MetallicA- Death Magnetic
Moderator: _BataZiv_0809
- berzeker
#251 Re: MetallicA- Death Magnetic
pogledao sam taj dvd i fakat nije mi jasno koji je racku dave mustaine-u....cmizdri za neke stvari od prije skoro 30 godina,,covjek osnovao uspjesni megadeth ..lezi na milionima i cmizdri ko najveca pi++a....a lars suti pred njim i psihologom ko najveci debil,,,trebao ga je poslati u 100000 pi..i materni,,,,[/quote]
Koliko sam ja to upratio, Mustaine je bio jedan od idejnih osnivaca Metallica-e i pjesme sa prvog albuma "Kill em'All" su bile uglavnom njegove. Medjutim, poslase oni njega na lijecenje i "iza ledja" zovnuse Hammeta da ga zamijeni, vecinu pjesama su zastitili kao svoje i nije im palo na pamet da ga vrate u bend, a trebali su.
Slicno, no ipak u blazoj verziji se desilo Newsteadu. Lars ga sutn'o iz Metallice zato sto je svirao po nekakvim barovima "za svoju dusu" i time "uzdrmao kredibilitet Metallice". Pa fakat' bezveze. Koliko ima muzicara koji su pravili raznorazne "side-projects" pa se nikome nista nije obilo o glavu.
Ako si upratio dobro "Some kind of a Monster"....radilo se o tome i da Lars izbaci Hetfield-a. Medjutim, bez Hetfielda Metallica vise ne bi bila Metallica. Lars je to trebao i prije znati nego sto je Hetfieldu postavljao bilo kakve ultimatume, a Hetfield mu je fino okrenuo ledja u stilu "radi sta hoces, ali bez mene Metallice nema".
Ono sto sam htio da kazem jeste, da ne treba gledati na Mustaine-a kao nekoga "ko cmizdri" ili Newsteda "koji cmizdri" bez razloga. Ipak su u Metallicu utkali dio sebe, a Lars im je to lose vratio. Konkretno, Newstead je proveo okruglo 20 godina u Metallici (halo / nije to malo) i izbacen je kao smetljar.
Ovim nesto ne stajem na stranu ovih ili onih......meni su Metallica i Megadeth dragi podjednako i uz njih sam odrastao, ali vidim da je nekima na forumu Megadeth "trn u oku". To je odlika balkanskog mentaliteta: ako vec nemamo po kojem osnovu da se svadjamo, onda cemo izmisliti bilo sta
Mustaine se ponasao ko zadnji seljak kad su ga izbacili iz benda, bio je nasilan prema svima , zaboravljeni basist Rod McGovney ga je jednom prilikom doslovno sutnuo iz kuce kad mu je Dave na probi polio tekucinom bas gitaru i skoro ga sprzio strujom, njegovo izbacivanje je bilo potpuno opravdano u to vrijeme
Koliko sam ja to upratio, Mustaine je bio jedan od idejnih osnivaca Metallica-e i pjesme sa prvog albuma "Kill em'All" su bile uglavnom njegove. Medjutim, poslase oni njega na lijecenje i "iza ledja" zovnuse Hammeta da ga zamijeni, vecinu pjesama su zastitili kao svoje i nije im palo na pamet da ga vrate u bend, a trebali su.
Slicno, no ipak u blazoj verziji se desilo Newsteadu. Lars ga sutn'o iz Metallice zato sto je svirao po nekakvim barovima "za svoju dusu" i time "uzdrmao kredibilitet Metallice". Pa fakat' bezveze. Koliko ima muzicara koji su pravili raznorazne "side-projects" pa se nikome nista nije obilo o glavu.
Ako si upratio dobro "Some kind of a Monster"....radilo se o tome i da Lars izbaci Hetfield-a. Medjutim, bez Hetfielda Metallica vise ne bi bila Metallica. Lars je to trebao i prije znati nego sto je Hetfieldu postavljao bilo kakve ultimatume, a Hetfield mu je fino okrenuo ledja u stilu "radi sta hoces, ali bez mene Metallice nema".
Ono sto sam htio da kazem jeste, da ne treba gledati na Mustaine-a kao nekoga "ko cmizdri" ili Newsteda "koji cmizdri" bez razloga. Ipak su u Metallicu utkali dio sebe, a Lars im je to lose vratio. Konkretno, Newstead je proveo okruglo 20 godina u Metallici (halo / nije to malo) i izbacen je kao smetljar.
Ovim nesto ne stajem na stranu ovih ili onih......meni su Metallica i Megadeth dragi podjednako i uz njih sam odrastao, ali vidim da je nekima na forumu Megadeth "trn u oku". To je odlika balkanskog mentaliteta: ako vec nemamo po kojem osnovu da se svadjamo, onda cemo izmisliti bilo sta
Mustaine se ponasao ko zadnji seljak kad su ga izbacili iz benda, bio je nasilan prema svima , zaboravljeni basist Rod McGovney ga je jednom prilikom doslovno sutnuo iz kuce kad mu je Dave na probi polio tekucinom bas gitaru i skoro ga sprzio strujom, njegovo izbacivanje je bilo potpuno opravdano u to vrijeme
-
LSD
#252 Re: MetallicA- Death Magnetic
Malo van teme..juce sam slušao prvi njihov Kill' em all (pod palicom Zazule) iz '83.
E ono je pražnjenje rifovima,manijakalna energija..jest da je malo produkcija tanka ali ipak je to klasik.
Ova današnja Metallica ni slatka ni kisela-sterilna...kao da su ostali bez testisa...godine im ne mogu biti opravdanje kad cujem zadnji Slayerov album-njih dajem primjer samo jer su ista generacija.
Ali ako ništa pohvalno je to što više ne "jašu" po obradama (dosadili su svima s tim,ja mislim i sami sebi) ili SM kombinacije (fakat ono ne prilici jednoj thrash metal instituciji) vec što su snimili konacno nešto svoje.
E ono je pražnjenje rifovima,manijakalna energija..jest da je malo produkcija tanka ali ipak je to klasik.
Ova današnja Metallica ni slatka ni kisela-sterilna...kao da su ostali bez testisa...godine im ne mogu biti opravdanje kad cujem zadnji Slayerov album-njih dajem primjer samo jer su ista generacija.
Ali ako ništa pohvalno je to što više ne "jašu" po obradama (dosadili su svima s tim,ja mislim i sami sebi) ili SM kombinacije (fakat ono ne prilici jednoj thrash metal instituciji) vec što su snimili konacno nešto svoje.
-
Benighted
#253 Re: MetallicA- Death Magnetic
Sjoj Kill em All je cudo ... speed/thrash sa ocitim uticajima prijasnjih clanova (Mustaine u prvom redu) i bukvalno Lead Bassom Clifa Burtona.(kako bi volio cuti anesthesiu sa ovim sadasnjim multimilionskim produkcijama i folovima)
Clif ih je naucio svirat,Clif je bio kreativna snaga,CLIFF JE THRASH U METALLICI...
Kada je tragicno poginuo,pokrpali su nekako Justice (bez bassa/ali na bass linijama i snimcima Cliffa) ,a Black koliko god kolosalan album nema zvuk prva tri (cetiri)...
Mustaine je dobar i inovativan thrash gitarista,ali brate mili,jes mi drag Megadeth - ali Mustaine spada u rjetke ljude za koje mogu s pravom reci da bolje pjevam od njih
Jason je od pocetka samog bio bitch u bendu - trpio,trpio i poslo ih u 3x lijepe... sad su valjda bitches kirk i onaj mungos (koji btw. odlicno svira,ali ponasanje na stage-u je presmjesno)
Lars,em je najslabija karika benda,em je vlasnik benda (nidje veze) al haj neka mu ...
Clif ih je naucio svirat,Clif je bio kreativna snaga,CLIFF JE THRASH U METALLICI...
Kada je tragicno poginuo,pokrpali su nekako Justice (bez bassa/ali na bass linijama i snimcima Cliffa) ,a Black koliko god kolosalan album nema zvuk prva tri (cetiri)...
Mustaine je dobar i inovativan thrash gitarista,ali brate mili,jes mi drag Megadeth - ali Mustaine spada u rjetke ljude za koje mogu s pravom reci da bolje pjevam od njih
Jason je od pocetka samog bio bitch u bendu - trpio,trpio i poslo ih u 3x lijepe... sad su valjda bitches kirk i onaj mungos (koji btw. odlicno svira,ali ponasanje na stage-u je presmjesno)
Lars,em je najslabija karika benda,em je vlasnik benda (nidje veze) al haj neka mu ...
- izzy131
#254 Re: MetallicA- Death Magnetic
Uffff koja mocna stvar, najjaca u posljednje vrijeme inaceNeelix wrote:
All nightmare long - To mi radiNajbolja pjesma na albumu, i, sto ne reci, u top 5 pjesama Metallice svih vremena. Pilana samo takva, kome se skace nek je stavi na repeat i izbaci negativnu energiju iz sebe
Mocna do bola. Ocjena 9,5/10
[/color]
Za razbit sobu A za ove sto traze dlaku u jajetu, pa jebo te- ne mozes biti otac karatea, doci u 90u i pomlatit potomstvo. Ali ovako udara mocan starac. Samo ova stvar prodaje cijeli album, odmah. Slusam je ponovo i ponovo..
-
zimomor
#255 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ima li neko link za dowload ovog albuma?
-
Sin_Groma
#256 Re: MetallicA- Death Magnetic
zimomor wrote:Ima li neko link za dowload ovog albuma?
Code: Select all
http://www.megaupload.com/es/?d=79JYHA7H-
zimomor
#257 Re: MetallicA- Death Magnetic
Danke!Sin_Groma wrote:zimomor wrote:Ima li neko link za dowload ovog albuma?Lipi remastirani album. Bez clippinga...Code: Select all
http://www.megaupload.com/es/?d=79JYHA7H
-
zimomor
#258 Re: MetallicA- Death Magnetic
I aranzmane?!? Ma daj...izzy131 wrote:Uffff koja mocna stvar, najjaca u posljednje vrijeme inaceNeelix wrote:
All nightmare long - To mi radiNajbolja pjesma na albumu, i, sto ne reci, u top 5 pjesama Metallice svih vremena. Pilana samo takva, kome se skace nek je stavi na repeat i izbaci negativnu energiju iz sebe
[/color]Za razbit sobu
Slusam ih evo vec 18 godina, osim tekstova znam i sve aranzmane pjesama napamet, potegnuo sam i u inostranstvo da ih gledam huh, ima vec preko 9 godina (vec!) i usudjujem se reci da je ovo jedna od najboljih pjesama Metallice uopce. Album je nakon St. Anger predobar, najbolji od crnog albuma, a to nije malo vremena. Svaka cast!
A za ove sto traze dlaku u jajetu, pa jebo te- ne mozes biti otac karatea, doci u 90u i pomlatit potomstvo. Ali ovako udara mocan starac. Samo ova stvar prodaje cijeli album, odmah. Slusam je ponovo i ponovo..
- mushan
#259 Re: MetallicA- Death Magnetic
pogledao sam taj dvd i fakat nije mi jasno koji je racku dave mustaine-u....cmizdri za neke stvari od prije skoro 30 godina,,covjek osnovao uspjesni megadeth ..lezi na milionima i cmizdri ko najveca pi++a....a lars suti pred njim i psihologom ko najveci debil,,,trebao ga je poslati u 100000 pi..i materni,,,,[/quote]
pa i poslao ga je bar po njegovim rjecima, a kako kaze plakali su obojica (picke!) samo sto to nisu stavili na DVD (lars je stara kurva!)

pa i poslao ga je bar po njegovim rjecima, a kako kaze plakali su obojica (picke!) samo sto to nisu stavili na DVD (lars je stara kurva!)
dobro si upratio. Nek ga nisu vratili jer ne bi bilo MegadetH-aHodidjed wrote: Koliko sam ja to upratio, Mustaine je bio jedan od idejnih osnivaca Metallica-e i pjesme sa prvog albuma "Kill em'All" su bile uglavnom njegove. Medjutim, poslase oni njega na lijecenje i "iza ledja" zovnuse Hammeta da ga zamijeni, vecinu pjesama su zastitili kao svoje i nije im palo na pamet da ga vrate u bend, a trebali su.
Me Too!!!Hodidjed wrote:meni su Metallica i Megadeth dragi podjednako i uz njih sam odrastao,
zato sto je covjek bio 99% vremena pjan i naduvan, pa on je dva puta do sada bio klinicki mrtavberzeker wrote:Mustaine se ponasao ko zadnji seljak kad su ga izbacili iz benda, bio je nasilan prema svima , zaboravljeni basist Rod McGovney ga je jednom prilikom doslovno sutnuo iz kuce kad mu je Dave na probi polio tekucinom bas gitaru i skoro ga sprzio strujom, njegovo izbacivanje je bilo potpuno opravdano u to vrijeme
mustaine je najbolji riffer i ritam gitarista u thrash metalu pa mozda i u metalu uopce, on nema glas da bi bolje pjevao nego sto pjeva, ali se u zadnje vrijeme popravio i to dobro pa cujte samo zadnji album, ali nikad nije htjeo da unajmi pjevaca jer je on htjeo da bude i to po svaku cijenuBenighted wrote:Sjoj Kill em All je cudo ... speed/thrash sa ocitim uticajima prijasnjih clanova (Mustaine u prvom redu)Mustaine je dobar i inovativan thrash gitarista,ali brate mili,jes mi drag Megadeth - ali Mustaine spada u rjetke ljude za koje mogu s pravom reci da bolje pjevam od njih![]()
odlicna pjesma i najbolja na albumu dalekozimomor wrote:All nightmare long - To mi radi slika Najbolja pjesma na albumu, i, sto ne reci, u top 5 pjesama Metallice svih vremena
- Neelix
#260 Re: MetallicA- Death Magnetic
sto me ovo podsjeca na ziju valentinamushan wrote:...ali nikad nije htjeo da unajmi pjevaca jer je on htjeo da bude i to po svaku cijenu
- izzy131
#261 Re: MetallicA- Death Magnetic
Matere mizimomor wrote:I aranzmane?!? Ma daj...izzy131 wrote:Uffff koja mocna stvar, najjaca u posljednje vrijeme inaceNeelix wrote:
[/color]Za razbit sobu
Slusam ih evo vec 18 godina, osim tekstova znam i sve aranzmane pjesama napamet, potegnuo sam i u inostranstvo da ih gledam huh, ima vec preko 9 godina (vec!) i usudjujem se reci da je ovo jedna od najboljih pjesama Metallice uopce. Album je nakon St. Anger predobar, najbolji od crnog albuma, a to nije malo vremena. Svaka cast!
A za ove sto traze dlaku u jajetu, pa jebo te- ne mozes biti otac karatea, doci u 90u i pomlatit potomstvo. Ali ovako udara mocan starac. Samo ova stvar prodaje cijeli album, odmah. Slusam je ponovo i ponovo..
-
LSD
#262 Re: MetallicA- Death Magnetic
To mushane...megadeth je vec neštomushan wrote:sta fali ziji?Neelix wrote:sto me ovo podsjeca na ziju valentina![]()
![]()
Sad ce me napasti fanovi Larsa
- Neelix
#263 Re: MetallicA- Death Magnetic
joj ja skidoh ovaj snimak koncerta u BBC areni sto je neko postavio na ovoj temi, evo budim komsiluk u 3 sata

- Better Man
#264 Re: MetallicA- Death Magnetic
Tvoje pravo na takvo mišljenje. Mada se jne bih složio sa tobom nikako, jer album nije uopće debilan, naprotiv odličan je i konačno su nakon St Angera napravili nešto dobro.Neon_Knight wrote:iako sam nekada davno rekao da o metallica-i necu vise ni razmisljati a kamoli slusati te degenerike,reci cu samo da sam cuo vise-manje sve stvari sa D.M.-a i moram priznati da je album debilno jadan ili jadno debilan...kad se sjetim da sam kao klinac bio odusevljen pjesmama sa kill 'em all, ride the lightning...oni su prokockali sve svoje sanse kod mene...
- metal_rules_cura
#265 Re: MetallicA- Death Magnetic
Na pomenutim albumima si i imao sta cuti i nema potrebe da se stidis sto si bio zaludjen tim pjesmama. To je i valjalo.Neon_Knight wrote:iako sam nekada davno rekao da o metallica-i necu vise ni razmisljati a kamoli slusati te degenerike,reci cu samo da sam cuo vise-manje sve stvari sa D.M.-a i moram priznati da je album debilno jadan ili jadno debilan...kad se sjetim da sam kao klinac bio odusevljen pjesmama sa kill 'em all, ride the lightning...oni su prokockali sve svoje sanse kod mene...
- Neelix
#266 Re: MetallicA- Death Magnetic
koji klinac onda rusis svoje principe i slusas? drzi se ti dine merlina.Neon_Knight wrote:iako sam nekada davno rekao da o metallica-i necu vise ni razmisljati a kamoli slusati te degenerike,reci cu samo da sam cuo vise-manje sve stvari sa D.M.-a i moram priznati da je album debilno jadan ili jadno debilan...kad se sjetim da sam kao klinac bio odusevljen pjesmama sa kill 'em all, ride the lightning...oni su prokockali sve svoje sanse kod mene...
-
Leonid Breznjev
-
zimomor
#268 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ma svakako, isto kao sto se godinama slusaju price o Magnethic Cheese-u iz jugozapadnih krajeva nase zemlje, a nikad se ne proba.izzy131 wrote:Matere mizimomor wrote:I aranzmane?!? Ma daj...izzy131 wrote:
Uffff koja mocna stvar, najjaca u posljednje vrijeme inaceZa razbit sobu
- andrijaking016
#269 Re: MetallicA- Death Magnetic
a jeste li odgledali "Making of magnetic..."?poucno za gledati,ondase tek stekne pravi utisak o albumu,zasto je takav,kakav je.... 
-
ANTHRAX
#270 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ako je tebi ova pjesma mjerilo e onda ne znam.. Generalno MetallicA je usrala sa kompletnim Blackom.. Black je glup album.. A druga stvar ovaj novi album mu moze sasvim komotno parirati..Hodidjed wrote:Iskreno, nova Metallica me se toliko dojmila da mi je mrsko slusat', ali ipak slusam jer je nesto novo.
Za naziv albuma "Death Magnetic" bi Ismeta Dervoz npr rekla da je to napisao neko ko slabo barata engleskim jezikom (valjda je ona kao urednica zabavnog programa na TVBIH sebi pribavila titulu poznavaoca engleskog jezika, pa bi sve pokusaje lokalnih bendova da pjevaju na engleskom bacala u smece sa komentarom "niko ne zna engleski jezik, niti je gramaticki ispravno niti se pravilno izgovara". Iako je u 70% slucajeva bila upravu, ipak je bacala u smece i ono za sta su ljudi mislili da nije snimljeno u BIH, vec da je neki inostrani bend, jer je engleski bio skoro pa savrsen). I sta cemo s ovim g-djo Dervoz? Valjda se treba reci "Magnetic Death"?
No, naziv albuma na stranu. Cover Art je malo reci pa primitivan. Izgleda kao da ga je crtao neko koga je unistila droga pa je nacin izvlacenja od iste nasao u pribjegavanju kakvoj umjetnosti (u ovom slucaju: slikarskoj).
Koliko primjetih, album ima 10 pjesema u prosjeku po 7 minuta svaka, tako da su sve upakovali u standardnu duzinu trajanja jednog CD-a od 74 minute. Ima tu finih ideja i melodija, ali sve supljikavo i nedovoljno da Metallicu stavi na mjesto gdje je bila daleke 1991-e.
Realno je reci, da od "Nothing Else Matters" pa naovamo nisu napravili nista sto toj pjesmi moze parirati. Ako iskombiniramo sve albume nakon "Metallice-Black" Load, Re-load, St.Anger pa i Death Magnetic. mogli bi eventualno sastaviti jedan dobar, kvalitetan album.
U jednu ruku, Death Magnetic predstavlja povratak starom zvuku i jeste bolji od St.Anger i Load i Re-Load zajedno, ali ipak sam ocekivao nesto bolje.
Npr. Novi Megadeth (United Abominations) mi je bolji od nove Metallice.
A te nebuloze sto saras o 'gramatici' i design-u covera zaista nemaju smisla..
- Better Man
#271 Re: MetallicA- Death Magnetic
ANTHRAX wrote:Ako je tebi ova pjesma mjerilo e onda ne znam.. Generalno MetallicA je usrala sa kompletnim Blackom.. Black je glup album.. A druga stvar ovaj novi album mu moze sasvim komotno parirati..Hodidjed wrote:Iskreno, nova Metallica me se toliko dojmila da mi je mrsko slusat', ali ipak slusam jer je nesto novo.
Za naziv albuma "Death Magnetic" bi Ismeta Dervoz npr rekla da je to napisao neko ko slabo barata engleskim jezikom (valjda je ona kao urednica zabavnog programa na TVBIH sebi pribavila titulu poznavaoca engleskog jezika, pa bi sve pokusaje lokalnih bendova da pjevaju na engleskom bacala u smece sa komentarom "niko ne zna engleski jezik, niti je gramaticki ispravno niti se pravilno izgovara". Iako je u 70% slucajeva bila upravu, ipak je bacala u smece i ono za sta su ljudi mislili da nije snimljeno u BIH, vec da je neki inostrani bend, jer je engleski bio skoro pa savrsen). I sta cemo s ovim g-djo Dervoz? Valjda se treba reci "Magnetic Death"?
No, naziv albuma na stranu. Cover Art je malo reci pa primitivan. Izgleda kao da ga je crtao neko koga je unistila droga pa je nacin izvlacenja od iste nasao u pribjegavanju kakvoj umjetnosti (u ovom slucaju: slikarskoj).
Koliko primjetih, album ima 10 pjesema u prosjeku po 7 minuta svaka, tako da su sve upakovali u standardnu duzinu trajanja jednog CD-a od 74 minute. Ima tu finih ideja i melodija, ali sve supljikavo i nedovoljno da Metallicu stavi na mjesto gdje je bila daleke 1991-e.
Realno je reci, da od "Nothing Else Matters" pa naovamo nisu napravili nista sto toj pjesmi moze parirati. Ako iskombiniramo sve albume nakon "Metallice-Black" Load, Re-load, St.Anger pa i Death Magnetic. mogli bi eventualno sastaviti jedan dobar, kvalitetan album.
U jednu ruku, Death Magnetic predstavlja povratak starom zvuku i jeste bolji od St.Anger i Load i Re-Load zajedno, ali ipak sam ocekivao nesto bolje.
Za Antraxa, Black nije ni sekunde glup album već odličan i dokaz zrelosti, napretka i širenja vidika jednog genijalnog benda.
-
LSD
#272 Re: MetallicA- Death Magnetic
Zavisi u kom smislu genijalnog benda...ako misliš u komercijalnom (MTV,sopstvena TV,sopstveni avion,sisate plavuše u prvim safovima,sposobnost da se svide masama,sposobnost da plivaju u mainstream vodama itd...) onda se slažem da je genijalan...ali njihova muzicka genijalnost (oni su ipak prije svega muzicka grupa-kvartetBetter Man wrote:ANTHRAX wrote:Ako je tebi ova pjesma mjerilo e onda ne znam.. Generalno MetallicA je usrala sa kompletnim Blackom.. Black je glup album.. A druga stvar ovaj novi album mu moze sasvim komotno parirati..Hodidjed wrote:Iskreno, nova Metallica me se toliko dojmila da mi je mrsko slusat', ali ipak slusam jer je nesto novo.
Za Antraxa, Black nije ni sekunde glup album već odličan i dokaz zrelosti, napretka i širenja vidika jednog genijalnog benda.
- Neelix
#273 Re: MetallicA- Death Magnetic
eeee moj lsd
allaha mi ne znas sta pricas 
-
LSD
#274 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ti vrlo dobro znaš o cemu pricam i da sam u pravuNeelix wrote:eeee moj lsdallaha mi ne znas sta pricas
-
ANTHRAX
#275 Re: MetallicA- Death Magnetic
MetallicA je MetallicA sa svoja prva 4 albuma.. Ja ne kazem da se treba drzati jednog stila kao pijan plota.. Ali na ta prva 4 se osjeti da su ono radili onako kako se osjecaju..
Sa Blackom vec pocinje njihova potreba da zadovolje masu ne i sebe.. Nikada to nisam smatrao dobrim projektima.. Pa to Britney Spears cini godinama..
Jer sustina jednog banda ili autora jeste da prezentira umjetnost onako kako je dozivljava a ne da bi se to svidjelo meni ili nekome ono sto bi se reklo na 'silu' da zamaze oci..
Stvar je da tim svojim dozivljajem pokazes koliko si kvalitetan i tako i tako ces imati poklonike.. A Black je snimljen za komercijalizaciju i radio..
Generalno kada je Black izasao kada sam cuo uvodne note Enter Sandman prepao sam se na sta ce ovo izaci, pa onda sve dalje do kisele Nothing Else Matters na koju su se
nafurali novokomponovani ljubitelji Metallica.. Dajte molim vas.. Metallica je takva da treba da odise zestokom energijom i jakim riffovima, i to nema veze sa zreloscu..
Zanr je zanr.. MetallicA je [bila] thrash i kao takva je ona prava.. Black to nije nimalo.. Black je slusljiv album za mase.. Jer je snimljen samo za masu, ne zbog muzike ne zbog umjetnosti..
A umjetnost je ono sto su radili prije Blacka..
A Death Magnetic je pojeo Blacka u svemu.. A za Load i ReLoad, S&M, Garage. St.Anger necu ni davati komentare jer ne zasluzuju...
Ovako to ide > Kill em All, Ride The Lightning, Master of Puppets, and Justice For All... ... ... Death Magnetic... ... ostalo [kanta]..
Sa Blackom vec pocinje njihova potreba da zadovolje masu ne i sebe.. Nikada to nisam smatrao dobrim projektima.. Pa to Britney Spears cini godinama..
Jer sustina jednog banda ili autora jeste da prezentira umjetnost onako kako je dozivljava a ne da bi se to svidjelo meni ili nekome ono sto bi se reklo na 'silu' da zamaze oci..
Stvar je da tim svojim dozivljajem pokazes koliko si kvalitetan i tako i tako ces imati poklonike.. A Black je snimljen za komercijalizaciju i radio..
Generalno kada je Black izasao kada sam cuo uvodne note Enter Sandman prepao sam se na sta ce ovo izaci, pa onda sve dalje do kisele Nothing Else Matters na koju su se
nafurali novokomponovani ljubitelji Metallica.. Dajte molim vas.. Metallica je takva da treba da odise zestokom energijom i jakim riffovima, i to nema veze sa zreloscu..
Zanr je zanr.. MetallicA je [bila] thrash i kao takva je ona prava.. Black to nije nimalo.. Black je slusljiv album za mase.. Jer je snimljen samo za masu, ne zbog muzike ne zbog umjetnosti..
A umjetnost je ono sto su radili prije Blacka..
A Death Magnetic je pojeo Blacka u svemu.. A za Load i ReLoad, S&M, Garage. St.Anger necu ni davati komentare jer ne zasluzuju...
Ovako to ide > Kill em All, Ride The Lightning, Master of Puppets, and Justice For All... ... ... Death Magnetic... ... ostalo [kanta]..