M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#251 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

vlast wrote:Vjerovatno ce se malo ko sloziti sa mnom, ali nakon pucnjave u Incognitu ocito je da je u toku osvetnicki pohod Ramizovog klana nakon objavljenih tel. snimaka! Da li ce se pozvati na odgovornost onaj koji je dao te snimke, a narocito Bakir Hadziomerovic koji ih je objavio. Njihovo objavljivanje nije koristilo nicemu osim zabavljanju sirokih narodnih masa, a pokrenuo je val osvetnickih pohoda koji su vec zavrsili ranjavanjem potpuno neduznih osoba. Za ovu pucnjavu suodgovornost zbog toga snosi i Bakir Hadziomerovic!!!!!!
:lol: dzizs krajst super star...

Sta sve necu procitat, a tek ponedeljak...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#252 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by PipiDugaDevetka »

Dolje ljaga i vlast!
Banksy

#253 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Banksy »

fgr wrote: a saja kao i svi ljudi ima i lose i dobre strane, dakle mozemo ga i pljuvati jer i sam imam materijala za to ali mozemo reci i da ima zasluge u ratu vezane za odbranu BiH...
meni i valja i ne valja..
i inace ne volim pausalne ocjene o ljudima da su kriminalci, da su mafijasi i sl..
naslusao sam se toga godinama i tek kad neki sud donese presudu o nekome ja cu reci da je kriminalac..
Da ne budu 'paušalno' ... idemo redom.
Evo, reći ćemo da je, kao trgovac oružjem, imao zasluge pri naoružavanju ABiH. Ali uz to moramo pomenuti i da je na tom poslu zaradio ogroman novac. Neka i to bude OK, svi trgovci oružjem profitiraju preko svake mjere. Ali, zar nije taj novac, u najvećoj mjeri, stizao kao pomoć BiH koju je on tako trpao u svoj džep, a da su branitelji davali zadnji dinar da kupe puške po trostruko većim cijenama? OK, hajdemo i to zaboraviti, bilo prošlo.
Ali, prošlo je od tada 15 godina. Od čega taj čovjek živi? Čime se bavi? Ko ga izdržava? I, najvažnije, zašto je u kriminalnim krugovima, otkud on s Gašijem, kakvo je to društvo i čime se to bavi?
Evo, zaboravimo i ovaj primitivni govor u tel razgovoru, recimo da je u pitanju odgoj, ljutnja i sl, recimo i da nije imao namjeru da učini ono što je govorio, u redu. Odgovorimo samo na pitanje: Otkud on u onom društvu, otkud njegov sin u tom društvu, šta radi tamo, koje su njegove veze sa pripadnicima organizovanog kriminala i od čega živi 15 godina. Samo to me zanima, ništa više.
vlast

#254 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by vlast »

Kao sto sam i pretpostavio! Malo koji ce se forumas na ovom forumu sloziti sa mnom! Ali imajuci u vidu da postoje dvije vrste rasprava (ad hominem i ad verbis) poprilicno su mi jasna vasa razmisljanja. Naime kada postoji valjana argumentacije na neciju diskusiju onda se rasprava i vrsi argumentima (ad verbis), a kada ne postoji onda se raspravlja ad hominem odnosno protiv licnosti diskutanta. Posto ja nisam cuo nikakve argumente narocito od diskutanta pod nick-om mircerka meni je sve jasno, ali dobro boze moj vjerovatno jednoumlje ima i neke svoje prednosti, ali ja ih jednostavno ne mogu dokuciti. Ali jedno znam Bakir Hadziomerovic je sveta krava ovog foruma, bas kao i sto je Zlatko Lagumdzija sveta krava "politickog magazina" 60 minuta. A pametnom je i isaret dovoljan...
mIRCerka

#255 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

vlast wrote:Kao sto sam i pretpostavio! Malo koji ce se forumas na ovom forumu sloziti sa mnom! Ali imajuci u vidu da postoje dvije vrste rasprava (ad hominem i ad verbis) poprilicno su mi jasna vasa razmisljanja. Naime kada postoji valjana argumentacije na neciju diskusiju onda se rasprava i vrsi argumentima (ad verbis), a kada ne postoji onda se raspravlja ad hominem odnosno protiv licnosti diskutanta. Posto ja nisam cuo nikakve argumente narocito od diskutanta pod nick-om mircerka meni je sve jasno, ali dobro boze moj vjerovatno jednoumlje ima i neke svoje prednosti, ali ja ih jednostavno ne mogu dokuciti. Ali jedno znam Bakir Hadziomerovic je sveta krava ovog foruma, bas kao i sto je Zlatko Lagumdzija sveta krava "politickog magazina" 60 minuta. A pametnom je i isaret dovoljan...
jea, a mIRCerka je glavom bradom i brkovima ZLATKO LAGUMDZIJA i to nauci vec jednom!!!!!

Kako mozes samo napisati takvu nebulozu da je pucnjava u inkognitu 90% krivica Bakira? Kao eto nisu se oni rokali medjusobno prije tih snimaka...kao eto nisu oni znali za te snimke...kao eto 60 MINUTA OTKRILO SVE TAJNE SVEMIRA...

Da ne pricam o sicanju latinskim jezikom...sad ti kao pametan a svi ostali glupi :D Aferim...
sarajevo63

#256 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by sarajevo63 »

vlast wrote:A pametnom je i isaret dovoljan...
Što jes-jes
JThomas

#257 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by JThomas »

ovo je garant novi nick od onog vozdra raja...

jest kriv je bakir, otprilike koliko i njutn za hirošimu i nagasaki.
mIRCerka

#258 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

Vlasti, kriv je Tajo. Sta cemo sad?
mIRCerka

#259 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:
vlast wrote:Kao sto sam i pretpostavio! Malo koji ce se forumas na ovom forumu sloziti sa mnom! Ali imajuci u vidu da postoje dvije vrste rasprava (ad hominem i ad verbis) poprilicno su mi jasna vasa razmisljanja. Naime kada postoji valjana argumentacije na neciju diskusiju onda se rasprava i vrsi argumentima (ad verbis), a kada ne postoji onda se raspravlja ad hominem odnosno protiv licnosti diskutanta. Posto ja nisam cuo nikakve argumente narocito od diskutanta pod nick-om mircerka meni je sve jasno, ali dobro boze moj vjerovatno jednoumlje ima i neke svoje prednosti, ali ja ih jednostavno ne mogu dokuciti. Ali jedno znam Bakir Hadziomerovic je sveta krava ovog foruma, bas kao i sto je Zlatko Lagumdzija sveta krava "politickog magazina" 60 minuta. A pametnom je i isaret dovoljan...
uh ovdje ide smajli koji sam sebi puca u glavu

koji proljev i kakofonija
pa ovome ni SANU nije dorasla

zaboravio si jos napisati da je mircerka vjerna bvraniteljka velikosrpstvai da je KOS-ov agenat,
vidjam ja nju svako jutro na referisanju kod zlaje i bakira H.

joooooj da se hoce zaratiti
Ал молићу лијепо, ћирилицом нек напише, да не трошим вријеме на превођење
zaratustra

#260 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zaratustra »

Her Flick wrote:
zaratustra wrote:
vlast wrote:Vjerovatno ce se malo ko sloziti sa mnom, ali nakon pucnjave u Incognitu ocito je da je u toku osvetnicki pohod Ramizovog klana nakon objavljenih tel. snimaka! Da li ce se pozvati na odgovornost onaj koji je dao te snimke, a narocito Bakir Hadziomerovic koji ih je objavio. Njihovo objavljivanje nije koristilo nicemu osim zabavljanju sirokih narodnih masa, a pokrenuo je val osvetnickih pohoda koji su vec zavrsili ranjavanjem potpuno neduznih osoba. Za ovu pucnjavu suodgovornost zbog toga snosi i Bakir Hadziomerovic!!!!!!
Ma nije do Bakira. Mene također interesuje zašto ti snimci, ako već nisu, nisu do sada korišteni kao dokaz protiv Gašija.S obzirom da je ova oblast zakonski veoma kvalitetno uređena, čini mi se da su policija i pravosuđe malo šuknuli Bakiru, a da s druge strane oni vode i unutrašnje međusobne ratove. Na kraju krajeva, ko je dao da toliki mobiteli prođu u zatvor, obični ljudi sigurno nisu. Sve mi nekako miriše da se ovdje ide na onog bivše federalnog ministra unutrašnjih poslova, jel' Halilović bi. Spominjali su jedno vrijeme da je on bio ko njihov haver.
a sto mislis da nisu iskoristeni, pa su nakon dokaznog postupka "procurili" u javnost
koliko znam gasi je davno uhapese i dio optuznice se odnosi na celino ubistvo

a za mobitel svi znaju da se cuvaru da 500KM i mozes imati obitel, mada ti on ne grantuje da ga mozes zadrzati ako ti ga nadju
Pa zar hapšenja one trojice-četvorice, ili informativni razgovori, nisu uslijedila poslije emisije odnosno povodom objave razogovora u emisiji. Zašto se to nije dogodilo u periodu, koji i nije baš kratak, koji je prethodio emisiji?
vlast

#261 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by vlast »

Pa dobro mircerka vrijedja kao i obicno, pa je ponovo upucujem na moj post o vrstama diskusije! Ipak su to davno postavljene definicije, a ne moja pamet! Nigdje nisam rekao da je B.H. 90% odgovoran nego suodgovoran, a to nije isto! Ali ako je tvoja procjena 90% ja to postujem. Ja samo kazem da svako mora imati odgovornost za javno izgovorenu rijec, a narocito ako uredjuje, kako B.H. sam tvrdi najgledaniji "politicki magazin" u drzavi! Naime opce poznato je da parvila podzemlja se svode na relaciju "ko je jaci!?", pa ako u tako gledanoj emisiji emitujes prilog koji upravo tretira to pravilo onda je sigurno da ce kao posljedicu imati vijest iz crna hronike. A posebno je pitanje odakle su dosli ti snimci, jer je ocito da su ih prisluskivali organi gonjenja!!!!!!?????
mIRCerka

#262 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

zaratustra wrote:Pa zar hapšenja one trojice-četvorice, ili informativni razgovori, nisu uslijedila poslije emisije odnosno povodom objave razogovora u emisiji. Zašto se to nije dogodilo u periodu, koji i nije baš kratak, koji je prethodio emisiji?
Nije ti palo na pamet da je to uradjeno cisto naroda radi kao JAO JE*OTE MOS SI MISLIT STA CUSMO HAJMO IH PRIVEST...ako fakat u to vjerujete, onda ste naivni pravo...

Vlasti, kad mi kazes koliko te Tajo placa za forumanje, onda cu te shvatiti kao ozbiljnog sagovornika, do tada kapak...
ad hominem, ad verbis, ad acta..Bakir je kriv, a on znate podrzava Zlatka..lapsus lingua...zlatko komunjara bljak bljak...
Ad verbis...mircerka SDPovac...ad hominem..bla bla...
zaratustra

#263 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zaratustra »

mIRCerka wrote:
zaratustra wrote:Pa zar hapšenja one trojice-četvorice, ili informativni razgovori, nisu uslijedila poslije emisije odnosno povodom objave razogovora u emisiji. Zašto se to nije dogodilo u periodu, koji i nije baš kratak, koji je prethodio emisiji?
Nije ti palo na pamet da je to uradjeno cisto naroda radi kao JAO JE*OTE MOS SI MISLIT STA CUSMO HAJMO IH PRIVEST...ako fakat u to vjerujete, onda ste naivni pravo...

Vlasti, kad mi kazes koliko te Tajo placa za forumanje, onda cu te shvatiti kao ozbiljnog sagovornika, do tada kapak...
ad hominem, ad verbis, ad acta..Bakir je kriv, a on znate podrzava Zlatka..lapsus lingua...zlatko komunjara bljak bljak...
Ako ti nije teško molim te pročitaj moj prethodni post.
mIRCerka

#264 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

zaratustra wrote:
mIRCerka wrote:

Ako ti nije teško molim te pročitaj moj prethodni post.
Procitala sam, al opet mi je nesto vjerovatnije da su pokusali narodu zamazati oci. Jer istina jeste da ovi na vlasti misle da smo mi budale, cim nam kazu da trotoare farbaju u zeleno jer nemamo dovoljno zelenih povrsina....

Ne cudi mi nista od svega toga, i nece me cuditi kad na kraju zbog nedostatka dokaza privedeni budu pusteni na slobodu, kad im se isplati dnevnica koja im sljeduje...
saibaba

#265 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by saibaba »

vlast wrote:Pa dobro mircerka vrijedja kao i obicno, pa je ponovo upucujem na moj post o vrstama diskusije! Ipak su to davno postavljene definicije, a ne moja pamet! Nigdje nisam rekao da je B.H. 90% odgovoran nego suodgovoran, a to nije isto! Ali ako je tvoja procjena 90% ja to postujem. Ja samo kazem da svako mora imati odgovornost za javno izgovorenu rijec, a narocito ako uredjuje, kako B.H. sam tvrdi najgledaniji "politicki magazin" u drzavi! Naime opce poznato je da parvila podzemlja se svode na relaciju "ko je jaci!?", pa ako u tako gledanoj emisiji emitujes prilog koji upravo tretira to pravilo onda je sigurno da ce kao posljedicu imati vijest iz crna hronike. A posebno je pitanje odakle su dosli ti snimci, jer je ocito da su ih prisluskivali organi gonjenja!!!!!!?????
Tvoja priča je na tragu one da je Merlin Menson kriv za maskre u školama...
Bakir ni u jednoj rečenici nije pozvao ljude da se ubijaju u inkognitu tako da nemože biti bi odgovoran. Druga stvar, nijedan od tih ljudi nije pomenut u emisiji.. Bakiru čestitam na hrabrosti !
zlatiborka

#266 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zlatiborka »

Banksy wrote:
fgr wrote: a saja kao i svi ljudi ima i lose i dobre strane, dakle mozemo ga i pljuvati jer i sam imam materijala za to ali mozemo reci i da ima zasluge u ratu vezane za odbranu BiH...
meni i valja i ne valja..
i inace ne volim pausalne ocjene o ljudima da su kriminalci, da su mafijasi i sl..
naslusao sam se toga godinama i tek kad neki sud donese presudu o nekome ja cu reci da je kriminalac..
Da ne budu 'paušalno' ... idemo redom.
Evo, reći ćemo da je, kao trgovac oružjem, imao zasluge pri naoružavanju ABiH. Ali uz to moramo pomenuti i da je na tom poslu zaradio ogroman novac. Neka i to bude OK, svi trgovci oružjem profitiraju preko svake mjere. Ali, zar nije taj novac, u najvećoj mjeri, stizao kao pomoć BiH koju je on tako trpao u svoj džep, a da su branitelji davali zadnji dinar da kupe puške po trostruko većim cijenama? OK, hajdemo i to zaboraviti, bilo prošlo.
Ali, prošlo je od tada 15 godina. Od čega taj čovjek živi? Čime se bavi? Ko ga izdržava? I, najvažnije, zašto je u kriminalnim krugovima, otkud on s Gašijem, kakvo je to društvo i čime se to bavi?
Evo, zaboravimo i ovaj primitivni govor u tel razgovoru, recimo da je u pitanju odgoj, ljutnja i sl, recimo i da nije imao namjeru da učini ono što je govorio, u redu. Odgovorimo samo na pitanje: Otkud on u onom društvu, otkud njegov sin u tom društvu, šta radi tamo, koje su njegove veze sa pripadnicima organizovanog kriminala i od čega živi 15 godina. Samo to me zanima, ništa više.
@Banksy... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

boldirani dio i mene zanima, bas to, odkud Saja u drustvu sa Gasijem, njegov sin sa Oricem itd....

Na ovo kapitalno pitanje bi trebao odgovoriti mali princ Bakir I. on je mu je jaran i trebao bi da zna za Sajine aktivnosti, zar ne?..... :x

E, da mu hoce koji novinar postaviti upravo ovo pitanje..... :x
Last edited by zlatiborka on 17/11/2008 11:59, edited 1 time in total.
zaratustra

#267 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zaratustra »

Slažem se mircerka. Samo kad procuri plin i eksplodira zatvore odgovorno lice, kad procuri informacija e onda ne zatvore odgovorno lice. Htio sam samo da kažem da ima zakonska regulativa koja je to jasno uredila, i vjerujem da se ovim međusobno potkusurivaju (vlastodršci: političari, sudstvo i policija), samo ne znam ko je kome meta.
vlast

#268 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by vlast »

Mircerka molim te samo konkretan odgovor, pa da zavrsimo!
Da li postoje razlozi da Zlatko Lagumdzija bude tretiran kao tema kriminala ili bar sumnje na kriminal u emisiji 60 minuta?
popajic

#269 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by popajic »

@vlast
Naime opce poznato je da parvila podzemlja se svode na relaciju "ko je jaci!?", pa ako u tako gledanoj emisiji emitujes prilog koji upravo tretira to pravilo onda je sigurno da ce kao posljedicu imati vijest iz crna hronike. A posebno je pitanje odakle su dosli ti snimci, jer je ocito da su ih prisluskivali organi gonjenja!!!!!!?????
Naravoucenje: ne diraj u lava dok spava (jer kad se probudi...) i crne hronike ce nestati ! :-)
I naravno,puno je vaznije odakle su dosli snimci nego sta je na snimcima.
Ni prvi,ni zadnji put proturanje antilogike !
Banksy

#270 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Banksy »

zlatiborka wrote: boldirani dio i mene zanima, bas to, odkud Saja u drustvu sa Gasijem, njegov sin sa Oricem itd....

Na ovo kapitalno pitanje bi trebao odgovoriti mali princ Bakir I. on je mu je jaran i trebao bi da zna za Sajine aktivnosti, zar ne?..... :x

Zanima sve, a niko ne pita. Ne zanima me je li prost, primitivan, i psuje li.
I ne mora Bakir odgovarati na ta pitanja (on bi mogao na neka druga). Prijatelj, poznanik, ne mora znati sve.
Ovo mora odgovoriti on, i oni koji ga brane. Jednostavno, samo to je važno.
vlast

#271 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by vlast »

popajic wrote:
@vlast
Naime opce poznato je da parvila podzemlja se svode na relaciju "ko je jaci!?", pa ako u tako gledanoj emisiji emitujes prilog koji upravo tretira to pravilo onda je sigurno da ce kao posljedicu imati vijest iz crna hronike. A posebno je pitanje odakle su dosli ti snimci, jer je ocito da su ih prisluskivali organi gonjenja!!!!!!?????
Naravoucenje: ne diraj u lava dok spava (jer kad se probudi...) i crne hronike ce nestati ! :-)
Pa dobro reci ti meni sta je to revolucionarno NA snimcima sto je javnost trebala znati! Je li to trebamo biti sokirani sto kriminalci jedan drugom prijete, jer zaboga svi smo bili misljenja da inace razgovaraju o bogu, kulturi, pozoristu itd.
Fair Life

#272 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Fair Life »

Kad forma nadjebe sustinu... nije dobro.

Image
saibaba

#273 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by saibaba »

vlast wrote:
popajic wrote:
@vlast
Pa dobro reci ti meni sta je to revolucionarno NA snimcima sto je javnost trebala znati! Je li to trebamo biti sokirani sto kriminalci jedan drugom prijete, jer zaboga svi smo bili misljenja da inace razgovaraju o bogu, kulturi, pozoristu itd.
Hej ba ohladi malo .. Tebi ako nije šokantno to što se prijeti silovanjem maloljenoj kčerci službenog lica zbog vršenja svoje dužnosti .. jebi ga onda
mIRCerka

#274 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

vlast wrote:Mircerka molim te samo konkretan odgovor, pa da zavrsimo!
Da li postoje razlozi da Zlatko Lagumdzija bude tretiran kao tema kriminala ili bar sumnje na kriminal u emisiji 60 minuta?
Tajin potrcko, nemoj me molit, nego se sjeti u prosloj sezoni koliko je emisija bilo posveceno anti Zlatko kampanji.

Ili imas memoriju zlatne ribice, ili samo vadis iz konteksta kako tebi i tvom sefu odgovara...
zlatiborka

#275 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zlatiborka »

Banksy wrote:
zlatiborka wrote: boldirani dio i mene zanima, bas to, odkud Saja u drustvu sa Gasijem, njegov sin sa Oricem itd....

Zanima sve, a niko ne pita. Ne zanima me je li prost, primitivan, i psuje li.
I ne mora Bakir odgovarati na ta pitanja (on bi mogao na neka druga). Prijatelj, poznanik, ne mora znati sve.
Ovo mora odgovoriti on, i oni koji ga brane. Jednostavno, samo to je važno.
Treba Saja da kaze i objasni sta on radi u drustvu sa Gasijem a njegov sin sa Oricem.....

A i Bakir I. takodje jer ga opravdava i brani, to je dovoljan razlog da ga se priupita za Sajinu vezu sa organiziranim kriminalom......
Post Reply