljedecem februaru bude -30C i vise ? Kad ne bude ni plina ni struje zbog preopterecenja sistema ? Ili kad bude citav Igman gorio? Ili kad citava Ilidza i okolica bude pod vodom? Ili kad u sezoni povrca i voca cijene budu od 3-4 KM pa navise a hljeb 2KM ?
Ili kad ti litar goriva bude >3-4 KM ? Sjeti me se kad ovo dozivis kako ti tako i svi mi ostali pa reci da sam zloca da sam eto prizivao nesrecu i zloTako je najlakse oprati se od sopstvene odgovornosti kako sa sutnju tako i za aktivno ucesce u unistavanju planete.
U zdravlje.
P.S. Kad vec glumis moralistu prozivajuci druge, ne odgovori ti meni - jesi li ti gasio pozare? Za razliku od tebe vec dvije godine uzastopno spasavao sam drvece skidajuci snijeg onda kad su pucale grane i citava stabla.
Vjerujem da si pod utiskom nekog strašnog filma i da kajem se što sam ti išta napisao, pardon.
Probaj otvoriti temu možda imaš istomišljenika.
- dust in the wind
#274 Re: Prvi snijeg....
nigdje veze, od opustene teme... vi napravite prepirku... nije mjesto za to
- jazzer
#275 Re: Prvi snijeg....
kad' vidim kako pada odmah se sjetim februara i kontam ''ma valjda nece onoliki..''P308 wrote:Ovaj se snijeg ne sali