Iggy Pop - Sarajevo!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
campa_xxx

#251 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by campa_xxx »

neshto wrote:molim vas ljudi pogledajte ovo :(

ko je ovaj rajko bogdanović???
odakle mu pravo za ovo!!!???
ART ZONE treba proglasiti terorističkom organizacijom nakon ovoga majke mi!
Covjek pogrijesio profesiju, pokusao da organizuje koncert, vidio da mu ne ide (prodao 300 karata) i logicno je da se mora vaditi na sve moguce nacine...

ART ZONE, nemojte se vise MOLIM VAS baviti organizacijom koncerata...NE IDE VAM ALI NIKAKO...
dinash

#252 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by dinash »

Comrad wrote:
dinash wrote:off topic: u ovoj je debati najsmjesniji trenutak kada se u istoj recenici pojave "aktuelni bendovi" i RHCP, R.E.M i/ili Metallica (k'o biva to su novi/mladi/lijepi/svjezi/stagod bendovi ... svasta).
A kako to Metallica nije "aktuelan bend", pa ljudi prije 2-3 sedmice izdali album, ako to nije aktuelnost onda ne znam sta jeste :-)
to jeste recentan album. sto nije isto sto i aktualan bend. za ostala pojasnjenja se konsultuj sa rijecnikom stranih rijeci i izraza.

:? Trebalo je samo proci ulicom i pitati ljude da li znaju ko je Iggy Pop i da navedu jednu njegovu pjesmu, siguran sam da 80% ljudi to ne bi znalo, i onda se taj lik dovodi.
upravu si. medjutim, taj lik je pop ikona dvadesetog vijeka (i ne samo zbog imena). cinjenica da ljudi u sarajevu (danas) ne poznaju njegov lik i djelo ne umanjuje njegov status vec samo pokazuje nivo muzicke "razgledanosti" vecine njegovih zitelja.

i kad smo vec kod naslusanosti i generalne muzicke informisanosti sarajlija dozvolicu si jos i ovo (pripremite pridjeve jer slijedi uvreda za sve lokal patriote): mislim da su u proteklih 30ak godina cak i majmuni u africkim savanama evoluirali vise od sarajevskog muzikog ukusa.

ah i jos nesto, kako vidim ovdje je veci problem sto je igijev koncert otpisan zbog neke "izvlakuse" (ono, nije problem sto pravimo belaj, nego sto se o tome okolo govori), a ne zbog toga da se u gradu koji se kao dici svojim rockerstvom proda 500 karata ovog klasika rock istorije.

dac it.
perke

#253 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by perke »

dinash wrote:
upravu si. medjutim, taj lik je pop ikona dvadesetog vijeka (i ne samo zbog imena). cinjenica da ljudi u sarajevu (danas) ne poznaju njegov lik i djelo ne umanjuje njegov status vec samo pokazuje nivo muzicke "razgledanosti" vecine njegovih zitelja.

i kad smo vec kod naslusanosti i generalne muzicke informisanosti sarajlija dozvolicu si jos i ovo (pripremite pridjeve jer slijedi uvreda za sve lokal patriote): mislim da su u proteklih 30ak godina cak i majmuni u africkim savanama evoluirali vise od sarajevskog muzikog ukusa.

ah i jos nesto, kako vidim ovdje je veci problem sto je igijev koncert otpisan zbog neke "izvlakuse" (ono, nije problem sto pravimo belaj, nego sto se o tome okolo govori), a ne zbog toga da se u gradu koji se kao dici svojim rockerstvom proda 500 karata ovog klasika rock istorije.

dac it.
za ovo ti necu dati pridjev, ali cu ti, jednog dana kad budem gradonacelnik, dati ulicu s tvojim imenom... istina, vrlo bolna
venice

#254 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by venice »

dac it.
potpis: :thumbup:
koma

#255 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by koma »

Comrad wrote:
dinash wrote:off topic: u ovoj je debati najsmjesniji trenutak kada se u istoj recenici pojave "aktuelni bendovi" i RHCP, R.E.M i/ili Metallica (k'o biva to su novi/mladi/lijepi/svjezi/stagod bendovi ... svasta).

A kako to Metallica nije "aktuelan bend", pa ljudi prije 2-3 sedmice izdali album, ako to nije aktuelnost onda ne znam sta jeste :-) :?
Pa i Stoogesi su izdali novi album 2008. Koncert je promocija novog albuma, Wierdness.
Comrad wrote: Ja sam siguran da zetru moze napuniti samo neka mainstream zvijezda, rap/r'n'b, ono sto mladi danas slusaju, citaju, gledaju na tv, imaju melodije na mobitelima i sl...tipa Fifty, Snoop, đi junit Justin i sta ja znam... zalosno je, ali je tako...
Pa i pune nam klubove i dvorane mainstream zvijezde: Dzej, Aca, Haris, Seka, Dara Koji ce nam Q Iggy. On je star i ispuhao.
On je nesto kao valjao prije 30 godina(pa je u Srbiji nedavno napravio lom i bio najbolji na festivalu).
FUJ!
Selo bilo, selo ostalo.
Robyn

#256 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Robyn »

campa_xxx wrote:
neshto wrote:molim vas ljudi pogledajte ovo :(

ko je ovaj rajko bogdanović???
odakle mu pravo za ovo!!!???
ART ZONE treba proglasiti terorističkom organizacijom nakon ovoga majke mi!
Covjek pogrijesio profesiju, pokusao da organizuje koncert, vidio da mu ne ide (prodao 300 karata) i logicno je da se mora vaditi na sve moguce nacine...

ART ZONE, nemojte se vise MOLIM VAS baviti organizacijom koncerata...NE IDE VAM ALI NIKAKO...
Hebem mu sve, pa zar ovaj grad od skoro pola miliona stanovnika nema barem 5000 ljudi da kupi kartu za koncert Iggy Pop-a. Zar je jedan centar koji se ubi od toga kad se treba qurcit kako je centar, grad kulture i inih sranja spao na to da se ne moze organizovat jedan koncert, i to ovakve svijetske zvijezde.

Zato svugdje sad za Bajram svira odvratni turbo folk. Sramota me Sarajlija, gradjana kulture i centra svijeta. Slusajte vi Cecu, svirala vam pod prozorom.

Organizatoru ArtZone.shit.com, ne mozete organizovati koncert u ovakvoj sredini a da ne uradite malo bolju promociju, malo radio TV i ostalo. Sto zovete covjeka ako niste u stanju prodati karte!!!!

Prosle godine Stranglers a sada Iggy.

Fuj Centru svijeta. :run:
dezurni_ucenik

#257 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:31, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#258 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 13:59, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#259 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:31, edited 1 time in total.
doktor za rokenrol

#260 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by doktor za rokenrol »

CVIKERASH wrote:
Judge_Dread wrote:svaka cast iggy-ju ali ipak takva situacija je da on REALNO ne moze napraviti solidan koncert ovdje u sarajevu,,,
iggy pop sa stoogesima, neovisno o mjestu gdje svira, pravi ODLICNE koncerte. drugi je problem zasto se u sarajevu ne moze prodati vise od 500 karata za takav koncert.

btw, koji crni depeche mode, ne vidim kojim cudom bi u zetru doslo 12000 ljudi sa cijenom karte od cca 60 km (najmanje) sto je minimalna racunica za odrzavanje takvog koncerta.

sarajevo i da dobije datum za koncert reakcija bi bila slicna kao za stoogese - sjo jarane ko su ti levati nek idu u dom penzionera svirat tj, sjo jarane jesu depeche mode al nedam 60 km nema sanse. ima veze vise sa sarajevom i sarajevskim mentalitetom negoli sa samim izvodjacima i njihovom aktualnoscu/recentnoscu.
Judge_Dread

#261 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:00, edited 1 time in total.
banchilo

#262 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by banchilo »

Iskreno mi je zao sto propade prilika da uzivate u dobrom iskrenom i postenom koncertu jer ti kako ih nazvaste prevazidjeni i propali muzicari i grupe samo tako i znaju da sviraju.Bogu hvala imao sam prilike da ga slusam na Exitu kao i Bili Ajdola kao i Robert Planta ,nedavno i Erik Bardona kao i Status Quo pre dva meseca. Pa sta reci ; neko ih voli neko ih ne voli ali svi oni koji su bili na koncertima ni jednog trenutka nisu se pokajali i zazalili sto su platili da ih vide , jer smo svi delili isti osecaj da nismo prevareni i da je sve to bilo posteno i profesionalno odradjeno do kraja. I tu se setih Pepersa koji su blago receno otezgarili svojih ni sat vremena i brze bolje zapalili a da se nisu ni oznojili.
Pa eto za one koji vole staru gardu Novi Sad i Beograd nisu preko sveta jer nas cekaju prvo Tin Lizi 04.10.pa zatim 08.10. Zan Misel Zar 28.10. Dzoni Vinters 29.10. Queen sa Pol Rodzerom 04.12. Alis Kuper a najavljeni su i Depeshe Mode....
Ali_G

#263 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Ali_G »

Daj nek neko posta posjetu s Iggievih koncerata, da vidimo koliko su to ljudi ludi za njim. Nemojte mi samo podatke s exita i slicnih festivala. Interesuje me samo koncert.
Judge_Dread

#264 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:00, edited 1 time in total.
king_size

#265 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by king_size »

Cast Iggy i ostalim koji dodju u Sa. No, sve sto je skuplje od 15 Km, koje tesko zaradim, ne mislim davati tek tako. Od muzicara sa prostora bivse nam posjetio sam koncerte Balasevica (The king za mene), Olivera D., Merlina. Od stanih grupa U2 i nikog vise. Ne dam pare tek tako i tacka. Drugi sa svojim prama nek rade sta hoce. Ionako sve imam na racunaru, a svrha koncerta (bar za mene) je da se malo sa rajom "izivim", a moja raja ma slicno razmisljanje kao i ja. Stoga, cast svima koji bi dosli u Sa i odrzali koncert, ali ako ste dosli zbog love iskljucivo i postavljate visoke cijene karata, proci cete kao Iggy. na kraju krajeva i Samaran je rekao.... :P
chuchumbamayumbe

#266 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by chuchumbamayumbe »

Dovedite Pepperse, napunicete *ebenu Zetru. Ili REM.
U2 puni Koshevo, hladno.
krkan_look

#267 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by krkan_look »

Nervira me ono A po zidovima! :oops:
dinash

#268 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by dinash »

Ali_G wrote:Daj nek neko posta posjetu s Iggievih koncerata, da vidimo koliko su to ljudi ludi za njim. Nemojte mi samo podatke s exita i slicnih festivala. Interesuje me samo koncert.
preksinoc u ljubljani (hala tivoli) preko 3000 posjetilaca. sto nije lose za grad od nepunih 300 hiljada stanovnika. + karta je na dan koncerta kostala 45EUR.

Image
Nekaj več kot 3000 gledalcev včeraj je lahko videlo glasen nastop. Nekateri srečneži v prvih vrstah so v začetku koncerta dobili povabilo in eno pesem z Iggyem poskakovali na odru. Uro in dvajset minut nastopa je Iggy, kljub poškodbi noge izpeljal zelo energično.
(izvor siol.net)
Better Man

#269 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Better Man »

doktor za rokenrol wrote:
CVIKERASH wrote:
Judge_Dread wrote:svaka cast iggy-ju ali ipak takva situacija je da on REALNO ne moze napraviti solidan koncert ovdje u sarajevu,,,
iggy pop sa stoogesima, neovisno o mjestu gdje svira, pravi ODLICNE koncerte. drugi je problem zasto se u sarajevu ne moze prodati vise od 500 karata za takav koncert.

btw, koji crni depeche mode, ne vidim kojim cudom bi u zetru doslo 12000 ljudi sa cijenom karte od cca 60 km (najmanje) sto je minimalna racunica za odrzavanje takvog koncerta.

sarajevo i da dobije datum za koncert reakcija bi bila slicna kao za stoogese - sjo jarane ko su ti levati nek idu u dom penzionera svirat tj, sjo jarane jesu depeche mode al nedam 60 km nema sanse. ima veze vise sa sarajevom i sarajevskim mentalitetom negoli sa samim izvodjacima i njihovom aktualnoscu/recentnoscu.

To samo potvrđuje da je Sarajevo u muzičkom smislu selendra i za Ljubljanu i Zagreb i Beograd i Budvu, kao što već jednom napisah. Ne vidiš kojim bi čudom došlo 12 hiljada u Zetru na njihov koncert, ali zato u Zagrebu rasprodaju Dom sportova. Upravo zbog razmišljanja pojedinih koji kažu nedam više od 15 KM za koncert, u Sarajevu niko sa svjetske muziče scene i to iz prvog razreda, odnosno najveće svjetske zvijezde ne bi mogao prodati ni pola Zetre, jer raji je žao dati malo više para, oni bi htjeli da im koncert bude džaba. Ali zatio nesumnjam da bi za koncert Cece, Seke Jelene, Stoje, Sinana i sl prodali i vlastitu mater da budu na tom koncertu.
Ali_G

#270 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Ali_G »

Eto nisu se ni u Ljubljani po meni nesto aman pokazali.
Dovoditi ljude koji 20tak godina nisu snimili nista i ocekivati neku posjetu je nerealno. Uostalom, bilo je jos koncerata stranih muzicara ali koliko toliko aktuelnih pa nisu propadali. Samo treba pogoditi sta to ljudi ovdje zele slusati. I prije rata smo bili mainstream poligon, zasto ocekivati sad nesto drugo.
Benighted

#271 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Benighted »

Nece NIKAD u Sarajevo doci pepersi,REM,depeche mode,U2 ili Metallica... nece vise ni "B/C klasa" dolazit.
Zamislite scenu da se objavi U2 ponovo na kosevu i na plakatu dole pise karta 70 KM.
koncert bi bio otkazan. Mozda bi se uspjelo prodati cak hiljadu karata.
Sta biste vi gledali npr Rammstein za 20 km,a Iggy je valjda trebao biti cener (sa konzumacijom) ?!

Karta velikih i aktuelnih bendova kosta 70-100 KM.
Sarajlija i bosanac nece NIKAD platit 70 KM da ih gleda.
Nece da plati ni 40 km.
Svaki koncert sa kartom iznad 30 KM ce biti otkazan.

gotova prica sa koncertima u sa.
Better Man

#272 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Better Man »

Benighted wrote:Nece NIKAD u Sarajevo doci pepersi,REM,depeche mode,U2 ili Metallica... nece vise ni "B/C klasa" dolazit.
Zamislite scenu da se objavi U2 ponovo na kosevu i na plakatu dole pise karta 70 KM.
koncert bi bio otkazan. Mozda bi se uspjelo prodati cak hiljadu karata.
Sta biste vi gledali npr Rammstein za 20 km,a Iggy je valjda trebao biti cener (sa konzumacijom) ?!

Karta velikih i aktuelnih bendova kosta 70-100 KM.
Sarajlija i bosanac nece NIKAD platit 70 KM da ih gleda.
Nece da plati ni 40 km.
Svaki koncert sa kartom iznad 30 KM ce biti otkazan.

gotova prica sa koncertima u sa.
Potpisujem ovaj post, jer se apsolutno slažem sa napisanim i upravo je to ono o čemu sam i ja pisao ovdje.
Better Man

#273 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Better Man »

Ali_G wrote:Eto nisu se ni u Ljubljani po meni nesto aman pokazali.
Dovoditi ljude koji 20tak godina nisu snimili nista i ocekivati neku posjetu je nerealno. Uostalom, bilo je jos koncerata stranih muzicara ali koliko toliko aktuelnih pa nisu propadali. Samo treba pogoditi sta to ljudi ovdje zele slusati. I prije rata smo bili mainstream poligon, zasto ocekivati sad nesto drugo.
Snimo je Iggy dosta toga u zadnjih 20 godina, samo izgleda ti to nisi upratio.
neshto

#274 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by neshto »

dinash wrote:
Ali_G wrote:Daj nek neko posta posjetu s Iggievih koncerata, da vidimo koliko su to ljudi ludi za njim. Nemojte mi samo podatke s exita i slicnih festivala. Interesuje me samo koncert.
preksinoc u ljubljani (hala tivoli) preko 3000 posjetilaca. sto nije lose za grad od nepunih 300 hiljada stanovnika. + karta je na dan koncerta kostala 45EUR.
Nekaj več kot 3000 gledalcev včeraj je lahko videlo glasen nastop. Nekateri srečneži v prvih vrstah so v začetku koncerta dobili povabilo in eno pesem z Iggyem poskakovali na odru. Uro in dvajset minut nastopa je Iggy, kljub poškodbi noge izpeljal zelo energično.
(izvor siol.net)
eh eto, ja garantujem da bi u sarajevu bilo 4000 !!!
to opet pokazuje nesposobnost organizatora da procjeni aktuelnost izvođača...

iz sigurnih izvora saznao sam večeras da je koncert otkazan isključivo zbog nesposobnosti organizatora da obezbjedi svu opremu koju je bend zahtjevao. e sad, da li je to do love ili do uslova kod nas nije više ni bitno. fakt je da su se vadili na *ebenu sigurnosnu situaciju i ocrnili nas maksimalno...
dinash

#275 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by dinash »

/
Post Reply