KRAJ BIH JE BLIZU?

Post Reply
dallton

#251 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

Tullius Iustinius wrote:Pre svega, ja nisam uvređen nego sam shvatio kakvo je stanje tj. shvatanje većine Bošnjaka o politici uopšte i shvatio da zbog toga nećete skorije da doživite neko poboljšanje...
Opet ti vecine bosnjaka - otkud znas da to samo bosnjaci misle i da su sve bosnjaci na ovom forumu? nemas pojma o bosni, a hoces da komentarises. Za poboljsanje se ne brini, poboljsava se iz dana u dan - jedino ako nisi zamislio da poboljsanje bude masovni usklik "prihvatamo pc kao demokratski izraz volje srpskog naroda na celu s Dr. Dzemilom Dabic" - ako cekas to poboljsanje, cekaces dovijeka.
Real Khan

#252 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Real Khan »

Tullius Iustinius wrote: U RS je onakvo gledište na FBiH kakvo je i iz FBiH prema RS, da li je moguće da iz vas Bošnjaka (bar većine) nije moguće izvući poštovanje i okretanje građanskim pravima i Evropskim standardima ? Ak se to desi i u RS će se desiti ! Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???
Pa o čemu ja čitavo vrijeme pričam po ovom forumu?! Ja se satrah objašnjavajući da se u Bosni i Hercegovini napokon moraju poštovati Ustav, zakoni, pravne norme, sve one silne europske deklaracije ugrađene u naš Ustav, i iznad svega puno poštivanje građanskih prava svim pojedincima... ali, ne lezi vraže, jučer me tvoj kolega po peru @dalinton zbog svega ovoga hladno prozva kako sam nekakav "islamski fundamentalista"!

Pa šta više treba da čovjek uradi?! Ha?! Je li treba da se sami ubijemo pa da vam se još izvinemo za sve one zločine koje ste nad nama i našom djecom počinili i da to vaše "nebesko" pravo na nekažnjeno ubijanje Bošnjaka (muslimana) istovremeno i POŠTUJEMO?! Je li to hoćeš? E, taj film nećeš gledati budi siguran, papak jedan... Zapamti ovo: NIKADA OVDJE U BOSNI NEĆE POSTOJATI NI BOŠNJAČKI, NI HRVATSKI, A POGOTOVO NE SRPSKI ENTITET! Dok god bude postojala bilo kakva etnički čista teritorija pod monoetničkim imenom, ovdje ćemo imati stalnu mržnju i ratove... S obzirom da trenutno imamo samo srpski monoetnički entitet... samo ću da citiram tvoje riječi: "Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???" Kada se odreknete rezultata genocida i ukinete RS, možete računati na smirivanje mržnje i želje za osvetom u Bošnjacima. Eto, do vas je...
dallton

#253 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

Real Khan wrote:
Tullius Iustinius wrote: U RS je onakvo gledište na FBiH kakvo je i iz FBiH prema RS, da li je moguće da iz vas Bošnjaka (bar većine) nije moguće izvući poštovanje i okretanje građanskim pravima i Evropskim standardima ? Ak se to desi i u RS će se desiti ! Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???
Pa o čemu ja čitavo vrijeme pričam po ovom forumu?! Ja se satrah objašnjavajući da se u Bosni i Hercegovini napokon moraju poštovati Ustav, zakoni, pravne norme, sve one silne europske deklaracije ugrađene u naš Ustav, i iznad svega puno poštivanje građanskih prava svim pojedincima... ali, ne lezi vraže, jučer me tvoj kolega po peru @dalinton zbog svega ovoga hladno prozva kako sam nekakav "islamski fundamentalista"!

Pa šta više treba da čovjek uradi?! Ha?! Je li treba da se sami ubijemo pa da vam se još izvinemo za sve one zločine koje ste nad nama i našom djecom počinili i da to vaše "nebesko" pravo na nekažnjeno ubijanje Bošnjaka (muslimana) istovremeno i POŠTUJEMO?! Je li to hoćeš? E, taj film nećeš gledati budi siguran, papak jedan... Zapamti ovo: NIKADA OVDJE U BOSNI NEĆE POSTOJATI NI BOŠNJAČKI, NI HRVATSKI, A POGOTOVO NE SRPSKI ENTITET! Dok god bude postojala bilo kakva etnički čista teritorija pod monoetničkim imenom, ovdje ćemo imati stalnu mržnju i ratove... S obzirom da trenutno imamo samo srpski monoetnički entitet... samo ću da citiram tvoje riječi: "Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???" Kada se odreknete rezultata genocida i ukinete RS, možete računati na smirivanje mržnje i želje za osvetom u Bošnjacima. Eto, do vas je...
Ma ta gradjanska drzava i ti fola evropski standardi su samo maska za islamski fundamentalizam i nedemokratske procese - tako mi @dalintona :D Umjesto da se ugledamo na srbiju zemlju demokratske tradicije, mi stalno nesto po svom :D
dalinton

#254 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dalinton »

Onog dana kad izaberete političare koji će pokušati da sprovedu vaše stavove BiH će biti mrtva. Zapamtite to. Očigledno je da postajete radikalni a to će vas odvesti u Bošnjakistan pardon Bosnu ali ne u ovim granicama. Ne možete živiti sa Srbima i Hrvatima ? Ok živićete u svojoj Bosni. To će biti kraj ove nesrećne priče.
klixober

#255 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by klixober »

dalinton wrote:Onog dana kad izaberete političare koji će pokušati da sprovedu vaše stavove BiH će biti mrtva. Zapamtite to. Očigledno je da postajete radikalni a to će vas odvesti u Bošnjakistan pardon Bosnu ali ne u ovim granicama. Ne možete živiti sa Srbima i Hrvatima ? Ok živićete u svojoj Bosni. To će biti kraj ove nesrećne priče.
Ne mozes ziviti sa normalnim ljudima u normalnoj BiH? OK,ali moraces nauciti. :bih:
Vedoni

#256 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vedoni »

dalinton wrote:Onog dana kad izaberete političare koji će pokušati da sprovedu vaše stavove BiH će biti mrtva. Zapamtite to. Očigledno je da postajete radikalni a to će vas odvesti u Bošnjakistan pardon Bosnu ali ne u ovim granicama. Ne možete živiti sa Srbima i Hrvatima ? Ok živićete u svojoj Bosni. To će biti kraj ove nesrećne priče.
A reci mi, sta su to nasi stavovi? Sta je to pogresno sa nasim stavovima? Zamisli sebe u nasoj situaciji i opet mi reci sta je to pogresno sa nasim stavovima?

Odakle ti ideja da ne mozemo zivjeti sa Srbima i Hrvatima? :-) Da se razumijemo, ne mozemo zivjeti sa ljudima poput Karadzica i Mladica recimo, ali jel ova dvojica individua su epitom Srpstva po tebi? Jel moguce mrziti Mladica i Karadzica i svega iza cega oni stoje a da pritom ne bivamo optuzeni da mrzimo Srbe kao narod.

Pazi, ja se ne bih javljao, da ti dodjes i kazes:"Ja ne zelim BiH u EU, ja ne zelim nekakvu gradjansku BiH, ja zelim teritoriju gdje ce 90% zivjeti samo Srbi jer me strah da zivim u zemlji gdje moj narod nije vecina, iako je RS omogucena etnickim ciscenjem ja ipak ne zelim da se rezultati istog mijenjaju"itd.
Onda nema prostora za diskusiju. Ali ako mislis da je tvoje misljenje ima uporiste u konceptima kao sto su "pravda i moralnost" onda mi to vec postaje smijesno.

I ne optuzuj ljude naslijepo za kojekakav radikalizam jer je moguce da je problem iskljucivo u tebi.
Last edited by Vedoni on 17/09/2008 14:06, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#257 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by pici »

Tullius Iustinius wrote:Pre svega, ja nisam uvređen nego sam shvatio kakvo je stanje tj. shvatanje većine Bošnjaka o politici uopšte i shvatio da zbog toga nećete skorije da doživite neko poboljšanje...
Ja ti napisah odakle vjetrovi pušu a ti malo ono ko ,bošnjaci su glavni krivci ....pardoniram....muslimani :D nego ne rece mi o Šefu nista kako je on kako gura staracke dane :D a vidim pušeš kako i Šef :D ...........

O tome da je prešao put od levičara do nacionaliste, Ljubomir Tadić kaže: «U mojim knjigama ne možete naći da sam zastupao nekakve nacionalističke stavove. Ali, gde je reč o pravdi i nepravdi, uvek sam se jasno iskazivao. I dalje smatram da je politika Zapada prema Srbima velika politička nepravda. Slovenci su osvojili nezavisnost ubijajući regrute... Likvidacija regruta u Tuzli... Dobrovoljačka ulica u Sarajevu... Tuđmanova politika je u startu bila agresivna... Ispada da su samo Srbi agresori, dok su svi drugi jadna nevinašca. Ne mogu da prihvatim takvu nepravdu, to je moje opredeljenje. Dakle, ne nacionalšovinističko stanovište, nego opredeljenje protiv očigledne nepravde, koja traje.» (NIN, 2004)

Kalimero politika jel de ;-)
dallton

#258 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

Kad je Dr. Dabic i ostali s onolikom silom nisu uspjeli ubiti, ti neces uspjeti sigurno. A ako tebi normalno stanje i gradjanske drzava predstavlja kraj BiH, onda imas problema sa vijekom u kojem zivis. Jel to ti sam odlucujes da li neko moze ili ne moze zivjeti sa Srbima i Hrvatima? U tvom pcu su vec odlucili da ne mogu zivjeti ni s kim - civilizirani postupak - pa su shodno tome i pobili koliko su god vise mogli.
dalinton

#259 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dalinton »

Vedoni wrote:
A reci mi, sta su to nasi stavovi? Sta je to pogresno sa nasim stavovima? Zamisli sebe u nasoj situaciji i opet mi reci sta je to pogresno sa nasim stavovima?

Odakle ti ideja da ne mozemo zivjeti sa Srbima i Hrvatima? :-) Da se razumijemo, ne mozemo zivjeti sa ljudima poput Karadzica i Mladica recimo, ali jel ova dvojica individua su epitom Srpstva po tebi? Jel moguce mrziti Mladica i Karadzica i svega iza cega oni stoje a da pritom ne bivamo optuzeni da mrzimo Srbe kao narod.

Ne optuzuj naslijepo jer je moguce da je problem iskljucivo u tebi.
Sve je pogršno. BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata. Niste vi nikakvi zaštitnici BiH pa da vi određujete kako će i šta biti. Pitate se isto kao Srbi i Hrvati. BiH ima Ustav i vi ćete poštovati želju Srpskog naroda da postoji RS pa taman pocrkali od muke.
Kad udarite na RS i na Ustav BiH, BiH će biti mrtva. RBiH je stvorena voljom dva naroda i zato je mrtva. BiH je stvorena voljom sva tri naroda. Nemojte opet umisliti da ste nešto iznad...
dallton

#260 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

pici wrote:
Ja ti napisah odakle vjetrovi pušu a ti malo ono ko ,bošnjaci su glavni krivci ....pardoniram....muslimani :D nego ne rece mi o Šefu nista kako je on kako gura staracke dane :D a vidim pušeš kako i Šef :D ...........

O tome da je prešao put od levičara do nacionaliste, Ljubomir Tadić kaže: «U mojim knjigama ne možete naći da sam zastupao nekakve nacionalističke stavove. Ali, gde je reč o pravdi i nepravdi, uvek sam se jasno iskazivao. I dalje smatram da je politika Zapada prema Srbima velika politička nepravda. Slovenci su osvojili nezavisnost ubijajući regrute... Likvidacija regruta u Tuzli... Dobrovoljačka ulica u Sarajevu... Tuđmanova politika je u startu bila agresivna... Ispada da su samo Srbi agresori, dok su svi drugi jadna nevinašca. Ne mogu da prihvatim takvu nepravdu, to je moje opredeljenje. Dakle, ne nacionalšovinističko stanovište, nego opredeljenje protiv očigledne nepravde, koja traje.» (NIN, 2004)

Kalimero politika jel de ;-)
A i Ljubomirov sincina Boris Tadic je demokrata kao i tata, kao i Djindjic i tako dalje...demokratija po receptu iz 1848
dallton

#261 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

dalinton wrote:
Vedoni wrote:

Sve je pogršno. BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata. Niste vi nikakvi zaštitnici BiH pa da vi određujete kako će i šta biti. Pitate se isto kao Srbi i Hrvati. BiH ima Ustav i vi ćete poštovati želju Srpskog naroda da postoji RS pa taman pocrkali od muke.
Kad udarite na RS i na Ustav BiH, BiH će biti mrtva. RBiH je stvorena voljom dva naroda i zato je mrtva. BiH je stvorena voljom sva tri naroda. Nemojte opet umisliti da ste nešto iznad...
RBiH nije mrtva jer BiH nastavlja njeno postojanje ( po ustavu kojeg jako volis u djelu koji ti se dopada, procitaj clan 1). BiH nije stvorena, vec je postojala - procitaj prvu recenicu. Pc je administrativna jedinica unutar BiH na sramotu cjele BiH i srpskog naroda pod broj jedan. Tako da mozes razgovarati s nivoom federacije, jer za BiH ste samo nusprodukt rada Karadzica i Mladica. A nesto ne znam ko se ovdje umislio :roll:
Vedoni

#262 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vedoni »

dalinton wrote:
Vedoni wrote:

Pazi, ja se ne bih javljao, da ti dodjes i kazes:"Ja ne zelim BiH u EU, ja ne zelim nekakvu gradjansku BiH, ja zelim teritoriju gdje ce 90% zivjeti samo Srbi jer me strah da zivim u zemlji gdje moj narod nije vecina, iako je RS omogucena etnickim ciscenjem ja ipak ne zelim da se rezultati istog mijenjaju"itd.
Onda nema prostora za diskusiju. Ali ako mislis da je tvoje misljenje ima uporiste u konceptima kao sto su "pravda i moralnost" onda mi to vec postaje smijesno.

I ponovo, ne optuzuj ljude naslijepo za kojekakav radikalizam jer je moguce da je problem iskljucivo u tebi.
dallton

#263 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

I ponovo, ne optuzuj ljude naslijepo za kojekakav radikalizam jer je moguce da je problem iskljucivo u tebi.
[/quote]

Pa radi se o odbrambenom mehanizmu koji se u psihologiji naziva projekcija - projiciram na druge sve osobine koje i sam imam, a onda optuzujem zbog istih osobina, koje u realnosti nisu prisutne. Znaci drugi su radikali, sovinisti, fundamentalisti, zlocinci, itd.. Proces kojim pacijent dolazi do spoznaje da u stvari projicira sopstvene na druge i prihvata odgovornost za svoje postupke je dug, komplikovan i bolan.
Last edited by dallton on 17/09/2008 14:13, edited 1 time in total.
klixober

#264 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by klixober »

dalinton wrote:
Vedoni wrote:

Odvescete BiH u propast,a muslimanski narod mozda i u nestanak...
Tako je pricao Dabic,pa sada grije zatvorsku celiju :D Tako cete zavrsiti i ti i Dodik...na smetljistu istorije.
Tihovanje.... 8-)
zeko071

#265 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by zeko071 »

BiH može biti mrtva jedino ukoliko to Bošnjaci prihvate, inace...
A zanima me bas kako bi se to srbi otcijepili, na koji nacin? ono samo jedan kazu, mi nismo sa vama, ili carapasi nam ponovo osvanu na ulicama?
također me zanima koja obavjestajna agencija stoji iza diskusija kao ove?ocit je cilj, putem mas medija otvoroti diskusije u cilj u pripreme izvresenja zadatka. puno puta viđeno.
dalinton

#266 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dalinton »

komeba wrote:Odvescete BiH u propast,a muslimanski narod mozda i u nestanak...
Samo imputiranje ove rečenice, jednog bolesnika koje obraćao drugom bolesniku, meni i to samo zato što sam pripadnik istog naroda kao jedan od ovih nabrojanih je primjer mržnje i zaluđenosti djela Bošnjalka kojima je mozak ostao na 1992.
zeko071 wrote:BiH može biti mrtva jedino ukoliko to Bošnjaci prihvate, inace...
To sam i ja rekao. Ako Bošnjaci udare na temelje BiH, na njen Ustav. BiH će biti mrtva a mnogi ovdje pljuju po Ustavu BiH. Ne može to tako.
Last edited by dalinton on 17/09/2008 14:23, edited 1 time in total.
cogni

#267 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by cogni »

Vedoni wrote: Ja ne zelim BiH u EU
Ko ovo kaze taj je lud.
ja ne zelim nekakvu gradjansku BiH
Sta je gradjanska BIH?
Pa RS bi najvise odgovaralo gradjansko uredjenje, ali naravno ne unitarno nego federativno.
ja zelim teritoriju gdje ce 90% zivjeti samo Srbi jer me strah da zivim u zemlji gdje moj narod nije vecina, iako je RS omogucena etnickim ciscenjem ja ipak ne zelim da se rezultati istog mijenjaju"itd.
Tacno je da u RS josh uvijek postoji diskriminacija prema nesrbima, ali pravi put je da se ta diskriminacija eliminira, a ne da se RS eliminira. Inace, RS je mogla postojati i bez etnickog ciscenja, stavishe da nije bilo masovnih zlocina srpske strane, RS bi mozda bila i nezavisna.
dallton

#268 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

A zanima me bas kako bi se to srbi otcijepili, na koji nacin? ono samo jedan kazu, mi nismo sa vama, ili carapasi nam ponovo osvanu na ulicama?
također me zanima koja obavjestajna agencija stoji iza diskusija kao ove?ocit je cilj, putem mas medija otvoroti diskusije u cilj u pripreme izvresenja zadatka. puno puta viđeno.
Pa znas pretpostavljam da je obavjestajna agencija pod imenom "Jelen" (posto ima srna i tako to, sto ne bi bio jelen?) . A ako im je ovo priprema, plan je unaprijed osudjen na propast kao i oni prije njega.
dallton

#269 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

dalinton wrote:
Samo imputiranje ove rečenice, jednog bolesnika koje obraćao drugom bolesniku, meni i to samo zato što sam pripadnik istog naroda kao jedan od ovih nabrojanih je primjer mržnje i zaluđenosti djela Bošnjalka kojima je mozak ostao na 1992.
To sam i ja rekao. Ako Bošnjaci udare na temelje BiH, na njen Ustav. BiH će biti mrtva a mnogi ovdje pljuju po Ustavu BiH. Ne može to tako.
A gdje tebi mozak ostao - u Njemackoj 1933-1945? Da te podsjetim, Hitler je uveo nacizam tako sto se proglasio za "Cuvara Ustava" (Huter der Verfassung). A izgleda i ti tako cuvas ustav.
klixober

#270 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by klixober »

dalinton wrote:
Ja nisam Bosnjak tako da ne znam kome se obracas.A to je sve ista filozofija i psihologija.Ti branis sto je Dabic napravio.
dalinton

#271 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dalinton »

komeba wrote:Ti branis sto je Dabic napravio.
Ne nije napravio Dabić, napravila je hrabra Srpska vojska i narod. Dabić je samo loš izbor za Predsjednika. RS je nastala voljom naroda i stvorena voljom naroda a oni što su činili zločine neka odgovaraju. Ja ako sutra odem i ukradem auto neće Srpski narod biti kriv i lopovski već ja.
Last edited by dalinton on 17/09/2008 14:31, edited 1 time in total.
Vedoni

#272 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Vedoni »

cogni wrote:
Vedoni wrote: Ja ne zelim BiH u EU
Ko ovo kaze taj je lud.
Sta je gradjanska BIH?
Pa RS bi najvise odgovaralo gradjansko uredjenje, ali naravno ne unitarno nego federativno.
ja zelim teritoriju gdje ce 90% zivjeti samo Srbi jer me strah da zivim u zemlji gdje moj narod nije vecina, iako je RS omogucena etnickim ciscenjem ja ipak ne zelim da se rezultati istog mijenjaju"itd.
Tacno je da u RS josh uvijek postoji diskriminacija prema nesrbima, ali pravi put je da se ta diskriminacija eliminira, a ne da se RS eliminira. Inace, RS je mogla postojati i bez etnickog ciscenja, stavishe da nije bilo masovnih zlocina srpske strane, RS bi mozda bila i nezavisna.
Ok. vratimo se u 1990. Kako napraviti RS bez etnickog ciscenja? Ovo nije retoricko pitanje, neg me fakat zanima.

P.S. "diskriminacija prema nesrbima" je jako diplomatski receno priznaces, onako kozmeticki uljepsano.
Last edited by Vedoni on 17/09/2008 14:34, edited 1 time in total.
Real Khan

#273 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Real Khan »

BIA, provjereno... ;-)
dallton

#274 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by dallton »

Ne nije napravio Dabić, napravila je hrabra Srpska vojska i narod. Dabić je samo loš izbor za Predsjednika
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Last edited by dallton on 17/09/2008 14:32, edited 1 time in total.
Abacija

#275 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?

Post by Abacija »

cogni wrote:
Sta je gradjanska BIH?
Je li ti to govoris o federativnom uredjenju unutar pc-a?!
cogni wrote:
Da nije bilo etnickog ciscenja i genocida pc nebi ni postojao.
Post Reply