Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zajebanciju na stranu, totalno neočekivano fakat!!!
a najjači mi je bio momenat nekad oko 70-te minute kada je ibričić pucao pored desne stative a komentator kao razočaran komentira " i ostaje 6:0"
i inače kad god bi rekao rezultat mene bi neki smijeh obuzeo, pozitiva mrtva
Meni se čini d< je Čiro nešto donio što ostali selektori nisu, donjeo je strah sa sobom, igrači ga se boje-to je dobro, neki su valjda sinoć pokušali izaći vani ali je on to sve zabranio i vratio, nikog nije kaznio, taj strah izgleda čini da igrači ne soliraju i da se pridržavaju njegovih uputa.
Ćiro će uspjeti dovesti ovu reprezentaciju u red, a to je ono što je bitno...a ne tamo neki savez, da je od pocetka bilo ovakvog reda na terenu kao sada mi ne bismo ni znali k'o sjedi u savezu...
Naravno, ne kazem da ih to amnestira od svih odgovornosti, ali mislim da je reprezentacija i igra ono sto je najvaznije u cijeloj prici...citava Evropa ce pricati o ovoj pobjedi i to je ono po cemu mozemo steci kakav takav pozitivan rejting u Evropi...
Pa ovo je fantazija, svaka cast na pobjedi nase Reprezentacije BiH. Zelim im da ovako nastave da nizu pobjede i uspjehe i u narednim utakmicama koje su pred njima
A ovo je fantasticno i za same igrace jer se sa ovakvim dobrim igrama i pobjedama mogu dobro prodati u inostranstvu
Nastavak dobrih igara mladih iz U-21(sjetimo se baraža i Čeha).Uz iskusne i kvalitetne starije igrače (ideala od mladosti i iskustva) i naravno uz Čirokija,jedva čekamo naredne susrete naše repke!!!!!!!!
karanana wrote:dok ne vidim kako ce protiv turske i(li) belgije, ovo veceras mi nista ne govori.
moglo se uvijek igrati i protiv Turaka i protiv Belgijanaca, neka se dobiju ovi autsajderi i u gostima, to su zlatni bodovi. Nadajmo se dobrom rezultatu u gostima protiv Belgije, ne znam kada igramo, ali ako su Estonci mogli igrati 2:3 , valjda i mi mozemo sta uraditi. Da je Turcima makar bod uzeti, evo vidjeh raspored.
Ne znam kako vama, ali meni komentator pokvario pola meraka. Jedino bi V.S. bio gori od njega.
Gledajuci povremeno Cro-Eng na Hayatu, komentator kao da je klon onog sa BHT..., samo bez davanja navijackih savjeta...
izgleda da kod nasih sportskih novinara postoji (nepisano) pravilo, samo mljeti, mljeti, mljeti bez prestanka, kao da smo coravi i juce ispali iz jajeta.
karanana wrote:dok ne vidim kako ce protiv turske i(li) belgije, ovo veceras mi nista ne govori.
Daj malo optimizma. Najlakše je kritikovati a sam pojma nemaš. U čemu si ti prvak svijeta ili barem 50 na svijetu pa imaš pravo na kritike? Prvaci svijeta smo u sranju i omalovažavanju nečijeg rada.
Malo ko ce onako nakantati Estoniju. Fantasticna igra, najbolji Salihovic i Misimovic.
Raduje me da mnogi kritikuju onaj papanluk na tribinama. Nije to samo prepucavanje BHF i Robijasa, vrijedjanje Sarajeva, nego i nedostatak najobicnijeg sportskog respekta za protivnika. Zbog povrede izlazi estonski golman kod 6:0 i umjesto aplauza, makar iz kurtoazije, ide takav koncert zvizduka i urlika kao da je covjek slomio nogu nekom nasem igracu. A posebna prica je papanluk zvanicnog spikera na stadionu metuzlema Nikole Bilica i njegovo lozenje raje objavljivanjem da Hrvatska gubi. Veceras je odigrano 20-30 utakmica i samo se kod nas objavljuju rezultati susjeda. Sta nas boli qrac kako je igrala Hrvatska? Koja je svrha objavljivanja informacije za koju znas da nam je nebitna, ali isto tako znas da ce naloziti raju i izazvati reakcije? Bilicu, hvataj se penzije i lozzi penzionere.
Kao sto sam napisao prije par dana "podrska reprezentaciji a savezu sve najgore". Napisao sam i da BiH do sada nikadaq nije imala vece trenersko ime na klupi i to se upravo veceras pokazalo. Nikada do sada nasa reprezentacija nije igrala do 90 minuta da da sto vise golova pa bili u pitanju Farski Otoci ili Spanija. Veceras je upravo igrala takav fudbal, fudbal zbog kojeg se ide na utakmice. Ma koliko bila losa ta Estonija ona je odigrala u Belgiji 3:2 a ne 0:7. Ista ova nasa reprezentacija se nije obrulkala u Spaniji jer je porazena golom iz cistog ofsajda sto su pokazale i spanske novine. To je ona ista reprezentacija ili skoro ista koju je prosle kvalifikacije derao tko je stigao, ona reprezentacija koja kad postigne gol predje u bunker i ista ona reprezentacija za koju pojedini igraci misle da nece postojati ako oni ne igraju. I bez obzira na ovu pobjedu za mene licno savez mora "NAPOLJE" jer uz ovako sjajnu reprezentaciju, sjajnog trenera trebaju nam i sjajni ljudi u savezu. Publika je bila fenomelna i zaista ne trebaju publici medjusobna prozivanja jer svi navijamo za istu reprezentaciju. Ovoj zemlji trebaju pobjede na svakom polju, nesto cemu ce se narod radovati a bar za mene ova noc je bila nezaboravna jer sam istinski uzivao gledajuci nase majstore bez obzira sto nam je protivnik bila Estonija.Vise nema slabih reprezentacija sto pokazuju i rezultati u ostalim grupama gdje totalni autsajderi pobjedjuju velikane. Dakle maksimalna podrska reprezentaciji i maksimalni pritisak na savez, puni stadioni i nadam se iskreno nastavak ove vecerasnje prelijepe noci.
neshto wrote:
a najjači mi je bio momenat nekad oko 70-te minute kada je ibričić pucao pored desne stative a komentator kao razočaran komentira " i ostaje 6:0"
ovo je i meni zapalo za uho
nevjerovatna tekma, niko se nije mogao ni nadati ovom rezultatu. ko god sta govorio, ciro je zaveo red i disciplinu, ako ovako nastavi bice svasta. sad sa ovom motivacijom na turke i armence
Svaka čast i onom ko je natopio dobro teren vodom...
S obzirom da su završene kvalifikacije U-21 to treba iskoristiti pa priključiti A reprezentacija 2-3 momka koji su odlično igrali protiv Rumunije i Francuske: Ajdina Mahmutovića, Kosorića, Pandžu, golmana (ne znam kako se zove). Neka se štele...
Evo ga svima koji su prizeljkivali poraz ili nerjeseno iz ovog ili onog razloga
Cestitka igracima,ciri,navijacima i svim koji su za ovu reprezentaciju...
A sad ozbiljnije... Igra je skripala do onog gola iz penala... onda su se estonci jednostavno raspali... pa je jos falilo da ciro udje i zabije gol... Dzeko jest dobar, ali on nije igrac koji zabija golove za vodstvo sto je i ovaj put pokazao,nije probl. dati cetvrti ili peti gol (koji je dao po redu ne sjecam se) problem je dati prvi gol... imam jos primjedbi... ocekivao sam ibisevica ali... pored rezultata 7 - 0 ne zelim nista prigovarat (posebno mi je drago da je 0 na nasoj strani)...
turci ce se pravo naostrit protiv nas i docekat pravo tvrdo... ali ova utakmica ce sigurno dati vjetar u jedra nasem timu i uz ovakvu igru (i par korekcija) mozda i bude nesto... kako god belgijanci su "ukrali" turcima 2 boda sto je sjajno!