aida05 wrote:Ne znam Mima kad citam ovu temu prosto pomislim da je covjek sa trideset jednom nogom u grobu koliko se ljudi zale
A ko se zali da je sa trideset jednom nogom u grobu?????
Moderator: anex
aida05 wrote:Ne znam Mima kad citam ovu temu prosto pomislim da je covjek sa trideset jednom nogom u grobu koliko se ljudi zale
a ovo sto zelenasi vole zenama od 30 i kusur dobacivat, je druga pricatest01 wrote:cure koje su presle 30,a nisu se udale ili barem nisu zarucene ili u ozbiljnoj vezi,hm problem je to.
vrijeme sve brze tece.trebale bi same nesto poduzeti ,a da ne bude bas bilo ko.
mladji bi im dobro pristajao,zar ne?
evo,za pocetak neka se jave na pm,pa i to je nesto.samo dopisivanje.
nema takva tema, ali bi je mogao pokrenut. Mislim da ti je strah na mjestun i da mnogi osjecaju tako.Panthera wrote:ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu
obavezno je postavi na umjetnost zivljenja.mamica papucarka wrote:nema takva tema, ali bi je mogao pokrenut. Mislim da ti je strah na mjestun i da mnogi osjecaju tako.Panthera wrote:ma ljudi moji, od kako sam napunio 30 zazvonilo mi da se zenim, pa izmisljam 1001 filozofiju zasto se netreba zenit, pa cim osjetim da mi je zaljubit se u curu dam petama vjetar ko' Sir Oliver iz Alan Forda nakon prevare.. Svi s kojima sam polagao casnu pionirsku pozenili se i poudali, ma djaba ti sve djeca vec u skolu krenula i svjetluca im iz ociju kad me gledaju uz twilight zone soundtrack u pozadini...I sve sam nekako podsvjesno stvori uslove za takvog jednog cina, al mi nekako to ko stat pred sudiju bez advokata, ili skocit iz aviona bez padobrana...ma ljudi moji jel bila ovakva tema na forumu
jel to tebi dosadnoaida05 wrote:Evo malo da izvadim temu iz Zaborava,mozda se oni iz Trideseta kuca na vratima" prebace ovamo.....
Jest a ja sam ti inace poznata po iskopavanju temaDile wrote:jel to tebi dosadnoaida05 wrote:Evo malo da izvadim temu iz Zaborava,mozda se oni iz Trideseta kuca na vratima" prebace ovamo.....
kemtrejls wrote:Korak sam do tridesete i nije mi nimalo drago.
Mislio sam da samnom nešto nije u redu i da sam ja još mlad,ali sad vidim da masa mojih vršnjaka ima iste probleme.
Najveći problem je to što smo,bar veliki dio nas,pregmili rat u kojem nam je uništena mladost.
Preskočili smo jedan najljepši dio života sanjajući igru i slobodu,ali kad smo konačno dobili sve to,više to nismo bili mi.
Moj rahmetli amidža je jednom rekao:
"Prije sam mogao zapjevati čim se probudim ujutro,posle je došao period kad sam mogao zapjevati kad popijem,ali sad ne mogu više da zapjevam nikako."
Svake godine ga počinjem sve bolje razumijevati.
Nedaj se generacijo!
vratnik wrote:Ma rekoh da se i ja upisem..
Fakat je ova trica cudo.. Vazda sam se prije hipohonderima smijao uz opaske tipa: crkni, ili, sve je u glavi (pa makar se radilo i o gripi) a sad... Npr. budjenje.. Ne smijem se vise trznuti iz kreveta (cujem nesto, pa skocim). Skocim li moze se vrlo lako desiti da mi je jedna noga skroz utrnula, a na jednoj pravo lose stojim. (ali dobro padam). Ima tu istina i pozitivnih stvari, recimo kad mi mali ujutro spocne skakati po nogama, nista me ne boli posto sam svakako utrnuo. Ako mi se i posreci, pa nisam u toku noci dobio srcani udar, i uspio sam ustati iz kreveta, svaki dan otkrivam nake nove bolove.. Da imam slijepo crijevo sumnjao bi na nake upale. Isto tako krajnici. Ne pusim, a grlo mi k'o da sam tri kutije dan ranije popusio.. (nemam ni krajnike ni anginu)..
Zubar nece vise da mi slika zube, kaze nisam normalan, jos malo pa mogu komotno u Cernobil u banju ici ako tako nastavim, a ja stvarno mislim da tu ima nesto na korijenu, posto mi i vilica ponekad trokira i trne.... Nekidan k'o fol razbacismo basketa (ma ima tome deset dana).. Pa brat bratu me je sest dana u komadu bolilo, i svaki put kad uspijem da ga nadjem gdje boli, ONO se pomakne deset cenata. (tako da nisam mogao ni otici doktoru da se pozalim).
Sreca pa me jos nije "tamo" zabolilo, posto mi se ljepsa polovina jos smije, a ne ismijava. Eto bas smo u petak otvorili flasu sampanjca, pa smo se mazili, pa smo plesali i u trenutku kad sam je podigao kao John Travolta, kao nosim je u spavacu sobu, ledja me ustaknu.. Aajaajaa.. Da ne bi bilo sazaljenja, bilo je vodjenja ljubavi, ali bas njezno... (.. a mogao je biti i divlji seks....). Ma ne znam.. Sad kad je covjek opusteniji i kad je sve nekako lakse, okrece se sopstveno tijelo protiv sebe samog.. Gluposti tipa sijede dlake i celavicu cak i ne racunam u probleme!!
A ono sto neko rece, za izlaske i citavu noc, da se i da izdrzati, ali da nije cejf... Eh pa bas je tako. I treba se spremiti. (evo ja cu na koncert u petak, vec dva dna ranije lijezem da budem jak, i poslije koncerta ne idem ni na kakav after ni kuci, vec u hotel da bih se mogao naspavati s hanumom, posto ce nas drukcije djeca k'o u vojsci u sedam probuditi sto je nakon tog silnog djuskanja garant za glavobolju od tri dana..)
vratnik wrote:Ma rekoh da se i ja upisem..
Fakat je ova trica cudo.. Vazda sam se prije hipohonderima smijao uz opaske tipa: crkni, ili, sve je u glavi (pa makar se radilo i o gripi) a sad... Npr. budjenje.. Ne smijem se vise trznuti iz kreveta (cujem nesto, pa skocim). Skocim li moze se vrlo lako desiti da mi je jedna noga skroz utrnula, a na jednoj pravo lose stojim. (ali dobro padam). Ima tu istina i pozitivnih stvari, recimo kad mi mali ujutro spocne skakati po nogama, nista me ne boli posto sam svakako utrnuo. Ako mi se i posreci, pa nisam u toku noci dobio srcani udar, i uspio sam ustati iz kreveta, svaki dan otkrivam nake nove bolove.. Da imam slijepo crijevo sumnjao bi na nake upale. Isto tako krajnici. Ne pusim, a grlo mi k'o da sam tri kutije dan ranije popusio.. (nemam ni krajnike ni anginu)..
Zubar nece vise da mi slika zube, kaze nisam normalan, jos malo pa mogu komotno u Cernobil u banju ici ako tako nastavim, a ja stvarno mislim da tu ima nesto na korijenu, posto mi i vilica ponekad trokira i trne.... Nekidan k'o fol razbacismo basketa (ma ima tome deset dana).. Pa brat bratu me je sest dana u komadu bolilo, i svaki put kad uspijem da ga nadjem gdje boli, ONO se pomakne deset cenata. (tako da nisam mogao ni otici doktoru da se pozalim).
Sreca pa me jos nije "tamo" zabolilo, posto mi se ljepsa polovina jos smije, a ne ismijava. Eto bas smo u petak otvorili flasu sampanjca, pa smo se mazili, pa smo plesali i u trenutku kad sam je podigao kao John Travolta, kao nosim je u spavacu sobu, ledja me ustaknu.. Aajaajaa.. Da ne bi bilo sazaljenja, bilo je vodjenja ljubavi, ali bas njezno... (.. a mogao je biti i divlji seks....). Ma ne znam.. Sad kad je covjek opusteniji i kad je sve nekako lakse, okrece se sopstveno tijelo protiv sebe samog.. Gluposti tipa sijede dlake i celavicu cak i ne racunam u probleme!!
A ono sto neko rece, za izlaske i citavu noc, da se i da izdrzati, ali da nije cejf... Eh pa bas je tako. I treba se spremiti. (evo ja cu na koncert u petak, vec dva dna ranije lijezem da budem jak, i poslije koncerta ne idem ni na kakav after ni kuci, vec u hotel da bih se mogao naspavati s hanumom, posto ce nas drukcije djeca k'o u vojsci u sedam probuditi sto je nakon tog silnog djuskanja garant za glavobolju od tri dana..)