Neven Anđelić Queer Sarajevo
-
barby02
#251 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ja nisam protiv ovog uopste , stavise, u potpunosti postujem ljudska prava i slobode. Licno se tamo necu naci, na skupu, jer nisam pronasla svoj razlog da tamo budem. Ali ono sto ja mislim jeste da , posto je to PRVI put njihovo okupljanje, zasto se izabrao termin bas za vrijeme Ramazana. Bilo bi mnogo bolje da se odrzi poslije Bajrama, jer i ovo dize nepotrebne tenzije. Halo, pa vecina ljudi posti i vise se ide po dzamijama. . . Jednostavno mislim da nije pravo vrijeme kao sto ne bi bilo ni na dan Bozica. Mozda se nekad u buducnosti, ti skupovi budu odrzavali cesce i tada ce mozda biti i za vrijeme Ramazana ali to nece biti PRVI PUT. Eto mislim da je u tome problem. . .A koga to toliko kosta da se skup odrzi recimo petog ili desetog oktobra? Ma lakse je i na dan izbora . . . valjda 
Last edited by barby02 on 09/09/2008 23:27, edited 1 time in total.
- black
#252 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
pa drug valjda si do sada skonto da ne mozes biti 'napredan, prosvijetljen, tolerantan i nadasve cool'madner wrote:
Prvu premisu je lako oboriti ako uzemo neku stvar kao sto je recimo pedofilija.
Ja mislim da sam sasvim ok, i strah me je da ako postanem bolji ne pocnem sebi uzmat za pravo da solim pamet drugima kako sam prosvjetljen, tolerantan i nadasve napredan, a oni ne, mada pojma nemam kako su dosli do svog misljenja.
-
walkabout
#253 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
hochel Miro predvodit kolonu...

- Panthera
#254 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Prezirati negativne pojave je sveukupno pozitivno.
[/quote]
sveukupno negativno je imati negativan stav o stvarima koje objektivno ne poznajemo.
ja mislim da bi ti postao bolji covjek da otvorenih ociju i srca posjetis taj festival.
[/quote]
bolji covjek
fakat calmeth...ja sam samo citajuci ove diskusije postao anti i full generisao negativan stav prema tim ljudima..mozes procitat i moj prethodni post zasto...bolji covjekj ces biti ako odes u dom Ljubica Ivezic i usrecis djelom ili poklonom tu djecu...ako ucinis starom i iznemoglom nesto dobro..ako naucis djete necemu lijepom...a postati bolji covjek gledajuci i razumjevajuci pedere...sad fakat raste mrznja u meni..osjecaj koji mi je stran i nepridodan...jebo djecu imamo mi pedere...fuuuuuuujjjjj...gadi mi se....i imam potrebu da izadjem i cinim protiv tog festa. od danas mi se gade pederi i....

sveukupno negativno je imati negativan stav o stvarima koje objektivno ne poznajemo.
bolji covjek
- StLouis
#255 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
RECI NE HOMOFOBIJI!! 
Last edited by StLouis on 09/09/2008 23:34, edited 1 time in total.
- madner
#256 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Ma jesam, ali stid me priznat.black wrote:pa drug valjda si do sada skonto da ne mozes biti 'napredan, prosvijetljen, tolerantan i nadasve cool'madner wrote:
Ja mislim da sam sasvim ok, i strah me je da ako postanem bolji ne pocnem sebi uzmat za pravo da solim pamet drugima kako sam prosvjetljen, tolerantan i nadasve napredan, a oni ne, mada pojma nemam kako su dosli do svog misljenja.ako nisi sve ovo sto pisu prihvatio, u suprotnom si zaostao, ljakse, papak netolerantni itd.
Ali ne samo da cu usvojit stavove, nego cu ih siriti.
Ja licno necu stat dok iz Amsterdama ne organizuju letove ka prema nama, da pobjegnu jadnici iz moralno konzervativne sredine.
-
callmethebreeeze
#257 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
sveukupno negativno je imati negativan stav o stvarima koje objektivno ne poznajemo.Panthera wrote:Prezirati negativne pojave je sveukupno pozitivno.
bolji covjek
pa ko kaze da su te dvije stvari iskljucive?!
cccc
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#258 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Nisam citala dalje od ovog posta, ali se slazem s tobom. Ali to sto bi Neven "volio biti...", a nije, je prica sasvim drugacijeg karaktera, ali on ( na njegovu zalost najvjerovatnije ) nije tema. Radi se o necem mnogo opasnijem, na sta se niko da tvog posta nije ni osvrnuo. Ova recenica je monstruozna :Lada wrote:Na početku ću jasno reći da ne volim pisanije Nevena Anđelića niti mi se sviđa što se ovakve stvari objavljuju na B92 jer ovakav članak ne može donijeti ništa dobro imageu moga grada i moje zemlje u inostranstvu. Ja mogu u sarajevskim medijima i među Sarajlijama kritizirati stvari koje se dešavaju ovdje i koje mi nisu prave ali prema vani, prema strancima, bilo gdje van granica BiH, Sarajevo spominjem samo po dobrom a loše prešućujem. Ovaj problem, odnos prema homoseksualcima nije egzogen već endogen i može se riješiti samo ovdje, u gradu, a ne u New Yorku ili Beogradu.dijaliza wrote: Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom.
Druga stvar koja mi smeta je "volio bih biti ...". Ko mu ne dozvoljava da bude? I otkud odjednom u ovom tekstu priča kako će organizatori "izaći na ulice". O kakvim demontracijama piše Neven? Zar ne govorimo u festivalu koji će kao i svaki drugi festival biti na nekim lokacijama, u amfiteatrima i u salama, gdje će oni koji se zanimaju za ovu problematiku pratiti program.
Ova recenica bi imala smisla da postoji drzavno fizicko nasilje prema homoseksualcima. A ono se nije desilo, jer da jeste, bila bi cika s kraja na kraj Planete.Mora se ustati protiv fasizma.
Nekako se ova strasna rijec pocela rabiti, bez da se iko zapita sta to nama Neven ( i ini "Neveni" ) hoce reci. Neven kaze da je u BiH na vlasti fasizam i to javno. Razmislite sta to Neven govori.
Ako imate imalo razuma ( oni koji nisu odusevljeni mas-histerijom oko ovog Festivala ), jedina opcija ( a i najbolnija za sve koji oko ovog histerisu ), je IGNORE.
IGNORE.
IGNORE.
Last edited by Latina on 09/09/2008 23:47, edited 1 time in total.
-
omar little
#259 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
joj i tebe povjetarac bakcesh se s ovim temamacallmethebreeeze wrote: pa ko kaze da su te dvije stvari iskljucive?!
cccc
![]()
nego, dze si hebote patak 'si se vratio u sjeverne krajeve?
- portfast
#260 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
black wrote:pa drug valjda si do sada skonto da ne mozes biti 'napredan, prosvijetljen, tolerantan i nadasve cool'madner wrote:
Ja mislim da sam sasvim ok, i strah me je da ako postanem bolji ne pocnem sebi uzmat za pravo da solim pamet drugima kako sam prosvjetljen, tolerantan i nadasve napredan, a oni ne, mada pojma nemam kako su dosli do svog misljenja.ako nisi sve ovo sto pisu prihvatio, u suprotnom si zaostao, ljakse, papak netolerantni itd.
Haman su papci u Sarajevu skontali kako da budu cool...
Podržavaj gay life style ..
Jadno
- portfast
#261 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Compact wrote:Maloprije sam svašta napisao ne vrijeđajući nikoga. istog trenutka je bilo izbrisano. Pa majka mu stara kakav je to način vođenja dijaloga, izgleda da je kultura dijaloga kada pišeš pozitivno o pederima i još pogotovu ako si peder. Sramota!!! Mislite da će se festival održati. Živi bili pa vidjeli!!!
I ti si našao mjesto gdje ces traziti kulturu dijaloga
-
callmethebreeeze
#262 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
ma jasta sam, pobjeg'o iz sarajeva, nisam vise mogao gledati ono pederisanje na sve strane.omar little wrote:joj i tebe povjetarac bakcesh se s ovim temamacallmethebreeeze wrote: pa ko kaze da su te dvije stvari iskljucive?!
cccc
![]()
![]()
u sta se onakav grad pretvori.
- Sezam
#263 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
U bosanski San Francisco, u sta cecallmethebreeeze wrote:ma jasta sam, pobjeg'o iz sarajeva, nisam vise mogao gledati ono pederisanje na sve strane.omar little wrote:joj i tebe povjetarac bakcesh se s ovim temamacallmethebreeeze wrote: pa ko kaze da su te dvije stvari iskljucive?!
cccc
![]()
![]()
![]()
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#264 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Naravno. Svaka reklama je dobra reklama.madner wrote:
Ali ovdje nije rijec o pravu na seksualni izbor.![]()
Nije vise kvalificirana kao bolest, nije vise zakonom zabranjeno, dakle ono sto podrazumjeva ljudsko pravo je vec osigurano.
Ovdje je dakle rijec o koraku dalje, i tu nema apsolutno nikakve razlike izmedju bilo koje interesne skupine i ove.
-
omar little
#265 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
callmethebreeeze wrote:ma jasta sam, pobjeg'o iz sarajeva, nisam vise mogao gledati ono pederisanje na sve strane.omar little wrote:joj i tebe povjetarac bakcesh se s ovim temamacallmethebreeeze wrote: pa ko kaze da su te dvije stvari iskljucive?!
cccc
![]()
![]()
![]()
![]()
vidish, tebe zapalo pederisanje, a mene, kad sam bila ljetos, turchenje
- portfast
#266 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Postoji li mogucnost da diskusiju baziramo na ovoj studiji ???portfast wrote:Robert Spitzer Study Published:
Evidence Found for Effectiveness of
Reorientation Therapy
OPŠIRNIJE:Spitzer's findings challenge the widely-held assumption that a homosexual orientation is "who one is" -- an intrinsic part of a person's identity that can never be changed.
The study has attracted particularly attention because its author, a prominent psychiatrist, is viewed as a historic champion of gay activism. Spitzer played a pivotal role in 1973 in removing homosexuality from the psychiatric manual of mental disorders...
http://www.narth.com/docs/evidencefound.html
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#267 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Edin 24,5 wrote:Ako se ovdasnji narod digne protiv neke kolone homoseksualaca koja bi prosla gradom i fizicki nasrne na nju, fakticki bez povoda, a za svih ovih godina, osim u jednom slucaju (ubistvo djecaka u tramvaju) na sistematsku pljacku i ponizavanje od strane vlasti nikada nije ni pomislio da reagira u nekoj barem pribliznoj mjeri, onda zaista mislim da smo kao drustvo dotakli samo dno.
- Topla voda
#268 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
sto ne bi bio festival kad je "sve po zakonu".ko ste vi da zabranite nekome pravo na festival,kakav god da je ,ako je zakonom dozvoljen?
zakon je takav kakav je,ovo je sekularna drzava,vjera je odvojena od drzave.
ako mislite da bi trebala da bude vjerska drzava,glasajte za one koji ce vam to omoguciti,pa onda u skladu s tim,pravite svjetovne zakone koji ce biti istovjetni vjerskim.
do tad,svaki akt nasilja i pozivanje na nasilje je kriminalni akt i murija bi trebala da hapsi sve koji budu fizicki ometali festival.
isto ko sto je red da djeluje i ako neko fizicki ometa tekmu,koncert il izlozbu .nema razlike.
zakon je takav kakav je,ovo je sekularna drzava,vjera je odvojena od drzave.
ako mislite da bi trebala da bude vjerska drzava,glasajte za one koji ce vam to omoguciti,pa onda u skladu s tim,pravite svjetovne zakone koji ce biti istovjetni vjerskim.
do tad,svaki akt nasilja i pozivanje na nasilje je kriminalni akt i murija bi trebala da hapsi sve koji budu fizicki ometali festival.
isto ko sto je red da djeluje i ako neko fizicki ometa tekmu,koncert il izlozbu .nema razlike.
- GandalfSivi
#269 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Meni fakat nije jasno ovo oko ramazana. Mislim, cijenim i postujem, prvi mi buraz posti, ali brate ramazan kuci i u dzamiju. Koliko se ja sjecam Bosna je jos uvijek sekularna zemlja...
- madner
#270 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Bice para iz raznih EU fondova, samo ce trebat skontat sta za sljedeci put. Propade biznis ako nekako ne privuku paznju.Latinica wrote:Naravno. Svaka reklama je dobra reklama.madner wrote:
Ali ovdje nije rijec o pravu na seksualni izbor.![]()
Nije vise kvalificirana kao bolest, nije vise zakonom zabranjeno, dakle ono sto podrazumjeva ljudsko pravo je vec osigurano.
Ovdje je dakle rijec o koraku dalje, i tu nema apsolutno nikakve razlike izmedju bilo koje interesne skupine i ove.
- madner
#271 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Pa nije slucajno, namjerno to rade da dobiju reakciju.GandalfSivi wrote:Meni fakat nije jasno ovo oko ramazana. Mislim, cijenim i postujem, prvi mi buraz posti, ali brate ramazan kuci i u dzamiju. Koliko se ja sjecam Bosna je jos uvijek sekularna zemlja...
- portfast
#272 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
madner wrote:Pa nije slucajno, namjerno to rade da dobiju reakciju.GandalfSivi wrote:Meni fakat nije jasno ovo oko ramazana. Mislim, cijenim i postujem, prvi mi buraz posti, ali brate ramazan kuci i u dzamiju. Koliko se ja sjecam Bosna je jos uvijek sekularna zemlja...
Reakciju ili erekciju
-
omar little
#273 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
GandalfSivi wrote:Meni fakat nije jasno ovo oko ramazana. Mislim, cijenim i postujem, prvi mi buraz posti, ali brate ramazan kuci i u dzamiju. Koliko se ja sjecam Bosna je jos uvijek sekularna zemlja...
Bome, ako bi se po ovom forumu sudilo, ne bi se reklo...
P.S.
A tebi vec dugo zelim reci pozz
- LadyBear
#274 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
Slazem se, ali je pitanje zasto ga ne ignorisete? Vi ste ti koji ste digli hampu i pokrenuli diskusije oko ovoga festivala, prije se skoro nije ni znalo za ovaj festival. Dali vi stvarno zelite da ga ignorisete, sto bi bilo i najpametnije ili je vas cilj ipak zaustaviti festival, praviti nerede itd. Po ovim komentarima se moze cakljuciti da ste vi totalno okupirani homoseksualcima, i pored toliko bitnijih stvari o kojima bi mi svi trebali razmisljati.Latinica wrote:Nisam citala dalje od ovog posta, ali se slazem s tobom. Ali to sto bi Neven "volio biti...", a nije, je prica sasvim drugacijeg karaktera, ali on ( na njegovu zalost najvjerovatnije ) nije tema. Radi se o necem mnogo opasnijem, na sta se niko da tvog posta nije ni osvrnuo. Ova recenica je monstruozna :Lada wrote:Na početku ću jasno reći da ne volim pisanije Nevena Anđelića niti mi se sviđa što se ovakve stvari objavljuju na B92 jer ovakav članak ne može donijeti ništa dobro imageu moga grada i moje zemlje u inostranstvu. Ja mogu u sarajevskim medijima i među Sarajlijama kritizirati stvari koje se dešavaju ovdje i koje mi nisu prave ali prema vani, prema strancima, bilo gdje van granica BiH, Sarajevo spominjem samo po dobrom a loše prešućujem. Ovaj problem, odnos prema homoseksualcima nije egzogen već endogen i može se riješiti samo ovdje, u gradu, a ne u New Yorku ili Beogradu.dijaliza wrote: Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom.
Druga stvar koja mi smeta je "volio bih biti ...". Ko mu ne dozvoljava da bude? I otkud odjednom u ovom tekstu priča kako će organizatori "izaći na ulice". O kakvim demontracijama piše Neven? Zar ne govorimo u festivalu koji će kao i svaki drugi festival biti na nekim lokacijama, u amfiteatrima i u salama, gdje će oni koji se zanimaju za ovu problematiku pratiti program.
Ova recenica bi imala smisla da postoji drzavno fizicko nasilje prema homoseksualcima. A ono se nije desilo, jer da jeste, bila bi cika s kraja na kraj Planete.Mora se ustati protiv fasizma.Ali Neven misli da je Sarajevo Teheran, i on "misli" da se u Sa-Teheranu desavaju javne egzekucije neistomisljenika, pa onda "misli da se ono sto on misli " moze onako usput okarakterisati kao "fasizam" i sve mu to fino prodje.
Nekako se ova strasna rijec pocela rabiti, bez da se iko zapita sta to nama Neven ( i ini "Neveni" ) hoce reci. Neven kaze da je u BiH na vlasti fasizam i to javno. Razmislite sta to Neven govori.
Ako imate imalo razuma ( oni koji nisu odusevljeni mas-histerijom oko ovog Festivala ), jedina opcija ( a i najbolnija za sve koji oko ovog histerisu ), je IGNORE.
IGNORE.
IGNORE.
- fantom slobode
#275 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo
LadyBear wrote:Nisam citala dalje od ovog posta, ali se slazem s tobom. Ali to sto bi Neven "volio biti...", a nije, je prica sasvim drugacijeg karaktera, ali on ( na njegovu zalost najvjerovatnije ) nije tema. Radi se o necem mnogo opasnijem, na sta se niko da tvog posta nije ni osvrnuo. Ova recenica je monstruozna :Latinica wrote:Na početku ću jasno reći da ne volim pisanije Nevena Anđelića niti mi se sviđa što se ovakve stvari objavljuju na B92 jer ovakav članak ne može donijeti ništa dobro imageu moga grada i moje zemlje u inostranstvu. Ja mogu u sarajevskim medijima i među Sarajlijama kritizirati stvari koje se dešavaju ovdje i koje mi nisu prave ali prema vani, prema strancima, bilo gdje van granica BiH, Sarajevo spominjem samo po dobrom a loše prešućujem. Ovaj problem, odnos prema homoseksualcima nije egzogen već endogen i može se riješiti samo ovdje, u gradu, a ne u New Yorku ili Beogradu.Lada wrote: Volio bih biti u Sarajevu krajem mjeseca te se sa jos nekim prijateljima pridruziti ovim hrabrim ljudima ako krenu u setnju gradom.
Ova recenica bi imala smisla da postoji drzavno fizicko nasilje prema homoseksualcima. A ono se nije desilo, jer da jeste, bila bi cika s kraja na kraj Planete.Mora se ustati protiv fasizma.Ali Neven misli da je Sarajevo Teheran, i on "misli" da se u Sa-Teheranu desavaju javne egzekucije neistomisljenika, pa onda "misli da se ono sto on misli " moze onako usput okarakterisati kao "fasizam" i sve mu to fino prodje.
IGNORE.
IGNORE.
Neven kao Neven zeli da pravi karijeru i da postane respektabilni faktor za podrucje Balkana (a ako ne, makar Bosne) borac protiv homofobije. To bas i nije neka hrabrost, s obzirom da je to moda u tranzicionim zemljama. Njemu u tome svemu je jos i lakse, jer se bori i na daljinu, a trudi se da se njegov glas daleko cuje. Neka mu je sretno u toj akciji, koja ima male sanse da ne uspije, ali od mene, bas kao i od onih sto ih citirah, dobija samo IGNORE, toliko mogu da ucinim. Homoseksualci mi ne smetaju, svakome svoj izbor, ali olaka upotreba fasizma vezana za moj grad, mi se bas onako gadi. U svakom slucaju od mene mu je jedno mahanje prsticima, imamo sasvim druge stvarnije probleme od onog sto nam Neven pakuje, mnogo bitnije za obicnog gradjanina nase Bosne i Hercegovine. Ova citava suplja dolazi u vrijeme izbora i pomoce samo konzervativnim snagama u nasem drustvu, da zabiljeze bolji rezultat.