Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

musemić

#251 Re: Turska - BiH

Post by musemić »

dr.dangerdoom wrote: Nemoj me pogrešno shvatiti, navijam za Sarajevo, i prezadovaljan sam igrom koju su pružili, možda najbolja tekma kući...ali brate šta ono bi sa zviždanjem raje, prvo reprezentaciji, pa onda Vladaviću...a valjda su zaboravili da je i Džeko igrao u Želji. Atmosfera kao u Zenici. Igra reprezentacija, skoncentrišimo se na igrače iz omraženim nam klubova.
Publika je u najmanju ruku trebala biti neutralna, a čulo se samo "SARAJ'VO" a ni jednom "BOSNA"...lijepi naš mentalitet :thumbup:
E pa kad neko igra protiv Sarajeva, makar i prijateljsku, to je za mene samo protivnik i ništa više. Nije u pitanju samo naš mentalitet, to je normalna stvar u cijelom svijetu klub koji se voli je svetinja.
p.s. Nije istina da se zviždalo samo igračima iz Želje, Džemo Berberović dijete Sarajeva također nije bio pošteđen.
Cafe Camargue

#252 Re: Turska - BiH

Post by Cafe Camargue »

LSD wrote:
dr.dangerdoom wrote:
LSD wrote:Pa jasno...Sarajevo treba poslati u Istanbul a ne ove izvikane zvijezde koje igraju u Njemackoj...Čiro ako je imalo pametan,nece povesti Misimovica,Salihovica,Dzeku,Pjanica i ostale lopate vec prave igrace tipa Hiros,Duro,Dudo,Rascic,Pliska i sl. koji znaju odigrati u polju kako treba,kombinatorika,pasovi,presing,folovi-golovi...ovako nam je sa ovim levatima zagarantovana pušiona u Istanbulu.
Jesi i ti zviždao kad je BiH imala loptu... :roll:
Nemoj me pogrešno shvatiti, navijam za Sarajevo, i prezadovaljan sam igrom koju su pružili, možda najbolja tekma kući...ali brate šta ono bi sa zviždanjem raje, prvo reprezentaciji, pa onda Vladaviću...a valjda su zaboravili da je i Džeko igrao u Želji. Atmosfera kao u Zenici. Igra reprezentacija, skoncentrišimo se na igrače iz omraženim nam klubova.
Publika je u najmanju ruku trebala biti neutralna, a čulo se samo "SARAJ'VO" a ni jednom "BOSNA"...lijepi naš mentalitet :thumbup:
A što se tiče koga treba povesti u Istambul, mislim da to uopšte nije upitno. BiH jeste odigrala loše, ali slavila na kraju.
Osim toga u drugom poluvremenu nismo imali klasičnog napadača, i niko od igrača nije pokazao onoliko koliko su trebali da bi neko ko špijunira pročitao Ćirinu taktiku. Ovu formaciju danas (u 1. pol) i u Zenici protiv Estonije si vidio sad i možda više nikad, vidjet ćeš ko će istrčati u Istambulu i u kojoj formaciji.
Još jednom, drago mi je zbog Sarajeva, odličan izbor protivnika!
Nisam uopšte bio na stadionu,ali znam da je FCS svojom prekrasnom pas igrom i kombinatorikom dominiralo nad izvikanim zvijezdama iz Bundes lige,veceras je na terenu postojao samo jedan tim,i to onaj u bordo dresovima :lol: ,ali nisu znali tu dominaciju i realizovati u završnici...reprezentacija je veceras više sretno-nego spretno pobjedila Sarajevo...naravno treba pomenuti i ljude u crnom koji godinama koce napredak našeg klupskog fudbala i koji su se i veceras sramno stavili u funkciju/službu saveza (citaj reprezentacije) :mrgreen: ....svaki navijac Sarajeva treba da proslavi ovaj casni i nezasluženi poraz od repke.
Ti mora da si glavni šaljivđija u svojoj raji.
and

#253 Re: Turska - BiH

Post by and »

husmin wrote:LJUDI MOLIM VAS AKO MOZE KO POMOCI::::

ZNA LI KO NA KOJEM KANALU SEM HAYATA SE MOZE GLEDATI TEKMA???

SVEJEDNO DA LI JE TURSKI KANAL.....

AKO NEKO ZNA...... HVALA...
atv turski kanal naTürksat 2A/3A at 42.0°E
http://atv.com.tr/prog,turkiyebosna_hersek,43550.html
KemooSA

#254 Re: Turska - BiH

Post by KemooSA »

Bio sam na utakmici i mogu reci da je ono blago receno katastrofa!
Da nisam veceras vidio svojim ocima ovu igru u subotu bi stavio pare na nas,ali poslije ovog blago receno pacenja sa prosijecnim igracima ove nase premijer "ljige" mislim da mi ustvari nemamo sta traziti protiv Turske!(nazalost)
karanana

#255 Re: Turska - BiH

Post by karanana »

ma sve je ovo taktika, da izgledamo sto losije za turske spijune koji su nas gledali veceras. sad ce oni reci: bosna-herseg - no problem. a kad tamo dodjemo i kad im spucamo 3-4 komada prije nego skontaju da je tekma pocela, bit ce him kasno.
Cape

#256 Re: Turska - BiH

Post by Cape »

Zajebo se Ćiro, kont'o na Sarajevu praviti dobru atmosferu u ekipi...

E moj Ćiro nismo ti mi Kreševo ili Željezničar, trebao si na Grbavicu pa dizati moral ekipi.... :mrgreen:
and

#257 Re: Turska - BiH

Post by and »

ovo je ipak bio jedan trening.pošto se moglo gledati mislim da ništa nije uigravano.ako su turci špijunirali mogli bi pomisliti da nam je rahimić najslabija karika,jer nije ni jednu loptu maltene dodao kako treba.
Vozdra raja :-)

#258 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

Image
VD "Hmm..., zanimljivi komentari! Ima li jos pitanja il' jok? Ili da vas samo nastavim gledati!?" :D

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Mislim da u Turskoj izvlacimo remi! Nasi momci znaju da se nema sta izgubiti, dok ce turci biti pod pritiskom pri cemu ce napraviti pokoju gresku, a nasi spretni napadaci ce znati sta uciniti!
cico x

#259 Re: Turska - BiH

Post by cico x »

bio na tekmi,i odusevljen igrom sarajeva,samo n aprijed,nisu od 2000 onako igrali!
rep. hm,jadna izgledala ,a sto je najgore,jadna izgledala pored sarajeva,sta bi da je igrala sa neki jacim euro timom?
kontao sma d aciro ima neke taktike da isproba,,pa haj reko dopustili sarajvu da ih napada,da odbranu steli,pa da kontre puca,ali nista od toga,nisu imali kontre,nisu sastavili lopte,nista ozbiljno,dok je fcs isto preporodeno igralo!

e sad u vezi ovih gore komentara sto se "navijalo za sarajevo" a ne za bosnu,i zvizdanje....

draze mi je sarajevo od reprezentacije,posebno u ovim danasnjim uslovima,ciro je namazan,vec je pola nacije popuslio foru,gdje su sad si oni sto su podrzali kodrru i barbareza na kosevu,sad svi vole rep. odjednom?

e moji bosnjaci ....
Baltazar_khan

#260 Re: Turska - BiH

Post by Baltazar_khan »

Aferim Husnija! Sa ovakvom igrom, možemo očekivati 3 boda u vrapčićima :oops: Mi pitari :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#261 Re: Turska - BiH

Post by -LIBERO- »

Svi ovi kojima kao nije jasno moraju shvatiti da svi mi volimo svoju zemlju,reprezentaciju..ali da bukvalno zivimo za svoj klub,i tu nema price,to je tako.

Da mi bilo ko iz familije igra protiv Sarajeva ,srce zna za koga bi navijalo,naravno za Sarajevo.

I nemojte izmisljati da je bila neprijateljska atmosfera,malo veca podrska Sarajevu se cula samo kada se vidjelo da momci pruzaju dobru igru i da se trude u svetom dresu.

A odreagovlo se samo na bespotrebno grublje stratove na igrace sarajeva,pa se odreagovalo i na par startova Berberovica,koji je uvijek bio i ostace veliki miljenik svih navijaca Sarajeva.

@LSD prijetelju,naglasenim cinizmom kojeg prezentvujes samo naglasavas svoj jed,zavist,i ljubomoru..nema potrebe stvarno.
Pitaj bilo koga ko je bio na Kosevu,bez obzira za koga navija,ko je bio u vecem dijelu utakmice bolji i dominantniji na terenu.
al_akhisari

#262 Re: Turska - BiH

Post by al_akhisari »

Ne mogu da vjerujem, da smo toliko pateticno licemjerni. Pitam se odakle vise crpite tu negativnu energiju i odakle vam motiv za stalno forsiranje loseg i neagativnog? Odjednom, tim koji u zvanicnoj utakmici "uvali" sedmicu ( bez obzira na ime protivnika ), ni mjesec dana poslije nije sposoban napraviti tri suvisla dodavanja!!

Cudan svijet smo mi!! Ili je mozda repka igrala protiv manchester united - a, ovaj put imenom Sarajeva? :D

Naravno, ovim ne zelim sugerisati da smo bolji od Turaka, ali msilim da uz pomoc srecke i maksimalan angazman, imamo sanse da izvucemo povoljan rezultat.

Stoga, zuto plavi, u subotu srcem i vjerujmo u dobar ishod!
nikad_izvini

#263 Re: Turska - BiH

Post by nikad_izvini »

1. PItari(pojedini) se počeli ponašati ko Robijaši :D
2. Baš se pitam jel Ćiro baš takav levat da sjebe moral ekipe prije dvije veoma bitne utakmice.Koliko ja znam, prije važnih tekmi se uvijek igraju utakmice sa levatima, nekim kantonalcima/regionalcima, mislim Sarajevo je ipak malo bolje :D :-D
3. Koliko sam vidio, izjednačujući gol je bio blago rečeno čudan :skoljka: :run: Igrač odbrane Sarajeva je dodao loptu Ibričiću, al bukvalno, ja bih je izbio mnogo bolje
4.Turci su garant poslali špijuna na tekmu.Čuj utakmica otvorena za publiku :roll: :roll: Mislim, niđe veze.
5.Ćiro, kakav god da je, ako nas dovede to trećeg šešira, ŠTO NIKOME NIJE USPJELO, a kamoli do baraža, pa da je DEVIL HIM SELF, ima moj veliki respekt.Gledaju se REZULTATI.Dosta mi više nerviranja i remiziranja sa Estonijama, Moldavijama, Litvanijama, Farskim Ostrvima.Bježi ba.Pun mi qurac toga.

Da ponovim još jednom.Da je DEVIL HIM SELF.Da nas dovede do baraža ili trećeg šešira-NAJUSPJEŠNIJI JE TRENER BIH REPREZENTACIJE.Ako.....naravno.

PS Nisam ja pao na Ćirinu priču da se razumijemo.Nisam pao ni na Blažovu priču kad sam išao u Bg na tekmu, nego mi je pun qurac nerviranja i priče, ma mogli smo al nismo imali sreće il su nas sudije pokrale, presjeko nas gol.........Želim rezultat.Želim rezultat, taman da je Đavo na mjestu trnera.A ko mi kaže da je samo savez kriv za neuspjehe, ja bih mu odgovrio sa pitanjem jel to kolumbijski savez pošteniji :?: Obale Slonovače :?: Onih preko Drine :?: Aha......
Također, što je Alija postavio drota Jusufa Pušinu na čelo saveza, što onda nije postavio nekog proslavljenog fudbalera i dao mu odriješene ruke.Što Alija dovede Bičakčića koji po Pušininom priznanju zaposli Ušanovića.To niko ne spominje.Tu je počela katastrofa.I ovo je samo logičan i očekivan slijed događaja.

Plasiraš se na EP ili SP pa se onda pravo pobuniš protiv Saveza.Izađeš na prvu utakmicu sa transparentom "SAVEZ NAPOLJE" kad te gleda nekoliko desetina miliona ljudi.To je vijest, to je priča i to je možda šansa.
Bay the way, kao što sam i napisao, ove jadnike u Savezu nisu navijači postavili pa ih isto tako neće ni smijeniti.Postavili su ih političari.A ko je političare birao :?: I ko nije glasao :?: I taj ko nije glasao nema PRAVO da se buni zbog fudbala i opšteg stanja.Nema pravo jer je direktno pomogao vladajućim.Nije im odbio glas, nego im smanjo cenzus na izborima.

Sve u svemu: najebali smo.I narode opameti se.A nećeš.Preglup si-dokazano.

SAVEZ NAPOLJE
pravo_brz

#264 Re: Turska - BiH

Post by pravo_brz »

zalizani wrote:
KotromanichII wrote:kako je Mravac odigrao ????
to i ja pitam ali izgleda da su se samo igraci voljenog klupa pratili :zjev:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras na stadionu Koševo test utakmicu protiv ekipe FK Sarajevo. Izabranici Ćire Blaževića više sretno nego zasluženo došli su do pobjede u utakmici koja je završena sa rezultatom 2:1. pogledajte video golova

Na stadionu je bilo prisutno oko 3.000 gledaoca većinom navijača FK Sarajevo, a glavni sudija je bio Mevludin Efendić iz Sarajeva.

FK SARAJEVO: Alaim, Džakmić, Belošević, Torlak, Šaraba, Dudo, Nikitović, Doči, Obuća, Hadžić, Raščić. Zamjene: Hamzić, Handžić, Hiroš. Trener: Husnija Arapović.

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić, Spahić, Nadarević, Damjanović, Berberović, Salihović, Rahimić, Misimović, Muratović, Džeko, Ibišević. Zamjene: Brašnić, Mravac, Radeljić, Vladavić, Bartolović, Ibričić, Pjanić. Selektor: Miroslav Blažević.

Pomalo neočekivano utakmicu su puno bolje otvorili igrači Sarajeva koji su u nekoliko navrata mogli ozbiljnije ugroziti gol Kenana Hasagića, ali je realizacija izostajala.

Vedad Ibišević imao je u prvom poluvremenu dvije stopostotne prilike, ali mreža Muhameda Alaima je ostala netaknuta. Ibišević nikako da proradi u reprezentaciji, ali se nadamo da će u Istanbulu imati više koncentracije. Lijeva strana koju je prema planu selektora Blaževića trebao pokrivati Sead Salihović, često je bila prazna pa je desni bočni igrač Sarajeva, Doqi, u više navrata nesmetano centrirao lopte u naših šesnaest metara. Vezni red nije djelovao dobro, ali to sve pripisujemo "čuvanju" snage za Turke.

Igračima Sarajeva u potpunosti je pripalo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu na terenu su se našli Brašnić, Radeljić, Mravac, Ibričić, Pjanić i Vladavić, koji su zamijenili Hasagića, Spahića, Nadarevića, Muratovića, Ibiševića i Džeku.

U 61. minutu na asistenciju Hiroša sa desne, Damir Handžić pogađa glavom gol Brašnića za 1:0. Greškom Mravca, Hiroš se našao sam na desnoj strani te nesmetano uposlio Handžića.

Muku selektora Blaževića i svih navijača naše reprezentacije umanjio je u 80. minutu Senijad Ibričić, koji je poslije asistencije Vladavića izbacio Šarabu te nesmetano sa nekih desetak metara pogodio za izjednačenje.

U 87. minutu kapiten Zvjezdan Misimović izveo je slobodan udarac sa lijeve strane sa nekih 25 metara, a Rahimić podmetnuo glavu promjenio smjer lopte i poslao je u gol za vodstvo naše najbolje državne selekcije od 2:1.

Zaključak je nakon odgledane utakmice da se odbrana naše selekcije opet pokazala kao najslabija karika, te da će Dario Damjanović teško u budućnosti moći biti zadužen za ulogu stopera.

Bez Zlatana Muslimovića naš napad je izrazito bezopasniji i nekonkretniji te će eventualno Zlatanovo neigranje biti veliki hendikep za našu reprezentaciju.

Po viđenom, selektoru Blaževiću se nameće da zaigra sa jednim napadačem, ali sa dva ofanzivna vezna od kojih jedan svakako mora biti Miralem Pjanić, po mnogima večeras najbolji pojedinac na utakmici.

Fudbalsku A reprezentaciju BiH od poraza u večerašnjem kontrolnom susretu sa Sarajevom (2:1) spasili su Senijad Ibričić i Elvir Rahimić koji su golovima u zadnjih 10 minuta meča omogućili selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću da odahne! Pobijedio je naš nacionalni tim u generalnoj probi za utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo «Južnoafrička Republika 2010», koja Mismovića, Spahića i društvo očekuje u subotu protiv Turske na stadionu «Inoni» u Istanbulu.

To je možda i utakmica decenije za BiH, pa je time i veći značaj trijumfa nad Sarajevom, zbog zadržavanja sjajne atmosfere u timu.

U prvom poluvremenu Sarajevo je nagovijestilo da će biti odličan rival BiH. Imali su igrači trenera Husnije Arapovića nekoliko prilika, ali koje nisu iskoristili, a u napadu BiH neefikasnost je bila vidna u prvih 45. minuta meča. Shodno tome nervoza se uvukla u redove «žuto – plavih», pa je prvi strijelac Bunde lige, Vedad Ibišević pred kraj prvog poluvremena dobio žuti karton zbog bespotrebnog prigovora danas dobrom sudiji Mevludinu Efendiću iz Sarajeva. Ipak, najzaslužniji što je bilo nepopularnih 0:0 nakon prvog perioda igre su golmani Muhamed Alaim i Kenan Hasagić.

Sarajevo – BiH 1:2
1:0 Handžić (61), 1:1 Ibričić (80), 1:2 Rahimić (86).

SARAJEVO – Olimpijski stadion «Asim Ferhatović Hase». Gledalaca: 5.000
Žuti kartoni: Hiroš /Sarajevo/, Ibišević /Bosna i Hercegovina/.

SARAJEVO: Alaim, Džakmić, Belošević, Torlak, Šaraba, Dudo, Nikitović, Doči, Obuća, Hadžić, Raščić. Još su igrali: Hamzić, Handžić, Hiroš. Trener: Husnija Arapović.
BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić, Spahić, Nadarević, Damjanović, Berberović, Salihović, Rahimić, Misimović, Muratović, Džeko, Ibišević. Još su igrali: Brašnić, Mravac, Radeljić, Vladavić, Bartolović, Ibričić, Pjanić. Selektor: Miroslav Ćiro Blažević.
Sudija FIFA: Mevludin Efendić /Sarajevo/ Na poluvremenu Ćiro je izvršio sve izmjene koje je imao. U igru je ubacio golmana Brašnića, stopere Mravca, koji je tako debitovao za BiH, te Radeljića. Na teren je poslao Vladavića, Ibričića, Pjanića i Bartolovića. No, to u startu drugog poluvremena nije ukazivalo na bolje izdanje. Naprotiv Sarajevo je bilo bolje na terenu. Imali su brojne prilike, a onda i zasluženo poveli.

1:0 Handžić (61)

Hiroš je centrirao sa desne strane. Na drugoj stativi našao se Handžić, koji je samo nekoliko minuta ranije propustio 100 postotnu priliku za Sarajevo. No, tada glavom je loptu zakucao u mrežu nemoćnog Brašnića, a gol ide na dušu odbrane BiH koja je «zaboravila» na jednog od trenutno najvećih talenata bh. fudbala.

Sarajevo je napadalo i nakon vodstva. U timu BiH se uvlačila nervoza, a već je svima i na tribinama padao moral pred subotnje gostovanje u Istanbulu. Čulo se «Ma, kakvi mi, razbiće nas Turci» itd... Simptomatično za sarajevske prilike «olaj odmah, ako imaš bilo kakvu priliku».

Ubrzo, reprezentativci BiH «dušobrižnicima» začepili su usta! Preuzeli su inicijativu na terenu, što je bio plod poravnanja rezultata.

1:1 Ibričić (80)

Vladavić je kao «brzi voz» protutnjao po lijevoj strani, sjajno uposlio igrača Hajduka. Ibričić je u trku opalio po lopti koja je završila u mreži po sredini gola nemoćnog rezervnog golmana Sarajeva, Hamzića, koji je na poluvremenu uz Hiroša i strijelca Handžića ušao u igru.

Nakon izjednačenja nastavljena je inicijativa naše selekcije. Šest minuta kasnije Ćirini ratnici, kako ih selektor popularno naziva došli su do trijumfa.

1:2 Rahimić (86)

Zvjezdan Misimović, alfa i omega igre BiH iskosa sa lijeve strane izveo je slobodan udarac. Činilo se da će šutirati. Lopta je «oštro», išla u smjeru gola Sarajeva, a na nju glavu je postavio uvijek korisni Rahimić i skrenuo je u gornji desni ugao gola danas, treba ponoviti, sjajnog Sarajeva.

Sarajevo nakon rezultatskog zaostatka pokušalo do remija, ali više od dva izvedena kornera nisu mogli. U svakom slučaju sjajna uvertira pred Tursku, briljantno Sarajevo koje je bilo više nego dostojan sparing partner reprezentaciji svoje zemlje. Oko 5.000 navijača, na koncu, zadovoljno je napustilo naš najveći stadion.

Muslimović: Stisnuću zube, ako ikako budem mogao
Zlatan Muslimović jedini od pozvanih reprezentativaca nije igrao protiv Sarajeva. On je utakmicu sa stručnim štabom odgledao sa klupe. Njegova povreda je ozbiljnije prirode i kako su za SportSport.ba iz ljekarskog konzilija BiH rekli veoma je upitno da li će moći igrati u Istanbulu.
«Što se mene tiče stisnuću zube, ako ikako budemo mogao igrati. No, i bez mene imamo mi jak tim koji može do pozitivnog rezultata u Istanbulu», kratko je kazao Muslimović nakon večerašnjeg meča za SportSport.ba.

http://www.youtube.com/watch?v=xx7bNPZZXWQ

Evo i gola
mahta-hz

#265 Re: Turska - BiH

Post by mahta-hz »

-LIBERO- wrote:Svi ovi kojima kao nije jasno moraju shvatiti da svi mi volimo svoju zemlju,reprezentaciju..ali da bukvalno zivimo za svoj klub,i tu nema price,to je tako.

Da mi bilo ko iz familije igra protiv Sarajeva ,srce zna za koga bi navijalo,naravno za Sarajevo.

I nemojte izmisljati da je bila neprijateljska atmosfera,malo veca podrska Sarajevu se cula samo kada se vidjelo da momci pruzaju dobru igru i da se trude u svetom dresu.

A odreagovlo se samo na bespotrebno grublje stratove na igrace sarajeva,pa se odreagovalo i na par startova Berberovica,koji je uvijek bio i ostace veliki miljenik svih navijaca Sarajeva.

@LSD prijetelju,naglasenim cinizmom kojeg prezentvujes samo naglasavas svoj jed,zavist,i ljubomoru..nema potrebe stvarno.
Pitaj bilo koga ko je bio na Kosevu,bez obzira za koga navija,ko je bio u vecem dijelu utakmice bolji i dominantniji na terenu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vozdra raja :-)

#266 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

al_akhisari wrote: uz pomoc srece i maksimalan angazman
Mozda uz angazman,a li sreca nikada nije bila na nasoj strani!
shadow

#267 Re: Turska - BiH

Post by shadow »

Jel ovo nismo mogli ove Cirine jazavce pobjediti? :D Pa nemamo onda sta traziti u Vrapcicima u slijedecem kolu? :D
:lol:
Chairman

#268 Re: Turska - BiH

Post by Chairman »

Ljudi, sta je s vama?!
Danas je Sarajevo bilo nalozeno ko nikad a Reprezentativci nisu imali ni volje ni zelje da potrce kako treba. Ispade Sarajevo bolje od BIH?!Da je Repka htjela malo stisnuti bilo bi 3-0 u prvom poluvremenu. Niko ne komentarise da je pomocni sudac svirao CETIRI nepostojeca opsajda u trenucima kada su Dzeko ili Misimovic isli sami na gol Sarajeva.
Spustite se na zemlju i dajte momcima podrsku. JEDINO sto se nadam je da utakmica nije prodana....
LSD

#269 Re: Turska - BiH

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:Svi ovi kojima kao nije jasno moraju shvatiti da svi mi volimo svoju zemlju,reprezentaciju..ali da bukvalno zivimo za svoj klub,i tu nema price,to je tako.

Ja cu se samo osvrnuti na ovaj dio u kojem se meni obracaš.
Cinizam kažeš??...samo sam pisao kako sami pitari pišu hvalospjeve i mitove o igri svog kluba,kako im je preci klub od repke i sl.komentari....pa zašto sam ja onda samo cinican,zavidan,ljubomoran,jadan i slicni atributi kojima me ti ovako javno preko foruma pocasti?...šta sam ja to loše napisao ili izmislio pa da te natjeram da mi se obracaš ovako? povrijedio neka tvoja osjecanja kao pitara sa svojim komentarom? ništa loše nisam napisao,samo sam konstatovao kao i vecina pitara da nam je jadna i žalosna ova repka kad ih jedno Sarajevo nadigrava pas igrom i ponižava na terenu,pa makar to bila i prijateljska utakmica...a ti ne trebaš biti psihijatar i dijeliti meni dijagnoze...jel pošteno :wink:
Babayaro

#270 Re: Turska - BiH

Post by Babayaro »

karanana wrote:ma sve je ovo taktika, da izgledamo sto losije za turske spijune koji su nas gledali veceras. sad ce oni reci: bosna-herseg - no problem. a kad tamo dodjemo i kad im spucamo 3-4 komada prije nego skontaju da je tekma pocela, bit ce him kasno.
Bravo, naravno da su Turci gledali utakmicu i sad podnose izvjestaje Terimu onako kako svi govore ovdje losa Bosna losa...A nesto me to posjeti na nedavne kvalifikacije kad je Capelo kralj gostovao u Andori pa Englezi jedva u drugom poluvremenu pobijedise sa 2-0, i onda u Hrvatskoj se svi digli, kakvi Englezi nemaju pojma ovo ono napucacemo ih tri razlike, kad nisu se ni okrenuli 3 komada popili...E sad nemoze me niko ubijediti da nije Capleo namjerno se "mucio" protiv Andore...mozda (99%) i Ciro isto radi :bih: :bih: :bih:
Ali vidjece se u subotu, ipak kako god bilo Armenija je kljucna kuci, to se nesmije kiksat
sretno momci :thumbup: :bih:
elSaik

#271 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

Јел' то Сарајево ОПЕТ добро игра? :mrgreen:
video

#272 Re: Turska - BiH

Post by video »

elSaik wrote:Јел' то Сарајево ОПЕТ добро игра? :mrgreen:
nek si ti to srocio cirilicom, pa makar :sad: :sad:
Van Halen

#273 Re: Turska - BiH

Post by Van Halen »

Babayaro wrote:
karanana wrote:ma sve je ovo taktika, da izgledamo sto losije za turske spijune koji su nas gledali veceras. sad ce oni reci: bosna-herseg - no problem. a kad tamo dodjemo i kad im spucamo 3-4 komada prije nego skontaju da je tekma pocela, bit ce him kasno.
Bravo, naravno da su Turci gledali utakmicu i sad podnose izvjestaje Terimu onako kako svi govore ovdje losa Bosna losa...A nesto me to posjeti na nedavne kvalifikacije kad je Capelo kralj gostovao u Andori pa Englezi jedva u drugom poluvremenu pobijedise sa 2-0, i onda u Hrvatskoj se svi digli, kakvi Englezi nemaju pojma ovo ono napucacemo ih tri razlike, kad nisu se ni okrenuli 3 komada popili...E sad nemoze me niko ubijediti da nije Capleo namjerno se "mucio" protiv Andore...mozda (99%) i Ciro isto radi :bih: :bih: :bih:
Ali vidjece se u subotu, ipak kako god bilo Armenija je kljucna kuci, to se nesmije kiksat
sretno momci :thumbup: :bih:
Tiše malo, ima ovdje i domaćih izdajnika :D
Charuga
Globalni moderator

#274 Re: Turska - BiH

Post by Charuga »

Spisak igraca na koje Terim nece moci racunati: Sanli Tuncay, Nihat Kahveci, Hamit Altintop, Semih Senturk, Gokdeniz Karadeniz, Emre Belezoglu, Mehmet Topuz, Gokhan Gonul, Gokhan Zan i Gokhan Unal.

Nije malo ... Mozda bi se ovo moglo iskoristiti ... :roll:
Charuga
Globalni moderator

#275 Re: Turska - BiH

Post by Charuga »

Odisej wrote:Bice teska tekma. Normalno, ocekujem dobru igru i makar bod.
Ima i jedna dilema. :bih:
Nakon one euforije na EV prvenstvu , ne znam za koga ce navijati u SA...
A zasto samo spominjes Sarajevo ... ? Sta je sa ostalim gradovima u FBiH u kojima su se slavile pobjede Turske .. ?
Locked