chuchumbamayumbe wrote:
Ja sam lapo/lapo i prihvatam Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine. U potpunosti prihvatam norme zivota u ovome gradu isto kao sto bih prihvatio i norme zivota u Teheranu, Pekingu ili Njujorku, i ne vidim zasto bi bio problem ponasati se i zivjeti sukladno svome okruzenju.
Prema tome, ponasas se i zivis u skladu sa normama koje ti odredjuje tvoje okruzenje.
E sada, prica kako su ovdje jedni ugrozeni, drugi nisu, to nema nikakve veze sa QF-om, to je skroz druga prica i druga tema.
Prava homoseksualaca nicim nisu ugrozena, to smo vec apsolvirali (ili nismo?).
Jer zaista ne vidim primjere njihove ugrozenosti ili diskriminacije?
Ja mislim da homo populacija ima sva prava kao i ostatak populacije, samo hoce na "hrende kora" i ne shvatam zasto je potrebna ta eksponiranost populaciji koja sebe smatra "normalnom"?
Ako ni nakon onoga što se desilo u srijedu večer ne vidiš primjere njihove ugroženosti i diskriminacije onda fakat nečeš nikada ni vidjeti. Pa čovječe oko toga se lome koplja evo danima, oko toga upravo i pričamo ovdje, ova tema je o tome da ih se prati, šikanira... pročitaj prvi post ili vijest sa naslovnice portala.
Priča o tome kako su jedni ugroženi a drugi nisu možda nije direktno povezana sa QF ali je se može smjestiti u kontekst Sarajeva kao sredine koja nema jednake aršine za sve. Muslimani su na prvom mjestu dok su ostali na trećem, četvrtom, petom... i pederi vjerovatno na stopedesetom.
Što se tiče toga da bi ti prihvatio norme života kao što bi ih prihvatio bilo gdje drugo... ja već ne bih. Ja norme hoču da mijenjam ako smatram da ne valjaju. Neču da se prilagođavam, a naročito neču da se prilagođavam nacionalizmu i klerofašizmu. Hoču onakvu Bosnu i Hercegovinu kakva mi je obečana. Multikulturalnu, tolerantnu i otvorenu za sve one koji ne ugrožavaju prava drugih i drugačijih.