pa zar opet/delikventi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shuriken

#251 Re: pa zar opet/delikventi

Post by shuriken »

prvo da te openem da ulijeces u diskusiju sa moraliziranjem a uopce ne procitas o cemu se radi i sta se trazi
niko ne ide na tuzioce ad hominem nego na funkciju i instituciju koja jako lose a za nase pare radi svoj posao
pitanje "ima li tuzilac djece" je tu da ilustrira njihovu bezosjecajnost

maloljetnicka delinkvencija je globalni fenomen
ali nema zemlje na svijetu da nema barem neku vrstu popravnih domova zatvorenog tipa ili maloljetnicke zatvore
i koja momentalno pusta na ulicu zlocince tog kalibra

tuzioci i suci trebaju ili raditi svoj posao ili uperiti prstom u odgovorne koji im ne omogucuju da rade svoj posao
inace su za svako ponovljeno djelo pocinjeno od strane ljudi koje su pustili na slobodu oni krivi
a djelomicno su krivi i za prvo pocinjeno djelo jer je vec svim maloljetnicima poznato da im niko nista ne moze
dakle nema mjere odvracanja, prevencije
popajic

#252 Re: pa zar opet/delikventi

Post by popajic »

@shuriken
tuzioci i suci trebaju ili raditi svoj posao ili uperiti prstom u odgovorne koji im ne omogucuju da rade svoj posao
inace su za svako ponovljeno djelo pocinjeno od strane ljudi koje su pustili na slobodu oni krivi
a djelomicno su krivi i za prvo pocinjeno djelo jer je vec svim maloljetnicima poznato da im niko nista ne moze
Tacno tako !
U Londonu je jucer maloljetnik,16 god., osudjen na dozivotnu robiju(u praksi je to 12 god.)jer je u svadji nekog nozem ubio.
To je naravno jasan signal ostalim maloljetnicima da nema gledanja kroz preste kad je zakon u pitanju.Bez obzira na godine.
I nasi salju jasan signal : ubij,spali,opljackaj...nista ti se nece desiti jer si maloljetan. :x :x :x
amrica

#253 Re: pa zar opet/delikventi

Post by amrica »

Avaz

Podnesene nove prijave za zlostavljanje djece?
Zvanične potvrde o prijavama u MUP-u nema • Žrtve trojice mladića navodno su još dvije djevojčice i dječak...

09.08.2008. 13:30

Roditelji devetogodišnjaka iz Sarajeva, žrtve monstruoznog fizičkog i seksualnog iživljavanja trojice mladića u nedjelju u napuštenoj kući na Gazinom Hanu, došli su u posjed informacije da su roditelji još troje djece iz ovog naselja, dvije djevojčice i dječaka, prijavili da su A. M. (13), H. P. (17) i E. G. (16) zlostavljali i njihovu djecu.

Potvrdu o novim prijavama nismo mogli dobiti u MUP-u Kantona Sarajevo.

Podrška i pomoć

- O tom slučaju ne želimo komentirati - kratka je izjava Dragana Miokovića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo.

Dežurni Kantonalni tužilac nadležan za područje Općine Stari Grad Sarajevo potvrdio nam je da u toku jučerašnjeg dana nije obaviješten o novim prijavama protiv trojice mladića.

Majka devetogodišnjaka A. I. kazala nam je da je informaciju dobila od komšija, te da su djeca zlostavljana na isti način. Njihov sin je u više navrata dovođen u napuštenu kuću na Gazinom Hanu, gdje su ga prvo tukli, udarali mu glavom o zid, a potom ga naizmjenično A. M. i H. P. tjerali na oralni seks i to sve snimali.

- Mi sada živimo u jednoj podstanarskoj sobici, jer zbog sina koji je još u šoku ne možemo da se vratimo u našu kuću. Dvojica momaka A. M. i H. P. su u bjekstvu. Komšije su nam kazali da su kuće tih porodica prazne. Još jednom apelujem i na druge roditelje da prijave ako su i njihova djeca zlostavljana - kazala nam je A. I. majka devetogošnjaka.

Ona nam je potvrdila da je nju i njenog supruga I. I. jučer primio Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva, koji im je dao podršku te obećao da će im grad pomoći oko pronalaženja adekvatnog smještaja, te bilo kakve druge pomoći. Pomoć je obećao i Igor Kamočaji, savjetnik načelnika Općine Centar koji je jučer također primio supružnike.

Protestni skup

- Sve ove posjete organizovao nam je ministar za ljudska prava BiH i ovim putem želim da mu se zahvalim. Na njegovu inicijativu našem sinu je također pružena zdravstvena i psihijatrijska pomoć - kazala nam je A. I.

Roditelji su obaviješteni da neformalna grupa građana za ponedjeljak organizuje protestni skup ispred zgrade Kantonalnog tužilaštva Sarajevo zbog odluke da se trojica nasilnika puste na slobodu.

Zasto gubiti vrijeme i zivce objasnjavajuci se sa nekim ko je na drugoj planeti?
Cinjenica: dijete je muceno, zlostavljano, silovano,... ide psihijatru, unisten je zivot citavoj porodice... A tuziteljica je pustila monstrume, dvojica su nestala, zajedno sa familijama...
Tu je neko kriv, zdravim razumom i logikom, to je tuzitelj koji ih je pustio.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#254 Re: pa zar opet/delikventi

Post by mIRCerka »

tempora wrote:Shvatam emocije ali niste li malo pomijesali kruske i jabuke? I kakve veze tuzioc ima sa nepostojecim zakonom? :? I sta bi ti to konkretno porucila tuziocu? :?
Tuzilac je mogla drzati pocinitelje u pritvoru najmanje 10 dana, bez obzira sto su maloljetni, isto kao sto drzi ubice Denisa Mrnjavca. Ovako su pusteni, u bijegu.

Isti taj tuzilac, tj TA, sigurno ima dijete kod kuce, i niko ovdje ne poziva na linc njenog djeteta, takva insinuacija je presmijesna. Ona bi trebala kao majka zabrinuta za dobrobit svoga djeteta uciniti sve da OSTALU djecu zastiti od ovih manijaka. U tom svojstvu ja upitah ima li dijete kod kuce.

NEmoj mi o ljudskim pravima i pravima djece, danas u 5 popodne, u parkicu kod kafica models, tri malca od 11 godina fataju neku zensku od 30ak godina i hoce da joj skinu grudnjak...a svi gledaju...i sute... a bilo je dovoljno krenut prema njima sa vrlo mracnom facom da bi se sklonili i pustili zensku...
Nisam trebala reci ni A, samo su se povukli na klupe. I kad veceras budem morala prolaziti tim putem opet, budu li tamo, ako samo okrenu glavu prema meni, prvo cu ih nasamarati a onda kuci roditeljima odvesti, jednog po jednog.
kosmos

#255 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

Ma ljudi, sve je vise jasno, ne dozvolite da vas par forumasa prave budalama. Pred Tuzilastvom, u ponedeljak u dogovoreno vrijeme. ako tuzioci nemaju gdje da smjestaju delikvente neka ih salju politicarima kuci a ne na ulicu. Policija radi tuzioca radi isti posao sa istim delikventima stalno umjesto da se bave drugim poslovima.Ako je veliki stan u centru sarajeva 900KM po zakonu, onda ni zatvor za maloljetnike ne moze kostati vise od 2500KM, sta lazete o nekim milionima.
Asana

#256 Re: pa zar opet/delikventi

Post by Asana »

shuriken wrote:prvo da te openem da ulijeces u diskusiju sa moraliziranjem a uopce ne procitas o cemu se radi i sta se trazi
niko ne ide na tuzioce ad hominem nego na funkciju i instituciju koja jako lose a za nase pare radi svoj posao
pitanje "ima li tuzilac djece" je tu da ilustrira njihovu bezosjecajnost

maloljetnicka delinkvencija je globalni fenomen
ali nema zemlje na svijetu da nema barem neku vrstu popravnih domova zatvorenog tipa ili maloljetnicke zatvore
i koja momentalno pusta na ulicu zlocince tog kalibra

Samo da podvucem ovaj post ...
homo_sapiens

#257 Re: pa zar opet/delikventi

Post by homo_sapiens »

tempora wrote:
. . . Dovoljno ja imam razloga za zabrinutost, ali nemam toliko hrabrosti niti "pravednosti" u sebi da se pozivam na neciju familiju jer smatram da isti ne radi svoj posao. Ako time zelite mijenjati sistem, onda sumnjam da cete se izboriti za pravedniji i bolji svijet.
Ne znam kako si uspjela "logicki" zakljuciti da neko od nas "zeli da mijenja sistem", evo sam nekoliko puta ponavljao citanje i ne nadjoh ikakav revolucionarni poklic :D
Mozda su te misli prenijele u nedavnu proslost, ili u daleku, daleku buducnost, no, u svakom slucaju, u odgovorima na moje postove molim da izostavljas etiketiranje i podmetanje tipa "mijenjanje sistema", jer cu ga smatrati podlom insinuacijom i namjerom dovodjenja citalaca u zabludu, zapravo - pokusajem dezavuisanja.
Ponavljam - sva protestna okupljanja gradjana Sarajeva u proteklom periodu imala su jedan jedini cilj - postizanje gradjanske svijesti da sva izabrana izvrsna i zakonodavna vlast svom birackom tijelu mora da odgovara za ucinjeno ili neucinjeno, za ono sto je u njihovoj nadleznosti, ili ako nije, za ono za sta mogu utjecati da se mijenja. Nikako "mijenjanje sistema".
Jednostavno - trazimo, zahtijevamo odgovornost. Nista vise. Je li to tesko postici ? :?

Na ostali dio tvog posta,evo gore iznad, dobila si odgovore. Pa ti sad logicki razmisljaj gdje si pogrijesila :D
popajic

#258 Re: pa zar opet/delikventi

Post by popajic »

Ina­če, tro­ji­cu ma­lo­lje­tni­ka A. M., H. P. i E. G. sa­slu­ša­la je sa­ra­jev­ska tu­ži­te­lji­ca Eme­la Bu­kvić Ta­hmaz. Ni­je pre­dlo­ži­la pri­tvor jer za to, ka­ko ka­že, ni­je bi­lo osno­ve,
Ljudi moji,neka me niko ne ubjedjuje da su vanzemaljci krivi i da smo revoltirani na pravdi boga,ili da udaramo "na sistem" bez osnova.
Tuziteljica smatra da je ovo sto su ABCD-ni maloljetnici uradili bez osnova za njihov daljni pritvor.
Ona tako smatra - i kvit !A mi svi mozemo samo...necu da budem prost.
Ne znam sto ce mi ovo nerviranje pred spavanje :x
amrica

#259 Re: pa zar opet/delikventi

Post by amrica »

[quote="amrica"]

neformalna grupa građana za ponedjeljak organizuje protestni skup ispred zgrade Kantonalnog tužilaštva Sarajevo zbog odluke da se trojica nasilnika puste na slobodu.

Dodji i istresi nervozu na pravom mjestu.
rajvosa^

#260 Re: pa zar opet/delikventi

Post by rajvosa^ »

mIRCerka wrote:
tempora wrote:Shvatam emocije ali niste li malo pomijesali kruske i jabuke? I kakve veze tuzioc ima sa nepostojecim zakonom? :? I sta bi ti to konkretno porucila tuziocu? :?
Tuzilac je mogla drzati pocinitelje u pritvoru najmanje 10 dana, bez obzira sto su maloljetni, isto kao sto drzi ubice Denisa Mrnjavca. Ovako su pusteni, u bijegu.

Isti taj tuzilac, tj TA, sigurno ima dijete kod kuce, i niko ovdje ne poziva na linc njenog djeteta, takva insinuacija je presmijesna. Ona bi trebala kao majka zabrinuta za dobrobit svoga djeteta uciniti sve da OSTALU djecu zastiti od ovih manijaka. U tom svojstvu ja upitah ima li dijete kod kuce.

NEmoj mi o ljudskim pravima i pravima djece, danas u 5 popodne, u parkicu kod kafica models, tri malca od 11 godina fataju neku zensku od 30ak godina i hoce da joj skinu grudnjak...a svi gledaju...i sute... a bilo je dovoljno krenut prema njima sa vrlo mracnom facom da bi se sklonili i pustili zensku...
Nisam trebala reci ni A, samo su se povukli na klupe. I kad veceras budem morala prolaziti tim putem opet, budu li tamo, ako samo okrenu glavu prema meni, prvo cu ih nasamarati a onda kuci roditeljima odvesti, jednog po jednog.
A sto im ta zenska od 30 godina nije spucala sljagu? Ako si ih ti mogla otjerat mracnom facom koji je klinac ona radila?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#261 Re: pa zar opet/delikventi

Post by mIRCerka »

rajvosa^ wrote:
A sto im ta zenska od 30 godina nije spucala sljagu? Ako si ih ti mogla otjerat mracnom facom koji je klinac ona radila?
dok te trojica debila i kretena fataju s tri strane, ti pokusavas sacuvati i tasnu i majicu na sebi, nemas trecu ruku da samaras...a bog njoj dao 1,65 visine, taman ko oni...rajvosa, da se razumijemo, ja sam u zivotu jednom prebila nekoga, i to kad mi je bilo 13 godina...od tada svojom pojavom strasim ljude, jer je jedno napasti nekoga od 165 cm a drugo je kad na tebe krene neko od 186 cm...
luciferino

#262 Re: pa zar opet/delikventi

Post by luciferino »

amrica wrote:Avaz

Podnesene nove prijave za zlostavljanje djece?
Zvanične potvrde o prijavama u MUP-u nema • Žrtve trojice mladića navodno su još dvije djevojčice i dječak...

09.08.2008. 13:30

Roditelji devetogodišnjaka iz Sarajeva, žrtve monstruoznog fizičkog i seksualnog iživljavanja trojice mladića u nedjelju u napuštenoj kući na Gazinom Hanu, došli su u posjed informacije da su roditelji još troje djece iz ovog naselja, dvije djevojčice i dječaka, prijavili da su A. M. (13), H. P. (17) i E. G. (16) zlostavljali i njihovu djecu.

Potvrdu o novim prijavama nismo mogli dobiti u MUP-u Kantona Sarajevo.

Podrška i pomoć

- O tom slučaju ne želimo komentirati - kratka je izjava Dragana Miokovića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo.

Dežurni Kantonalni tužilac nadležan za područje Općine Stari Grad Sarajevo potvrdio nam je da u toku jučerašnjeg dana nije obaviješten o novim prijavama protiv trojice mladića.

Majka devetogodišnjaka A. I. kazala nam je da je informaciju dobila od komšija, te da su djeca zlostavljana na isti način. Njihov sin je u više navrata dovođen u napuštenu kuću na Gazinom Hanu, gdje su ga prvo tukli, udarali mu glavom o zid, a potom ga naizmjenično A. M. i H. P. tjerali na oralni seks i to sve snimali.

- Mi sada živimo u jednoj podstanarskoj sobici, jer zbog sina koji je još u šoku ne možemo da se vratimo u našu kuću. Dvojica momaka A. M. i H. P. su u bjekstvu. Komšije su nam kazali da su kuće tih porodica prazne. Još jednom apelujem i na druge roditelje da prijave ako su i njihova djeca zlostavljana - kazala nam je A. I. majka devetogošnjaka.

Ona nam je potvrdila da je nju i njenog supruga I. I. jučer primio Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva, koji im je dao podršku te obećao da će im grad pomoći oko pronalaženja adekvatnog smještaja, te bilo kakve druge pomoći. Pomoć je obećao i Igor Kamočaji, savjetnik načelnika Općine Centar koji je jučer također primio supružnike.

Protestni skup

- Sve ove posjete organizovao nam je ministar za ljudska prava BiH i ovim putem želim da mu se zahvalim. Na njegovu inicijativu našem sinu je također pružena zdravstvena i psihijatrijska pomoć - kazala nam je A. I.

Roditelji su obaviješteni da neformalna grupa građana za ponedjeljak organizuje protestni skup ispred zgrade Kantonalnog tužilaštva Sarajevo zbog odluke da se trojica nasilnika puste na slobodu.

Zasto gubiti vrijeme i zivce objasnjavajuci se sa nekim ko je na drugoj planeti?
Cinjenica: dijete je muceno, zlostavljano, silovano,... ide psihijatru, unisten je zivot citavoj porodice... A tuziteljica je pustila monstrume, dvojica su nestala, zajedno sa familijama...
Tu je neko kriv, zdravim razumom i logikom, to je tuzitelj koji ih je pustio.
Ovo sada mozda nije ni vazno jer su djubrad utekla, ali ... smijem staviti ruku u vatru da su zlostavljaci i sami zlostavljani i da im trebalo ufatiti i oceve i matere, jer bar je jedan otac bio saucesnik ako je znao danima, a nije nista rekao, a kamoli poduzeo.
Da moje dijete napravi ovakvo nesto drugom djetetu 1) prvo ne bi vise znao gdje mu je glava, a gdje guzica i vjerovatno bi mene na kraju zatvorili sto sam mu i ruke i noge polomila 2) licno bih ga predala policiji i tuziteljstvu, i trazila da ga cuvaju od mene, a ako ga oni ne bi htjeli zatvoriti...e onda...u svakom slucaju, neko bi nekoga na kraju odlezao.
Last edited by luciferino on 11/08/2008 09:48, edited 1 time in total.
sunčan dan

#263 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sunčan dan »

Stvarno je užas. Ja kako sam čula za ovu dječiju tragediju, ne mogu da izbrišem iz glave slike maltretiranja, a u meni osjećaj ogavnosti i prema kretenima i prema njihovim roditeljima. Postala sam paranoična vizavi svog djeteta.
uvjek dobar gost

#264 Re: pa zar opet/delikventi

Post by uvjek dobar gost »

Ovo je fakat strašno, koliko je još žratava koje ne smiju da progovore, stvarno nevjerovatno. Niko ništa vidio niko ništa čuo, nastavnici ništa ne primjećuju, roditelji također, pegadozi i psiholozi... komšije, familija.. niko ništa nije primjetio ?

Istina je znamo svi kakva je mahala.... zatvorena sredina i sve to.... , ali nije ni mahala vazda ovakva bila...

Nešto je trulo u državi "Danskoj".....?!!

P.S

Treba otpustiti sve pedagoge, psihologe i većinu nastavnika škole u koju su išla sva ova djeca, pa i direktora škole čak, roditelje djece koja su počinila sve ovo treba na primjeren način kazniti, otpustiti sve koji rade u opštini na pitanjima mladih, smijeniti u kantonu sve one koji rade na pitanjima mladih..... lista sigurno nije konačna, ali neko mora preuzeti odgovornost za sve ono što se zbiva u našem gradu - društvu (ako je bilo ko od (ne)nadležnih odgovoran ili moralan).....
Ukoliko ovo ne shvatimo kao upozorenje vremena koje nam tek dolazi, biće još gorih stvari, one će se dešavati češće, mediji će se hraniti njima... sve to će na nas ostale koji nismo direktne žrtve ostavljati još gore posljedice.. osjećati ćemo se još nemoćnije i bespomoćnije, možda će čak tad oružija biti još i više na ulici jer populaciju zahvatiće panika i svi će htjeti "sami sebe" da zaštite...

Mislim da "lagano" dotičemo dno i da dublje pasti se ne smije, ali može... neka svako krene od sebe, ja već rekoh dolazim sve da nas bude deset il dvadeset.... a ako nas bude "samo" toliko to je "sramota" za Sarajevo.
lelica

#265 Re: pa zar opet/delikventi

Post by lelica »

meni samo nije jasno zašto niko ne kaže puna imena tih maloljetnih monstruma i ne samo imena nego i fotografije da ih možemo prepoznati i "kazniti" kada ih vidimo na ulici, a ista takva kazna i tim roditeljima što takvu djecu odgojiše. da me pogrešno ne shvatite, i ja sam roditelj, ali mislim da roditelji trebaju znati gdje su im djeca i šta rade a ne još da prikrivaju te zločine. ovdje treba uvesti šerijatski zakon - ukradeš pa ti ruku odsjeku i nećeš onda sigurno više, tako i za svaki drugi prestup - oko za oko, zub za zub. možda je malo pregrubo ali drugačije očito ne može. :x :x :x
uvjek dobar gost

#266 Re: pa zar opet/delikventi

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-slobodi

.... Indokrinacija je fakat čudo...
Kakve kamenice, kakvi anarhisti....
U našoj zemlji sistem vrši nasilje nad nama "građanima" i Vama narodina, sistem se služi nasiljem u svim njegovim oblicima, pored toga sistem dezinformiše javnost il u javnost pušta polu-informacije ....

Sve u svemu ovo čemu se danas čudimo "samo" posljedice su ovog i ovakvog sistema....
sarajevo63

#267 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sarajevo63 »

...Anarhija je oblik društva u kojem bi se nastojalo poništiti svaki oblik nametnutog autoriteta; anarhisti vjeruju u čovjekovu prirodnu sposobnost autokontrole u društvu. Postojanje društvenih pravila i ugovora nije a priori isključeno u anarhiji, bitno je samo da je ta pravila i te ugovore slobodno odredila i prihvatila zajednica koje se ona i tiču i da nisu nametnuta odozgo, kao što se događa tamo gdje jedni ljudi imaju veću moć od drugih...
uvjek dobar gost

#268 Re: pa zar opet/delikventi

.... Šta mi znamo o anarhizmu, ništa sem predrasuda.....
luciferino

#269 Re: pa zar opet/delikventi

Post by luciferino »

uvjek dobar gost wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-slobodi

.... Indokrinacija je fakat čudo...
Kakve kamenice, kakvi anarhisti....
U našoj zemlji sistem vrši nasilje nad nama "građanima" i Vama narodina, sistem se služi nasiljem u svim njegovim oblicima, pored toga sistem dezinformiše javnost il u javnost pušta polu-informacije ....

Sve u svemu ovo čemu se danas čudimo "samo" posljedice su ovog i ovakvog sistema....
Evo citam i ne mogu sebi doci...pa ovo nije normalno....jel samo meni ova izjava zvuci nebulozno???
"Psiholog Ismet Dizdarević kaže da ovakav drastičan slučaj seksualnog nasilja među djecom dosad nije zabilježen u stručnoj literaturi. Ističe da ovakvo nasilje može biti uzrokovano višestrukim faktorima, do kojih jedan prevagne."
Gospodine Dizdarevicu, ma koju to vi strucnu literaturu citate? Ovakvi slucajevi itekako postoje u svijetu (svakodnevnom zivotu), a postoje i nacini da se pocinioci kazne, postoje i ustanove, postoje i strucnjaci, postoje i teorije zasto je to tako. Samo je lakse zmiriti i govoriti da se to ne desava, da se to desava samo negdje drugo, ali kod nas nikada.

E sada, posto smo se uvjerili da se desava i kod nas, znamo li mozda kako se pocinioci kaznjavaju u nekim drugim, sposobnijim drustvima? Pise li gdje? Pustaju li ih inace kuci da pobjegnu s mamom i tatom?

Ako niste mogli reci nesto pametno, bolje je da niste nista ni govorili...sto se tice referenci i strucne literature, pocnite slobodno od wikipedije...ljudi obicno navedu reference iz strucne literature, a postoji nesto u engleskom jeziku sto se zove child on child sexual abuse.
uvjek dobar gost

#270 Re: pa zar opet/delikventi

Na ponovno čitanje teksta, pošto sam se vratio sa akcije... ostao sam još zbunjeniji...

Bilo je nekih tridesetak ljudi, možda malo manje il malo više, dosta kamera je bilo... nadam se da će populacija koja je imala pametnijeg posla vidjeti sve u informativnim emisijama i makar se zapitati...
Da će populacija postaviti sebi neka pitanja pa se onda suočiti sa problemom koji svima nam je zajednički...

Ukoliko budemo žmirili potonuti ćemo još i dublje.....

Zar može dublje...
uvjek dobar gost

#271 Re: pa zar opet/delikventi

uvjek dobar gost wrote:...ili "Sta se desava sa nelegalnim zapljenjenim oruzjem" - vraca se na cestu, a drzava ubere pinku za to:

MUP prodaje 122 pištolja
Obratite pažnju | Četvrtak, 07 Kolovoz 2008

M
inistarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je javno nadmetanje za prodaju, putem pismenih ponuda, 122 komada vatrenog oružja - kratkih cijevi. Riječ je o 68 pištolja ''Crvena zastava'' kalibra 7,62 milimetra i 54 pištolja istog proizvođača kalibra 7,65 milimetara.

Pravo sudjelovanja u javnom nadmetanju imaju sve pravne osobe registrirane za obavljanje djelatnosti prometa oružja i municije. Prodaja oružja obavit će se u kompletu, a početna cijena je 7.930 KM.

Odluku o prodaji pištolja u travnju donijela je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

(Fena)

:x :x :x :x :x :x
kosmos

#272 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

Obzirom kakava je ekonomska represija i u drugim oblicima, bilo je super. Pa i u Rusiji nije bilo hiljade disidenata, nego nekolicina. Komunizam onda u Rusiji a "komunisticki mentalitet" kako kaze Gelbard sada u BiH. Vidite da je sloboda stvar duha a ne pisanih zakona. I pomocnik gradonacelnice, koji mi je gimnazijski drug, a koji je isto bio prisutan, za OBN-tv, jer samo je ona htjela njegovu izjavu, rekao je otprilike ono sto i mi govorimo. Kada bude nasa tv pomočnik gradonacelnice Sarajeva, moci ce reci i za bh medije. Toliko o Duski Jurisic i njenom poslu.
shuriken

#273 Re: pa zar opet/delikventi

Post by shuriken »

kosmos wrote:Obzirom kakava je ekonomska represija i u drugim oblicima, bilo je super. Pa i u Rusiji nije bilo hiljade disidenata, nego nekolicina. Komunizam onda u Rusiji a "komunisticki mentalitet" kako kaze Gelbard sada u BiH. Vidite da je sloboda stvar duha a ne pisanih zakona. I pomocnik gradonacelnice, koji mi je gimnazijski drug, a koji je isto bio prisutan, za OBN-tv, jer samo je ona htjela njegovu izjavu, rekao je otprilike ono sto i mi govorimo. Kada bude nasa tv pomočnik gradonacelnice Sarajeva, moci ce reci i za bh medije. Toliko o Duski Jurisic i njenom poslu.
pa ti nisi Jakovljevic!
ko si ti?

znachi drug tvoj i sluga Semihin ne moze pomoci da se popravi stanje od Duske Jurisic.
pa jel ti mislis da smo svi mi retardirani?

pa kako ti nije neugodno?

hajd ti brate nadji neke budale pa njima gusli. ili doktora.
kosmos

#274 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

ok
valterbranisarajevo

#275 Re: pa zar opet/delikventi

Post by valterbranisarajevo »

Majko moja !

Kakav javašluk vlada u sarajevskom pravosuđu najbolje pokazuje podatak da tužilac ( a i cjelokupna javnost)uopšte nije bio obavješten da je jedan od Denisovih ubica bio na operaciji. Nisu ga sigurno operisali u pritvoru. Znači napustio je pritvor, ležao u bolnici ili možda kući. To je vjerovatno razlog zašto je nastupila tolika pauza..S obzirom da su danas trebali svjedočiti važni svjedoci za što je optužba bila pripremljena, ovo je po meni direktan atak na proces. Ako ovi tako lako izlaze iz pritvora onda vjerovatno mogu doći i uticati na svjedoke. Šta ako svjedoci koji su danas došli sljedeći put to ne budu htjeli doći, ili „zaborave“ lica...Bez svjedoka koji će jasno potvrditi identitet ubica, iako čitav grad zna ko su oni, slučaj može pasti..Mislim da je tužilac danas dobro „odigrao“ i priložio zapisnike sa ranijih prepoznavanja, Vjerovatno i on sumnja na ovo. Hvala bogu da u kukolju tamo ima i žita....

Mulja se opasno....Meni se čini...Moramo otvoriti "četvoro" očiju...
Post Reply