fgr wrote:
a saja kao i svi ljudi ima i lose i dobre strane, dakle mozemo ga i pljuvati jer i sam imam materijala za to ali mozemo reci i da ima zasluge u ratu vezane za odbranu BiH...
meni i valja i ne valja..
i inace ne volim pausalne ocjene o ljudima da su kriminalci, da su mafijasi i sl..
naslusao sam se toga godinama i tek kad neki sud donese presudu o nekome ja cu reci da je kriminalac..
Da ne budu 'paušalno' ... idemo redom.
Evo, reći ćemo da je, kao trgovac oružjem, imao zasluge pri naoružavanju ABiH. Ali uz to moramo pomenuti i da je na tom poslu zaradio ogroman novac. Neka i to bude OK, svi trgovci oružjem profitiraju preko svake mjere. Ali, zar nije taj novac, u najvećoj mjeri, stizao kao pomoć BiH koju je on tako trpao u svoj džep, a da su branitelji davali zadnji dinar da kupe puške po trostruko većim cijenama? OK, hajdemo i to zaboraviti, bilo prošlo.
Ali, prošlo je od tada 15 godina. Od čega taj čovjek živi? Čime se bavi? Ko ga izdržava? I, najvažnije, zašto je u kriminalnim krugovima, otkud on s Gašijem, kakvo je to društvo i čime se to bavi?
Evo, zaboravimo i ovaj primitivni govor u tel razgovoru, recimo da je u pitanju odgoj, ljutnja i sl, recimo i da nije imao namjeru da učini ono što je govorio, u redu.
Odgovorimo samo na pitanje: Otkud on u onom društvu, otkud njegov sin u tom društvu, šta radi tamo, koje su njegove veze sa pripadnicima organizovanog kriminala i od čega živi 15 godina. Samo to me zanima, ništa više.