Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

poznanik

#251 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by poznanik »

...
Neposlusna

#252 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Neposlusna »

poznanik wrote:...
Nesto ti fali? :D
beco

#253 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beco »

Da Mrkva kvalitet nema sta narucio kucnu dostavu u papiru sa unutrasnje strane nasao zaljepljenu zvaku :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Neposlusna

#254 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Neposlusna »

beco wrote:Da Mrkva kvalitet nema sta narucio kucnu dostavu u papiru sa unutrasnje strane nasao zaljepljenu zvaku :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Uhhh, sama pomisao :run:
plejka2

#255 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by plejka2 »

beco wrote:Da Mrkva kvalitet nema sta narucio kucnu dostavu u papiru sa unutrasnje strane nasao zaljepljenu zvaku :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Ljudi stavili da ti poslje jela ne opadne pH vrijednost u ustima.
beco

#256 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beco »

plejka2 wrote:
Naruci ti pa vidi kakav je osjecaj
BHF_Manijak

#257 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ima li kakva preporuka za SIROVE cevape, tj u kojoj mesnici su najbolji za rostilja, uzimo sam kod Hodzica na Carsiji ali nisu me odusevili, neko spomenu Mujanica...Ima li jos neko preporuku dakle za sirove cevape za rostiljanja!
tulumba

#258 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tulumba »

SPECIJAL i kvalitet i cijena :thumbup:
helpdesk

#259 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by helpdesk »

BHF_Manijak wrote:Ima li kakva preporuka za SIROVE cevape, tj u kojoj mesnici su najbolji za rostilja, uzimo sam kod Hodzica na Carsiji ali nisu me odusevili, neko spomenu Mujanica...Ima li jos neko preporuku dakle za sirove cevape za rostiljanja!
Uzmi kod Mujanića, ali traži teleće . Skuplji su, ali mrak. :thumbup:
dinoEL

#260 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dinoEL »

BHF_Manijak wrote:Ima li kakva preporuka za SIROVE cevape, tj u kojoj mesnici su najbolji za rostilja, uzimo sam kod Hodzica na Carsiji ali nisu me odusevili, neko spomenu Mujanica...Ima li jos neko preporuku dakle za sirove cevape za rostiljanja!
Kojeg Hodzica, imas 2 mesare? Jedna je odmah blizu sina, a druga je gore vise preko puta poste.

Elem kod ovog dole su dobri cevapi, a kod ovog gore su NEPREVAZIDJENE sudjukice :dance:

A sto se teme tice, samo i samo PETICA!!!
Kad mi neko kaze da u Zelji jede cevape, a jos je sarajlija... hoce mi nesto bit :x
mumy

#261 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mumy »

dejton ima fine cevape za rostinja
VeDooo1gim

#262 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by VeDooo1gim »

Ferhatovic
Kurto
Zmaj
Better Man

#263 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Better Man »

Najbolji cevapi u Sarajevu su bili u nekadasnjem Sportu i naravno u Kastelu Banjalucki. Ostali su daleko iza njih.
BHF_Manijak

#264 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

dinoEL wrote:
Kojeg Hodzica, imas 2 mesare? Jedna je odmah blizu sina, a druga je gore vise preko puta poste.

Elem kod ovog dole su dobri cevapi, a kod ovog gore su NEPREVAZIDJENE sudjukice :dance:
Inace i meso uzimakm kod Hodzica preko puta poste u Starom gradu, dakle nije onaj odmah kod tramvajske stanice nego onaj kuda ide bus na Kovace, i dobro mu je meso fakat, dok mi onaj dole kod stanice zna cesto uvalit i starije i bajato!
Cevapi su uzeti dakle gore preko puta poste...
glade

#265 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by glade »

vjeruj mi da se neces zeznut ako uzmes kod mujanica... sto se tice sirovih najbolji od ovih sto sam ja probao... ubila se krava za rostilja :D
BHF_Manijak

#266 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

glade wrote:
vjeruj mi da se neces zeznut ako uzmes kod mujanica... sto se tice sirovih najbolji od ovih sto sam ja probao... ubila se krava za rostilja :D
Eh sad samo jos da kazes gdje ima Mujanic mesnicu u gradu, sem u Blazuju(posto mi se ne da ici zbog cevapa do Blazuja), posto inace kupujem meso kod Hodzica tako da slabo zagledam ostale mesare po gradu... :mrgreen: Kako skontah ima mesnicu u Vogosci i? Gdje jos... :mrgreen:
glade

#267 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by glade »

eh za grad ne bih znao... ja u blazuju uzimam... nije mi bas daleko :D

p.s. samo ga nemoj pobrkat sa mujanovicem... tamo su da bog sacuva (da ne kazes da sam te slag'o) :D
Tsubasa

#268 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tsubasa »

Imaš Mujanić preko puta Bosmala, na Vracama, na Stupu i od nedavno na Kobiljoj Glavi. Moguće da ima još negdje.
BHF_Manijak

#269 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Tsubasa wrote:Imaš Mujanić preko puta Bosmala, na Vracama, na Stupu i od nedavno na Kobiljoj Glavi. Moguće da ima još negdje.
:thumbup: ;-)
cappy_tempo

#270 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by cappy_tempo »

a sto ovo niko brajlovica ne spominje? nisam odavno dole jeo ali je mocan pravo,ja bi samo onaj njihov somun jeo kako je mocan :mrgreen:
nosara

#271 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nosara »

cappy_tempo wrote:a sto ovo niko brajlovica ne spominje? nisam odavno dole jeo ali je mocan pravo,ja bi samo onaj njihov somun jeo kako je mocan :mrgreen:
Vlastito zito, nije sala... :D
todd_smith

#272 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by todd_smith »

plejka2 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#273 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

ustvari suprotno od naziva teme ali hocu da podijelim sa vama. prije neki dan poslije dugo vremena odem kod hodzica onog blize vijecnici na cevape. meni su prije njegovi cevapi bili pojam. nikad vise. meni se u zivotu nije desilo da kad narucim 10ku da je ne pojedem, e prije neki dan ostavih 2 cevapa. haj sto su mu sitni, skvrcheni nikakvi, ali sto su suhi brale, ni dvije case jogurta mi nisu pomogle da ih saperem.
slabe

#274 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by slabe »

Kod Hodžića sam u nedjelju jeo ćevape...Mogu reći da im je ukus bio tako bljutav i nikakav....fuuuuuj.....vjerovatno su ranije ispečeni pa ih samo ugrijali...Nikad gori ćevap nisam probao... a kajmak prije izgledao kao kugla sladoleda, sad kupe sa dna kace izgleda....strašno su pali na kvalitetu...

Do nedjelje sam imao potpuno drugačije mišljenje :x
Last edited by slabe on 22/06/2011 15:42, edited 1 time in total.
karanana

#275 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

slabe wrote:Kod Hodžića sam u nedjelju jeo ćevape...Mogu reći da im je ukus bio tako bljutav i nikakav....fuuuuuj.....vjerovatno su ranije ispečeni pa ih samo ugrijali...Nikad gori ćevap nisam probao..

Do nedjelje sam ih drugačije gledao :x
i ja sam bas u nedjelju jeo. katastrofa. ta me je porcija odbila od njega za sva vremena, a proso sam pored 30 cevabdzinica da maksuz jedem kod njega.
a ja se cudim gledam mrkva pun, bosna pitara puna, a kod njega ima mjesta i vani a unutra prazno.
Post Reply