prodje ljeto trideseto

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
*mima*

#251 Re: prodje ljeto trideseto

Post by *mima* »

aida05 wrote:Ne znam Mima kad citam ovu temu prosto pomislim da je covjek sa trideset jednom nogom u grobu koliko se ljudi zale :?

A ko se zali da je sa trideset jednom nogom u grobu????? :shock:
mamica papucarka

#252 Re: prodje ljeto trideseto

Post by mamica papucarka »

niko vala, vec samo kazmo da je pocelo skipuckat :D
a sto se tice snage i izdrzljivosti u 30-im je covjek ko zvijer :oops: 8-) :D ja sam u 20-im bila sva smiltava, a sad bi mogla busen trave iscupat :lol: i lijevo i desnom rukom istovremeno :oops: :mrgreen:
Last edited by mamica papucarka on 04/08/2008 12:40, edited 1 time in total.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#253 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Niko Mima nego tako ispada koliko su protiv tridesetim.A ja mislim da su to najbolje godine :-D
zimomor

#254 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zimomor »

Trideseta lagano piči, nikad se ne bih mijenjao za dvadesete. Koja je to tegoba bila...
A Boga mi, prica se da su tridesete IN. :mrgreen:
vinja

#255 Re: prodje ljeto trideseto

Post by vinja »

ja se u zivotu nisam bolje osjecala... ok, imam problem sa niskim tlakom, ali to se da tako pozitivno iskoristiti :D , da mi nije nimalo mrsko sto sam niskotlakas... i nikada nisam bolje izgledala... plus sto vise nemam apsolutno nikakvih kompleksa svojstvenih ranijim godinama, zrelija sam, stalozenija... sada tacno znam sta hocu, a sta necu od zivota... i znam tacno kolika mjera alkohola u mom organizmu moze dovesti do kojeg stepena mahme ujutro... pa znam i to kontrolisati (uracunavajuci faktore umora, toga sta sam jela i kako sam raspolozena dok pijem) ama, sve znam...
u dvadesetim sam bila sva zbunjena i pogubljena, a sada uzivam kao nikada prije... meni je super u tridesetoj...
ja_cura_

#256 Re: prodje ljeto trideseto

Post by ja_cura_ »

samo da se i ja tuspasim...

i meni evo trideseto ljeto izmice polako, nikad mi bolje nije bilo. kao sto neko ranije rece: stalozenija sam, mirnija, znam sta hocu i kad hocu... elem, sve ide po mom cejfu!

dvadesete su mi bile buren, mozda cak i previse.. sad kad se ih se sjetim, ne mogu da vjerujem, da smo ista osoba :-) ali sve ide u svoj vakat, bilo proslo-super je bilo! sad idemo dalje!
uvjek dobar gost

#257 Re: prodje ljeto trideseto

Post by uvjek dobar gost »

sam sam u tom nekom košu ni tamo ni vamo, nit se ponašam kao da imam tri banke, nekako u glavi imam još uvijek nekih dvadesetak godina, ne uživam baš u nekim posebnim blagodetima .... mislim osjećam da se stro društvo po malo raspada pod uticajem nekih djevojaka, radnog vremena, djece koja su već prisutna u raji... mada i zbog nas samih jer (fala bogu) svi radimo i pravdamo se nedostatkom vremena.
Sve u svemu... još tek kad vidim neke putere skontam kako sam u stavri ostario, samo da mi cura ovo ne pročita... :mrgreen:
Pored toga jeste osjetim da sve više vode se sipa u ono moje vino, jeste znam mjeru u piću i kombinacijama, ne zanima me noćni život jer više cijenim kad se ranije ustanem i negdje se malo ispalim preko vikenda. Mada kad imao sam manje godina nisam sebi postavljao ovolika pitanja i nisam ovoliko primjećivao situacije neke oko sebe, a sada valjda kako se u meni pali neka teta lampica... milio nekih pitanja imam na kojaj još nemam sve odgovore..
Jeste ja sam 1978. godište ni tamo ni vamo, one neke ratne godine mi fale još uvijek ... mada i ove su mi neke proletile skroz brzo.... ali kad podvućem čizu ne žalim se.... uživam koliko sam sebi to dopustim.-..

Sad tačno znam kako se janja vrti, koliko se sač peče, koliko se janje soli, koliko se vode sipa u sač... rakija mi je sve draža.... ma sve u svemu laganini.... tek nam je tri banke...
zemo_online

#258 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zemo_online »

cure koje su presle 30,a nisu se udale ili barem nisu zarucene ili u ozbiljnoj vezi,hm problem je to.
vrijeme sve brze tece.trebale bi same nesto poduzeti ,a da ne bude bas bilo ko.
mladji bi im dobro pristajao,zar ne?
evo,za pocetak neka se jave na pm,pa i to je nesto.samo dopisivanje.
mamica papucarka

#259 Re: prodje ljeto trideseto

test01 wrote:cure koje su presle 30,a nisu se udale ili barem nisu zarucene ili u ozbiljnoj vezi,hm problem je to.
vrijeme sve brze tece.trebale bi same nesto poduzeti ,a da ne bude bas bilo ko.
mladji bi im dobro pristajao,zar ne?
evo,za pocetak neka se jave na pm,pa i to je nesto.samo dopisivanje.
a ovo sto zelenasi vole zenama od 30 i kusur dobacivat, je druga prica :shock: :lol:
meni fakat bude sega pravo :lol:
zemo_online

#260 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zemo_online »

zar i zene ne vole mladje.zbog godina mogu malo neiskustva i oprostiti,zar ne?
kako ono u narodu kazu,vrag je velik kad je razlika u godinama velika u korist muskarca,a da je vrag jos veci kod velike razlike u godinama u korist zene,ali u danasnje vrijeme sve prolazi,zar ne.
d2

#261 Re: prodje ljeto trideseto

Post by d2 »

ja upravo izlazim iz puberteta :D
Panthera

#262 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Panthera »

ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu :?:
ljubav_aha

#263 Re: prodje ljeto trideseto

Post by ljubav_aha »

godine nisu bitne,bitno je postici vlastitie ciljeve i naravno imati mnogo srece u zivotu,sve ostalo je relativno
Šeherzada

#264 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Tridesete su u trendu.Posebno zene neudate u tridesetim :)
mamica papucarka

#265 Re: prodje ljeto trideseto

Panthera wrote:ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu :?:
nema takva tema, ali bi je mogao pokrenut. Mislim da ti je strah na mjestun i da mnogi osjecaju tako. :)
callmethebreeeze

#266 Re: prodje ljeto trideseto

Post by callmethebreeeze »

mamica papucarka wrote:
Panthera wrote:ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu :?:
nema takva tema, ali bi je mogao pokrenut. Mislim da ti je strah na mjestun i da mnogi osjecaju tako. :)
obavezno je postavi na umjetnost zivljenja.
:D
Panthera

#267 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Panthera »

hotjem hotjem da skupim snage pojem jednu ljutu umjetnicku pa pred narod :D :D :D :D
malo kasnije but don't forget me moram sad napolje
Šeherzada

#268 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Evo malo da izvadim temu iz Zaborava,mozda se oni iz Trideseta kuca na vratima" prebace ovamo.....
Cholina_Lokica

#269 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Cholina_Lokica »

aida05 wrote:Evo malo da izvadim temu iz Zaborava,mozda se oni iz Trideseta kuca na vratima" prebace ovamo.....
jel to tebi dosadno :D
Šeherzada

#270 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Dile wrote:
aida05 wrote:Evo malo da izvadim temu iz Zaborava,mozda se oni iz Trideseta kuca na vratima" prebace ovamo.....
jel to tebi dosadno :D
Jest a ja sam ti inace poznata po iskopavanju tema
zeleno volim te

#271 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zeleno volim te »

kemtrejls wrote:Korak sam do tridesete i nije mi nimalo drago.
Mislio sam da samnom nešto nije u redu i da sam ja još mlad,ali sad vidim da masa mojih vršnjaka ima iste probleme.
Najveći problem je to što smo,bar veliki dio nas,pregmili rat u kojem nam je uništena mladost.
Preskočili smo jedan najljepši dio života sanjajući igru i slobodu,ali kad smo konačno dobili sve to,više to nismo bili mi.
Moj rahmetli amidža je jednom rekao:
"Prije sam mogao zapjevati čim se probudim ujutro,posle je došao period kad sam mogao zapjevati kad popijem,ali sad ne mogu više da zapjevam nikako."
Svake godine ga počinjem sve bolje razumijevati.
Nedaj se generacijo!

U pravu si, kemtrejls, ali na sve to treba gledati kao "bilo lani" i nastaviti dalje,te sto bolje iskoristiti vrijeme koje je pred nama.
Ja sam se fino nakoracala od 30,tacnije uskoro slavim 35 rodjendan ali se nimalo ne zalim,nemam nijedne bore,(sto bi rekla moja nana)-"imam sve svoje zube u glavi", :D nemam nikakvih bolescina (da kucnem u drvo) i osim pokoje (citaj puuuuno) sijede nemam drugih problema.
Sijedima sam doskocila farbama (bog im dao lijepo zdravlje-ko ih izmisli) ostalo je :thumbup:
Ne bih se mijenjala ne sa onim od 25,nego ni sa onim od 20 godina (sve predeverala pa da se vracam-nisam po glavi izgorila)-moje godine su samo moje i ne dam ih nikome.
Teta od 35, ko grom! :-D Komotno bih i danas mogla nabaciti mini suknju i kosulju s dekolteom i da mi stoji isto kao i kad sam imala 25,da nemam kcerku od 17,pa nema smisla da se mama oblaci isto.Moja nana je imala obicaj reci "treba znati kada zapjevati".
Mi smo u najboljim godinama-ako pomislimo na one koji su predeverali 50, mi smo onda PUTERI. :dance: :dance: :dance:
Ne daj se generacijo!
zeleno volim te

#272 Re: prodje ljeto trideseto

Post by zeleno volim te »

vratnik wrote:Ma rekoh da se i ja upisem..
Fakat je ova trica cudo.. Vazda sam se prije hipohonderima smijao uz opaske tipa: crkni, ili, sve je u glavi (pa makar se radilo i o gripi) a sad... Npr. budjenje.. Ne smijem se vise trznuti iz kreveta (cujem nesto, pa skocim). Skocim li moze se vrlo lako desiti da mi je jedna noga skroz utrnula, a na jednoj pravo lose stojim. (ali dobro padam). Ima tu istina i pozitivnih stvari, recimo kad mi mali ujutro spocne skakati po nogama, nista me ne boli posto sam svakako utrnuo. Ako mi se i posreci, pa nisam u toku noci dobio srcani udar, i uspio sam ustati iz kreveta, svaki dan otkrivam nake nove bolove.. Da imam slijepo crijevo sumnjao bi na nake upale. Isto tako krajnici. Ne pusim, a grlo mi k'o da sam tri kutije dan ranije popusio.. (nemam ni krajnike ni anginu)..
Zubar nece vise da mi slika zube, kaze nisam normalan, jos malo pa mogu komotno u Cernobil u banju ici ako tako nastavim, a ja stvarno mislim da tu ima nesto na korijenu, posto mi i vilica ponekad trokira i trne.... Nekidan k'o fol razbacismo basketa (ma ima tome deset dana).. Pa brat bratu me je sest dana u komadu bolilo, i svaki put kad uspijem da ga nadjem gdje boli, ONO se pomakne deset cenata. (tako da nisam mogao ni otici doktoru da se pozalim).
Sreca pa me jos nije "tamo" zabolilo, posto mi se ljepsa polovina jos smije, a ne ismijava. Eto bas smo u petak otvorili flasu sampanjca, pa smo se mazili, pa smo plesali i u trenutku kad sam je podigao kao John Travolta, kao nosim je u spavacu sobu, ledja me ustaknu.. Aajaajaa.. Da ne bi bilo sazaljenja, bilo je vodjenja ljubavi, ali bas njezno... (.. a mogao je biti i divlji seks....). Ma ne znam.. Sad kad je covjek opusteniji i kad je sve nekako lakse, okrece se sopstveno tijelo protiv sebe samog.. Gluposti tipa sijede dlake i celavicu cak i ne racunam u probleme!!
A ono sto neko rece, za izlaske i citavu noc, da se i da izdrzati, ali da nije cejf... Eh pa bas je tako. I treba se spremiti. (evo ja cu na koncert u petak, vec dva dna ranije lijezem da budem jak, i poslije koncerta ne idem ni na kakav after ni kuci, vec u hotel da bih se mogao naspavati s hanumom, posto ce nas drukcije djeca k'o u vojsci u sedam probuditi sto je nakon tog silnog djuskanja garant za glavobolju od tri dana..)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šeherzada

#273 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

vratnik wrote:Ma rekoh da se i ja upisem..
Fakat je ova trica cudo.. Vazda sam se prije hipohonderima smijao uz opaske tipa: crkni, ili, sve je u glavi (pa makar se radilo i o gripi) a sad... Npr. budjenje.. Ne smijem se vise trznuti iz kreveta (cujem nesto, pa skocim). Skocim li moze se vrlo lako desiti da mi je jedna noga skroz utrnula, a na jednoj pravo lose stojim. (ali dobro padam). Ima tu istina i pozitivnih stvari, recimo kad mi mali ujutro spocne skakati po nogama, nista me ne boli posto sam svakako utrnuo. Ako mi se i posreci, pa nisam u toku noci dobio srcani udar, i uspio sam ustati iz kreveta, svaki dan otkrivam nake nove bolove.. Da imam slijepo crijevo sumnjao bi na nake upale. Isto tako krajnici. Ne pusim, a grlo mi k'o da sam tri kutije dan ranije popusio.. (nemam ni krajnike ni anginu)..
Zubar nece vise da mi slika zube, kaze nisam normalan, jos malo pa mogu komotno u Cernobil u banju ici ako tako nastavim, a ja stvarno mislim da tu ima nesto na korijenu, posto mi i vilica ponekad trokira i trne.... Nekidan k'o fol razbacismo basketa (ma ima tome deset dana).. Pa brat bratu me je sest dana u komadu bolilo, i svaki put kad uspijem da ga nadjem gdje boli, ONO se pomakne deset cenata. (tako da nisam mogao ni otici doktoru da se pozalim).
Sreca pa me jos nije "tamo" zabolilo, posto mi se ljepsa polovina jos smije, a ne ismijava. Eto bas smo u petak otvorili flasu sampanjca, pa smo se mazili, pa smo plesali i u trenutku kad sam je podigao kao John Travolta, kao nosim je u spavacu sobu, ledja me ustaknu.. Aajaajaa.. Da ne bi bilo sazaljenja, bilo je vodjenja ljubavi, ali bas njezno... (.. a mogao je biti i divlji seks....). Ma ne znam.. Sad kad je covjek opusteniji i kad je sve nekako lakse, okrece se sopstveno tijelo protiv sebe samog.. Gluposti tipa sijede dlake i celavicu cak i ne racunam u probleme!!
A ono sto neko rece, za izlaske i citavu noc, da se i da izdrzati, ali da nije cejf... Eh pa bas je tako. I treba se spremiti. (evo ja cu na koncert u petak, vec dva dna ranije lijezem da budem jak, i poslije koncerta ne idem ni na kakav after ni kuci, vec u hotel da bih se mogao naspavati s hanumom, posto ce nas drukcije djeca k'o u vojsci u sedam probuditi sto je nakon tog silnog djuskanja garant za glavobolju od tri dana..)
:lol: E ovo zasluzuje da se prepise
Šeherzada

#274 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Šeherzada »

Jesu li zivi ovi iz ove sobe?
Cholina_Lokica

#275 Re: prodje ljeto trideseto

Post by Cholina_Lokica »

daboga.. ipak su to ljudi u godinama :lol: :lol: :lol:
Post Reply