English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#251 Re: English Premier League
ne trpaj mi rijeci u usta, nisam rekao u svim, samo u engleskoj
i benitez je jedini trener tamo koji ima pojma o taktici. doduse ja ne mogu smisliti liverscum, ali to nema veze s tim 
- Šibicar
#252 Re: English Premier League
Englesku ligu gotivim najviše iz jednog razloga,zato što se pušta muška igra i ne svira se svaki kontakt,tako da se često desi da u čitavoj utakmici bude 10-15 prekršaja,što je za ostale lige,a posebno za Italijansku SF...
- belafonte
#253 Re: English Premier League
Ove reprezentativne prijateljske utakmice su uzele danak, neki igraci su puno proputovali, nema te svjezine i nije slucajnost da su se 4 velike ekipe 'okliznule' ovo kolo.
Iako su svi kiksali, Arsenal je najgore prosao, definitivno gube dah, ako nista bice extra spektakl u nedjelju aBd kad dodju na Stamford, morat ce napast, eto prilike Chelsea-u da ih napuni i Scolariju da potvrdi teoriju da je problem losih rezultata kuci taj sto protivnici parkiraju bus pred golom, Arsenal sigurno nece
A za ove sto misle da ima boljih liga od Premiership-a, ja ih donekle razumijem, to im je prva ljubav bila kad su poceli pratiti strani fudbal, i meni je bundesliga bila prva ljubav, prvenstveno zbog nasih igraca, ali kad sam vidio u kakvu zvijer se pretvara engleska liga, u kojoj je jednako zanimljivo gledati utakmicu Wigan - Hull i Chelsea - Arsenal, gdje je posebno ove godine izrazena strasna konkurencija onda covjek sebi kaze fudbalski si sazrio, hocu djevojke sa velikim sisama ili Premiership
Ne bih da podcjenjujem ove ostale jace lige Evrope, ali je razlika kao kvaliteta NBA i evropske kosarke, po svemu - atrakciji za gledatelje, novcu koji se vrti, igracima, ma po svemu npr. u seriji A se samo treneri zabavljaju tako sto takticki nadmudruju jedan drugog a za gledaoce ih boli kita, oni su pravi dinosauri nisu skontali jos sta je pravi moderni fudbal, u pravom modernom fudbalu moras imati rezultat, pobjedjivati 80% utakmica tokom sezone i igrati atraktivno, to su svi skontali u Engleskoj, samo jos dinosaurusu Rafi nije doslo iz guzice u glavu
Evo i dokaz
http://www.goal.com/en/news/1708/ac-mil ... ve-serie-a
Iako su svi kiksali, Arsenal je najgore prosao, definitivno gube dah, ako nista bice extra spektakl u nedjelju aBd kad dodju na Stamford, morat ce napast, eto prilike Chelsea-u da ih napuni i Scolariju da potvrdi teoriju da je problem losih rezultata kuci taj sto protivnici parkiraju bus pred golom, Arsenal sigurno nece
A za ove sto misle da ima boljih liga od Premiership-a, ja ih donekle razumijem, to im je prva ljubav bila kad su poceli pratiti strani fudbal, i meni je bundesliga bila prva ljubav, prvenstveno zbog nasih igraca, ali kad sam vidio u kakvu zvijer se pretvara engleska liga, u kojoj je jednako zanimljivo gledati utakmicu Wigan - Hull i Chelsea - Arsenal, gdje je posebno ove godine izrazena strasna konkurencija onda covjek sebi kaze fudbalski si sazrio, hocu djevojke sa velikim sisama ili Premiership
Ne bih da podcjenjujem ove ostale jace lige Evrope, ali je razlika kao kvaliteta NBA i evropske kosarke, po svemu - atrakciji za gledatelje, novcu koji se vrti, igracima, ma po svemu npr. u seriji A se samo treneri zabavljaju tako sto takticki nadmudruju jedan drugog a za gledaoce ih boli kita, oni su pravi dinosauri nisu skontali jos sta je pravi moderni fudbal, u pravom modernom fudbalu moras imati rezultat, pobjedjivati 80% utakmica tokom sezone i igrati atraktivno, to su svi skontali u Engleskoj, samo jos dinosaurusu Rafi nije doslo iz guzice u glavu
Evo i dokaz
http://www.goal.com/en/news/1708/ac-mil ... ve-serie-a
- Neelix
#254 Re: English Premier League
dobro jarane, uzivaj ti u fudbalu gdje su "fudbaleri" ustvari vrhunski atleticari, bez 0 znanja o tome gdje, kad, sta, kako, vazno je da on moze trzat
i vjeruj medijskom hypeu koliko hoces, ali znaj da milijarde ulozene u pojedine klubove u engleskoj, i isto toliko u prenapuhani marketing, ne cini ligu nista boljom od ostalih. valjda ti cinjenica da igraci koji iz engleske odu negdje drugo i gotovo nikad nista ne postignu, govori o necemu?
i pusti nas koji cijenimo i takticko nadmudrivanje da uzivamo u igri.
btw kad citiras tekst onda ga i procitaj:
"The reasons are poor stadiums, they are always empty and not like the beautiful stadiums you see in England.
"The state of the turf is very bad. The grass is a disgrace and it's always a different color and all this changes the product.
sa ovim se i ja slazem.
"The reasons are poor stadiums, they are always empty and not like the beautiful stadiums you see in England.
"The state of the turf is very bad. The grass is a disgrace and it's always a different color and all this changes the product.
sa ovim se i ja slazem.
-
Sir Amel
#255 Re: English Premier League
Ti si Neelix debil koji nema pojma o fudbalu. Cuj takticko nadmudrivanje i uzivanje. Samo idiot moze reci da engleska liga ne valja. Ako ti se ne svidja to je vec druga stvar. Liverpool igra najruzniji fudbal za gledati (mada su rezultati u LP tu), gori su od Milana.
Trebao bi se prijaviti da zamjenis Alexa Fergusona, da malo i u United unese taktike. Moronu.
Trebao bi se prijaviti da zamjenis Alexa Fergusona, da malo i u United unese taktike. Moronu.
- Neelix
#256 Re: English Premier League
pa-pa travnicki 
-
LSD
#257 Re: English Premier League
Amele,nemoj da vrijeđaš tako Neelixa bez ikakvog povoda...malo poštovanja i kulture dijaloga.
- rado_vidjen
#258 Re: English Premier League
daj ba rizzo
pardon, james
koji ti je
ako hoces gledat mozganje i nadmudrivanje prebaci se na Sah. Engleska je najatraktivnija liga zato sto nijedna druga nema onakav tempo( gledati lazio-genoa i tottenham-blackburn, nebo i zemlja) gosti igraju otvoreno, nema previse taktiziranja (osim kod bilmeza rafe) trpa se koliko moze ( a ne zabiji jedan, povuci se i igraj do kraja na kontru, kao u Seriji A) igra se sa puno zara, a nije istina da nema lijepih poteza, o golovima da ne govorim...
PROPANE
ako hoces gledat mozganje i nadmudrivanje prebaci se na Sah. Engleska je najatraktivnija liga zato sto nijedna druga nema onakav tempo( gledati lazio-genoa i tottenham-blackburn, nebo i zemlja) gosti igraju otvoreno, nema previse taktiziranja (osim kod bilmeza rafe) trpa se koliko moze ( a ne zabiji jedan, povuci se i igraj do kraja na kontru, kao u Seriji A) igra se sa puno zara, a nije istina da nema lijepih poteza, o golovima da ne govorim...
dodje izvjesna ptica u englesku, prvi strijelac serije a, jedan od najboljih napadaca svijeta, ovo ono..i sta se desi?valjda ti cinjenica da igraci koji iz engleske odu negdje drugo i gotovo nikad nista ne postignu, govori o necemu?
- Neelix
#259 Re: English Premier League
taj izdajnik
je propo svakako, nije to do lige. evo ga vratio se, i to u isti klub, da ne bude da se mora naviknut, i opet je mrtvi konj, isto ko sto je u chelseau bio 
-
shadow
#260 Re: English Premier League
Ja ne kontam sta ti uopste zelis reci, sta je poenta? Da nas svojom prichom (koju necu komentarisati) natjeras da prestanemo pratiti Premiership? Tesko, vrlo tesko. Mozda da pocnemo gledati Serie A? To jos teze, barem u mom slucaju. Ili ti je samo dosadno pa skakuces s teme na temu? Gledaj pasha sta hoces, niko ti to ne moze zabraniti ali isto tako pusti ljude da na topiku koji je namjenjen premiershipu na miru komentarisu utakmice.Neelix wrote:dobro jarane, uzivaj ti u fudbalu gdje su "fudbaleri" ustvari vrhunski atleticari, bez 0 znanja o tome gdje, kad, sta, kako, vazno je da on moze trzati vjeruj medijskom hypeu koliko hoces, ali znaj da milijarde ulozene u pojedine klubove u engleskoj, i isto toliko u prenapuhani marketing, ne cini ligu nista boljom od ostalih. valjda ti cinjenica da igraci koji iz engleske odu negdje drugo i gotovo nikad nista ne postignu, govori o necemu?
sa ovim se i ja slazem.
- Neelix
#261 Re: English Premier League
Smijesno mi je sto toliko uzdizete jednu marketinski prenapuhanu ligu koja kvalitetom nije ni blizu vrhu. Ja u sportu cijenim iskljucivo rezultate. sad bih potpisao da Sarajevo do kraja sezone pobijedi 1-0 u onoliko utakmica koliko mu je potrebno da bude prvak, a sve ostale izgubi po 5-0.
Jebe mi se za moralne pobjednike, pamti se samo pobjednik na terenu, a to inglismeni svojom igrom nikad nece biti.
Europska prvenstva:
Njemacka - 3
Francuska - 2
Spanija - 2
Grcka, Danska, Holandija, Ceska, Rusija, Italija - 1
Engleska - 0
Svjetska prvenstva:
Brazil - 5
Italija - 4
Njemacka - 3
Argentina - 2
Urugvaj - 2
Engleska - 1
Liga prvaka zadnjih 20 godina:
Klubovi iz Spanije - 6
Klubovi iz Italije - 5
Klubovi iz Engleske - 3
Klubovi iz Njemacke - 2
Ostali - 4
dzaba im sto su je izmislili, nikad fudbalera tamo nece bit.
btw ti mi nisi jasan nikako, u fudbalu preferiras ofanzivne, a u kosarci defanzivne ekipe? odluci se.
Jebe mi se za moralne pobjednike, pamti se samo pobjednik na terenu, a to inglismeni svojom igrom nikad nece biti.
Europska prvenstva:
Njemacka - 3
Francuska - 2
Spanija - 2
Engleska - 0
Svjetska prvenstva:
Brazil - 5
Italija - 4
Njemacka - 3
Argentina - 2
Urugvaj - 2
Engleska - 1
Klubovi iz Spanije - 6
Klubovi iz Italije - 5
Klubovi iz Engleske - 3
Klubovi iz Njemacke - 2
Ostali - 4
btw ti mi nisi jasan nikako, u fudbalu preferiras ofanzivne, a u kosarci defanzivne ekipe? odluci se.
-
The__Doctor
#262 Re: English Premier League
neka hvala eto tebi serija a ljepota od fudbala, takticko nadmudrivanje, puno lijepih poteza
pa italijani su primjer odvratnog fudbala ja bi se prije nakanio da gledam sah nego tekme serije a..
- rado_vidjen
#263 Re: English Premier League
e stvarnoNeelix wrote:Smijesno mi je sto toliko uzdizete jednu marketinski prenapuhanu ligu koja kvalitetom nije ni blizu vrhu. Ja u sportu cijenim iskljucivo rezultate. sad bih potpisao da Sarajevo do kraja sezone pobijedi 1-0 u onoliko utakmica koliko mu je potrebno da bude prvak, a sve ostale izgubi po 5-0.
Europska prvenstva:
Njemacka - 3
Francuska - 2
Spanija - 2
Engleska - 0
Svjetska prvenstva:
Brazil - 5
Italija - 4
Njemacka - 3
Argentina - 2
Urugvaj - 2
Engleska - 1
Klubovi iz Spanije - 6
Klubovi iz Italije - 5
Klubovi iz Engleske - 3
Klubovi iz Njemacke - 2
Ostali - 4
ne bi to pas s maslom pojeo
ne zelim ulazit u dublje analize, jer bi se mogli ozbiljno posvadjat
cas pricas o ligi, cas o reprezentaciji
samo jedna stvar: engleski klubovi nisu mogli nastupat u evropi od 85-90 g. zbog kazne poslije dogadjaju na hejselu.
samo ovo - a znas li koga je mancho izbacio 99e? cetvrtfinale inter, polufinale juve
ma nema ovdje ozbiljne rasprave jer se radi o licnim afinitetima.
kakva provokacija, kakvo neznanje, kakvo svetogrdjekoja kvalitetom nije ni blizu vrhu
- rado_vidjen
#264 Re: English Premier League
i ovo zaboravih

mali walcott sam prebio milananikad fudbalera tamo nece bit.
- Neelix
#265 Re: English Premier League
ne znam sta se ti uopste raspravljas. milan-manchester, sve ti je jasno 
stvarno je ulaganje u marketing mocna stvar
-
The__Doctor
#266 Re: English Premier League
Milan-Arsenal sve je jasnoNeelix wrote:ne znam sta se ti uopste raspravljas. milan-manchester, sve ti je jasno
-
LSD
#267 Re: English Premier League
Joj Neelix i ti znaš nebuloze valjati...ne moraš voliti engeski fudbal i stil,ali moraš priznati da je to najatraktivnija liga na svijetu...Španska liga je isto kvalitet za sebe,ali englezi su posebna prica...ljepota gledati tih "22 konja kako trce gore-dole" kako sam kažeš....to je fudbal ba...kad igraju Bolton - Blackburn (dajem bezveze primjer samo) sudija puhne u pištaljku I NEMA STAJANJA 90 MINUTA...samo trka,frka,panika...ako koji put sudija svira faul-dobro i jest...a ako ne svira,niko se nece ni buniti ni cuditi (bilo je utakmica gdje je sudija nešto svirao sveukupno 5-6 puta)...jest da ima ubitacnih startova (poput onog nad Eduardom) ali brate imaš šta vidjeti...borba prava na terenu...nema šminke,glume,namještanja dresova i stucni,traka oko lobanje i ostalih popratnih stvari koje krase Seriju A...nema opstrukcije,aut,faul,korner,valjanje,kukanje i rasprave sa sudijama (nemoj sad ovo bukvalno shvatiti,hocu da kažem da je to kod talijana gotovo stvar fetiša...obavezna pojava!!).
- Neelix
#268 Re: English Premier League
milan-arsenal je bila zasluzena pobjeda arsenala, bili su dosta bolji u drugoj utakmici i to je to.
milan-manchester je pravi primjer taktike i prilagodbe igre - anceloti je razbio fergusona - fergusonovom taktikom. nesto sto englezi ne znaju i nece znati.
lsd - frka - trka - panika - o tome upravo govorim ! fudbal nije frka trka panika, igraci na terenu moraju znati gdje su, sta im je cilj, sta zadatak, i kako ga ostvariti. frku ostavljam kecherima a trku atleticarima. a vala si ga pretjero sa tim da nema valjanja, kukanja i opstrukcija...ko da drogbu i c.ronalda nikad nisi gledao
milan-manchester je pravi primjer taktike i prilagodbe igre - anceloti je razbio fergusona - fergusonovom taktikom. nesto sto englezi ne znaju i nece znati.
lsd - frka - trka - panika - o tome upravo govorim ! fudbal nije frka trka panika, igraci na terenu moraju znati gdje su, sta im je cilj, sta zadatak, i kako ga ostvariti. frku ostavljam kecherima a trku atleticarima. a vala si ga pretjero sa tim da nema valjanja, kukanja i opstrukcija...ko da drogbu i c.ronalda nikad nisi gledao
- Neelix
#269 Re: English Premier League
gdje vidis da sam ja pricao o atraktivnosti? ne poricem, to je vec do ukusa(a o ukusima necemo, jel), ali cinjenica je da je najgledanija, samim tim i najatraktivnija. Brojevi govore za sebe, ne mogu ja to porec.LSD wrote:Joj Neelix i ti znaš nebuloze valjati...ne moraš voliti engeski fudbal i stil,ali moraš priznati da je to najatraktivnija liga na svijetu..
ja sam govorio o tome da se klubovi iz engleske rezultatima ne mogu porediti sa klubovima iz spanije/italije,odnosno da liga nije ni blizu najkvalitetnijoj. (prosla sezona je fluke). razlikuj to
- weed
#270 Re: English Premier League
Ovaj fakat valja gluposti... 
- belafonte
#271 Re: English Premier League
Haj sto valja, nego i nas tjera da povjerujemo u to
Ako ti desetorica a ne dvojica kazu pijan si, lezi pa se valjaj i jos se poljevaj pivom
Ako ti desetorica a ne dvojica kazu pijan si, lezi pa se valjaj i jos se poljevaj pivom
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#272 Re: English Premier League
debil idiot moron. 7 dana odmora.Sir Amel wrote:Ti si Neelix debil koji nema pojma o fudbalu. Cuj takticko nadmudrivanje i uzivanje. Samo idiot moze reci da engleska liga ne valja. Ako ti se ne svidja to je vec druga stvar. Liverpool igra najruzniji fudbal za gledati (mada su rezultati u LP tu), gori su od Milana.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#273 Re: English Premier League
Banned user for reason “vrijedjanje sagovornika”mIRCerka wrote:debil idiot moron. 7 dana odmora.Sir Amel wrote:Ti si Neelix debil koji nema pojma o fudbalu. Cuj takticko nadmudrivanje i uzivanje. Samo idiot moze reci da engleska liga ne valja. Ako ti se ne svidja to je vec druga stvar. Liverpool igra najruzniji fudbal za gledati (mada su rezultati u LP tu), gori su od Milana.
» Sir Amel
- rado_vidjen
#274 Re: English Premier League
znas koliko je engleska kvalitetnija od talijanske?Neelix wrote:gdje vidis da sam ja pricao o atraktivnosti? ne poricem, to je vec do ukusa(a o ukusima necemo, jel), ali cinjenica je da je najgledanija, samim tim i najatraktivnija. Brojevi govore za sebe, ne mogu ja to porec.LSD wrote:Joj Neelix i ti znaš nebuloze valjati...ne moraš voliti engeski fudbal i stil,ali moraš priznati da je to najatraktivnija liga na svijetu..
ja sam govorio o tome da se klubovi iz engleske rezultatima ne mogu porediti sa klubovima iz spanije/italije,odnosno da liga nije ni blizu najkvalitetnijoj. (prosla sezona je fluke). razlikuj to
kvalitet i rezultat nije jedno te isto. arsenal je lani igrao najljepsi i najkvalitetniji fudbal i zasluzio je da osvoji LP, ali nije (ovo kazem kao navijac man.u.)
ali jbg, ti si sigurno najvise uzivao u legendarnom finalu juventus-milan
rezultat ovisi i od nekih drugih faktora osim kvaliteta, npr. srece i hinjavosti, a toga talijanima ne manjka.
o ukusima ne vrijedi raspravljat i treba zavrsit na tome.
Last edited by rado_vidjen on 25/11/2008 14:24, edited 1 time in total.
- Neelix
#275 Re: English Premier League
savrsen argument u raspravihladovina wrote:Ovaj fakat valja gluposti...